Kun sanat eivät riitä

Eilen kerroin, että Fb-ryhmän Rajat kiinni yksi ylläpitäjä väitti minun organisoineen ilmiantokampanjan ja mm. ilmiantaneen Facebookille hänen jakamansa videon tekijänoikeuksien loukkauksena. Koko eilisen päivän hän jatkoi samaa loanheittoa innokkaille ryhmäläisilleen. Siinä tulitikkuleikkeihin ihastuneessa porukassa ollaan yleisesti sitä mieltä, että paras keino vastustaa turvapaikanhakijoita on käydä minun kimppuuni.

Illalla pyysin päästä ryhmään esittääkseni pari kysymystä ja yllätyksekseni minut sinne hyväksyttiin. Jäsenyyteni tosin kesti vain sen aikaa, että ennätin kirjoittaa sinne kaksi kysymystä. Sitten minut suljettiin ryhmästä pois.

rajat kiinni

Tämä Jani Salomaa, Perussuomalaisten salolainen varavaltuutettu, sote-lautakunnan jäsen, käräjäoikeuden lautamies ja Suomen Sisun piiripäällikkö pitää tosiaankin 80-vuotiaalle äidilleni irvistelemistä ihan asiallisena keskusteluna. Suomea ja suomalaisuutta puolustetaan parhaiten käymällä vanhan mummon kimppuun.

janimatti rk 27.12.15 2

äiti ja image 27.12.15

En tiedä onko Salomaalla äitiä vai onko hän pudonnut puun oksalta tähän maailmaan, mutta ainakin meillä on ollut tapana huolehtia vanhuksista.

Mitä sitten tulee tuohon vihjailuun urani päättymisestä Image-lehdessä, niin lehden päätoimittaja Heikki Valkama antoi minulle illalla fb-sivullani täyden tukensa nyt ja tulevaisuudessa.

Salomaa vastasi ensimmäiseen kysymykseeni, mutta toinen jäi vaille vastausta.

rajat kiinni js vast 27.12.15

Harmi, sillä juuri siihen toiseen kysymykseen olisin halunnut vastauksen. Salomaa siis väittää minun ilmiantaneen hänen julkaisujaan ja sanoo voivansa todistaa sen kuvakaappauksilla.

janin ilmianto 27.12.15

tekijänoik 27.12.15

Juuri ne kuvat haluaisin nähdä, koska tapauksesta tulee mieleeni viime kesänä minua ja useita ystäviäni vainonnut ilmiantaja. Heinä-elokuussa joku ilmiantoi urakalla väärin perustein ihmisten ikiomia valokuvia tekijänoikeuksien loukkaamisen takia käyttäen mm. minun nimeäni ja sähköpostiosoitettani. Se on täysin mahdollista tiliä kaappaamatta, sillä Fb:n tekijänoikeuslomakkeen voi täyttää millä tahansa nimellä ja olemassaolevalla sähköpostiosoitteella eikä nimen ja sähköpostin  tarvitse täsmätä Fb-tiliin tai edes toisiinsa. Kirjoitin asiasta 27. heinäkuuta.

Oletan Salomaan lainkuuliaisena käräjäoikeuden lautamiehenä tekevän asiasta rikosilmoituksen. Näin saamme yhteistuumin kiinni sen idenditeettivarkaan, joka on velkaa useille ihmisille kymmeniä tuhansia euroja ostamistaan valokuvista. Varmuuden vuoksi sitten poliisi tietenkin tutkii sekä minun että Salomaan tietokoneet, jotta epäilyksille ei jäisi sijaa. Sinänsä on käsittämätön ajatus, että joku ilmiantaisi itsensä toisen nimeä käyttäen vain päästäkseen uhriutumaan, mutta viisi vuotta lokaa niskaani saaneena en ihmettelisi enää sitäkään.

Joulu on monille henkisesti raskasta aikaa ja jotkut reagoivat yksinäisyyteensä vainoamalla toisia. Varsinaisesti tähän asiaan liittymättä palautan mieliin millaista nettiterroria joku harjoitti toissa jouluna ja vuosi sitten. En väitäkään Salomaan olevan näiden tarinoiden takapiruna, mutta oudon hyvin hän viihtyy noilla sivuilla.

Kun ihminen on verbaalisesti kyvytön, niin hän yleensä lyö. Verbaalisesti kyvytön mutta tietoteknisesti lahjakas lyö sitten tekniikkaa hyväkseen käyttäen. Näin tavallisesta koulu- ja nettikiusaajasta voi kasvaa muutamassa vuodessa jonkinlaisen poliittisen vaikutusvallan käyttäjä, vaikka hän olisi kykenemätön kirjoittamaan kahta ymmärrettävää ja toisiinsa liittyvää lausetta peräkkäin.

Päivitys 29.12. klo 00.20

Facebookissa käytyjen keskustelujen perusteella useimmille on epäselvää miten tuo Fb:n tekijänoikeuksien ilmiantolomake toimii. Yritän selittää lyhyesti.

Ilmiantolomakkeeseen merkitään linkki ilmannettavaan materiaaliin ja kerrotaan oma nimi ja sp-osoite. Ilmeisesti siihen sp-kenttään voi merkitä ihan minkä tahansa nimen ja sp-osoitteen, kunhan sp vain on olemassa. Fb ei tarkista muuta kuin sen olemassaolon. Fb ei siis tutki onko henkilö sama kuin ilmoitettu nimi ja sp eikä yhteyttä Fb-profiiliin.

Koska Fb ei halua sotkeentua tekijänoikeusriitoihin, niin se poistaa ilmiannetun materiaalin ja lähettää sähköpostissa materiaalin lataajalle tiedon ilmiannosta ja kenttään merkityn ilmiantajan nimen ja sp:n. Samoin kenttään merkitty ilmiantaja saa viestin materiaalin poistamisesta. Tarkoitus lienee, että henkilöt sopivat riidan keskenään, mutta näköjään lomaketta voi käyttää väärin. Tällaisen väärinkäytön kohteeksi jouduin kesällä monta kertaa, kun minulle alkoi tulla Fb:ltä postia muka omista ja muiden kuvista tekemistäni ilmiannoista. Joita en siis ollut tehnyt, vaan joku muu oli tehnyt merkiten ilmiantajaksi minun nimeni ja sp-osoitteeni.

Jos tämä on Salomaallekin uutta tietoa, niin olemme molemmat jonkun kiusantekijän uhreja. Siksi toivoin blogijutussani Salomaalta selvitystä asiaan.

 

Kommentit
 1. 1

  Kotkalainen sanoo

  Voimia sinulle Sakari, teet erittäin tärkeätä työtä tällä blogillasi. Toisin kuin mv-lehti, rasistit ja muut vihasivujen nettikiusaajat, sinä olet sen heidän kovasti huutelemansa isänmaan asialla, ironiaa mikä heille ei ikävä kyllä avautune 🙂

 2. 2

  Joni Pelkonen sanoo

  Salomaa lienee pudonnut sen riman ali jonka yläpuolella käydään järjelliset pohdiskelut, jos on koskaan sen yläpuolella käynytkään. 14-vuotiaan koulukiusaajan ajatusmaailmassa kun ei voi juuri suorittaa tasapuoliseen pohdiskeluun johtavia päättelyketjuja, sillä kaikki on aina muiden syytä, ja kiusaaminen on oikein koska kiusatun pelkkä olemassaolo ärsyttää. Vastuuntunto omista teoista puuttuu kokonaan. Oman käytöksen rajat ovat pysyvästi hakusessa, joten myös käytös on arvaamatonta – mutta senkin seuraukset ovat aina muiden syytä. ”Miksi muut pakottavat minut kiusaamaan heitä?” Sairas ajatusmaailma voi tuottaa vain sairaita tekoja.

 3. 3

  Veera K.R. sanoo

  Salomaa puhuu jokaisessa kommentissa siitä, että Saku Timonen toimisi vihapäissään. Miten musta noista viesteistä välittyy vain ja ainoastaan hänen oma vihamielisyytensä. Ai ja voi.

  Kiitos Saku Timonen, blogisi pitämisestä. Selvästi loogisen päättelyn ja nimenomaan lain _soveltamisen_ vastustajilla ei ole parempaa sanaa sinua vastaan, kuin ”lol asut äitis kanssa”.

  On se muuten aika noloa, asua 80-vuotiaan äitinsä kanssa, pitää läheisistään huolta… Eivätkö juuri nuo isäm maan puolustajat huudelleet hetki sitten, että missä on suomalaisten vanhusten rahat ja tuki (liittyen mihinkä muuhunkaan kuin turvapaikanhakijatilanteeseen).

 4. 4

  Kaenupoeg sanoo

  Kaikenlaista kouhoa sitä leipä elättää. Täytyy olla ihmisillä melko paha olo kun täytyy noin muita kohtaan käyttäytyä. Totuus tulee ilmi vielä jossain muodossa, pidä pintasi vaan.

 5. 5

  Mikael L. sanoo

  Näistä Janimatin kaltaisista tyypeistä tulee auttamatta itselle kaikkien muiden moninaisten tunteiden lisäksi surulliset fiilikset.

 6. 6

  Ilkka Porttikivi sanoo

  Kiitos Sakari hyvistä ja faktaa sisältävistä teksteistäsi. Hyvä, että edes yrität käydä dialogia myös ”vastapuolen” kanssa. Helppoa se ei näytä olevan. Tsemppiä myös vuoteen 2016!

 7. 7

  Mika sanoo

  Tsemppiä, Sakari. Kun ajat pimenevät, tarvitaan kaltaisiasi majakoita sitäkin enemmän.

 8. 8

  Ziru sanoo

  Kiitos Uuninpankkopoika Timonen.
  Sun kirjotukset piristää mun päiviä. 🙂

 9. 9

  sanoo

  Näyttävät klopit toimivan ihan ”kirjojen mukaan”. Kun sanottava loppuu, niin otetaan nyrkit avuksi ja aloitetaan rikkinäisen mielen itsetyydytys – mennään, tai yritetään mennä ns henkilökohtaisúuksiin. Kuvitteellisia, asiayhteydestä irrotettuja lauseita, sairaan mielikuvituksen generoimia totuuksia ja kuvitelmia käytetään itseriittoisuuden lisäämiseen. Normaalisti seuraava vaihe olisi testosteronin aiheuttaman uhoamisen jälkeinen nyrkkitappelu, mutta se nyt on hieman vaikeaa virtuaalimaailmassa ;-).

  Juva Vainion viisautta (asiayhteydestä irrotettuna) vuodelta 1969.
  Sanat eivät riitä kertomaan,
  tuskin niitä tarvitaan.
  Riittää kun sä hiljaa oot …..

 10. 10

  Maria M. sanoo

  Olen nyt muutaman päivän lueskellut tuon ryhmän seinää. Sieltähän on jo aika paljon porukkaa häipynyt juuri tuon ilmapiirin takia. Ainakin neljä näyttävästi poistumistakin näkyi ryhmän sivulla. Ja kaikkiin tuli kommentteja ”v***n suvakki h***a” (sensuroin sanoja). Juuri tuo haukkuminen ja pilkkaaminen on saanut ihmisiä häipymään sieltä. Ja olenpa kuullut jopa että kun jotkut ovat vastustaneet natsilinjaa ja Hitlerin kuvia, on heille laiteltu yksityisviestejä joissa on uhattu raiskata ja jopa tappaa heitä ja lapsiaan. Tiedoksi niille ryhmäläisille, jos tämän lukevat: minä olen niitä rajuimpia kommentteja ilmiantanut ja suoranaisista uhkailuista olen laittanut nettivinkkiä poliisille. Jos vielä ihmettelette kuka niitä ilmiantaa, niin vastaus ei ole Saku Timonen tai Jari Laine, vaan Maria M. (Sukunimen saatte yrittää arvata, mutta älkää vaan menkö jokaista Maria-nimistä uhkailemaan!)

 11. 11

  Jaakko V sanoo

  Tuli mieleen että aikansaelänyt lautamiesjärjestelmä olisi tosiaan ollut syytä purkaa kuten Tuija Brax esitti oikeusministerinä. On todella helppoa uskoa että nämä maallikko”jurristit” toimivat tuomarinvalan hengen ja kirjaimen vastaisesti, kun asenteet ovat valmiiksi kiihkeästi tiettyjä kansanosia ja ajatelutapoja vastaan. Pelottava ajatus, että ihan laillisessa järjestyksessä joku Ss-mies pääsisi vaikuttamaan jonkun tuomitsemiseen oikeudessa…

  • 11.1

   Patterihaan mumma sanoo

   Minä olen herastuomari ja istunut käräjäoikeuden lautamiehenä vuodesta 1993 saakka. En mitenkään voi hyväksyä Salomaan toimintaa. Hän ei ole sopiva lautamieheksi. En myöskään voi hyväksyä ajatusta, että yhden mätämunan perusteella ollaan tuomitsemassa koko järjestelmä.

 12. 12

  T. K. Lehtinen sanoo

  ”suvakkinatsisika” laitetaan vielä nauta perään, niin kannustushuudot pysyvät loogisina? On kuitenkin hyvä, että kannustajat roikkuvat somessa, ei tee mieli alkaa poltella yhteisin varoin maksettuja kiinteistöjä . Taidian lähteä mielummin yläasteelle juttelemaan koulukiusaajien kanssa kuin lueskella Riepu-Pettereiden lällättelyä, sisältö on samanlaista, mutta dialogi saattaa olla kypsempää…

 13. 13

  Katri Pajunen sanoo

  Hienoa että teet tätä, ikävää että joudut sietämään tuollaista. Oot sankari, älä luovuta.

 14. 14

  Imane Elonen sanoo

  Kiitos sinulle tästä blogista. Näin pienen ”sekarotuisen” pojan äitinä, pelko siitä, mihin tämä maa on menossa, on rinnassa puristava kylmä möykky. Tämä blogi antaa uskoa, että meillä on vielä sun kaltasia vahvoja miehiä puolustamassa isänmaata (sitä oikeeta, demokraattista ja yhtäläisiin ihmisoikeuksiin sitoutunutta isänmaata) ja inhimillisyyttä, joka ulottuu kaikkiin, ihonväriin ja kulttuuritaustaan katsomatta. Olen pahoillani kaikesta siitä loasta, jota nämä äärioikeistolaiset päällesi heittävät, mutta meitä on onneksi vielä enemmän, jotka kiitollisuudella ja ihailulla lukee mitä sinulla on sanottavana.

  kiitos

  • 14.2

   Laura R sanoo

   Juurikin näin, itsekin kohta ”sekarotuisen” tytön äitinä huolettaa mitä jälkikasvu joutuu kokemaan tulevaisuudessa. Onneksi järjen ääniäkin löytyy vaikkakin vastapuolelta kuuluu melkoista älämölöä

 15. 15

  Jore Puusa sanoo

  Suomalainen yhteiskunta on revennyt kahtia. Siihen ei mennyt vuottakaan.
  Nyt ei riitä enää huokailla, miten kamalia NE ovat tai ihailla blogistia, koska se tuottaa hänelle vaikeuksia. Rasistien tuntema kateus suvaitsevaisen henkilöpalvonnan seurauksena saa aikaan tässä kuvattuja purkauksia, jotka eskaloituessaan voivat johtaa jopa väkivaltaan.
  Tehkää hyvät ihmiset todellisia asioita, ennenkuin äärioikeistolaiset alkavat todella tappaa meitä.

  • 15.1

   tantsu sanoo

   Tämä ei mielestäni ole henkilöpalvontaa, ja rasistit saavat minun puolestani ajatella mitä haluavat. Mielestäni Sakarin kaltaiset ihmiset ansaitsevat muiden täyden tuen, myös äänekkään. Hiljaisuus on suuren enemmistön suurin heikkous. Olet ihan oikeassa, että pitää toimia, mutta on myös pidettävä ääntä. Rasistiset vihanpitäjät pyrkivät nimen omaan hiljentämään järjettömällä älämölöllään ne, jotka ovat inhimillisyyden asialla. Ei olla hiljaa :-)!

   • 15.1.1

    Jore Puusa sanoo

    Tantsu, eikä tänne pitänyt kirjoittaa koko nimellä?
    Tuki on eriasia kuin blogistin saattaminen vaikeuksiin henkilpalvonnalla.
    Sitä on vastapuolella riittämiin. Vaikkapa Janitskinia kohtaan.
    Vastapuolella on sairaita ihmisiä, heillä on oireita traumaaddiktiosta, psyko- ja sosiopatiasta ja narsismista. Minusta heille ei pitäisi antaa polttoainetta sillä tavalla kuin tämän blogin kommenttiosiossa tehdään paljon. Minusta Sakua pitäisi säästää, ei kuormittaa. mutta ei tästä enempää, Suomessa käyttäytymismallit ovat edelleen primitiivisiä ja auktoriteetteihin uskovia, jolloin toivotaan ettei itse tarvitse tehdä mitään.
    Todellinen tuki tässä tapauksessa on, että mahdollisimman moni tämän blogin lukijoista ottaa rauhallisesti ja asiallisesti yhteyttä toisaalta Perussuomalaisten kenttäjohtoon Salossa ja osa paikalliseen Raastuvanoikeuteen ja kaikki ihmettelevät miten tällaista tekstiä suoltava voi olla yhteiskunnan palveluksessa, koska on selvää että oikeuden vaatima tasapuolisuus ei toteudu hänen ollessaan prosessia tukevassa roolissa. Tai niin minä ainakin teen.

 16. 16

  Ratna Rajala sanoo

  No voi hyvän tähden, millaisia lautamiehiä Suomessa on. Sietäisi järjestelmän tosiaan muuttaa.
  Hyvä, että joku jaksaa noiden pölhöjen kiusaajien kanssa vääntää. Tsemppiä siihen! Kiitos blogista!

 17. 17

  seppo mahkonen sanoo

  Lautamies? Minkä puolueen mandaatilla? Voiko mieleltään järkkynyt toimia lautamiehenä?

 18. 18

  Yksi vain sanoo

  Kiitos Sakari taas kerran hyvästä kirjoituksesta.
  Minä en millään tahdo ymmärtää miten tällaista vainoamista voidaan jatkaa vuodesta toiseen. Olisi jo korkea aika valtion takavarikoida janipetterin kone, sulkea tietoliikenneyhteydet ja antaa hoitoonohjaus ennalta määräämättömäksi ajaksi, kunnes on tervehtynyt. Tuollainen märkäpaise tartuttaa jo muitakin.

 19. 19

  Leena sanoo

  Tsemppiä! Ei tähän nyt oikein muuta voi sanoa. Ja kiitos Imagelle, että tämä blogi ilmestyy teidän sivujen alla. T: tyytyväinen tilaaja

 20. 20

  Elmo sanoo

  Kiitos Saku tästä blogista. Teet todella arvokasta työtä kirjoittamalla asiantuntevasti näistä asioista. Mahdoton käsittää miten kukaan voi muuta kuin arvostaa, jos joku jaksaa toimia vanhan äitinsä omaishoitajana. Mahdoton myöskään ymmärtää tuota roskaa, jota joudut kestämään. Tsemppiä ja kaikkea hyvää sinulle.

 21. 21

  anuvaan sanoo

  Sakari, olet idolini, kun jaksat aina vankkumattoman rauhallisesti yrittää keskustella niiden kanssa, jotka eivät keskustelua halua eivätkä varsinkaan ymmärrä. Jaksamista!

 22. 22

  Minna Ylitalo sanoo

  Nämä yhden asian ihmiset ovat yllättävän monifobisia. Minulla oli sellainen käsitys, että tämä Perussuomalaisten Salomaa olisi lähinnä islamofobinen ja homofobinen. Nyt hän on näköjään jo mummofobinenkin.

  • 22.1

   NP Grönholm sanoo

   Tulee ja vie meidän jonotuspaikat! Tällainen peli vetele nyt kyllä yhtään!

 23. 23

  Pauli Räsänen sanoo

  Katsoittekos eilen Hertta K viimeisen jakson, kokonaisuudesta jäi mieleen kuinka tuolloin kotimainen ohrana soluttautui kaikkialle, siinäkin annetiin ymmärtää, että Leino oli ohranan mies. Samalla tavoin hieman aikaisemmin sama taho soluttautui lapualaisten riveihin ja Mäntsälän kapina menetti uskottavuutensa, kun johtoryhmä ryhtyi juomaan , sinne soluttautuneen ohranan miehen tuomia juomia, sama temppu tehtiin liikeen kovimmalle tekiälle,Walleniukselle, silloin itärajalle. Myös Stolbergin muilutus oli ohranan ideoima ylilyönti liikeen mustamaalaamiseksi. Myöhemmiltä ajoilta on vahvoja epäilyksiä että Arvo Aalto olisi ollut itseasiassa supon leivissä, mieshän muutti ekäköidyttyään Portugaliin. Emåtiedä toivoisinko vai en tämäntapaisten tradittioiden turvaorganisaatioden taholta jatkuvan ajassamme, tai sitten historiaa tulisi aktiivisesti tutkia ja ymmärtää eri prosesseja sekä höyrypäiden vilvoitaa kattilaa jäähauteessa.

 24. 24

  Jukka S sanoo

  Kiitos Sakari tästä blogista ja kärsivällisyydestäsi. Asialinjalla ja kevyesti piikitellen kohti parempaa huomista.

 25. 25

  Tonton sanoo

  Minusta tämä on aivan järkkyä. Persupoliitikko jakaa osoitettasi ja rääpii perhetietoja, mistään asiasta en näe sanaakaan. Huhhhuh. Voimia.

 26. 26

  NP Grönholm sanoo

  Sinänsä, mitä näitä ilmiantoryhmiä olen nähnyt/pyörinyt Facebookissa, suurin osa tämänkin blogin jutuista jaettu niihin siksi, että jumankauta, järjen ääni tas jostain kuuluu.

  Aika monessa tällaisessa ryhmässä ollut juuri tuon Rajat Kiinni-ryhmän ilmiantokamppiksia. Osittain siksi, että jotkut helvetin pellet ovat väärin käyttäneet ilmiantoa ja Facebook on joutunut pistämään ei-englannin kieliset ilmiantokohteet takaraivoon odottamaan manuaalista tarkastusta. Että jos tää porukka luulee bloggaajan järkkäävän jotain kamppiksia, please, selväjärkiset ne niitä ihan itse tekee.

  Mikä musta on huolestuttavampaa juuri Facebookin itsensä takia, koska jos halutaan kitkeä se pahin roska pois, siihen reagoidaan todella huonosti jos ollenkaan. Että joudutaan turvautumaan joukkovoimasn kuin no, maalaisjärkeen tällaisen moderoinnin kanssa.

  Valitettava tosiasia kun on, ettei fasismi toimi muualla paremmin kuin nettikeskustelujen moderoinnissa.

 27. 27

  liisa hirvonen sanoo

  Nämä somenatsiraukat yrittävät saada rauhantahtoiset ja ihmisoikeuksia puolustavat ihmiset raivostumaan. Suuttumusta he kykenevät kyllä herättämään loukkauksillaan ja uhkailuillaan, mutta kun se tietty raja ylittyy, voi tehdä ilmoituksen viranomaisille. Laiton uhkaus on rikos. Väkivallalla uhkailu ei ole leikin asia.

  Sakulle ja kaikille meille Sakun kavereille toivon lujuutta ja kestävyyttä. Ei alennuta näiden selkärangattomien natsi-iljetysten tasolle. Ikinä.

 28. 28

  Akka sanoo

  Kiitos jaksamisestasi Sakari. Välillä tuntuu, etten enää kestä noita käsittämättömän typeriä mv-sivujen juttuja ja olen blokannut sivut aikapäiviä sitten. Mutta jos sinä kestät, niin kai sitten minäkin. Luin jostakin, että mv-sivujen ylläpitäjä asustelee itse elintasopakolaisena Espanjassa… kannattaisikohan sitä rummuttaa vähän lisää 😉

 29. 29

  sanoo

  Käräjäoikeuden maallikkotuomarin ominaisuudessa minulle on tullut sellainen käsitys että tehtävässä toimivan henkilön tulee olla paitsi lainkuuliainen, myös elämäntavoiltaan tuomariksi sopiva. Siis, noin esimerkiksi, kuuluisa pikemminkin puolueettomista ja rauhallisista kannanotoistaan kuin nettihostiiliuden harjoittamisesta. Muistaakseni yksi lautamies on tässä maassa jo saanutkin potkut tehtävästään oikeuden päätöksellä koska katsottiin ettei julkirasismi sovi henkilölle jonka tehtävänä on osallistua tarvittaessa sellaistenkin rikosten käsittelyyn joissa osapuolilla on maahanmuuttajataustaa. Herää siis kysymys, olisiko Salomaan soveltuvuus maallikkotuomarin tehtävään tutkittava hieman isommalla suurennuslasilla.
  Maallikkotuomareiden koulutuksessa käydään läpi myös nettikäyttäytymistä. Periaatteessa osallistuminen yhteiskunnalliseen keskusteluun on ymmärtääkseni erittäinkin suotavaa, kunhan se tapahtuu asiallisella tavalla. Maallikkotuomarijärjestelmässä on muutama aika iso hyvä puoli joista yksi on oikeudenkäytön uskottavuuden lisääminen. En ole Salomaan tekemisiä seurannut, joten jätän teidän tietävämpien mietittäväksi sen, tukeeko Salomaan käytös oikeuden uskottavuutta ja arvokkuutta vaiko ei ja jos ei selvästi tue, miten asiaan voitaisiin puuttua.

 30. 30

  virtanen sanoo

  Tähän Jani Salomaahan törmää tuon tuosta Facebookeissa. Hyvin vastenmielisen tuntuinen ihminen, nimi tuli tutuksi heteropridestä. MIkä lie mies koulutukseltaan tai perhesuhteiltaan, jonkinlainen räävitön lapsellisuus tulee ensimmäisenä hänestä mieleen. Valtavasti aikaa ottaa kantaa netissä ja Facebookeissa, joten ei liene lapsia ainakaan.

 31. 31

  virtanen sanoo

  Voiko siis ko, henkilö olla valittuna lautamieheksi? Eikö perussuomalaiset vaadi minkäänlaista asiallisuutta luottamustoimiin valitsemiltaan henkilöiltä?
  Politiikkoinakin arvostan henkilöitä, jotka asettavat perheensä (puolison, lapset, jopa vanhempansa) etusijalle ja antavat heille aikaa, vähemmän nettiräyhäämistä siellä ja täällä, että näin politiikan ulkopuolellakin tulee nimi tutuksi.

  • 31.1

   Patterihaan mumma sanoo

   Turussa Perussuomalaiset valitsivat Olavi Mäenpään lautamieheksi. Hän oli saanut tuomion mm. kiihoittamisesta kansanryhmää kohtaan. Hänellä on iso joukko maksamattomia sakkoja ulosotossa. Hän on räävitön suustaan ja valtuustossa arvostelee somalitaustaista naisvaltuutettua. Onneksi hänellä oli vain pieni osa kautta, kun valittiin eronneen tilalle. Asia ratkesi uusien vaalien myötä.

 32. 32

  Teemu Laitinen sanoo

  Todellakin voimia sulle, että jaksat jatkaa järkiyhteiskunnan puolustamista. Vaikkakin järkevä keskustelu koulukiusaajien ja vastaavien kanssa on miltei mahdotonta, niin hyvä puoli siinä on se, että he todistavat oman typeryytensä.

 33. 33

  virtanen sanoo

  nämä maahanmuuttokriittiset näyttävät olevan tosiaan hyvin yksinäistä porukkaa, jouluaattoillan ja -yön keskustelivat mamuista. Kaitpa jos olisi puoliso, lapsia, vanhemmat, ystäviä, edes jouluna jättäisi mamupohdinnat. Joidenkin fb-sivuja olen katsonut, eronneita on paljon. Samoin moni näistä on myös julkisesti jossain muodossa kertonut mt-ongelmistaan, ehkä vahingossa, ehkä perustellen sillä työttömyyttään. Samoin varhaiseläkeläisiä.

  Se on todella ikävää, että yksinäisiä ihmisiä on niin paljon, mutta löytyykö se lohtu noista rajat kiinni jne. porukoista?

 34. 34

  Minna Ylitalo sanoo

  Rajat kiinni -ryhmässä on kuitenkin pitkien joulunpyhien jälkeen palattu aikuisten arkeen ja olleellisten ongelmien pariin. Eli: se illuminaatin silmä on pakolaisten mieliksi edelleen siellä Leppävaaran kirkon seinällä ristin sijaan.

  Timo A. parkuu: ”Nämä pakolaiset saavat kaiken haluamansa läpi! Kirkoissa ei pidetä ristiä! He haluavat kieltää joulun talvijuhlaksi! Se menee läpi! Monessako joulukuusessa näiyte ristiä? Muuten kun kirkon piha kuusessa?!?!?!?”

 35. 35

  Etunimi Sukunimi sanoo

  Onko Persujen linja yleisemminkin, että omista vanhemmistaan ei kuulu pitää huolta? Laitoksiin vaan ja jouluna ja juhannuksena voi käydä katsomassa. Ainoa hyvä puoli tuossa Salomaassa taitaa olla se, että se tekee tuolla paskanjauhannalla vaan hallaa asialleen. Ja toivottavasti ainakin luottamusasemiensa menettämisen verran itselleenkin, tämä tosin tuntuu kestävän turhan kauan.

  Sakarille jaksamista ja tsemppiä jatkoo! Älä anna Salomaan ja kaltaistensa empatia- ja älyrajoitteisten ihmisten häiritä jatkossakaan 🙂

 36. 36

  sanoo

  Kiitos, Saku blogistasi! Seuraan sitä täältä kaukaa. Olen asunut Kanadassa yli 40 v. ja tämänhetkinen Suomen jakautuminen pakolaisten vuoksi pistää itkemään.
  Muutamilla suomalaisilla miehillä on aina ollut herkässä ”haluut sä turpaas?”, nyt he ovat loytäneet uhrijoukon johon saa näköjään purkaa kaikki aggressionsa. ”Suomalaiset on hyviä sodassa ja huonoja rauhassa” sanottiin ennen, onko suomalaisilla uusi vihollinen joten ”suomalaiset” saavat vetää vaihteeksi yhtä köyttä ja tuntuu hyvältä kun oikein saa vihata?
  Sinunlaisia miehiä tarvitaan Saku, kannatusta löytyy!

 37. 37

  Henkka sanoo

  Viime kuukausina on ollut vaikeaa uskoa omia silmiään kun lukee ihmisten kirjoituksia. Ja tuokin yksi joka Sakaria vainoaa, noinkohan äänestäjät tietää millaisesta yksilöstä on kyse. En ole missään nimessä mt-alan osaaja mutta kyllä maallikkokin huomaa kirjoituksia lukiessaan että kyse on jossain määrin ongelmaisesta ihmisestä. Jaksamista Sakarille, silloin kun on oikealla asialla niin mikään tie ei ole liian kivinen kuljettavaksi. Jospa nämä kannustusviestit auttaa omalta osaltaan jaksamaan. 🙂

  • 37.1

   virtanen sanoo

   Aikoinaan mietin heteropridestä, onko henkilölle seksuaalisuus joku ongelma, jos yrittää väittää, etteikö Suomessa saisi olla hetero. Kun suurin osa ihmisistä on heteroita eikä se o le meiltä pois, jos jonkun osaksi on tullut syntyä toisenlaisin ominaisuuksin.

 38. 38

  Kalle* sanoo

  ”Jani Salomaa, Perussuomalaisten salolainen varavaltuutettu, sote-lautakunnan jäsen, käräjäoikeuden lautamies ja Suomen Sisun piiripäällikkö…”

  Masentavaa, että tällaisilla vastenmielisillä tyypeillä on jonkinlaista vaikutusvaltaa. Tosin se vaikutus rajoittuu enimmäkseen siihen omaan porukkaan, joka on samalla tavoin jälkeenjäänyttä.

  On kunnioitettavaa, että jaksat taistella järjen käyton puolesta.

 39. 39

  Eija Håkans sanoo

  En keksi enää mitään sanottavaa… Mikä voi olla nettipoliisille tärkeämpää kuin näiden rikosten tutkiminen ??? Saako ihmisiä panetella ja uhkailla mielin määrin ilman että mikään virallinen taho siihen puuttuu tai siitä välittää. Pakostakin tulee mieleen, että virkavalta jollain tasolla suojelee tai painaa villaisella näiden tyyppien tekoja…

 40. 42

  Pertti Aalto sanoo

  Näyttää seurakunnan hommista erotettu Martta Petmankin edelleen hörhöilevän joukon mukana, eikä taida ressukka enää muihin hommiin kelvatakaan ainakaan ilman nimen muutosta. Joukossa tyhmyys tiivistyy,sanotaan, mutta niin se valitettavasti tiivistyy Martassakin.

 41. 43

  Näsä sanoo

  Hienoa työtä Sakulta. Olisi hyvä että ihmiset tajuaisivat miten helppoa on luoda useita profiileita ja meuhkata esittäen suurempaakin joukkoa omia melko kieroutuneita fantasioitaan. Saku teet hienoa työtä kun osoitat ihan rautalangasta perusasioidenkin ymmärtämättömyyden.

 42. 44

  Seija Öhman sanoo

  Hyvä Saku! Toivon sinulle voimia että jaksat tehdä arvokasta työtäsi myös tämän blogin pitämisessä. Itse avasin oven maailmaan luettuani juttujasi Ennen katsoin ulos vain avaimenreiästä. Kiitos.

 43. 46

  Saku Timonen sanoo

  Facebookissa käytyjen keskustelujen perusteella useimmille on epäselvää miten tuo Fb:n tekijänoikeuksien ilmiantolomake toimii. Yritän selittää lyhyesti.

  Ilmiantolomakkeeseen merkitään linkki ilmannettavaan materiaaliin ja kerrotaan oma nimi ja sp-osoite. Ilmeisesti siihen sp-kenttään voi merkitä ihan minkä tahansa nimen ja sp-osoitteen, kunhan sp vain on olemassa. Fb ei tarkista muuta kuin sen olemassaolon. Fb ei siis tutki onko henkilö sama kuin ilmoitettu nimi ja sp eikä yhteyttä Fb-profiiliin.

  Koska Fb ei halua sotkeentua tekijänoikeusriitoihin, niin se poistaa ilmiannetun materiaalin ja lähettää sähköpostissa materiaalin lataajalle tiedon ilmiannosta ja kenttään merkityn ilmiantajan nimen ja sp:n. Samoin ilmiantaja saa viestin kuvan poistamisesta. Tarkoitus lienee, että henkilöt sopivat riidan keskenään, mutta näköjään lomaketta voi käyttää väärin. Tällaisen väärinkäytön kohteeksi jouduin kesällä monta kertaa, kun minulle alkoi tulla Fb:ltä postia muka tekemistäni ilmiannoista. Joita en siis ollut tehnyt, vaan joku muu oli tehnyt merkiten ilmiantajaksi minun nimeni ja sp-osoitteeni.

  Jos tämä on Salomaallekin uutta tietoa, niin olemme molemmat jonkun kiusantekijän uhreja. Siksi toivoin blogijutussani Salomaalta selvitystä asiaan.

 44. 47

  Maza sanoo

  Tässä näkee taas hienosti miten epäloogista jengiä noi on. Ensin huudellaan vanhusten ja naisten oikeuksien puolesta ja ollaan kovin kriittisiä, että niiden rahat laitetaan mamuille ja kuitenkin morkataan 12-vuotiaan argumentein vanhempiaan tukevaa ihmistä.

  Ei minkäänlaista tolkkua jutuissa ja pitää vaan hakata näppäimistöä vihapäissään ja näemmä täysin lakia tuntemattakin, kun tuntuu kaikille tulevan yllätyksenä, että kirjoituksistaan saattaa joutua vastuuseen.

 45. 48

  Tiina Kantola sanoo

  Salomaa oli pääjärjestäjänä Salon vastaanottokeskuksia vastustavassa mielenosoituksessa. Uutistoimisto Reuters uutisoi silloin että Salon torilla oli ”maahanmuuttokriittisiä” n. 200 henkeä, Salomaan laskutaidon mukaan ainakin 400…
  Kun vastaanottokeskuksen lapset olivat Salossa ensimmäistä päivää koulussa Salomaa kirjoitti FB-sivullaan ”me opettajat emme kyenneet turvaamaan lasten turvallisuutta”…me-muodosta päättelin että Salomaa olisi kyseisessä koulussa opettajana…toivottavasti ei, jos matikan kanssakin on näin suuria vaikeuksia?!

  • 48.1

   Minna Ylitalo sanoo

   Tällainen henkilö on näköjään todellakin päästetty vaarallisen lähelle pieniä turvapaikanhakijoita Märynummen kolussa Salossa. Jani Salomaa Salon kaupunginvaltuustoon jakaa facebookissa MV-linkkiä otsikolla ”Salon koulussa ongelmia matulasten kanssa heti lähtökuopissa”. Onpas meillä tässä varsinainen vastuuntuntoinen kansankynttilä 😀 Aikamoinen pohjanoteeraus haukkua koulunsa lapsia facebookissa, mutta sopii toisaalta vallan hyvin hänen muutenkin ala-arvoiseen tyyliinsä.

   https://www.facebook.com/JaniSalomaaSalonKaupunginValtuustoon/posts/920538898034246

   • 48.1.1

    Riitta Häkkinen sanoo

    Laittamaasi linkkiä pidemmälle lukemalla selvisi, että Salomaa todella on opettaja ja itsekin isä. Tekstissään hän kertoo ”keskustelustaan” lapsensa koulun rehtorin kanssa. Salomaa kieltää lastaan osallistumasta koulussa mihinkään tilanteeseen/tilaisuuteen, jossa puhutaan pakolaisuudesta tai maahanmuutosta.
    Vihaiselta ja toisaalta epätoivoiselta hänen tekstinsä minusta tuntuvat. Kaikkien lasten puolesta harmillista tuollainen suhtautuminen.

 46. 49

  Mari sanoo

  Jani Salomaa on myös Salon kaupungin Maahanmuuttoneuvoston jäsen, edustaa siellä sosiaali- ja terveyslautakuntaa. Minkä perusteella näihin mahdetaan ihmiset valikoida?

 47. 50

  Orja sanoo

  Jestas! Vaikka asioista eri mieltä voi ollakin, niin olipahan tekstiä,
  minulla ei voimat riittäisi edes itseni puolustamiseen tuollaisten kirjoitusten kanssa,
  voimia Sakari!
  :/

 48. 51

  Pekka Rintamäki sanoo

  Facebookissa on pahanlaatuinen valuvika jos kuka tahansa pystyy ilmoittamaan mitä tahansa ”varastetuksi”.

  Jos pankkopoika ottaa tänään kuvan pihamaastaan ja laittaa profiiliinsa, niin on varmaa, että varhaisempaa kuvaa ei netistä löydy.

  Jos taas hän jostain syystä päättäisi julkaista omanaan minun tekemäni hölmön runon, niin voisin oitis osoittaa että olen julkaissut kyseisen hölmön runon osoitteessa hölmötrunot.com jo viime vuosituhannella.

  Mikä tahansa tarkistusrobotti pystyy asian päättämään sekunnissa.

 49. 52

  Leevi Kutvonen sanoo

  Voi voi miten surullisen köyhiä mielipiteitä. Eipä noilla taida tosiaan olla muita argumenttejä, kuin henkilökohtaisuudet.

  Onneksi noita ”isäm maallisia soumen puolustaia” on vain noin 10, jotka jaksaa vauhkota.

  Haastan: laittakaas nimet tänne, jos teitä on enemmän, kuin 10. Ja noista kymmenestäkin on puolet alle 18 v., siis hyvää kauraa ääriryhmille.

 50. 53

  Jussi Pelkonen sanoo

  Kirjoitin Salon sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Saku Nikkaselle tänä aamuna tällaisen viestin:

  ”Hyvä sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Saku Nikkanen,

  olen vakuuttunut siitä, että Teillä on ainakin jonkinlainen käsitys siitä, mitä yksi lautakunnan jäsenistä harrastaa vapaa-ajallaan.

  Jani Salomaa (ps) viljelee Facbookissa vihapuhetta sekä (luonnollisesti) maahanmuuttajia että turvapaikanhakijoita kohtaan, mutta sen lisäksi hän on viime aikoina aktivoitunut erityisesti blogisti Sakari Timosen ( http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/ ) herjaamisessa.

  Timonen pystyy kyllä hoitamaan omat asiansa, ja käsittääkseni hän on jo tehnytkin Salomaan kirjoituksista ainakin ilmoituksia poliisille, ellei jopa rikosilmoituksia. Minä vain huolestuneena kaupungin työntekijänä ihmettelen, miten Salomaan tavalla käyttäytyvä ja itseään ilmi tuova ihminen voi toimia kaupungin luottamustehtävässä.

  Salomaan kommentteihin ja argumentointiin voitte halutessanne tutustua mm. Facebook-tileillä Jani Salomaa, Janimatti Salomaa sekä §akari Timosen kootut tekijänoikeudet (joista viimeisen alaksi on, sivumennen sanoen, ilmoitettu ”Performanssitaide”).

  Kunnioittaen,

  Jussi Pelkonen”