Juhlahumua

Itsenäisyyspäivänä järjestetään Helsingin Kansalaistorilla tapahtuma nimeltään Itsenäinen Suomi 2015. Osallistujien on oman tapahtumansa jälkeen tarkoitus siirtyä osaksi 612-soihtukulkuetta, jonka järjestyksenvalvonta ainakin viime vuonna oli Suomen Vastarintaliikkeen hoidossa. Tämän isänmaalliseksi julistautuneen ja Ruotsista johdetun natsijärjestön käsitys isänmaasta on yhteispohjoismainen, sotilaallisesti organisoitu johtajavaltio, jossa parlamentti on alisteinen hallituksella ja hallitus Johtajalle.

Tapahtuman järjestäjäluettelo on melkoista sillisalaattia. Mukana ovat Rajat Kiinni! -kansanliike, Perheiden hyvinvoinnin puolue ry, Erotaan EU:sta kansanliike, Irti EU:sta kansalaisaloite, Kansanliike pakolaispolitiikkaa vastaan, Hallitus alas-ryhmä, Itsenäisyysfoorum ry, 1990-luvun laman uhrit, Itsenäisyyspuolue (IPU) ja Itsenäisyysnuoret (IPU).

Suurimmasta osasta näistä en tiedä mitään enkä suoraan sanottuna välitä tietääkään. Rajat Kiinni! -kansanliikkeestä tiedän sen verran, että niitä on kaksi keskenään riitelevää joukkoa, jotka kiistävät toistensa oikeuden käyttää liikkeen nimeä. Tästä ja yleensä koko tapahtumasta on Jami Järvinen kirjoittanut valaisevan blogin, joka kannattaa ehdottomasti lukea kärryille pääsemiseksi.

Puhujien ja esiintyjien luettelo on mielenkiintoinen.

12308838_10153902456489474_1417536525102772164_n

Jo aikataulun nopeus pistää ihmettelemään, mutta enemmän ihmetyttävät muutamat nimet. Avauksen jälkeen ensimmäisenä puhuu hallituspuolue Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari, joten tilaisuudessa on arvovaltaa.  Samalla Huhtasaari asemoi itsensä niin äärioikealle, että puolueen asettamat rajat saattavat tulla vastaan. Sama pätee myös Pirkanmaan Perussuomalaisten puheenjohtaja Terhi Kiemunkiin. Sebastian Tynkkynenhän saa puolueesta erotettuna tehdä omissa nimissään ihan mitä vain, mutta puolueen nuoriso-osaston puheenjohtajana toimiminen on vähän eri asia.

Junes Lokka on tullut tunnetuksi lähinnä Ylen toimittajan huorittelusta ja toistuvista ulosheitoista erilaisista yleisötilaisuuksista. Ilja Janitskin julkaisee Espanjasta käsin netin pahinta törkyä nimeltään MV ja hänestä on tietääkseni tehty lukuisia rikosilmoituksia kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, tekijänoikeusrikosista ja kunnianloukkauksista. Toivottavasti poliisi ottaa hänet kuulusteluun vasta puheenvuoron jälkeen, jotta hän ei saa tilaisuutta nousta sananvapauden martyyriksi.

Kiinnostaisi tietää onko se ihan oikea Keijo Korhonen mukana, mutta aika näyttää. Hommafoorumin puheenvuoro on tietysti paikallaan, koska koko tilaisuushan on vain isänmaallisuuteen verhottua rasismia.

Suomi on hyvä maa, sen voinevat nämäkin järjestäjät myöntää. Jos he saisivat itse päättää, niin tällaista toisinajattelijoiden koottua tapahtumaa ei varmasti järjestettäisi. Siitä kertoo jo sekin, että mukaan on mahtunut Rajat Kiinni!-kansanliikkeen tamperelainen johtaja Marco de Wit, mutta syksyllä uuden Lapuan liikkeen perustanut Helsingin Rajat Kiinni!-liikkeen johtajaksi julistautunut Susanna Kaukinen ei.

Isänmaa sallii auliisti näidenkin toiminnan, mutta voi vain kuvitella mitä nämä yhdistyneet toisinajattelijat valtaan päästyään tekisivät kaikille niille, jotka eivät satu sopimaan heidän ahtaaseen maailmankuvaansa.

Vasemmistoanarkisteiksi itseään nimittäville riehujille annan sellaisen neuvon, että pysykää poissa ja antakaa näiden nolata itse itsensä. Tällä porukalla he kykenevät siihen ihan varmasti. Typerä hyökkääminen heidän kimppuunsa on sananvapauden vastustamista ja marttyyrinkruunun asettamista heidän päähänsä.

 

 

Kommentit
 1. 1

  Jaakko sanoo

  Esiintyjistä huomioitava Stormheit, joka on esiintynyt natsien järjestämillä keikoilla ja symppaa avoimesti kansallissosialistista aatetta. Persut ja natsit ne yhteen soppii. Toivottavasti mediassa nostetaan tämä yhteys esiin.

  • 1.1

   keke sanoo

   No mitä tuossa kulkueen luonteesta kenelläkään voi mitään jäädä epäselväksi? Ei tämä ensimmäinen kerta ole kun natsit ovat soihtuja kantaneet kulkueissa Euroopan kaduilla.

   Jos historiankirjat ovat jääneet lukematta niin kannattaa kysyä itseltään että mitä ihmeen tekemistä itsenäisyydellä on sen kanssa että kulkueen järjestäjinä on toiminut ja varmaan toimii edelleenkin järjestö joka haluaa liittää Suomen Ruotsiin.

 2. 2

  PMRyyppö sanoo

  Samaa mieltä kanssasi että vasemmistoanarkistit, jos ovat tässä kohdassa fiksuja, niin antavat näiden ihmisten nolata itse itsensä.

  • 2.1

   elm sanoo

   Entäpä jos me suvakit kansoittaisimme tuon tilaisuuden rauhanomaisesti ja ottaisimme puheenvuoroja ja jakaisimme omaa isänmaallista yhdenvertaisuuden asemaa siellä. Yhteisen, tasa-arvoisen ja solidaarisen Suomen puolesta.

   • 2.1.1

    Kautsu sanoo

    Sitä varten SVR hoitaa järjestyksen. Eli Suvakin osoitettua olevansa paikalla, SVR:N kaverin tulevat ”vähän leipomaan” ja hiljentämään hänet.

 3. 3

  Petri Puumalainen sanoo

  Viime vuoden kulkue sujui rauhallisesti ja kaikkia lakeja kunnioittaen. Nyt tätä rauhallista ja laillista kulkuetta on uhattu väkivallalla äärivasemmalta. Toivotaan, että poliisi on hereillä ja vesitykit valmiina.

  ,

  • 3.1

   Saku Timonen sanoo

   Mitä mieltä olet muuten järjestystä valvoneen SVL:n aatemaailmasta? Onko yhteispohjoismainen johtajavaltio isänmaallinen?

  • 3.2

   Angie sanoo

   Mitä lakeja Rajat kiinni -tuhopolttajat noudattavat? Blogisti nimenomaan suositteli vasemmistoanakisteiksi itseään kutsuvia riehujia pysymään poissa!

 4. 4

  niinpäniin sanoo

  Ainakin viime vuonna soihtukulkue käyttäytyi varsin mallikkaasti. Ei minkäänlaista kärhämää kenenkään kanssa. Sananvapaus kait on vielä voimassa, joten väkivallattomassa tapahtumassa saa puhua mitä haluaa. Kaikkien ei tarvitse kuitekaan olla samaa mieltä asioista…

  Toivoittavasti vasemmisto anarkistit eivät hyökkää… Takku.net sivustolla tosin on kovasti eri mielistä porukkaa.

 5. 5

  Juppistajuu sanoo

  Muuten samaa mieltä, mutta se että Suomi olisi hyvä maa ansaitsee mielestäni vähintäänkin ison kysymysmerkin peräänsä. Kiitos edellisten hallitusten. Lisätietoja voi tarvittaessa kysellä keneltä tahansa syrjäseudun yksin elävältä vanhukselta. Ja mitä näihin vasemmisto huligaaneihin tulee, niin eiköhän ne jälleen ole pilaamassa itsenäisyyspäivää kuten tavallista. Kunhan eivät vain pieksisi poliiseja (siis tavallisia perheen isiä ja äitejä) tai viattomia eläimiä tällä kertaa. Lienee turha edes toivoa.

  • 5.1

   PeelsePuupi sanoo

   Edellisten hallitusten? Tarkoitit kai nykyistä hallitusta?

  • 5.2

   LL sanoo

   Kiitos edellisten hallitusten, tällä vuosituhannella:
   Jäätteenmäki-Vanhanen (kepu pääministerinä) vv 2003 -2007, Vanhanen II – Kiviniemi vv 2007 – 2011, Katainen – Stubb (kokoomus pääministerinä) 2011 – 2015, Sipilä (kepu) alk. v.2015 –

   Viimeiset 12 vuotta pääministerinä ollut joko kokoomuslainen tai kepulainen. Hallituskaverit ovat vaihdelleet. Nykyisen hallituksen kansalaiset nimesivät perskeko hallitukseksi, koska se on oikeistokeskustalainen porvarihallitus. Sipilän hallitus kuvittelee, että Suomi on Oy MegaYritys Ab eikä valtio jonka eräs tehtävä on olla kansalaisiaan varten.

 6. 6

  E sanoo

  Jäin miettimään tuota toistuvasti esiintyvää Stormheit-artistia. Tässäpä ote haastattelusta. Pätkä on osa vastausta hänen taiteeseensa vaikuttavia tekijöitä koskevaan kysymykseen.

  ”Moderni maailma ja nykyinen aikamme. Kuinka kauas ihmisen täytyy kulkea pois luonnollisesta ympäristöstä ja elämästä, jotta se huomaa, kuinka väärässä ja hukassa se on? Stormheit on kaikenlaista materialismia, suvaitsevaisuutta, punavihervasemmistoa, huumeita, maahanmuuttoa/monikulttuurisuutta sekä ah niin muodikasta seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoa vastaan! Parempi olisi tietenkin sanoa vain, minkä puolesta seisoo positiivisessa mielessä, mutta nykyajan kieroutuneet arvot aina välillä saavat mielen kiehumaan ja kaiken purkautumaan vastustamisena. Kaikki tämä antaa kuitenkin voimaa jaksaa uskoa omaan asiaansa sekä jatkaa tätä työtä, jota pidän tärkeänä. Silloin kun näkee, miten Isänmaan perustukset murenevat ympärillä, ei voi muuta kuin toimia! Ja tällä tarkoitan muutakin kuin nettiin kirjoittelua ja kotona kiroilua!”

  • 6.1

   Pera2 sanoo

   Miten seksuaalivähemmistöjen tasa-arvo liittyy mihinkään?

   Mitä noita artikkelin linkkejä luin, niin uutena terminä tuli puoli-suvakki. Itse tilaisuudesta iski silmään lyhyet puheenvuorot

   Täytyy nyt vain toivoa, että tuleva itsenäisyyspäivä sujuisi rauhallisesti ja väkivallattomasti, että jokainen voisi rauhassa juhlia isänmaatamme. Isänmaallinen voi varmaan olla muutenkin kuin mielenosoituksiin osallistumalla

   • 6.1.1

    PMRyyppö sanoo

    Rupes heti kiinnostmaan tuo puolisuvakki. No, ainakin hommalla se selitetään niin että joku on hairahtunut, mutta voi kuitenkin palata nuivuuteen. Voihan tuolle olla monta muutakin selitystä, mutta tää oli tämä.

    • 6.1.1.1

     näin se Homma etenee... sanoo

     ”Rupes heti kiinnostmaan tuo puolisuvakki. No, ainakin hommalla se selitetään niin että joku on hairahtunut, mutta voi kuitenkin palata nuivuuteen. Voihan tuolle olla monta muutakin selitystä, mutta tää oli tämä.”

     Aivan, eli hetkellinen omaehtoiseen, omasta ryhmästä riippumattomaan ajatteluun / toimintaan eksyminen kyseessä. Sellainen, josta voidaan kuitenkin vielä ”käännyttää” takaisin oman ryhmän sisäisten ohjailu- ja käyttäytymismekanismien alaisuuteen.

     Tämäntyyppinen ihmisten tarkkailu ja luokittelu on mitä tyypillisintä ideologisen väkivallan hallitsemia lahkoliikkeitä luonnehtivaa toimintaa, ei juuri mitään muuta. Sama pätee näihin ulkopuolisten mustamaalaamisiin ja demonisointeihin, sitä seuraaviin eristäytymisiin, ”kääntymiskuvauksiin” jne.

   • 6.1.2

    Ö? sanoo

    Miten seksuaalivähemmistöjen tasa-arvo liittyy mihinkään?

    Kai se jotenkin kuuluu ”suvakkien marksistiseen moku klusteriin” tai jotakin.

    Erikoista tässä on se, että tilaisuuden puhujista ainakin kaksi on itse asiassa seksuaalivähemmistöjen edustajia, mutta ei heitä tunnu tasa-arvon vastustaminen kummemmin häiritsevän. Kumma kyllä, mutta jotkut pitävät ääri-oikeistolaisuudesta niin valtavasti, että luopuvat sen takia mieluusti omista ihmisoikeuksistaan.

   • 6.1.3

    LL sanoo

    Ei ole tavatonta, että jonkun ominaisuutensa tai uskonnollisen vakaumuksensa takia tms. seikan vuoksi johonkin vähemmistöön kuuluva liittyykin heihin, jotka ovat mukaedustavinaan ns. valtaväestöä tai kansan enemmistöä.

    Euroopassa käynnistyi aikoinaan juutalaisiin ja myös lopulta aivan kaikkiin vähemmistöihin kohdistunut joukkovaino, joka johti lopulta tuhoamisleireihin sekä hyvin raakalaismaisiin tekoihin. Tavalliset virkamiehet, jotka olivat osa julmaa ja tehokasta tuhomiskoneistoa, toteuttivat vain sokeasti heille annettuja käskyjä. Juutalaiset ilmiantoivat myös toisia juutalaisia, omiaan, vähemmistöön kuuluvat yrittivät näin kai pelastaa oman tai läheistensä hengen. Keskitysleireillä erityisen julmia olivat nk. kapot (erityisasemaan nostetut keskitysleirivangit). Näistä ihmisluonnon alhaisista puolista löytyy runsaasti kirjallisuutta.

    Aikoina, jotka koettelevat meistä jokaista tai ainakin hyvin monia, ei pidä tyytyä nopeisiin, helppoihin liian yksinkertaisiin ratkaisuihin, toimintaan ja ajatteluun. Eri ihmis- ja kansalaisryhmien asettaminen toisiaan vastaan merkitsee jo astumista järjen tuolle puolen. He ovat kadottaneet jo järkensä valon, jotka nyt valjastavat suomalaisuuden etnisesti puhtaaksi kansalliseksi roduksi oman nationalistisen hurmoksensa nimiin. Näillä aatteilla yllytetään vain väkivaltaan ja rasismiin. Epäisänmaallisiin tekoihin.

    Meille on annettu järki ja omatunto, niistä kannattaa pitää lujasti kiinni.

 7. 7

  E sanoo

  Ja ainoa, joka puuttuu, on Tampereen lahja maailmalle, eduskunnassakin sieg heilit heittänyt Seppo Lehto. Ellei sitten esiinny pseudonyymillä.

 8. 8

  Pera2 sanoo

  Onkohan Paavo Väyrystä kysytty puhujaksi? Hänhän sai tarvittavat määrät kannatusta kansalaisaloitteelleen pari viikkoa sitten. Varmaan kenellään demokratian kannattajalla ei ole mitään hänen toimintaansa vastaan.

 9. 9

  Maria sanoo

  Minäkin toivon että anarkistit pysyttelevät nyt poissa. Annetaan Persujen, hommalaisten ja mv-läisten nyt vaan rauhassa riehua ja nolata itsensä.

 10. 10

  child.of.the.oil sanoo

  Nyt tulee ne mörköautot mestoille. Mahtavaa! Saamme nähdä kuinka lahtarit varustautuu. Sitä vähän ihmettelen että mitä äärioikeisto protestoi? Lahtarithan on nyt vallassa? Vai?

 11. 11

  Että mitä? sanoo

  Alareunassa lukee: ”siirtyminen aloituspaikalle tapahtuu poliisin turvaamana kulkueena…”. Eiköhän se ole niinpäin että poliisi suojaa tavallisia rauhallisia kansalaisia kulkueen osallistujilta eikä päinvastoin….

 12. 12

  Markku T Koivisto sanoo

  ”Viime vuoden kulkue sujui rauhallisesti ja kaikkia lakeja kunnioittaen. Nyt tätä rauhallista ja laillista kulkuetta on uhattu väkivallalla äärivasemmalta. Toivotaan, että poliisi on hereillä ja vesitykit valmiina.”

  Yhyy yhyy. Jos te pääsette valtaan, niin kaikki lait on vedetty vessanpytystä alas. Olette äärioikeistolaisia, olkaa nyt siitä edes ylpeitä. Silloin teitä voisi edes pikkuisen kunnioittaa. Nyt ei voi.

 13. 13

  Ö? sanoo

  Mitä ihmettä Eturautti oikein tekee tässä porukassa? Heijasteleeko tämä Tampereen Piraattien virallista suunnanvaihdosta liberalismista fasismiin, vai onko kyseessä vain yksityishenkilön ideologinen valveutuminen? Vai laittoiko joku humoristi nimen listaan ihan läpällä, koska ajatus nyhveröstä sarjakuvanörtistä puhumassa nahkapäitten IKL-juhlassa vaikutti niin hulvattoman hauskalta?

  …eikun, anteeksi vaan, mieshän on nykyään Muutos 2011:n toinen varapuheenjohtaja, kappas vaan. Niin sitä voi elämättömästä surkimuksestakin kuoriutua miehekäs nationalisti ja oman elämänsä sankari!

 14. 14

  Angie sanoo

  Älä jaksa Laurent! ”…Mukana ovat Rajat Kiinni! -kansanliike, Perheiden hyvinvoinnin puolue ry, Erotaan EU:sta kansanliike, Irti EU:sta kansalaisaloite, Kansanliike pakolaispolitiikkaa vastaan, Hallitus alas-ryhmä, Itsenäisyysfoorum ry, 1990-luvun laman uhrit, Itsenäisyyspuolue (IPU) ja Itsenäisyysnuoret (IPU)…”

 15. 15

  Ö? sanoo

  Islamisteilla on Suomessa saman verran poliittista vaikutusvaltaa kuin kissoilla ja paperiliittimillä, toisin kuin eduskunnassa ja hallituksessa istuvilla oikeistohörhöillä.

 16. 16

  sanoo

  Melkoinen on serviisi ja kovasti on kattauksella mittaa. Kuinka asiaa riittää näinkin moneen puheeseen ja kuka jaksaa kuunnella? Sanottavakin on melko täyttä ihmisvihaa, ennakkoluuloja ja rasismia, mitkä koetetaan ilmeisesti joko kieltää, uudelleenmääritellä tai pukea kunniamerkiksi. Joku itsensäesittely tai henkilökohtaiseen tunnetalouteen palautuva juttu tässä täytyy siis olla kärjessä, koska kummoisiakaan menestymisen mahdollisuuksia ei ole ja liikkeenkin laittaisin lainausmerkkeihin. Ei se henkilökohtainen julistuksenhalu kuitenkaan vielä mitään takaa…Paitsi sen, että voi näyttää ihan yhtä höntiltä kuin onkin, kun yleisönä on lähinnä ne kaksi omaa kannattajaa ja Helsingin katumaailman päivystävät pöhisijät.

 17. 17

  Saku Timonen sanoo

  Älkää vastatko enää yhteenkään trolli Hupiukon kommenttiin. Poistan ne kaikki ja samalla joudun poistamaan myös teidän vastauksenne hänelle.

  • 17.1

   Eija sanoo

   Hyvä Saku, että poistit Hupiukon. Alkoi ahdistaa ihan helkkaristi sen teksti. Mihin tää maa on oikeasti menossa ? En todellakaan koe olevani mikään militanttisuvakki vaan omalla pääkopalla ajatteleva tavallinen kansalainen.

   • 17.1.1

    LL sanoo

    Ihan okei, vaan sanonpa silti Hupiukolle ja hänen kamuilleen: Ei teidän mielipuolisuudesta ole mitään hyötyä, persut kärsii eniten teidänkaltaisten somepuheista. Kepu ja erityisesti kokoomus sietäisi saada nyt todella turpiin kansalta, ja toivottavasti saakin. Persuja äänestäneissä ja kannattajissa on paljon perushyviä ihmisiä. Tunnen heitä tavisarjesta. Eivät he ole rasisteja tai natseja.

 18. 18

  Jore Puusa sanoo

  En millään jaksa uskoa, että Ilja Janitski tulee Espanjasta ja puhuu tilaisuudessa.
  Mitä hän voi ylipäätään sanoa? Hänen ainoa agendansa on toimia Venäjän trollina Espanjasta käsin ja hajoittaa suomalaista yhteiskuntaa. Kun olen lähettänyt MV:n varastamista kuvista tiedot niille medioilla, joista ne on varastettu —ovat kaikki joko luvanneet haastaa hänet oikeuteen tai väittäneet haastaneensa. Mutta entä jos eivät olekaan?
  MV:ssä tehdyistä kunnianloukkauksista lienee tehty useita rikosilmoituksia, mutta jos ei olekaan?
  Janitski on tehnyt minusta neljä solvaussivua verkkoon, ehkä olisi pitänyt tehdä rikosilmoitus. Olen ollut yhteydessä poliisihallinnon tiedottajiin sensijaan ja tsekannut miten poliisi suhtautuu tähän, tekeekö se mitään Espanjassa asuvalle. Välttelevistä vastauksista ei voi päätellä mitään.
  Ehkä on niin kuten oletan, että poliisi on samaa mieltä Janitskinin kanssa ja antaa tämän olla? Tai Janitski tulee Suomeen lunastamaan Bonnierin journalistipalkinnon, jota hänelle on koetettu ajaa. Maailmanlopun vitsi nro:1. 🙂
  Mene tiedä.
  Minä ainakin olen vanhojen kakkosrunkojeni kanssa paikalla katsomassa tulevatko nämä pahimmat paikalle – vaikka on luvattu rajua sadetta ja myrskyä. Ehkä pääsen täyttämään parin entisen jenkkiasiakkaani toiveen..”Nah, it´s not gonna be any fighting, you`re Finland, but anyways, be there in case”
  Kunhan vain anarkisti ja äärivasuri tolvanat eivät alkaisi heitellä kananmuniaan, olisi masentavaa katsoa, miten jokainen fasistin päähän poksahtava mätä muna sataa äärioikeiston laariin.

  • 18.1

   Jore Puusa sanoo

   Pahoittelen kirjoitusvirheitäni edellisessä. Unohtui todeta, että journalistin kannalta Suomi elää sellaista rajua ja mielenkiintoista transitiovaihetta, ettei minun kohdalleni ole koskaan urallani sattunut. Historian suhteen taas yleislakosta en tietenkään muista mitään ja Kuuban kriisi, jossa olimme aivan lähellä ydinsotaa on vain paha uni..( USA ohjuksilla on oli Suomessa useita kohteita).
   En pitäisi mahdottomana, että Sipilän naurettava hallinto ja äärioikeistolainen hurmos saavat yhdessä aikaan yhteiskunnan rakenteen romahduksen. Silloin on aivan varmaa – että fasistijoukkiot tappavat tai yrittävät tappaa meitä suvaitsevaisia niin paljon kuin ehtivät ennen järjestyksen palauttamista. He pystyivät siihen 1918 keväällä ja kesällä. Mikseivät pystyisi nyt. Ei ihminen mihinkään muutu.

   • 18.1.1

    Ö? sanoo

    Ei tilanne nyt vielä ihan niin päin helvettiä ole. Kuten sanottu, kourallinen möliseviä idiootteja ei pysty Suomen yhteiskuntajärjestystä kaatamaan, oli kyse sitten islamisteista, anarkisteista, äärioikeistolaisista, tai mistä tahansa humanoideista.

 19. 19

  sanoo

  Mitäs jos nyt rohkeasti lopetettaisiin koko itsenäisyyspäivän viettäminen.
  Eu päivä 9.5. sopisi säänkin puolesta paremmin marsseille, puheille ja juhlaan.

 20. 20

  Frank sanoo

  Tapahtuman sivuilla on ohjelman lisäksi kuva Gallen-Kallelan maalauksesta Kullervon sotaanlähtö. Joillain persuilla on tunnetusti hienovarainen tapa ilmaista asiat tyyliin ”a la Olli Immonen”. Missäs Olli on muuten joukosta – tuleekohan paikalle edes yksityishenkilönä. Jos tulee niin kai jonkun pitäisi varoittaa SVL:n läsnäolosta ettei tule yllätyksenä.

  Rasisteille väännettiin rautalangasta nyt että tässä lähdetään sotaan muslimeja vastaan. Pahoin pelkään että vihjaus menee tuossa joukossa hukkaan. Moni hakaristimies varmaan pähkäilee että mikä ”helvetin torvensoittaja-hiekkaneekeri-arabi” kutsun alla on.

  Ennustan että:
  a) Väkeä tulee niin paljon paikalle että pyttipannu ja makkara loppuvatkin kesken. Ainoa avoinna oleva paikka tuolloin on muslimin pitämä Pizza & Kebab ja tilaisuus menee julkiseksi tappeluksi kun eri ryhmittymät alkavat tappelemaan että lähdetäänkö ”ählämin liikkeeseen”
  b) Klo 21.47 puhujalistalla on päästy vasta Ilja Janitskiin. Mies on innostunut lukemaan otteita 3 745 sivuisesta uutuusteoksestaan ”Haisteluni”. Joka kertoo Iljan ankeasta nuoruudesta kun joutui imppaamaan liimaa ennen kuin pääsi kunnon aineille. Nuoret Leijonat eivät ole uskaltaneet keskeyttää luentaa koska Ilja on mies. Leijonilla on kokemusta ainoastaan reilummista taisteluista: 23 leijonaa vs. yksi pakolaisnainen. Kuuluisasta taistelusta josta Stormheim on tehnyt kappaleen ”Ne 23 ureaa”.

 21. 21

  Jore Puusa sanoo

  Hevosia hakataan mm. Vermon raviradalla jatkuvasti ilman että viranomainen puuttuu siihen mitenkään. Löysin juuri kuvia arkistostani, toisessa sidotaan Charme asserdalin kieli narulla alaleukaan kiinni ja toisessa valkoinen heteromies hakkaa hävinnyttä hevostaan joukuuusentyngällä.
  Eläimien huonoon kohteluun syyllistyy koko ajan kantaväestöämme oikein aktiivisesti. Olen kuvannut kammottavia hoitamatta jääneitä navettoja joissa henkitoreissaan makaavat eläimet huutavat. Omistaja ei anarkisti liene ollut??? 🙂

 22. 22

  sanoo

  Niin, siinäpä olla journalistinen projekti konsanaan selvittää, että onko yksikään Ilja Janitskiniin tai MV:hen yhdistettävissä oleva rikosilmoitusjärjestelmän asianimike mennyt yhtään mihinkään. Saati sitten että hänet olisi määrätty noudettavaksi, haastettavaksi tai peräti etsintäkuulutettu. Eli tulisiko sieltä lopulta perään edes yksityisetsivää tai pienemmän talon johtajalakihenkilöä, joka tunnistuksen jälkeen soittaa haastemiehelle, merkkaa kohteen ja on viimekädessä myös toimitustodistajana. Kernaasti vihjataan että olisi niin sun näin, mutta eihän Suomi nyt kummoinenkaan julkisuusyhteiskunta ole eikä sillä ole perus- tai ydinarvoja nimeksikään, jolloin näennäislaillinen viranomaiskaikkivaltius jatkunee niissä tavallisissa muodoissaan, loukkauksen kohteeksi joutuneet kansalaiset uskotelkoot oikeutta saavansa, rauhallisina pysyäkseen.

  Mitä jos nimen heittäminen ko. flaijerissa oli muuten silkka mainostemppu ennakkokohun lietsontaan? Vakiintuneen median ylenkatse pelleksi rupeamattomille pahiksentapaisille tehnee tepposet, asiallisetkin työt voivat jäädä tekemättä, kun ei kukaan valvo vallanpitäjää. Yksittäisen pahiksen julkkiskultista tässä on kaiken viimeksi kyse, vaikka niin olisikin että juhlakalulla itsellään olisi kyllin k:ta päässä muuta luullakseen. Asiallinen työ vaatisi valppautta kummallisten yhteiskunnallisten liikkeiden seuraamisessa, sen estämättä että niiden sietämätöntä sanomaa välittävät vähemmän kuin vakavastiotettavat toimijat. Vuonna -15 tämä tulisi olla jo selviö, koska niin vähän nähdystä on epäpuoluepoliittista aitoa ruohonjuuritason toimintaa.

 23. 23

  Terhi Kiemunki sanoo

  Korjaisin hiukan tuota ”titteliäni”, Tampereen Perussuomalaisten puheenjohtaja, olen myös Perussuomalaiset rp:n puoluehallituksen jäsen. 🙂 Kiitos hauskasta blogista ja vielä hauskemmista kommenteista.

  • 23.1

   MariaR sanoo

   Merkillinen käsitys hauskuudesta. Liekö kaikilla perussuomalaisilla yhtä railakas huumorintaju.

  • 23.2

   PMRyyppö sanoo

   Someajassa sen mitä olen eläneenä, karsastan ihmisiä jotka käyttävät hymiöitä silloin kun keskustellaan asiasta eikä vain heitellä kavereiden kanssa läppää. Mutta tuohan nyt on muutenkin sellainen muita keskustelijoita vähättelevä kommentti, johon voi turvautua, kun ei ole mitään oikeaa sanottavaa.

  • 23.3

   Angie sanoo

   Eikös tää Kiemunki ole juuri se sama eukko, johon Breivik piti yhteyttä sähköpostitse? Hän siis kuulunee niiden 300 ihmisen joukkoon, joilla on yhteyksiä kansainväliseen terrorismiin ja joista Supo on huolissaan. Hänenä en paljon naureskelisi!

  • 23.4

   PeelsePuupi sanoo

   Ole hyvä, Terhi. Kiitos myös sinulle osaltasi hauskasta puolueesta, jonka olette Suomelle antaneet koko kansan naurettavaksi =D

 24. 24

  Ohikulkija sanoo

  Keijo Korhosen mukanaolo ei ole mitenkään omituista, onhan tuo entinen ulkoministerimme Itsenäisyyspuolueen (ent. Vapaan Suomen liitto) kummisetä.

  • 24.1

   Jeremias Trochett sanoo

   Ihmettelen kyllä onko hän se sama Keijo Korhonen, joksi häntä voisi luulla. Jos on; niin silloin hän on kadottanut kokonaan entisen poliitikon nahkaan liimatun arvostelukykynsä lähtiessään tällaisen porukan kanssa melskaamaan!

   • 24.1.2

    timo harju sanoo

    Se oikea Keijo Korhonen täyttää 80. Osoittaa oikeastaan järkyttävää tietämättömyyttä sekä Korhosen ajattelusta että maamme historiasta ylipäätään, että hänen voisi olettaa esiintyvän tällaisessa tilaisuudessa. Voimiensa päivinä Korhonen vihasi tolloutta, ja vaikka hänen kanssaan ei ollut samaa mieltä läheskään kaikessa, niin kunnioitus terävää ajattelua kohtaan jäi.

    • 24.1.2.1

     Ohikulkija sanoo

     Ilmeisesti entinen ulkoministeri Korhonen ei pääse henkilökohtaisesti paikalle, mutta tilaisuudessa luetaan hänen lähettämänsä ”tervehdys”. Seuraava lainaus on tapahtuman Facebook-sivulta:

     ”Tässä päivityksessä tulee paremmin ilmi se, että ex-ulkoasiainministeri Keijo Korhonen ja Barcelonassa asuva Ilja Janitskin osallistuvat juhlaamme tervehdyksillä, jotka luetaan juhlassa. He eivät itse pääse ikävä kyllä paikalle.”

     https://www.facebook.com/ITSENAINENSUOMI2015/

     • 24.1.2.1.1

      timo harju sanoo

      Jaaha. Olin joko väärässä ja Korhosen arvostelukyky on samentunut tai sitten hän ei tiedä, minkälainen porukka hänen nimellään ratsastaa.

 25. 25

  kaksoiskansalainen sanoo

  En tiedä itkisinkö vai nauraisinko näiden Suomen itsenäisyyttä ajavien mielenosoittajien kanssa. En ymmärrä mitä niiden äänestäjien mielessä on liikkunut, kun ovat äänestäneet näitä perussuomalaisia marssijoita eduskuntaan. Jos olisin taipuvainen salaliittoteorioihin, niin voisin epäillä, että jotkut ovat kulkeneet dementiaosastolta toiselle allekirjoituttamassa valtakirjoja päästäkseen eduskuntaan. Milloin seuraavat vaalit ovatkaan? Jos nämä samat ihmiset äänestetään uudelleen ensi kerralla, niin taidan itkeä. En enää muuta keksi.

 26. 26

  Juha Keltti sanoo

  Minun täytyy vielä lukea uudelleen. Itsenäisyyspuoluekin?

 27. 27

  sauhuttelija sanoo

  Toi tapahtuma pitäis päästä näkemään.

  Muutoin ei kiinnosta pätkääkään, mutta tahtoisin nähdä miten toi aikataulu toimii.
  Nimim. ”jokusen keikan soittanu”

 28. 28

  Juoni sanoo

  Vaikka Blogistin aiheista välittyykin mielikuva agendaansa hiukan liian orjallisesti hirttäytyneestä öyhöttäjästä täytyy sanoa, että ”Olen eri mieltä kanssasi, mutta olen valmis kuolemaan sen puolesta, että sinulla on oikeus sanoa se .”

 29. 29

  Elena sanoo

  Juu, puhujaksi pyydettiin minuakin, mutta a) neljän minutin takia en lähde pamlaamaan stadiin, joka on täynnä kiihkoilijoita. Tunnin vuoksi olisin voinut mennäkkin, ja sanoa, että olkaa jumalauta ihmisiksi. No, varmaan Perheiden hyvinvoinnin puolue r.y n varapj.nä olisin sanonut jotakin, jonka vuoksi minut olisi kivitetty suvakkina. Se on toinen syy.

  • 29.1

   Anu Palosaari sanoo

   No eipä ole minuakaan ”kivitetty suvakkina’, vaikka olen siellä ääneen sanonut, ” että olkaa nyt jumalauta kaikki ihmisiksi”. Niin, no, myöskin ne ”suvakit”.

 30. 30

  Sitoutumaton tarkkailija sanoo

  Erityisen surullista on se, että Itsenäisyyspuolue (ent. Vapaan Suomen Liitto) on lähtenyt tähän huuruiluun mukaan. Se oli pari vuosikymmentä varsin asiallinen vihertävä keskustavasemmistolainen puolue, jonka salaliittoteoreetikot (kiitos Verkkomedia-sivuston antaman mainoksen?) ja äärioikeistolaiset viime vuosina vähitellen ovat vallanneet.

  Puolueen entinen maltillinen puheenjohtaja Antti Pesonen yritti parhaansa mukaan pitää hullut ja rasistit puolueesta poissa, mutta viimeistään perussuomalaisten takinkääntö mursi tulvaportit ja sai äärioikeiston ottamaan IPU:sta itselleen uuden poliittisen kodin. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että vanha linja pystyy enää lähinnä käymään perääntymistaistelua.

  Ja kyllä puhujalistalla tosiaan on The Keijo Korhonen — joskin haluan uskoa, ettei hän ole tietoinen tapahtuman todellisesta luonteesta.

  Entäpä Itsenäisyysnuoret? Sanotaanko, että lyhyessä ajassa kauas on alkuperäisistä arvoista menty:
  http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/itsen%C3%A4isyysnuoret-haluavat-pelastaa-maapallon-1.1272808.

  • 30.1

   LL sanoo

   En olisi uskonut vielä muutama vuosi sitten, että natsinationalisit marssivat sohdut kädessä itsenäisyyspäivänä. Sebastian Tynkkynen (persujen nuorisojärjestön puhis) sanoi maikkarin haastattelussa, että olisi ihan valmis polttamaan Euroopan Unionin lipun. Ihmisoikeudet, tasa- arvo, demokratia ja perustuslaki ovat kansallismielisille rotuoppien kannattajille asioita, joita he eivät halua noudattaa.

   En olisi uskonut, että eräänä päivänä luen lehdestä hallituksen laativan pakkolakeja palkansaajien tulojen leikkaamisesta ja työsuhteiden heikentämisestä. Oikeusoppineet pitävät lakivalmistelua heikkona ja ala-arvoisena, koska valmistelussa yritetään tahallaan pimittää oleellisia asioita. Ja: oikeusministeri Lindström toteaa sen olevan ihan normaalia lakivalmistelua.

   Hallituksen, joka haluaa toimia vastoin kansainvälisiä sopimuksia, EU -sopimuksia ja Suomen lakeja, ei tule pitää normaalina. Normaalia ei ole myöskään se, että hallituksen toimesta valmistellaan lakeja, joita ei ole tehty hyvin ja asiallisesti. Kuten kuuluisi tehdä.

  • 31.1

   Saku Timonen sanoo

   Mitäpä itse arvelisit porukasta, joka tekee natsitervehdyksiä ja huutaa neekeriä kuin pikkukakara?

   • 31.1.1

    Elisa sanoo

    Olikos sulla vaikka video kuvaa moisesta toiminnasta (612 kulkueen yhteydessä)?

    Miksihän Arhinmäeltä tai Li Andressonilta ei nyt kysellä mediassa miksi vasemmisto riehuu? Miksi kyseisiltä henkilöiltä ei vaadita selkeää irtisanoutumista väkivallasta? Li Andersson jopa fanittaa väkivaltakoneisto! Anderssonin läppärissä on nimittäin parikin Antifan tarraa! Mikä huuto tulisikaan jos Immosella oli SVL tarroja…

    • 31.1.1.1

     LL sanoo

     Onko asiallista ja isänmaallista huudella: Homot vittuun! Minä saan hakata värivammaisia! Tai onko asiallista huudella törkeyksiä papille joka kantaa kylttiä, jossa lukee rakastakaa maahamuuttajia. Uhkailla håntä. Onko raiskausuhkauksien ilmaiseminen asiallista mielenilmauksessa? Onko asiallista kertoa, että todella mielellään polttaisi EU:n lippuja julkisesti? Onko asiallista uhata julkisesti Naisten linjaa (612-marssin johtohenkilö Timo Hännikäinen uhkasi kesällä raiskauksilla ja muulla väkivallalla naisten tukikeskusta). Onko asiallista heitellä polttopulloja vastaanottokeskuksiin (näitä on tapahtunut tämän vuoden aikana useita) tai sytyttää taloja palamaan?

     Ja sinä kysyt Elisa, miksi vasemmisto riehuu. Yli 100 vastamielenosoittaa pidätettiin, vaikka eivät olleet syyllistyneet mihinkään rikokseen. Heidät vain pidätettiin. Poliisin mukaan syy oli suojelutarkoitus. Toisinsanoen uhanalaiset otetaan talteen, pidätetään, kun taas ne jotkut uhkailevat saavat liikkua vapaana. Sinä vaadit, Elisa, Arhinmäkeä ja Anderssonia tilille. Logiikkasi on todella erikoinen.

     Minä olen antifasisti. En osallistunut mielenilmaisuun, mutta ilmaisen sen tässä: natsistisia ja rasistisia aatteita ja väkivallan tekoja ei pidä normalisoida tai hyväksyä tai antaa niille tilaa yhteiskunnassamme.

    • 31.1.1.2

     Saku Timonen sanoo

     Katso uusin juttuni. Tarra läppärissä lienee pikkuisen eri asia kuin esiintyminen tilaisuudessa, jossa tehdään natsitervehdyksiä.