Pelon riivaamat

Henkilöönkäyvä, asiaton kommentointi kieputtuu useimmiten lyttääjän pahimpien pelkojen ja omien elämäntilanteiden ympärille. Vanha lastentarhan sääntö pätee: se joka haukkuu, on ite.

Muslimien väkivaltaa loputtomasti korostava mies pelkää itse omaa vihaansa. Miss Suomea hevosnaamaksi haukkuva nainen ei itse uskalla panna omaa kuvaansa nettiin. Homoja kammoksuva kirjoittaja säikkyy omaa seksuaalisuuttaan. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Näin kirjoittaa Sanna Ukkola netin vihakirjoittelusta. Hänen pohdintansa on oikeaan osunutta, mutta johtopäätöksistä ja toimenpide-ehdotuksista olen eri mieltä. Ukkola suosittelee sivuuttamaan ja unohtamaan vihapuheet. Minä taas olen sitä mieltä, että juuri sivuuttamisen ja välinpitämättömyyden takia vihapuhe on levinnyt kuin kulovalkea ja johtanut suoriin tekoihin.

Vastaanottokeskuksiksi aiottuja ja sellaisina jo toimivia rakennuksia on yritetty polttaaturvapaikanhakijoita pahoinpidellään julkisella paikalla ja natsit partioivat kaduillamme muka järjestystä turvaamassa.

Kaikki tämä tapahtuu näiden netin pelkääjien hurrausten säestämänä ja pelkääjiin liittyy koko ajan lisää väkeä. Pelkonsa ja vihansa he käärivät isänmaallisuuden kaapuun antaakseen niille ylevyyttä. Ja kuten aina, niin jotkut näkevät tässä elämänsä tilaisuuden tulla suuriksi kansanjohtajiksi ilman mitään osaamista ja asiaa. Pelkkä kova ääni riittää.

Sananvapaus on näille pelkääjille tavattoman tärkeä asia. Se on niin tärkeä, että sitä ei pidä suoda kaikille. Rasmus on valtakunnallinen rasismin ja muukalaispelon vastaista työtä, yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksia edistävien tahojen ja toimijoiden verkosto ja yhdistys. Sellaisella ei ainakaan Rajat kiinni -kansanliikkeen mielestä saa olla sananvapautta.

rajat kii 1

rajat kii 2

rajat kii 3

Tällainen aivojen umpisolmuun vetäminen on näissä joukoissa enemmän sääntö kuin poikkeus, joten ei pidä ihmetellä myöskään väkivallalle hurraamista. Se turvapaikahakija takuulla teki jotain ansaitakseen turpiinsa tai sitten kyseessä on tahallinen provokaatio. Kaveri heittäytyi pieksettäväksi suvakkien yllytyksestä ihan vain saadakseen isänmaalliset kansanjoukot näyttämään pahalta. Ja muutenkin se jouti pieksää. Nyt ollaan isänmaan asialla.

rk1

rk2

rk3

rk4

rk5

rk6

Kuten Sanna Ukkola sanoo, niin tällainen nettikura kertoo enemmän kirjoittajastaan kuin kohteestaan. Näitä on nykyisin kuitenkin niin paljon, että alan vakavissani epäillä tämän kansan paljon kehuttua sivistystasoa.

Näitä järjen äänelle kuuroiksi tulleita on helppo johtaa ja yllyttää. Yllyttäjiä riittää entisistä kansanedustajista nykyisiin.

12347701_10153925638224474_2272720748891135600_n

12346349_576370999203716_4061634477030832293_n

Kun entinen kansanedustaja yllyttää suoraan tappamaan ihmisiä ja nykyinen hallituspuolueen edustaja mainostaa netin johtavaa rasistista törkyjulkaisua, niin olisi syytä huolestua. Näitä ei enää voi sivuuttaa. Näitä on sivuutettu ja vähätelty liian kauan ja kohta tulee ruumiita.

Kansanjohtajiksi itsensä julistaneet eivät sitten tule ottamaan mitään vastuuta. He kääntävät selkänsä ja ne onnettomat itsensä raivoon lietsoneet hysteeriset pelkääjät kärsivät seuraukset. Käräjäsalissa tuhotyöhön tai pahoinpitelyyn syyllistyneellä vasta onkin syytä pelätä.

 

 

 

Kommentit
 1. 1

  Sakkeus sanoo

  Kun näitä lukee niin tuleepa mieleen, että kuinka kauan tolkuttoman rasismin aseeton vastustaminen toimii? Voiko luottaa siihen, että poliisin resurssit riittävät estämään jatkuvat väkivallanteot? Missä vaiheessa on todettava, että oikeus on toisellakin puolella otettava omiin käsiin? Voivatko ihmisavoa kunnioittavat katsoa sivusta jos ihmisiä aletaan hakkaamaan entistä avoimemmin ja rakennuksia palaa harva se päivä? Näitä kysymyksiä olen pohtinut itsekseni ja myös tuttavieni kanssa eri yhteyksissä. Selkeitä vastauksia ei tunnu olevan kellään. Miten tällä foorumilla ajatellaan?

  • 1.1

   Angie sanoo

   Mielestäni mitään muuta vaihtoehtoa ei ole kuin väkivallaton ja laillinen toiminta rasismia vastaan. Oikeutta ei voi ottaa omiin käsiin. Pitää luottaa oikeusvaltioon. Rikoksiin syyllistyneet rasistit ja rajat kiinni -tuhopolttajat tulevat jäämään kiinni ja joutumaan oikeuteen jollakin aikavälillä. Omassa elämässä voi rasismia vastustaa niin, että ei koskaan jaa somessa mitään, mikä haiskahtaa vähääkään rasismilta ja vihapuheelta. Osoittaa arkipäivän tilanteissa, että ei hyväksy rasistisia puheita jne. Ei äänestä persuja vaaleissa. Osallistuu vaikkapa vapaaehtoisena eri organisaatioiden avustamiseen. Istuu aina julkisessa kulkuvälineessä ”maahanmuuttajan näköisen” lapsen viereen ja hymyilee hänelle. Näin minä toimin, koska juuri muuta ei tavallinen ihminen omassa elämässään voi.

   • 1.1.1

    Minna sanoo

    Samaa mieltä Angien kanssa. Kenenkään ei tule alentua fundispatrioottien tasolle. Nämä henkilöt yrittävät väkivalloin muuttaa viranomaisten, oikeuslaitoksen ja lehdistön toimintaa. Viranomaisten ja kansan enemmistön tulee tyynen rauhallisesti osoittaa, ettei yksi räyhäporukka muuta kadulla tai somessa yhteiskuntaamme yhtään miksikään. Kaikki uhkailut sarjassa ”ei ihme jos kansa alkaa reagoida näin” ja ”jos poliisi tiedottaisi tekijän taustan, niin huhuja ei lähtisi liikkeelle” tulee jättää omaan arvoonsa.

   • 1.1.2

    LL sanoo

    Kaikissa arkisissa ympäristöissä toimiminen on parasta rasisminvastaista toimintaa. Tekojen ei tarvitse olla suuren suuria, puuttua saa ja sen voi ilmaista ihan rauhallisesti rasistisia tekoja tekevälle.

    Väkivallalla uhkailu on jo väkivaltaa. Miksei somessa julkaistuja rasistisia vihapuheita ja väkivaltauhkailuja voisi laittaa rangaistaviksi vaikka ”pikasakoilla”? Jos kävelee punaisia valoja päin, saa neljänkymmenen euron sakon. Vihapuheen rajoittamisessa on vähän samankaltaisesta asiasta kyse. Yhteiset säännöt ovat kaikkien etu.

   • 1.1.3

    Matti Tapani Ikävalko sanoo

    Angie. Kirjoitat asiaa. Kirjoitin lähes samoin sivustolle ”Loppu MV-lehdelle” ja ylläpitäjä haukkui minut ärsyttävämmäksi kuin pahimmat rasistit. Ylläpitäjä kertoi todella raivostuvansa moisesta lällytyksestä ja kehotti eroamaan sivustosta. Olen vuosikymmeniä dokumentoinut kriisipesäkkeistä eri puolilta maailmaa eli omin silmin nähnyt hirveyksiä mitä viha teettää. Olen kanssasi samaa mieltä; sanomani on vetovoimaisin jos/kun elän ja toimin periaattetteni mukaan. Pelkään pahoin, että tässä tapauksessa hyvä on pahan paras kaveri.

 2. 2

  Päivi sanoo

  Olen jo jonkin aikaa ihmetellyt, että eikö tuommoisia kirjoituksia tosiaankaan voi mihinkään lakiin perustuen kieltää. Tuntuu kauhealta, että oman maan kansalaiset kirjoittelevat ihannoivansa väkivaltaa ja kaikkia kauheuksia toisia ihmisiä vastaan. Mihin tämä johtaa?

  Mutta kiitos, Saku, taas erinomaisesta kirjoituksesta! Avaan joka päivä ensimmäisenä blogisi. Lohduttaa tämä järjen ääni nykyisessä hullunmyllyssä.

  • 2.1

   iris ritola sanoo

   Olen Päivin kanssa täysin samaa mieltä. Sakun kirjoitukset ovat varsinainen valopilkku noiden kaikkien kammottavan pimeiden ja jopa pelottavien juttujen joukossa…tai oikeastaan ei voi sanoa, että ”joukossa”….Sakun kirjoitukset ovat ihan eri tasolla….ne eivät edes ole vertailukelpoisia.

  • 2.2

   Jaana sanoo

   Voisi estää. Poliisilla on täydet valtuudet puuttua vihapuheisiin ja aloittaa omatoimisesti niiden pohjalta tutkimukset joissa epäiltyinä rikosnimikkeinä voivat olla esimerkiksi herjaus, laiton uhkaus tai kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Se, miksi poliisi ei niin tee ja rankalla kädellä karsi tällaista toimintaa johtunee pohjimmiltaan siitä, että kansalaiset eivät vaadi asioihin muutosta: Jos kukaan ei tee tutkintapyyntöjä ja ilmoituksia poliisille eivät he kaikkia linkkejä itse löydä tai osaa edes puuttua asiaan. Poliisilla tuntuu olevan myös jonkinlainen jarru ja negatiivinen asenne päällä asiassa: ”Koska meiltä karsitaan työvoimaa ja budjettia, niin mepä emme sitten teekään yhtään mitään – siinähän sitten päättäjät huomaavat miten huonosti asiat ovat kun homma lävähtää käsille oikein kunnolla”. Kärjistettynä voisi sanoa, että suvaitsevaisuuden puolesta tehdyt kolumnit ja blogi-kirjoitukset sekä vihapuheiden leimaaminen verkossa on melkeinpä yhtä hölmöä puuhaa kuin rasistinen kirjoittelukin. Jos näet rasistisen kommentin tai suoranaisen uhkauksen puutu siihen: Sano sanottavasi, tee netti-ilmoitus (sen voi tehdä nimettömänä poliisin sivuilla), tee tutkintapyyntö. Puutu asiaan – älä hyssyttele asiasta kavereiden kanssa kaljalla tai sulje läppäriäsi sen vuoksi, että joku toinen on verkossa uskaltanut sanoa mielipiteensä – vaikkakin idioottimaisen sellaisen.

   • 2.2.1

    MariaR sanoo

    ”Kärjistettynä voisi sanoa, että suvaitsevaisuuden puolesta tehdyt kolumnit ja blogi-kirjoitukset sekä vihapuheiden leimaaminen verkossa on melkeinpä yhtä hölmöä puuhaa kuin rasistinen kirjoittelukin.”
    Mitä mahdat tällä tarkoittaa..?
    Ilman muuta kannattaa ja pitää tehdä poliisille ilmoitus, jos havaitsee lainvastaista toimintaa. Siitäkin huolimatta, että poliisin resursseja vähennetään koko ajan. Tässä olen samaa mieltä kanssasi.
    Mutta tuo, että poliisilla olisi kuvailemasi lapsellinen asennevamma työtään kohtaan. Hohhoijaa. Ensinnäkin poliisilla on velvollisuus tutkia kaikki tapaukset, mistä tehdään rikosilmoitus. Tietysti järkeä käyttäen: jos joku kuuhullu kertoo, että Vladimir Putin murtautuu öisin hänen kotiinsa ja juo jääkaapista piimät, niin sen voinee jättää omaan arvoonsa. Tai siis delegoida sosiaalityöntekijöille.
    Ja toiseksi. Ottaa suorastaan aivoon nämä totuuksina julistettavat höpinät poliisin asenteellisuudesta ja asennevammoista. Olen ihan varma, että poliisikunnasta 99% tekee työnsä vastuuntuntoisesti ja sotkematta omia henk.koht. näkemyksiään viranhoitoon.

 3. 3

  RR sanoo

  Nimenomaan pelosta tässä on kyse. Missä vaiheessa suomalaisista on tullut tuollaisia neitimäisiä vellihousuja, jotka vääntävät itsensä hysteerisiin itkuparkuraivareihin mitättömien riskien vuoksi?

  • 3.1

   m sanoo

   Just. Kiitos, kun rinnastit vellihousuuden ja neitiyden/naiseuden. Ei tunnu yhtään sen paremmalta kuin rasististen öyhööjien yhtäkkinen huoli raiskauksista.

   • 3.1.1

    RR sanoo

    Pahoittelen tätä kieltämättä loukkaavaa sanavalintaa. Halusin vain ilmaista asian kohderyhmän itse ymmärtämällä kielellä.

    • 3.1.1.1

     juuhelikkäs sanoo

     Meinaat että se kohderyhmä on sama kuin tämän blogin kommenttien kohderyhmä?

     • 3.1.1.1.1

      MariaR sanoo

      Taitaa niitä kohderyhmään kuuluvia täällä aika paljon päivystää. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin kommenttiosion viesteistä joutuu moderoimaan valtavasti törkyä.

 4. 4

  tantsu sanoo

  Oivallinen kirjoitus taas. Olen miettinyt tuota ”pelkäämistä”. Varmasti osa rasistisista raivoajista ehkä pelkääkin, mutta jotenkin tuntuu siltä, että taustalla ei monilla ole mitään todellista pelkoa vaan silkkaa viheliäistä surkeutta ja ennen muuta – ehkä edellisestä johtuvana – halu vihata. Kuten Hannu Lauerma on todennut, vihaaminen on tavallaan hyvin voimaannuttava tunne. Onhan se mukava uhota porukassa ja tuntea jonkinlaista muka-voimaa ja ylemmyyttä oman viheliäisyytensä sijaan. Ja kun oikeasti ei mitään vihattavaa ole, niin se pitää keksiä. Ja kun _ykkinkertaisuus_ estää näkemästä ne oikeat syyt oman elämän viheliäisyyteen, niin etstiään sitten se ääliömäisin kohde. ”Katupartioiden” edustajan puheenvuoro Lapin kansassa paljasti sen, että siellä hakemalla haetaan vastakkainasettelua, jotta päästäisiin hakkamaan ulkomaalaisia.

  • 4.1

   Masa sanoo

   Oikeutettu viha on vahva tunne, ja tosiaan antaa voimaa. Ongelma on tuon oikeutuksen kanssa.

   Ukkola on tosiaan väärässä tuon vaikenemisen tehokkuudesta. Se tepsii trolleihin, ihmisiin jotka haluavat huomiota. Se ei kun vain rohkaisee ihmisiä, joilla on vahva motivaatio, olipa kyse mielenterveysongelmista, luonnevikaisuudesta, tai poliittisesta kiihkomielisyydestä.

   Muuten olen sitä mieltä, että jos ja kun ajat muuttuvat, niin esim. kymmenen vuoden päästä moni tämänhetkinen maahanmuuton vastustaja on ihmeissään sosiaalisesta mediasta löytyvien vanhojen vihanpurkaustensa kanssa. Ottaisitko sinä töihin jonkun, joka toivoi omalla nimellään ja naamallaan toisin ajattelevien raiskaamista?

  • 4.2

   Pera2 sanoo

   Lauerma on puhunut myös, että pieni osa ihmisistä on tehokkaasti vieteltävissä. Pienessä mittakaavassa tällä ei olisi merkitystä mutta isossa mittakaavassa tulokset rupeavat jo näkymään.

  • 4.3

   Supa Troopa sanoo

   Ja on sekin muistettava, että osa ihmisistä nyt vain on ilkeitä kus’päitä, siis ihan perusluonteeltaan. Tämä nykyinen, melkeinpä valtiovallan siunaama sellainen, rasismihuutelu ja -uhkailu netissä antaa näillekin melko kivan temmellyskentän omalle v*ttumaisuudelleen. Osa tästä porukasta on ihan sitä samaa porukkaa kuin nuo pyöräilijöiden kouluttajat, naapurin kiusaajat ja vammaisten pilkkaajat. Osa pelkureita, osa kus’päitä ja osa, kuten sanoit, oman elämänsä surkimuksia. Kukin sitten päättäköön mielessään mikä osa noista suurin…

 5. 5

  iris ritola sanoo

  ”Ihmetyttää…kummastuttaa pientä kulkijaa”…itse asiassa pelottaa, että mihin tuo viha ja raivo lopulta johtaa…..kammottavia esimerkkejä on lähimenneisyydessä omassa maanosassamme…..

 6. 6

  Marjatta sanoo

  Facebookin käyttöehtojen kohdan 3 Turvallisuus alakohta 7 sanoo näin:
  ”Et julkaise sisältöä, joka on vihapuhetta tai luonteeltaan uhkaavaa tai pornografista, joka yllyttää väkivaltaan…”

  Sitä en tiedä kuinka tyhjää tekstiä tuo on ja mitä vaadittaisiin todisteiksi – onko esimerkiksi tässä blogissa olevat kuvakaappaukset käypiä todisteita ja perusteita kyseisten henkilöiden ilmiantamiselle Facebookin suuntaan. Jos tällainen siivouskampanja aloitettaisiin, olisiko siitä apua?

  • 6.1

   Haikki sanoo

   Itsestäni ainakin tuntunut, että ei niin mitään vaikutusta. Muutaman noita tämän sivun esimerkkejä pahemman ylilyönnin nähnyt ja niistä ilmoittanut. Bumerangina tulleet takaisin, ettei aiheuta jatkotoimenpiteitä. Sitä en toki tiedä, että poistiko joku ne ennen Facebookin ylläpitäjiä ja sikseivät aiheuttaneet toimenpiteitä.

  • 6.2

   Marko Turunen sanoo

   Tuolla FB:n omalla säännöllä ei luonnollisestikaan ole mitään virkaa. FB elää mainostuloista ja nämä rasistit, vihapuheen-lietsojat ja muutkin ääri ainekset tuovat sivustolle paljon asiakkaita. FB:n kannalta se yhtälö on muotoa: =$

   • 6.2.1

    Jiri sanoo

    Tuo FB:n ilmianto toimii sillä tavalla, että kun tuee bumerangina takasin, on tehtävä uudelleen. Näin ovat kaverini kertoneet, että se on joku botti joka etsii kuvista symboleja ja tekstistä sanoja, kuten hakaristi, natsi tms. ja se on kai englanninkielinen botti.
    Kun valitus tulee bumerangina, pitää tehdä se uudelleen ja englanniksi selvittää siihen viestikenttään, että mikä tässä ilmiannetussa tekstissä on nyt sitten sitä mistä ilmianto tehdään.
    Joten uutta ilmiantoa kehiin vaan. Tietääkseni sekin saattaa toimia kun tarpeeksi moni ilmiantaa saman, mutta en ole ihan varma. ”Ilmiselvissä” tapauksissa voi toimia ihan yksi ilmoitus, mutta koska FB on amerikkalainen, niin vain paljas naisen nänni tuottaa heti tulosta. Kaikki muu pitää perustella laajasti.

  • 6.3

   Kari Perttula sanoo

   Facen automaattivalvonta ei oikein toimi suomenkielisten postausten kanssa. Ja ihminen tarkastaa postauksen vain jos ilmiantoja tulee riittävän monta. Paljonko tuo riittävä määrä on, sitä en tiedä. Eli vain jos saa riittävän monen ilmiantamaan kunkin postauksen, se saadaan face toimesta poistettua. Ja tätä mekanismia hommalaiset käyttävät surutta, masinoimalla ilmiantokampanjoita omilla foorumeillaan. 🙁

 7. 7

  elina sanoo

  Toinen puoli on median ja järjestöjen aluksi harrastama salailu ja valkopesu. Nyttemmin lehdistössä on alkanut oleen kriittisiäkin kommentteja tästä salailusta. Esimerkiksi Ulla Appelisin kirjoitti aiheestaa erittäin hyvän kirjoituksen. Poliisikin joutui pitkän valkopesun jälkeen myöntämään, että VOKeista saattaa sitten kuitenkin olla turvallisuusuhkaa.

  MVLehden kaltaisten sivustojen nousu perustuu nimenomaan tähän salailuun. Jos media olisi hoitanut hommasa niin MVLehti ei olisi koskaan päässyt nykyiseen asemaansa, (liian)moni käy nykyisin tarkistamassa MVLehdestä mitä valtamedia unohti kertoa. Suvakit muuten tekivät aikoinaan täsmälleen saman virheen Halla-Ahon kanssa. Täysin tuntemattomasta blogistista tehtiin valtakunnan julkkis ja mamu kriittisten kulttihahmo, aiheuttamalla täysin käsittämätön kohu.

  Samaan sarjaan kuuluu myös SD:n nousu yhdeksi Ruotsin suurimmista puolueista….

  • 7.1

   Minna sanoo

   Joidenkin ihmisten tirkistelyvietti nyt vain on mennyt sairaalloiseksi ettei mikään tavallinen uutisointi riitä haaskalintujen verenhimoa tyydyttämään. Uutisesta kuin uutisesta pitää saada lukea överiksi mennyt sensaatioversio.

   Vai onko jonkun mielestä siinä jotakin järkeä, että saksalaisen paikallislehden harmiton uutinen on paisuteltu ja revitelty Daily Mailin kautta ja edelleen tuplattu MV-lehteen sellaisessa mittakaavassa, että siitä hädin tuskin alkuperäistä tunnistaa. Tässäkin tapauksessa suomalainen valtamedia on siis ”salaillut” jotakin, mitä ei ole Saksassa koskaan edes tapahtunut. Käsittämätöntä miten saksalaisen pikkukylän tapahtumatta jäämiset vaikuttavat suomalaisten arkeen kokonaisen sanomalehden etusivun verran. Suomalaiset ovat seonneet ihan täysin.

  • 7.2

   LL sanoo

   Elina, puhut ongelmista. Kenen ongelmista on silloin kyse kun joku uhkailee väkivallalla toista ihmistä? Eiköhän ongelmainen ole se reppana, joka ei kykene muuhun kuin uhoamaan pelkonsa vallassa ja lietsomaan muitakin siihen.

   Ihmisten maailmassa on aina keskinäisiä ristiriitoja ja sosiaalisia ongelmia. Riitojen ja erimielisyyksien ratkaiseminen väkivaltaisesti on aina surkein ratkaisu. Riitoja ei ratkaista somessa öyhöttämällä ja rasitisia juttuja tai asenteita kasvattamalla vaan siellä missä ihmiset oikeasti elävät elämäänsä.

  • 7.3

   PMRyyppö sanoo

   Mitä valtamedia unohti kertoa? Eli olet sitä mieltä, että MVjulkaisu kertoo vain ja ainoastaan totuuksia, mitkä ovat muilta unohtuneet? Ja Ulla Appelsiiniin värittyneet kirjoitukset kyllä tunnetaan.

 8. 8

  niinpä niin sanoo

  First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

  -Mahatma Gandhi-

 9. 9

  Angie sanoo

  Tähän netin vihapuheeseen hiljaisuudella vastaaminen on totaalinen virhe. Tämä kansan kiihottaminen on jatkunut nyt jo vuosia Halla-ahon ja Hommafoorumin puitteissa ja mv jatkaa sitä. Ja koko ajan äänenpainot ovat koventuneet. Perussuomalaisen kansanedustajan avustajana työskentelevä henkilö aivan avoimesti somessa kannattaa kun Huume-Ilja Janitskin ehdottaa Aleksander Stubbin tappamista, tämä tapahtui pari viikkoa sitten. Jos olisin eduskunnan turvallisuuspäällikkö, estäisin tämän avustajan pääsyn rakennukseen. Myös esim. vasemmistoliiton kansanedustajasta (Li Andersson) puhuttiin täysin asiattomia itsenäisyyspäivänä järjestetyssä tilaisuudessa. En ole nähnyt mitään laajempaa paheksuntaa kummastakaan tapauksesta julkisuudesta. Minkään muun puolueen, kuin persujen piiristä, ei kuulu tällaista vihapuhetta muista poliitikoista. Samaan aikaan ”maahanmuuttokriittisiä” ei saa kutsua rasisteiksi eikä natseja natseiksi. Ihan tavalliset ihmiset puolustivat tämänkin blogin kommenteissa natsikulkuetta! Suomen Punaisen Ristin työntekijöitä kivitetään ja pienille lapsille huudetaan kaupungilla rattaisiin ”Go home”. Minusta on äärimmäisen tärkeää, että Saku jaksaa kirjoittaa blogiaan juuri näistä asioista. Kiitos Sinulle siitä !!!

  • 9.1

   niin totanoin sanoo

   Angie,
   Sulla taitaa hippuisen olla faktat hukassa…. Iso osa suomalaisista ei ollut koskaan kuullutkaan Halla-Ahosta ennenkuin, joku toimittaja veti herneen nenään –> isot lööpit ja mies oli julkkis ja mamukriittisten esitaistelija. Jos tuo herne olisi jäänyt vetämättä nenään niin Halla-Aho olisi samassa kategoriassa kuin yrjöperskeles, vasarahammer, Paavo Tajukangas, Ruukinmatruuna, jne, jne… Kyseiset blogistit toki ovat hyvin tunnettuja omissa piireissään ja toisinaan piirien ulkopuolellakin mutta siihen se sitten jää. Kuinka moni tämän palstan lukijoista tietää kyseiset herrat?

 10. 10

  SKP sanoo

  Hyvä Uuninpankkopoikka, Sanna Ukkolan kirjoituksessa oli kyse tunnettujen yhteiskunnallisten keskustelijoiden suhtautumisesta, ei rasistisesta vihakirjoittelusta. Sekoitat tässä nyt kaksi asiaa.

 11. 11

  Nina sanoo

  Kiitos Saku että jaksat. Olen täysin samaa mieltä siitä, että näihin puheisiin ei voi eikä saa vastata hiljaisuudella. Ongelma on vain se, että mitä niille voi tehdä? Mitä minä yksityinen henkilö voisin tehdä tälle asialle, olen niin helkkarin turhautunut siitä, että tunnen olevani täysin aseeton näitä möykkääjiä vastaan?

  • 11.1

   tantsu sanoo

   Tuolla ylempänä oli mielestäni hyvä kommentti siihen, miten jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa. Itse toimin samoin kun hän. Tuntuu kyllä, että pitäisi perustaa jokin laajempi kansanliike, joka tuomitsisi – ja myös osoittaisi – sen, mihin tämä rasismin ja natsismin hyssyttely on menossa. Kepu ja kokoomus – hallituksessa – ovat peesaamiseen melkein yhtä syyllisiä kuin natsien ja rasistien kanssa – alusta lähtien – flirttailleet perussuomalaiset, koska hallituksen lehmäkauppojen takia on ”pakko”.

   • 11.1.1

    Minna sanoo

    Tällä blogilla on jo melkein 11 000 tykkääjää facebookissa. Tämä päivitys on kerännyt neljässä tunnissa 686 tykkäystä ja 124 jakoa. Eli tämän ongelman on tänäänkin taas aika moni jo lukenut.

   • 11.1.2

    LL sanoo

    Ranskassa juuri natsinationalistit hävisivät vaalit, koska muut puolueet estivät yhdessä sen. Liittoutuivat yhteen.

    Meillä on nyt eduskunnassa avoimesti fasististen järjestöjen aktiiveja ja kansanedustajia jotka hengailevat näiden järjestöjen liepeillä. Kokoomus ja kepu ovat myös nyt tämänkaltaisten ideologioiden myötäilijöitä, ja kovat ovat heidänkin aatteensa.

    Vastavoima on olemassa. Se on tämän vuoden aikana jo nähty. Eikä se tule antamaan periksi. Leijonakorumiehet ja suomipaitaporukat ja polttopulloilijat eivät ole näihin isoihin mielenilmauksiin edes tulleet. He eivät tunne solidaarisuutta edes eläkeläisiä, vammaisia, työttömiä, palkansaajia ja opiskelijoita kohtaan.

 12. 12

  Maxx sanoo

  ”moni käy nykyisin tarkistamassa MVLehdestä mitä valtamedia unohti kertoa. ”

  Kuten varmaan tiedät niin ne jutut mitä ”unohdettiin kertoa” on harvoin totta. Ne on kopioitu itselleen mieluisalta propagandasivustolta. Oikeat mediat joutuu tarkistamaan väitteidensä paikkkaansapitävyyden. MV lehti ei ole mikään media joten kirjoittajilla ei ole mitään tarvetta tarkistaa yhtään mitään. Siellä voidaan väittää ihan mitä tahansa. MV lehdellä on pitkä matka kuljettavana ennekuin sitä voi kutsua vastamediaksi.

  Suomesta puuttuu kokonaan oikea vastamedia joka voisi kirjoittaa mistä valtamedia ei voi/halua, mutta silti toimisi ammattimaisesti eli ei julkaise mitään huuhaata. Voima lehti on sinnepäin, mutta he ovat vahvasti vasemmistolaisia mikä värittää sanomaa liikaa. Oikea vastamedia ei symppaisi vasemmistoa eikä oikeistoa.

  Vihapuhe on suomessa kiellettyä, mutta MV ja FB kirjoitukset vähintäänkin kokeilee sitä rajaa. Jossain vaiheessa siihen on puututtava.

  • 12.1

   Elina sanoo

   Unohdit tuosta lainauksestasi sanan ”liian” pois, jolloin koko lauseen merkitys muuttuu. Toki mvlehdessä on paljon paskaa mutta hyvässä valheessa on aina osa tottakin. Valtamedian valkopesussa ei ollut totuuspohjan häivääkään, joten sitä ei uskottu ja nyt korjaillaan virheitä.
   Mvlehti mm. julkaisi esimmäisenä optulan ”Maahanmuuttajat rikosten uhreina ja tekijöinä” ja luonnollisesti painotti siitä oman agendansa mukaisia asioita. Valtamedia tarttui tutkimukseen myöhään ja mvlehti sai oman viestinsä läpi. Samoin mvlehti kaivoi ensimmäisenä Irakilaisen kaverin, joka roikottaa mestaamansa kaverin päätä, valtamedia uutisoi vasta kun poliisi pidätti kaverin.
   Poliisin kohtaamista ongelmista mvlehti kertoi jo paljon ennenkuin poliisijohto tiedotti aiheesta. Tiedotteen jälkeen mm. päätettiin alkaa sulkemaan VOKeja. Miksi valtamedia ei uutisoinut poliisiin kohdistuvasta väkivallasta? Miten mvlehti sai tiedon poliisilta mutta valtamedia, jolla pitäisi olla hyvät suhteet myös poliisiin ei saanut tietoja? Ei tiennyt vai ei halunnut tietää?

   Edellä mainitut toki ovat ”sokeakin kana jyvän löytää” -esimerkkejä mutta mediatalojen, joilla on miljoonien budjetit pitää vain yksinkertaisesti ehtiä ensin! Nyt mvlehdellä on monta esimerkkiä, joissa se voi väittää valtamedian salailleen ja harrastaneen valkopesua. Onko asia näin? Vastauksella ei oikeastaan ole väliä, koska kuten yleensä aina tärkeämpää on miltä asiat näyttää kuin mitä asiat oikeasti ovat.
   Valtamediat ovat yrittäneet vähätellä ja mustamaalata mvlehteä (ehkä syystäkin) mutta tälläinen toiminta vain tiivistää rivejä (ei terroria ole sodissakaan toiminut). Mitäs jos valtamedia alkaisi taas tekemään ihan oikeaa tutkivaa journalismiä? Kaivaisi faktoja, vaikka välillä ikäviäkin. Hyökkäisi vaihtoehtomedioiden kimppuun omilla aseillaan – hyvällä journalismilla.

    • 12.1.1.1

     Krista sanoo

     Esimerkiksi minä. Keski-ikäinen, koulutettu, liberaali suomalainen nainen. Juurikin yllämainitusta syystä. Vaikkakin suhtaudun yleisesti asioihin maltillisesti mutta uteliaasti, olen kokenut valtamedian yksisilmäisyyden lyhytnäköiseksi ja typeräksi. Siksi vaihtoehtolehdet ja ulkomaiset julkaisut muiden muassa.

     • 12.1.1.1.1

      Joni Pelkonen sanoo

      Muuten meni oli tuo hommafoorumilta saapuneen ”Kristan” mielipide miltei uskottava, mutta häneltä unohtui jättää pois hommaporukan normifraasi eli ”valtamedia”.

      ”Krista”, et ole ensimmäinen nettihörhö joka yrittää hakea uskottavuutta väittämällä olevansa muka ”Keski-ikäinen, koulutettu, liberaali ” jne.

      Uskottavuus näet katoaa täysin, kun ensin väittää olevansa liberaali ja sitten esittää mitä omituisimpia umpimielisiä mielipiteitä.

     • 12.1.1.1.2

      Minna sanoo

      Niin? Somen viharyhmät ovat tunnetusti pullollaan keski-ikäisiä rasistisia naisia. Tuolla artikkelissa myös yksi keski-ikäinen nainen mainostaa MV-lehteä kuvan kanssa. Mitä tulee koulutukseen, niin peruspersu-duunarit ja kansallismieliset amispudokkaat ovat vuosikausia vakuutelleet, ettei koulutus tee kenestäkään älykästä.

    • 12.1.1.2

     Elina sanoo

     Muistan kuulleeni tuon kommentin ennen jytkyä muodossa ”millainen ihminen edes äänestää persuja”. Jytkyn (siis sen ensimmäisen) jälkeen jotkut olivat aidosti ihmeissään, kun persuja äänesti kaikenlaiset ihmiset kaikista sosiaaliluokista, myös korkeastikoulutetuista.
     Pahin mahdollinen virhe on laittaa mv:n lukijat johonkin ihmisroska luokkaan. MVLehteä lukee kaikenlaiset ihmiset kaikista sosisaaliryhmistä….

     Kysymyksestäsi muuten saa sen kuvan, ettet itse ole käynyt lukemassa mvlehteä. Miten silloin voit syyllistää lehteä? Jo SunTzu osasi kertoa, että ”tunne vihollisesi”. MVlehteä ei tarvitse uskoa mutta kyllä siihen kannattaa tutustua ihan vaan senkin vuoksi, että tietää mitä voiman pimeällä puolella ajatellaan….

     • 12.1.1.2.1

      Angie sanoo

      Aivan oikein Elina, minä en tosiaankaan lue, enkä aio lukea tulevaisuudessakaan. Vältän kaikkea muutakin saastaa elämässäni. Rasismi ei ole uusi normaali.

     • 12.1.1.2.2

      LL sanoo

      Juu, en minäkään lue kyseistä sontajulkaisua. Täytyy sanoa, että mv-julkaisun lukijakunta, vaikka joukossa olisikin mukana jopa koulutettuakin väkeä, on sosiaalisilta ja emotionaalisilta taidoiltaan jälkeenjääneitä.

      Rasismi ja väkivaltaiset teot eivät ole tosiaankaan normaalia.

   • 12.1.2

    Teemu sanoo

    ”Valtamedia” (jos MV-lehteen verrataan niin tähän lukeutuu oikeastaan kaikki muu media) tekee ihan oikeaa tutkivaa journalismia. Uutisia ei aina ehditä tekemään ennen huhujen leviämistä sosiaalisessa mediassa (johon MV:kin lukeutuu), koska toimitukset perehtyvät asioihin ennen niistä tiedottamista. Toimittaja ottaa selvää siitä, mistä kirjoittaa, mikä on tietysti hitaampaa kuin se että alkaisi vaan suu vaahdossa suoltamaan kaiken mikä mieleen tulee ja painaisi ”julkaise”. Mitään ”valkopesua” tai pimittämistä en ole asiallisissa medioissa huomannut, kaikesta kerrotaan kyllä, ja hyvin puolueettomasti.

    MV-lehti ei kilpaile samoista lukijoista ”valtamedian” kanssa. Ihmiset, jotka lukevat MV-lehteä, eivät lukisi/katsoisi ”valtamedioita” yhtään sen enempää jos MV:tä ei olisi – ja jos lukisivat, eivät ymmärtäisi lukemaansa. Nämä ihmiset ovat niin idiotismin ja/tai vainoharhojen sokaisemia, ettei heitä tavoita millään oikealla medialla. Me muut jatkamme lehtien lukemista ja uutisten katsomista ihan kuin ennenkin. Ei ketään järkevää ihmistä kiinnosta mitä jossain MV-lehdessä kerrotaan, samanlaisia kylähullujen disinformaatiosivuja ja mitä tahansa satunnaista kuonaa julkaisevia mainossivustoja on netissä ollut aina. Sinne se MV:kin painuu, unohduksiin, aikansa julkisuudesta nautittuaan.

    • 12.1.2.1

     Elina sanoo

     Teemun kirjoitus on juuri sitä mitä tulee kun ei tunne vihollista. MVLehden keskimääräinen vierailija määrä huitoo 200 000 – 300 000 päivässä. Vastaavasti esimerkiksi Savon Sanomat lukimäärä on hivenen yli 200 000 (printti + verkko) ja Lapin Kansan hieman ~100 000 lukijaa päivässä. [http://www.karkimedia.fi/mediatieto/lukijat-ja-kavijat.html]

     Toisinsanottuna mvlehden ”levikki” pärjää kaikille maakuntalehdille. Mahtaakohan Suomessa oikeasti olla noin paljon ”idiotismin ja/tai vainoharhojen sokaisemia”.

     • 12.1.2.1.1

      LL sanoo

      On, näköjään. Idiotismi tarttuu MV-paskasta. Se vaurioittaa pysyvästi lukijaa.

     • 12.1.2.1.2

      Joni Pelkonen sanoo

      ”Mahtaakohan Suomessa oikeasti olla noin paljon ”idiotismin ja/tai vainoharhojen sokaisemia”.”

      Ei, oikea vierailijamäärä on jossain 80 000 määrissä per viikko.

     • 12.1.2.1.3

      Teemu sanoo

      Et voi tosissasi verrata noita kävijämääriä toisiinsa. MV on klikkienkalastelusivu, raflaavasti otsikoituja linkkejä spammataan villisti ympäri Facebookia ja kaiken maailman foorumeita, jossa ne herättävät siksi hetkeksi mielenkiinnon, että ihminen klikkaa linkkiä (ja raha Iljan kirstuun vilahtaa). Murto-osa kävijöistä käy oikeasti lukemassa niitä juttuja, eikä varsinkaan yhtä enempää (itse kävin aikoinaan, ennen kuin sivusto oli muuttanut nimensä ja tullut laajemmin tunnetuksi, muutamankin kerran siellä – luulin satiiriseksi sivustoksi, jossa julkaistaan huumorijuttuja kieli poskessa). Mainitsemiasi lehtiä taas seurataan päivittäisenä mediana.

      (Ja kyllähän Suomessa houkkia ja moukkia riittää, mutta varmasti vähemmän kuin miltä vaikuttaa. Pitävät vain niin kovaa meteliä.)

     • 12.1.2.1.4

      juuhelikkäs sanoo

      Niin siis, huomasit varmaan että Kärkimedian tiedoissa lukijamäärät ovat päiväkohtaisia, niinkuin päivälehtien kohdalla on tapana ilmoittaa? MVLehdellä taas oli viikossa – joka siis on normaali tapa mitata webbisivun kävijämääriä – OIndexin mukaan 550k viikottaista kävijää, joka tekee siitä n. pari kertaa suositumman webisaitin kun Savon Sanomista (260k, TNS Metrix), ottamatta siis ollenkaan huomioon niitä tuhansia Savolaisia jotka lehden lukevat päivittäin.

   • 12.1.3

    PMRyyppö sanoo

    Uskomatonta että joku edes viitsii puolusta jotain sellaista kuin MVjulkaisu. Kerran kävin katsomassa yhtä juttua, jonka kaveri oli linkannu omalle sivulleen. Raflaava otsikko oli joitain tyyliin, näin muslimit kohtelevat vääräuskoisia naisia, ja kuvassa oli vaaleahiuksinen selvästi väkivallan kohteeksi joutunut nainen. Kuinkas sattuikaan, että kuvan takaa löytyikin linkki ruotsalaiseen lehteen, jonka jutussa ei missään vaiheessa puhuttu ei ulkomaalaisista, ei muslimeista vaan ainoastaan naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Ehkäpä luotettiin siihen, että yhtä suuri kuin on inho ulkomaalaisia kohtaa, niin yhtä suuri se on ruotsin-kieltä kohtaan, eikä kukaan edes viiti lukea juttua.

 13. 13

  Aikamies sanoo

  Hiljaisuus tosiaankin on myötäelämistä. Toisaalta kun provosoidaan ei pidä provosoitua. Jokaisella on oikeus kenenkään sitä ennalta estämättä… näinhän se laki sanoo. Yksinkertaisempi kanssakulkija ei tosin ymmärrä. että vapauteen liittyy aina vastuu. Saanhan varmasti sanoa ”purukan” olevan yksinkertaista, helposti vedätettävää, ajattelematonta. ei ihan viisasta jne. En kuitenkaan sano, etten vastuuseen joutuisi. Tai siis toteennäyttämään väitteitäni vaatisivat. Eihän se kai oletettavasti kovin vaikeaa olisi, mutta kiusallista kaiketi.

 14. 14

  elm sanoo

  Miksei Suomeenkin jotakin tällaista: http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/uusi-seelanti-teki-trollaamisesta-laitonta-tuomioksi-voi-napsahtaa-jopa-kaksi-vuotta-vankeutta/5255148

  Tällä olisi paitsi suuri työllistävä vaikutus, myös erinomaisen suuri kansantaloudellinen vaikutus (kerättyjen sakkojen myötä), sivistyksellisestä vaikutuksesta puhumattakaan.

  Otteita jutusta:

  ”Laki on vapaasti suomennettuna nimeltään ”haitallinen digitaalinen teko”. Lain mukaan jokaiselle, joka aiheuttaa harmia levittämällä digitaalista sisältöä – eli trollaamalla – langetetaan tuomio ja heitä voi odottaa jopa kahden vuoden vankeus ja 30 000 euron suuruinen sakko.”

  ”Mikä sitten lasketaan harmilliseksi digitaaliseksi sisällöksi? Lain mukaan rikokseen syyllistyy jokainen, joka käyttää internetissä jotain sivustoa tai sosiaalista mediaa aiheuttaakseen lietsoakseen ”vakavaa henkistä tuskaa”.

  Henkisen tuskan aiheuttamiseksi lasketaan esimerkiksi vahingoittavan, uhkaavan tai pelottavan kielen käyttäminen, sekä yksityisten kuvien tai tietojen jakaminen ilman asianosaisen lupaa.

  Uuden-Seelannin lakipykäliin lisättiin myös toinen merkintä: mikäli joku käskee internetissä toista henkilöä tappamaan itsensä, voi kommentin kirjoittaja saada jopa kolmen vuoden vankeustuomion.”

  Onko jollakulla Uudessa-Seelannissa ystäviä – voisi kysyä, onko kyseinen laki toiminut hyvin?

  Keinoja olisi – jos niitä vain otettaisiin käyttöön.

 15. 15

  tyhmyyden ylistys sanoo

  Huhtasaaren MV-blogin jakamisen tekee vielä sairaammaksi se että sivuston ylläpitäjä kertoi fantasioivansa valtiovarainministeri Stubbin tappamisesta ja Huhtasaari myös osallistui itsenäisyyspäivänä puhujan roolissa tapahtumaan missä mainittiin nimeltä kansanedustajia kenet pitäisi tappaa ja lavalla näytettiin natsitervehdystä ja huudettiin heilhitleriä.

  • 15.1

   LL sanoo

   Huhtasaari on jättänyt vastalauseen (yhdessä kristillisdemokraattien Laukkasen kanssa) lakivaliokunnan mietintöön, joka koskee uuteen avioliittolakiin liittyviä liittänäislakeja.

   Perussuomalaiset ovat hallituspuolue, mutta heidän kansanedustajansa tekee vastalauseen hallituksen esitystä vastaan. 🙂

 16. 16

  Haikki sanoo

  En ihmettele miksi yhä useamman nettiaviisin kommentoimahdollisuus suljettu. Kuonan levitys ei riitä omissa piireissä, vaan tätä MV-maailmankuvaa on pakko jakaa kaikissa mahdollisissa tilaisuuksissa.

  • 16.1

   Pera2 sanoo

   Ja jos ylläpitäjä ei halua lähteä tähän mukaan, syytetään häntä sananvapauden rajoittamisesta.

   • 16.1.1

    Aikamies sanoo

    Höpö höpö. Tai saahan sitä syytellä, jos ei muuta osaa.
    ”Koirat haukkuu – karavaani kulkee”
    Ylläpitäjä, ”päätoimittaja” julkaisee ihan mitä haluaa ja sensuroi ihan mitä haluaa. Säälistä Saku tämänkin julkaisi. Ei pakosta, ei velvollisuudesta.

 17. 17

  miika sanoo

  Hirvisaaren viestistä on tykännyt Perussuomalaisista aktiiveista mm. Nurmeksen kunnanvaltuutettu Jorma Ahponen ja Nurmijärven kunnanhallituksen jäsen Maiju Tapiolinna. Löydättekö muita?

 18. 18

  Kappa sanoo

  Ei saa sivuuttaa, mutta ei saisi provosoituakaan. Kaikilla radikalisoituvilla osapuolilla poteroitumisen kierre on sama ja reaktiot yhä kärkkäämpiä. Ehkä kohta tosiaan tulee ruumiita.

  Ahtisaarella ja CMI:llä luultavasti löytyisi vähiten huonoja keinoja konfliktin rauhoittamiseksi. Rauhantyötä ei tehdä oikeamieliseksi julistautumalla saati hävittämällä pahantekijöitä. Rauha käydään aina neuvottelupöytien kautta, mutta mistä löytyisi neuvottelijat?

 19. 19

  valkoihoinen lihaa syövä heteromies suvakki Jumalan armosta sanoo

  Minä olen puoleni valinnut. Se on väkivallattomuuden tie, ja sanon myös sen, että myös sana on teko. Tulen tästä lähtien suhtautumaan jokaiseen ns. maahanmuuttokriitikkomöyhääjään potentiaalisena sen toisen tien valinneena. Jaan ihmiset vähän niin kuin raamatullisesti vuohiin ja lampaisiin. Yhtä mahtipontisesti jaan sitten heidät ystäviin ja niihin jotka eivät sitä ole 😉

  Lainmukaisuuden, ihmisarvon kunnioituksen, väkivallattomuuden ja arkipäivän kohteliaisuuden periaatteideni mukaisesti nuo vuohet, joille sanotaan ”menkää pois minun luotani, te kirotut”, eivät ole ystäviäni.

  Toisin sanoen, jokainen joka haluaa, saa tulla aidosti kriittisesti puhumaan ja keskustelemaan esimerkiksi maahanmuutosta, turvapaikanhakijoista, ongelmista missä tahansa ihmiselämän ilmiössä, mutta tiedä, että arvostan paljon enemmän (tosin arvostukseni ei ole suuri) avoimesti rasistista ihmistä kuin sellaista, joka pellenä peittää rasistisuutensa eli väkivaltaisuutensa jonkin muka-kriittisyyden tai muun valepukuun.

  Jokainen saa, jos nyt asiakseen sattuu ottamaan, vapaasti tulla asiaa omalta kohdataan tarkentamaan, kuuluuko vuohiin vaiko lampaisiin.

  Kiitän henkilökohtaisesti Sakari Timosta, joka viimeistään avasi silmäni kaikkeen tähän. Kiitos ja kunnia! Työsi ei ole mennyt ainakaan yhden ihmisen kohdalla hukkaan.

 20. 20

  Pera2 sanoo

  Saku kirjoittaa:”joten ei pidä ihmetellä myöskään väkivallalle hurraamista.” Silti vain tänäänkin hämmästyin (surullisena) kommentointia uutiselle, jossa Sprn vapaaehtoistyöntekijää oli uhkailtu.

 21. 21

  Tio sanoo

  Eikö tuo Hirvisaaren päivitys täytä rikoksen tunnusmerkkejä kiihottamisessa kansanryhmää vastaan? Hänet pitäisi saattaa vastuuseen moisista puheista.

  Saku: Loistava ja toivoa herättävä bloggaus.

  • 21.1

   Pera2 sanoo

   Tarttuipa Hirvisaaren blogista mukaan väite, että tämä kriisi johtuu hengellisestä haaksirikosta (ateismi).

   Ihmettelen muutenkin Hirvisaaren että Huhtasaaren kommentteja siltä pohjalta, että he ilmeisesti ovat syvästi kristillisiä? Sen mitä kristinuskoa tunnen, niin eikö tärkeimpiä opetuksia ole rakkauden kaksoiskäsky?

   • 21.1.1

    valkoihoinen lihaa syövä heteromies suvakki Jumalan armosta sanoo

    Ei voi olla totta. Vasta nyt luin Hirvisaren kommentin tarkemmin…

    Aika sanattomaksi vetää. En nyt ihan tynnyrissä ole elänyt, mutta toi järkytti.

    Ainakin jannu on puolensa valinnut.

   • 21.1.2

    valkoihoinen lihaa syövä heteromies suvakki Jumalan armosta sanoo

    Jos olisin varakkaampi ja taloudellisesti huoleton, eikä mulla olisi kahta poikaa kasvatettavana, lähtisin turvapaikan hakijaksi jonnekin helkkarin kauas pois täältä. Alan voida henkisesti pahoin täällä, ja pahoin pelkään, että joka tapauksessa menetän tämän paikan sinä hyvänä maana, johon olen syntynyt. Viimeistään siinä vaiheessa pakenenisin ja jättäisin uppoavan laivan, jos tapahtuisi jokin vielä pahempi keikaus sivistyksen murenemiseen, ihmisarvon polkemiseen ja lainmukaisuuden halveksimiseen. En tiedä olisiko se epäisänmaallista, ainakaan ei olisi enää mitään mitä puolustaa. Joitakin kanssaihmisiä massapsykoosin kynsissä kävisi kyllä sääli.

    • 21.1.2.1

     LL sanoo

     Et ole yksin tämän hulluuden keskellä. Joten jääthän?

     • 21.1.2.1.1

      valkoihoinen lihaa syövä heteromies suvakki Jumalan armosta sanoo

      Niin, onhan se niinkin, että tosi kaveria ei jätetä tuleen makaamaan. Immoslaista taistelu-retoriikkaa käyttäekseni, sanotaan että sota ei yhtä miestä kaipaa, mutta se ei ehkä päde tässä, yhtään itseäni korostamatta.

  • 21.2

   Aikamies sanoo

   Täsmälleen ja tarkalleen samaa mieltä. Toisaalta mistäs sen tietää, että kyse onkin vain taitamattomuudesta ja osaamattomuudesta. Sitä kun on oikein paha olla ja laukoo mitä sattuu ilman että, tai siis niin, että ajatuskaan ei kulje, niin voidaan katsoa jopa syyntakeettomaksi.
   Eihän tuo toki vaadi kuin rikosilmoituksen (ja senkin voi tehdä netissä.) Tiedä sitten onko ilmoituksesta muuta hyötyä kuin että keltainen lehdistö ja ne muut saavat lisää ”myyntiä”?
   Eiköhän julisteta joulurauha. Turussahan sitä ei tunnu olevan…

 22. 23

  sanoo

  Nythän tuo sitten alkaa seuraukset näkymään, kun ei ole työtä, tulevaisuutta, sosiaalisia verkostoja ja haasteetkin ihan maailmanluokkaa. Sivistyksestä tämä ei ole kiinni kuin siltä ohuelta osaltaan, pintasilaukselta, joka sitoo luonteen alhaisuuden paikoilleen jonnekin piiloon. Ihmekö jos ihminen tyhmäilee, kun ei ole näköalaa, toimeentuloa työstä, muutakin elämää sen ohessa ja ennenkaikkea yhteisöä mihin tahtoo kuulua/minkä arvostuksen säilyttää? Sehän tyhmäilyn eräänä näkyvän pään osana olevassa virtuaalisen vessan pitämisessä vain on kiusallista, että kun vastoimet eivät mitään toimita ellei suorite delegitimoi kohteensa tekemistä.

  Yläpuolella seisominen on ajatuksena ihan kiva, mutta kun ihmisillä ei välttämättä ole mitään kykyä suodattaa lukemaansa ja kohta joku täysipäiseksi aikuiseksi kuvittelemasi tulee kysymään/sanomaan oletko sinä/sinä olet ihan silkan nettiin kirjotetun paskan perusteella. Sitten seuraava joka haastattelee sinua tai seuraava kenen kanssa pyrit tekemään yhteistyötä googlettaa nimesi ja siinähän sitä taas ollaan. Se on vain niin paljon helpompi malttaa mielensä, kun itse asuu paremman väen alueella omakotitalossa hälytyslaitteiden takana mistä ajaa kartano-Volvollaan suoraan sisään vartioidun rakennuksen autotalliin jne, kun asua kakkalandiassa ties kenen keskuudessa sekä elämä on muutenkin kauniisti sanottuna vähä niinku toisenlaisiin oletusarvoihin perustuvaa. Niinno, siitähän se lopulta ratkeaa, että lakkaako käyttämästä ääntään tai muuttaako aihetta.

  Asiat ovat siis yhtäläisen sekaisin sekä ennakkoluuloisuuden ja ihmisvihan saattamisessa salonkikelpoiseksi että oman pahoinvointinsa käsittelyssä ”yhteiskunnallisen” toiminnan kautta. Ja valitettavasti kyllä tämä on ihan tahallista voittoatavoittelevaa toimintaa, mutta ilman delegitimointia se ei tule miksikään eli tässä tapauksessa noiden kahden välisen yhteyden osoittamista. Sen ei enää pidä riittää, että inistään johonkin Facebook-ryhmään kuulumisesta tai someen postaamisesta ylipäätään, koska edelleenkin näitä vähätellään mikäli ininän kohde ei ole äänenlähteeseen nähden selkeästi alisteisessa asemassa, jossa huonompikin veto välttää. Kaikki on tehtävä, että ei yllytyksestä koskaan käytäisi käräjiä, koska kuka hitto sen takaa että teko päättyy ennen jonkun hengenmenoa?

 23. 24

  Pera2 sanoo

  Kiinnostuihan tuo poliisikin jo Hirvisaaren päivityksestä.

  • 24.1

   valkoihoinen lihaa syövä heteromies suvakki Jumalan armosta sanoo

   Hirvisaari on liittynyt näköjään endlösung der mamufrage-porukkaan, kun ei tarvitse välittää kaikenmaailman häiritsevistä puoluejäsenyyksistä. Huhtasaari taas alkaa muistuttamaan Deutche Christen-liikkeen ajattelua siinä, että Jumala on kyllä luonut kaikki ihmiset, mutta toisista heistä on luvallista esittää valheellisia huhuja, koska isänmaan etu niin vaatii. Niinhän ne asiat koetaan, vaikka kaikki ei niin aina oikeasti menekään.

 24. 25

  Angie sanoo

  Joidenkin nimimerkkien toimesta näyttää Uuninpankkopojan blogin kommenttiosiosta tulleen varsinainen mv:n mainos.

  • 25.1

   Saku Timonen sanoo

   Älkää vastatko noiden MV:tä mainostavien trollinimimerkkien ”Petri” ja ”Kiakkoviaras” kommentteihin. Poistan ne kuitenkin ja vastauksenne menevät siinä samassa. Lisäksi harkitsen vakavissani näiden trollaajien nimen ja sp-osoitteen julkaisemista.

 25. 26

  Jorma Hevonkoski sanoo

  Tuntuu, että mielisairaita ihmisiä on keskuudessamme enemmän kuin ymmärrämme. Vai voiko normaaliksi käyttäytymiseksi kutsua jonkin tuntemattoman ihmisen pahoinpitelyyn yllyttäminen. Perkele. Kaivan isävainaan pesäpallomailan ja meen kyttään räntäsateeseen josko tulis polttopullopoikasia. Kolauttelisin älliä kalloon. Saatana

  • 26.1

   Angie sanoo

   Kannattaa Jorma käyttää sitä mailaa VAIN pesäpallon pelaamiseen. Väkivaltaa ei pidä käyttää eikä sen käytöllä uhkailla, ei edes tuhopolttaja-rasisteja.

   • 26.1.1

    Minna sanoo

    Älä annan fundispatrioottin väkivaltafantasioitten myrkyttää mieltäsi. Kaikki väkivaltarikolliset on saatava oikeusteitse kuriin. Porissa poliisi jo ennakoiden partioi katupartioita.

 26. 27

  Jore Puusa sanoo

  Rasistiset vihasivustot saavat aikaan vakavaa koulukiusaamista.
  Tästä ei puhuta missään.
  Kun virkamies joutuu antamaan tietoihinsa perustuvat lausunnon, on hän MV Janitskinin mukaan ”suvakkihuora mokkakikkelin imijä…ja tätä aletaan samantien toistaa koulunpihalla ao henkilön lapsille. MV:n lukijoissa on paljon heikkolahjaisia tms. murrosikäisiä ja nuorempiakin jotka nauttivat toisten rääkkäämisestä. Tässä mielessä MV aiheuttaa tulevina stressiperäisen trauman parantamisyrityksineen suurta rahanmenoa yhteiskunnalle.
  Olen ollut monta kertaa poliisihallintoon yhteydessä näistä -koettaen pyytää, rukoilla ja ehdottaa heitä vihdoinkin tekemään jotain asiallle. Viimeksi ihmettelin miksei Janistkinia otettu kiinni itsenäisyyspäivänä, jolloin hän mahdollisesti on ollut Helsingissä rikosilmoitusten takia. Ei vastausta.
  MV saa aikaan kymmenien FaceBook sivujen sulkemista jatkuvasti ja ne joiden keikat ( journalistit) tulevat facen kontaktin kautta menettävät rahaa ja työtä kun janistkin kaataa feikki-ilmiannolla tiliejä ( account).
  Janistkin varastaa 90% aineistostaan vedoten sitaattioikeuteen, mutta on väärässä, koska oman aineiston täydellistä puuttumista ei saa sitaatilla korvata. Hän saa aikaan moraalin heikentymistä, jos tuo varastaa niin minäkin.
  Miten paljon Mitävittua aikaansaa itsemurhia, mahdoton sanoa —mutta tiedän että oljenkorsi voi katkaista kamelin selän. Ihminen joka on down- saattaa romahtaa lukiessaan mitävittun solvauksia.
  Mitä enemmän poliisi (ja me jotka emme tee mitään) katsoo muualle, sitä ylimielisemmäksi Janitskin tulee. Se johtaa suoraan lisääntyneeseen valehteluun ja solvauksen katto nousee korkeammalle.
  Perusongelma on että kaikki mitä tässä kirjoitetaan sataa Janitskinin laariin koska mitään sanktioita ei ole. Hän on trauma-addikti, joka nauttii kun häntä vastaan hyökätään ja lukee tätäkin innolla. MV johtuu puhtaasti siitä että Janitskin halusi olla epätoivoisesti kunnioitettu journallisti jopa niin, että anoi itselleen Bonnierin journalistipalkintoa joku aika sitten ja sai seuraajiltaan valtavan kannatuksen.
  Minä olen siksi taipuvainen kannattamaan Ukkolaa—-janitskin pitäisi vaieta ”kuoliaaksi” ja kääntää huomio esim fasistien katuprtiointiin tms. Poliisi ei Janitskinille mitään tee eikä mahda. Noncaheleeraaminen olisi parasta.
  Suomessa on aivan tarpeeksi karmeaa rasistista kauhua, jota pitäisi hoitaa tässä ja nyt ja jättää Espanjaan paennut kokaiinin snorttaaja omaan pataansa kiehumaan.

  Yhtä asiaa avoimesti ihmettelen. Onko hän tyhmä vai todella rohkea sillä Espanjassa ollaan paljon lähempänä daeshia ja joku niistä hulluista saattaa hermostua kun janitski kutsuu muslimeita hiekkaneekereiksi ja aasinnussijoiksi tms. Mitä sitten tapahtuu, Historiaako?

 27. 29

  Jore Puusa sanoo

  Voi miten paljon tätäkin on kommentoitu..Voin vaan sanoa että kauan menee ku kaikki te suvakit tajuatte mitä olette Suomelle tehneet.Menee pari vuotta ku tää maan on sekasorrossa teidän takia jotka olette tämän mahdollistaneet.Turha se on enää tulla itkemään ja selittelemään että ei tiedetty että ne käyttää Suomea hyväksi.

  • 29.1

   Saku Timonen sanoo

   Anna olla viimeinen kerta kun tekeydyt toiseksi henkilöksi tässä blogissa. Idenditeettivarkaus on nykyisin rikos ja oikea Puusa saa halutessaan minulta sp- ja ip-osoitteesi.

   • 29.1.1

    Jore Puusa sanoo

    Katsos vaan, Ilja Janitskihan se ilmeisesti on..on tehnyt tuota asiakkailleni ja muutamalla ystävälleni ja haukkunut heitä nimissäni. Vaikka Saku antaisit minulle sp:n ja ip:n ei poliisi tee mitään, mikä on masentavaa. Tai siis tekee tietysti, ottaa vastaan rikosilmoituksen…mutta Janitskinille eivät joko halua tai pysty Espanjan statuksen takia. Saasta tekee saastaisia asioita. Onneksi olen senverran kova ja huono ihminen, etten noista hajoa. Mutta kiitos Saku infosta. Katsotaan.

 28. 30

  Joppe Joutomies sanoo

  Hienoa sananvapauden puolustamista, kaikki kommentit tällä sivustolla ovat samasta muotista. Niin humaania.

  • 30.1

   Saku Timonen sanoo

   Tämä ei ole mikään yleinen keskustelupalsta suomi24:n tapaan. Tämä on blogi. Kommenttien moderoinnista ei ole valitusoikeutta.

   • 30.1.1

    Joppe Joutomie sanoo

    Eihän sitä voi keskusteluksi sanoa, jos et kykene keskustelemaan tai edes ottamaan huomioon muiden mielipiteet. On niin herttaisen helppoa lakaista eriävät mielipiteet maton alle ja julistaa ”minä olen oikeassa”. Häpeä aikuinen mies.

    • 30.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Tämä ei ole keskustelupalsta. Tämä on blogi. Jos haluat keskustella, niin mene keskustelupalkstoille.

     • 30.1.1.1.2

      Saku Timonen sanoo

      Se, että jos on pakko sanoa jotain, niin sanotaan, mutta ei jäädä jankuttamaan. En ole koskaan pyytänyt ketään kommentoimaan tänne mitään. Minulla on parempaakin tekemistä kuin lukea ja poistaa kommentteja, joista puolet on täyttä roskaa. Ja kaikkein vähiten täällä keskustellaan keskustelemisesta.

     • 30.1.1.1.3

      Joppe Joutomies sanoo

      ”blogisti” äityy leuhkaksi, kun on saanut hieman julkisuutta ja muutaman opetuslapsen.. Kannattaisiko Saku jättää tämä blogin pitäminen, kun se tuntuu asenteestasi johtuen olevan niin kovin epämukavaa?.

     • 30.1.1.1.4

      Saku Timonen sanoo

      Ainoan epämukavuuden aiheuttavat Joppe Joutomihen kaltaiset lällättelijät, joilla ei koskaan ole mitään mitään asiallista asiaa, mutta sitäkin suurempi tarve julistaa päänsä tyhjyyttä suureen ääneen.

    • 30.1.1.2

     PMRyyppö sanoo

     Yritän yleensä olla kommentoimatta että heh-heh, mutta ny oli ihan pakko. Vai että oikein opetuslapsi. No, ihan miten vaan, jos se Joppe Joutavaa miellyttää.

     • 30.1.1.2.1

      valkoihoinen lihaa syövä heteromies suvakki Jumalan armosta sanoo

      Ja jos (onneksi) useimmat ihmiset, jotka täällä kommentoivat, ovat sitä mieltä, että kannattavat Sakun lailla lainmukaisuuttaa, ihmisarvon kunnioitusta ja väkivallattomuutta sekä vastustavat rasististen valheiden levittämistä, fyysistä tai henkistä väkivaltaa ja ihmisten syrjinnästä, niin voin sanoa että se opittu iha äidinmaidosta kotona vanhemmilta. Jos joku haluaa sitä Sakun opetuslapseudeksi sanoa, niin siitä vaan, jos se jollekulle tyydytystä tuottaa. Ei ainakaan minun itsetuntoani horjuta. 😀

  • 30.2

   Minna sanoo

   Blogi ei ole julkinen tori, jossa saisi sanavapauden nimissä järjestää rajat kiinni-mielenosoituksen. Blogi on tavallaan yksityisalue, jonka isännällä on valta määrätä kuinka hänen tontillaan käyttäydytään. Käsittääkseni tämän blogin perimmäinen tarkoitus ei myöskään ole puolustaa sananvapautta, vaan ihan sisusiiven peruspersujen tapaan ”tuoda epäkohtia esiin”.

 29. 31

  pitkäaikaistyötön sanoo

  Pelosta puhujat elävät edelleen omassa unelma-kuplassaan. Pelkäävät sen puhkeamista ja projisoivat sen toisaalle. Tuhannet palanneet ”pakolaiset” ja paljastuneet terroristit eivät vielä riitä puhkaisemaan heidän kuplaansa. Paras keino kuplan ylläpitämiseen on hyökätä erimielisiä vastaan kaikilla rintamilla.

  • 31.1

   Saku Timonen sanoo

   Juhani Korhonen, sinulla ei ole enää asiaa tähän blogiin kommentoimaan.

 30. 32

  Anonyymi sanoo

  Mielestäni osuva teksti. Liikkeellä on paljon kansallismielisiä, jotka osoittaa vihaansa suoraan turvapaikanhakijoihin joista valtaosa kuitenkin ovat osanneet olla ihan kunnolla. Mieltä saa osoittaa ja mielipiteet ovat arvokkaita jokaiselta silti. Kuten tekstin alussa oli näitä vertauksia kun homoja pelkää niin oma seksuaalisuus on silloin kyseenalainen.. entäs kun rasisteja pelkää. Onkohan silloin itse kuitenkin liian sinisilmäinen? Tuskin nämä ihmiset ovat muukalaisvihaisia ihan vaan huvikseen.. ongelmia on (sitä tuskin kukaan enää kiistää) ja niistä pitäisi keskustella ja rauhanomaisia mielenosoituksia saa järjestää. Ei turvapaikanhakijoiden hakkaaminen tai tulevien vokkien polttaminen ratkaise mitään. Tekstissäsi siis on paljon hyvää, mutta kansallismielisten ihmisten aivottomaksi haukkuminen on turhaa. Suuri osa väestä EI ole pieksemässä ja polttamassa paikkoja.

  Hyvää joulun odotusta.

 31. 33

  Jore Puusa sanoo

  Sakkeus, LL, m, juuhelikkäs,tantsu, Pera2, Supa Troopa, niinpä niin, niin totanoin, Maxx, Aikamies, elm, tyhmyyden ylistys, Kappa, valkoihoinen lihaa syövä heteromies suvakki Jumalan armosta sanoo, Joppe Joutomies..
  —-
  Jne ovat uusia suomalaisia nimiä (ilmaisesti) Kekseliäitä vanhempia pitää sanoa ja taipuisa lautakunta hyväksymässä.
  Seriously…Ymmärrän, että on pelkuri ja pelkää. Mutta pelkäämisen ja pelkuruuden ja anonymiteetin seurauksena meillä on lähes halvaantunut SOME. Ota paperipussi päästä ja koeta olla rohkea, se ei satu. Se voi olla jopa hieno kokemus.

  Jore Puusa
  Lehtikuvaaja.

  • 33.1

   LL sanoo

   Kommentoin jatkossa enemmän FB:n puolella. Siellä voi suojella itseään bannaamalla pois someörkit ja natsit ja muut. Pelkuriksi haukkuminen on aika typerää. Olen saanut pelätä, ja ihan oikeita sekä todellisia uhkia, aivan riittävästi elämäni aikana.

  • 33.2

   Eija sanoo

   Ymmärrän erittäin hyvin nimimerkin käytön etenkin näinä sairaina aikoina ja jos on todellista uhkaa olemassa. Viime kädessä on kysymys myös omien läheisten suojelemisesta nimimerkin takaa… Sakun asia tietysti päättää täällä blogissaan ja hänen päätöstään kunnioitan. Terv. omalla etunimellä kirjoittava Eija

 32. 34

  Jore Puusa sanoo

  Pelkuriksi haukkuminen on aika typerää.
  ————-
  Metakeskustelun käyminen on minulta typerää ja jankutan samaa nimijuttua yhä uudestaan. mutta toisaalta blogistit valittavat törkyä joka tulee sisään. Se loppuu heti kun vaaditte nimen käyttöä varustettuna paikkakunnalla. Oman blogini kommentit lukee eläkkeellä oleva kollegani ja ottaa pahimmat pois päältä. Suosittelen, säästää omaa nerviä.
  Pelkuruus silti puhuu nimettömyyden takaa. Valitettavasti.
  Olen sotakuvaaja ja senkin tehnyt itsenäni. MV uhkaa tappaa minut jatkuvasti..mutta en voisi sinnekään kirjoittaa minään CLP521D:nä. Kun kirjoitan nimelläni, minä vastaan jatkosotkuista.

  • 34.1

   sauhuttelija sanoo

   Ei. Ei noin. Mä seison aina sanojeni takana vaikka käyttäisinkin nimimerkkiä. Vaikkapa harrastepalstallani nimimerkki on sama kuin nimi niille jotka tietää. Mut ei tarjoa koko maailmalle mahdollisuutta selvittää osoitettani tai puhelinnumeroani.

   En koskaan netissäkään sano mitään mitä en naamatustenkin kehtaisi sanoa. Mutta silti netissä tahdon pysyä nimimerkkinä.

   • 34.1.1

    LL sanoo

    Samoin ”stunned”, en käytä anonymiteetiäni vääriin tarkoituksiin. Se on minulle täysin vieras ajatus. Kunnioitan Sakun päätöstä, minkä hän sitten tekeekin, koska olen nähnyt vuosien aikana minkälaisen väkivallan (aivan oikein luit!) kohteena hänen kirjoituksena ja ajattelunsaovat olleet. Ymmärrän, että bloginpitäjänä hän haluaa tietää kuka on se joka kommentoi. Saku käsittää maailmasta ja yhteiskunnasta paljon muutakin. Ja Se on oleellista, ei se saanko juuriminä kommentoida nimimerkillä.

 33. 35

  LL sanoo

  ”Mä toivon, että sut raiskataan” YLE 24.11.2015
  Kannattaa lukea. Kertoo verkkovihasta. Löytyy tuolla otsikolla.

 34. 36

  VIK sanoo

  Saku, olisiko sinulla sitten parempia toimenpide-ehdotuksia? Jos vihapuheiden sivuuttaminen ei ole suositeltavaa, niin mitä sitten pitäisi tehdä?

  Oletko todellakin sitä mieltä, että tähän asti vihapuheet on sivuutettu ja oltu välinpitämättömiä?? Minusta taas näyttää, että lähes päivittäin tulee vastaan kirjoituksia, joissa reagoidaan vihapuheisiin ja paheksutaan ja kauhistellaan niitä, kuten juuri tässä blogissasikin. Muuten en ehkä edes tietäisi niiden olemassaolostakaan.

  Joskus on reagoitu tarpeettomankin voimakkaasti. Viime kesänä Olli Immosen typerä kirjoitus oli uutisten pääaihe monta viikkoa. Muutama vuosi sitten Jussi Halla-aho tuomittiin oikeudessa sakkoihin kansanryhmää vastaan kiihottamisesta ja uskonrauhan häiritsemisestä, koska hän kirjoitti että ”islam on pedofiiliuskonto” yms. Tämä tuomio ei mahdu minunkaan oikeustajuuni, vaikka olenkin suvakki ja viherpiipertäjä. Kirjoitushan ei ollut millään tavoin uhkaava, pikemminkin tylsää semanttista pyörittelyä. Epäilen, että tämä tapaus pikemminkin teki hänestä hommapiireissä marttyrimaisen sankarihahmon ja antoi hänen ja muiden samanmielisten lausunnoille näkyvyyttä ja painoarvoa.

  Nuo tänne kopioimasi hengentuotteet ovat selvästi monta pykälää rankempaa kamaa. Niissä taitaa jo kansanryhmää vastaan kiihottamisen, laittoman uhkauksen, rikokseen kehottamisen tms. rikoksen tunnusmerkistö täyttyä, joten kai noista voisi poliisille tutkintapyynnön tehdä.

  Jos tuollaista tekstiä tulee istuvan kansanedustajan tai hänen avustajansa suusta, kannattanee poliisin lisäksi ottaa yhteyttä myös eduskunnan hallintoon. Vai mitä ehdotat toimenpiteiksi?

  • 36.1

   Saku Timonen sanoo

   Ehdotan poliisia ja oikeuslaitosta ensiavuksi ja kansan yleistä ja julkisesti osoitettua paheksuntaa tapojen opettamiseksi.