Mitä täällä tapahtuu?

– Silloin, kun Suomi sai itsenäisyyden, Suomen rajalle mentiin puolustamaan ja menettämään.

Tällaisella tietämyksellä varustettu hallituspuolueen kansanedustaja avasi Rajat kiinni! -kansanliikkeen toritapahtuman itsenäisyyspäivänä ja koska koko päivä näytti olevan suunnilleen samanlaista ääntä ilman asiaa, niin minäkin puhun tällä kertaa enimmäkseen kuvin.

Ensin kooste kansanedustaja Laura Huhtasaaren puheesta yhdistettynä muihin saman tilaisuuden esiintyjiin.

James Hirvisaari sai aikoinaan potkut Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, kun hänen vieraansa teki natsitervehdyksen eduskunnan lehterillä. Ajat ovat muuttuneet nopeasti.

heil

Esiintymislavalla oltiin myös erittäin huolissaan suomalaisen naisen koskemattomuudesta – paitsi siinä tapauksessa, että nainen on vaikkapa Li Andersson. Hänelle voi työntää kaktuksen ykköseen tai kakkoseen.

Tapahtumassa vastustettiin mamutusta, mokutusta ja islamisaatiota asianmukaisesti naamioituneena, vaikka poliisi samana päivänä ilmoitti virheellisesti naamioitumisen olevan kiellettyä mielenosoituksissa.

LKS 6.12.2015 miekkari possu LKS

Tämän tapahtuman ilmoittamisesta oli huolehdittu, joten kaikki oli kunnossa. Sen sijaan pastori Kai Sadinmaa järjesti yhden miehen vastamielenosoituksen ja hänet poistettiin paikalta turvallisuusuhkana. Sadinmaa ei ollut ilmoittanut omasta mielenosoituksestaan. Tosin siihen ei ollut tarvettakaan, koska hän osallistui yleiseen kokoukseen julkisella paikalla, mutta se on sivuseikka. Hänen viestinsä oli tilaisuuden luonteeseen väärä ja poliisi poisti hänet paikalta. Rakkauden sanomaa julistava yksinäinen pappi on yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle vaarallinen.

 

CVjBYfSXIAEaniN

Sitten tämä porukka liittyi äärioikeistolaiseen 612-sohtukulkueeseen, jota markkinoitiin harhaanjohtavasti isänmaallisena tapahtumana. Kainaloita tuulettava käsikramppi ei vastaa minun käsitystäni isänmaallisuudesta.

jaakko tuomi twitter

Kuten odotettu oli, niin paikalla oli myös vastamielenosoittajia, jotka eivät olleet tehneet poliisille ilmoitusta tapahtumastaan. Heihin poliisi testasi uuttaa projetiililaukaisintaan, jolla USA:ssa on vastaavassa tilanteessa tapettu sivullinen silmään osuneella ammuksella. Silmään se osui tälläkin kertaa.

jari laine

Tästä poliisia on moitittu varsinkin äärioikeiston erilaisilla Fb-sivuilla. Olisi kuulemma pitänyt ampua kovilla ja silmien väliin.

Marssin järjestäneet ”isänmaallisesti kansallismieliset” ovat tyytyväisiä poliisin toimintaan.

12310699_3557391538176_9045574389498444264_n

Aiemmin Hännikäinen on saanut kuuluisuutta käytettyään sananvapauttaan mm. raiskattujen naisten tukiyhdistyksen linjoilla.

1305964771684

Outoon asentoon on maa mennyt muutamassa vuodessa.

 

 

 

 

Kommentit
 1. 1

  Turo R. sanoo

  Mitäs Saku juristina mieltä siitä, että kaikilla (myös äärioikeistolla) on oikeus järjestää mielenosoitus? Pitäisikö poliisin suojata sen onnistuminen?

  Onnea muuten rauhanpalkinnon voittamisesta, olet sen ansainnut!

 2. 2

  Cogito ergo sum sanoo

  Jos typeryys voitaisiin muuttaa sähköksi, ei meillä olisi pulaa uusiutuvasta energiasta.

  • 2.1

   Leipää ja sirkushuveja sanoo

   Tarttis Suomen taas vaihteeks voittaa jääkiekon MM, niin olis kansalla taas parempaakin syytä heilua torilla lippujen kanssa.

 3. 3

  tantsu sanoo

  Kiitos taas kerran, Saku, että jaksat nostaa tätä kauheutta esille. Isämaallisia, nuo rettelöitsijät? Typeryys on niin suurta ja syvää, ettei osata edes hävetä. Eihän tuommoisten kanssa voi käydä minkäänlaista vuoropuhelua edes! Ja eiväthän he sitä edes halua. Miten ihminen voi vajota noin alas niin kuin nuo??

 4. 4

  Jani Sinkkonen sanoo

  Ihmisryhmä unkasi väkivalloin kokoontumisen- ja mielipiteenvapautta ja se ei ollut ilmeisesti mielestäsi mainitsemisen arvoinen seikka? Tietääkseni meillä Suomessa ainakin vielä on laillista järjestää soihtukulkueita vaikka järjestäjät itse olisivatkin vähän pöheleitä. Tällaisen toiminnan vastustaminen väkivalloin, pulloja ja kiviä heittämällä taas ei tietääkseni ole laillista.

  • 4.1

   Saku Timonen sanoo

   Olenko minä vaatinut kenenkään kokoontumis- ja mielipiteenvapauden rajoittamista? Olenko puolustanut väkivaltaa? En ole, älä lue sellaista mitä en ole kirjoittanut.,

   • 4.1.1

    Pekka sanoo

    Et ole myöskään tuominnut väkivaltaa. Olisiko ollut hyvä paikka tehdä se tässä blogissa? No äärioikeisto ei käyttänyt väkivaltaa, niin silloin sitä ei tarvitse ilmeisesti tuomita

    • 4.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     En tiennytkään, että minulla on velvollisuus tuomita ihan erikseen joka ikinen väkivallanteko. Ihmisillä on muutenkin merkillinen tapa kertoa mistä minun olisi pitänyt kirjoittaa sen sijaan että puhuisivat siitä mitä kirjoitin. Kirjoittakaa ihan itse omat bloginne.

     • 4.1.1.1.1

      Pekka sanoo

      Ei ole velvollisuutta kenelläkään ja joku saa jopa hurrata jos joku käyttää väkivaltaa. Se millaisen viestin antaa itsestään, kun tuomitsee rauhanomaisen mielenosoituksen jokaisen asian joka tuntuu vastenmieliseltä ja arvostelee poliisin toimintaa kun he käyttävät väkivaltaisesti käyttäytyviä äärivasemmistoa vastaan joukkojenhallinta-asetta oman ja kansalaisten turvallisuuden takamiseksi, kertoo paljon ihmisestä.

      Onkohan noi kaikki kuvasi oikeesti äärioikeiston Sunnuntain tapahtumasta? Voi ollakin, mutta epäilys heräsi koska niitä ei oikein mistään meinaa löytää. En kyllä etsikään järjestelmällisesti, mutta luulisi edes jonkun tulevan vastaan sieltä mistä etsin

     • 4.1.1.1.2

      Saku Timonen sanoo

      Etsi tarkemmin, kuvat ovat sunnuntain satoa sosiaalisesta mediasta.

     • 4.1.1.1.3

      Saku Timonen sanoo

      Äärioikeiston laillista toimintaa pitää sietää, mutta sitä on voitava kritsoida. Se kannattaa tehdä ajoissa, koska jos nämä saavat tarpeeksi valtaa, niin se kritisointi loppuu.

     • 4.1.1.1.4

      keke sanoo

      ”joku saa jopa hurrata jos joku käyttää väkivaltaa”

      Hännikäisen Timo taisi tuossa jo vähän hurrata väkivallankäyttämiselle

      ”Se millaisen viestin antaa itsestään, kun tuomitsee rauhanomaisen mielenosoituksen”

      Nämä on näitä. Se että natsit nyt kerrankin osasivat käyttäytyä ihmistenilmoilla vaikka olivatkin kännissä on ihan hyvä juttu yhteiskuntarauhalle. Se että VOK:t palaa ja puukot viuhuvat vasta jälkeen ja ennen tapahtumaa ei tarkoita sitä että mitään erityistä ihailua pasifismistaan kyseinen paskasakki saisi itseltäni. Ei se annettu viesti mikään erityisen hyväksyttävä ole vaikka kuinka rauhanomaisesti se esitetään.

      ”Onkohan noi kaikki kuvasi oikeesti äärioikeiston Sunnuntain tapahtumasta?”

      Itsekkin alkuun epäilin kuvamanipulaatiota -30 luvulta.

    • 4.1.1.2

     Angie sanoo

     Niinpä, se äärioikeisto VAIN marssi kädet natsitervehdyksessä ja huusi Heil Hitler!

  • 4.2

   Minna sanoo

   Fundispatriootit ovat itse tuosta väkivallan käytöstä, pullojen ja kivien heittelystä kylläkin kahta eri mieltä. Toisinaan he juhlivat sitä hurraa-huudoin ja some suorastaan repeää riemusta. Tällä kertaa se taas olikin paheksuttavaa ja laitonta.

   • 4.2.1

    keke sanoo

    Jaa no eihän he mitään erimieltä taida olla. Mellakkavarusteisen poliisin heittely pulloilla on selkeästi väärin. Ala-ikäisten turvapaikanhakijoiden heittely bensalla täytetyillä pulloilla taas on oikein ja isämmaallinen teko. Tiedä sitten noista kivistä veikkaisin kutakuinkin samaa jakolinjaa

    • 4.2.1.1

     Angie sanoo

     Taitaa SPR:n työntekijöiden kivittäminen olla myös ok.

   • 4.2.2

    LL sanoo

    Raiskauksilla uhkaileminen taitaa myös olla ok. Poliisisetä suojelee. Hevosenkyrpä Timo Hännikäisen sanoja mukaellen: Panen teitä kaikkia perseeseen ja raiskaan teidän tyttärenne.

    • 4.2.2.1

     sanoo

     Kuka on uhannut raiskauksilla? Myös monet suomalaiset miehet raiskaavat ja hakkaavat naisiaan. Minusta Timo Hännikäinen on idiootti, hänen paikkansa olisi sopivampi suljetulla osastolla. En usko, että kukaan fiksu kirjailija päästäisi suustaan tällaisia kommentteja.

     • 4.2.2.1.1

      LL sanoo

      Sellaista se on: monet suomalaiset miehet raiskaavat ja hakkaavat naisiaan. Suurin osa ei kuitenkaan tee niin.

   • 4.2.3

    LT sanoo

    Se on sitä Li Anderssonin moraalia. ”meidän väkivaltamme on parempaa kuin noiden”

    Sama kaksoisstandardi on voimissaan molemmilla puolilla.

    • 4.2.3.1

     Saku Timonen sanoo

     Mistä on peräisin tuo sinnikäs väite, jonka mukaan Li Andersson olisi puhunut paremmasta väkivallasta? Eikö kukaan näin väittävä ole katsonut sitä videoklippiä vai eikö osata suomen kieltä? Sanat ”erilaista” ja ”parempaa” eivät ole synonyymejä.

  • 4.3

   sanoo

   Onko sinun mielestäsi oikein, että äärioikeistolaiset saavat huudella rasistisia kommentteja. Miksi näille ääliöille annettiin yleensä oikeus mielenosoitukseen. Aina syytetään anarkisteja, että nämä aiheuttavat vahinkoa, mutta kuinka moni näisä fasisteista on heitellyt kiviä ja polttopulloja vastaanottokeskuksiin. Miksi poliisi suojelee vain äärioikeistolaisia rasisteja?

   • 4.3.1

    timo sanoo

    Kyllä poliisi suojelee kaikkia ihmisiä ja kohteita, joiden tiedetään ennakolta olevan akuutisti uhattuna. Suomi ei ole onneksi poliisivaltio, eikä meidän ole tarvinnut toistaiseksi luoda niin vahvaa poliisiarmeijaa, että jokaiseen mahdolliseen uhan kohteeseen voitaisiin asettaa pysyvä vartio.
    Poliisi virkamiehenä menee annettuun tehtävään, ja tekee mitä kulloinkin tehtäväksi annetaan. Jos virkavaltaa heitetään kivillä, pulloilla yms, ja päälle hyökätään, niin hyökkäjä yleensä saa, mitä haluaakin: Pääsee nillittämään nettiin tuhmasta poliisista.
    Ja ei, en ole äärioikeistolainen, en mitään ääri- . Enn symppaa natseja enkä muitakaan idiootteja, kuten en anarkistejäkään.

   • 4.3.2

    Pekka sanoo

    ”Miksi näille ääliöille annettiin yleensä oikeus mielenosoitukseen”

    Haluatko Ulpukka rajoittaa sananvapautta?

 5. 5

  tari palmroth sanoo

  Este ”señoritillo” quien alaba el ”cara al Sol” y la dictadura le recuerdo que ”la revolucion siempre mata sus hijos”.

 6. 6

  Mika sanoo

  Yksittäistapauksia. Miksi tuo koko kulkue pitäisi leimata äärioikeistomieliseksi? Nostat esiin Hännikäisen, joka on pelkkä suomalainen juntti, joka ei osaa kuin provosoida ja huudella juopuneena. Segercrantz, jonka kuva kertoo kaiken hänen vakavastiotettavuudestaan. Kuva nuoresta pojasta, joka tuskin edes ymmärtää käsimerkinsä merkitystä. Petri Kaivanto, joka haluaa ilmiselvästi vain provosoida heilaamalla.

  Neljä ihmistä kuudesta sadasta. Miksi leimaat kaikki, näiden neljän idiootin takia? Miksei vastakkainasettelun aika voisi olla ohitse. Ikävä lukea vielä vuonna 2015 tällaista ahdasmielisyyttä, joka on tasoltaan samaa kuin MV-lehden edustama sisältö.

  • 6.1

   Saku Timonen sanoo

   Montako yksittäistapausta tarvitaan yhteen tilaisuuteen leimaamaan koko tilaisuus? Onko siitä jokin standardi?

   • 6.1.1

    Pekka sanoo

    Samalla logiikalla voisi kysyä kuinka monta maahanmuuttajan rikosta tarvitaan ettei ne ole enään yksittäistapauksia? Jos aletaan kysymään joidenkin toiminnasta standardi määrää, niin olisiko myös muidenkin toiminasta tämä sama tehtävä?

    • 6.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Mitä minä olen erilaisia nettisvivua lukenut, niin jokainen maahanmuuttajan rikos on kaikkien vika.

     • 6.1.1.1.1

      Pekka sanoo

      Kyllä tosi usein tulee vastaan, että maahanmuuttajien rikokset yksittäistapauksia, mutta jos ei vaan lue valtakunnan lehtiä yms

     • 6.1.1.1.2

      keke sanoo

      Ihan hyviä keloja minusta. Joko on natsi tai sitten ei ole. Joko on maahanmuuttaja tai sitten ei ole.

     • 6.1.1.1.3

      Merja sanoo

      Maahanmuuttajuus on elämäntilanne, ei ideologinen valinta tai aate. Kansallissosialismi on ideologinen valinta ja aate. Niiden vertaileminen on vähän samaa kuin vertaisi nuhakuumetta ja sitä, että joku haluaa olla kasvissyöjä.

      Onko tuolla ihmisellä todellakin opettajan koulutus????

  • 6.2

   Angie sanoo

   On se kyllä kumma kun jotkut ihmiset aina onnistuvat osumaan samaan mielenilmaisuun vahingossa natsien kanssa! Natsi on natsi vaikka voissa paistaisi.

   • 6.2.1

    Mika sanoo

    Eli aivan sama mitä 596 on mieltä, jos seassa sattuu olemaan 4 kansallismielistä? Onko ruokakauppa kansallismielinen, jos siellä asioi skinhead?

    • 6.2.1.1

     Angie sanoo

     Luuletko todella, että vain nämä neljä olivat natseja ja muut ei?

     • 6.2.1.1.1

      Angie sanoo

      Minä sanon natsia natsiksi! Siellä mielenilmauksessa useampi kuin neljä teki natsitervehdyksen ja huusi Heil Hitler. Jos se ei ole merkki siitä, että mielenosoittaja on natsi niin, mikä sitten on? Kuinka monta näin käyttäytyvää ihmistä pitää mielenosoituksessa olla, että natsia saa kutsua natsiksi sun mielestä?

    • 6.2.1.2

     Minna sanoo

     Kyllä sen niinkin voi nähdä. Tiedän Saksassa ravintoloita, baareja ja kauppoja, joihin uusnatseilla on porttikielto. ”Refugees welcome” -tarra ovessa yleensä riittää karkoittamaan ei-toivotut asiakkaat aivan itsestään. Ja nämä ovat saksalaisia yrittäjiä, eivät maahanmuuttajataustaisia yrittäjiä.

   • 6.2.2

    Johanna sanoo

    Aivan 🙂 Nyt on kyllä käynyt harvinaisen selväksi perussuomalaisten kriittisemmän siiven veljeily uusnatsien kanssa. Tätä ei enää voi selitellä sillä, että on sattunut samaan tilaisuuteen/kuvaan tai että tarkoitus oli vain vitsailla. Aikaisemmin olen pitänyt näitä ”sattumuksia” vain tyhmänä flirttailuna kansallisosialismin kanssa. Mutta en enää. Kyllä tämä itsenäisyyspäivän keikka saa varmasti monet maahanmuuttokriitikotkin tekemään pesäeroa näihin kammotuksiin. Tynkkynen, Immonen ja Lokka, oman kotikaupunkini lahja ”aatteelle”. Hyi helevetti!

  • 6.3

   Anna sanoo

   ”Kuva nuoresta pojasta, joka tuskin edes ymmärtää käsimerkinsä merkitystä…”

   No sehän tässä ehkä eniten hirvittää, että tällainen saasta vetoaa yksilöihin joilla ei selvästikään ole mitään käsitystä historiasta. Tyhmiä ja herkkäuskoisia on helppo kiihottaa kamaliin tekoihin, se jos mikä on menneisyyden perusteella selvää.

  • 6.4

   PeelsePuupi sanoo

   Kyllähän Hitlereiden kanssa kaveeraavat ja kaulailevat henkilöt vaikuttavat itsekin HIEMAN epäilyttäviltä… Vai onko tämä taas kuin Immonen kesällä, että oltiin ”sattumalta” samalla paikalla?

  • 6.5

   stegosaurus sanoo

   Elä yritä nipottaa, molemmat tiedetään vallan hyvin mitä varten tämä 612 oli järejestetty, tiedät hyvin ketkä sen oli järjestänyt, tiedät hyvin mitkä ovat tämän ydin porukan aatteet. Maahanmuuttajien, pakolaisten ja suvakkipoliitikkojen tappohuudot eivät tietenkään liity asiaan koska joukossa saattoi olla YKSI joka ei ollutkaan rasisti. Tämä on ihan turhaa väistelyä ja pikkulapsen logiikkaa.

 7. 7

  pyhä sylvi sanoo

  Sanattomaksi meinaa vetää.

  Olen hahmottanut tätä nykyistä ”sananvapauden” ilmapiiriä niin, että rasistiset ja vihantäytteiset näkemyksethän eivät ole uusia. Kuka ei olisi ollut vaikkapa sukulaistensa kanssa kahvipöydässä, jossa tunnelma menee aivan pilalle, kun aletaan haukkumaan ketä milloinkin. Jos ei muuta niin ryssää.

  Se, mikä tekee tästä puheesta pääällisin puolin kammottavaa on, että nillä vain on nyt kanavat julkisuuteen, mutta onko lopulta parempi, että jokainen on avoimesti sitä, mitä on? Vai oliko se parempi systeemi, että ulkokultaisesti oltiin poliittisesti korrekteja, vaikka pienissä piireissä puhuttiin mokkakorvista ja ryssistä?

  Sitähän tämä tarkoittaa, että normaaleiden ihmisten on terästäydyttävä. Lähipiirissä vihatekojen suunnittelu pitää ilmoittaa heti poliisille. Työelämässä esimerkiksi jokainen rekrytointi pitää hoitaa niin, että somekäyttäytyminen tarkistetaan, Ennen tätä mahdollisuutta ei ollut! Vihaa täynnä oleva ihminen myrkyttää nopeasti minkä tahansa yhteisön ja lannistaa esimerkiksi työpaikalla hyvän vireen tehokkaasti. Nyt näihin ympäristömyrkkyihin on ainakin mahdollisuus tehdä selkeä pesäero!

  Mutta. jotta asiat menee paremmin, normaalien ihmisten todellakin on terästäydyttävä.

  • 7.1

   Pera2 sanoo

   Itse toivoisin, että heistä ei käytettäisi halveeravia ilmaisuja kuten ”ympäristömyrkky”. Enemmän tämä vain vahvistaa, että ajautuvat ainoastaan omiin porukoihinsa ja asenteet jyrkentyvät, tyyliin me ja he. Tätä en usko kenenkään toivovan. On liian helppoa tuomita ihmiset vain pahoina tai typerinä, kun yleensä taustalla on syrjäytymisen kokemusta jne. Tämä ei ole puolustuspuhe tai oikeutus heidän toiminnalleen. Sakukin viittasi artikkelissaan, että sorto auttaa sekasortoon mutta sosiaalipolitiikka auttaa kumpaankin.

 8. 8

  Angie sanoo

  Tän kaiken natsipersuidiotismin keskellä on kaikkien syytä muistaa, että onneksi nää idiootit ovat kuitenkin vain VÄHEMMISTÖ. Ei se tee asiaa yhtään vähemmän vaaralliseksi, mutta ilman, täällä tulis kaikki järjevät ihmiset hulluiksi. Suomalaisten suuri enemmistö haluaa laillisen, avoimen, kansainvälisen ja tasa-arvoisen hyvinvointivaltion. Kiitos Saku, taas jälleen kerran, kun jaksat olla natsipersuidiotismin vastavoimana!

  • 8.1

   Pera2 sanoo

   Olen pitkälti samaa mieltä kanssasi. Uskon että soihtukulkueessa oli paljon aivan ”normaaleja” ihmisiä, jotka halusivat rauhanomaisesti osoittaa mielipiteensä. Mutta sitten joukossa on näitä ”kainaloitten tuulettelijoita”, jotka valitettavasti leimaavat koko ryhmää. Mielenkiintoista onkin, miksi heistä ei irtisanouduta? Deja vu kohdistuu perussuomalaisiin.

 9. 9

  Jore Puusa sanoo

  Poliisi on aina tukenut äärioikeistoa ja tukee jatkossakin. Uskon myös, että suurin osa poliisista on hiljaa samaa mieltä mitävittulaisten kanssa. Jos me katsomme tätä touhua lamassa pannen päämme säkkiin, käy kuten Saksassa -30 luvulla. Suuri osa saksalaisista oli pikkuhiljaa toivoen natsismin jotenkin itsestään menevän pois. Ei mennyt. Tässä käy vielä samalla tavalla. Rasistifasistit alkavat jo ryömiä ulos koloistaan ja vahvistua ja tulla ylimielisiksi.
  Katupartiot tulevat vielä ja suvakit viedään hiekkakuoppaan. Etkö usko?

 10. 10

  Jarkko Hirvonen sanoo

  Saku, sinä huudat usein sananvapauden ja lakien noudattamiseen perään. Nyt kirjoituksestasi päätellen olet ilmeisesti sitä mieltä, että poliisin olisi pitänyt antaa anarkistiporukan hyökätä 612-kulkueen kimppuun, vai olenko tulkinnut jotain väärin? Eihän poliisilla tainnut valitettavasti olla vaihtoehtoa. Jos asetelma olisi ollut toisinpäin ja poliisi olisi ampunut kumiluodeilla oikeistopöljiä, olisiko mielipiteesi sama?

  Ja korostan että minunkin mielestäni jo pelkät persut ovat melko kipeetä sakkia, saatika sitten nämä persujen kylkeen liimautuneet kansalliskiihkoilijat.

  Eiköhän tuolla kadulla sunnuntaina kohdanneista porukoista molemmat ole jokaisen kumiluodin arvoisia.

  • 10.1

   Saku Timonen sanoo

   Olet tulkinnut väärin, en pulusta sanallakaan väkivaltaa ekä vastusta kokoontumisvapautta.

 11. 11

  Fazer myy tietoni USA:han sanoo

  Illan parasta antia oli ehdottomasti poliisin suusta spontaanisti kuultu ”alkakaa painua saatanan apinat”.

  Olin itsepäisyyspäivän iltaan asti lapsenuskossa että poliisiin voi suomessa luottaa. Ilmeisesti tyhjien tölkkien keräileminenkin ”anarkistien” jäljiltä on nykyään vain romanikerjäläisille varattua verotonta tuloa.

 12. 12

  Realisti sanoo

  Poliisi tukee laillisia mielenilmauksia.
  Jos vassarit järjestävät laillisen tapahtuman, poliisi suojelee heitä aivan yhtä lailla.
  Sen sijaan räyhähäiriköt saavat sen mitä ansaitsevat, tulivat perseilemään sitten ihan minne tahansa.

  Tuntuu olevan vaikeaa ymmärtää, että Suomessa on mielipiteenvapaus.

  • 12.1

   Saku Timonen sanoo

   Ei minulla ole vaikeuksia ymmärtää muuta kuin sitä, että pastorilla ei ollut mielipiteenvapautta.

   • 12.1.1

    iris ritola sanoo

    Täsmälleen niin, Saku. Eli siis Suomessa tällä hetkellä toisilla on mielipiteenvapaus, toisilla taas ei ole…On aikoihin eletty! Mitenkähän se sitten määräytyy…millä perusteella sen saa ja keneltä se evätään???? Minä sinisilmäinen ja tyhmä kukkahattutäti-suvakki ainakin joudan olla ilman…

    • 12.1.1.1

     Jo jO sanoo

     ”Mitenkähän se sitten määräytyy…millä perusteella sen saa ja keneltä se evätään????”

     Kuules se määräytyy siten, että mikäli mielipiteesi myötäilee eliitin (vallassa olevien) mielepidettä, niin saat sitä huudella ihan missä huvittaa. Mutta jos mielepiteesi on eliitille haitallinen, niin eliitti tekee kaikkensa vaimentaaksesi sinut.

   • 12.1.2

    Riku Realisti sanoo

    Tätä paikalta ”poistettua” pastorismiestä kehoitettiin poistumaan hänen oman turvallisuutensa takia. Sadinmaa on itse kirjoittanut facebook-seinällään että olisi varmaankin saanut turpiinsa jos ei olisi ollut papin vaatteissa. Poliisi siis suojeli häntä ennakoiden tapahtumien kulkua ja ennaltaehkäisten häneen kohdistuvaa väkivaltaa. Huomionarvoista on myös se että Sadinmaalla oli tuolle tempaukselleen tasan kaksi syytä: provosoida maahanmuuttoa vastustavia ihmisiä, ja tuoda itseään esille. Molemmissa tavoitteissa hän onnistui ainakin kohtalaisesti, mutta toki enemmänkin huomiota olisi voinut saada..

    • 12.1.2.1

     Saku Timonen sanoo

     Poliisi siis poisti hänet paikalta sen sijaan että olisi turvannut hänen ilmaisuvapauttaan.

    • 12.1.2.2

     LL sanoo

     Ymmärisinkö oikein, Riku Realisti, että pidät oikeana, että hänen jota kohti uhkailu kohdistuu, pitää suostua poistumaan paikalta, koska poliisi ei estä uhailijoita toteuttamasta mahdollista tekoaan.

    • 12.1.2.3

     PeelsePuupi sanoo

     Eikö saman logiikan mukaan ”kansallismieliset” olisi pitänyt poistaa paikalta, koska ”anarkistit” uhkasivat heidän turvallisuuttaan?

   • 12.1.3

    Eija sanoo

    Uskomatonta, että yksinäinen pappi Rakkaus-plakaatinsa kanssa poistettiin paikalta koettuna uhkana, mutta Heil Hitleriä sai vapaasti heilutella.

  • 12.2

   keke sanoo

   ”Jos vassarit järjestävät laillisen tapahtuman, poliisi suojelee heitä aivan yhtä lailla.”

   Esmes katkomalla heidän lippukepit

   ”Tuntuu olevan vaikeaa ymmärtää, että Suomessa on mielipiteenvapaus.”

   Tämä on monelle kyllä hankala paikka kun se mielipiteenvapaus tarkoittaa sitä että ollaan erimieltä. Itsehän harrastan tätä usein sekä sitä toista kuuluisaa oikeuttani olla väärässä. Näistä en tingi ja kannustan kaikkia samaan

 13. 13

  JK sanoo

  612 kulkueella ei ollut mitään tekemistä isänmaallisuuden kanssa. Poliisin toimet hivenen arvelluttavia, mutta en kyllä myöskään voi hyväksyä toisten ihmisten kivittämistä.

 14. 14

  Pekka sanoo

  Olipa taas blogi sakulta!

  Olisitkohan kirjoittanut muuten samoin jos äärivasemmisto olisi pitänyt rauhallisen mielenosoituksen ja äärioikeisto hyökännyt poliisia vastaan kivin ja pulloin? Nythän he eivät päässeet toistensa kimppuun kun poliisi ei päästänyt väkivalloin käyttäytyneitä äärivasemmistolaisia äärioikeiston kimppuun.

  Jos poliisi ei olisi pitänyt heitä erillään ja olisi tullut yhteenotto, niin todennäköisesti suurempi joukko olisi päihittänyt kimppuun hyökänneet äärivasemmistolaiset, niin olisitko saku haukkunut poliisin kun ei suojele kansalaisia?

  • 14.1

   Saku Timonen sanoo

   En tiennytkään, että minulla on velvollisuus kirjoittaa tapahtumista, joita ei ole tapahtunut.

  • 14.2

   Minna sanoo

   Eräs kansanryhmä on näköjään tottunut lukemaan keksittyjä sensaatiouutisia sarjassa ”Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan.”

  • 14.3

   Kumma juttu sanoo

   Oletko ihan varma että anarkistit ovat äärivasemmistoa. Olen luullut että he halveksuvat jokaista puoluetta.

 15. 15

  iris ritola sanoo

  Suuret kiitokset Sinulle, Saku, kun jaksat kirjoittaa tätä blogiasi ja nostaa esiin noita järjettömyyksiä, isänmaallisuuden irvikuvia. Eipä ole missään vaiheessa tätä syksyä, niin kuin ei aiemminkaan, tullut mieleenkään, että turvapaikanhakijoita pitäisi pelätä…….mutta nyt ollaan tultu siihen pisteeseen, että ilmeisesti on syytä pelätä meitä ns. kantasuomalaisia!!! Ei hyvältä näytä!!!

  • 15.1

   Pekka sanoo

   Ilmeisestikin meidän täytyy pelätä väkivaltaisesti toimivia äärivasemmistolaisia

   • 15.1.1

    Angie sanoo

    Kuten myös ”laillisesti” toimivia ”isänmaallisia”natseja.

    • 15.1.1.1

     Pekka sanoo

     Näinkin voi olla, mutta nyt ainakin toimivat väkivallattomasti

     • 15.1.1.1.1

      Angie sanoo

      Itse en näe eroa väkivaltaisen tai väkivallattoman natsin välillä. Kumpikin on yhtä vaarallinen demokraattiselle yhteiskunnalle. Sääli, että sinä Pekka pidät väkivallatonta natsia harmittomana asiana.

     • 15.1.1.1.2

      LL sanoo

      Väkivalta voi olla myös alistavaa, syrjivää, solvaavaa, ihmisoikeuksia polkevaa puhetta ja/tai ajattelua somessa tai somen ulkopuolella. Joten: väkivallatonta natsia ei ole olemassa.

 16. 16

  Karo Kankus sanoo

  Videolle oli saatu mukaan myös vanhaa kunnon Eurabiaa, vai oliko se vain huolta valkoisen rodun sukupuutosta? Muslimien määrä kasvaa ja valkoisista tulee vähemmistö Isossa-Britanniassa. Sitten joskus.

  Parhaiten onnistunut vastamielenosoitus taisi olla tämä kahden yliopiston opettajan marskilakana: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153523434863145&set=a.10150170050123145.294043.522338144&type=3&theater

  Onnittelut muuten blogistille palkinnosta.

 17. 17

  Minna sanoo

  Vaikka nämä fundispatriootit ovatkin vähemmistö, niin samalla enemmistö suomalaisista kääntää katseensa muualle. He antavat omalla tavallaan lynkkausmielialaan yllyttävälle muukalaiskammolle, islamofobialle ja rasismille hiljaisen hyväksynnän. Päivitän silloin tällöin näitä ylilyöntejä facebookissa eivätkä ne kerää yhtään kommenttia tai klikkausta. Kasvokkain on moni tullut jälkeen päin sanomaan, että ”Ihan hyvä kun nostat asioita esille, mutta mä itse ajattelin pysyä näistä asioista erossa”.

  • 17.1

   Jo jO sanoo

   ”Päivitän silloin tällöin näitä ylilyöntejä facebookissa”

   Nostan hattua sinulle, kun jaksat tehdä näin. Kyllä niitä postauksia aina joku lukee vaikkei sitä kommetoimalla tai tykkäämällä ilmaisekkaan. Tiedän että se on ärsyttävää jos haluaisi keskustella asiasta, mutta kaikilla ihmisillä ei ole mielipidettä asiasta tai se on alkamassa vasta muodostua, jolloin tekemäsi työ on kullain arvoista. Keep on the good work.

 18. 18

  Pertti sanoo

  Enpä olisi osannut enää kamalampaa enää edes kuvitella. Siis tätä Mäntylän ja kannattajiensa kuvitelmia.
  P.M. (juutalainen)

 19. 19

  MariaR sanoo

  Huh, tulipa paha olo tuosta videosta. Rääkkäsin kuitenkin itseäni ja katsoin, ihan vain koska kiinnosti kansanedustajan puheen sisältö. Rehellisyyden nimessä tuosta ei voi kyllä tietää, onko sitä leikattu jotenkin ja saatu kuulostamaan puheen sisältö joltain muulta kuin se alun perin oli. Onhan mahdollista, että Huhtasaari paljasti sisäisen suvakkinsa ja kehotti kaikkia paikallaolijoita rakastamaan lähimmäistään niin kuin itseään. On se mahdollista.
  No, leikki sikseen. Laura Huhtasaari keuhkoaa siellä miten Suomen valtion rajoista pitää voida pitää kiinni ja päättää itse, keitä tänne tulee ja keitä kipataan pois. Ja että on ihan tyhmää kun on jotain kansainvälisiä sopimuksia ja lakeja jotka kieltää meitä tekemästä mitä huvittaa. ”Jos se ei ole oikeus ja kohtuus, niin eihän se ole lakikaan. Meidän täytyy pystyä tulkitsemaan sopimuksia ja lakeja järkevällä tavalla.” Juuh, juuri näin. Pidetään huutoäänestys kustakin lakipykälästä. Jos joku asia ei kansan mielestä ole oikeus ja kohtuus, niin sitä koskeva laki voidaankin mitätöidä. Vaikkapa verot. Kaikkihan me ollaan sitä mieltä, että verotus on ihan kohtuutonta Suomessa. Ei ole oikeus ja kohtuus että joku joutuu maksamaan puolet tuloistaan veroja. Hei, mutta eihän se sitten ole lakikaan, joten ei tartte maksaa jos ei taho!
  Olihan Huhtasaaren puheessa sukkela loppukevennyskin: suomalaiset on tolkun kansa!

  • 19.1

   keke sanoo

   ”Olihan Huhtasaaren puheessa sukkela loppukevennyskin”

   Ihan hauska heitto oli kanssa kun luokanopettaja Huhtasaari totesi 27s kohdalla että
   ”Silloin kun Suomi sai itsenäisyyden, niin Suomen rajalle mentiin puolustamaan ja menettämään. Osa tuli sieltä ominjaloin takaisin osa puuarkussa”

 20. 20

  Myy sanoo

  En normaalisti kommentoi mitään blogeja, mutta oli pakko tulla kiittämään. Arvostan, että jaksat kirjoittaa tätä blogia ja taistella koko ajan lisääntyvää vihapuhetta vastaan. Nettikeskusteluja lukiessa tuntuu siltä, että enemmistö suomalaisista on mennyt aivan sekaisin. Toivon, että tämä on vain osallistuvien keskustelijoiden luomaa harhaa, mutta olipa tai ei, kiitos sinulle. Toivottavasti jatkat hyvää työtäsi.

  • 20.1

   Pera2 sanoo

   Jotenkin minulla on vielä säilynyt vahvana käsitys järkevistä suomalaisista. Netti on vain yksi areena missä myös radikaalimmat ja ei niin järkevät kommentit saavat sijaa. Sitten kun vähäksi aikaa poistuu netin äärestä ja lähtee ulos niin maailma näyttää hyvin toisenlaiselta.

 21. 21

  sanoo

  En puutu muuten tähän hävyttömän blogistin onnettomaan kirjoitukseen, mutta on todettava, että alun videokooste loukkaa sekä taloudellisia että moraalisia oikeuksiani.

  Eräs toinen bloggari sekä YLEn toimittaja Janne Toivonen valehtelee tuon pian poistuvan videon tavoin siitä, miksi huusin ”Heil Hitler!”. Jokainen peruskoulun käynyt järkevä ihminen ymmärsi esitykseni ihan oikein.

  http://kaivanto.blogspot.fi/2015/12/jussi-korhonen-on-tyypillinen.html

  • 21.1

   Angie sanoo

   Hei Petri Kaivanto! Jokainen peruskoulun käynyt järkevä ihminen tietää ja ymmärtää, mitä Heil Hitler tarkoittaa.

   • 21.2.2

    sanoo

    1. Luvatta taltioitu ja julkaistu musiikkiesitys. Siltä osin rikottu myös henkilökohtaisia, yhtiöni ja digijakelijan taloudellisia oikeuksia. Järjestäjien taltioinnista minulla oli tieto, tosin ei streamingista.

    2. Megasuperyllärijättikohun aiheuttanut ”Heil Hitler!” irrotettu täysin asiayhteydestä sekä tässä videossa että monien kommentaattorien väitteissä. Moraalisten oikeuksien rikkominen on ainakin lähellä.

    • 21.2.2.1

     Saku Timonen sanoo

     Video on yleisesti nähtävillä ja jaettavissa YouTubessa, joten valitukset kannattaa suunnata sinne. Lataajasta minulla ei ole sen enempää tietoa kuin sinullakaan.

     • 21.2.2.1.1

      sanoo

      ??? Siellähän se lataaja näkyy.

      Jotkut musiikkia sisältäneet taltioinnit tietääkseni poistuivatkin automaattisesti, koska automaattinen musiikintunnistus on hyvin kehittynyttä. Kiitos urpon bloggauksesi tein tekijänoikeusilmoituksen.

     • 21.2.2.1.2

      Saku Timonen sanoo

      YouTubeen lataajana on joku ”shokteenik”. Minulle ei nimimerkki sano mitään, mutta YouTube tiennee tilin haltijan. Jos YouTube poistaa linkin, niin silloin se katoaa myös blogistani lopullisesti eikä minulla ole tietenkään siihen mitään huomautettavaa.

    • 21.2.2.2

     Karo Kankus sanoo

     Nähtyäni asiayhteyden voin sanoa, että esityksestäsi välittynyt kuva on ihan oikeanlainen. Esitys pitää asettaa laajempaan kontekstiin ja yleiskuva pitää huomioida.

    • 21.2.2.3

     Ö? sanoo

     Kerropa missä asiayhteydessä ”Heil Hitler!” ei tarkoita mitä jokainen peruskoulun käynyt järkevä ihminen tietää sen tarkoittavan.

  • 21.3

   tpp sanoo

   Onpa suloista kuinka huolessasi olet tekijanoikeusrikoksista. Isanmaallista toimintaa!

   /sarkasmi

  • 21.4

   Muumu L sanoo

   Voisitte nyt itkupilli isämmaantoivot seisoa kerrankin tekojenne takana, toi loputon itkeminen ja uhriutuminen on lähinnä vain säälittävää.

   • 21.4.1

    Ö? sanoo

    ”Pahat suvakkimädättäjät vainoaa viattomia natseja, yhyy yhyy sananvapaus sananvapaus moraaliset oikeudet!”

    Se on sitä nykyajan nietzscheläistä herramoraalia.

  • 21.5

   PeelsePuupi sanoo

   Megalomaniaa sairastava Petri Kaivanto kirjoittaa nimensä lihavoituna….

 22. 22

  LT sanoo

  Joo, ihan karmeaa porukkaa nuo 612.fi marssijat. Siitä olen samaa mieltä. Ja nämä vastamielenosoittajat menivät tekemään heille suunnattoman palveluksen viemällä kaiken mediahuomion omalla väkivallallaan ja sikailullaan. Malliesimerkki siitä, miten ääriliikkeet ruokkivat toisiaan. Jos tuollaista vastamielenosoitusta ei olisi muuten ollut, 612.fi porukan olisi ilman muuta kannattanut järjestää sellainen.

  Nuo molemmat yrittävät esittää, että ihmisten pitäisi valita heidän väliltään. Myös Timosen jutuista ja kommenteista tuntuu tulevan sama valinta, ellen sitten ole vainoharhainen. Mutta, uskoisin, että tavallinen kylmäpäinen kansalainen osaa hylätä molemmat. Niin ainakin minä teen. Äärioikeistolainen paska ja äärivasemmistolainen (vai onko se anarkistinen tai äärihulinoiva) paska ovat ihan yhtä pahan makuisia. Molemmat joutavat yhteiskunnan marginaaliin, ja mahdollisimman kauas sinne.

 23. 23

  sauhuttelija sanoo

  Tässä jo useampana vuotena itsenäisyyspäivänä poliisi on joutunut paimentamaan räyhäävää häirikkölaumaa joka katsoo oikeudekseen tehdä tuhoa ja paiskoa polkupyörätelineitä ikkunoihin. Ikäänkuin vastustaakseen sillä jotain, oli se nyt mitä tahansa.

  Sitä en ymmärrä milloin sanakirjan määritelmät ovat muuttuneet? Missä vaiheessa kiviä nakkelevia huligaaneja on alettu kutsumaan ”suvaitseviksi”? Tai mikä tekee heistä ”vasemmistolaisia”? Kun arvaukseni on, että heistä harva pystyy sanomaan kahta järjellistä sanaa mistään poliittisesta suuntautumisesta.

  Milloin taas kivet väkijoukosta alkavat lennellä, niin poliisi käyttää voimakeinoja. Ja milloin voimaa käytetään, niin siinä tulee pipiä. Poliisin ammatin varjopuolia.

  Mitä tulee yksittäiseen rakkauskylttiä kantavaan pastoriin, niin en usko, että poliisi piti häntä minkäänmoisena uhkana. Veikkaukseni on, että hänen kohdallaan poliisi toimi kuin toimi ihan pastorin oman turvallisuuden vuoksi. Hän on nimittäin suuressa vaarassa saada tiiliskivi päähänsä ihan kummasta suunnasta tahansa. On pienempi paha komentaa poistumaan paikalta kuin hetken päästä soittaa hänelle ambulanssi.

 24. 24

  Aikamies sanoo

  Lainasin ensimmäsiä viestiä. Aiheellisesti.

  Onnea muuten rauhanpalkinnon voittamisesta, olet sen ansainnut!

  Viranomainen mainitsi ihan telkkarissa ”luvallisen mielenosoituksen”… Mistähän se lupa pitäisi hakea tai siis mistä pastorin olisi pitänyt hakea lupa yhden miehen mielenilmaisuun. Olisiko kouluttautumisen paikka – minullekin luvattiin, että huomioiovat koulutuksessa yleisellä paikalla kuvaamisen. Virkavaltaa siis koulutetaan? Meinaan, jotta ”intoilija” antoi virheellisen neuvon: Mene kuvaamaan kauppakeskukseen. Esimieheltään tuota kadulla kuvaamisen luvallisuutta tiedustelin ja lupasi hän asian tulevan ”kuntoon” tulevissa koulutustapahtumissa..

 25. 25

  Jani Sinkkonen sanoo

  Pellet pelleilee. Mielestäni kuitenkin sunnuntain tapahtumien lieppeiltä olisi voinut ennemmin käsitellä sitä, miten tuntuu että on yleisesti hyväksyttävää hyökätä ihmisten kimppuun jotka sattuvat olemaan asioista eri mieltä. Luonnollisesti kirjoittaja toki kirjoittaa niistä lieveilmiöistä johon haluaa paneutua oman ideologiansa puitteissa, vaikkeivat ne näin ulkopuolisin silmin olisivatkaan niitä oleellisimpia asioita.

  • 25.1

   LL sanoo

   ”tuntuu että on yleisesti hyväksyttävää hyökätä ihmisten kimppuun jotka sattuvat olemaan asioista eri mieltä.”

   No kuinka monen natsimielisen kimppuun on käyty? Tämän kuluneen vuoden aikana. Kerro.

   Ei ole enää kyse vain erimieltä olemisesta vaan vihasta ja vihapuheesta (mm rasismi, homofobia) sekä väkivallalla uhkailusta (itsenäisyyspäivän tilaisuudessa uhkailtiin raiskauksilla), väkivaltaisista teoista (lukuisat polttopulloiskut, yleinen uhkaileva käytös ja puhe maahanmuuttajia ja suwakkeja kohtaan…voi, näistä saa pitkän listan). Uusfasistit tai kansallismieliset, kuten heistä osa itseään kutsuu, ovat järjestäneet erilaisilla kokoonpanoilla ympäri Suomen vihamielisyysmarssejaan ja tuikkanneet tuleen jo yhden talonkin.

   Väkivaltaa ja rasismia ei tarvitse kenenkään sietää eikä suvaita.

 26. 27

  sanoo

  Ovat maamme julkisen tilan mekanismit erikoisia. Joku todellisuudenkieltäminen ja hyväksyttäviin vaan epäolennaisiin sivuseikkoihin takertuminen täällä on päällä ihan selvästi. On yhtäältä totta, että maa ei ole samanlainen heiluva ja häilyvä käsite kuin oli itsenäistyessään, mutta en minä kyllä niinkään ajattelisi, että nyt oli vain kahdensortin kaheleita mellastamassa eikä mitään erityisen vaarallista tekeillä. Jotain on nimittäin mennyt maassamme pahemman kerran rikki, kun kerran itsenäisyyspäivän kaltaisena pyhäpäivänä pitää ylipäätään mieltään osoittaa. Ajan ja hengen osoittava julkisen tilan heiluri on mennyt kurinpalautusta osoittavaan asentoon, se kävi täysin päivänselväksi.

  Kun arvostelen Helsingin poliisilaitosta uusimman fallossymbolinsa, projektiiliaseesta paineilma-aseeksi nimensä muuttaneen tykin käytöstä, vaadin asiaperusteita. Ei ole pääosumaa, jos se tulee kimmokkeesta. Kyllä, siinä kohutussa Yle Svenskan 25 sekunnin videossa tämä tuli itsekoettuna paikallaolijan kertomuksena sanottua vain noin kolme kertaa. Tällöin pitäisi älytä kysyä, että sopiiko väline amitsuuneineen Suomeen tai ylipäätään mihinkään rakennettuun ympäristöön, koska eihän kaupungissa vaaratonta ampumalinjaa olekaan eikä voimankäyttövälineellä voi olla rajattomia tai arvaamattomia seurauksia. Parasta olisi näyttää kypäräkamerakuvat, jotta tiedetään kaikki ampumistilanteeseen liittyvät asiat.

  Kun katson pastori Sadinmaan poistamista mielenosoituksesta, näen yhtäältä jo mainitun kurinpalautuksen, jonka periaatteet ovat kuin Kiinan kansantasavallan suvaitsevaisuus- ja sanavapauskäsityksen vaikutuksen alaisena syntyneet. Lyhyesti: jos sananvapaus loukkaa jotakuta niin viranomainen voi siirtää/lopettaa sen käyttämisen muualle/kokonaan. Ecce Charlie Hedbo! Missä olivat Kiinan edustajat solidaarisuusmarssilla ja mitä sanoi Xinhua sen johdosta? Sehän siinä vain sitten on, että entäpä jos ne kahdensortin hullut eivät väsykään ja mene sitten pois aikanaan. Ennakkoluulot ja ihmisviha eivät ole moisesta kaukana, kun tähän lisätään taloudellinen tai vallankäytöllinen intressi niin pianpa se rasismikin päänsä nostaa, vaikka maan etninen kokoonpano sinänsä olisikin vielä tälläinen tai tuollainen.

  Itseään valtaenemmistönä pitävät porvarilliset ajattelijat ovat tulkinneet vasemmistolaiset mielenosoittajat juopuneeksi remusakiksi ja yhtälailla nenäänsä pidätellen nyrjeksyneet oikeistolaisia, sekä sopivaksi lopuksi kurtistelleen kulmiaan poliisin koville otteille. Se siinä vain on, että jos ääriajattelua ei suostuta katsomaan silmästä silmään ja sen ruma pärstä kaikelle kansalle paljastaen, se vahvistuu sekä laajentaa vaikutuspiiriään. Moniko ns. valtaenemmistöstä on oikeasti niin täynnä ihmisvihaa ja ennakkoluuloja, että ei kummoistakaan tönäisyä kaipaa kurittaakseen lähintä taipumuksiinsa sopivaa heikompaa, joka ei ymmärrä paikkaansa niinkuin on tapana sanoa? Heh, olihan tämä metapoliittinen vaihe IKL:läkin aikanaan ennen puolueeksi järjestäytymistään.

  Mistä siis sellainen paremman sanan puuttuessa selkärangattomuudeksi sanottava suomalaisuuden muoto, jossa tahdotaan olla voittajan/vahvimman puolella niin paljon, että on kuin ei olisi mitään ihmisarvoa, empatiaa tai oikeudentuntoa? Tälle ei ole pohjaa suomalaisessa hengenperinnössä, kyllä sen vain tietää, jos on suomalaisuuden eepokset kertaakaan lukenut ja niistä vähänkään ymmärtänyt. Mitä täällä tapahtuu, kysyy Sakari bloggatessaan. Niinpä, ei se kansa oikeaa tietä löydä eikä sillä pysy, jos ei ole pätevät opastajat. Jätän sanomatta tarkkaan ketkä he ovat, teen sen ihan tahallani, jotta siksi pyrkivät saavat mahdollisuuden paljastaa itsensä sellaisiksi kuin todellisuudessa ovatkin.

 27. 28

  vekkuli sanoo

  Tässäkin blogissa vekkulia on, että ihmisten puhetta ja mielipidettä (olkoon muut mitä mieltätahansa näistä mielipieistä) arvostellaan. Periaate tuntuu olevan, jotta ei noin saa ajatella. Se, että joku nostaa käden ylös samalla on epäoleellista – mielipiteen ilmaus sekin. Suomessa on vapaus ajatella ihan mitä itse haluaa!

  Suurinta osaa tällä palstalla ei sitten tunnu kiinnostavan, että anarkistien oli tarkoitus hyökätä väkivaltaisesti laillisen mielenosoitukseen. Poliisi otti kiinni sata kunta anarkistia…. Vasemmistolainen väkivalta onkin ollut tässä maaassa aina vähän parempaa väkivaltaa.

  • 28.1

   Saku Timonen sanoo

   Sanan- ja ilmaisuvapauteen kuuluu vaikka käsien heilutteleminen ja minun sananvapauteeni kuuluu sen toiminnan arvosteleminen. Vai eikö sinun mielestäsi kuulu?

  • 28.2

   LL sanoo

   ”…anarkistien oli tarkoitus hyökätä väkivaltaisesti laillisen mielenosoitukseen. Poliisi otti kiinni sata kunta anarkistia…. ”

   1. asiavirhe: Vastamielenosoitus ei ollut ”anarkistien”. 2. asiavirhe: ”tarkoitus oli hyökätä väkivaltaisesti” Kuka ja missä näin on kertonut? Hyökkäsi joku väkivaltaisesti, jos niin kuka ja keitä päin? 3. virhe: Poliisi otti talteen yli sata ihmistä, jotka eivät olleet syyllistyneet mihinkään rikokseen eikä ilkivaltaan, ei mihinkään sellaiseen, jonka vuoksi heidät piti pidättää.

  • 28.3

   Angie sanoo

   Itsenäisyyspäivänä vuonna 2015 pääkaupungin kaduilla marssi ihmisiä tehden natsitervehdystä kädet ojossa ja huusivat Heil Hitler. Ja tätäkö ei saa kritisoida? Hei haloo nyt ja järki käteen!

   • 28.3.1

    Minna sanoo

    Juuri näin. Suomen itsenäisyyspäivänä juhlitaan Adolf Hitleriä liput liehuen ja torvet soiden. Suomalaiset ovat lopullisesti seonneet.

     • 28.3.1.1.1

      Minna sanoo

      Toivottavasti, mutta mistäs minä sen tietäisin. Valtaosa suomalaisista vaikenee eikä ota asiaan kantaa.

 28. 29

  Laurent sanoo

  Mitä nyt kuvia katsoin, niin suurin osa tuon 612-kulkueen osallistujista taisi olla ihan tavallisia ihmisiä tuulareissaan. Naisia, lapsia, vanhuksia.

  Mukana olleita perseilijöitä kyllä saa ja pitääkin kritisoida.

  • 29.1

   LL sanoo

   Helluntaiseurakunta järjestää tilaisuuden. Menisitkö paikalle, jos et olisi helluntailainen tai tuntisi vetoa tähän uskonlahkoon? Näiden ”isänmaallisten” soihtukulkueiden järjestäjät ja järjestyksenvalvojat ovat kaikki tekemisissä natsimielisten järjestöjen kanssa. Puhujina ja osallistujina on ollut myös perussuomalaiset -puolueen kansanedustajia.

   Tavallisia ihmisiä tapasin todella paljon Minulla on unelma – tapahtumissa, joissa oli -btw- hyvin laaja kirjo erilaisia poliittisia puolueita mukana tunnuksineen. Ja mikä lohdullisinta, niihin osallistui moninkertainen määrä suomalaisia, verrattuna näihin rajatkiinni öykkäreihin tai edes tähän natzionalizien isänmaallisuusmarssiin (noin pari sataa tai jotain).

   Järkyttää poliisin toiminta. Suomessa. Mielenilmaisujen suhteen. Jos vähänkään on lukenut muuta kuin suomalaista lehdistöä ja tiedonvälitystä, niin on kyllä huomannut kuinka natsimarssit ja niiden vastamielenosoitukset on hoidettu monessa Euroopan maassa, ihan asianmukaisesti. Siten ettei mielenosoittajia ammuta tai oteta talteen.

  • 29.2

   Angie sanoo

   Ihan omalta parvekkeeltani näin sen natsien määrän!

 29. 30

  Suomen kulttuuri kukkeimmillaan sanoo

  Muutin Suomeen jo pienenä vauvana. Lähes puoli vuosisataa täällä eläneenä ja pitkälti toistakymmentä vuotta kansalaisuudenkin omanneena täytyy todeta surukseni, että tänä syksynä olen ensimmäistä kertaa elämässäni joutunut tilanteeseen, jossa haen aktiivisesti työtä ja asuinpaikkaa synnyinmaastani. Onneksi en aikanaan luopunut alkuperäisestä kansalaisuudestani!

  En valmistele muuttoa pois Suomesta siksi, ettenkö haluaisi asua siinä Suomessa, jossa kasvoin. En tahdo paeta siksi, ettenkö rakastaisi nykyistä työtäni, viihtyisi kodissani tai ystävieni keskuudessa, tuntisi juurtuneeni Suomeen tai olisi rakentanut koko elämääni tänne.

  Ei. Tahdon muuttaa pois Suomesta siksi, että en tunne oloani täällä enää turvalliseksi – en minulle, enkä perheelleni. En myöskään tahdo, että tämä ajatusmaailma, joka tuntuu vieneen kanssaihmisteni järjen, tarttuisi minuun tai perheenjäseniini, muuttuisi mielissämme normaaliksi, tavanomaiseksi – hyväksyttäväksi tavaksi olla, elää ja kohdella muita.

  Suomalaisuuden kaapanneet ja irvikuvaksi muuttaneet saanevat siis kohdallani voiton: Ainakin yksi ”maahantunkeutuja” palannee kaukaiseen synnyinmaahan, jota ei tunne, mieluummin kuin jatkaa elämää enää Suomessa, jossa on koko ikänsä elänyt.

  Kuinka ironista! Enpä olisi ikinä uskonut joutuvani joskus vielä tälläista todellisuutta punnitsemaan…

  • 30.1

   Minna sanoo

   Ymmärrän, mutta tähän fundispatriootit nimenomaan pyrkivät. He haluavat savustaa maahanmuuttajataustaiset kansalaiset pois maasta. Ja näiden kantasuomalaiset ystävät ja sukulaiset myös saman tien.

 30. 31

  Nestori sanoo

  Kuvottavaa toimintaa Rajat Kiinni-porukalta. Saa oikein voimaan pahoin tollanen.

  Pakko kuitenkin kommentoida, että todella typerää toimintaa myös 612-idiootteja turvaavia poliiseja kivillä heittäneiltä mielenosoittajilta. Mielestäni on suoraan sanottua melko naiivia ja lapsellista sekoittaa laissa määriteltyä virkatehtävää hoitavat poliisit itse mielenosoittajiin. Poliisin heittely kivillä ei edistä yhtään mitään, ja lähinnä mustaa kaikkien muiden hyvää asiaa ajavien maineen. Vastamielenosoittaa voi, mutta rauhanomaisesti. Jos vastapuolella on aiemmin ollut tapana perseillä, ei se oikeuta millään tavalla minusta perseilemään itse.

  Poliisin omien sanojen mukaan he ampuivat vasta kun kivienheittelijöitä oli ensin varoitettu. Tämän lisäksi poliisit omien sanojensa mukaan ampuivat mielenosoittajien jalkoihin. Jos jotakuta on tosiaan osunut silmään, on kyse ollut kimmokkeesta, ei mistään tarkoituksenhakuisesta ampumisesta naamaa päin. Yritän luottaa suomalaisen poliisin objektiivisuuteen, koko systeemin julistaminen mädäksi on mielestäni naurettavaa. Sellainen ei johda mihinkään lopputuloksiin, ei tässä maassa ole aiemminkaan saatu mitään järkevää aikaiseksi pelkällä kivien heittelyllä.

  Voi toki olla, että olen väärässä, ja poliisi käytti tarpeettomia voimakeinoja. Epäilen tätä kuitenkin vahvasti, ja mieleni muuttamiseksi ei valitettavasti riitä yksi kuva punaisesta silmästä, niin ikävältä kuin se näyttääkin. Onneksi elämme oikeusvaltiossa, jossa ihan oikeasti on jotain hyvääkin vaikka niin moni tuntuu sen usein unohtavan, ja kaikista tilanteista joissa poliisi käyttää tämän kaliiberin voimakeinoja (heh heh) teetetään selvitys. Tokihan tähänkin voisi sanoa jotain kyseisten selvitysten puolueettomuudesta, mutta kehotan näin ajattelevia ottamaan ne foliohatut pois päästä, elämä on paljon mukavampaa niin.

  Joka tapauksessa haluan nyt tässä vielä korostaa, etten missään määrin puolustele 612-tyyppejä. He ovat kaksinaismoralistista roskasakkia, joiden toimintaa ei voi puolustaa. Yritettäisiinkö me kuitenkin pysyä poissa sieltä kaksinaismoralismin puolelta? Peace!

  • 31.1

   Muumu L sanoo

   Suomalaisen poliisin puolueettomudeen tietää jokainen joka on heidän ”paskatutkaansa” osunut, 80 luvulla riitti että oli tietynlainen tukka, 90 luvulla ikä taikka leveät lahkeet, ja nyt ”punavihervassari” status, ajat muuttuu toimintatavat ei. Turpaa tulee jokatapauksessa kun poliisi lähtee toimimaan…

   Ja voitte vaan arvata monta tapausta on missä virkavalta toimii täysin vastoin odotuksia ja hämmentynyt kansalainen vaan ihmettelee.

   • 31.1.1

    MariaR sanoo

    Nimenomaan, sitä voi vain arvailla. Mitään faktoja näistä kohkatuista poliisin tekemistä vääryyksistä ja asenteellisuudesta ei löydy. Itse en usko kuin ehkä 10% todeksi. Ja aika usein nämä tapaukset johtuvat asiakkaan perseilystä. Sitä saa mitä tilaa. Totta kai poliiseissakin on niitä mätiä omenia ja esim. juuri tuossa itsenäsisyyspäivän kahakassa on arveluttavia piirteitä. Vaikea sanoa, kun en itse ollut paikalla. Ainakin Sadinmaata kohdeltiin selvästi väärin, vaikka tarkoitus ehkä olikin myös turvata häntä itseään. Suomalaiseen poliisiin voi silti ihan oikeasti luottaa, vertaapa ihan mihin muuhun maahan tahansa.

 31. 32

  Liisa sanoo

  Miksei ”kommentti”-nappula näy ennen kuin kommentteja on jätetty? Miten se ensimmäinen kommentoija pääsee jättämään kommentin?

  • 32.1

   LL sanoo

   Paina ’Vastaa’ sanaa ja saat kommenttisi siihen kohtaan keskustelua mihin haluat sen tulevan.