Joulun sanoma

Asikkalassa tuhottiin jo toisen kerran vastaanottokeskukseksi aiottuun hotelliin johtavat portaat. Vihreiden kansanedustaja Emma Kari kertoi sunnuntaina saaneensa lukuisia viestejä, joissa miehet haaveilevat häneen ja hänen lapsiinsa kohdistuvasta väkivallasta. Turvapaikanhakijaa teeskentelevä ilmiselvä valeprofiili  jakaa Facebookissa bikiniasuisten pikkutyttöjen kuvia nostattaakseen turvapaikanhakijoihin kohdistuvaa vihaa.

Touhu on mennyt niin mahdottomaksi, että portaiden rikkojille hurrataan, Karia moititaan valehtelemisesta ja kansanryhmää eli miehiä vastaan kiihottamisesta ja valeprofiilin uskotaan olevan aito. Tavalliset ja epäilemättä omasta mielestään ihan lainkuuliaiset kansalaiset ovat päästäneet tyhmyytensä häpeämättömästi valloilleen.

1931401_10153490004114215_5413593016075943773_n

Mitähän nämä ihmiset mahtavat puuhata jouluna? Epäilemättä he viettävät sitä samoin kuin muutkin leipomuksineen ja jouluaterioineen joulumusiikin soidessa taustalla. Kun radiosta soi kaunis joululaulu Heinillä härkien kaukalon, he varmaan herkistyvät joulun sanomasta ja tuntevat itsensä hyviksi kristityiksi.

Siitä huolimatta, että he ovat juuri joulun alla riekkuneet MV:n sivuilla vastaaottokeskuksiin muka raiskaajille näytille viedyille Lucia-neidoille siihen malliin, että monen kulkueeseen osallistuneen tytön joulumieli meni sen sileän tien.

12369181_936441393075751_5666036303999969818_n

Monet muita ylemmäksi ja muka puoleettomiksi tarkkailijoiksi asettautuvat sanovat, että näiden pelokkaiden ihmispolojen kanssa on käytävä dialogia. Heille on kerrottava faktoja ja heitä on ymmärrettävä. Vain se toinen ääripää eli hyviä tapoja ja laillista menoa vaativa kansanosa ei ymmärrä heidän ahdistustaan.

Ja paskan marjat, sanon minä. Näillä tyypeillä ei ole alkeellisintakaan hajua käytöstavoista eikä pienintäkään halua keskustella muuten kuin omilla ehdoillaan. Kaikkien on kuunneltava heitä ja kaikkien on tehtävä juuri kuten he haluavat. He ovat kuin uhmaikäisiä pikkulapsia, jotka vain haluavat antamatta itse koskaan mitään. Näiden kanssa dialogiin pystyy vain tuomioistuinlaitos. Tai pystyisi, jos lakia haluttaisiin valvoa tai pystyttäisiin valvomaan. Rikoslaista löytyy monta käyttökelpoista pykälää kunnianloukkauksesta, kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja laittomasta uhkauksesta alkaen.

Lain valvominen tältä osin on käynyt mahdottomaksi. Kaikkien henkisten sikaloiden ovet ovat avautuneet ja vuosien aikana patoutunut kuona ryöppyää ympäri nettiä. Jokainen tähän asti kotonaan yksin tupissut on huomannut saavansa vastakaikua sairaimmillekin kuvitelmilleen ja siitä innostuneena suoltaa yhä pahempaa törkyä.

Millainen mahtaa olla näiden ihmisten käsitys joulun sanomasta? Onko heidän henkisestä joulukuvaelmastaan poistettu pakolaiset, arabit ja ulkomaalaiset, jolloin tyhjän seimen äärellä on vain eläimiä ja enkeleitä? Vai muistavatko he jouluevankeliumista vain Herodeksen toimeenpaneman lastenmurhan ja haaveilevat siitä kinkkulautasensa äärellä?

12376535_1259799420713547_3226767801812991252_n

Kuva: Ville Rannan sarjakuvat – Comics of Ville Ranta

***

Ja sitten taas muistutus kommentoinnin säännöistä. Hyväksyn vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit ja nimen on ainakin viitteellisesti täsmättävä sähköpostiin. Kaikki nimimerkeillä tulleet kommentit poistetaan. Jos on mielipide, niin se pitää uskaltaa sanoa omalla nimellä. Jos ette uskalla, niin pitäkää se ihan vaan omana tietonanne.

 

Kommentit
 1. 1

  Christa Flink sanoo

  Kiitos kerrankin suorista sanoista. Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Hävettää lukea noiden sikalasta karanneden sontaläjien kommentteja ja suolesta ulostulleita paskakasoja joita itse kutsuvat rehellisiksi ja todellisiksi uutisiksi joita valtamedia ei vaan halua julkaista. Onnellista joulua vaan itse kullekin omassa karsinassaan. Yök!

  • 1.1

   Pentti Mattila sanoo

   Siinäpä vasta oikein mukava ja kaikkia IHMISIÄ kunnioittava kannanotto! Kuvaa kirjoittajaa täydellisesti!

 2. 2

  tino rossi sanoo

  Näinköhän tuo porukka reagoi kaikkeen kommunikaatioon? Mika-Metteri on luntannut kokeessa ja isukki toivottelee Wilmassa opettajalle polttopulloa ja raiskausta kun siitä mainitsee.

 3. 3

  T. K. Lehtinen sanoo

  Kirjoitin joskus kommentin, kun urheiluseuran tytöt keräsivät rahaa ja järjestäjän mielestä oli hyvä ajatus puettaa teinitytöt mahdollisimman pieniin vaatteisiin keikistelemään messuille. Koska en pitänyt ideasta rumaläskikukkahattufemakko olin joidenkin mielestä… Ja voinpa laittaa työttömyyskorvaukseni vetoa, että minuun ”ärtyneet” miehet olivat näitä, jotka nyt peitsi tai joku muu tanassa puolustavat lucianeitojen kunniaa.
  On vaarallista antaa nimettömänä tai feikkiprofiilien alla riehua ja tarkoitan, kenenkään. Tämä ei todellakaan edistä mitään eikä auta ketään. Tai auttaa: samanmielisiä keräämään uhoa, joiden purkamisen toteuttaa se yksinkertaisin ja johdateltavissa olevin osa tai yksilö. Niitä otsikoita en halua nähdä.

 4. 4

  karri tanninen sanoo

  Voin omalla nimellä sanoa, että maa on täynnä paskasakkia, enkä nyt puhu pakolaisista.

 5. 5

  iris ritola sanoo

  Tuo on ihan hirvittävää, kauhistuttavaa, pelottavaa…adjektiivit loppuu kesken….mihin tämä lopulta johtaa…ja mihin tämä kaikki päättyy…kysyy yksi sinisilmäinen kukkahattusuvakkitäti!! Luinpa sellaisenkin kommentin, että Emma Kariin ja lapsiin kohdistuneet uhkaukset ovat vaan muka Emman julkisuudenhakutemppu.Että näin…

 6. 6

  Kiki sanoo

  Kiitos kun jaksat. En enää jaksa ymmärtää näiden riekkujien pelkoja vaikka kuinka ylemmältä taholta käskettäisiin. Entä kaikkien niiden naisten, lasten ja miesten – suomalaisten tai ulkomaalaisten – joihin tämä riekkuminen kohdistuu? Entä kaikkien niiden pelko, jotka saavat uhkailuja ja raiskaustoivotuksia virkansa tai ulkonäkönsä takia tai vain siksi, että eivät ole tuominneet ulkomaalaisia? Miksi tunnetaan enemmän huolta näiden rähisijöiden pelosta kuin heidän kohteidensa pelosta?

  En ymmärrä enää. Siitä huolimatta hyvää joulua kaikille. Toivottavasti nämä naisten puolustajat eivät puolusta omia naisiaan ja lapsiaan turvataloihin jouluna. Ne ovat muutenkin täynnä.

 7. 7

  Eira Karlson sanoo

  Kiitos tästä ja muistakin kirjoituksista! On todella huolestuttavaa, että nykyään Suomessa on niin paljon ihmisiä, joita voi höynäyttää valeprofiileilla ja -päivityksillä. Ja ihmisiä, jotka selvästi haluavat ruokkia omaa vihaansa. Kiitos siitä, että näet vaivaa ihmisyyden ja heikossa asemassa olevien puolesta! ❤️

 8. 8

  Teemu Björkbacka sanoo

  Kerrankin joku viitsi sanoa suoraan ja lähtemättä heidän omille linjoilleen, mitä nämä nettivihaa uhkuvat reppanat todellisuudessa ovat. Aina on ollut erilaisia peräkammarinpoikia, ”outoja renkejä” ja kylähulluja. Nykyisin nämä kuitenkin pääsevät internetin kautta ”keskustelemaan keskenään” sekä purkamaan katkeroitumistaan joko sellaisiin ihmisin, joiden naama ei miellytä tai joille ovat jostakin kateellisia.

 9. 9

  Juho sanoo

  Sen mitä oon itse maahanmuuttokeskustelua seurannut, niin mua harmittaa että eri osapuolten näkemykset on niin mustavalkoisia. Kun mikään asia elämässä ei ole mustavalkoinen, vaan pikemminkin harmaan eri sävyjä, jos nyt tällainen ilmaisu sallitaan. Minun näkemykseni on harmaa, ja siksi minä en juurikaan julkisesti esimerkiksi maahanmuutosta jaksa puhua. Sen kerran mitä oon yrittänyt (lue: olen arvostellut ja antanut kritiikkiä molempien osapuolten toimintatavoista), niin kuraa on tullut pulpettiin sekä suvakeilta että rajat kiinni -väeltä. Niin harmillista. Sanoisin jopa, että niin kauan kuin Suomessa on näin voimakas kahtiajakautuneisuus asian tiimoilta, älylliseen keskusteluun ei vain kyetä.

  Kiitos Saku tästä blogistasi. Rupesin säännöllisesti seuraamaan tätä jotakin parisen kuukautta sitten.

  • 9.1

   Terhi sanoo

   Se tässä tilanteessa tosiaankin on yksi varsin ikävä piirre, että hyvä termi ”kriittinen” on otettu tähän pelkästään kaiken vähänkään ulkomaalaistaustaiseen viittaavan vastustamiseen, eivätkä oikeasti kriittiseen ajatteluun kykenevät halua missään tapauksessa ainakaan sitä possuleimaa otsaansa. Näin on saatu oikea keskustelu täysin tyrehdytettyä ja jos ei vastusta kaikkea muualta tulevaa on kukkahattuvihervasemmistosuvakki joka pitäisi… 🙁

   • 9.1.1

    Jenni Toivonen sanoo

    Nimenomaan! Yrität tässä välissä pysyä, niin olet suvakki tai rasisti, riippuen kelle puhut. En myöskään ymmärrä mistä ihmisten sairas raivo kumpuaa, ihan molemmilla puolilla. Ei asiat raivolla muutu, sotia aivan tarpeeksi nähty. Tämä muistuttaa jo maailman sodan alkua, kaikki vastakkain.

 10. 10

  Vesa Sorvoja sanoo

  Hyvää Joulua Sakulle ja muille inhimillisille olennoille!

 11. 11

  seppo mahkonen sanoo

  Olen itsekin miettinyt kristinuskon kausiluonteisuutta. Jouluna ja pääsiäisenä ollaan jumalisia, muuina aikoina palvotaan omaa napaa.

 12. 13

  sirkka eronen sanoo

  Näkyy niitä löytyvän vihantäyteisiä haukkumasanoja vastakkaiseltakin puolelta. Onhan tämä nyt ihan naurettavan lapsellista, ettei aikaihmiset osaa mielipiteitään julkaista asiallisesti enää kummallakaan puolella. Tuo MV on tietysti propagandan ja vihanlietsonnan foorumi jossa tyhmyys senkun tiivistyy. Eikö siihen voisi jotenkin puuttua jollakin noista rikoslain pykälistä. Yhtenäisen totuuden etsimiseen (selvinpäin) pitäisi nyt ajatukset suunnata kummankin puolen ja löytää hyvät ja huonot asiat joihin sitten tartutaan ripeästi yhteiskunnan päätäjien taholta. Asioissa kun totuus tuppaa olemaan joskus ihan muualla, kuin luuloissa ja yksittäisten ihmisten käsityksissä ihan molemmilla puolilla.

 13. 14

  Mari sanoo

  Kiitos näistä blogimerkinnöistäsi! Teet upeaa työtä.

  Pelottaa kyllä todella paljon se, mitä vuosi 2016 tuo tullessaan. Jos jo nyt kaduilla saa huudella neekeriä ja vihaiset perheenäidit, -isät, sedät ja tädit kirjoittelevat omalla nimellään tappouhkauksia milloin kenellekin (turvapaikanhakijoille tai poliitikoille), ei olo ole kovin toiveikas.

  Pitkin syksyä olen lukenut kommentteja, joista ei ole muuta irronnut kuin pahaa mieltä ja epätoivoa. Kuten sanoit, dialogi näiden ihmisten kanssa on mahdotonta. Esimerkiksi valeprofiilitapauksissa on usein jo ensimmäisten kommenttien joukossa se järjen ääni, joka täsmällisesti kertoo, miten kuva on varastettu tai että profiilissa jaettu tieto ei vain yksinkertaisesti voi olla totta. Silti nämä jaot keräävät satoja vihakommentteja, ja olen tullut siihen tulokseen, että harva näistä kirjoittajista edes lukee edellisiä kommentteja. Eikä virheellisen tiedon levittäjä IKINÄ oikaise julkaisuaan. Tämä ei ole keskustelua, tämä on rasistista mölinää.

  Kävin vilkaisemassa Rajat kiinni! -kansanliikkeen Facebook-sivustoa äsken. Ei olisi pitänyt. Siellä kommentoitiin esimerkiksi tätä Lucia-neitoihin liittyvää uutista näin:
  ”Sanoikohan joku jotain pahaa näistä lucia neidoista?
  Vai olikohan kritiikki liittyen näihin alaikäisiin kohdistuneisiin raiskausjuttuihin viittaavia?
  Herranjumala, varmasti oli asiattomiakin kirjoituksia mutta kyllä se vastuu on perkele yhtälailla lukijallakin!
  Suodatinta päälle näille…”
  Ahaa, ei siis tarvitse pahoittaa mieltä, vastuu on lukijalla. Vihapuhe on ok, suodatin päälle jne.

  Samaisessa ryhmässä Emma Kari nimettiin kierosilmäiseksi suvakkifemariksi, ärsyttäväksi ämmäksi ja nekrujen ja ählämien panopuuksi. Hänelle toivottiin asioita, joita en tähän viitsi edes kirjoittaa. Lopetin seinäkirjoitusten lukemisen siinä vaiheessa, kun joku valveutunut suomen kansalainen luonnosteli Suomen turvallisuutta puolustavia tekoja näin hienosti: ”muutamalle sadalle tuhannelle Suomalaiselle kukkien kasteluun tarkoitettu sumutinpullo, jossa on sianverta ja suihkaus muslimi/elintaso/sotilaskarkurit/isiksien naamaan ja eikös mamut häivy täältä….”
  Kyllähän tässä joulumieli kasvaa!

  Näitä viestejä lukiessa tulee huono olo. Olen pohdiskellut sitä, kuinka huono olo niiden kirjoittajilla täytyy olla. Ja kuinka se olo syvenee, kun viettää päivät näiden raatoryhmien parissa. Haluan vielä kiittää sinua, että jaksat kirjoittaa tästä tärkeästä asiasta. Ei varmasti ole helppoa kerätä lähdeaineistoa, eikä ottaa vastaan kaikkea kuraa. Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2016!

  • 14.1

   Matti sanoo

   Erehdyin myös vilkaisemaan facebookissa olevaa raja kiinni -ryhmää ja näin siellä todella järkyttävää kuvamateriaalia (ilmeisesti teloituskuvia…heti kun tajusin mistä kyse oli pakko sulkea selain). Voisiko osasyynä julmaan vihapuheeseen olla juuri tällainen materiaali, jonka jälkeen mikään ei tunnu miltään? Voisiko tällaiseen kuvamateriaaliin vedoten sulkea koko sivuston?

 14. 15

  Jukka Kuhanen sanoo

  Vanhan kansan viisaus ”Joukossa tyhmyys tiivistyy” pitää erinomaisesti paikkansa näiden ”kommentoijien” kohdalla. Sosiaalinen media on kuin hellejakson päättävä öinen sade, joka saa kastemadot maan alta nousemaan maan pinnalle. Toivottavasti myös toinen vanhan kansan viisaus pitää paikkansa eli ”Tyhjät tynnyrit kolisevat”.

  • 15.1

   Hilkka Vepsä sanoo

   Hellejakson jälkeen tuleva öinen sade virkistää, elähdyttää elämää. Kastemadot ovat hyödyllisiä olioita, ihmiskunnan elämisen kannalta välttämättömiä, muhevoittavat maan ja antavat kasvun voimaa. Nämä some”kommentoijat” purkavat vihasontaansa ja pyrkivät vain tuhoamaan. Ei siis loukata kastematoja. Jos tyhjiä tynnyreitä on paljon, ja ne lähtevät vierimään, voivat saada pahaa jälkeä aikaiseksi.
   Ihmetyttää, että jos Suomen koululaitos on maailman kärkeä, missä nämä vihanlietsojat ovat olleet silloin, kun olisi pitänyt oppia jotakin ja sivistää itseään?

 15. 16

  Ville T sanoo

  Upeaa, että jaksat kirjoittaa.

  Vaikkei oikeuslaitos kykene tuohon huuteluun puuttumaan, ihmettelen MV-lehteen puuttumattomuutta.

  Olisi todella mielenliintoista tietää keitä nämä huutelijat ovat. Henkilökohtaisesti en tiedä tuntevani ketään. Muutaman Halla-Aho -tykkääjän tiedän. Välttelemme maahanmuuttokeskustelua arjessa ja puhumme muusta.

  • 16.1

   Harri Muttilainen sanoo

   Tuon puuttumisen vaikeuttamiseksi MV-lehti onkin sijoittunut Espanjaan. Sinänsä olisi kyllä mielenkiintoista tietää onko kukaan yrittänyt valistaa serverin espanjalaista hostaajaa MV:n luonteesta ja sisällöstä? Tuskin sielläkään suhtaudutaan ihan köykäisesti avoimeen rasismiin.

  • 16.2

   Heidi sanoo

   Juuri uutisoitiin Sanoma Oy:n ja jonkin toisen mediakustantamon ryhtyneen oikeustoimiin MV-lehteä vastaan. Hyvä, että jotain tapahtuu. Kyseinen ”lehti” julkaisee ominaan muiden medioiden juttuja lisäten omia tulkintojaan ja provosoivaa tekstiä. Vältän kaikkien roskajulkaisujen klikkailua, mutta viimeksi oli pakko käydä katsomassa: paikallisen sanomalehden juttu oli julkaistu sivuston omissa nimissä, kerrottu vähän ylimääräistä ja jatkoa tarinalle, kaapaten kyseenalainen kunnia tarinan paremmasta käänteestä niinikään omaksi.

   Kiitos Sakulle kaikista hyvistä teksteistä ja kaikesta huolimatta mukavaa joulunaikaa.

 16. 17

  Mark Andersson sanoo

  Kieltämättä joulu on monelle oman kaksinaismoralistisen vuotensa kliimaksi. Kaikki – siis ihan kaikki – se, mitä Jeesus kirjojen mukaan opetti, on näiltä hänen nimiinsä vannovilta unohtunut. Tai ei edes unohtunut, vaan kun ollaan niin maan kristillisiä ja sillä verukkeella vihataan muita, ennen kaikkia muslimeja, sitä omaa ”vakaumusta” vastaan taistellaan tosiasiassa oikein taistelemalla.

  On se vaikeaa elää kaksoiselämää. Mutta se on maan tapa. Ja huono tapa onkin.

 17. 18

  Aisha Benahmed sanoo

  En ole ikinä perustanut joulusta ja siitä hirvittävästä lahjapaperiostosbuumista, joka alkaa jo elokuussa. Tätä oli suomeksi sanottuna aivan ihana lukea.

 18. 19

  Petteri Paksuniemi sanoo

  Kanssakansalaisten naapureiden tappamis- ja raiskausinto ja on mölymystöllä jo sitä luokkaa, että pitäisikö joka kunnassa ja kaupungissa ja alkaa ilmoittaa seinätauluilla että ketä kuntalaisia mahdollisesti minäkin päivänä halutaan lahdata. Ja pitäisikö mahdollisesti lahdata ja raiskata kokonaisia suvakkiperheitä, että väärinajattelu saataisiin nuoremmaltakin polvelta siivottaua?

 19. 20

  Riikka M sanoo

  Hei! Suuri osa vihapuheesta tapahtuu Facebookissa ihmisten omilla nimillä ja kuvilla. Facebookissa voi ilmiantaa asiatonta sisältöä ja kannustan kaikkia talkoisiin!

  Julkaisun ilmiantaminen Facebookissa:

  Klikkaa ilmiannettavan julkaisun oikeassa yläkulmassa olevaa nuolta ja valitse En halua nähdä tätä.
  Valitse Miksi piilotit sen?
  Valitse vaihtoehto, joka kuvaa ongelmaa parhaiten, ja noudata näkyviin tulevia ohjeita.

  • 20.1

   Saku Timonen sanoo

   Näinhä se toeriassa toimii. Käytäntö on eri asia, koska ilmiannnot tutkii ensi vaiheessa botti ja jossain vaieessa ihminen, joka ei osaa suomea enempää kuin se bottikaan.

  • 20.2

   Jore Puusa sanoo

   Näillä ilmiannoilla ei valitettavasti ole mitään merkitystä. Koetettu on kaikkea mahdollista. Algoritmille ei voi mitään. sain Janitskinin kaataman FB tilini takaisin vain kirjoittamalla kirjeen PaloAltoon ja mukana oli henkkarin valokopio.
   Yhden ihmisen teot eivät enää riitä, nyt pitää nostaa kansanliike näitä otuksia vastaan.

 20. 21

  Simo Heino sanoo

  Hyvää ja rauhallista joulua uunin pankolle. Hyvä voittaa.

 21. 22

  Matti Peura sanoo

  Kiitos Saku että jaksat pitää asiasta meteliä ja tuoda epäkohtia esille! Joulurauhaa kaikille toivottaen. Matti Peura

 22. 23

  Olli sanoo

  Hyvä kirjoitus, mielestäni on oikein ironista, että monessa maassa kristyt haluavat viettää rauhassa joulua kotona ja päästä eroon lähi-idästä tulleista perheistä, joilla ei ole kattoa pään päällä. Ihan kun näillä kahdella voisi olla jokin yhteys.

 23. 24

  V. Marin sanoo

  Olen samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Tämä rasismin viljely on mennyt liian pitkälle.
  Ne, jotka vetoavat uskontoon oikeuttaakseen rasisminsa voisivat vaikka miettiä, että ei se Jeesuskaan ollut vaaleahiuksinen ja sinisilmäinen mies, mitä valitettavasti taiteessa annetaan ymmärtää.
  Heidän pitöisi itse tutustua näihin ihmisiin.
  Pahin rasisti, jonka tiedän, myönsi itse kääntäneensä takkinsa täysin, kun tutustui maahanmuuttajiin, ja nykyään hänellä on maahanmuuttajaystäviä siinä missä muitakin, vaikka ennen tutustumistaan hän olisi hyvinkin voinut olla siellä torilla heil Hitleriä huutamassa.
  Helppo vihata sitä, jota ei tunne. Niinhän se on, jos ulkomailla sattuu onnettomuus, ja tuhansia ihmisiä kuolee, ei moni kohauta olkaansakaan, mutta auta armias, jos siellä on yksi suomalainen joukossa, niin sitten se on joka lehdessä.
  Miksi ”omien” henki, elämä on tärkeämpi, kuin tuntemattoman?

  Itse olen ylpeä siitä, että olen vihervasemmistosuvakki.

 24. 26

  Mika Meller sanoo

  Kiitos jalleen kerran!
  Lahes aina luen naita kirjoituksia, mutta nyt paatin kiittaa ja toivon etta jaksat yha kirjoittaa aiheesta. Toivon ja uskon etta nama vihaa taynna olevat kotimaantoivot ovat vain murto-osa kansasta.

 25. 27

  Nanne Husman sanoo

  Nänä vihamukiinsa pahaa oloaan oksentavat peräkylän jampat eivät tajua, kuinka heitä manipuloidaan ja ohjaillaan. MV-lehden venäläinen omistaja on ottanut käyttöön Putinin ahkerassa käytössä olevan hajoita ja hallitse – propagandan.

 26. 28

  Kirsti Era sanoo

  Tuo Ville Rannan pilakuva kiteyttää loistavasti ko. isäm maan ystävien logiikan. Myös suhteessa ”meidän” naisten ”suojelemiseen” – muiden kuin omalta väkivallalta ja raiskauksilta.

  Hienoa että jaksat Saku, hyvää joulua ja ja uutta vuotta!

  • 28.1

   Sanni Manner sanoo

   Rajat kiinni- porukka ei todellakaan suojele naisia.Tuota käytetään vain tekosyynä rasismille ja vihalle, joka minua naisena ärsyttää kovin. Muutama vuosi sitten jos suomalainen mkes lähenteli naista ja nainen suuttui, oli nainen huumorintajuton lehmä, joka tulisi polttaa roviolla. Mutta auta armias jos tänä päivänä maahanmuuttaja- taki pakolaistaustainen lähentelee naista, niin se on rikos, josta pitää tekijän heti joutua takaisin kotimaahansa- tai vielä parempaa, tulla joukkoraiskatuksi ja sen jälkeen tapetuksija ruumis paloitellaan ja päälle lisätään sianverta. Että sellaistanaisten suojelua :D. Ja voi kumpa liioittelisin, mutta kun en.
   Tuntuu noilta rajat kiinni- ihmisiltä ihan kokonaan unohtuvan setosiasia, että tästä maailmasta ei paha lopu sillä, että vastataan siihen pahaan pahalla.

 27. 29

  Pekka Rintamäki sanoo

  Ikävä kyllä näyttää silta, että maamme sivistystaso on romahtanut.
  Tosin osasyy tähän vaikutelmaan on itse internet joka tarjoaa loputtomiin julkaisukanavia kaikelle saastalle jolla ei ole mitään sijaa ainoaankaan toimitettuun lehteen, moderoituun keskustelupalstaan tai blogiin.

  Halla- Aho on toistakymmentä vuotta kirjoittanut blogiinsa sekoiteltua mutua ja näennäisfaktaa ja etenkin iskulauseita hengenheimolaistensa toisteltavaksi. Nyt kun pakolaiskriisi tosiaan on kärjistynyt niin kannattajansa voivat huutaa, että gurumme on ollut koko ajan oikeassa, mitäs nyt suvakkivihervassaripellet sanotte. Minä sanon, että tyytyväisimpiä nykytilanteeseen ovat ne, jotka voivat nyt kiihottaa itseään ja unelmoida pesäpallomailapartioista ja polttopulloista.

  Tosiasiassa Halla- Aho olisi kymmenen vuotta kirjoittaa vaikka jotain automerkkiä vastaan. ” Älä osta sen merkkistä autoa – kohta se on kumminkin korjaamolla”. Ja sen jälkeen netti kymmenen vuoden ajan täyttyy valokuvista sen merkkisistä autoista korjaamojen pihoilla. Mutta Halla- Aholla ei ole ensimmäistäkään ajatusta siitä miten autoja korjataan. Mutta se olet nyt sinä joka kärsit siitä, että autollasi liikkuessa sinulle näytetään keskisormea.

  Suomi ei voi ratkaista nykyistä pakolaiskriisiä mitenkään. Europarlamentti voi tilanteesen jotenkin vaikuttaa osana kansainvälistä yhteisöä. Ja kuka europarlamentissa istuukaan? Mutta onko häneltä tullut ainuttakaan toteuttamiskelpoista tai lainmukaista ehdotusta jolla tilannetta voitaisiin auttaa?
  Hänen ei tarvitse semmoisia tehdä. Hän voi tyytyväisenä jatkaa erilaisten yksinkertaisten iskulauseiden keksimistä ja kasvattaa kansansuosiotaan hengenheimolaistensa parissa.

  Se mikä asiassa on hirmuisen ikävää on se, että sonnanlevityksestä on turhan monella palstalla tullut ”hiljaisesti hyväksyttyä”.

  – sauhuttelija

 28. 30

  Ritva Pyrhönen sanoo

  Asiaa =) Hävetäkseni täytyy myöntää, että minulla on vielä asunto Vääksyssä, vuokralle laitoin ja pakenin Tampereelle jo reilu vuosi sitten.
  Kuulun sukupuolivähemmistöön, joka jo sellaisenaan riitää tuon kylänväen hampaisiin riepoteltavaksi.
  Pelkäänpä pahoin, että tuolla ruokinnalla, miten Asikkalassa nyt ihmisiä kiihotetaan vihaamaan, ei tule olemaan kaunista loppua.

  • 30.1

   virtanen sanoo

   James Hirvisaari on erittäin aktiiviinen yllyttäessään, eilen iltapäivällä hän kirjoitti, että ”suvakkihuora” puhui siellä keskustelutilaisuudessa. Jonkun ajan päästä kyllä oli korjannut ja jättänyt ruman ilmaisun pois. Nyt kulkee huhu, että Tallukka vakuutuspetoksen takia on purkanut raput . (Rappuset ovat kyläyhdistyksen, ei Tallukan.)

   Vaikea tätä Päijät-Hämettä nyt tuntea enää vaikka ikäni täällä olen asunut. Lahtelaismiesten räävittömät puheet tuosta Lucia-kuorosta (kertovat, miten itse näkevät teinitytöt vain seksiobjekteina?) , asikkalaisten suorastaan hurjaksi äitynyt meno. Kaikki raiskaustoiveet ja tulipalouhkailut sattuivat eilenkin silmiin tuon ex-kansanedustajan kavereilta facebooksissa.

 29. 31

  Nina T. sanoo

  Mikä on tämä mystinen ”pelko” jota meidän täytyy ymmärtää? Jos ihminen on epävarma ja tuntee pelkoa jotakin vierasta kohtaan, eihän se nyt sitä tarkoita että kaikki käytöstavat heitetään romukoppaan.
  Täällä meilläpäin Espoon lähiössä asuu paljon maahanmuuttajia ja pakolaistaustaisia ihmisiä ja ainoat ”go home”-huutelut ovat tulleet yhdeltä juopporemmiltä johon kuuluu 3-4 aikuista keski-ikäistä miestä. Kun heistä joku kävelee yksin kadulla, ei hän kenellekään huutele.

  Onko hyökkäysten syynä siis pelko vai silkka ylemmyydentuntoisuus ja väärä omakuva jota ruokitaan netin ja oman yhteisön kautta.

  • 31.1

   virtanen sanoo

   Kyllä täysin suomalaisetkin vähän poikkeavan tummat saavat kotiinkäskyjä osakseen. Tunnen nuoren miehen, joka muutti tosin Helsingistä pois, on erittäin tummatukkainen ja tummasilmäinen ja tietysti tumma ihminen ruskettuukin kesällä. Täysin suomalainen molemmilta puolilta, ei edes romani, mutta hänelle tuli tutuksi mene pummi kotiisi – huudot. Saati nyt, kun tilanne on vielä pahentunut

 30. 32

  Erkki Strömberg sanoo

  Hyvä Saku!
  Kiitos kun jaksat kirjoitella, on paljon kivempaa lukea näitä Sinun juttujasi kuin muuta some-raivoa joka riehuu ihan käsittämättömänä.
  Asun Lammilla, täällä on ollut pienessä kirkonkylässä mamuja jo viisi vuotta. Ihmiset ovat tottuneet ja mukautuneet puolin ja toisin. Ei täällä mitään suuria ole sattunut.
  Yhtä polttopullojuttua poliisi tutkii parhaillaan. Heti alkuun oli ns raiskausjuttu joka osoittautui vai paikallisen tytön keksinnöksi. Samoin eräs paikallinen hemmo kävi omaa ”pesäpallo-otteluaan” vierailemalla turvapaikan hakijoiden asuintalossa.
  Olen mukana Suomi-Kamut toiminnassa ja se on ihan kiva tapa tutustua heihin.
  Hyvää joulua Sinulle ja perheellesi!
  Erkki Strömberg

 31. 33

  Taina Rajanti sanoo

  Hei, minäkin haluan toivottaa sinulle Saku Timonen hyvää joulunaikaa, ja kiittää terävistä mutta asiallistakin asiallisemmista blogikolumneistasi. Niiden lukeminen auttaa uskomaan että tässä maassa on vielä jotain hyvääkin.

 32. 34

  sanoo

  Joku ihmetteli, mistä näitä rasisteja tulee. Sitä minäkin ihmettelin, kunnes näin, mitä noin viisikymppiselle veljelleni kävi. Hän on ollut aika fiksu ja yrittänyt ymmärtää parhaansa mukaan milloin rikollisia ja milloin mitäkin muun yhteiskunnan väheksymä ryhmää. Hän hyväksyi myös maahanmuuttajat.

  Veljeni ei kuitenkaan tunne kuin pari-kolme ulkomaalaista ja koko kaveri- ja työkaveripiiri on sivistymätöntä sekä suvaitsematonta persuainesta. On selvää, että kun vietät aikasi väärässä seurassa, lika tarttuu ja etenkin, kun itsellä ei ole mitään vastakkaista tietoa, jolla turjua tämän rähisevän persulauman propaganda sekä yhteen suuntaan räksyttävän lauman vetovoima. Lisäksi veljelläni ei mene kovin hyvin kotonaan ja työssään ja hän on ahdistunut sekä pelokaskin. Löytyi suunta ja keino huutaa se oma paha olo pois.

  Nyt aiemmin fiksu veljeni soittelee minulle usein ja haukkuu karvakäsiä ja suvakkeja. Annan hänelle aiheestaan toisenkin näkökulman, mutta se kaatuu pois kuin vesi hanhen selästä.

  Tuollaiselle tyypille ei voi oikein mitään. Pitäisi voida ratkaista ensin hänen omat ongelmansa ja ahdistuneisuutensa. Sen hän toki tunnistanee, mutta nähnee ahdistuksensa lähteenä mamut ja suvakit, ei veemäistä akkaansa, hieman holtitonta elämäntapaansa ja yleistä taloudellista tilannetta.

  Tällä välin hoitaisin rasisteeraajien tuottamia ongelmia keinoin, jotka löytyvät mm. rikoslaista ja sananvapauspykälistä. Nimittäin tervepäisellä, sivistyneellä ja suvaitsevaisella enemmistölläkin on vielä jotain oikeuksia ja niitä voi valvoa sen yhteisen lain nojalla, joka koskee rasisteja ja suvakkeja ja johon nämä erityisherkät rasistit vetoavat kun huomaavat edes herneen höyhenpatjansa alta.

  Tällä hetkellä lakeja on sovellettu rasistien hyväksi. Eli jätetty soveltamatta ja rangaistusten rikoksia ennaltaehkäisevä vaikutus käyttämättä. (Tässä tapauksessa uskon jälkimmäisen toimivan: kun aloittelevalle vihapuhujalle lätkäisee tonnin sakon, voi hän olla vähän maltillisempi ja harkitsevaisempi seuraavassa avautumisessaan. Jos ei tee mitään, hän yltyy kuten olemme nähneet.)

 33. 35

  Jaana Puukka sanoo

  Kiitos tasta blogista. Tama on ollut niita ainuita valopikkuja taman vuoden, kun olen Suomen tilannetta seurannut taalta etelasta. Muutin Ranskaan jo vuonna 2005 ensin ’elintasomaahanmuuttajana’ ja nyt pysyvammin ’elamanlaatu-mamuna’. Helppoa ei ole taallakaan, silla talouslaman vuoksi asenteet ovat koventuneet ja aarioikeisto nostaa profiiliaan vaaleista toiseen. Arjessa kuitenkin jaksetaan edelleen olla ihmisiksi.
  Suomen tilanteessa ihmetyttaa eniten, miksi laittomuuksiin ja eskaloituvan vakivallan kierteeseen ei puututa. Mita siella oikein odotetaan?
  Missa on sen rehti, lainkuuliainen suomalainen, joka puolustaa heikompia? Missa on itsenainen suomalainen nainen, joka tekee itse omat johtopaatoksensa?
  En ole koskaan aikaisemmin Suomea ja suomalaisuutta havennyt – nyt tuntuu kuin kotimaata ei enaa olisikaan. Kuka pilasi Suomen?

  • 35.1

   liisa hirvonen sanoo

   Raiskauksilla ja muulla väkivallalla uhkailu on rikos, Suomessa. Laiton uhkaus. Maksimi rangaistus siitä on kaksi vuotta vankeutta. Nettiuhkailijoita on vaikea saada kiinni, joten rikokset jäävät useimmiten selvittämättä. Ilmeisesti Ranskassa, näin olen ymmärtänyt, on paljon tehokkaampaa verkkovalvontaa ja loukkaavaan, uhkailevaan, rasistiseen vihapuheeseen puututaan. Meillä viranomaisten pitäisi myös, aivan ehdottomasti, puuttua nopeammin yhä mielipuolisemmaksi käyvään väkivaltapuheeseen ja tähän somebarbarismiin. Jotkut joutuvat opettelemaan kansalaistaitoja poliisin kanssa.

 34. 36

  Outi Kivinen sanoo

  Kiitos Saku rohkea sinne uuninpankolle. Luin kevättalvella 2015 Hans Falladan koskettavan romaanin, Yksin Berliinissä. Se oli kuvaus pienistä ihmisistä natsi Saksassa. Olen monta kertaa kuluvan vuoden aikana miettinyt sitä, voisiko samanlainen pelon, vihan ja epäluottamuksen ilmapiiri toistua. Toivon, että ei. Toisaalta some-maailma mahdollistaa asian aivan uudella tavalla.

 35. 37

  Veera Niemi sanoo

  On hyvä, että näitä propagandistisia ”uutisia” kumotaan, joilla kansaa yritetään ohjailla, sillä suureksi kauhukseni huomasin äsken Oindexissa käytyäni, että MV-lehdellä oli viime viikolla 522 000 uniikkia kävijää. Ilmeisesti alkuaikojen peittely loi tilan MV-lehdelle ja nyt se on saavuttanut jonkinlaisen aseman, vaikka mistään oikeista uutisista ei voi puhua, vaan shokeeravien ja tunteita kuohuttavien juttujen kertomisesta yleisölle.

  Johonkin tarpeeseen tämäkin yritys on vastannut, jota muut mediat eivät ole täyttäneet.

 36. 38

  sanoo

  Jatkan vielä: eikö tuo ehdottamani sanktioimislinja ja sääntöihin vetoaminen ole vähän kovaa politiikkaa? Se on sitä samaa, jota rasistit haluavat harjoitettavan muita, etenkin mamuja kohtaan. Vaikka lakia rikkovia rasisteja pitäisi ennemmin sairaina kuin rikollisina, ei se poista tarvetta seuraamuksiin teoista, jonka sisällön he ymmärtävät. Säännöt ja seuraamukset ne ovat pöpilässäkin.

 37. 39

  juha anttila sanoo

  Eikö kaikkein pahinta ole niputtaminen tyyliin ”kaikki arabit on…..” mielestäni sitä vastaan pitäisi taistella mutta se ei voi ikinä onnistua tällaisilla artikkeleilla joissa kirjoitetaan:” Näillä tyypeillä ei ole alkeellisintakaan hajua käytöstavoista eikä pienintäkään…..” Kyseessä on juuri sitä ennakkoluuloista niputtamista josta täytyy päästä eroon. Minä en koe kuuluvani kummallekaan puolelle tässä vastapuolenhaukkumistouhussa, mutta sen haluan sanoa että pahemmin olen pettynyt niin sanotun suvaitsevaiston suvaitsemattomuuteen ja ennokkoasenteisiin.

  • 39.1

   Nina T. sanoo

   Eli ymmärsinkö oikein? Noita ylläolevia vihakirjoituksia ja niiden kirjoittajia ei saa tuomita tuollaisen tekstin tuottamisesta?
   En ole huomannut että kukaan halveksuisi normaalisti puhuvaa ja kommunikoivaa maahanmuuttokriittistä ihmistä, olen itsekin keskustellut päivittäin töissä aiheesta kaikenmielisten ihmisten kanssa. Kukaan heistä ei ole uhkaillut väkivallalla eikä toivonut että lapseni raiskattaisiin vain sen takia että noudatan lakeja ja uskon että päättäjät tekevät kaikkensa saadakseen tilanten toimimaan. Tuo tekee minusta automaattisesti suvaitsevaisen, netissä toki suvakkinatsihuoran.
   Kukaan ei tuomitse maahanmuuttokriittistä keskustelijaa, vain nuo järjettömät vihaoksennukset joita bloginpitäjäkin toi esiin.

  • 39.2

   Jore Puusa sanoo

   Juha Anttila kirjoittaa rasistisia vihatekstejä MV lehteen jatkuvasti.

  • 39.3

   liisa hirvonen sanoo

   Ei tässä ole kyse suvaitsevaisuudesta tai edes sananvapaudesta. Väkivallalla uhkailu on rikos. Poliisiasia.

 38. 40

  Jukka Hirvonen sanoo

  Ei tuo tasamaan tallaajien älynpuute yllätä yhtään, uskoihan sama porukka ennen vaaleja kaiken vaalipropagandan, mitä Soini syötti, kuten sen, että Kreikka voidaan heivata ulos eurosta. Ilman mitään sen kummempaa ylemmyyttä tuntematta, sanon vain, että nämä pää punaisena vihaa tursuavien kommenttien lähettäjät ovat keskimääräistä tyhmempiä, ei muuhun tulokseen voi tulla, kun lukee heidän tekstejään. Tyhmät ihmiset tarvitsevat itselleen aina jonkun ”johtajan”, jota seurata vaikka kallionreunalta alas. Tyhmät ihmiset ovat myös aina sitä mieltä, että kaikki heidän elämässään vialla oleva on jonkun muun syytä. Itse he ovat aina syyttömiä omiin ongelmiinsa. Tyhmä ihminen on myös laiska, on helpompaa kuunnella ”johtajan” piilotettua vihaa sisältäviä viestejä, kuin tehdä itse jotain asian eteen, ottaa edes selvää tosiasioista. Huhuihin uskominen on myös tyhmän ihmisen sisäänrakennettu, perustavaa laatua oleva virhe aivojen toiminnassa, he myös haluavat auliisti levittää huhuja ja värittää tarinaa lisää. Muutamalla sanalla sanottuna, tyhmät ihmiset ovat näitä (surullisen) kuuluisia liikkuvia äänestäjiä.

 39. 41

  Erkka sanoo

  Pari kommentoijaa edellä sivusi jo tätä mutta lisään omankin kommenttini:

  Sanot tekstissä:

  ”se toinen ääripää eli hyviä tapoja ja laillista menoa vaativa kansanosa” tarkoittaen ilmeisesti sitä vallitsevaa kansanosaa joka näkee mustan ja valkoisen sijaan myös harmaan sävyjä.

  Mielestäni tätä ei voi kärjistäenkään kuvata ääripääksi; varmaan koska koen itse kuuluvani tähän joukkoon mutta minun on helppo löytää itsestäni kaukana olevia äärimielipiteitä molemmilta puolilta, kärjistetysti sanoen rasistien ja ns. ”suvakkien” puolelta, mitä nuo ryhmät sitten pitävätkään sisällään.

  Minua suututtaa erittäin suuresti nykyinen asenneilmasto, jossa maahanmuuttokriittisyyden varjolla kaiken muun kriittisyyden ja hyvät tavat saa mukamas unohtaa.

  Myös ärsyttävää on se, mitä itse kutsuisin toiseksi ääripääksi: Instanssit jotka melko kritiikittömästi asettuvat sille kannalle, että jokainen maahan haluava pitäisi hyväksyä sellaisenaan.

  Molempia ääripäitä löytynee mutta kuten missä tahansa suuressa massassa asettunee enemmistö pääosin edellä mainittujen kantojen välimaastoon. Itse en haluaisi valita leiriäni kummastakaan. Mielestäni täällä on tilaa tarvitseville. Toisaalta tulijan on hyvä asennoitua ottamaan se asenne, että hän tulee itselleen vieraaseen kulttuuriin.

 40. 42

  Juho-Aleksi Lepistö sanoo

  Terveisiä Porista! Täällä on huolestuneet isät kuulemma jo hankkimassa ala-asteikäisille tyttömuksuille turvasumuttimia. Onneksi tasan mikään ei voi mennä tuossa suunnitelmassa vikaan, eihän?
  Lapsi on älykäs olento, joka ei esim. vahingossa sumuta toista muksua naamaan ja muistaa pitää sen sumutteen aina saatavilla, eikä esim. unohda sitä repunpohjalle.

  Plus että saatana nyt. Lasten aseistaminen ei ehkä ole se fiksuin veto – oli oma vakaumus mikä tahansa.

 41. 43

  sanoo

  Synkeämpiä huumorin sävyjä arvostava saa vinon hymyn siitä, että noiden ihmisten suurin huolihan on että turvapaikanhakijat toisivat tänne massoittain pelkoa, väkivaltaa ja ties mitä primitiivisyyttä…

 42. 44

  sanoo

  Kiitos tästä blogistasi ja siitä, että jaksat nostaa asioita esille. Itseäni kaikki tämä viha ja idiotismi uuvuttaa valtavasti. Toivottavasti ensi vuosi toisi mukanaan hitusen lisää viisautta Suomeen. Oikein hyvää joulua!

 43. 45

  Minna sanoo

  Mun mielestä on kauheen surullista kuinka naisvihamielisyys ja rasismi on maassamme päinvastoin vain noussut – kun ajatellaan että 2015 vuonna luulisi ajatusten menevän eteenpäin, ei taaksepäin. Naiset ovat raiskauksella pelottelijoille vain lyömäaseita tuvapaikanhakijoita vastaan – naisiin kohdistuvasta ahdistelusta ja raiskauksista Suomessa tuli vasta tämän kohinan ansiosta isompi juttu. Älytöntä. Ja että naisten arvostus itsestäänselvyys maassamme. Voi hyvää päivää.

 44. 46

  Minna Ylitalo sanoo

  Tuon Facebook-kuvakaappauksen mukaan turkulainen leskirouva ja mummo nimeltä Marja-Riitta Nordvall kirjoittaa ”Anteeks vaan mut oikeesti toivon et noist suvakeist joku raiskastais, ehkä sit alkais tajuamaan”.

  Vetää hiljaiseksi, että joku Nordvallin mummo Turusta julkaisee väkivaltafantasioita facebookissa ja toivoo, että joku toinen rouva ja perheenäiti raiskattaisiin. Mutta toisaalta, mitä voi odottaakaan, jos mummon kaverilistassa on nimiä tyyliin James Hirvisaari.

  • 46.1

   sanoo

   Tätä minä en lakkaa hämmästelemästä ikinä. Osa profiileista voi olla feikkejä, mutta mulla menee aivan täysin yli käsityskyvyn se, että netissä voisi noin vain heittää alkeellisimmatkin käytöstavat romukoppaan. Kuitenkin moni kommentoi omalla nimellä ja naamalla, ja juuri tällaista ”toivon että raiskattais” en voi millään tavalla ymmärtää, saati sitten hyväksyä. Netissä ei pitäisi kirjoittaa mitään, mitä ei voi sanoa suoraan kyseiselle ihmiselle ihan silmiin katsoen. Ja vielä toistaiseksi haluan uskoa että esimerkiksi tuo kyseinen Turun mummo ei sentään siihen kykene. Toivottavasti.

 45. 47

  Jarmo Lehtonen sanoo

  ”Näillä tyypeillä ei ole alkeellisintakaan hajua käytöstavoista eikä pienintäkään halua keskustella muuten kuin omilla ehdoillaan. Kaikkien on kuunneltava heitä ja kaikkien on tehtävä juuri kuten he haluavat.” Tuo määritelmä sopii moneen ihmisryhmään, suvakkeihin ja ei-suvakkeihin. Meistä kaikki vastaa ihan itse siittä mitä puhuu, tekee ja netissä kirjoittaa ja jakaa, myös vihreiden kansanedustaja Emma Kari. Puheet ja kirjoitukset ei kaikkia miellytä, palautetta tulee. Poliisille vaan rikosilmoitus jos jutut menee rangaistavaksi. Idiootteja on aina ollut ja tulee olemaan. Mutta mistähän tuollaiset rasistit ja rasitiset kirjoitukset kumpuaa? Voisiko työttömyys, köyhyys, syrjäytyminen, ihmisten pahaolo aiheuttaa sitä? Kyllä, siinä oivallinen maaperä rasismin kasvuun, sekä unohtamatta media.. Tälläistä tulee netissä jatkuvasti vastaan: https://themuslimissue.wordpress.com/2015/12/20/muslims-beat-and-kick-swedes-on-the-street-in-broad-daylight/ En jaksaisi katsoa tollaisia.. Asiallinen keskustelu on puuttunut kokonaan pakolaisita ja tuosta 30 000 ihmisen maahan kävelystä. Jaana Puukka kirjoitti aiemmin tuolla hyvin: ” Kuka pilasi Suomen?”

 46. 48

  Päivi Pellikka sanoo

  Minulla on nyt mennyt kuppi nurin. Meillä Suomessa on todella hienoja miehiä ja naisia, varsinkin miehiä! He suoltavat aivan uskomatonta törkyä viattomista tytöistä ja ”puolustavat” muka meidän suomalaisten naisten kunniaa. Me emme tarvitse natsiöykkäreitä puolustajiksemme, semminkin kun heidän piireissään naiset ovat miesten omaisuutta ja heitä saa vatää turpaan ja raiskata mielin määrin. Perussuomalaiset ovat aivan erityisesti ”kunnostautuneet” väkivaltarikollisina, varsinkin raiskaajina. Yksikään nainen ei tarvitse tällaisten miesten ”suojelua”!

 47. 49

  Minna sanoo

  Mikä hiton oikeus on huudella ja haukkua naisia tai tyttöjä esim. Lucia-kulkueessa näiden vaatevalintojen/toiminnan perusteella – että onko se muutenkin niin, että nainen on ihmisarvoinen jos pukeutuu/käyttäytyy hyvin (lue: miten suomalaiset random nettimiehet haluavat), muuten hän on sitten ahdistelijoiden riistaa ja hänessä lukee: huoritelkaa ja ahdistelkaa minua?

 48. 50

  Tapio Saariaho sanoo

  Perusteellisesti puhuttu, arvon Saku, ja mielestani, ikava kylla, olet oikeassa.

 49. 51

  virtanen sanoo

  Vielä tämän yhden kommentin kirjoitan tähän aiheeseen. Myös Hommaforumi näkyy aliarvioivan lukioikäisiä tyttöjä (vaikka heistäkin on osa taas lukiolaispoikia omien esittelyjensä mukaan ja tietävät kaiken kaikesta.)

  Kuvaa miesten ja poikien omaa suhtautumista naisiin, jos näkevät tytöt ja naiset täysin tyhminä, ilman omaa mielipidettä ja ajattelevat naisia vain seksuaalisina kohteina likaisin ajatuksen ihmiskaupan uhreina, myyjinä opettajat ja vokin väki. Hyi, hommaforumin tenavat teitäkin.

  • 51.1

   Heidi Reponen sanoo

   Siksipä varsinkin oli niin ilahduttavaa lukea tuo Tiirismaan lukion Lucia-neitojen mielipidekirjoitus. Fiksuja mielipiteitä, nasevasti ja asiallisesti ilmaistuna. Kun vastaa tuolla tavalla noille reikäpäisille öyhkääjille, niin he näyttävät vieläkin korostuneemmin siltä, mitä ovat: pelkkiä matalaotsaisia surkimuksia. (Itse en kykene noin hallittuun asiallisuuteen, kuppi menee nuri heti.) Iso peukku näille tytöille!

 50. 52

  Merja Nurmi sanoo

  Kun selitän lapselle, miksi ei tarvitse pelätä esimerkiksi neuvolantätiä, yleensä saan lapsen ymmärtämään. Nämä mitkälie-kriitikot ovat kuin juopuneita tai keskivaikeasti kehitysvammaisia, joilla on autistisia piirteitä. Vaikka kuinka selität, heidän levysoittimensa tuntuu jumittuneen toistamaan samaa kohtaa: ”Matu-suvakki-raiskaa-matu-suvakki-raiskaa-matu-suvakki-raiskaa” jne. Heidän kanssaan hedelmällinen dialogi on paljon vaikeampaa kuin lapsen kanssa, sillä he eivät hevin kuule eivätkä kuuntele.

  Lapsi saattaa pelätä tädin pistävän, ja hän on siinä jopa oikeassa (toisin kuin höpö-kriitikot omassa asiassaan), neuvolantäti saattaa rokottaa tai ottaa verikokeen. Tämä on kuitenkin helppo selittää ja perustella: lapsi on sen verran tolkun ihminen vielä kuitenkin, että hän ymmärtää, miksi näitä toimenpiteitä tehdään, kun se hänelle kerrotaan.

  Siksi ymmärrän, että moni on väsynyt edes yrittämään dialogia. Mitään muuta keinoa meillä ei kuitenkaan liene käytettävissä.

 51. 53

  Mikko Virtanen sanoo

  Täysin käsittämätöntä, että enää Lucia-neidotkaan eivät saa olla rauhassa näiltä öyhöttäjiltä.

 52. 54

  sanoo

  Ihan huikea teksti, näin asia on. Valitettavasti. Uskomatonta, ettei tästä pöyristy juuri kukaan – syytä olisi! Toivon, että me välittävät suomalaiset uskaltaisimme olla jämptejä ja sanoa, että ei, ei käy, että haluat työntää joulukuusen jonkun hanuriin. Juuri sellainen sinä olet ja kiitos siitä! 🙂 Otan mallia oman elämäni taisteluun penttioinosia ja laurahuhtasaaria vastaan. Ja sitä nuorta miestä, joka toivoi minun poistuvan maahanmuuttokeskustelusta, koska sinne ei kaivata mitään alan asiantuntijaa (kv-lain ja kv-politiikan loppuvaiheen opiskelijaa).

 53. 55

  Robert Ryömä sanoo

  Ei haukku haavaa tee, sanotaan. Itse asiassa verbaalinen väkivalta voi usein aiheuttaa pahempia seuraamuksia kuin fyysinen väkivalta.

  Mutta eiväthän nämä mamukit (l. maahanmuuttokriittiset) tyydy vain verbaaliseen väkivaltaan. Mutta vaikka jokainen vähänkin asioitaa seuraava tietää, että väkivallanteot ovat usein järjestäytyneen terroristisen ja ulkomailta johdetun ryhmän tuotosta, virkavalta ja valtamedia kuittaavat ne ”ykisttäisinä viharikoksina”. Natsiterrori ei siis poliisin mielestä ole terrorismia vaan pelkästään viharikoksia. Ihmettelenpä vain, että mikä on semanttinen ero. Eikö samalla logiikalla Daeshin teotkin voitaisi luokitella ”vain viharikoksiksi”.

  Joka tapauksessa toivoisin, että seuraavan kerran kun ”kansallismieliset” järjestävät jonkun arvokkaan ja isänmaallisen mielenosoituksen, niin myös kukkahattutädit ja nojatuoliliberaalit tulisivat osoittamaan mieltä ”kansallismielisiä” vastaan. Ehkä poliisikaan ei olisi niin hanakka käyttämään paineilma-asetta ja nokian nuoriso-ohjaajaa.

  • 55.1

   Robert Ryömä sanoo

   Varmastikin osa noista vihasaastan suoltajista on yksittäisiä (ehkä jopa säälittäviä) tapauksia, mutta tuon somesaastan järjestelmällisyys yhdistettynä polttopulloiskuihin ja äärioikeiston julkisiin mielenilmauksiin, viittaa mielestäni selvästi johonkin agendaan.

   Siinä Koivulaakson, Anderssonin ja Brunilan kirjassa ”Äärioikeisto Suomessa” vedettiin hyvin yhtymäkohtia Suomen nykyisen militantin äärioikeistolaisuuden ja muualla Euroopassa, varsinkin Ranskassa ja Italiassa, jo 70-luvulla alkaneen vastaavan toiminnan välille. Ehdottoman suositeltavaa luettavaa kaikille aiheesta kiinnostuneille. Enkä yhtään ihmettele että Suomen Vastarintaliike hyökkäsi Jyväskylässä, kun sikäläisessä kirjastossa järjestettiin em. kirjaan liittyvä luentotilaisuus.

   Myös monet muut aihetta tutkineet yliopistotutkijat ovat saaneet tappouhkauksia ja monasti tämä uhkailu on ikävä kyllä tehonnut.

 54. 56

  Reetta sanoo

  En kyllä edelleenkään ymmärrä, miten esim. minun raiskaamiseni hyödyttäisi ketään. Siis lisäisi minun ymmärrystäni, tai muuten toisi oikeutta tähän maailmaan. On hyvin epä-älyllistä päästellä suustaan tuonkaltaisia toiveita.

  Muille ikävien asioiden toivominen kertoo surullista kieltään ihmisen sisäisestä mielentilasta; pelko puhuu, mutta mistä kumpuaa tuo loputon katkeruus? Ihan kuin maahanmuuttajat tai kukkahatut olisivat se petollinen puoliso, joka on loukannut pahasti.

 55. 57

  Heikki Knuutila sanoo

  Tätä ”pakolaiskeskustelua” aikani seurattuani on muutama seikka kiteytynyt itselleni aika selväksi. Yhtäläisyys ISISin Syyriassa harjoittaman terrorin ja joidenkin suomalaisten järjestöjen toiminnan välillä on ilmeinen. Halu aloittaa ”katupartiointi” viranomaistoiminnan ulkopuolella kielii sittä, että jotkut kokevat ajan olevan kypsä pelon lietsomisella ja mahdollisesti myös omankädenoikeudelle. Kyllä nuo ”kenttäoikeuteen” ja ”saunantaka” – huutelut saa huolestuttavan sävyn, jos on vähänkään perehtynyt tämän kansan kykyyn vihata ja kostaa. Meillähän käytiin erittäin julma ja verinen sisällissota. Samaa pelkoon ja joukkohurmaan perustuvaa vallantavoittelua niin Raqqassa kuin näillä ”Suomen kalifaatin” kannattajilla. Maailmaa rakennetaan sanoilla… näin ajattelen ja sanan voima on hämmästyttävän suuri. Tolokullista keskustelua estää hyvin paljon kahden sanan huolimaton käyttö molemmista äärilaidoista. Suvakki ja rasisti! Suvakkihan on ”hellittelymuoto” suvaitsevaisesta. Nyt tuota sanaa on viljelty jo niin ahkerasti, että suvaitsevaisuus sinällään alkaa joidenkin mielestä olla epäilyttävää… Minun mielestäni suvaitsevaisuus ja humanismi – olkoon todellisuutta tai ei – on kuitenkin parasta mihin takertua. ”Suvakilla” yksinkertaistetaan maailmaa yksinkertaisille…? Yhtä tuhoisaan on sanan ”rasisti” käyttäminen lyömäaseena henkilöä vastaan, joka kyseenalaistaa nykyisen maahanmuuttopolitiikan, hallituksen toiminnan tilanteessa tms. Etsii ja tuo esille omaa näkökulmaansa. Perusteeton viljeleminen ei palvele kenenkään muun etuja kuin niiden jotka haluavatkin maailmasta (ja Suomesta) yksinkertaisen joko/tai maan. Tulipa pitkä höpötys! 🙂 Lupaan olla kommentoimatta vähään aikaan ja keskittyä vaikka tuohon riisipuuroon ja luumusoppaan. Hyvää Joulua – kaikille!

 56. 58

  Jorma Kantomaa sanoo

  Tällä kertaa oikein hyvä piirros Rannan Villeltä. Kuvannee loppupeleissä erinomaisen hyvin itse kutakin siinä hypoteettisessa ääritilanteessa kun uusille vastaanottokeskuksille ei enää kerta kaikkiaan kiinteistöjä riittäisi ja uusien turvapaikanhakijoiden majoittaminen siirtyisi kansalaisten varaan, eihän niitä majoittajia nytkään ole jonoksi asti ollut. Meillä on tilaa, tai siis naapurilla on, älkää tänne tulko, osallistuin jo keräykseen…

  Ja kaikille sitten tasapuolisesti oikein, oikein hyvää ja rauhaisaa joulua, hanukkaa, festivusta tai ihan mitä vaan.

 57. 59

  Matti-V sanoo

  Surulliseksi on mennyt touhu tässä maassa. Ihmisistä on tullut ylitunteellisia, elämäänsä pettyneitä höyrypäitä. Toivottavasti alkaisi löytyä jälleenrakennuksen henkeä ja töitä kaikille niin ei tarvitsisi jokaisen netissä purkaa ahdistustaan. Ottakaa rauhallisesti.

 58. 60

  Ari C. Kekki sanoo

  Hyvä ja kantaaottava juttu. Mutta mistä tämä viha erilaisuutta kohtaan juontaa? Nyt maahanmuuttajakysymys yhdistää kansaa ja ikäänkuin pakottaa valitsemaan puolensa. Olet joko puolellamme tai meitä vastaan. En hyväksy vihanlietsontaa, mutta en myöskään mukaintellektuaalien someraivoa ja mukasuvaitsevaisuutta. Ja kun turvallisuuden tunnetta horjutetaan ja kun pelko valtaa mielen, unohtuvat ihmisoikeudet mielestä. Myös norsunluutornista on hyvä katsoa alaspäin ja halveksia muita ja muiden, pelkäävien, mielipiteitä. Tosiasiahan on se, että pakolaisten joukossa olevat mätäpaiseet pilaavat osan porukan maineen ja elämäänsä, hallituksen toimintaan ja tähän jatkuvaan kurjuuteen turhautuneet kansalaiset kohdistavat vihansa kaikkeen erilaisuuteen. Jakaudumme eri leireihin ja pelkään pahoin, että pian rytisee kunnolla. Toivottavasti ennen rytinää valtiovallalla on munaa tehdä päätöksiä siitä, että pelko vähenisi.

  • 60.1

   Jore Puusa sanoo

   EI…Ihmisten pitää itse hallita vihansa ja hallita halu käydä erillaisen kurkkuun.
   Hallitus ei ole isä, joka näpäyttää lastaan sanallisesti ja ohjaa oikeaan. Tässä on kyse valtavasta joukosta vihasta sairastuneita ja harhaanjohdettuja ihmisiä. Kirjoitat mätäpaiseista. Yksikään rasisti ei näe tällä hetkellä ainuttakaan kantasuomalaista mätäpaisetta, koska heidän kaikki kykynsä reagoida on siirtynyt erilaisesta kulttuurista tulevien kimppuun.
   Olen työskennellyt sotakuvaajana kaikissa kulttuureissa, joista pakolaisia tulee. Tietysti heidän joukossaan on seksuaalisesti ja väkivaltaisesti kieroutuneita rikollisia, on kyse isosta ihmisjoukosta. Mutta noissa maissa olen kokenut suurempaa ystävällisyyttä ja aitoa lämpöä kuin missään ja koskaan suomessa. Mutta kukaan ei välitä mitään siitä, että noin 3000 suomalaista kunnon perheenisää matkustaa joka vuosi thaimaahan ja ympäröiviin maihin raiskaamaan 8-12 vuotiaita tyttöjä ja poikia. Ei mitään reaktiota rasisteilta eikä muiltakaan vaikka oman kansamme saasta kulkee mailmalla tuhoamassa lapsia.
   Se raiskausfrekvenssi on satakertainen siihen verrattuna mitä yksikään maahanmuuttajajoukko täällä ikinä tulee tekemään.

   Lähestymme aikaa jolloin roskajoukko raahaa ensimmäiset hyvät ihmiset hakattavaksi kuoliaaksi toreilla. Katsokaa -30 luvun dokumentteja saksasta, se sama tapahtuu jolleivat kaikki tee jotain rasisteja vastaan nyt..siis nyt… eikä huomenna, sillä huomenna voit olla huppu päässä hiekkakuopan laidalla. Aivan kuten mitävitussa luvataan.

 59. 61

  Jore Puusa sanoo

  Saku Timosen kimppuun käydään mitä törkeimmin MV:ssä juuri nyt. Samaan aikaan Janitskin väittää, että minä (nimeltä mainiten) olen käynnistänyt kampanjan hänen mainostulojensa sabotoimiseksi. Netissä on ainakin kaksi ”Jore Puusaa” itseni lisäksi, joista yksi kirjoitti tännekin.
  Heistä joku on falseflag trolli, joka tekee nimissäni tiesmitä. Janitski linkittää tutuilleni ja entisille asiakkailleni minusta nettiin tekemiään kahta solvaussivua.
  Kirjoitin MV:hen siitä miten Janitskin kirjoittaessaan ”suvakkihuorienmokkakikkelinimemisestä” samalla aikaansaa hirvittävää koulukiusaamista. Lapset – joiden äitejä MV on solvannut, joutuvat viranomaisten kanssa yrittämään lastensa pelastamista. Siitä huolimatta sivuston naiset jatkavat raivoamistaan hysteerisinä, vaikka heillä lienee myös lapsia – jotka ovat syyttömiä äitiensä käytökseen.
  MV jakaa kommenttipalstallaan kuolemantuomioita ja kehottaa väkivaltaan päivittäin.
  Mitä tekee poliisi, varsinkin kun MV suhteen tiedetään tehdyn rikosilmoituksia. Ei mitään. Tai ainakaan sellaista, joka lähettäisi viestin: ”Ihmisten solvaaminen ja heidän kiusaamisensa on kiellettyä ja sopimatonta ja poliisi puuttuu siihen aina…”.
  Pyydän nyt. Tulkaa kaikki mukaan kirjoittamaan mitävittuun. Kumotaan Janitskinin harhat yhdessä, satoja tekstejä oikeudenmukaisuudesta ja hyvyydestä ja ennenkaikkea tiukka vastarinta pahuudelle. Paskaa tulee niskaan, mutta me muutama harva jotka suoraan taistelemme nyt saastaa vastaan emme mitenkään voi loputtomiin jaksaa.

 60. 62

  Jyrki Ihalainen sanoo

  Joop.

  Olen kanssa ihmetellyt tätä saastan määrää täässä kommentoinnissa ja some-reuhkaamisessa. Tällä menolla ennen pitkää tulee rajoituksia sananvapauteen ja ne rajoitukset koskevatkin sitten ihan kaikkia. Loppuu se huutelu ja raiskatuksi toivottelu.

  Ja kertauksen vuoksi:

  – Eri mieltä saa olla. Kuuluu demokratian luonteeseen, että ollaan. [i](En minäkään ole aina 100% samaa mieltä kaikesta. En edes tämän Timosen kanssa, vaikka kaverin työpanosta bloggarina suuresti arvostankin.)[/i]
  – Omia mielipiteitä saa muodostaa aivan vapaasti.
  – Pakolaisiakin saa vastustaa. Ei sitä laki kiellä.
  – Suuttuminen on sallittua, ja kaikessa rauhassa saa vaikka vihatakin.

  Aina pitäisi kuitenkin muistaa pysytellä kohteliaana ja kommentoida asiallisesti silloinkin kun keitto tulee oikein kunnolla rinnuksille. Yön yli nukkuminen ja oman tekstin lukeminen pariin kertaan ennen lähetänapin näpäytystä auttaa kummasti.

  Omat oppirahat on tullut tässä asiassa joskus maksettua.

 61. 64

  Janne Raitio sanoo

  Millä konsteilla tällainen törkykirjoittelu saataisiin loppumaan tai ainakin vähenemään merkittävästi?

  Pitää myös muistaa sellainen asia, että toivominen ei ole uhkailua, vaikka miten kauheita asioita toivoisi.

 62. 65

  sanoo

  Asian eli ongelman tietävät kaikki, mutta kukaan ei oikeasti halua tehdä mitään paitsi myydä lehteä/kalastaa klikkejä, jos rasismikohun keskelle saadaan joku julkkis. Kukaan ei halua paljastaa ja tehdä konfrontaatiota eli vastuuttaa sekä vaatia muuttaamaan tapojaan. Se siinä sitten vain on, että jos näin valitaan tehdä niin sitten ei auta muu kuin odottaa niitä kuolonuhreja, ja minä ainakin arvostan ihmiselämän loukkaamattomuutta sekä ainutkertaisuutta niin korkealle etten moista halua tapahtuvan. En koskaan. En kenellekään. Emme tarvitse ”hyvää” tai ”huonoa” poliittista väkivaltaa, tarvitaan poliittisen debatin ja diskurssin haltuunotto, sekä kaikkinaisen ihmisvihamielisyyden, kiihkoilun ja ennakkoluuloisuuden puhdistamista sieltä. Tämä taas ei onnistu ilman jo mainittuja rauhanomaisia, joskin kieltämättä karuhkojakin keinoja.

 63. 67

  Virva Itäranta sanoo

  Olen miettinyt paljonkin, mistä tämä puhesaastaa suoltava viemäriputki aukesi. Tarina alkaa aika kaukaa. Se on nyt tarkoituksella hieman kärjistetty.

  Ensin oli Kekkonen, ja istuttiin kädet ristissä pulpetilla. Ei tullut kuuloonkaan edes yskäistä tunnilla, saati puhua sopimattomia. Silloin olisi suu pesty saippualla. Olisi voitu myös näpätä karttakepillä sormille sääntöjen rikkojaa. Kasvatus oli ankaraa ja aikuislähtöistä. Lapsista ei paljon välitetty, kunhan olivat kunnolla. Raja oli vitsalla väännetty. Kirkko piti yllä moraalia ja Herran nuhdetta. Lapsista kasvoi auktoriteettikuuliaisia, helposti ohjailtavia aikuisia, joilla ei ollut omia mielipiteitä. Tieto oli pakolla päähän taottua ja ulkoaopittua, eikä ulos tullut mitään omaperäistä.

  Sitten vapaa kasvatus otti vallan. Annettiin olla. Mitä vaan sai tehdä. Lapsi sai päättää ostetaanko spagettia vai ranskalaisia vai molempia.. Ei sekään ole rakkautta, ettei ole mitään rajoja, vaan itse asiassa lapsen laiminlyömistä. Ääripäähän loikkaamisen tuloksena meillä on tämä sivistymätön ja kuriton sukupolvi, joka on luistanut kaikesta, hyvistä tavoista, toisen kunnioittamisesta, sivistyksestäkin.

  Väkivalta ja porno oli ennen yleisesti paheksuttua, nyt ne ovat viihdettä. Säädyllisen raja on liuennut bittiavaruuteen. Mitäpä muuta voisimme odottaa syntyvän kuin näitä epämiellyttäviä ilmiöitä kun ihmisillä on vain oma napa, mitä tuijottaa.

  Odotan muutosta. Aina kun joku asia tulee lakipisteeseensä, se putoaa ja jotain muuta tulee tilalle. Ehkä järki lopulta voittaa, mutta helppoa se ei tule olemaan.

  • 67.1

   Minna Ylitalo sanoo

   Muistan kuinka ala-asteella vähän villiinnyimme ja koulussa alkoi olla levotonta tunnilla ja välitunnilla.

   Opettajat pitivät opettajanhuoneessa palaverin. Sen jälkeen jokainen opettaja selitti luokalleen, että tästä päivästä lähtien on voimassa ”koulukurin palautus”. He muistuttivat miten luokassa ja välitunnilla käyttäydytään ja mitä rangaistuksia seuraa, jos näitä sääntöjä rikotaan.

   Olen viime aikoina kaivannut tällaista kurinpalautusta koko Suomeen. Ministerit voisivat pitää kokoustiloissaan palaverin ja selittää äänestäjilleen, että tästä päivästä lähtien on voimassa kurinpalautus. He voisivat muistuttaa miten kadulla ja somessa käyttäydytään ja mitä rangaistuksia seuraa, jos näitä sääntöjä rikotaan.

 64. 68

  Henrika H sanoo

  MV osuu kansan tummiin riveihin tuolla yläasteelaisen kirjoitustyylillä; jengi lukee sitä kun kerrankin ymmärtävät ”uutisen” kieltä. MV käyttää surutta hyväkseen tämän porukan kritiikin puutetta ja sisäistä vihaa kanavoiden sen omia intressejään palvelevalla tavalla. Jos tuollaisen kollektiivisen psykoosin annetaan jatkua, niin tuo porukka alkaa seuraavaksi poliittisesti aktiiviseksi ja sitten hypätäänkin Saksaan ja 30-luvulle. Ehkä se on Janitskinin tarkoituskin, tuo poliittisen kannatuksen hankkiminen nimittäin.

  Hyvä MV-lehden lukija ja kannattaja – älä käytä elämääsi kieriskellen vihassa. Tuleeko hyvä olo kun toivot toisten ihmisten kuolemaa ja kärsimystä, tuleeko hyvä olo haukkuessa ihmisiä, toivoessa raiskauksia toisella tavalla ajatteleville? Ootko ylpeä itsestäsi ja saavutuksistasi kun menet illalla nukkumaan?

  Hyvä voittaa aina pahan.

 65. 69

  Onerva sanoo

  Kiitos sinulle Saku, että jaksat olla järjen äänenä täällä somekorvessa. Toivon sinulle ja kaikille muillekin oikein rauhallista joulua.

 66. 70

  Tiina Peltonen sanoo

  Miten mahtaa olla näiden öykkäreiden joulu? Eivät kai he voi sellaista viettää, sillä eihän Jeesus ollut kantasuomalainen. Kai he nyt sen verran tietävät? Eivät he muutenkaan Jeesuksen opetusten mukaan elä.

 67. 71

  liisa sanoo

  Nykyään ihmiset kirjoittavat vihapuheitaan omalla nimellään, eivätkä edes ymmärrä hävetä.
  Joku toivoo että toinen raiskataan, miten normaalia se on? Olen aika salliva ja useimmat asiat ovat normaaleja, mutta siihen ei kuitenkaan kuulu että halutaan toiselle pahaa ja pahimmasta pahaa eli toivotaan raiskausta.

 68. 72

  Jussi Salminen sanoo

  Ylen jutussa puretuista portaista on kuva ”huolestuneiden asukkaiden” jättämästä viestistä:
  http://yle.fi/uutiset/vastaanottokeskuksen_portaiden_purkajat_ilmoittautuivat__nimeton_lappu_ilmestyi_aitaan/8543966

  Nämä ”asukkaat” ilmoittavat, että vasta kun kaikki turvapaikanhakijat ovat poistuneet, portaat saavat palata. Eikö tällaista puuhaa voisi jo viimeinkin ruveta kutsumaan oikealla nimellä? Kyseessähän on tyypillinen terrorismi. Kohde on tietysti vähäinen, mutta asenne on kyllä terrorismia. ”Asukkailla” on vaatimus, ja normaali meno palautuu vasta, jos vaatimukseen suostutaan.

 69. 73

  Tommy Björklund sanoo

  Käsittämättömän sivistymättömiä ja suorastaan oksettavia kommentteja noilla vihasivustoilla. Eikö näillä omalla nimellään kirjoittavilla ihmisillä ole mitään, edes käytöstapojen alkeet hallitsevaa sosiaalista verkostoa, jonka paheksunta estäisi tällaiset ulostulot? Minulla on esim. Facebookissa melko ns. tavallisia, eri aloilla toimivia- ja eri näkemyksiä omaavia kavereita ja luulen että montakaan ei jäljellä olisi, jos jotain tuonkaltaista alkaisin seinälleni suoltamaan. Elävätkö nämä sitten somessa jonkinlaisessa homogeenisessa kuplassa, jossa noin ala-arvoinen käytös herättää pahennuksen sijasta vain peukutuksia ja samanhenkisiä vastauksia? Erittäin ikävää jos näin on, eikä suoranaisia uhkailuihin, raiskaamisfantasioihin ym. puututa. Näiltä osin Suomea ei enää voi pitää sivistysvaltiona.

 70. 74

  Saara Uusi sanoo

  Hiljaiseksi vetää pohjolan meininki ulkosuomalaisen… Kiitos Saku näistä kirjoituksistasi.

 71. 75

  Antero sanoo

  Serkkuni joka on ollut mm. mielisairaalassa Vaasassa ja juuri pääsi jostain toisesta. Hän kertoi puhelimessa että suoltaa ihmisvihaista sontaa kavereidensa kanssa. Yritin saada ystävällisesti miettimään tekojaan, muttei tulosta. Kokeilen vielä kun hän seuraavan kerran soittaa. Mutta tälläisesta porukasta on kyse useissa viesteissä. Jokin on mennyt pieleen elämässä näillä. Serkkuni oli alunperin teininä ihan kunnon ihminen, mutta seurakin tekee kaltaisekseen ja jutut on tyhmentyneet muutoinkin. Miten hänellekin ja laatufrendeille stoppi laitetaan?

 72. 77

  Vito50 sanoo

  Itsekin kirjoitan nimimerkillä,mutta ihmettelen muutamassa vuodessa some-palvelujen kasvaessa tiettyjen ryhmien ihmisvihaa, ulkomaalaisia ja varsinkin pakolaisia kohtaan. Minusta rikolliset kuuluu erisarjaan kuin pakolaiset. Ulkomailta tulevat rikolliset pitää pysäyttää rajalle.Oikeasti turvapaikkaa hakevat pitää käsitellä asianmukaisesti, niinkuin lainsäädäntö määrää.
  Nämä MV paskalehden lukijat voisivat keskittyä oman ja muiden elämän parantamiseen, eikä omaan onanoimiseen lukiessaan juttuja kaikkesta muslimien ja ulkomaalaisen rikossyytteistä Suomessa ja ulkomailla. Ihmettelen että joku looseri ulkomailla vielä kerää elantonsa näillä vihasivuilla.

  • 77.1

   Vito50 sanoo

   Luulen ja toivon että paljon on liikkeellä fakeprofiileja, tietyn organisaation keksimiä.
   Omassa elämässäni Keravan keskustassa, en ole kokenut mitään muutosta tänä vuonna lainkuuliaisuuteen tai maahanmuuttoon liittyen.