Kohta palaa taas

Pelkään pahoin, että kohta Suomessa kaduille tulee Ranskan mallin mukaisesti sotilaita. Ammattitaidon ja osaamisen kannalta sekin on parempi kuin tehtävien jakaminen siviileille täydennyspoliisijärjestelmän kautta.

Jälleen kerran Suomi herää liian myöhään. Hallituksen ja eduskunnan on turha sanoa, etteikö olisi varoitettu.

Näin kritisoi Suomen poliisijärjestöjen liiton SPJL:n puheenjohtaja Yrjö Suhonen blogissaan harvaan asutuille alueille sijoitettuja vastaanottokeskuksia ja valtiovallan jo kauan toteuttamia poliisin toimintaan kohdentuneita leikkauksia. Kyse on työturvallisuudesta. Harvaan asutulla alueella asuvana ymmärrän hyvin poliisin huolen sekä omasta turvallisuudestaan että vaikeuksista hoitaa tehtäviään. Pohjois-Karjalan alueella on jo vuosien ajan ollut vain pari partiota liikkeellä koko maakunnassa.

Vastaanottokeskukset lisäävät varmasti poliisin työtä ja ne lisäävät sitä kahdella tavalla. Asukkaiden riitoja on selviteltävä ja vastaanottokeskuksia on suojeltava tuhopolttajilta ja muilta rikollisilta Ns. maahanmuuttokriitikot ovat olleet oikeassa sanoessaan, että vastaanottokeskukset lisäävät rikollisuutta. Sen he ovat unohtaneet sanoa, että ne lisäävät erityisesti heidän omaa rikollisuuttaan.

En ole tiennytkään, että suomalaiset ovat kovasti mieltyneitä tuhopolttoihin. Perussuomalaisten varakansanedustaja ja Suomen Sisun piiripäällikkö Juha Mäenpää teki varmaan fundamentalismin Suomen ennätyksen  kiittämällä Jumalaa tapahtuneesta rikoksesta.

Samaa törkeää tuhotyötä ylistetään myös Facebookin Rajat kiinni-ryhmässä siihen malliin, että siellä näyttää olevan pyromaanien kokoontumisajot. Siellä luvataan suorin sanoin, että kohta palaa taas.

kohta palaa 1

kohta palaa 2

kohta palaa 3

kohta palaa 4

kohta palaa 5

Olen SPJL:n puheenjohtajan kanssa samaa mieltä siitä, että kohta tosiaan Suomen kaduille tulee sotilaita. Tai oikeastaan heitä tulee ensin syrjäseuduille suojelemaan vastaanottokeskuksia ja valvomaan yleistä järjestystä ja turvallisuutta niiden ympäristössä. Sanoin eilen näin:

Järjestäytynyt yhteiskunta tulee puolustautumaan ja tarvittaessa se tulee rajoittamaan sanan- ja kokoontumisvapautta ihan kaikilta. Nykyisellä vahdilla rajoituksia rupeaa tulemaan tämän talven aikana.

Sitä ennen poliisi voisi käydä ottamassa tulitikut pois Rajat kiinni-porukan hörhöiltä. Näistä ryhmän ylläpitäjistä voisi aloittaa:

rajat kiinni

 

 

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Eduskuntavaaliehdokkaana Mäenpää oli luonnehtinut itseään kristilliseksi. Pitäisikö nyt olla huolissaan kristinuskoisista, joita on suomalaisista ainakin kolme neljäsosaa, ja enemmänkin, jos mukaan lasketaan äärikristilliset liikkeet? Pitäisikö nyt vaatia kaikkia kristittyjä edustavaksi itseään väittävältä Päivi Räsäseltä meriselitystä, ja julkista irtisanoutumista Mäenpää ja muiden potentiaalisten pöhköpäiden sanomista ja tekemättä jättämisistä?

  No, ei kai. Aivan ylivoimaisen suuri osa kristityistä on varmastikin rauhaa rakastavaa väkeä, joka on ottanut jumalansa lähimmäisenrakkauden lähetyskäskyn tosissaan ja sen, että kaikki ovat yhtä lailla luojan luotuja, aivan riippumatta siitä, ymmärtävätkö tämän itse vai eivät.

  Miksi sama ei sitten pätisi islaminuskoisiin, joista pientä osaa ns. mamu-kriittiset kutsuvat äärimuslimeiksi? Jos me olemme huolissamme muutamasta tuhannesta muslimista, joista ehkä promille on siinä määrin eksyksissä, että ovat altista maaperää vähän lipsahtamaan Koraanista ja houkuteltavissa uskomaan väärän uskon kaupusteljoita, niin mitä pitäisi sanoa yli kolmesta miljoonasta kristitystä? Aivan varmasti heihin mahtuu muitakin kuin Mäenpää, ja vielä pahempiakin, jotka olisivat hyvinkin alttiita ottamaan viimeisen askelen sanoista tekoihin.

 2. 2

  Laurent sanoo

  Linkkaamastasi blogista tämä kohta nousi erityisesti esiin omalla kohdallani:

  ”Tietoon on tullut tilanne, jossa ainoana paikalla ollut poliisipartio on joutunut taistelemaan tiensä ulos, kymmenien vihamielisten nuorten miesten piirittäessä sen. Vie aikansa, ennen kuin kotouttaminen on niin pitkällä, että maahanmuuttaja tajuaa suomalaisen virkamiehen koskemattomuuden. Meillä Suomessa poliisin kivittäminen ei ole kansanhuvi. Onneksi.”

  Elämme jänskiä aikoja.

  • 2.1

   Saku Timonen sanoo

   Luehan koko blogi äläkä yksittäisiä lauseita. Ihan alussa Suhonen kritisoi poliisin resursseja ja työolojen heikkouksia harvaan asutuilla alueilla.

  • 2.2

   Angie sanoo

   Laskin sekuntikellosta aikaa ja odotin, milloin Laurent kirjoittaa juuri tuon kommentin.

  • 2.3

   Eija sanoo

   Ja suomalaisetko sitten kunnioittaa virkavaltaa, Laurent ?? Nyt vitsin väänsit.

 3. 3

  sanoo

  Suomi ei enää elä vuotta 1917 eikä 1918, jolloin se oli juuri valtioyhteyden katkaissut epäuskottava ja epävakaa epäonnistunut valtio. Eli ei sen hallitukselle uhitella hulinoiden tai lupaamalla hulinointi järjestettävän, se sopisi kaikensortin vallankumouksellisten uskoa hyvän sään aikana.

  • 3.1

   Ö? sanoo

   Tämä pointti tuntuu menevän öyhöttäjiltä ohi ihan joka käänteessä. Yhtäältä vähän päälle sata ”matu islamistia” voi mukamas mennen tullen päihittää suomen virkavallan ja puolustusvoimat, mutta toisaalta muutama tuhat ”rohkeata maahammuuttokriitikoa” kykenee ihan yhtä hyvin romuttamaan perustuslain, oikeusvaltion ja kaikki ihmisoikeussopimukset, jos vain kansallinen turvallisuus sitä vaatii.

   Kumpiko tässä nyt on niskan päällä? Ne kamalat ”maahamtumkeutuja teroristit” vai ne rohkeat ”isämm maamm puolllustajat”?

   • 3.1.1

    sanoo

    Sitä on tosiaan vaikea sanoa, että kumpi tässä olisi suurempi uhka. On helppo ajatella, että Facebookin ulkopuolella pätee vanha vitsi: mikä on viisi metriä pitkä, musta ja haisee viinalle? Sekä nauraa vastaukselle, joka on maahanmuuttokriittisten mielenosoitus. Mutta samalla pitää muistaa, että homman(pilkka ei tarkoitettu) nimi on epäsymmetrinen aktio, jossa pehmeään kohteeseen isketään vähimmällä läpäisyyn riittävällä voimalla. Siinä voi olla helposti väärässä ja syntyä vahinkoa. Mutta keskustelevan kansalaisyhteiskunnan kannalta olennaista on, että ei mahdollisten ennakkoluulojensa, ihmisvihan tai rasismin takia keksi uhkaa päästään. Valppaana tulee myös olla, jotta väitetyn häiriötilan varjolla ei tehdä mitään sellaista mistä on loputon surku ja riesa aivan kaikille maassamme.

   • 3.1.2

    PMRyyppö sanoo

    Ihan ei nyt ymmärrä tätä vetoa veljessotaan. Sillonhan suomalaiset keskenänsä lahtasivat toisiansa. Ja aika tehokkaasti tekivätkin sen. Kolmen kuukauden sisälle tapettiin saman verran omia kansalaisia kuin espanjalaiset onnistuivat tekemään kolemen VUODEN aikana.

    • 3.1.2.1

     PMRyyppö sanoo

     Niin, itse asiassa jos historiaa lukee, niin näkee, että Suomi kansana yhtenäistyi vasta kun oli yhteinen vihollinen kaikille eli syttyi talvisota. Tuon veljessodan jälkeen nimittäin kyti edelleenkin epäluulo, joka kohdistui oleviin/mahdollisiin kommunisteihin ja työväen aatteen kannattajiin sekää muihin mahdollisiin kansakunnan vihollisiin. Suomessa elettiin aikaa jolloin naapureita annettiin ilmi ja jouduttiin lähtemään vakaumuksena vuoksi maasta pakoon. Sittemnpi tuli kieltolait ja lama, jolloin pieni osa rikastui ja suurin osa kansasta kärsi.

     • 3.1.2.1.1

      sanoo

      Veljessotatematiikka ei ole minun, ja mitä vetoon tulee, niin ennemmin se kohdistuu kaikkeen muuhun kuin moiseen hävityksenkauhistukseen. Keskustelussakin sivuan asiaa vain siltä kantilta, että aiheessa on havaittu taipumusta itse konfliktin esivaiheiden kaltaisten menetelmien käyttöön. Eletään kuin jossain vallankumouksellisessa ajassa oltaisiin tai kerran olleen voivan tulla uudestaan. Kun ei tänään olemassaolon oikeutus, taito, välineet tai väkikään vähällä valtiolta lopu, sietää tosiaankin hulinoinnin uhittelu ongelmallistaa keskustelussa. Vähintäänkin ongelmallistaa.

      Se mikä ”liikkeessä” on asiaa löytäköön paremman ilmaisumuodon ja loppu palatkoon sinne mistä on lähtöisinkin eli virtuaalitodellisuuteen. Ei suuren ankaria moitteita, vaan samaa maanläheistä ymmärrystä kuin Juhani Ahon Lastujen keskimitan proosassa. Siinähän laitakaupungin isäntä tiesi joka syksy saavansa tiettynä aikana tarjota hevoskärrykyydin takaisin ruutukaavalle joillekin pienille lyseolaisille, jotka eron hetkellä lähtevät juosten poistuvaa huoltajaansa tavoittamaan, kun eivät vielä ole ymmärtäneet elämän olevan hetkellistä eli koostuvan kohtaamisista, ohituksista ja eroamisista.

 4. 4

  Janne Isotalo sanoo

  Vaikka muutamat yksilöt aiheuttaisivatkin ongelmia, niistä ei voi tehdä koko joukkoon päteviä yleistyksiä – paitsi jos kyse on ulkomaalaisista ja ikävän värisistä ihmisistä, tai näin ainakin eräs nimeltä mainitsematon verkkolehti tuntuu ajattelevan.

  Timosen kirjoituksia on aina ilo lukea, koska hän ei mielistele tai yritä väitellä rasistien kanssa, eikä täällä tarvitse kuunnella sitä samaa ulvomista kuin kaikissa muissa tiedotusvälineissä, joissa on kommentointimahdollisuus. Ikävästi ylekin on päässyt viime aikoina lipsumaan uutisoinnissaan.
  http://yle.fi/uutiset/erityisluokan_uupuneet_tyontekijat_ei_maahanmuuttajia_samoihin_kouluihin/8495109
  Huonossa sosiaalisessa asemassa olevien ja kielitaidottomien maahanmuuttajien jälkeläiset syrjäytyvät – mikä yllätys. Tällainen jokaisen riviopettajan mielipiteen kuuntelu heidän omasta ammatistaan on jo naurettavaa; jos he eivät tahdo opettaa kurittomia ja häiriköiviä vähemmistöjen lapsia, sehän kertoo, että syy on alun alkaenkin opettajien asenteellisuudessa.

  Samoin tämä:
  http://yle.fi/uutiset/poliisi_puskaraiskauksissa_selva_piikki_helsingissa__tekijat_ulkomaalaisia/8496351
  Uskon kyllä ennemmin Timosta kuin poliisin tiedotetta, koska toisella on tarve pysyä totuudessa ja toisella poliittisia sidonnaisuuksia (ja mehän tiedämme, kummalla) mutta törkeää sinänsä edes väittää, että raiskauksilla olisi automaattisesti jotain tekemistä ”ulkomaalaisten” – eiköhän tälläkin kiertoilmaisulla tarkoiteta muslimeja – kanssa, sillä vaikka kaikkien puskaraiskauksien epäiltynä on ”ulkomaalainen”, heitä ei a) ole tuomittu vielä mistään ja b) suurin osa raiskauksista tapahtuu lähipiirissä, ja suomalaiset tekevät niistä suurimman osan (tästä ei tosin ole luotettavaa tilastoa, muttei ole syytä olettaa, että ”ulkomaalaiset” olisivat yhtä yliedustettuina kaikissa todellisissa raiskauksissa kuin he ovat raiskaustilastoissa, koska suurinta osaa raiskauksista ei koskaan tule julkisuuteen).

  Myöskin kantasuomalaisten käytös on vähintään yhtä tuomittavaa kuin muutaman rikoksista epäillyn turvapaikanhakijan: olen täysin samaa mieltä Timosen kanssa siitä, että tuhopoltto on äärimmäisen vakava rikos. Ei välttämättä mene pitkään, ennen kuin ne vaativat ensimmäiset ihmisuhrinsa – onko halveksuttavampaa ihmistä kuin sellaista, joka olisi valmis antamaan toisen palaa kuoliaaksi vain siksi, että tämä kuului väärään ihmisryhmään, ja mihinkään vastaaviin rikoksiin en muista maahanmuuttajien syyllistyneen. Ja vaikka olisivatkin, ei se oikeuta leikkimään toisten hengellä.
  Maahanmuuttokriitikoiden on aivan turha selitellä, että heillä ei ole mitään tekemistä näiden tempausten kanssa, jos heidän porukastaan järjestään sellaisia tuntuu kumpuavan ja niistä huomautettaessa seuraa vain haudanhiljaisuus tai parhaassa tapauksessa selittelyä.

   • 4.1.1

    iris ritola sanoo

    Janne Isotalo! Erinomainen ja erittäin asiallinen kirjoitus!!!

  • 4.2

   MariaR sanoo

   En malta olla kommentoimatta tuota opettajiin kohdistamaasi kritiikkiä. Minusta tuo Ylen uutisointi asiasta on hyvin asiallista ja kyseistä ongelmaa ei todellakaan voi kuitata vain opettajien asenteellisuuden syyksi. Onko sinulla mitään käsitystä siitä, mitä koulun arki nykyään on? Erityisopetukseen päätyvät vain ne oppilaat, joilla on todella merkittäviä oppimisvaikeuksia. Tuonkin jutun opettajalla ja yhdellä kouluavustajalla oli opetettavana kymmenen erityistukea tarvitsevaa oppilasta. Se on paljon, voin kertoa. Erityisopettajat ovat ihan oma ihmislajinsa, joka ei todellakaan ala ihan pienestä avatua. Opettajat muutenkin ammattikuntana ovat liiankin tunnollisia ja tekevät työtään koko persoonallaan. Kyseistä opettajaa henkilökohtaisesti tuntemattakin olen täysin varma, että tahtoa ja halua opettaa ”kurittomia ja häiriköiviä vähemmistöjen lapsia” on takuulla. Kukaan ei jaksa opettajan työssä ilman sitä. Tässä on vain tuotu julki niitä ongelmia, joita maahanmuuttajaperheiden kanssa on ilmennyt. Mielestäni opettajalla on monta hyvää ja rakentavaa ratkaisuehdotusta, lähtien koululaisten vanhempien kielten opiskelusta.
   Tuossa Ylen jutussa ei ole merkkiäkään mistään rasistisista asenteista. Ongelmia maahanmuuttajaperheiden lasten kanssa on ja niistä pitää voida puhua, ei niitä muuten ratkaista.
   Vai yrittikö kommenttisi olla jotenkin ironinen? Oikeastaan toivon niin. Vai ihanko tosissasi olet sitä mieltä, että ammatissa toimiva erityisopettaja ei olisi oman työnsä paras asiantuntija ja juuri se ihminen, jolta kannattaa kysyä tässä mielipide? Kuka sitten jos ei hän?
   Ihan kuin sinulla olisi jotain hampaankolossa opettajia ja näköjään myös poliiseja kohtaan. Mitä me siis tiedämme poliisin poliittisista sidonnaisuuksista? Onko näistä hyvävelikerhoista jotain konkreettista näyttöä vai pelkästään katkeraa kadunmiehen mussutusta, miten paskalakit tanssii kokoomuksen/demarien/kepun/persujen/vapaamuurarien/younameit pillin mukaan? Epäilen vahvasti jälkimmäistä.

  • 4.3

   Heidi sanoo

   Helsingin poliisin tiedotustilaisuus oli hyvin neutraali ja faktoihin eli rikostilastoihin perustuva. Katsoin sen striiminä ja ihmettelin otsikoita. 300 seksirikosta yleensä vuodessa, ns puskaraiskauksia nyt 14, viime vuonna 9 eli 5 lisää vuodessa. Tphakijat epäiltynä kolmessa keississä. Rasististen rikosten määrä on Helsingissä kaksinkertaistunut vuodessa, nyt 70, viime vuonna noin 30. Mielestäni tämä jälkimmäinen on isompi uutinen.

  • 4.4

   PeelsePuupi sanoo

   Muutenkin mielenkiintoista tuo poliisin tapa tiedottaa erikseen ns. ”puskaraiskauksista”. Arvotetaanko siinä erikseen raiskaukset huonoihin ja vielä huonompiin sen mukaan, tapahtuuko raiskaus sisällä vai ulkona? Onko olemassa lisäksi muita raiskauksen lajeja? Kaapin takaa -raiskaus, jumppasaliraiskaus, työpaikalla ylitöissä -raiskaus jne. Lisäksi olen jo pitkään ihmetellyt, miksei kukaan tilastotieteen oppinut ole vieläkään jyrähtänyt tuosta tavasta tulkita rikostilastoja. Kvantitatiivisessa analyysissa on olemassa jos jonkinlaista tilastollista testiä, joita voisi soveltaa kyseisen kaltaisiin rikostilastoihin, mutta koskaan en ole kenenkään maahanmuuttokriittisen nähnyt sellaista esittelevän. Ehkä vielä joku päivä?

 5. 5

  tönkkösuolattu sanoo

  Tuo todistaa vain kuinka sairaita ihmisiä ns. maahanmuuttokriitikot ovat.

 6. 6

  Joulumuori sanoo

  Rajat kiinni-sivuston keskustelu tästä tuhopoltosta on vielä maltillista, kun siihen kuolonkolariin verrataan. Se on kuvottavaa. Iso liuta ihmisiä, suurin osa oikeilla profiileilla vielä, iloitsee niiden turvapaikanhakijalasten kuolemasta. Mun mielestä vain todella pahasti jälkeen jäänyt voi riemuita tolla lailla tuhopoltosta tai lapsen (tai yleensä toisen ihmisen) kuolemasta.

  • 6.1

   Eija sanoo

   Järkyttävää kommentointia siellä on. Ei sitä pysty lukemaan voimatta pahoin. Kauhistuttavinta tässä on se, että mikään taho ei puutu kirjoitteluun ! Ei Zuckerberg facebookia tähän tarkoitukseen ollut ajatellut. Juuri antanut suurimman osa omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen.

   • 6.1.1

    virheenkorjaus sanoo

    Eija: Väärin!!

    Näin saattaa kuvitella, ellei tiedä ja ymmärrä miten systeemi USAssa menee.

    Zuck – kaikkien vakoilija – ei ole antanut penniäkään, tai siis senttiäkään vielä yhtään mihinkään, täyttänyt vain tuon 8-K paperin. (8-K on SEC:lle annettava ”Events or Changes Between Quarterly Reports”)

    Siinä paperissa lukee nyt, että laittaa *maksimissaan* yhden miljardin vuodessa toiselle tilille, ”charitable foundationin” nimiin tarkoituksiin, mitkä itse valitsee.
    Aika vähän ottaen huomioon kasvavan omaisuusmassansa.
    USAssa lahjoituksista saa 100% verovähennyksen, joten tuo kuittaantuu suoraan pelkästään tuloista. Tämä on se perimmäinen tarkoitus: Julkisuustemppu, maineen valkaisua ja samalla aivan takuulla itse tienaa vielä enemmän kuin olisi ilman temppua tehnyt. Lisäksi tässä tulee ottaa huomioon, että samalla hän voi siirtää miljoonapalkkioita riskittä kavereille, jotka istuvat manageroimassa fundia sun muuta. (Kyllä, juuri näin jokaisessa tällaisessa tapahtuu, kaverille kans kun verotta menee.)

    Loppuun vielä lainaus Mark Zuckerbergin sanomisista:

    .. shortly after Mark launched The Facebook in his dorm room:
    Zuck: Yeah so if you ever need info about anyone at Harvard
    Zuck: Just ask.
    Zuck: I have over 4,000 emails, pictures, addresses, SNS
    [Redacted Friend’s Name]: What? How’d you manage that one?
    Zuck: People just submitted it.
    Zuck: I don’t know why.
    Zuck: They ”trust me”
    Zuck: Dumb fucks.

  • 6.2

   PMRyyppö sanoo

   Valitettavasti menin lukemaan niitä kommentteja tuosta Akaassa tapahtuneesta kolarista ja minut sai itkemään naisen kommentti jossa hän totesi ”…säälittää todella jos olisivat oikeita lapsia.” Kuinka voi kukaan sanoa noin!? Oikeita lapsia? Kaikkea täsä on tullu luettua ja lukemaansa kauhisteltua, mutta tuo pysäytti. Kuinka julma ihminen voi olla.

 7. 7

  papinniemi marko sanoo

  Kun noita tuhopolttajia jää kiinni aikanaan,niin onko MV-lehti, Olli Immonen plus muut agitaattorit järjestämässä kansalaiskeräyksiä jotta poikapoloiset saavat tuhotyöt maksettua.Epäilen suuresti

  • 7.1

   stunned sanoo

   Jos on vain vasara, ei näe muuta kuin nauloja kaikkialla.

 8. 9

  Minna sanoo

  Saksassa on poltettu 932 vastaanottokeskusta vuosina 2011-2015 (marraskuuhun mennessä).

  Tässä Wikipedian linkissä ”Liste von Angriffen auf Flüchtlinge und Flüchtlingsunterkünfte in Deutschland” näkyy virallinen tilasto sivun oikealla puolella:
  https://de.wikipedia.org/wiki/Liste_von_Angriffen_auf_Fl%C3%BCchtlinge_und_Fl%C3%BCchtlingsunterk%C3%BCnfte_in_Deutschland

  Kysymys kuuluu: ovatko turvapaikanhakijat hävinneet Saksasta jonnekin sillä, että puolen miljoonan turvapaikahakijan asunnoiksi tarkoitetut vastaanottokeskukset on tuhopoltettu? Eivät ole. Heitä on nyt entisten lisäksi nämä 500 000 uutta tulokasta ja Saksa aikoo ottaa vielä miljoonan lisää. Eli tämä pikku vinkkinä tuhopolttajille siitä, että vaikka polttaisitte Suomessa sen seitsemän sataa vastaanottokeskusta, niin pakolaispolitiikka ei muutu siitä yhtään enempää teidän mieleiseksenne.

  Ainut ongelma Saksassa on se, että puoli miljoonaa pakolaista joutuu nyt yöpymään ahtaasti tuhannen ihmisen teltoissa eikä asunnoissa. Tuhopolttajat tietenkin iloitsevat siitä, että teltoissa tulee yksityisyyden puutteesta johtuvia riitoja ja levottomuuksia. Tämä kaikki on kuitenkin ohimenevää.

  Sen verran näistä iskuista on ollut Saksassa myös hyötyä, että äärioikeistolaista liikehdintää seuraava poliisi tietää nyt entistä paremmin ne henkilöt, jotka näissä piireissä hääräilevät. Sama pätee aivan varmasti Suomeenkin.

 9. 10

  Jeremias Trochett sanoo

  Suomalainen yhteiskunta alkaa olla niin räjähdysherkässä tilassa, että muistuttaa olomuodoltaan 1930-lukua. Perussuomalaisten sisälle ja liepeille pesiytyneet kansallismieliset hörhöt ovat kuin uusi IKL. He selvästi koettelevat kuinka pitkälle voivat muukalaisvastaisuudessaan ja vihankylvössään mennä; typerästä uhosta on joillakin jo hyvin lyhyt matka väkivallantekoihin.

  On se ja sama, oliko Internetillä tullessaan kansalaisyhteiskuntaa vahvistava vaikutus, kun monen keskustelupalstan taso ei yllä edes mainosrahoitteisten chat-kanavien tasolle. Näiden kanavien vihanlietsojat ovat historiattomia, juurettomia, sydämettömiä ja omaan napaansa tuijottavia tomppeleita, joilla on aivojen tilalla vain viljanpuinnista ylijääneitä ruumenia.

  Tästä kakofonisesta yhden sävelmän orkesterista Timo Soini kantaa pitkälle menevän vastuun. Kun Soinin tähti alkoi vuoden 2003 vaalien jälkeen kirkastua, hän avasi patoluukut äärioikeistolaisille voimille, jotka näkivät nousun mahdollisuuden Perussuomalaisten kautta: mahdollisuuden, joka ei ollut eduskunnan ulkopuolisissa pikkupuolueissa onnistunut. Samalla perinteinen Vennamolaisuus, sosiaalisesti oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentaminen, jäi puolueessa taka-alalle. Perussuomalaisista on tullut vain yhden asian puolue; eihän esim. Juho Eerola tiennyt TV:ssä mistä hallintarekisterissä on kysymys. Oma lukunsa on myös ministeriksi täysin kelvottoman Lindströmin tietämättömyys hallinnonalansa asioista.

  Soinin lausuma ” Kyllä reki varsan kolaa” , on kääntynyt päälaelleen. Kävi niin, että varsasta kasvoi suuri hevonen, joka katkaisi takasuoralla vetoaisansa ja lähti pidäkkeettömään laukkaan. Näiden älykääpiöiden loputonta kahjoa uhoa saamme nyt seurata.

  • 10.1

   Angie sanoo

   Olen Jeremias sun kanssa täysin samaa mieltä! Timo Soini ei pääse vastuutaan karkuun. Tässä tämän päivän tilanteessa näkyy myös se, että Jussi Halla-aho on kirjoittanut mielisairasta breivikiläistä islamisaatiofobiaansa blogissaan vuosi tolkulla ilman sen suurempaa vastavoimaa. Onneksi edes Uuninpankkopoika jaksaa kirjoittaa blogiaan eikä vaikene!

  • 10.2

   stunned sanoo

   Olemassa on vain yksi ääripää. ”Toinen ääripää” on sen ainoan ääripään luoma olkinukke. Media käyttää joskus toista ääripäätä tasapuolisuuden illuusion luomiseen. Itse asiassa tasapuolisuus on vain yksi niin sanotun väärän balanssin ilmentymä.

   Kaikki natsit, stalinistit, anarkistit, rasistit, mamukriittiset, nuivat ja kenet ikinä keksitkään mukaan lukea ovat siellä yhdessä ainoassa ääripäässään vastustamassa laillista esivaltaa ja rapauttamassa yleistä mielipidettä. Tarkoitus on vetää kaikki tavalliset lainkuuliaiset ja ihmisarvoa kunnioittavat kansalaiset mukaan. Minä en lähde ollenkaan mukaan tällaiseen asetteluun.

   Järkevät ihmiset eivät ole vastapooli millekään ääriajattelulle, mutta sen sijaan järkevästi ajatteleva ihminen kieltäytyy tukemasta demokratian vastaista kehitystä.

 10. 11

  Anneli sanoo

  Hemmetin surullista sanoa, mutta tuntuu jollekin porukalle löytyneen syyllinen yhdestä ihmisrymästä omaan henkiseen pahaanoloon ja yhteiskunnan lamaan, ja se purkautuu sitten näin. Kuulostaa vaan liian tutuilta tämmöset vainot…….

  • 11.1

   valkoihoinen lihaa syövä heteromies suvakki Jumalan armosta sanoo

   Tuntuu myös hemmetin pelottavalta, se, että Suomen tilanne muistuttaa pelottavan paljon Saksan tilannetta 30-luvulla. Siinä on niin paljon analogioita. Syntipukkien luominen, henkinen dynamiikka ja äänenpainot muistuttavat toisiaan. Järjestäytyneen yhteiskunnan luisuminen kaikkien sotaan kaikkia vastaan ei ole mikään filosofian kirjallisuudessa esiintyvä fiktiivinen kuriositeetti. Sitä on tapahtunut oikeassa elämässä oikeille ihmisille, meidän kaltaisillemme, aikuisille ja lapsille, 30- ja 40-luvun jälkeenkin Euroopassa. Se on koko ajan olemassaolevaa ihmisyyden synkkää potentiaa pahaan.

   Tämä on minun hätähuutoni jokaiselle: olkaa mitä tahansa, olkaa mamu-kriittisiä, keskustelkaa maahanmuutosta tai olkaa keskustelematta, olkaa nuivia, lukekaa mitä luette, tehkää mitä ikinä teette tai olkaa kohtaamatta yhtäkään lähipiirinne kuulumatonta, olkaa ystävystymättä kenenkään eri näköisen, värisen, mitä tahansa kieltä puhuvan, uskontoa edustavan tai edustamattoman, mitä tahansa kulttuuria edustavan kuin itse suvaitsette, mutta pyydään, että älkää tehkö kenellekään ihmiselle väkivaltaa, älkää toivoko heille väkivaltaa, älkää olko puuttumatta väkivaltaan, henkiseen tai fyysiseen.

   Jos emme pidä järjestäytynyttä yhteiskuntaa ja sitä ylläpitävää luottamusta toisiimme, saatamme pahimmassa tapauksessa päästää irti pinnan alla levottomana ryömivän ilkeän pedon joka haukkaa lähimmän ihmisen lihaa kysymättä onko se sinun, minun, maahanmuuttajan tai pakolaisen tai turvapaikan hakijan.

   • 11.1.1

    LL sanoo

    Melkein noin kun kirjoitit, vaan ei ihan. Me emme elä 1930- lukua, vaikka jotkin sieltä kumpuavat aatteet ilmaantuvat esille. Elämme nyt aivan toisenlaisessa maailmassa ja yhteiskunnassa. Se on rakennettu korjaamalla vanhoja virheitä ja erheitä, joita paha kyllä joku osa yhteiskunnassamme elävistä ihmisistä haluaa toistaa. Ne on helppo tunnistaa, mutta vaikeampaa on tunnistaa sitä mikä nostaa tämän vanhan paskan silmillemme, näkyväksi ja todelliseksi. Tämä kaikki viha-rasismi-väkivalta ei olisi olemassa ellei se olisi elänyt, saanut kasvaa keskuudessamme jo pidempään. Olen miettinyt, varsinkin viime aikoina, että kuinka pitkälle tämä oikeasti annetaan mennä. Ja ketkä tästä lopulta hyötyvät?

    Jos yhteiskuntamme muuttuu sellaiseksi, että kansalainen on valtion suurin vihollinen, olemme todella kauhealla tiellä.

    • 11.1.1.1

     valkoihoinen lihaa syövä heteromies suvakki Jumalan armosta sanoo

     Emme elä 30-lukua, mutta ihmisen kyky hyvään tai pahaan ei ole muuttunut mitenkään. Katsotaan vain Kreikkaan, eurooppalaisen sivistyksen kehtoon. Thukydides kertoo kuinka Peloponnesolaissodan aikaan Korfun saari sortui imperialistisen paineen alla sekasortoon. Nyt 2010-luvulla Kreikan parlamentissa on avoimesti natsi-myönteinen puolue. Ulkomaalaisten yrittäjien kauppoja on tuhottu, muukalaisviha velloo ja ulkomaalaisia on hakattu. Huomasitko sinä LL koko kirjoitukseni pihvin, sen väkivallan?

     Nyt 2010-luvulla on toki paljon muuttunut sitten 30-luvun Saksan. Olemme kokeneet digitalisaation ja elämme maailmassa, jossa kaikki tapahtuu enemmän tai vähemmän reaaliajassa globaalisti. Diktaattoreiden on vaikeampi peitellä tekojaan, mutta toisaalta mediakriittisyys korostuu. Tässä Suomi on vielä hyvässä jamassa, olemme melko läpinäkyvä yhteiskunta, ja tiedonvälityksemme on avointa ja riippumatonta. Katsotaan vain vaikka itäiseen naapurimaahamme.

     Uskallan silti väittää, että ihminen ei itsessään ole muuttunut parissa tuhannessa vuodessa, saati 70 vuodessa. Olemme aivan samalla tavalla vieteltävissä pahaan. Epätoivo ja pettymykset saavat saavat vaikeissa tai sellaisiksi luulotelluissa ajoissa ihmiset purkamaan pettymystään syntipukkien niskaan. Sellaisiksi käyvät kaikki ne, joita pidetään epäilyttävinä ja alempiarvoisina kuin he itse, jotka kuuluvat moraalin sisäpiiriin. Moraalin sisäpiiri koostuu niistä, jotka keskinäisesti tutulla tavalla vitsailevat ja nauravat ulkopuolisille, joita ei pidetä edes ihmisinä. Siksi heitä on helpompi saalistaa, muutoin saalistus, mitä se sitten onkaan, tuottaisi liian vaikeaa moraalista ahdistusta. Saksassa kunnon perheenisät ja äidit, sellaiset kuin sinä ja minä, panivat surutta miehiä naisia lapsia uuniin. Suomessa somessa naureskellaan auto-onnettomuudessa kuolleille ja toivotaan kuolemaa ihmisille ja raiskatuksi tulemista suvakeille. En tiedä muista, mutta minua tämä kaikki pelottaa. Pahoin pelkään, että hätähuutoani eivät kuule ne joille se on suunnattu…

     • 11.1.1.1.1

      UivaNuiva sanoo

      Aivan totta. Nyt vaan takana on jo pidempi vaurauden, koulutuksen ja sivistyksen aikakausi kuin 30-luvun Saksassa, joten myös matka hirveyksiin on pidempi. Mutta aivan mahdollista, että tuo matka kauhuun on joskus taitettu ja ihmisiä taas poltetaan uuneissa. Matka on jo mielestäni alkanut viholliskuvien luomisella, mutta ennen kuin maamme kohtaa äärimmäistä köyhyyttä, eivät suuret massat lähde kaduille.

    • 11.1.1.2

     valkoihoinen lihaa syövä heteromies suvakki Jumalan armosta sanoo

     Ymmärrän kyllä täysin mitä haluat sanoa, enkä kritisoi sinua LL. Olen vain niin hemmetin surullinen ja turhautunut koko tähän touhuun täällä. Minusta on tullut nyt aika valita puolensa, kuuluuko vuohiin vai lampaisiin, valitseeko väkivallattomuuden vai sen toisen tien. Kaikki, ihan kaikki muu on selittelyä.

     • 11.1.1.2.1

      valkoihoinen lihaa syövä heteromies suvakki Jumalan armosta sanoo

      Suo anteeksi Saku, tämä on sinun blogisi, sinun paikkasi, jossa ei ole soveliasta meidän suvakkien paasata sen kummemmin kuin rasistien möyhätä. Jos sallit, haluan vielä sanoa sen, että olen itse tehnyt tuon valinnan, ja teen sen tässä kaikkien niiden tiettäväksi, jotka sattuvat tätä lukemaan. Älkää tulko sanomaan minulle, että en sanonut. Toivottavasti sitä päivää ei tule. Jos sallit Saku tämän, lopetan siihen.

     • 11.1.1.2.2

      LL sanoo

      En ajatellut lainkaan niin, valkoihoinen heteromies, että kritiikkisi kohdistuisi minuun. Olen yhtälailla hyvin surullinen miten todellinen paha ja pahuus viettelee ja vie ihmistä. Pahalla on vetovoimansa.

      En halua ruokkia pahuuden ja tyhmyyden voimia. Ne ovat kuitenkin jääneet aina, loppujen lopuksi, häviölle. Paha pysyy ihmisten maailmassa, se pitää vain pitää aisoissa, eikä päästää sitä valloilleen.

 11. 12

  Pauli Räsänen sanoo

  Tarjonnan taloustieteen doktriini on kaiken tämän takana, pohimmiltaan. Vartiaiset ja kumppanit kuvittelevat kansantaloutemme lähtevän nousuun työikäisen aineksen lisäämisellä keskuuteemme, tavoiteena ansiotason lasku kilpailukykyselle tasolle. Unohtavat tietenkin samalla meikäläisen korkean elinkustannus tason vatimukset, eikä tietenkään niihin voida puuttua, koska sen tien päässä on pankkikriisi. Se miksi työväenluokkaiset, kouluttamattomat ovat muodostuneet maahanmuutto kriittisen sakin ydinjoukoksi aiheutuu juuri tuosta maahanmuuton aiheuttamasta kilpailusta niukkenevista resursseista, maahantulijat ovat samalla puurokupilla, eli siis kyse ei ole niinkään rasismista, vaan xenofobiasta. Oletko Sakari aivan varma, ettet ole joutunut huomaamattasi informaatio sodan melskeissä monetaristien hyödylliseksi aseenkantajaksi.

 12. 13

  Kumma juttu sanoo

  Minä en nyt oikein yhdy tuohon jaetun puurokupin syyllisyyteen. Tällä nurkalla ulkomaalaisten ja pakolaisten määrä on noussut 20 vuodessa 20 000 henkilöllä eli se todellakin näkyy kouluissa ja katukuvassa mutta rasistisia rikoksia on vain pari. Ehkäpä syynä on se että koulutetut ihmiset osaavat ajatella ja toimia siten yhteisöissään ettei rasistisilla ääriliikkeillä ole jalansijaa. Kyse on mielestäni siis ajattelusta, ei rahasta. Ja kun maahan tulevat ihmiset otetaan leppoisasti vastaan, heillä ei ole tarvetta myöskään alkaa rähisemään. Toisaalta nykyään netissä on ammattiprovokaattoreita ja on mielenkiintoista nähdä mihin he tähtäävät, kuka hyötyy ja mitä noille hyödyllisille häntyreille käy.

 13. 15

  Jo jO sanoo

  Kiitos nahkapäät, tätäkös te haette? Tämä on kyllä ihan v*tusta, jos yksilönvapaudet alkaa mennä näitten idioottien takia. Samalla Suomen eliitti nauraa teille hyödyllisille idiooteille, te ajatte tietämättömyyttänne heidän unelmiaan eteenpäin. Herätkää hyvät ihmiset vika ei ole maahanmuuttajan vaan päättäjän.

 14. 16

  stunned sanoo

  Minusta Suomessa on jo aivan liikaa natseja ja hysteerikkoja, jotka menevät sekaisin näiden kiihottajien valheista. Yhtään lisää natseja ei kaivata.

 15. 17

  PMRyyppö sanoo

  Joskus aikoinaan en olisi yhdistänyt suomalaisuuteen sanoja hysteria tai vaikkapa vainoharhaisuus. Ompas sitten tämäkin päivä nähty. Valitettavasti.

 16. 18

  LL sanoo

  Hupiukon älytön ajattelu johtaa aivan samaan kuin talojen ja rakennusten polttaminen: poliisilla on paremmin tiedossa riskialttiit ihmiset, jotka ovat tekemisissä toisiin ihmisiin kohdistuvan väkivallan kanssa. Rangaistuksia on meillä jo annettu polttopullojen viskelystä. Teoistaan joutuu vastuuseen. Väkivaltaan taipuvaisista ja sillä uhkailevista voi tehdä poliisille ilmoituksen. Kannattaa tehdä. Ovatpahan ainakin virkavallan tarkkailussa.

 17. 19

  Angie sanoo

  Suomen turvapaikkapolitiikkaa ei muuteta tuhopoltoilla. Jos Hupiukko haluat muutosta Suomen turvapaikkapolitiikkaan, niin ei sun kannata idiootteja mielipiteitäsi täällä Uuninpankkopojan blogissa kirjoitella, vaan ota yhteyttä Suomen ulkoministeriin Timo Soiniin (persu) ja Suomen pelleministeriin Jari Lindströmiin (persu) ja ehdota heille Suomen irtatutumista YK:n pakolaissopimuksesta, EU:n pakolaisen määritelmädirektiivistä sekä turvapaikkamenettelydirektiiviivistä, Schengenistä, Eurosta, EU: sta, maailmasta. He varmasti kumpikin ministeri alkavat ajaa näitä asioita politiikassaan kunhan sinä sillä 139 äo:llasi ehdotat sitä heille.

  • 19.1

   LL sanoo

   Perussuomalaisten kannatus on nytkähtänyt taas, vain kuukaudessa 1 prosentin alaspäin.

   Hupiukko, juttusi ovat terveen järjen tuolta puolen ja miten enemmän niitä esittelet, sitä varmemmin kaltaistesi kannattajakunta supistuu ja kutistuu.

 18. 20

  Aura sanoo

  Minusta tässä koko viime aikojen keskusteluissa hirveintä on kun palataan alkuun josta monikaan ei enää puhu. Tänne tulevat ihmiset lähtökohtaisesti pelkäävät henkensä puolesta, heidän perheensä pelkäävät. Eikä siihen tarvita konkreettista pommien putoilua omalla takapihalla, kuinka moni Suomessa voisi sanoa ettei pelkäisi jos Ruotsiin tai Norjaan tehtäisiin viikottaisia ilmaiskuja? Turvapaikkastatuksen kriteereitä alueellisesti ei ole kiristetty siksi, että jossain osassa sotaa käyvää maata ollaan kuin lintukodossa, vaikka kriitikot monella palstalla näin tuntuvat uskovan. Samaan tapaan jostain syystä edelleen kaivetaan ne kuluneet miksi vain nuoria miehiä, eihän nämä edes ole Syyriasta mikä sota muka Somaliassa on-lorut jotka on selvitetty Google-tumpeloille jo kuukausia sitten.

  En ole vielä törmännyt suvakkiin joka väittäisi ettei mitään ongelmia ole. Pohjimmiltaanhan on kyse siitä, ovatko kymmenet tuhannet ihmishenget, varsinkin nyt alueelta josta on tullut megavaltioiden pommittajien leikkikenttä, niiden ongelmien väärti. Mielestäni ovat. Toisaalta taas kriitikoiden näkökulmista valtaosa vaikuttaa olevan sitä mieltä että jokainen turvapaikanhakija, siihen oikeutettu tai ei joutaa monttuun koska jokunen promille tonttuilee, tai ainakin joutaa takaisin kotiin/leirille syömään lunta odottaessaan josko YK:n virallinen pakolaisstatus ja sen perusteella siirto heruu. Mielestäni tämä on epäinhimillinen ja inhottava ajatus. Maahanmuuton ongelmien riskitekijätkin ovat minimoitavissa kaikkia järkeviä osapuolia kunnioittaen. Jää finanssikysymys, johon en voi failmatematiikallani ottaa kantaa. Monet muut tosin ovat, ja myös lausuntoja siihen suuntaan että tähän on varaa on olemassa.

  Jo jokusen aikaa keskustelua on käyty jopa melko ikävistä elukat vs. me-kunnon-suomalaiset näkökulmasta, jossa lähinnä käydään tätä agressiivista dialogia fyysisesti, suullisesti ja somessa ja meno vain kiihtyy. ”Maahanmuuttokriitikot” mölyävät ja suvakeilla menee kaikki osapuolten kohtaamisessa käytettävä aika seinästä revittyjen väitteiden kumoamiseen ja rasismin käsitteen vääntämiseen rautalangasta.

  Ei kai siinä sitte, lähtis töihin ”edistään islamisaatiota”. Harhar.

 19. 21

  Supa Troopa sanoo

  Ja tämä viestini oli tarkoitettu vastaukseksi Hupiukolle, ei missään nimessä Sakulle. Olit ilmeisesti tuossa välissä sitten moderoinut…

  • 21.1

   Saku Timonen sanoo

   Poistin suurimman osan Hupiukon kommenteista. Juuri hänenlaisensa tekevät moderoimattomista keskuteluista yleisiä vessoja.

   • 21.1.1

    Angie sanoo

    Hyvä kun poistit Hupiukon kommentit. Hänenlaisilleen kommentoijille on varmasti muita kanavia sultaa paskapuheitaan kuin tämä Sun blogi. Joku paikka pitää tässäkin maassa pysyä ”maahanmuuttokriittisiltä” vapaana. Onneksi Sinä Saku jaksat kirjoittaa blogiasi. Ilman tää maa olis liian ankea paikka!

   • 21.1.2

    valkoihoinen lihaa syövä heteromies suvakki Jumalan armosta sanoo

    Saku, ensinnäkin haluan tässä kiittää blogistasi. Se on mainio! Suomi olisi vielä vähän kurjempi paikka ilman blogiasi, sillä se on saanut melko hyvin julkisuutta. Toiseksi, ymmärrän hyvin päätöstäsi poistaa nuo kommentit. Ehkä hän on joku niiden instanssien edustaja tai peräti nokkamies, joihin olet ansiokkaasti asiasta osunut, sen verran vimmaisesti kävi sinun ja muiden kimppuun. Vaikka kyseinen herra sai kaikesta hänen oppineisuudestaan ja älykkyysosamäärästään suurta tyydytystä elämäänsä, hänen loogisesti pöljille kommenteilleen olisi löytynyt täälläkin alasampujia. Tämä on silti sinun blogisi ja täällä on sinun sääntösi. Voin vain kuvitella millaista on se pinnalle pulpahtamaton paska, joka joutuu moderoitavaksi, ja miten paljon se sinua työllistää.

 20. 22

  Pauli Räsänen sanoo

  Keskustelu täällä sujuu kielitieteilijä Mestarin, viitoiittamalla polulla,ensin hän luo käsiteet ja samalla roolit jotka tähän osallistujat omaksuvat. Viimeisin vaihe pelissä on siirtyminen aktivistien realimaaiman rikollisten iskujen tasolle. Kaikesta huomaa ettei historiaopiskelu on ollut peliin osallisilla pintapuolista. Halla-aho ilmeisesti on tämän-ajan työväenluokan suurin henkinen johtaja, kaikupohjaa hänen toimensa saavat lähiöiden todellisuudesta, jossa kultuurikolarit tapahtuvat.. Suurin mestarin saavutus kuitenkin taitaa olla entisen ns edistysmielisen porukan idwntiteetin muodonmuutos hänen luomansa suvaitsevaisto käsiteen toteuttajaksi, itse en tuohon alistu.

  • 22.1

   valkoihoinen lihaa syövä heteromies suvakki Jumalan armosta sanoo

   Jos joku sanoo minua suvakiksi, otan sen suurena kunniana. Suvaitsevaisuushan tarkoittaa sitä, että arvostaa demokratian pelisääntöjä, laillisen toimintatavan arvostamista, että kannattaa tasa-arvoa ja vähemmistöjen oikeuksia, pulassa olevien auttamista, että yrittää ymmärtää ilmiöiden taustoja vaikka ei niitä hyväksyisikään, vain joitakin mainitakseni. Äärisuvaitsevaisuus taas tarkoittaa sitä, että noudattaa noita periaatteita tinkimättömästi.

   Aristoteles sanoi, että joidenkin tunteiden tai toimintojen kohdalla ei ole keskiväliä, sillä jo joidenkin nimi viittaa huonouteen, esim. vahingonilo, häpeämättömyys tai kateus, toiminnoista pettäminen, varkaus tai murha. Ne ovat sinänsä huonoja, ei niiden yhteydessä esiintyvän liiallisuuden tai puutteen vuoksi. Ne ovat aina vääriä. Voisi varmasti ajatella, että suvaitsevaisuus ja toisaalta suvaitsemattomuus, ennakkoluuloisuus ja rasismi ovat positiivisella ja negatiivisella tavalla tällaisia ilmiöitä

 21. 23

  Petri Puumalainen sanoo

  ”Janne Isotalo: ”Ikävästi ylekin on päässyt viime aikoina lipsumaan uutisoinnissaan. Tällainen jokaisen riviopettajan mielipiteen kuuntelu heidän omasta ammatistaan on jo naurettavaa” http://yle.fi/uutiset/erityisluokan_uupuneet_tyontekijat_ei_maahanmuuttajia_samoihin_kouluihin/8495109

  Siis missä kohdassa tuossa uutisessa lipsutaan? Onko mielestäsi lipsumista se,että tällä kertaa ikävä ongelma tuotiin julkisuuteen? Ei olisi saanut julkaista moista vai? Ja miksi riviopettaja ei saisi mielestäsi kertoa mielipidettään jokapäiväisestä työstään? Ja miksi varsinkaan sitä mielipidettä ei varsinkaan saisi kuunnella ja kuuntelu on mielestäsi naurettavaa? Kuka muka tietää riviopettajan työn paremmin kuin riviopettaja itse? Sinäkö? Ja mikä on riviopettaja? Jotain alempaa kuin ”oikea opettaja” kenties?

  Janne Isotalo: ”Uskon kyllä ennemmin Timosta kuin poliisin tiedotetta, koska toisella on tarve pysyä totuudessa ja toisella poliittisia sidonnaisuuksia”

  Tuo on jo absurdia. Poliisin virallisen tiedotteen väittäminen valheeksi vain siksi, että mielipiteesi ei salli sinun kuuntelevan mielipiteesi kannalta ikäviä uutisia on kyllä aika ikävää. Poliisilla on mielestäsi poliittisia sidonnaisuuksia ja siksi hei eivät puhu totta. Mutta Saku Timosella SDP:n jäsenenä ja kunnalispoliitikkona ei ole poliittisia sidonnaisuuksia ja Timonen puhuu totta. Vai ovatko Timosen sidonnaisuudet niitä oikeita sidonnaisuuksia, jotka eivät haittaa? Kyllä Saku Timosen kirjoituksista näkyy selvästi hänen poliittinen kantansa, mutta totta kai hänellä on siihen oikeus.

  Mutta poliisin, joka toimii erittäin maahanmuutajaystävällisen sisäministerin alaisuudessa, virallisten tiedotteiden väittäminen valheiksi on väärin. Kaikkea sitä saakin lukea.

  Itsekin olen ollut erittäin positiivisesti yllättynyt valtamedian erittäin avoimesta uutisoinnista liittyen viimeaikojen turvapaikanhakijoihin ja maahanmuuttoon ongelmiin. llmeisesti valtamediakin on lopultakin ymmärtänyt, että tosiasioiden salailulla, jotka kuitenkin nettiaikana tulevat julkisuuteen, sahataan vain omaa oksaa ja tuhotaan ihmisten luottamus valtamediaan.

  Jos median kirjoittelu maahanmuuton ongelmista olisi alusta alkaen ollut edes puoliksi niin avointa kuin viimepäivinä, ei koko MV-lehteä olisi olemassa. Nyt tilanne on se, että moni käy mv lehdestä tarkistamassa ja etsimässä lisätietoa valtamedian uutisiin, joissa ”nuorukaisia”, ”nuorukaista”, ”espoolaista miestä” epäillään jostain rikoskesta.

  • 23.1

   valkoihoinen lihaa syövä heteromies suvakki Jumalan armosta sanoo

   Siis hakemassa mitä vittua-lehdestä rasistisia epätotuuksia eli valheita tukemaan jo ennestään rasistia ja ennakoluuloisia harhojaan. En näe kyseiselle instanssille mitään virkaa, selittelisi puolustelisi sitä miten päin vain.

  • 23.2

   PMRyyppö sanoo

   MVlehti (?) on perustettu 2014, joten se ei ole tämän vuoden eikä viime aikaisten tapahtumien tuote. Julkaisu on ”erikoistunut” myös muidenkin uskoryhmien tai heitä edustavien ihmisten mustamaalaamiseen. Tarvitseeko erikseen mainita juutalaiset?

   Toinen asia mikä ehkä kannattaisi muistaa on se, mitä tarkoittaa maahanmuutto eli maahanmuuttaja. Täysin eri asia kuin turvpaikanhakija tai pakolaisen statuksella Suomeen tuleva. Maahanmuuttajien enemmistö on tänne avioliitton kautta muuttaneet. Maahanmuuttajiksi laksetaan myös Suomessa syntynyt, mutta jonka vanhemmat tai toinen vanhemmista on muuttanut Suomeen (ns. toisen sukupolven maahanmuuttaja).. Maahanmuuttajia ovat myös tänne opiskelun tai työn vuoksi muuttaneet.

 22. 25

  moi sanoo

  Karri Kannala, nykyään Tamperelainen-lehden päätoimittaja on taas rakkaimman lempiaiheensa parissa; työttömyyden nälvimisessä. Tai paremminkin, työttömien itsensä.

  9.12.2015 lehden pääkirjoitus:
  http://www.tamperelainen.fi/blogi/345069-laiskuus-tulee-tampereelle-kalliiksi

  Lopusta lainaus:
  ”Meillä ei ole enää varaa nykyiseen hyvinvointiyhteiskuntaan. Työtä tehdään liian vähän, koska passivoiva sosiaaliturva kannustaa mieluummin makaamaan sohvalla, kuin tekemään töitä kymmenen euron tuntipalkalla. Laiskurit kuppaavat tuet sossusta, joka puolestaan repii eurot valtion sekä kunnan kaapuihin puettuna ja verokarhun avustamana työssäkäyvien selkänahasta. Töitä paiskivien tamperelaisten ostovoimaa ja palkkapottia siirretään siis laiskottelijoiden taskuun.
  Asenteen työntekoon on muututtava pian, muuten raha ei riitä edes aidosti tukia tarvitsevien avustusten maksuun. Tai riittää, jos tehdään kuten Kreikka.”

  Tässä toistuvat niin klassiset sohvailumaininta, laiskurointi, ei ole varaa-maininta kuin laiskottelu vielä toiseenkin kertaan sekä kaneettina vielä oikein uhkaus ettei saa enää penniäkään.. anteeksi, senttiäkään.