Provokaattorin aapinen

Yhä vieläkin näkee aloittelevia ns. maahanmuuttokriittisiä, jotka provosoituvat itse keksimistään valheista ja yrittävät provosoida muitakin. Heidän tarinansa ovat sellaisia, että suurin osa ns. maahanmuuttokriittisistäkin jo nykyisin tietää niiden olevan valheita. Laitetaan kaksi esimerkki

12313988_10153474396628778_4074510291875739461_n

rr

Nämä tarinat on niin moneen kertaan todistettu valheiksi, että niihin uskovat enää vain aloittelijat. Minkään kunnan sosiaalitoimi ei jakele maksusitoumuksia asiakkaan toiveiden mukaan eikä turvapaikanhakija onnistu vuokraamaan autoa ilman suomalaista henkilötunnusta. Poliisi ei myöskään vaikene rikoksista hirveän kahakan pelossa, vaan ainostaan tarvittaessa tutkinnallista syistä.

Ei, nämä jutut eivät enää uppoa. Onneksi ilmeisen asiantunteva provokaattori antaa netissä ohjeita koulukiusaajan ammattitaidolla. Nämä kuvat ovat netin vihapuhetta keräävältä sivulta Vihamuki.

abc1

abc2

Näillä ohjeilla onnistuu provosoiminen huomattavasti paremmin. On tärkeää eristää vierailta näyttävät yhteiskunnasta sosiopaatin ammattitaidolla, aivopestä lapset ja pyrkiä luomaan konflikteja seurauksista piittaamatta. En tiedä mitä tämä herra tavoittelee toiminnallaan, mutta eiväthän kiusaajat oikeastaan koskaan tavoittele mitään muuta kuin oman sairaan kiusaamisviettinsä tyydyttämistä. Jälkilasku ei koskaan heitä huoleta, vaan se jää yhteiskunnan siivottaviksi.

Näitä ohjeita noudattamalla saadaan liittymään joukkoon kaikki ne, jotka eivät haluaisi siihen tulla, mutta eivät uskalla jäädä ulkopuolellekaan kiusatuksi joutumisen pelosta. Tuttua koulunpihalta, eikö vain?

Näitä ohjeita noudattamalla saadaan koottua joukkoja, jotka pääministerin kotikunnassa vaativat Saatanan Sipilä-kyltin alla kenttäoikeutta, viemistä montun reunalle ja nappia otsaan. Näillä ohjeilla saadaan kansanjoukot vannomaan kuolemaa turvapaikanhakijoille, jotka ovat kulemma joukolla varastaneet ja raiskanneet kissan. Varmaan kohta joku ihan oikeasti kertoo, että jossain vastaanottokeskuksessa kaapataan ja syödään pikkulapsia.

Näillä ohjeilla saadaan myös vastaanottoyksiköiksi aiotut talot palamaan  hurraavien kansanjoukkojen taputtaessa rikokselle käsiään.

vok

Kuolemallehan on jo hurrattukin.

12274228_10208105250889971_8927949086771462646_n

Kaiken tämän nämä ihmiset tekevät sananvapauden nimissä. He eivät tule ajatelleeksi, että kun heidän toimintaansa viimein puututaan, niin ne toimet rajoittavat ihan kaikkien sananvapautta. Järjestäytynyt yhteiskunta tulee puolustautumaan ja tarvittaessa se tulee rajoittamaan sanan- ja kokoontumisvapautta ihan kaikilta. Nykyisellä vahdilla rajoituksia rupeaa tulemaan tämän talven aikana.

Kukaan ei sitä toivo, mutta kun osa kansasta ei osaa käyttää vapautta oikein, niin se viedään kaikilta pois. Tosin nämä provokaattorit ja heidän yllyttäjänsä pyrkivätkin juuri siihen, että vain he saisivat olla äänessä. Siinä he kuitenkin erehtyvät, sillä kyllä se karsinta aina aloitataan pahimmasta päästä.

 

Kommentit
 1. 1

  Elena sanoo

  Hävettää olla sekä ihminen että suomalainen. Edes eläimet eivät kykene tuohon, edes kanat, vaikka niiden nokkimisjärjestys on mikä on….

 2. 2

  seppo mahkonen sanoo

  Ikävää että asenne on provokatiivinen. Siitä maksetaan vielä. Jos otetaan mistätahansa yhteisöstä tuhannen ihmisen otos, tulos on yleensä samankaltainen. Nyt vaan suomessa tuntuu paakkuuntuvan kyklooppien osuus yli normien. Suomessa on nyt ongelma. Jos sitä ei hoideta positiivisesti, sitten se vasta ongelma onkin. Katsoin wikipediasta Syyrian historiaa, ei käy kateeksi. Olen sitämieltä, ettei näistä Immosen hengenheimolaisista ole ollut, eikä ole yhteiskunnan rakentajiksi, mutta näistä uudisasukkaista saattaa olla. Ihan vaan muistutukseksi, että sahateollisuuden isoin asiakas ennen arabikevättä oli lähi-itä.

  • 2.1

   Pera2 sanoo

   Sahateollisuudesta tuli mieleen Teuvo Hakkarainen. Hän oli viikonloppuna jyväskylässä pitämässä puheen mielenosoituksessa. Miksi? Hän on hallituspuolueen kansanedustaja, joten hänellä on jo mandaatti päättää asioista? Jotenkin ristiriitaista.

 3. 3

  Joni Pelkonen sanoo

  Tuo porukka on riehunut netissä jo vuosia, nyt he vain ovat rohkaistuneet esiintymään omilla nimillään ja kertomaan suoraan mitä haluavat. Vuosikausia nämä vain vihjailivat tästä, vaikka kaikki heitä tarkkailleet kyllä tiesivät mitä he aikovat.

  • 3.1

   Pera2 sanoo

   Minua kiinnostaisi tietää helpottaisiko viha/ärsytys jos marsittaisiin heidän mukaansa vai onko ärsytys vakio ja kohde muuttuja?

   • 3.1.1

    Joni Pelkonen sanoo

    He olisivat maailman tyytyväisimpiä jos kaikki olisivat heidän kanssaan samaa mieltä. He nettipaijaavat samanmielisiä aivan estoitta. Ongelmana vain on, että heidän toiveensa ovat sen verran hurjia että on mahdotonta että kaikki olisivat heidän kanssaan samaa mieltä. Siispä aina tulee riittämään ihmisiä joille he ovat vihaisia.

   • 3.1.2

    rjh sanoo

    Arvaanpa, että vihan määrä on vakio. Kohteet vaihtelevat.

 4. 4

  Pera2 sanoo

  Kovaa tekstiä vihamukista kyllä löytyy, huh. Jotain vastuuta pitäisi mielestäni ottaa näiden konfliktien ja jännitteiden luomisesta. Juttelin kolleegani kanssa eräs päivä ja hän kertoi kuinka esim koulujen alkamiset näkyvät piikkinä suljetuilla osastoilla, kun ihmisten stressitasot nousevat ja osa menee psykoosiin. Myöhemmin nähdään miten tämän syksyn jännitteet näkyvät tilastoissa.

 5. 5

  KT sanoo

  Asiassa on kaksi ääripäätä. Toinen on nämä Timosen mainitsemat provokaattorit. Toinen ääripää taas on ne, jotka kiistävät ongelmat kokonaan.

  • 5.1

   Saku Timonen sanoo

   Laitapa linkki semmoiseen juttuun, jossa kiistetään ongelmat kokonaan. Minä kun en ole sallaista koskaan nähnyt. Enkä nyt tarkoita sellaista juttua, jossa ongelmista ei jostain syystä puhuta ollenkaan, vaan sellaista, jossa niiden olemassaolo kiistetään kokonaan.

   • 5.1.1

    KT sanoo

    Vastaan myöhemmin tuohon perusteellisesti. Mutta sitä ennen positiivinen uutinen Oulusta http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1448939517887.html.
    Meidän pitää puhua avoimesti ongelmista ja ”haasteista”, joita on ollut ja on, paitsi turvapaikanhakijoiden, myös muiden ”uussuomalaisten” kanssa. Ongelmien kieltäminen lisää vain noiden provokaattoreiden ja MV-lehden suosiota.

    • 5.1.1.1

     PeelsePuupi sanoo

     Eikä myöskään unohdeta ongelmia ja haasteita, joita kantasuomalaiset aiheuttavat.

    • 5.1.2.1

     Saku Timonen sanoo

     Sinä et selvästikään ole tyytyväinen muuhun kuin sellaiseen juttuun, jossa turvaoaknahkijoita pelkästään syyllistetään. Mene lukemaan MV:tä, siellä sitä tavaraa riittää.

     • 5.1.2.1.1

      partaaa sanoo

      Pidän totuudesta, siksi en pidä MV-lehden enkä sinun blogisi asioiden vääristelyistä. Koittaisit pysyä faktoissa etkä arvailla ja vääristellä aatteesi mukaan.

     • 5.1.2.1.2

      Saku Timonen sanoo

      No miksi olet sitten täällä nillittämässä?

     • 5.1.2.1.3

      Lukija sanoo

      Kirjoitat Saku hyviä blogikirjoituksia, mutta et sinäkään varsinaisesti kaikkein kohteliain keskustelija kyllä ole. partaaa:n kommentti ei mielestäni ihan näin hyökkäävää vastausta olisi tarvinnut.

      keskustelu on hyödyllisempää kun ei olla ”you are with me or you are against me” – meinigillä heti.

     • 5.1.2.1.4

      Saku Timonen sanoo

      En ole tunnettu ylenpalttisesta kohteliaisuudesta.

    • 5.1.2.2

     tönkkösuolattu sanoo

     Uutinen kertoo elokuussa vallinneesta tilanteesta ja kaikille väitteille on luotettavat lähteet. Olisiko Ylen pitänyt kirjoittaa jotakin muuta, kuin mitä viranomaiset heille kertoivat?

     • 5.1.2.2.1

      JJ sanoo

      Hyvä selvityshän tuo YLE:n selvitys oli – mikäs siinä oli pielessä ?!!

  • 5.2

   keke sanoo

   Kovin ääripäistä sitä nyt ollaan. Muuten keitä ovat nämä ”kiistävät ongelmat kokonaan” poppoo? Ovatko he niitä samoja henkilöitä joiden mielestä kotouttamiseen pitää veromasseja investoida €€€€€€ jotta ongelmia vähennetään? Meinaan aika paljon tämä on sitä arvostelua kerännyt sieltä ääripääkeskustelijoilta.

   keke sitten linjaa itsensä kolmanteen ääripäähän jossa jokaista arvioidaan sen yksilösuorituksen mukaan ilman mitään sen kummempaa viitekehystä.

  • 5.3

   stunned sanoo

   Ei ole olemassa toista ääripäätä. Se on teidän ääripään keksintöä. Pitäähän teillä äärimielipiteen omaavilla joku (tekaistu) vastapooli olla, muuten pidettäisiin tyhmänä kun itsekseen riehuu.

  • 5.4

   Päivin Pylkkerö sanoo

   Joo, laita linkkiä tosiaan tulemaan. Kovasti puhutaan kahdesta ääripäästä, mutta kumma kyllä sitä toista ei tunnu olevan olemassakaan. Kuka muka on sanonut, että kaikki maailman tuvapaikanhakijat Suomeen tervetulemas, mitään ongelmaa ei ole eikä tule? En ole sellaista kommenttia kenenkään suusta kuullut, enkä sellaista mistään lukenut. Suvakkisinisilmäapina on rasististen mölyapinoiden mielikuvituksen tuote. Vaikka on oikeastaan väärin kutsua rasistia mölyapinaksi, sillä mölyapina on aika sympaattinen otus.

 6. 6

  Jorma sanoo

  esiintyvätköhän nuo kirjoittelijat todella omalla nimellään?

 7. 7

  Laurent sanoo

  Onneksi siitä kissan raiskaamisesta on videomateriaalia, sitä ei voi ”todistaa valheeksi”.

   • 7.1.1

    Romppainen sanoo

    Poliisi tutkii asiaa eläinsuojelurikoksena…näkee mitä haluaa?? Ei suinkaan vaan juuri sen mitä siinä tehtiin eli kiusattiin ja roikotettiin kissaa.

    • 7.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Poliisi tutkii asiaa, et sinä enkä minä.

     • 7.1.1.1.1

      Romppainen sanoo

      Poliisin resurssit ei tuu ikäpäivänä riittämään joka kissanriepotusten ratkomiseen. Video on ihan selkeä. Pojat toteuttaa sairaita fantasioitaan kissalla.

     • 7.1.1.1.2

      Saku Timonen sanoo

      Kun rikosilmoitus on tehty, niin poliisin on pakko tutkia onko rikosta tapoahtunut eli käytännössä ainakin katsoa video. Jos on aihetta enempään, niin sitten poliisi tutkii enemmän. Sinä et ole poliisi enempää kuin minäkään, joten juridiikan kannalta on herttaisen yhdentekevää mitä me videolla näemme. Jos olet eri mieltä, niin kerro se poliisille äläkä täällä jankuta.

 8. 8

  sanoo

  Facebook on tässä tärkeä alusta.
  On syytä huomata, että MV:n FB sivu jatkaa ongelmitta myrkynkylvöä. Jenkeillä on hyvä termi ”harbor” — satamoida eli suojella alueellaan. Facebook selkeästi suojelee rasistien vihapuhetta, joko syystä, että sen omien algoritmien ohi ihmisille ei tule mitään tarkistettavaa, tai jostain muusta syystä..
  Esimerkiksi facebookin suomiperäisiä feikkitilejä ei mitenkään saa poistettua ja niistä lähtee kaikkein kuvottavin saaste. Samalla tuntuu, että vastapuoli saa nurin nopeasti hankalat FB tilit ( esim omani oli 5 viikkoa kiinni perusteettoman ilmiannon jälkeen). Olettaisin, että Facebookin Palo Altoon toimitettu faktakooste voisi vaikuttaa? He tuskin kuitenkaan haluavat tulla leimatuiksi rasistien suojelijaksi.

  Toinen asia on kuitenkin, että näiden rikollista saastaa levittävien julkaisukanavan poistaminen ei johda mihinkään muutokseen sinne materiaalia toimittavien suhteen. Jos valtiovalta koneistoineen saa alas esim Espanjan poliisin avulla Janitskinin Venäjää palvelevan apparaatin — niin toinen vastaava nousee heti ylös tai mitävitun tuutin sulkeminen saa rasistien raivon yltymään kestämättömäksi.
  Pitäisikö kaikesta huolimatta antaa heidän jatkaa jotta pahin paine pääsee sairaista ihmisistä ulos edes jotenkin kontrolloidusti????
  Pysyvvämpään tilaan tarvitaan muunlaisia ulostuloja. Kun katsoo vihamukin screencaptureja niin oivaltaa, että koululaitoksemme on epäonnistunut täysin eettisessä kasvatustyössään 🙁

  Mitävittua ja Hommaforum ym voivat siis jatkaa, koska sanktioita ei ole. Tiedetään lukuisista rikosilmoituksista, jopa ylin poliisijohto on sellaisia tehnyt. Tiedetään niiden mediatalojen, joilta Janitski varastaa materiaalinsa nostavan?( mahdollisesti????) copyrightin varastamiseen liittyviä kanteita tms. Mutta kuitenkaan mistään sanktioista, toimenpiteistä tai edes tutkinnan aloittamisesta ei ole merkkejä.
  Voiko siis olla, että esimerkiksi polisi suhtautuu salaa myötämielisesti vaikkapa mitävitun toimintaan?

  Ylläolevaa en ihmettelisi omien kokemuksieni perusteella. Niinkauan kuin olen Suomessa toiminut lehtikuvaajana, on poliisi ollut yliherkkä suhteeni koska en näytä suomalaiselta. Tätä olemme kollegoitteni kanssa naureskelleet keikoilla. Koska olen tummahko, minulla on kyömynenä ja tumma tukka… olen aina esim mielenosoituksissa kuvatessa joutunut poliisin silmätikuksi muitten jatkaessa työtään. Olen myös kuunnellut vierestä tavallisten sinipukuisten rasistisia kommentteja rullahuulista jne vuosikymmenien ajan. Itseasiassa niin kauan, että pidän/pidin sitä luonnollisena poliisin reaktiomallina.
  _
  Edellämaonitun perusteella luulen että meillä on käsissämme massiivisesti suurempi ongelma kuin käsitämmekään.
  Joku/ jotkut (kuten persut) ovat päästäneet pedon Pandoran lippaasta ja nyt se ei menekään takaisin enää.

  • 8.1

   clinton sanoo

   Kyllä kun ylläolevaa lukee, niin minusta enemmänkin tuntuu, että Halla-aho ja Hommaforum ovat olleet sitä kevyttä kamaa.

   Ennemminkin minulle tulee mieleen, että persut eivät ole avanneet mitään pandoran lipasta, vaan persut olivat se demokraattinen kanava jolla tämä oltaisiin voitu hoitaa ns. sivistyneesti. Mutta kuten on Ruotsistakin nähty, niin jopa siellä natsipuolueena pidetty ruotsidemokraatit paukuttelee pitkälti yli 20 prosentin kannatuksessa ja kolkuttelee suurimman puolueen asemaa. On hyväksyttävä että demokratiassa ihmiset haluavat eri asioita. Ilmeisesti niin Ruotsissa kuin Suomessakin on iso joukko, joka ei haluta nykyistä monikulttuurista ’unelmaa’.

   • 8.1.1

    Saku Timonen sanoo

    Ja jos demokratiassa ihmiset vaativat toisten ihmisten tappamista, niin sekö on vain hyväksyttävä?

    • 8.1.1.1

     clinton sanoo

     Ei tietenkään, mutta jossain siinä välissä on varmasti sellainen keskitie jonka molemmat osapuolet voivat hyväksyä.

     Mielestäni hyvä esimerkki on ns. demokratiavienti esim lähi-itään tai arabikevät. Vaikka näissä tapauksissa näillä mailla oli meidän näkökulmasta mahdollisuus valita demokratia, niin ei se tunnu sinne juurtuvan. Se ottaa aikaa, että yhteiskunta muuttuu.

     • 8.1.1.1.1

      PeelsePuupi sanoo

      Eikös ns. arabikevät mennyt koko lailla läskiksi ainakin Egyptissä, Libyassa ja Syyriassa?

     • 8.1.1.1.2

      clinton sanoo

      Kyllä, sitä tarkoitinkin viestissäni. Vaikka esim. Egyptissä oli vaalit, niin vanhoillinen muslimiveljeskunta voitti ja heidän näkemys ei sitten ollutkaan se mitä nuoret, opiskelijat ja muut olisivat halunneet. Uusi kähinä siitä alkoi, eikä demokratia ole vieläkään juurtunut.

      Eikä se ole juurtunut lähi-itäänkään.

      Mielestäni tämä johtuu siitä, että liian iso osa yhteiskunnasta ei halua länsimaista demokratiaa. Myös Suomessa on iso joukko joka ei ole valmis ’unelmaan’. Osa näistä on kahjoja sekopäitä ja osalla ihan järkevät, perustellut näkemykset.

     • 8.1.1.1.3

      PeelsePuupi sanoo

      Totta. Jokaisessa maassa demokratia saa oman muotonsa, turha sitä on valmiiseen muottiin valettuna minnekään viedä.

 9. 9

  partaaa sanoo

  Entäpä jos nuo vihamieliset fb-kommentoijat ovat myös antifasistien tai muiden suvaitsevien feikkiprofiileja? Tai jopa Saku Timosen omia feikkiprofiileja? Siinäpä on sitten juttua jota mehustella kuin MV-lehti konsanaan.

  Kai sinulla on jotain todisteita näiden kommenttien ja kommentoijien todellisuudesta?

   • 9.1.1

    partaaa sanoo

    En taatusti, ottaen huomioon ääriaineksen vihamielisyyden ja väkivaltaisuuden. Ethän sinäkään välttämättä kirjoita omalla nimelläsi täällä, joten turhaan yrität olla nokkela.

    • 9.1.1.1

     sanoo

     Tässä maassa on yksi ainoa Jore Puusa. Se olen minä. Tarvittaessa todistan henkilöllisyyteni kenelle tahansa.
     Sinä kukalienet partaaa olet pelkuri, en voi sille mitään, kaltaisesi yleensä ovat pelkureita, minä en ole pelkuri ja kirjoitan sikis nimelläni.. En jatkossakaan tässä tai omassa blogissani keskustele rasistisen provokaattorin kanssa.
     Ainoa varottava vihamielisyys tulee sinun joukoistasi. Olette polttopullojengiä ja halveksittavaa sellaista. Toinen maailmansota on viimeinen -jossa Suomessa on ollut hyväsyttävää heittää Molotovin cocktail. Sinä partaaa ja kaltaisesi katsotte nyt, että naisten ja lasten käristämisen mahdollisuus on isänmaallinen teko.
     Juuri nimimerkin käyttö mädättää maamme. Kaikki rasistinen kirjoittelu loppuisi kuin seinään – jos somessa olisi pakko omalla kuvallaan, asuinpaikan määritteellään ja henkilöllisyydellään kirjoittaa mielipiteensä.

  • 9.2

   Maria sanoo

   Ja minkähän ihmeen takia antifasistit tai muut suvaitsevat haluaisivat provosoida tätä nykyistä tilannetta yhtään lisää? Rasistimölyäjiltä ymmärrän kyllä feikkiprofiilit; sille porukalle mikä tahansa provosoivan aivopierun aiheuttama paskasade on aina voittoa ja sataa niin sanotusti omaan laariin. Ei kukaan sivistynyt ihminen kaipaa rähinöitä.

   • 9.2.1

    partaaa sanoo

    Millä perusteella odotat heidän edes olevan sivistyneitä? ”Rasistimölyäjiksi” nimitetään myös ihmisiä, jotka eivät halua provosoida tai aiheuttaa konflikteja, vaan välttää niitä nyt ja tulevaisuudessa.

    Jo vain tällä sivulla näkee kommenteissa toistuvasti kaksinaamaista kommentointia ja käytöstä, joka tuomitaan rasisteilla ja ”rasisteilla”.

    Syitä miksi antifasistit ja suvaitsevat haluaisivat provosoida: Saadaan vastapuoli näyttämään huonolta ja epäinhimilliseltä, jolloin voidaan esittää itse parempaa kuin ollaan taistelemalla keksittyjäkin vihollisia ja uhkia vastaan. Antifasistit esimerkiksi ovat nimenneet kaikki itsenäisyyspäivän marssiin osallistuvat natseiksi ja fasisteiksi aikoen käyttää väkivaltaa heitä vastaan.
    Miten sivistynyttä tämä on?

    Aatteesta piittaamatta on aina helpompi taistella olkinukkeja vastaan.

    • 9.2.1.1

     Masa sanoo

     Ongelmasi tässä on se, että SVL:ää, Teuvo Hakkaraista, ja näitä Facebookin täyttäviä muukalaisvihamielisiä räyhääjiä ei tarvitse provosoida tai mustamaalata. Tämä porukka näyttää huonolta ja epähumaanilta ihan koska he ovat sitä.

     • 9.2.1.1.1

      Angie sanoo

      Hyvä kommentti Masa! Nämä vihaajat elävät omassa mv- ja somekuplassaan. He edustavat Suomessa vähemmistöä, vaikka itse luulevat olevansa enemmistö. Moni heistä saattaa hyvinkin näillä vihateoillaan vielä pilata oman elämänsä kun jäävät kiinni esim. tuhopoltosta. Enemmistö suomalaisista haluaa laillisen, järjestäytyneen ja pohjoismaisen hyvinvointivaltion.

    • 9.2.1.2

     Maria sanoo

     Kieltämättä tein karkean yleistyksen. Mitä nyt olen tätä turvapaikanhakijoihin liittyvää keskustelua seurannut, niin valtaosa rasisteista argumentoi tasolla, jossa ongelmat ratkotaan väkivallalla ja herjauksilla. Ja se kertoo vain ja ainoastaan sivistyksen puutteesta. On toki suvaitsevissakin sivistyksen puutetta. Mutta kyllä ne on noita rasisteja eikä suvakkeja, jotka hihkuvat netissä, miten mielellään tappaisivat ja rääkkäisivät ”matuja.” (katso esim. Sakun kuvakaappaus tuossa ylempänä)
     Tosi ikävää, jos joku pikku rasistiparka pahoittaa mielensä siitä, että sanon häntä rasistimölyäjäksi. Tässä kohti olen niin sivistymätön itse, että en aio perua puheitani enkä pyytää anteeksi.

     • 9.2.1.2.1

      Angie sanoo

      Näyttää näiden ”rasistimölyäjien” vihollinen olevan myös SPR. He eivät siis kohdista vihaansa vain turvapaikanhakijoihin vaan myös Suomen Punaiseen Ristiin ja sen työntekijöihin. Niihin samoihin ihmisiin, jotka käyvät yksinäisten vanhusten luona ystäväpalvelun kautta tai ylläpitävät veripalvelua. Breivik tappoi aikanaan norjalaisia sosiaalidemokraattisia nuoria, koska hänen teoriansa mukaan, demarit ovat syyllisiä maahanmuuttoon ja islamisaatioon. Jussi Halla-aho kirjoitti aikanaan tähän teemaan liittyen, että hänen on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti. Nyt näyttää olevan SPR:n työntekijät se pahin asia! Hei haloo nyt ihmiset oikeesti!!!!!

     • 9.2.1.2.2

      LL sanoo

      Aivan järkky juttu. Punainen Risti tai Punainen Puolikuu ja niitä vastaan sotiminen. Tässä maailmassa.

      Perussuomalaiset ovat nyt perustaneet Suomalaisia varten Sininen Risti ry:n. No, mitäs siinä jos haluavat auttaa köyhiä ja varattomia ihmisiä, mutta kun heidän emopuolueensa on tällä hetkellä hallituksessa joka tuottaa köyhyyttä ja osattomuutta vain lisää. Eivätkä nämä PS:n ministeritkään yritä edes rakentaa mitään muuta. Paitsi vasta silloin kun kansalaiset toimivat yli puoluerajojen ja ryhtyvät tositoimiin.

      Suomessa ei ole ollut koskaan itsenäisyytensä aikana ikinä näin oikeistolais-porvallista hallitusta. Jota eivät kansalaiset valinnet. Hallituksen valitsee meillä vaalit voittanut puolue. Tällä kertaa tuohon kepulankaan ja persulankaan hirttäytyi aika moni äänestäjä.

      Sipilä valitsi kavereikseen perussuomalaiset (jotka hävisivät vaaleissa yhden kansanedustajan paikan) ja kokoomuksen (joka hävisi vaaleissa 7 kansanedustajan paikkaa). Sipilä ei tule saamaan pääministerinä kansalaisten enemmistön luottamusta, koska ei ole sitä ansainnut. Se mitä Suomessa on tapahtunut nyt, vain yli puolen vuoden tämän hallituksen ajanjakson aikana, on todella hirveää.

      Niiden asioiden korjaamiseen menee kaksi hallituskautta ( 8 vuotta), jos sekään riittää.

  • 9.3

   stunned sanoo

   Entä jos kuukävely kuvattiinkin Universalin takapihalla Hollywoodissa?

   Conspiracy Keanu.

  • 9.4

   Masa sanoo

   Onko käsite ”Occamin partaveitsi” tuttu?

   Kumpi on yksinkertaisempi ja selkeämpi olettamus:
   1) että tyhmät ihmiset ovat tyhmiä netissä, ja pulputtavat rasistista ja muukalaisvihamielistä soopaa toisten samanmielisten yllyttämänä.
   2) ”suvaitsevat” pyörittävät laajaa salaista kampanjaa feikkiprofiileilla, jolla yritetään saada maahanmuuton vastustajat näyttämään pahalta.

   Ensimmäinen vaihtoehto ei vaadi mitään erikoista. Jälkimmäisessä mennään heti salaliittoteorioiden pariin. Kannattaa miettiä asiaa uusiksi.

   • 9.4.1

    PeelsePuupi sanoo

    Netin rasistit puhuvat aina mielellään ”feikkiprofiileista”, joten ilmeisesti niiden käyttö on heille tuttua.

   • 9.4.2

    Ö? sanoo

    Kuten tiedämme, kolmas vaihtoehtohan on, että suurin osa MV:n trolliarmeijasta on rekrytoitu itärajan takaa varsin spesifejä poliittisia/taloudellisia päämääriä varten.

    Meneehän tuo foliohattuilun puolelle, mutta kun nuo aloitti niin kyllä määkin! /trollilogiikka

   • 9.4.3

    Vesa Vartiainen sanoo

    Occamin partaveitsi on terävä vielä tänä päivänäkin!

 10. 10

  Kimmo sanoo

  Moi Timonen!

  Mä oon ruvennut arvostamaan sun blogia. Sulla on semmonen kiihkoton ote mut samaan aikaan tosi nasevaa ja hyvin argumentoitua tekstiä sellaisistakin aiheista mitkä menee jo terveen järjen tuolle puolen.

  Jos jaksat, niin suosittelen ilmiantamaan tuon kuolemalla fantasioivan persun. Kai niittenkin puolueessa joku roti on tai sitten ei.

 11. 11

  TL sanoo

  Saku, miten rikoslaki suhtautuu noihin hurjimpiin rasistien kommentteihin? Hyytäviä.

  • 11.1

   Saku Timonen sanoo

   Pari vuotta sitten nuo olisivat päätyneet oikeuteen. Nykyisin niitä on niin paljon, että poliisi on käytännössä nostanut kädet pystyyn.

 12. 12

  Maria sanoo

  Mikähän tähän ihmisten pahaan oloon auttaisi? Kohteella nyt ei varsinaisesti ole väliä, se paha olo puretaan yleensä helpoimpaan kohteeseen. Asiaa helpottaa entisestään kun se pahan olon purkaminen tiettyyn kohteeseen hyväksytään yleisesti eikä sitä tuomita. Sopisiko tämä malli myös Suomeen?: http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1448935116279.html

  • 12.1

   MariaR sanoo

   Huh, aika ahdistavalta tuntuisi nähdä tuota vihapuhemoskaa joka paikassa, voimatta itse suodattaa miten paljon sitä haluaa nähdä. Toisaalta ymmärrän että se on juuri pointtina tuossa.
   Pitää vielä selventää, kun tässä on näköjään kaksi Maria-nimimerkkiä, että minä olen se Maria, joka tuossa ylempänä vänkäsin partaaan kanssa. Siksi muutin nyt vähän nimimerkkiä.

   • 12.1.1

    Maria sanoo

    Huomasin itsekin että joku käyttää samaa nimimerkkiä. Hyvä kun selvensit.

 13. 13

  Saku Timonen sanoo

  Moderointi on sitten taas entiseen tapaan erittäin tiukkaa. Tänne ei siis kannata tulla heittämään kuraa eikä edes perustelemattomia väitteitä. Valitusoikeutta ei ole.

 14. 14

  sanoo

  Poliittisesti tarkoituksenmukaisen petikaveruuden sisältöä ja kulkua voisi myös luonnehtia h-sanalla, mutta enpäs kirjoitakaan sillä sitä eivät ole ansainneet sen paremmin kunnialliset ammatinharjoittajat kuin naisväki yleensäkään. Mikä siis on vialla Suomessa, jos meillä ulkoisesti normaalit keskiväestöön kuuluvat tekevät harrastuspohjalta sen mihin vierailla mailla pitää olla palkattua porukkaa: kriminaaleja, sosiaalitapauksia, hulluja, tiedusteluoperatiiveja, poliisioppilaitoksen jumppa- ja voimankäyttömaikkoja sekä erityisiä antisitätaitätätyöntekijöitä? Sellaisia käytetään yleensä tietoisessa oikeudenmukaisuuden vastaisessa taistelussa, ja niin monesti julkisen vallan vähintäänkin hiljaisella myötävaikutuksella, että eivät ne kyllä tyhjästä kasva Suomessakaan. Elä uso!

  Huomioiden tutkivan journalismin yleisen tason Suomessa ja kaikkien ajatuspajojen olevan yksipuolisesti ison rahan asialla, en näe täällä liioin olevan sellaista oikeudenmukaisuusliikettäkään, joka paljastaisi/tarkkailisi viharyhmiä. Se on toiminnan tehosta pois, mutta myös toisaalta voi panna ajattelemaan: kuka sanoo jonkun väestönosan olevan läpeensä kelvoton jne. Kyllä, vaikka riittävän moni on ennakkoluuloinen eikä sitä myönnä ja tulee menemään kunnon heikomman astian lailla mukaan sortajien joukkoon tavalla tai toisella. Rinnastus kiusaamiseen on kaikessa kauhistavuudessaan paljonpuhuva, mutta sopii paikalleen etenkin aiheessa missä tapaa käydä niin että ”totuus on epärelevantti”.

  Tapio Tammisen Tieto-Finlandian voittaneen tietokirjan juuri käsistäni laskeneena muistan, että syntyjään sosiaalidarwinismi oli solvaussana ja ettei sen tai eugeniikankaan keksijät todennäköisesti olleet ihan terveitä sekä persoonallisuudeltaan normaaleja. Kuinka moni Sakarin bloggauksen käsittelemään ilmiöön mukaan menneistä siis tekee tätä pelkästään jonkinlaista heikkouttaan ja pääsääntöisesti vain virtuaalisesti? Sopii pitää mielessään, että pahoista sanoista ei ole pitkää matkaa pahoihin tekoihin, vaikka sitten olisikin niin että tällä vuosituhannella Suomen Lukko/Valvojain kerho olisi olemassa pelkästään netissä. Silti, tavalla tai toisella tosiasiallisesti rampojen näppäimistösoturienkin määrä tulisi tietää eikä arvailla.

  Keskeisin menestystekijä olisi kuitenkin delegitimointi. Ei sallita vääristelevien tai asenteellisten linkkien levittelyä, torpataan julkiseen tilaan p-nen ennakkoluuloisilla/rasistisilla onelinereilla ja kenenkään ei pidä jäädä kuvitelmaan että heillä olisi joku hyväksyntä hommaamiseensa. Niin, siitä palautuikin mieleeni työ- ja oikeusministeri Kaima Lindström(ps) tänään julkisen palvelun radion ajankohtaisohjelmassa, joka oli kuin menneessä lapualaisten sekä työläisten väliin puristuksiin jäävä poliisikonstaapeli kuka alkaa ”varmuuden vuoksi” hutkimaan viimemainittuja pampulla. Siihen minä hänen toimintansa rinnastan. Viimeksi mikään ei oikeasti muuttunut alkuperäisenä aikana, ilmiö vain katosi 1930-luvun lopun buumivuosien myötä näkyvistä.

  Ministerin törinä kaikkien rikosten ja väkivallan(niin maahanmuuttajien kuin kantaväestönkin) tuomitsemisesta kuulosti käsittämättömältä, kun sitten turvapaikanhakijat piti muka saada heti palkatta maalaamaan tms. vastaanottokeskustaan…Eiku kotoutumaan. Ensin työväenystävä LIndström siis kirjaimellisesti k-ee maalarin keikan ja sitten hän ryhtyy antamaan kuria maahanmuuttajille eli oikeasti kehystämään heidän epäilyttävyyteen tai häpäisyn kohteiksi. Mitäpä muuta odottaa sosiaalisesti pudokkaalta ex-duunarilta, jonka leipä on nyt toista vaalikauttaan kiinni sen ennakkoluulon ja vihan olemassaolemisessa, joka hänen muka pitäisi valtionjohtoon kuuluvana delegitimoida. Kukaan älköön alkako pidättelemään hengitystään, jottei odottaessaan vaaranna terveyttään ja turvallisuuttaan.

 15. 15

  Mark Andersson sanoo

  Tuo Heiskasen päivitys voisi olla sarkasmia, mutta ehkei sentään . Jos on, menee jo hiukan överiksi.

  Tosin se saattaa olla provakaatiokin, jolla meidät suvakit saadaan takajaloillemme. Menetelmä on lievempi mutta samansuuntainen ISISin kanssa: pelon levittäminen ja oman asian ajaminen sen varjolla.

  Todennäköisintä taitaa kuitenkin olla se valitettavin vaihtoehto: nuo ovat ihan tosissaan…

 16. 16

  Helluby sanoo

  Aivan sairasta. Mieli 2009 mietintö vaati laitoshoitopaikkojen tuntuvaa vähentämistä, ja niinhän siinä tehtiin. Harmillista, koska laitospaikkojen tarve on kasvusuuntainen

 17. 17

  Minna sanoo

  Mitä tähän nyt edes osaisi sanoa muuta kuin että on hyvä, että tätä asiaa pidetään edes esillä.

  Saksalaisessa pikkukaupungissa ”tapahtui” täsmälleen tuo sama televisio-episodi, mutta ostoksena oli lenkkarit. Naishenkilö lanseerasi Facebookissa pöyristyneen tarinan siitä, miten turvapaikanhakijalla oli 100€ kuponki, mutta halusikin 140€ lenkkarit. Soitto eräästä määrätystä sporttiliikkeestä virastoon riitti ja turvapaikanhakija sai haluamansa 140€ lenkkarit. Tähän saumaan lisätään patrioottisiin tunteisiin vetoava kysymys: ”Kenellä yh-äidillä on varaa ostaa lapselleen noin kalliit merkkilenkkarit? Ihan oikeesti!”

  Nämä jutut menevät yleensä tuon saman kaavan mukaan.

  Sanomalehden toimittaja ryhtyi ottamaan selvää asiasta ensin facebook-juorun lanseeraajalta, ja sitten viranomaisilta. Hän sai selville, ettei mikään valtakunnan virasto myönnä minkäänlaisia kuponkeja turvapaikanhakijoille. Kyseisen sporttiliikkeen henkilökunta kertoi, ettei sellaista välikohtausta ole tapahtunut, mutta sen sijaan joku naishenkilö oli aamulla soittanut ja varoittanut henkilökuntaa puhumasta lehdistön kanssa.

  Joskus tuntuu siltä, että luen samoja mielikuvitustarinoita eri kielillä ja mietin, mikä kansainvälinen taho niitä syöttää joka puolelle. Näitä perustarinoita saa näköjään jokainen viilata paikkakuntakohtaisiksi haluamallaan tavalla. Tässä saksalaisessa tapauksessa kirjoittaja ei ollut tarinaa paikkakuntakohtaiseksi säätäessään nähnyt edes sen vertaa vaivaa, että olisi selvittänyt ettei sellaisia kuponkeja ole olemassakaan.

  Lehtiartikkelin voi googlata otsikolla ”Facebook-Gerücht um Flüchtlinge: Behördensprecher greift ein”. Alkuperäinen uutinen on julkaistu 06.11.15 lehdessä http://www.merkur.de

  • 18.2

   sanoo

   Ongelma on se, että Suomessa ihmiset oikein ylpeilevät rasismillaan ja tuo vain innottaisi monia syytämään saastaa kahta kauheammin.

 18. 19

  Tornipöllö sanoo

  Tuo Heiskasen kommentti menee kyllä niin överiksi että tekisi mieli uskoa sen olevan vain huono trolli. Pystyykö joku tosiaan ehdottelemaan tuollaista toisten systemaattista syrjimistä, samaan hengenvetoon mainiten ohimennen koulukiusaamisen ja lasten aivopesun, ja oikeasti kuvittelemaan olevansa jonkinlainen sankari? On meitä kyllä tosiaan ihan joka ikiseen junaan.

 19. 20

  syritty suomalainen orja sanoo

  aika lapsellista uhittelua suomalaisilta. mietin itsekseni asiaa että miksi…olisikohan kyseessä mielisairaus nimeltä kateus ja ne yhdistettynä mikä yleensä tarttuu rahasta. kyllä suomalaisuuteen henkeen ja vereen kuuluu auttaa hädässä olevia..on asiassa huonojakin puolia tekipä niin tai näin ni konkurssi tulee tässämaassa.suomi oy. monessa maassa se on jo tullut. mikä meitä ihmisiä vaivaa…kuningaskunta suomesta tehtavä ja timosen saku vois olla vaikka kunkku.. ei varmasti menis ainakaan huonommin.jep näin helppoa..

 20. 21

  stegosaurus sanoo

  Olen ennenkin tätä sanonut mutta 99% laeista on tehty sen 1% takia joilla se pää ei itse niitä asioita sano.

 21. 23

  Markus sanoo

  En tiedä sitten, onko näiden muukalaisvastaisten juttuja hyvä liioin levitellä ulkopuolisissa blogeissa ym. Tällaiset kuvankaappaukset ym. ovat juurikin sitä, mitä he asialleen hakevat ja kaipaavat eli julkisuutta.

  Milestäni paras tapa on täydellisesti ignoorata törky ja jättää omaan arvoonsa. Parasta on keskittyä itse positiivisen hengen nostattamiseen kuin jakaa jotain roskajuttua useampien silmäparien katseltavaksi. Varmasti tätäkin blogia seuraa pari sellaistakin, jotka eivät täällä ole muuta kuin hakemassa omaan blogiinsa tai Facebook -päivitykseensä uusia lyömäaseita ”suvakkeja” vastaan.

  • 23.1

   Saku Timonen sanoo

   Tuo on yksi tapa suhtautua, mutta mielestäni vaikeneminen ei ole oikein. Juuri vaikenemisen takia nämä ovat monta vuotta saaneet rauhassa kasvatella vihaansa ja muuttaa retoriikkaansa koko ajan raaemmaksi. Heidät olisi pitänyt nostaa julkisuuteen hpäeämään jo vuosia sitten.

   • 23.1.1

    Angie sanoo

    Olet niin oikeassa Saku. Vaikenemisen pitää loppua. Teet todellakin oikein kun jaksat kirjoittaa blogissasi näistä asioista, vaikka saat varmasti paljon paskaa niskaasi.

  • 23.2

   Masa sanoo

   Vaikeneminen tehoaa trolleihin, eli ihmisiin jotka haluavat olla kiusanhenkiä ja herättää provosoimalla huomiota. Jos trolli ei saa reaktiota, hän ennemmin tai myöhemmin pitkästyy ja siirtyy muualle.

   Se ei sen sijaan tehoa ihmisiin, joilla on jokin päämäärä häiriköinnin ohella, siis esimerkiksi näihin kaiken maailman rasisteihin. Päinvastoin, vaikeneminen rohkaisee heitä, koska he tulkitsevat sen joko heikkoudeksi tai myötämielisyydeksi.

 22. 24

  lihaa syövä valkoihoinen heteromies suvakki Jumalan armosta sanoo

  Siis kirjoittaako nuo ihmiset omilla nimillään naamakirjassa oikeesti tuollaista? Todellakin, joitain vuosia sitten olisin ajatellut että porukka on vain jättänyt lääkkeet ottamatta. En enää tunnista tätä maata siksi Suomeksi, johon synnyin. Surettaa nää ihmiset. Pahimmillaan täällä ei ole tällä menolla kenelläkään hyvä olla. Ehkä pois lukien kaikkein rikkain kansanosa. Mutta toivon todella, että olen väärässä. Itse olen jo vanhemman puoleinen, eikä minulla nyt niin väliä, mutta kaksi poikaani ovat vielä nuoria. Mitkä olivat ne avaintekijät, jotka saivat 80 vuotta sitten erään maan luisumaan kaiken sen tapahtuneen hiljaiseen hyväksymiseen? Olisiko se kaikki voitu jotenkin estää? Vestigia terrent.

 23. 26

  Empä kerro sanoo

  Olen vahvasti samaa mieltä seuraavan lainauksen kanssa, mutta missä löytyykö netistä todistuksia, että nämä tarinat ovat keksittyä propagandaa? Varsinkin tämä TV tarina.

  ”Nämä tarinat on niin moneen kertaan todistettu valheiksi, että niihin uskovat enää vain aloittelijat. Minkään kunnan sosiaalitoimi ei jakele maksusitoumuksia asiakkaan toiveiden mukaan ”

 24. 27

  Harri Immonen sanoo

  Tarusta tulikin totta – IS: 100 ahdistelua, 500 rähinää kuukaudessa.

  Sadan uuden vastaanottokeskuksen ja turvapaikanhakijoiden väliaikaismajoitustilan perustaminen Suomeen syksyn aikana on lisännyt rajusti seksuaalirikosepäilyjä ympäri Suomen.

  Ilta-Sanomat kertoo, että poliisi tutkii yhteensä 100 ahdisteluepäilyä, jotka ovat paljastuneet yksistään marraskuussa.

  Poliisin tietoon tulleita raiskausepäilyjä on kymmenkunta koko tänä vuonna.

  IS:n mukaan ilmitulleet tapaukset voivat olla jäävuoren huippu. Kaikkia tekoja ei välttämättä kirjattu tai viety eteenpäin tutkinnassa.

  Vielä suurempi kasvu on ollut vastaanottokeskusten sisällä tapahtuneista väkivaltarikosepäilyissä. Eriasteisia tappeluita, pahoinpitelyitä ja kähinöitä on ollut 400–500.

  • 27.1

   Päivin Pylkkerö sanoo

   Ahdisteluepäilyjä, raiskausepäilyjä. Epäily ei tee asiaa todeksi. Osa epäilyistä on varmasti ihan aitoja tapauksia, mutta uskoisinpa, että paljon on myös tekaistuja tapauksia. Vastaanottokeskuksissa kärhämöidään totta kai, en muuta odottaisikaan, kun lauma eri kulttuureista tulevia ihmisiä survotaan pieneen tilaan odottamaan turvapaikkapäätöstä. Nämä ihmiset tulevat maista, joissa soditaan ja osa heistä on kokenut kammottavia asioita. Tiedän, että on vaikea asettua heidän asemaansa, mutta voishan tuota edes koettaa.

   Onko kukaan väittänyt, etteikö myös ongelmia siunaantuisi, kun maahan tulee yhtäkkiä kymmeniä tuhansia turvapaikanhakijoita? En ole missään nähnyt tällaista väittämää. Mätämunia on turvapaikanhakijoidenkin joukossa, aivan kuten kantasuomalaisten joukossa.

  • 27.2

   Saku Timonen sanoo

   Hysterian lietominen on tuottanut tulosta ja ilmoitusherkkyys on kasvanut. Todelliset rikosluvut tiedetään vasta sitten, kun esitutkinta on suoritettu ja jutut menevät oikeuteeen. Siihen asti kaikki on spekulaatiota.

 25. 28

  Aikamies sanoo

  Kaikenkaikkiaan riittää Supolla töitä. Meinaan pitää kirjata/selvittää ennalta seurattavaksi pahimmat ”suunsoittajat”.
  Oma nimimerkkini on n 30-vuotias, joten ”kirjoihin ” ja kansioihin olen taatysti päässyt ja 70-luvulla ja paljon pienemmin ansioin ja toisin perustein.
  Tiedoksi: Aikalailla moni feikki-persoona paljastuu yksinkertaisesti hieman googlailemalla ja tietoja yhdistämällä.

  • 28.1

   Jore Puusa sanoo

   Miksi et voi kirjoittaa nimelläsi, jos olet jo 30 vuotta kirjoittanut nimimerkillä. Eikö olisi aika tulla kaapista? En kertakaikkiaan pysty ymmärtämään nimimerkkikirjoittelua. Eihän se merkitse yhtään mitään. Vasta kun ihmisen persoona asettuu hänen tekstinsä suhteen kontekstiin, nähdään onko kirjoituksessa mitään tolkkua. Kuka vaan voi olla aikamies tai aikanainen tai nainen ajassa tai mies ajassa ja nauraa partaansa levittämästään disinformaatiosta tai muusta, joka ei ehkä vastaakaan kirjoittajan habitusta.
   Minulle journalistina on mysteeri piiloutua ja pelätä ja silti haluta sanoa jotain yhteiskunnasta. Miksei voi olla niin – että jos uskaltaa niin sanoo ja jos ei uskalla niin ei sano. Yksinkertaista.

   • 28.1.1

    pitkäaikaistyötön sanoo

    Nimimerkki ”Jore Puusa”, mikään ei takaa meille tässä yhteydessä uskottavasti, että nimesi olisi Jore Puusa, joten argumentointisi valuu hiekkaan kuin hanhen selästä.

    • 28.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Satun tietämään, että Jore Puusa on ihan oikea henkilö ja oikealla nimellään. Sinä sen sijaan et uskalla esiintyä omalla nimelläsi. Sinulla on pitkään jatkuneen röyhkeytesi takia kommentointikielto ja jos vielä ilmestyt tähän blogiin, niin julkaisen nimesi ja sp-osoitteesi.

 26. 29

  Tuuba toope sanoo

  Niissä kunnissa missä on pakolaisia, painetaan nyt kotouttamisensuunnitelmia täyttä höyryä. Tuli vaan mieleen, että kotouttamista pitäisi antaa ihan jonkinmoiselle osalle suomen kansaa. Laittaa vaikka mamujen kanssa vierihoitoon muutamaksi päiväksi. Ja pahimmat pukarit koulunlattialle makaamaan mamujen väliin paskasille patjoille. Saattaisi pahin höyry päästä karata. Antaa sitä isonkattilan kalakeittoa kolmena päivänä ja muut ajat lorvailla heidän joukossaan prepaid- kortteja ostelemassa. Ja sillä rahalla tietenkin minkä pakolainen saa. Ilman naista, ilman pilluu.. ilman toivoakaan työstä, tai edes paluumahdollisuudesta, joka on monelle sama kuin kuolema.