Turvallisuusuhka

– Missään nimessä ei pidä leimata kaikkia turvapaikanhakijoita. Hyvä on se, että poliisi on onnistunut hyvin tehtävässään, kun se on saanut epäiltyjä kiinni.

Lindström haluaa rauhoitella kaikkia kansalaisia, mutta myös oman puolueensa kannattajia.

Näin uutisoi Yle oikeusministeri Jari Lindströmin lausunnon, jossa ministeri ensin sanoi turvapaikanhakijoiden olevan turvallisuusuhka ja samaan hengenvetoon toppuutteli kansalaisia oman puolueensa kannattajat mukaan lukien.

Kävi täsmälleen kuten viikko sitten sanoin.

Perussuomalaiset on puolueena suosinut rasistisia maahanmuuton vastustajia niin kauan, että kiukuttelevasta pikkulapsesta on kasvanut holhoojastaan piittaamaton hirviö. Se hirviö on onnistunut lietsomaan puolet kansasta pelkäämään ja vihaamaan turvapaikanhakijoita ja nyt joukon vastuullisuuteen pyrkivät johtajat juoksevat laumansa perässä yrittäen turhaan puhua sille järjen sanoja. Ei joukko kuuntele muuta kuin sen johtajan ensimmäisen lauseen, jossa puhutaan turvallisuusuhasta.

Koko päivän sosiaalinen media on vaahdonnut Raision raiskausepäilystä, jossa epäilty on turvapaikanhakija ja uhri 14-vuotias tyttö. Samoin Kempeleen tapauksesta on pidetty tasaista meteliä. Ääntä on lisännyt poliisin ilmoitus, jonka mukaan tänä vuonna poliisille on ilmoitettu kymmenkunta seksuaalirikosta, jossa tekijäksi epäillään turvapaikanhakijaa.

Jokainen näistä rikoksista on äärimmäisen tuomittava ja vastenmielinen, siitä olemme varmasti kaikki yhtä mieltä.

Tänään uutisoitiin myös toinen Raisiossa tapahtunut ja oikeudessa tuomittu rikos, joka jäi näiltä pauhaajilta huomaamaatta. Tuomittu 35-vuotias mies käytti seksuaalisesti hyväkseen lasta kahden ja puolen vuoden ajan.

En ole nähnyt tästä pidettävän meteliä. Miehen nimeä ja kuvaa ei ole julkaistu MV:ssä, kansa ei ole huutanut hirttotuomiota eikä poliitikkoja ole haastateltu.

Suomalainen pedofiili syyllistyi Thaimaassa kymmenen vuotta sitten noin 450 rikokseen, mutta muistaakseni oikeusministeriä ei asiasta haastateltu eikä kukaan vaatinut rajojen sulkemista Thaimaan suuntaan, jotta pedofiilit eivät pääsisi sinne tyydyttämään sairaita himojaan.

Kymmenkunnasta turvapaikanhakijasta huudetaan kovalla äänellä, mutta ei sanota mitään niistä noin tuhannesta vuosittaisesta kotimaisesta tapauksesta, jotka poliisi ja tuomioistuinlaitos saavat hoitaa ihan rauhassa.

tilastokeskus

Lähde: Tilastokeskus 

Raiskauksen uhrien tuntemuksista en minä osaa puhua, mutta onneksi monet muut osaavat. Tosin siinäkin on omat vaaransa. Eräs suomalainen nainen sanoi pari päivää sitten sosiaalisessa mediassa tulleensa 14-vuotiaana raiskatuksi, mutta toipuneensa siitä ilman että loppuelämä meni pilalle. MV teki hänestä ihan kuvien kanssa peräti kaksi ivajuttua, jonka kommmettiosoissa kymmenet suomalaisen naisen puolustajat toivoivat hänen tulevan uudelleen raiskatuksi ja tällä kertaa oikein isolla joukolla, niin alkaisi uskoa loppuelämän olevan pilalla.

Nämä tyypit sekä heidän suosijansa ja yllyttäjänsä ovat se todellinen turvallisuusuhka yhteiskunnalle. Juuri he ovat lietsoneet jo vuosia muukalaisvihaa ja saavat koko ajan ihan tavallisia ihmisiä hysterian partaalle. Nämä hurmahenget eivät tule lopettamaan edes sitten, kun tulee ruumiita.

Kyllä poliisi ja tuomioistuinlaitos hoitavat ne raiskaajat samalla tavalla kuin tähänkin asti, ihan ilman rähisevää roskajoukkoa ja nykyisin sen perässä epätoivoisesti ravaavia johtajia. Sitä en tiedä kuka saa hillittyä näitä kansankiihottajia. Luultavasti ei enää kukaan.

 

Kommentit
 1. 1

  PeelsePuupi sanoo

  Ja kun kaikki aikuiset vielä tietävät, että valtaosa raiskauksista ja muista seksuaalirikoksista tapahtuu perheen tai ystäväpiirin sisällä ja useimmiten salassa. Silti pitää meuhkata maahanmuuttajien tekemistä raiskauksista. Rasistishenkiset ihmiset olisivat yhtä hyvin voineet valita silmätikukseen jonkin muun maahanmuuttajien/turvapaikanhakijoiden tekemän rikosnimikkeen, jos se vain olisi sopinut heidän tarkoituksiinsa. Mutta seksuaalirikokset nyt tuntuvat sopivasti ”puhuttelevan” Suomen lahopäistä kansaa.

  • 1.1

   PMRyyppö sanoo

   Täytyy siis hämmästellä miksi sitten olet täällä lukemassa ja kommentoimassa. Keitäs nämä timoslaiset vihapuhujat oikein ovat? Mistä heidät tunnistaa? Tuossa seurannut sinun itsesi edesottamuksia täällä ja kommentteja, jotka uhkuvat peiteltyä ja peittelemätöntä vihaa, halveksuntaa, väheksyntää jne. muita ihmisiä kohtaan. Ylimielisiä, kyllä, sekin sana niistä tulee mieleen. Rakastat huomautella kuinka toiset eivät ole objektiivisia samalla painottaen sitä kuinka sinä näet asiat oikein ja ilmeisestikin vain ainoastaan sinä.

   • 1.1.1

    PeelsePuupi sanoo

    Niin, en tosiaan rakasta rasisteja, vaan pikemminkin vihaan heitä. Joten ”vihapuheeni” oli siis suunnattu rasisteja vastaan. Raiskaajat saavat Suomessa Suomen lain mukaisen rangaistuksen teoistaan, rasistit valitettavasti eivät. Älä kuitenkaan pelkää, PMRyyppö, minun vihani rasisteja kohtaan ei tule manifestoitumaan polttopullojen heittelyyn, lakana päällä juoksenteluun tai muuhun yhtä lapselliseen toimintaan – tyydyn kiehumaan vain sisäisestä vihasta. Mukava myös kuulla, että netin blogien kommentointipalstoilla ”seurataan muiden kommentoijien edesottamuksia”. Kenties haluaisit yhteystietonikin rekisteriäsi varten?

  • 1.2

   Vai niin... sanoo

   Jäitä hattuun sielläkin. Vai oletko siis ihan vakavissasi sitä mieltä, että suomalaiset raiskaavat vain kotonaan ja maahanmuuttajat vain jossain pusikoissa? Eiköhän se kotiraiskaus jää ilmoittamatta ihan kummassakin tapauksessa.

   • 1.2.2

    LL sanoo

    Hah hah. Vai että timoslaiset vihapuhujat? Jestas sentään, en muuta sano.

    Olen nähnyt vuosien varrella minkälaiset tyypit hyökkäävät alvariinsa Sakua päin. Niin täällä kuin FB:n puolella.

    Ei omien näkemysten puolustaminen ole vihapuhetta. Se aggressiivinen vihauhopuhe tulee vain ja ainoastaan väkivaltaisten öyhättien taholta.

   • 1.2.3

    PeelsePuupi sanoo

    Vai niin, eivät raiskaa pelkästään kotioloissa, mutta SUURIN OSA raiskauksista tapahtuu siellä. Taisin sen kirjoittaakin tuossa ylhäällä, silmä käteen. Kynnys ilmoittaa ns. puskaraiskauksista vain on paljon matalampi.

  • 1.3

   Oskar sanoo

   Tilastoja on aina luettava kriittisesti monelta kantilta. Muistaakseni tilastot eivät ota kantaa siihen, onko useissa raiskauksissa tekijä ja uhri sama, joten tuttavapiirin sisällä tapahtuvien osalta tämä voi vääristää kokonaiskuvaa. Maahanmuuttajayhteisöissä kynnys ilmoittaa raiskauksesta on erittäin korkea, ja Helsingin kaupunki kampanjoikin tällä hetkellä monikulttuurista parisuhdeväkivaltaa vastaan. On otettava huomioon, että maahanmuuttajat, maahanmuuttajataustaiset ja turvapaikanhakijat suorittavat lähes kaikki raiskaukset, joissa osapuolet eivät tunne entuudestaan ja päihteiden käytöllä ei olennaista osuutta asiaan. Tämä selittää yliedustuksen mediassa ja tilastoissa, koska tuntemattomista ilmoitetaan herkemmin. Pitää pysähtyä hetkeksi miettimään, mitä tämä tarkoittaa, ja miten kehityssuunta vaikuttaa kokonaiskuvaan. Raiskausten kokonaismäärä nousee siis tällä hetkellä tulijoiden myötä samassa suhteessa, kuin jos tulijat olisivat ketä tahansa nuoria miehiä. Raiskattujen naisten määrä nousee hiukan enemmän, jos tilastoissa tuttavapiireissä tapahtuneita tilastoituja raiskauksia kohdistuu samoihin uhreihin. Tuntemattomiin kohdistuvat raiskaukset nousevat moninkertaisesti verrattuna kaikkiin raiskauksiin yhteensä. Mitä tämä tarkoittaa tulevaisuudessa turvallisuuden tunteen kannalta? Katoaako ongelma kieltämällä se ja esittämällä tilastoja? Voiko tulevaisuudessa 15 vuotias tyttö kävellä koulusta kotiin ilman saattajaa? Ruotsissa raiskaukset ja seksuaalirikokset ovat muodostaneet jo selkeän kriisin. Voidaanko täällä tehdä jotain toisin?

   Itse seurustelen maahanmuuttaneen opiskelijan kanssa. Hän kertoi, että Suomessa asuvat hänen maansa kansalaiset keskustelevat keskenään aiheesta vilkkaasti, mutta varmuuden vuoksi kielellä, jota suomalaiset eivät ymmärrä. Varsinkin naispuoliset täällä töissä olevat korkeasti koulutetut ovat alkaneet kyseenalaistaa sitä, voiko nykykehityksellä pitkällä tähtäimellä Suomessa olla turvallista asua ja luoda uraa. Pohjoismaalaiset ovat kuulemma kollektiivisesti liian kilttejä ja naiiveja. Kiltteys nähdään suurimpana etunamme, mutta kuulemma viemme sen tosi pahasti yli pakolaisten suhteen. Suomalaisten huonoimmat puolet ovat kylmyys, epäsosiaalisuus ja käytöstapojen puute kaikkia mukaanlukien myös toisia suomalaisia kohtaan, mutta rasismista ei nähdä muodostuneen merkittävää ongelmaa. Suomen hallituksen toimiin ollaan tyytymättömiä: ihmetellään, miksi on niin vaikea myöntää ilmiselviä faktoja. Keskustelijoille on myös suuri mysteeri, mitä ihmettä suomalaiset ovat koko ajan pyytelemässä anteeksi, vaikka heillä ei ole osaa eikä arpaa lähi-idän ongelmiin.

 2. 2

  Kirsikka sanoo

  Minä olen kyllä sitä mieltä, että suuri vaara suomalaiselle naiselle yleisellä tasolla on edelleenkin kotoisa kantasuomalainen pena.

  • 2.1

   Mansikka sanoo

   Olen samaa mieltä. Lopetin suomalaisten miesten deittailun jotain 10 vuotta sitten, koska kyllästyin huonoon kohteluun. Nyt avioliitossa ei-suomalaisen kanssa, hän on ihana mies, eikä ikinä pahoinpitelisi.

 3. 4

  tsatsuma sanoo

  Totuttuun tapaan olet pureutunut aiheeseen hyvin. Herättäisi varmasti vähemmän vastustusta mikäli olisit tuonut esille sen, että pakolais-statusta ei ole poliisi ilmoituksiin kirjannut vielä edes täyttä kalenterikuukautta. Eli vuoden päästä voidaan puhua luotettavammasta ”Koko vuoden tilastosta”

  • 4.1

   Patterihaan mumma sanoo

   Poliisi kai puhui tämän vuoden aikana tapahtuneista. Onhan meillä turvapaikanhakijoita ollut jo vuosia.

 4. 5

  sanoo

  Eräällä tietokoneisiin keskittyvällä sivustolla, jossa on aika reipas hompanssiprosentti.

  Kauhisteltiin eka tätä 14 vuotiaan tapausta.Vaadittiin sitä normaalia. Sittemmin sanottiin mitä oli ehkä tapahtunut, ehkä kenelle ja miten, että sehän sai, kuten Mestari olikin toivonut, ja he olivat onnellisia.

  Näin tiivistettynä.

  Mestari. Siinä lempinimi.

 5. 7

  Merja sanoo

  Eikö Soini itsekin ihmetellyt muutamia aikoja takaperin, että mitähän tuli päästettyä irti, viitaten puolueensa halla-aholaissiipeen?

 6. 8

  Anonyymi sanoo

  Ja sehän me tiedetään, että eräät nämä naisten itsemääräämisoikeudesta niin huolestuneet perussuomalaiset äijät lähettävät jopa pyytämättä kikkelikuviaan.

 7. 9

  Minna sanoo

  Edellisen blogin kommentoinnissa joku sanoi suoraan, että suomalaisten tekemät rikokset eivät kiinnosta, sillä ne eivät liity maahanmuuttoon.

 8. 10

  Saara sanoo

  Uskon silti, että näihin rikoksiin voitaisiin puuttua turvapaikanhakijoiden osalta kotoutumiskäytäntöjä tehostamalla, ja näistä käytännöistä kaipaisin kyllä laajempaa keskustelua ja enemmän tietoa.

 9. 11

  Petra sanoo

  Ja Lindströmin puolueen työmiehenä on rsisksuksesta tuomittu mies.

  • 11.1

   Kari Itkonen sanoo

   Ja hän on rangaistuksensa kärsinyt, eli sovittanut tekonsa yhteiskunnalle. Putkosen syyttely on mielestäni epäasiallista tässä yhteydessä. Eläkäämme oikeusvaltiossa.

   • 11.1.1

    Petra sanoo

    Just. Eikö hänen raiskaamansa naisen elämä ole lopullisesti pilalla? Ja raiskari nauttii korkeasta asemasta ja palkasta Näinköhän suhtaudut mamuhen tuomioihin. Että kärsitty ja sovitettu.

    • 11.1.1.1

     Kari Itkonen sanoo

     Kyllä katson maahanmuuttajien sovittavan rikoksensa yhtälailla yhteiskunnalle siinä missä muutkin.

     En ole ottanut kantaa uhrin kärsimykseen. Voidaanko siis olettaa, että jos uhri ei halua antaa anteeksi rikoksen tekijälle – tulee rikoksentekijää kohdella rikollisena vaikka rangaistus olisi kärsitty?

     Haluan korostaa etten millään muotoa väheksy raiskauksien uhrien kärsimystä, päin vastoin. Mutta mielestäni myös ikuisesti leimaaminen on väärin.

   • 11.1.2

    Savottasanni sanoo

    Sinäpä sen sanoit, eläkäämme oikeusvaltiossa. Eli ymmärsinkö oikein, että tuomion istumisen jälkeen tehdystä rikoksesta puhuminen on epäasiallista? Kyllä kai sama koskee sitten myös maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita?

    • 11.1.2.1

     petri sirviö sanoo

     Ja samaan tapaan periaatteena on, että epäilty on syytön ennen kuin todetaan syylliseksi.

    • 11.1.2.2

     Kari Itkonen sanoo

     Ei puhuminen ole epäasiallista, mutta leimaaminen loputtomiin on.

 10. 12

  LL sanoo

  Sipilää hämmästelen, jonka kaikki tietävät kuuluvan lestadolaislahkoon, jolla ei ole ollut ehkä mitään tekemistä lestadolais-seksuaalirikosten kanssa, mutta kyllä hän niistä tietoinen on. Ja puhumattakaan Soinista, joka on katolilainen. Katolilaisten uskonpappien tekemät seksuaalirikosoikeudenkäynnit lähtivät käyntiin Kanadasta, jossa intiaanireservaatteihin joutuneet ihmiset ryhtyivät oikeustoimiin katolisia pappeja kohtaan – kuulin tämän jo 1990-luvun loppupuolella ihmiseltä, joka oli tekemisissä tämän asian kanssa. Sen jälkeen näitä katolilaispappien tekemiä seksuualirikoksia on käsitelty aika monia vuosia, ympäri maailman.

  Hämmästyttävää kyllä on, että perussuomalaisen oikeusministerin mielestä noin 10 raiskaajaa ovat suurin sisäinen uhka. Syvä huokaus.

 11. 13

  Saku Timonen sanoo

  Muistutan taas, että kommenttien moderointi on tiukkaa. Jokainen rasimiin vihahtava kommentti poistetaan, samoin jokainen yritys väittää minun jotenkin puolustelevan yhtäkään raiskaajaa. Moderoinnista ei ole valitusoikeutta.

 12. 14

  Outi sanoo

  Minulla on omakohtaisia kokemuksia seksuaalisesta häirinnästä: esimerkki. lievemmästä päästä on, kun olin opiskelijana siivoushommissa ja oli kauheaa siivota erään pomon huonetta, joka näytteli pornokuvia huvin vuoksi tai kähminnät, käpälöinnit jne. ystävättäreni ex-avopuoliso pahoinpiteli tätä ja vaati seksiä useita kertoja vuorokaudessa, mihin aikaan vuorokaudesta vaan. Toinen ystävättäreni sai turpiinsa silloin kun poikaystävä oli kännissä. Luulen edustavani ns. tavallisia ihmisiä, en ole elänyt siis erityisen uhanalaisessa asemassa.Suomi on naiselle väkivaltainen maa ja tätä väkivaltaa ei saa hyväksyä missään muodossa. Silti minua oksettaa tämä asian revittely ja hurskastelu.Pakolaiskriisi maailmassa on ja toistaiseksi pysyy; myös suomalaisten tulee osallistua auttamaan sen uhreja. Olen nyt kahden nuoren, ihanan miehen äiti ja on kauheaa kuunnella tätä nuorten miesten solvaamista.

  • 14.1

   Riksa sanoo

   Voisi oikeastaan yleistää, että lähes kaikki, tai aivan kaikki maat ovat naiselle turvattomia maita, tosin tilastollisesti toiset hieman turvattomampia juin toiset. Yleiset asenteet ja kulttuuri ja suhtautuminen naisen asemaan tietysti vaihtelee eri kulttuureissa. Se että muutamalla ihmisellä suuremmasta joukosta on asennevamma ja harhainen käsitys omista oikeuksistaan ja toisen koskemattomuudesta, ei pitäisi leimata koko kulttuuria. Tämä koskee yhtä lailla suomalaisia, kuin maahanmuuttajia. Suomalaisten yleistäminen asiassa ei ole yhtään enempää oikein, kuin maahanmuuttajienkaan leimaaminen. Rauhaa.

 13. 15

  Pera2 sanoo

  Mitä itse olen ”keskustelua” seurannut ympäri nettiä, niin osalla keskustelijoista on tekstit huomattavasti koventuneet sisällöltään viimeisen kuukauden aikana. Vaikea nähdä, että tämä räikein porukka olisi enää kenenkään johdettavissa. Lindström olisi voinut rauhoitella porukkaa jo pitkä aika sitten.

 14. 16

  Itsenäinen ajattelija sanoo

  15000 raiskausta vuodessa, sis miehiin ja lapsiin kohdistuneet myös. prosentti jää kiinni. Mutta eihän tämä netin uuvatteja kiinnosta

 15. 17

  sanoo

  En saata nähdä mitä erityisen riemuitsemisen aihetta on joutumisessa nyrkin ja hellan välistä öyhöttävän juntin ja raiskausuhkailun väliin. Sitähän ajankohtainen vouhaaminen nimittäin tosiasiassa on. Halutaan alistaa ja kontrolloida samanaikaisesti naisia, jotka eivät asialla olevien mielestä ”tiedä paikkaansa” sekä pakottaa maahanmuuttajat maassaolostatukseen kysymättä selvitysvelvollisuuteen tekemisistään eli olet raiskari-naistenahdistelija ellet välittömän turpasaunan uhalla heti toisin todista.

  Naiset eivät ole kenenkään omaisuutta vaan ihmisiä ja itsenäisiä persoonia, kansalaisia, joilla on yhtäläinen oikeus ruumiillisen koskemattomuuden suojaan sitä kysymättä, että kuka sitä mahdollisesti uhkaisi. Jos joku maahanmuuttaja käyttäytyy huonosti tai tekee rikoksen, tämä on niinikään ensijassa tekijän omalla vastuulla. Maahanmuuttajat joukkona eivät tule oikeudettomaksi teon vuoksi tai siksi että saman tapahtuminen voitaisiin vastaisena ehkäistä. Kaikkinaiset kansalaispartiothan ovat jo olemassa, joten on kiusallisen ilmeistä että vain ensimmäistä lynkkausta tässä ollaan vailla. Toivottavasti sitä ei koskaan tulekaan.

  Valitettavasti tämän ilmiön syy on moninainen ja läheskään kaikki eivät ole tekijöitään nolaavia ja naurunalaistavia. Valitettavasti pitkissä väestötutkimuksissa on jo kansainvälisesti löytynyt harhainen nostalgiailmiö, jossa valkoinen työväenluokka haikaa vuosikymmenien takaista aikaa ja kuolee kuvitellen maansa suuruudenpäivien olevan mennyttä. Kyllä. Rankemmissa maissa tämä näkyy jo päihteiden käytössä, syömistottumuksissa ja karuimmillaan jopa elinajanodotteessa. Neuvostoliitto, anyone? Ja tuon negativismin synnyttämälle raivolle on ruokkijoita sekä hyväksikäyttäjiä, tottakai.

  Onko Suomen lytätyillä, sivuutetuilla ja myydyillä valkoisilla työväenluokan miehillä kyllin toimintakykyä kipata ne ketkä heitä ovat nokastataluttaneet koko matkan vallan saliin asti? Eppäillä soppii. Muuatta salaliittoteoreettista, heh, ruohikkomäkeä sivunneesta dokumentista opin sanonnan:”Olen jo päättänyt, älä hämmennä minua tosiasioilla.” Tämä siellä on pelin henkenä ja ennenkaikkea kysymys on siitä, että onko punavihreän linjan, liberaalin vasemmiston ja eräiden muiden ns. työväenpuolueiden voimilla kykyä lyödä takaisin. Ei muuten paikkapaikoin todellakaan hyvältä näytä, työväenluokka on kriittinen massa.

  Työn ylpeys ja työn aristokratia heiltä on mennyt, kun ensimmäisen polven autonomistajat muuttivat elementtitaloon ja heidän ”mä oon niinku yksilö” -lapsillaan oli harrastuksia. Enää ei ole ehdottoman varmoja leninismin vaikutuksen alaisia komissaareja ja sukutraditiokin on katkennut elostelevien harmaiden panttereiden/puumien tai suljetun puolen asiakkaiden väliin pudotessaan. Kovin avomielisiä tai suvaitsevia työväenluokassa ei oltu koskaan, mutta tätä vaikeammasta maailman muuttumiseen liittyvästä asiasta ei ole kyse, kun Sakarin käsittelemää raiskausuhkakulttuuria tarkastelee. Minusta se on työväenluokan romahduksen seurausta. Sääli. Ihan hitonmoinen sääli.

  • 17.1

   tantsu sanoo

   Ohoh. Nyt osuit naulan kantaan. Hieno kirjoitus. Kiitos!

 16. 18

  Umma Annu sanoo

  Itse olen tullut niin huonosti kohdelluksi suomimiesten taholta että olen hakeutunut parisuhteeseen afrikkalaisen kanssa.

  He kunnioittavat ja ovat taivaallisia rakastajia, suosittelen kaikille naisille kokeilemaan niin ei löysä suomalaisjuoppo enää kelpaa.

  Lähi idän miehistä en tiedä tarkemmin

  • 18.1

   Maria sanoo

   Hienoa, jos olet löytänyt elämääsi ihmisen, joka kunnioittaa sinua ja huomioi sinut. Itse kuitenkin uskon, että minkä tahansa kansallisuuden edutajista löytyy sekä hyviä ja huomaavaisia että huonoja ja pahoja miehiä. Ja muuten naisiakin.
   En siis lähtisi lokeroimaan kumppanin hyvyyttä kansallisuuden mittarilla ollenkaan. Kuka tahansa loogisiin johtopäätöksiin kykenevä ihminen ymmärtää, että satunnaisen ihmisyksilön kakkapäisyys ja typeryys on kiinni ihan jostain muusta kuin kansallisuudesta.

   • 18.1.1

    Tesla sanoo

    Lähtihän Suomestakin paljon siirtolaisia aikoinaan Amerikkaan ja menivät siellä naimisiin eri kansallisuutta olevien kanssa eläen onnellisina elämänsä loppuun saakka.

 17. 19

  yli 40 v nainen sanoo

  Tässä yhden väkivaltaa kokeneen mielipide

  Olen kokenut monenlaista seksuaalista väkivaltaa, varmaan lähes kaikki olemassa olevat muodot. Minun kohdallani kaikki tekijät ovat olleet kantasuomalaisia miehiä, ja näitä on tapahtunut pitkin elämääni, alkaen siitä kun olin 11 -vuotias.

  Olisin voinut reagoida näihin tapahtumiin vihalla, katkeroitumisella. Olisin voinut alkaa vihaamaan kaikkia suomalaisia miehiä, solvaamalla kaikkia heitä, miettien kostoa jonka kohteena olisi ollut kaikki miehet. Olisin voinut valita että käytän loppuelämäni siihen että kaikki miehet tietävät että vihaan heitä sen vuoksi että kuka hyvänsä heistä on mahdollinen seksuaalisen väkivallan tekijä.

  Toisaalta olisin voinut valita pelon tien. Olisin voinut lukittautua kotiini, eristäytyä maailmasta peläten jokaista miestä, saaden paniikkikohtauksen nähdessänikin jonkun miehen. Olisin voinut elää loppuelämäni peläten ja näin ollen elää elämättä.

  En valinnut kumpaakaan tietä vaan valitsin tien jossa ymmärrän että on olemassa pahoja ihmisiä ja on olemassa hyviä ihmisiä ja kaikkea siitä väliltä. Ymmärrän että se että minä olen kohdannut monta pahaa miestä ei tarkoita että jokainen mies on paha, uskon että on enemmän hyviä kuin pahoja. Ymmärrän että jos annan periksi pelolle, elämä kaventuu ja jää elämättä ja pahantekijät ovat voittaneet lopullisesti.

  Teen edelleen lujasti töitä oman mielenterveyteni eteen, joten kyllä, nämä pahat teot ovat jättäneet pahat arvet. Mutta kaikesta tästä huolimatta en kuvittele että koko maailma on paha ja jokainen mies on paha.

  Siksi minuun sattuu ajatus että nykyään on niin helppo tuomita toiset ihmiset, ja se on jopa hyväksyttävää. Me voimme tuomita kokonaisen yhteisön raiskaajiksi ilman että olemme tavanneet heistä yhtäkään, ilman että tiedämme heistä yhtään mitään, ilman että tiedämme heidän ikää, sukupuolta, uskontoa, poliittista taustaa, kansallisuutta jne. jne. Me emme tiedä heistä yhtään mitään ja silti voimme tuomita heidät jo valmiiksi, siltä varalta että joku heistä tekee jotain pahaa joka tapauksessa.

  Se on ainoa asia mikä on faktaa, on se että mitä suurempi joukko, sitä varmempaa on että joku heistä on paha, riippumatta kansallisuudesta tai mistään muustakaan, useampi heistä tulee tekemään täällä pahoja tekoja MUTTA vielä useampi ei tule tekemään mitään pahaa. Se että tällä hetkellä suomeen on tullut n. 30 000 turvapaikanhakijaa ja heistä 10 epäillään syyllistyneen raiskaukseen tarkoittaa sitä että n. 29 990 heistä on sellaisia joiden EI epäillä syyllistyneen raiskaukseen!

  Me olemme tuominneet heidän raiskaajiksi, pedofiileiksi, elintasopakolaisiksi , terroristeiksi jne. jne. välittämättä yhtään siitä että me emme oikeastaan tiedä heistä yhtään mitään. Nekin jotka asuvat näiden läheisyydessä ja näkevät läheltä niin hekään eivät voi ketään ulkonäön perusteella tuomita mihinkään noista ryhmistä koska nuo ei näy kenenkään päällepäin. Ja vaikka he tietäisivät jonkun pahaksi, se ei tee kaikista muistakin pahaa. Ja yleensä minun oikeustaju sanoo että AINA, aina tuomioon tarvitaan teko!! Ketään ei voi tuomita ilman tekoa koska silloin on lopun alku jos aletaan vainoamaan ihmisiä vain varmuuden vuoksi, siltä varalta että joku ehkä tekee joskus jotain. Ketään ihmistä ei voi eikä saisi tuomita minkään ulkoisen seikan perusteella, ei seksuaalisuuden, sukupuolen, iän, uskonnon, poliittisen taustan, ihonvärin, kansallisuuden, musiikkimaun, vaatetuksen, varakkuuden jne jne. perusteella, VAIN JA AINOASTAAN TEON PERUSTEELLA!! Kaikki pahat teot PITÄÄ tuomita, riippumatta kansallisuudesta tai mistään muustakaan seikasta. Mutta kyllä ihmisen pitää tehdä se paha, loukkaava teko ennen kuin tuomitaan!

  Ja se että minä olen tätä mieltä, tekee minusta ”suvakin”, heidän suosijansa, ihmisen joka haluaa että he tulevat tänne raiskaamaan ja tekemään terroritekoja tai pieksemään naisia ja lapsia. Lisäksi toivotaan että nämä raiskaa juuri minut (sitten tiiät, eikä tarvi tulla sitten itkemään), tappaa minut yms. ja tämän kaiken toivotuksen tekee ihan kantasuomalainen. Ja näitä tällaisia ihmisiä minun EI SAISI pelätä vaan juurikin niitä tuntemattomia ihmisiä, joista ei tiedetä mitään.

  Näissä pinnalla olevissa raiskausuutisoinneissa minua myös ahdistaa ihan hirveästi se että kuinka epätasa-arvoista tämä on meille kantasuomalaisten uhreille! Kuinka suuri huoli monella taholla on suomalaisten naisten puolesta suhteessa turvapaikanhakijoihin! Missä on huoli perheväkivallan uhreille, kantasuomalaisten raiskausten uhreille!!! Kuitenkin tänäkin vuonna syyskuun loppuun mennessä on ilmoitettu polisiille 760 raiskaustapausta ja jos näistä 10 tapauksessa tekijäksi epäillään turvapaikanhakijaa niin kuitenkin 750 on suomalaisten tekemiä. Missä on kriisikokoukset heidän uhriensa puolesta?? Eikö heille ole väliä??

  Jumankauta, onko jotenkin näiden naisten tapaukset vähäpätöisempiä kun niistä hyvin harva edes nousee uutisten otsikoihin. Suomi on Euroopan kolmanneksi perheväkivaltaisin maa!! Kolmanneksi!! Meillä(kin) on ihan vasta herätty naisten arvoon!! Ei ole pitkä aika kun tuli tuomittavaksi myös raiskaus parisuhteessa!! Sitä ennen naisen sai suhteessa raiskata niin paljon kuin halusi ilman että joutui tilinteolle. Edelleenkin meillä on liian syyllistävä kulttuuri, eli raiskaukseen haetaan todella paljon syytä myös naisesta, milloin on liian lyhyttä hametta, milloin liian humalassa, milloin pani liian vähän hanttiin jne. jne. Ja jos tuomio tulee niin se on lähes olematon, yleensä vain ehdonalaista ja sakkoja. Tämähän jo antaa sen kuvitelman että naisen koskemattomuudella ei ole juurikaan arvoa, ei todellakaan. Ja näin se on, hyvin yleisesti vielä nainen uhrina on se joka kantaa häpeän ja syyllisyyden, johtuen ihan yhteiskunnasta kun taas mies ei edes saa vankeutta! Miten tällaisessa tilanteessa pystyy edes ilmoittamaan tapauksista, siksi niin moni jää ilmoittamatta koska yhteiskuntamme syyllistää myös uhria.

  Jotenkin niin naurettavaa että turvapaikanhakijoille opetetaan että Suomessa naista ei saa koskettaa ilman lupaa jne. Olen ihan satavarma että näiden ”suksikaa v****n ”huutelijoiden joukossa on suomalaisia miehiä jotka eivät myöskään ymmärrä tätä asiaa ettei naiseen saa koskea ilman lupaa, se kun on niin yleistä!! Missä ihmeen pumpulissa jotkut elää kun luulevat että raiskaukset yms loppuvat kunhan saadaan turvapaikanhakijat pois. Joka päivä Suomessa ahdistellaan naista ihan kantasuomalaisen toimesta!! 10 % suomalaisista naisista on kokenut seksuaalista väkivaltaa! 10 prosenttia eli yli 150 000 naista!!! 150 000 naista!!

  Kyllä, kaikki raiskaukset ja muut seksuaalirikokset ovat tuomittavia, ällöttäviä, kuvottavia RIIPPUMATTA tekijän kansallisuudesta! Luuleeko ihmiset että uhrin traumojen suuruus riippuu siitä kuka on tekijä?? Että jos tekijä on turvapaikanhakija, traumat on moninkertaiset kuin vaikka jos tekijä olisi kiinalainen?? Tai että jos tekijä on kantasuomalainen, on trauma lähes olematon?? Uhrin kannalta kansallisuudelle on ihan se ja sama, se ei itsessään lisää tai vähennä trauman suuruutta. Ainoa asia itse tekijässä jolla on vaikutusta (yleensä), on tekijän tuntemattomuus, tuttuus. Mitä läheisempi ja luotettavampi tekijä oli sitä traumaattisempi teko on.

  Kyllä, meidän pitää puuttua jokaiseen ja tuomita joka ikinen raiskaus jonka tekee turvapaikanhakija, mutta samalla ”innolla” ja yleisellä meuhkaamisella meidän pitää myös tuomita joka ikinen kantasuomalaisen tekemä raiskaus!! Meidän pitää viimein saada naiselle se itsemäärämisarvo mikä sille kuuluu!! Seksuaalirikosten rangaistukset myös oikealle tasolle! ja uhrin syyllistäminen ja tuomion lieventäminen uhrin käyttäytymisen tms. perusteella kokonaan pois. Naisella (kuin myös miehellä) on oikeus sanoa EI missä kohtaa hyvänsä, millaisissa vaatteissa hyvänsä, missä kunnossa hyvänsä jne. Raiskauksen tehneet turvapaikanhakijat me sentään voimme lain puitteissa karkottaa mutta mitä tehdä kantasuomalaiselle raiskaajalle, niitä kun ei voi lähettää muualle.

  • 19.1

   Minna sanoo

   Voimia sinulle, oletpas kovia kokenut.

   Olen myös ihmetellyt tuota, että miten uhrin kärsimys voisi olla suoraan verrannollinen rikoksen tekijän uskontoon tai passiin. Muutamat kantasuomalaiset miehet ovat keskenään päättäneet, että suomalaisen luterilaisen tekemä väkivaltarikos ei ole naisen kannalta lainkaan yhtä paha kokemus kuin ulkomaalaisen muslimin tekemä väkivaltarikos.

  • 19.2

   kaksoiskansalainen sanoo

   ”Näissä pinnalla olevissa raiskausuutisoinneissa minua myös ahdistaa ihan hirveästi se että kuinka epätasa-arvoista tämä on meille kantasuomalaisten uhreille! Kuinka suuri huoli monella taholla on suomalaisten naisten puolesta suhteessa turvapaikanhakijoihin! Missä on huoli perheväkivallan uhreille, kantasuomalaisten raiskausten uhreille!!! Kuitenkin tänäkin vuonna syyskuun loppuun mennessä on ilmoitettu polisiille 760 raiskaustapausta ja jos näistä 10 tapauksessa tekijäksi epäillään turvapaikanhakijaa niin kuitenkin 750 on suomalaisten tekemiä. Missä on kriisikokoukset heidän uhriensa puolesta?? Eikö heille ole väliä??”

   Mina olen kanssasi 100%:sesti samaa mielta. Kaikkien suomalaisten pitaisi lukea sinun mielipiteesi. Ihan jokaikisen! Toivon sinulle voimia ja iloa tulevaisuuteen!!

  • 19.3

   Johanna sanoo

   Kiitos kirjoituksestasi, se kosketti minua todella paljon. Itku tuli kirjoitustasi lukiessa.
   Itsekin jouduin suomalaisen pedofilin uhriksi monen vuoden ajaksi pikkulapsena. Olen saanut osakseni monilta rasisteilta huorittelua ja raiskatuksi tulemista on myös toivottu.
   Lääkkeiden, useiden itsemurha yritysten jälkeen ja ystävien tuella olen päässyt jaloilleni ja olen vihdoinkin vahva, itsenäinen ja onnellinen.Toivon sulle koko sydämmestäni onnea tulevaisuuteesi, olet sen todellakin ansainnnut!!

  • 19.4

   lihaa syövä valkoihoinen heteromies sanoo

   Asiaa. Ei tuohon ole oikein mitään lisättävää, nimim. Yli 40-v nainen. Ns. maahanmuuttokriitikoiden räikeä tekopyhyys saa minut surulliseksi. Ensin lynkataan jotkut ihmiset, sitten toivotaan ja fantasioidaan toisten kohdalla samasta mistä ensimmäisiä oli syytetty. Kamala kirkuna joidenkin rikoksista, sitten täydellinen hiljaisuus toisten kohdalla. Opetetaan toisia ettei naisiin saa koskea, eikä tehdä sille asialle mitään, että täällä(kin) yhä edelleen elää ja voi hyvin tyttöjä ja naisia alistava salakavala, erilaisiin valepukuihin pukeutunut alistava kulttuuri. Mutta mitäpä siis kirjoitustasi enempää referoimaan, valitettavan totta joka sana… Välillä hävettää olla mies.

   • 19.4.1

    Minna sanoo

    Välillä hävettää olla mies? Osa tämän yhden asian somelynkkaajista on naisia.

    • 19.4.1.1

     kaksoiskansalainen sanoo

     Jep. Minnan kanssa samaa mielta. Niin miehet kuin naisetkin osaavat pilkata toisiaan varsin oivallisesti. Ajatelkaa, jos kaikki tuon viha, kiihko ja lynkkaukseen kaytetty energia voitaisiin valjastaa asioiden hoitamiseen ja ongelmien ratkaisemiseen rauhallisesti, asiallisesti ja tasapuolisesti kaikkia lakeja noudattaen….

     • 19.4.1.1.1

      lihaa syövä valkoihoinen heteromies sanoo

      Samaa mieltä myös edellä kommentoijien kanssa. Välillä olen todella aidosti hämmästynyt millaista porukkaa, miehiä ja naisia, on somessa kirjoittamassa kaikkea älyvapaata järkyttävää, ihan sellaisia normaalin näköisiä naapurin pukumiehiä ja naisia. Vaikka naisetkin luonnollisesti pystyvät väkivaltaan, häpeä miehenä johtuu siitä mitä miehet ovat tehneet naisille ei-somessa.

  • 19.5

   Supa Troopa sanoo

   Sinunkaltaisiasi ihmisiä soisi olevan enemmän. Ei, en toivo kellekään kohtaloasi, vaan tarkoitan ajattelutapaasi. Sitkeyttä elämän kolhuissa. Kuinka toisia ihmisiä kunnioittavat arvosi eivät huoju, vaikka kuinka tönitään ”to the dark side”. Kirjoituksesi nosti taas hetkiseksi omalla kohdallani uskoa ihmiskuntaan – ehkä tästäkin ajasta taas päästään eteenpäin, johonkin parempaan. Sinä ”yli 40 v nainen” ja kaltaisesi lipunkantajina siinä kulkueessa. Kiitos ja tsemppiä jatkoon.

 18. 20

  Saku Timonen sanoo

  Uskokaa nyt kerralla, että moderointi on tavallistakin tiukempaa. Tänne ei kannata tulla mökeltämään ainoaakaan sanaa suvakeista ja hyysäreistä ja muusta tavanomaisesta. Mikän mahti maailmassa ei voi pakottaa minua sietämään päivästä toiseen samaa sontaa, jossa sananvalinnatkin ovat aina samat.

  • 20.1

   Vesa sanoo

   Kuulin sinusta ja blogistasi radiossa joitakin viikkoja sitten. En tarkalleen muista ohjelmaa, mutta siinä taidettiin kehua sinua siitä, että osaat lukea mediaa kriittisesti ja ottaa oikeat faktat esiin.
   Jotenkin bongasin pari päivää sitten blogisi ja olen muutaman jutun ehtinyt lukemaankin. Ajatusmaailmaasi tuntematta ja enempää asiaa ajattelematta aloin heti ensimmäisitä kirjaimista lähtien lukemaan blogiasi kriittisesti radiossa saamiesi kehujen takia. Mielestäni sinunkin tekstisi ovat jossain määrin johdattelevia ja ei välttämättä faktoihin perustuvaa. En väitä etteikö näin saa olla, mutta olin ehkä olettanut radio-ohjelman perusteella toista.. Enkä sillä etteikö tekstisi olisi pääasiassa laadukasta.
   Kommentoin tätä viimeisintä postaustasi hieman kriittisesti sinun ajatuksiisi nähden, mutta mielestäni täysin asiallisesti. Kommenttiani ei kuitenkaan tullut näkyviin. Onko näin, että tekstisi ei kuitenkaan kestä kritiikkiä? Ymmärrän kyllä asiattomien kommenttien moderoinnit..

 19. 21

  Seurahepo sanoo

  ”Kyllä poliisi ja tuomioistuinlaitos hoitavat ne raiskaajat samalla tavalla kuin tähänkin asti”

  Eli varsin huonosti. Tilastokeskuksen mukaan vuosina 2009-2013 käräjäoikeudessa on annettu reilut sata raiskaustuomiota vuodessa, joka on aivan käsittämättömän pieni määrä jos rikosilmoituksia on tuhat vuodessa.

  Toivottavasti tästä todella ikävästä ja tarkoitushakuisesta kohusta seuraa jotain hyvää ja tuomiot lisääntyvät, mutta pahoin pelkään, että negatiiviset vaikutukset ovat paljon suuremmat.

  • 21.1

   lihaa syövä valkoihoinen heteromies sanoo

   Seurahepo, uskoisin kyllä että ns. maahanmuuttokriitikot ja muut kansalaiset, media ja oikeuslaitos tekevät kyllä parhaansa niiden turvapaikanhakijoiden ja muidenkin vähänkin epäilyttävien muukalaisten tuomitsemiseksi… Miten mahtaa sitten olla sen laita, että armaassa maassamme vallitsee kieroutunut suhtautuminen seksiin ihan omasta takaa. Kouluikäiset tytöt, jo ihan nuoretkin luulevat, että pitää olla sellainen ja tällainen, ja pitää suostua kaikkeen ollakseen poikia kiinnostava. Pojat taas ovat pihalla seksuaalisuudestaan ja oireilevat itsekin saaden aikaan paljon kärsimystä. Syömishäiriöt, mielenterveysongelmat, kiusaaminen ym ym jättävät vammoja lapsiimme ja nuoriimme. Seksuaalinen hyväksikäyttö ja omasta itsestä huolehtimattomuus ovat yleistä. Kaikki tämä on taustaa myös rikoksille ja raiskauksillekin, joista suuri osa ei tule edes ilmi.
   Seurahepo, näetkö siis nämä asiat?

  • 21.2

   lihaa syövä valkoihoinen heteromies sanoo

   Ai niin, piti vielä kysyä seurahepo, että kun vaikutat olevan noin kiitettävän huolestunut seksuaalirikoksista maassamme, olet varmaan aktivoitunut muutenkin seksuaaliterveyden ja seksuaalikasvatuksen alalla myös ei-turvapaikanhakijoiden kohdalla? No ei kaikkien tietysti tarvitse olla aktivoituneita kaikessa, mutta tuli vaan mieleen. Moni maahanmuuttokriitikko taitaa kuitenkin olla aktiivisesti mukana tekemässä parhaansa omalta osaltaan erilaisten ihmisten integroimisessa maahamme kritiikistä huolimatta, sillä eihän täällä ole rasismia, eikä pelkkä kriittisyys riitä, eikö vain? Eikö olekin niin, että pelkkä kriittisyys ja epäkohtien kärkäs esilletuominen saa aikaan vain ongelmia ja epäluuloisuutta, eikös? Sinä ja minä emme toki viljele kaveriporukoissa rasistisia vitsejä, tutustumme ja ystävystymme muunmaalaisten kanssa, ja vierailemme esim moskeijassa kuulemassa mitä kaikkea siellä puhutaankaan.

  • 21.3

   lihaa syövä valkoihoinen heteromies sanoo

   Huomaan että kritisoin ironiallani melkolailla väärää kohdetta. Anteeksi siitä. Toivottavasti jossakussa toisessa, ns. maahanmuuttokriitikossa täällä, on sen verran miestä tai naista vastata kysymyksiini. Uskoisin että on. Aivan kaikki ns. maahankriitikot eivät varmaan edusta hit and run-tyyppistä kommentointia.

 20. 22

  Tapio sanoo

  Pidä Saku vaan tiukka moderointi voimassa! (eikä sitä tarvitse ede mainita usein) Edellisessä blogissa oli liikaakin epäasiallista ainesta ja kommenttien lukuarvo väheni.

  ”yli 40 v nainen sanoo” -kommentti oli loistava- blogistiksi?

  Tuossa oli niin paljon itua, että ihan heräsi toive, että noita asioita nyt painottamalla, naisten asemaan voitaisiin saada parannusta tämän turvapaikanhakijoiden mahdollisten rikosten aiheuttaman älämölön vuoksi. Tarkoitan sitä, että Suomessa tapahtuu niin paljon enemmän seksuaalista hyväksikäyttöä ja raiskauksia, ihan siis kotoperäisen (yleensä) miesten toimesta, kuin mitä tilastot osoittavat. Syitä rikosilmoituksen tekemättä jättämiseen on useita, kuten ”yli 40 v nainen sanoo”-mainitsi.

  Olisi hienoa jos tämä suhteeton älämölö voitaisiin käyttää hyväksi! Herätys naiset!

 21. 23

  kaksoiskansalainen sanoo

  En todellakaan ymmarra miten nayttaa etta koko Suomi on hysterian vallassa. Jopa Ylen uutiset nostaa otsikoihin nama raiskaustapaukset. En muista, etta tallaista raiskausten uutisointia olisi tapahtunut menneisyydessa. Ja poliisi antaa tiedotteita, etta on huolissaan. Ja Yle uutisoi nettisivullaan, etta nimettomat poliisilahteet ilmaisevat huolensa. Onko Yle ja MV”lehti” yhdistyneet? Missa on puolueeton journalismi enaa? Ymmarran, etta kansa villiintyy, kun heita villitaan ja provosoidaan ja laytetaan ihmisten pelkoja hyvaksi, mutta etta ihan kunniallinen mediakin jo valitsee puolensa ja tukee erottelevaa ja rasistista linjaa. Olen ihan mykkana allistyksesta.

  • 23.1

   PeelsePuupi sanoo

   Jos niitä raiskaustapauksia (todennettuja) on se tuhat vuodessa, niin niitähän pitäisi raportoida noin kolme per päivä. Eipä ole medioissa näkynyt, ei valta- eikä pienemmissäkään.

 22. 24

  kaksoiskansalainen sanoo

  Ja se mita tassa tilanteessa pitaa tehda, on tehda selvaksi kansalle, etta lynkkausmielialaa ei hyvaksyta seka valistaa turvapaikanhakijoita suomalaisesta kulttuurista, ja tehda se erittain selvaksi, etta naisten ahdistelu Suomessa on rikos, etta suomalainen kulttuuri ei hyvaksy naisten alistamista, nainen ei ole alempiarvoinen kuin mies, ja jos nainen pukeutuu minihameeseen ja rinnat paljastavaan puseroon ja kysyy etta haluatko olla mun poikakaveri, se ei ole merkki naisesta, johon saa kayda kasiksi. Ennalta ehkaisy on tarkein asia. Viestiminen epaonnistuu jos valissa on kielenymmartamisongelmia tai muita huolia tai murheita mielessa, tai on vasynyt. Ja mietin vaan, etta kuinkahan hyvia tyossaan ovat kielenkaantajat. Olen tehnyt itse toita ”virallisten” kielenkaantajien kanssa, jotka ovat puhuneet ihan puuta heinaa tai alkaneet torua asiakasta jne. Ei se ongelmatonta ole, siis asioiden hoitaminen.

 23. 25

  virtanen sanoo

  Tulin huonolle tuulelle kun katsoin Pauli Vahteran fb-sivua. (katselen joskus jonkun kohun sattuessa tunnettujen politiikkojen fb-sivuja).

  Hänkin, vaikka on lukujen kanssa tekemisissä, kertoo kannattajilleen, että tilastot ja poliisi valehtelevat, suomalaisiksi miehiksi lasketaan kaikki Suomen kansalaisuuden saaneet. Ei suomalainen raiskaa.

  Tyypillinen suomalaisen miehen kommentti myötäilee häntä: ”sellanen juttu , noi puhuu kun naisia raiskataan , no suuri osa yksityisasunnoissa ja taustalla päihteitä..tapaukset ehkä hieman epäselviä jne. yms. jep , ei tietenkään hyväksyttävää missään tapauksessa ”

  eli kun suomalainen raiskaa, se on vähän epäselvää, useinhan sanotaan naisen vain tulleen aamulla katumapäälle.

 24. 26

  virtanen sanoo

  Monta päivää ovat nyt kaikki ”lapsirakkaat” vaahdonneet lasten puolesta. Kuitenkaan, kuten Timonen sanoi, ei lasten törkeäkään hyväksikäyttö, kun sen tekee suomalainen, saa edes olankohautusta aikaiseksi.

  Sitä vaan selitellään, no, semmosia ihmisiä on, minkäs niille mahtaa.

  • 26.1

   SariS sanoo

   Ei pidä paikkaansa. Näistäkin rikoksista puhutaan julkisuudessa, ja viime syyskussa eduskuntaan lähetettiin kansalaisaloite lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistusasteikon koventamisesta. Aloitteen on allekirjoittanut jo yli 58 000 ihmistä.

   • 26.1.1

    virtanen sanoo

    Ehkä joku on toiminut, mutta ei ainakaan tavallisilla keskustelupalstoilla ja facebookeissa möyhäävät ”valkoiset heteromiehet.”

 25. 27

  virtanen sanoo

  Hyviä kommentteja aiheesta, jotka netissä maahanmuuttajien seksuaalirikoksista puhuvat ohittavat täysin. Heidän uhrejaan säälitään ja heidän elämänsä on ”lopullisesti pilalla.”

  Ei mitään myötätuntoa suomalaisten raiskaamille tai lapsille, jotka ovat jo alle kouluiän joutuneet sukulaisten hyväksikäyttämiksi.

  Näkyy joku napakka nainen kirjoittelevan, että tuo myös ”lopullisesti pilalla” on suomalaisen miehen tapa alistaa raiskattu nainen. Naisen ei hyväksytä edes toipuvan. Kun tekijä on ulkomaalaissyntyinen.

 26. 28

  Seurahepo sanoo

  Käsittääkseni kyseinen tilasto on rikosilmoituksista, ei tuomioista, se vääristänee kuvaa jonkun verran.

  Moninkertainen kuulostaa toki myyvältä, mutta ei ehkä käytännössä ole ihan niin dramaattinen kuin ensiksi voisi luulla, koska saman tilaston mukaan jopa ”ruotsissa syntynyt suomenkielinen” raiskaa neljä kertaa enemmän kuin ”kantasuomalainen”. Eroja todellakin on, mutta väittäisin (tutkimuksessa ei suoria lukuja ole), että aika pieni määrä rikoksentekijöitä nyt on pilaamassa koko ryhmän mainetta, ja sehän toki joillekin sopii.

  Yllättävää, että Yle on antanut luvut ilman ikävakiointia.

 27. 29

  Minna sanoo

  Puhutte aina vain tilastoiduista raiskauksista.

  Suuri osa kotimaisista raiskaajista on uhrille ennestään jotenkin tuttu. Raiskaus jää silloin kokonaan ilmoittamatta, sillä uhri joko pelkää tekijää tai häpeää ympäristön reaktiota ja arvelee, ettei häntä kukaan sana sanaa vastaan -tilanteessa usko. Pahimmassa tapauksessa uhrista tehdään juonitteleva syyllinen ja tekijä saa kaikessa rauhassa uhriutua.

  Vieraan tekijän raiskaus ilmoitetaan herkemmin, sillä uhrin ei tarvitse pelätä lähipiirinsä asettuvan tekijän puolelle.

  Jos nyt kerran on alettu ajaa naisten turvallisuuden asiaa, niin siitäkin täytyy pystyä puhumaan, miksi raiskatut suomalaisnaiset pelkäävät tehdä kantasuomalaisesta raiskaajasta poliisille rikosilmoituksen.

  • 29.1

   Laurent sanoo

   Näissä asioissa otetaan huomioon ainoastaan poliisille ilmoitetut, tilastoidut faktatiedot. Ei somehuhuja tai kuulopuheita. Koskee myös raiskauksia. Voisinhan minäkin sanoa, että Suomessa tapahtuu vuosittain 15 000 terrori-iskua ja varmasti joku MV-”lehtikin” tekisi siitä jutun tai pari.

   • 29.1.1

    Minna sanoo

    En sano, että pitäisi puhua huhupuheista. Sanon että suuret mieslaumat mässäilevät tilastoilla ja suomalainen nainen väkivallan uhrina yleisesti ottaen jää aina vain enemmän sivuseikaksi. Uskomaton farssi.

    Nykyinen tilastopainotteinen vastakkainasettelu ja tyyli mainostaa suomalaismiehiä luotettaviksi ”katupartiolaisiksi ulkomaalaisia raskaajia vastaan” on tulevien kantasuomalaisten uhrien kannalta huolestuttava ilmiö. Eräillä katupartiolaisilla on väkivaltatausta ja rikosrekisteri, siltikin mylvivät somelaumat juhivat näitä rikollisia sankareina ja tyttärien suojelijoina. Kyllä tyttöjen pitää jatkossakin osata karttaa näitä miehiä eikä olla liian luottavaisia.

    Tämä nykyinen meuhkaaminen vain johtaa siihen, että seuraava kantasuomalaisen uhri uskaltaa vielä vähemmän ilmoittaa rikoksen poliisille, sillä yleistä mielipidettä on muokattu siihen suuntaan, että jo tilastotkin puhuvat uhria vastaan. Nyt on päästy siihen pisteeseen, että kantasuomalainen saa edelleen huudella naisille, mutta ulkomaalaisen huutelusta suositellaan ilmoitusta poliisille. Poliisi menee puhuttelemaan turvapaikanhakijat ryhmänä, mutta ei puhuttele kantasuomalaisia ryhmänä vaikka tarvetta olisi.

    Tähänkö tällä kampanjalla pyritään?

 28. 30

  Tapio sanoo

  Onko luotettavaa tutkimustietoa siitä kuinka paljon raiskauksista tai muista seksuaalisesta hyväksikäytöstä/ – häirinnästä ja ilmoittamatta?

  Tapaan seurata Stillerin Pressiklubia, tänään petyin pahasti. Siinä puhuttiin suurin osa ajasta kuin Suomessa vain tapahtuisi 10 raiskausta vuodessa ja ne olisivat kaikki ulkomaalaisten tekemiä. Vasta aivan lopussa, kuin kevennyksenä väitti Stiller, että 75% Suomen raiskauksista on kantasuomalaisten tekemiä. Lukumäärästä ei puhunut. Paljonkohan niitä oikeasti onkaan?

  Nyt naiset barrikadeille vaatimaan suomalaisten miesten raiskauksista puhumista medianäkyvyydellä ja äänenpainolla samassa suhteessa ulkomaalaisten tekemiin rikoksiin!

 29. 31

  Tapio sanoo

  Tätä juuri peräänkuulutin ”http://nettles-and-slime.ghost.io/raiskauksen-tekopyhat/”
  ”Suomalaiset valkoiset miehet eivät ole tasa-arvon asialla, jos he käyttävät suomalaisten valkoisten naisten turvallisuutta rasistisena lyömäaseena turvapaikanhakijoita kohtaan. Tiedoksi heille: Suomessa naisiin kohdistuu seksuaalista väkivaltaa päivittäin. Erittäin harvoin raiskaaja on naiselle tuiki tuntematon henkilö. Suomessa kaikki naiset kokevat päivittäin seksuaalista ahdistelua sekä netissä että julkisessa tilassa. Poliisin tietoon tapauksista tulee vain murto-osa.”

  • 31.1

   PMRyyppö sanoo

   Niin ja koska sinä et ole koskaan mitään kuullut (tai ainakin tässä niin väität), niin niinhän ei voi tietenkään tapahtua. Se on ny sitten ilmeisestikin sitä sinun omaa logiikkaasi. Onhan se tuokin jonkinlainen ”taitolaji” löytää tekstistä jotain sellaista, mitä siinä ei todellakaan ole ja sen jälkeen vetästä hatusta joitain älyttömiä johtopäätöksiä, joista ei löydy päätä ei häntää kuin ehkä itse kirjoittajalle. Ja pisteenä iin päälle muistat taas muistuttaa aivopestyistä ja tällä kertaa arpa osui – maalaisteinityttöihin. Onneksi olkoon!

  • 31.2

   Minna sanoo

   Varsinkin jos tuttu tekijä on uhriin nähden valta-asemassa, niin kynnys ilmoituksen tekemiseen on liian korkea. Miksi esimerkiksi lapset pelkäävät kertoa hyväksikäytöstä edes omalle äidilleen? Ei siis mikään ihme, ettei nainen uskalla kertoa poliisille.

   Some on täynnä kaksinaamaista kauhistelua siitä, miten joissakin maissa raiskauksen uhri saa rangaistuksen. Näinhän se Suomessakin käytännössä on. Uhri pelotellaan vaikenemaan, jolloin hän saa elinikäisen tuomion raastavan salaisuutensa kanssa. Jokunen järjestö yrittää olla uhrien puolella, mutta se ei oikeasti kiinnosta yhtään ketään.

 30. 32

  kaksoiskansalainen sanoo

  Lukiko teista kukaan ”yli 40 v nainen” mielipidetta?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Haloo?????????????????????????????????

  • 32.1

   Johanna sanoo

   Samaa mietin itsekin.Syytä meinaan olisi.Jotenkin se vaan tuntuu olevan tabu, että uhri kertoo kokemuksistaan ja tunnoistaan.
   Jos et osaa olla ”oikealla” tavalla uhri, sanasi sivuutetaan. Uhrin pitäisi olla hiljaa, häpeissään ja lukkiintua kotiinsa loppuelämäkseen mantraten kuinka kaikki olisi paremmin jos olisi kuollut ja antaa muiden puhua ”puolestaan”, ainakin mitä eräitä tahoja on kuunnellut. Ja siis tämähån koskee vain ulkomaalaisten tekemiä raiskauksia. Suomalaisen raiskatessa asia ei kiinnosta yhtään tai arvuutellaan uhrin hameen pituutta ja sitä, että sanoiko raiskattu edes tarpeeksi selvästi ei. Ja miehen ollessa uhri…huah..ei edes mennä siihen vähättelyn määrään
   Koska näille yhden asian öyhöttäjille menee jakeluun, että raiskaus on aina raiskaus, teki sen kuka tahansa. Kun sen tekee läheinen ihminen tai tuttu, teko voi olla jopa vielä karmeampi uhrin kannalta.
   Mutta mitäpä sitä, tähän on jo vuosien saatossa tottunut, että öyhöttäjien mielestä sitä on jotenkin vähemmän uhri, kun tekijä on suomalainen

 31. 34

  Sara sanoo

  Ensimmäinen ja ainoa paikka, johon voin kommentoida omasta kokemuksestani, kiitos Sakun luvatun tiukan moderoinnin.

  Minut on raiskattu suunnitelmallisesti, toistuvasti ja sadistisesti. Tekijänä valkoinen ulkomaalainen mies. Ja kyllä olen kärsinyt! Kipua, pelkoa, hätää, yksinäisyyttä, lohduttomuutta, toivottomuutta, häpeää. Hirveää kipua ja kauheaa hätää. Pelkoa vielä 12 vuotta tapahtumien jälkeen, kun lapseni koskettaa odottamatta olkapäätäni. Paniikkia, kun herään aukeavan ulko-oven ääneen. Kauhua, kun työpaikan ovelta on niin pitkä matka autolle. Mutta onko minun elämäni pilalla? EI OLE!

  Joka kerta kun luen jonkun älypään väittävän, että uhrin loppuelämä on pilalla, tuntuu kuin minua henkilökohtaisesti nujerrettaisiin ja estettäisiin toipumasta. Minulla on nyt hyvä elämä. Olen ehkä loppuelämäni haavoitettu, mutta minulla on elämässäni rakkautta. Minulla on puoliso ja lapset, minulla on työ jossa teen hyvää muille ihmisille ja tälle yhteiskunnalle. Olen saanut vuosien jälkeen apua raiskaustraumoihini, ja tiedän että se mitä minulle tehtiin, oli helvetin väärin.

  Jokainen uutisissa näkyvä raiskaus koskettaa, oli se uutinen mistä päin maailmaa tahansa, ja oli tekijä mistä päin maailmaa tahansa. Uhrin kohtalo koskettaa. Ajattelen, että minä tiedän. Tunnen myötätuntoa uhria kohtaan. Toivon, että hän saa apua ja pääsee toipumaan. Toivon, että uhrin näkökulma korostuisi uutisissa ja keskustelussa enemmän. En ole kuitenkaan itse valmis tulemaan esille, koska en ole riittävän vahva kohtaamaan sellaista törkyä, jota nyt on nähty. En halua, että se mikä minussa on taas ehjää, menee uudestaan rikki. Elämäni ei ole pilalla, mutta herkkää ja haurasta se on.

  • 34.1

   LL sanoo

   Hyvä kommentti. Kannattaa suojella omaa elämäänsä. Voimia ja iloa elämääsi!

   • 34.1.1

    Supa Troopa sanoo

    Ensinnäkin tosiaan voimia ja iloa elämääsi toivotan minäkin. Tässä jälleen viesti, jonka soisi ihan jokaisen lukevan ja ajatuksella. Ja tosiaan kaltaistesi ajatuksia ja sanoja haluaisin minäkin nostettavan enemmän esille.

    Olen saanut karvaasti kokea tuolla intervepsien ”keskustelu”palstoilla olevani jotenkin rikosten uhrit unohtava tai heidän kärsimyksistään välinpitämätön, kun olen vaikkapa vastustanut absoluuttista elinkautista, kuolemantuomiota tai automaattista seksuaalirikollisten kastrointia. Vaikka juurikin tulevat uhrit mielessäni noita tuomioita juurikin vastustan: ne kun todennäköisimmin vain lisäävät ja/tai raa’istavat näitä rikoksia tai vievät ne vielä syvemmälle piiloon ulkomaailman silmistä. Nyt nuo täsmälleen samat nimimerkit kiiluvasilmäisinä melskaten mouhottavat kaikki pakolaiset syvimpään helvettiin, kun muutama raiskaa. Ja jos olet vääränlainen uhri, etkä suostu leikkimään heidän rasistista peliään, niin saat tuta kahta kauheammin. Uhrit ole heitä ennenkään todellisuudessa kiinnostaneet, vielä vähemmän nyt, kun sopii entistä paremmin agendaansa.

    Mielessäni väikkyy yksi kuva, jonka piirtäisin, jos osaisin. Tiedättehän sen legendaarisen maalauksen Ranskan vallankumouksen kuvastosta, jossa barrikadeilla etualalla seisoo paljasrintainen nainen trikolori kädessään liehuten. Sen muokkaisin niin, että siinä sterotyyppiset isäm maan puollustajat leijonapaidoissaan tallaavat alleen työttömän, homoseksuaalin ja raiskatun naisen – Suomen lippu liehuen ja ehkäpä herra Lehto siinä mukana vitsikkäästi heilaamassa. Taustalle mestari ja hevosenkyrpä hykertelemään, Immonen ja Elo huolestunut ilme kasvoillaan seisoskelemaan ja Soini kädet silmillä ”tilipäivä” -kyltti kädessään. Saa käyttää.

 32. 35

  Pekkis sanoo

  Tyttäreni oli aikoinaan tanssipaikalla töissä ja kesän aikana sattui useita kertoja, että kantasuomalainen örveltäjä kävi käsiksi. Silloin ei puhuttu seksuaalisesta häirinnästä, vaikka olisi pitänyt.

 33. 36

  Wabu sanoo

  Olisiko mahdollista saada Imageen jonkinlainen suodatin, joka piilottaisi kaikki jutut, joissa mainitaan sanat ”MV-lehti”, ”pakolaiset” tai ”rasisti”? Kaikki tietävät, että MV-lehden kaltaiset roskasivut suoltavat pelkkää roskaa ja ne jotka eivät tätä tiedä, eivät todellakaan lue näitä juttuja. Ei ihan oikeasti kiinnostaisi lukea Imagen sivuilla päivästä toiseen ihan samanlaisia uutisia ja blogikirjoituksia, joissa kaikissa tuomitaan eri sanamuodoin MV-lehden roskajutut ja ihmetellään, kuinka tyhmiä kaikki niitä juttuja uskovat ihmiset ovat.

 34. 37

  syritty suomalainen orja sanoo

  suomessa raiskaus sun muut rikokset on oikeastaan toivottuja rikoksia.esim.Mikäli toimeentulotukea saava henkilö joutuu rikoksen tai tapaturman uhriksi, menettää hän korvauksensa. Jos pesukone rikkoontuu ja vakuutusyhtiö korvaa, lasketaan korvaukset tuloksi eli tukea lasketaan saman verran. Myös vaikkapa pahoinpitely- tai raiskauskorvaus voidaan lukea varallisuudeksi ja vähentää toimeentulotuesta. Sosiaalitoimistolla on asiassa harkintavaltaa, mikä tarkoittaa, että samassa tilanteessa eri puolilla Suomea oleva voi joutua kahden erilaisen päätöksen uhriksi…että sikäli…

  • 37.1

   Eskoseni sanoo

   Laskin noista luvuista ja tilastokeskuksen väestötilastoista karkeita suomalaisten raiskauslukuja.

   Suomalaisia 15-59-vuotiaita miehiä on yhteensä 1 600 000 kpl. Tilastojen mukaisesti vuonna 2011 tapahtui vuoessa 1,7 raiskausta ja lapsen seksuaalista hyväksikäyttäjää per 1000 henkeä ja 0,6 raiskausta per 1000 henkeä. Epäillyistä raiskaajista vähän alle 30% on ulkomaalaistaustaisia, eli vähennän noista luvuista 30%.

   Jos ulkomaalaiset raiskaavat yhtä paljon kuin suomalaiset, niin 30 000 tp-hakijaa ”generoi” tuolla kaavalla vuodessa noin 12 raiskausta ja yhteensä noin 35 seksuaalirikosta ilman, että tekevät yhtään enempää kolttosia kuin kantasuomalaiset. Ihan vain asioiden suhteellistamiseksi.

   Edellinen laskenta on karkea suuruusluokkalaskelma, jossa kaikki tp-hakijat on olettettu miehiksi ja vyörytetty luvut sen perusteella.

   Optulan raportin mukaan tulojen ja iän vakioinnin jälkeen Lähi-Iädstä ja Afrikasta tulleiden miesten raiskausfrekvenssi on edelleen 10x kantasuomalaiseen nähden. Ero on todella suuri ja tähän olisi puututtava rasistien ylilyöntimöyhötyksestä huolimatta.

   http://www.optula.om.fi/material/attachments/optula/julkaisut/tutkimuksia-sarja/XZ5bk8f2H/265_Lehti_ym_2014.pdf

   Kuitenkin näistä on taas noussut ihan järjetön rasistinen kohu. Kun maahan tulee kymmeniä tuhansia ihmisiä, niin on ihan tilastollinen fakta että vaikka he tekisivät puolet vähemmmän rikoksia, niin kyllä noin suuressa määrässä aina niitä rikollisiakin on. Tuon laskelmani perusteella voitaisiin odottaa, että jos tp-hakijat ekevät seksuaalirikoksia ”suomalaisella tahdilla”, niin niitä tulee keskimäärin raiskaus per kk.

   Mutta maahanmuuton legitimiteetin nostamiseksi voisi olla paikallaan pyrkiä tekemään kanadat, eli ottamaan maahan vähäriskisiä tp-hakijoita. Huomauttaisin että ”ne vie meidän naiset” on mielestäni näillä tp-hakijamäärillä jo ihan validi argumentti. JOs maahan tulee vuodessa melkein yhden ikäuokan verran nuoria miehiä ja ne vielä keskittyvät muutamaan suurimpaan kasvukeskuksiin, niin kyllä ne näkyvät aivan varmasti nuorten miesten naistensaannissa. Siihen päälle vielä vähän taantummaa niin köyhempi väki näkee taistelevansa maahanmuuttajien kanssa sekä vähistä töistä että naisista.

   Ja mikään ei ole yhteiskunnalle vaarallisempaa kuin naisettomat ja vihaiset työttömät nuoret miehet. Tämän osoittaa sekä persujen fasistisiiven että täysin avoimen ja väkivaltaisen rasismin nousu.

   • 37.1.1

    LL sanoo

    Seksuaalirikostilastojen perusteella ei voida ennaltaehkäistä seksuaalirikoksia. Tilastoihin päätyvät vain ne jotka ilmoitetaan viranomaisille. Ja kuten tiedossa on, ilmoituskynnys on erittäin korkea silloin kun tekijä on lähipiiriin kuuluva. Valtaosa näistä rikoksista jää ilmoittamatta tai tulee ilmi vasta useiden vuosien kuluttua, näin etenkin kun on kyse lapsiin kohdistuvista rikoksista. Rikollista taipumusta ei voi nähdä silmillä, eikä sitä voi kukaan maahanmuuttoviranomainen ennakoida.

    Haluan kyllä nyt vähän puolustaa nuoria miehiä.
    Vedät johtopäätöksen: nuori mies + riskitekijät (seurustelusuhteen puute, työttömyys, syrjäytyminen). Valtaosa työttömistä ja/tai seurustelukumppania vailla olevista nuorista miehistä ei kuitenkaan syyllisty minkäänlaisiin rikoksiin. Eiköhän se kuuluu elämänkulkuun tietyssä iässä, että ei ole vakituista parisuhdetta? Kyllä siitäkin elämänvaiheesta moni selviää ihan kunniallisesti.

    Toisaalta, mikäli ajattelusi mukaisesti nuoret vihaiset heteromiehet nähdään suurena riskinä ja uhkana, niin sittenhän seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvia miehiä voisi suosia turvapaikan hakijoissa? He eivät vie ”meidän naisiamme” eivätkä raiskaa heitä. Mahtaisiko se sopia myös mamukriittisille?

 35. 38

  valkoihoinen lihaa syövä heteromies sanoo

  Ns. maahanmuuttokriittisten selektiivinen huolenaiheiden kohdentaminen naurattaisi ellei itkettäisi. Otetaan nyt vaikkapa Sakun esimerkki pedofiilien toimintasta Thaimaassa tai muualla. Tai kotoisten raiskaajien rikoksista vaikeneminen, kun kymmentä turvapaikanhakijaa epäillään. Kaksi ainakin on saamassa syytteen, itse odotan hieman enemmän tietoja niistä muista, eli ovatko he kenties sattuneet puhuttelemaan lähikaupan myyjää vai onko siis todellisista rikoksista kyse. Niin tai näin, varmaan saamme pian tietää, ainakaan IS:n ja IL:n kaltaiset viihdelehdet eivät ainakaan tietääkseni ole vielä heistä kertoneet.

  Ns. maahanmuuttokriittiset ovat siis liikuttavan huolestuneita. Tiedämme, että pelkkä kritisoiminen ja epäkohtien esille tuominen ei paranna millään tavalla tilannetta. On oltava jokin rakentava ehdotus ja oma aktiivinen toiminta päinvastaiseen, positiiviseen suuntaan, sillä eihän suomessa missään nimessä ole rasismia, on vain yksittäisi toimijoita. Ihan teeskentelemätön rasististen huhujen, valheiden ja vitsien levittäminen on sitten astetta vakavampi ja osittain eri juttu. Epäilen suuresti, että monikaan maahanmuutokriittisistä eikä ns. maahanmuuttokriittisistä ei tee arjen tasolla mitään sille epäkohdalle, että Suomessa yleisesti vallitsee tympeä ja kieroutunut, pinnallinen ulkonäkökeskeinen suhtautuminen sukupuolisuuteen. Nuoretkin koululaiset oireilevat seksuaallisuutensa kanssa ja ovat tuuliajolla, kun käsitys itselle hyvästä ja haitallisesta on hämärtynyt. Pojat saavat seksuaalikasvatuksensa pahimmassa tapauksessa pornosta, ja painostavat epävarmoja tyttöjä seksiin. Tytöt itsekin kiusaavat ja painostavat toisiaan. Seuraa sitoutumaan kykenemättömiä ihmisiä, mielenterveysongelmia, itsemurhia, syömishäiriöitä, kiusaamista, väkivaltaa ym., jopa kouluampumisia. Ei ihme, että esim. televisiossa on paljon ulkonäköön ja pinnallisuuteen keskittyvää ”realityä”.

  Kaiken tämän jälkeen, miten tämä liittyy turvapaikanhakijoiden epäiltyihin raiskaustapauksiin? Suhteellisuuteen. Tekopyhyyteen. Siihen jo mainitsemaani perverssiin, tietoiseen selektiivisyyteen. Jokainen rikos on tuomittava oikeudessa, ja sitten voimme pitää syytettyä syyllisenä. Miksi ei anneta vain oikeuslaitoksen tehdä työtään, ihan raiskauksienkin kohdalla olivat tekijät turvapaikanhakijoita tai kotoisia? Siksikö, että ollaan vain yksinkertaisesti huolestuneita? No miksi ei sitten olla huolestuneita kotoisista raiskaajista, ja pahimmillaan toivotaan suvakeille raiskatuksi tulemista? Tekevätkö ns. maahanmuuttokriitikot omassa elämässään osansa että tilanne paranisi esim. kuvaamassani seksistisessä ilmapiirissä? Pidättäytyvätkö he omassa omassa kaveripiirissään seksistisistä, rasistisista, pilkkaavista tai vähättelevistä puheista ja vitseistä? Tutustuvatko he maahanmuuttajiin henkilökohtaisesti, tai heidän kulttuuriinsa tai mahdolliseen uskontoonsa? Kasvattavatko he lapsiaan tasa-arvoiseen, ihmisyyttä, oikeusvaltiota, reiluutta ja kriittisyyttä arvostavaan maailmaan?

  Eikö saa olla huolissaan? Saa. Kaikesta elämään liittyvistä ilmiöistä saa ja voi keskustella, kuten esim. ”maahanmuutosta”. (Sitaateissa siksi, että ns. maahanmuuttokriittiset ovat raiskanneet termin.) Luultavasti mikään vähänkin mittakaavaltaan isompi yhteinen ilmiö ei ole vailla myös epäkohtia tai olisi ongelmaton. Valitettavasti vain keskustelu on aika pahasti saastunut ihan ns. maahanmuuttokriittisten toimesta. Sitä emme me ”suvakit” ole saaneet aikaan, meidän tehtävämme on vain tuoda esille rasismi, rasistinen valehtelu, huhujen levittäminen, kaksinaismoralismi, ja ja pitää esillä sitä, mikä on oikeaa kriittisyyttä. Tässä Saku Timonen omalta osaltaan tekee arvokasta työtä. Ei ihme, että hän joutunut tiettyjen piirien hampaisiin. ”Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa.” Voimia sinulle Saku! Mitä enemmän ns. maahanmuuttokriitikot sinua haukkuvat, sitä enemmän he ampuvat itseään jalkaan.

 36. 39

  valkoihoinen lihaa syövä heteromies ylpeä suvakki Jumalan armosta sanoo

  Lisäisin vielä, että tiedän lähipiirissäni monen maahanmuuttajia koskevien valheiden ja huhujen levittäjän, ja lynkkausmielialaa lietsovan, eli rasistin, puhuvan naisista ja erillaisista vähemmistöistä halveksivasti ja seksistisen pilkallisesti.

  En tiedä rehellisesti sanoen tiedä mistä sellainen kumpuaa. Voin vain yrittää ymmärtää heitä, en hyväksyä.

  • 39.1

   LL sanoo

   Kirjoitit pitkästi ja mielenkiintoisesti.
   Tämä, mamu- (myös näemmä jo matu-) vihamielisyys on yllättänyt raivokkudellaan. Toki siihen saadaan purettua yhtä sun toista (riippuen yksilöiden tilanteesta), mutta tähän vihamielisyyteen yllyttäminen palvelee myös poliittisia, ideologisia pyrkimyksiä. Ja siihenhän hölmöjä höynäytetään.

   Eräs piirre tässä muukalaisvihamielisyydessä on ällistyttävä väite puhtaasta suomalaisuudesta ja sen ylikorostaminen. Ikäänkuin suomalaisuus olisi jokin etnisesti puhdas rotu. Jota emme ole. Tai että Suomi olisi aina ollut vain suomenkielisten suomalaisten valtio. Jota se ei ole ollut eikä ole.

   Areenalla on yhä katseltavissa kaksi hyvää historiasarjaa: Suomi on ruotsalainen ja Suomi on venäläinen. Ne avaavat hyvin sitä kuinka Suomi on ylipäätään alunperin asutettu ja kuinka Suomesta tuli itsenäinen valtio. Siirtolaiset ovat tulleet ja myös lähteneet. Molemmat ohjelmat valaisevat myös, että miksi valtiomme perustuu pohjoismaiselle demokratialle eikä yksinvaltiudelle tai diktatuurille. Suomi on ollut aina monikielinen ja monikulttuurinen maa.

 37. 40

  amanda äijälä sanoo

  Ongelmahan on näiden mamujen saamat tuomiot. Ihan juristin suusta kuultuna, he saavat huomattavasti lievempiä tuomioita kuin kantasuomalaiset, esim. raiskauksesta muutaman kuukauden ehdonalaisen. Sen jälkeen voi jatkaa samaa rataa kolmen vuoden välein, koska se
  sitten se on taas ensikertalaisen rikos ja tuomio muutama kuukausi ehdonalaista.

  • 40.1

   Saku Timonen sanoo

   Kerropa sen juristin nimi, joka vakavissaan väittää ihmisiä tuomittavan samanlaisista teoista eri tavalla kansalaisuuden, ihonvärin tai etnisen taustan mukaan. Kiinnostaisi tietää mistä tuollainen tyyppi on valmistunut, milloin ja millaisin arvosanoin.

 38. 41

  Kimmo sanoo

  Onko asia tosiaan niin, että SoTe uudistuksesta ei mediat puhu, kuin Te puolesta. Että So puolikin annettas yksitysyritysten hoidettavaksi?