Terrori ja laki

Ilotulitusraketti ammuttiin sisään vanhustentalon asuntoon. Kehitysvammaisten palvelutalon asukkaiden häirintä on jokailtaista. Polttopulloisku päiväkotiin.

Ei, tällaisia otsikoita ette näe ja jos näkisitte, niin kauhistuisitte. Koko maa kauhistuisi hallitusta myöten ja poliisille annettaisiin kiireellä lisää resursseja tapausten tutkintaan. Yleisesti puhuttaisiin terrorista ja uhanalaisimpien kohteiden suojaksi asetettaisiin ympärivuorokautinen vartiointi. Jos joku erehtyisi sosiaalisessa mediassa ylistämään tällaisia tekoja, niin hänet otettaisiin kiinni ja hänen yhteytensä tekijöihin selvitettäisiin.

Kun vastaanottokeskuksen asuntoon ammutaan raketti sen jälkeen, kun pihamalla on häiriköity viikon päivät, niin poliisi lupaa seurata tilannetta. Maan hallitus toimii minimikokoonpanolla eikä lopsauta korvaansa asialle, koska suurin osa ministereistä lomailee. Yleensä ottaen jokaista tapausta kuvaillaan yksinäisten susien juopuneeksi päähänpistoksi. Sosiaalisessa mediassa ylistetään tekoa. Näin teolle naureskeltiin Facebookin Rajat kiinni -ryhmässä, jonka jäsenenä sivumennen sanoen on mm. kansanedustaja Laura Huhtasaari ja yhtenä ylläpitäjänä salolainen kunnallispoliitikko ja käräjäoikeuden lautamies.

1915754_10207475996714775_5171008890142651774_n

5912_10207476021835403_3454088308939547354_n

rkii 1

rkii 2

En enää viitsi kysyä mikä näitä tekijöitä ja teon ylistäjiä vaivaa. Jos joku haluaa ymmärtää heidän pahaa oloaan, niin siitä sitten vain. Minä pidän tekijöitä terroristeina ja Rajat kiinni-väkeä terrorismin suosijoina ja siihen yllyttäjinä. Tekijät tulevat kyllä saamaan suunnilleen yhden vuoden ehdottoman rangaistuksen, mutta näitä ns. maahanmuuttokriittisiä itseään lainaten asioista pitää ruveta puhumaan niiden oikeilla nimillä.

Rikoslain 34 a luvusta löytyy näille sopivat pykälät. SPR on kansainvälinen järjestö, joten siihen kohdistuvat suunnitelmalliset rikokset ovat 1 §:n mukaan terroristisessa tarkoituksessa tehtyjä.

Joka terroristisessa tarkoituksessa siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vakavaa vahinkoa jollekin valtiolle tai kansainväliselle järjestölle, tekee

1) laittoman uhkauksen, perättömän vaarailmoituksen, 24 luvun 4 §:n 2 momentissa tarkoitetun törkeän julkisrauhan rikkomisen tai 44 luvun 10 §:ssä tarkoitetun ydinenergian käyttörikoksen, on tuomittava vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään kolmeksi vuodeksi.

Rajat kiinni-ryhmän riekkujiin voitaisiin ihan hyvin soveltaa 1 §:n 2-kohtaa

2) tahallisen vaaran aiheuttamisen, tahallisen räjähderikoksen, vaarallisia esineitä koskevien säännösten rikkomisen tai 17 luvun 1 §:ssä tarkoitetun julkisen kehottamisen rikokseen, on tuomittava vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.

Lainkohdassa viitataan 17 luvun 1 §:än, jossa sanotaan näin:

Joka joukkotiedotusvälinettä käyttäen tai julkisesti väkijoukossa taikka yleisesti tietoon saatetussa kirjoituksessa tai muussa esityksessä kehottaa tai houkuttelee rikoksen tekemiseen siten, että kehotus tai houkuttelu

1) aiheuttaa vaaran, että sellainen rikos tai sen rangaistava yritys tehdään, tai

2) muuten selvästi vaarantaa yleistä järjestystä tai turvallisuutta,

on tuomittava julkisesta kehottamisesta rikokseen sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Rikoslaista löytyy siis lainkohtia näille kotikutoisille terroristeille, jotka suuressa uhossaan ja muutamien poliitikkojen tukemina kuvittelevat voivansa elää kuin mikäkin herrakansa, johon laki ei pysty. Nyt tarvitaan vain yksi rohkea syyttäjä, joka ottaa nämä lainkohdat käyttöön.

Alkaa olla kiire, sillä tällä menolla joku kuolee kohta. On parempi ottaa laki kaikessa ankaruudessaan käyttöön ennaltaehkäisevästi kuin laskea palaneita ruumiita.

 

 

 

Kommentit
 1. 1

  Markku T Koivisto sanoo

  Toivotan Sakari Timoselle hyvää Uutta Vuotta. Kiitos blogeistasi, antaa toivoa ihmisyyteen.

 2. 2

  Nina T. sanoo

  Ihan off topic mutta onkohan näillä tyypeillä aselupa ja aseita kotona? Tuli vaan mieleen tuosta räjähteiden ihannoinnista.

  • 2.1

   Marko Turunen sanoo

   Ottaen huomioon, että kuinka helposti aseenkantoluvan Suomessa saa, voisin olettaa, että ainakin osalla saattaa hyvinkin olla. Siis sikäli kun ei ole entuudestaan väkivaltatuomioista rikosrekisteriä taustalla.

 3. 5

  Minna Ylitalo sanoo

  Selityksenä on tietenkin taas se yksi ja sama: ”tyytymättömyys pakolaispolitiikkaan”.

  Jos henkilö vastustaa subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajoittamista, niin lähteekö hän miesporukalla tuhopolttamaan päiväkoteja? Pommittiko ”huolestunut kansalainen” Sote-kohun aikaan terveyskeskuksia raketeilla? Protestoiko vanhustenhoitoon tyytymätön ”veronmaksaja” syteemiä näyttämällä rollaattorimummolle keskisormea. Niinpä.

 4. 6

  PekkaM sanoo

  On kyllä vinoon kasvanutta porukkaa. Maahanmuutosta voi olla eri mieltä, mutta tällainen lapsellinen ja vaarallinen rakettileikki/tulitikkuleikki ansaitsisi poliisin huomion. Ei ole kaikki kotona noilla tyypeillä.

  • 6.1

   Angie sanoo

   Mielestäni kyseessä ei ole mikään leikki, vaan vakava ja järjestäytynyt rasistisesti motivoitunut väkivaltarikollisuus, jota on järjestäytyneesti myös yllytetty jo kuukausikaupalla ja jota myös tuetaan eduskuntapuolueen toimesta. Mukana myös poliitikkoja.

   • 6.1.1

    Minna Ylitalo sanoo

    Eikä vain Suomessa järjestäytyneitä, vaan näitä rivikansalaisia ohjataan ja yllytetään kansainvälisen verkoston kautta. Pelkästään jo tutuksi tulleet läpänheitot ovat tuontitavaraa kuten esimerkiksi ”kulttuurin rikastaminen”, ”yksittäistapaus” ja ”huolestunut kansalainen”. Nämä ovat asiaan liittyviä käännöstermejä, jotka ovat olleet luettavissa vastaavilla ulkomaalaisilla facebook-sivustoilla jo iät ja ajat.

   • 6.1.2

    Jarno Kääriäinen sanoo

    Tämähän se on. Näiden tekojen vähättely huolestuttaa itseäkin, kyseessä ei ole enää mistään pikku pahanteosta.

 5. 7

  Kirsi Pehkonen sanoo

  Kiitos Uuninpankkopoika. Blogiasi lukiessa tulee lämmin tunne siitä, että meillä ihmisillä vielä toivoa on. Hyvää uutta vuotta!

 6. 8

  Helli sanoo

  Voiko yksittäinen kansalainen tehdä rikosilmoituksen noihin pykäliin vedoten, vai onko uhan kohteen tehtävä rikosilmoitus?

 7. 10

  liisa hirvonen sanoo

  Toivotaan parasta, että joku yleinen syyttäjä toimii. Nyt. Parasta rikosten ehkäisyä on, että väkivaltarikoksilla uhkailu otetaan vakavasti. Tuo on hyvä tieto, että kansainvälisiä järjestöjä vastaan hyökkääminen on erityisen vakava teko. Rajatkiinni porukalle näyttää olevan epäselvää ne rajat, joiden ylittämisestä seuraa henkilökohtainen rangaistus.

 8. 11

  Martti Orre sanoo

  Metodiikka on tuttu jo koulukiusaamisen ajalta: Eristetään ihminen tai ihmisryhmä muista, kiusataan ja terrorisoidaan porukalla, ja myös porukalla päätellään miksi ne erilaiset ansaitsevat tulla pahoinpidellyksi/terrorisoiduksi/karkotetuksi, kun eivät ole samanlaisia kuin me muut.

  Näitä kieroon kasvaneita on suomi pullollaan, ja nyt ne ovat internetin myötä löytäneet toisensa. Karvanoppa-autojen tuunaamisesta ja kiljupäissään tehdyistä kylätappeluista on päästy isompaan mittakaavaan jossa tulee tällä menolla ruumiita.

  Hyviä keinoja tyhmyyden ja ilkeyden kitkemiseksi ei ole, sivistyksen arvostaminen voisi toimia pitkällä aikajänteellä. Valitettavasti laivaa kuljetetaan ihan toiseen suuntaan tällä hetkellä.

 9. 12

  Vilho Raatikka sanoo

  Kiitos kuluneesta vuodesta. Toivon sinulta lisää kuivaa asiatekstiä tulevana vuonnakin. Sellainen alkaa käymään harvinaiseksi tässä elämysten maailmassa.

 10. 13

  Antti Helin sanoo

  Juuri luin uutisista, että Kirkkonummella kuusi turvapaikanhakijaa on pidätetty julkisesta kehottamisesta rikokseen. Nyt kun poliisi on kerran osoittanut kiinnostuneensa tällaisten rikosten selvittämisestä, on varmaan aika alkaa tehdä rikosilmoituksia niistä tuhansista ihmisistä, jotka somessa omalla nimellään kehottavat polttamaan vastaanottokeskuksia ja raiskaamaan poliittisesti eri mieltä olevia naisia.

  • 13.1

   Minna Ylitalo sanoo

   Tämä olikin viime minuuteilla vuoden paras uutinen. Merkitsee siis sitä, että poliisi voi ennaltaehkäisevästi ottaa säilöön kansalaisia, jotka yllyttävät julkisesti rikokseen? Rikoksesta voidaan rangaista, vaikka kehotus ei johtaisikaan tekoon. Hienoa! Ja poliisi pääsi tapauksen jäljille oman tiedonhankintansa kautta. Loistavaa sometutkintaa.

   Jääkäämme nyt odottelemaan seuraavia pidätyksiä, kun joku kansalainen yleisesti tietoon saatetussa kirjoituksessa tai esityksessä yllyttää rikokseen, joka vaarantaa yleisen järjestyksen tai turvallisuuden. Poliisille pyyntö: älkää nyt pettäkö kansalaisianne ja antako maan sisäisen terrorismin ryöstäytyä käsistänne. Tämä uutinen oli jo hyvä alku ja tästä on hyvä jatkaa.

 11. 14

  Päivi Pellikka sanoo

  Todella upea blogikirjoitus. Kirjoitin juuri näistä samoista asioista eilen seinälleni ja yhteen ryhmään. Tämän vuoden uutisten yhteenvetona teen ehdotuksen. Viskataan lajinimemme Homo Sapiens Sapiens (=viisas ihminen) turhien termien roviolle. Uusi lajinimemme voisi olla Homo Stupidus Immensus…

 12. 15

  sanoo

  Oletko siis sitä mieltä, että sillä, mitä kuvauksesi mukaiset ”pahimmat ääliöt” kirjoittavat somessa ja sillä, mitä vastaavanlaiset henkilöt puuhastelevat vastaanottokeskusten ympäristöissä, ei ole mitään yhteyttä?

  • 15.1

   Saku Timonen sanoo

   Tietenkin niillä on yhteys, mutta teoista tuomitaan eri pykälien mukaan kuin yllytyksestä.

   • 15.1.1

    sanoo

    Vastaukseni oli kommentti sille suvakkikriittiselle henkilölle, joka yritti näitä asioita visusti pitää toisistaan erillään.

    Sakulle vain tsemppiä, tämä blogi on ollut yksi parhaista asioista, mitä Suomessa on viime aikoina tapahtunut.

 13. 16

  Helena sanoo

  En tiedä, kuinka vaikeaa lakipykälien tekstiä on muuttaa, mutta toivoisin kyllä että niihin sananvapaudesta puhuviin lainkohtiin lisättäisiin selkeästi, että sananvapaudesta huolimatta puheillaan voi syyllistyä yhteen jos toiseen rikokseen. Ehkä sitten nämä ”Rajat kiinni”-tyypitkin tajuaisivat ettei Facebookiin voi kirjoittaa ihan mitä tahansa ilman mitään seuraamuksia.

  • 16.1

   Minna Ylitalo sanoo

   Maaliin johtavasta syötöstä saa pisteitä, miksei sitten rikokseen johtavasta yllyttämisestä rangaistuksen. Tällaiset kansankieliset pelisäännöt olisi kenties yksinkertaisimmankin kansalaisen helppo sisäistää.

  • 16.2

   Jarno Kääriäinen sanoo

   Puhut tyypeistä joiden mielestä on sananvapauden rajoittamista jos estää uutisoinnin ja/tai blogin kommentoinnin. En usko että lakikirja paljon aukeaa siinä päässä.

 14. 17

  P. Rantamäki sanoo

  Alkaa jo pikkuhiljaa ärsyttää tuo rasismiin yllyttäjien huutelu ”yksittäistapaus”. Ilmeisesti tällä viitataan siihen, jos maahanmuuttaja syyllistyy rikokseen (esim. raiskaukseen), niin sitä kutsutaan yksittäistapaukseksi (mikä se tietysti onkin). Mutta eihän herran jee nyt kuukausikaupalla netissä rummutettu polttopullojen heittoyllytys ole mikään yksittäistapaus! Se on pahinta laatua järjestäytynyttä älämölöä! Hyvää uuttavuotta blogin kirjoittajalle.

 15. 18

  Juha Ylä-Lahti sanoo

  Onneksi sentään Kirkkonummella kuusi turvapaikanhakijaa on pidätetty poliisioperaatiossa julkisesta rikokseen kehottamisesta epäiltynä. Sen sijaan nämä supisuomalaiset tuhopolttoon, murhapolttoon, raiskaukseen, pahoinpitelyyn ym. ym. kehottajat ovat vain niitä yksittäisiä pikku reppanoita, jotka ovat tyytymättömiä maahanmuuttopolitiikkaamme? Kännipäissään sitten sormi sattuu näppäilemään ruudulle kaikenlaista soosoota? Poliisin ei näitä saisi häiritä, eihän..?

  Ehkä joku sanoo että eihän se Huhtasaaren Laura itse tuollaista rikollista itse kirjoittele ryhmässä, johon on liittynyt. Ei todellakaan, jos hän jotain on, niin ei varmasti tyhmä. Melko harva persupoliitikko on niin tyhmä, että julkisesti postaisi samaa kuin kannattajansa, joiden turvin uransa on politiikassa saanut. Mutta, luulisi olevan selvää, että jokainen järkevä, sydämen sivistynyt ja länsimaisia arvoja kannattava ihminen sanoutuisi heti irti porukasta, jos siinä esiintyisi tuollaista blogin kuvissa näyttäytyvää sairasta alhaisuutta.

  Osuvasti Saku vertailit eri ihmisryhmien kohtelua tekstin alussa. Kyseessä on sama ilmiö kuin sodissa harjoitettu dehumanisaatio. Siinähän moraalin sisäpiirin ulkopuolelle sulkemalla on psykologisesti helpompaa käsitellä näitä alempiarvoisiksi käsitettyjä ihmisiä/olentoja saalistuksen kohteina.

  Hyvä postaus taas Saku. Hyvää uutta vuotta!

 16. 19

  Jore Puusa sanoo

  Poliisi suojelee vihasivustojen ihmisiä. Muuhun lopputulokseen ei voi päätyä. Olen seurannut kiihotusta ja uhkailua kesäkuusta saakka. Poliisi joko ei tee mitään tai tekee jotain, mutta se jää huomaamatta. Ja koska sanktioita ei tule, rasistiten vauhti kiihtyy. Jos Suomessa esimerkkinä ei olisi nopeusvalvontaa, täällä ajettaisiin kuin kilparadalla.
  Olen ollut -70 luvun puolivälistä saakka tilanteissa (mielenosoitukset ym) kuvaamassa ja voinut arvioida polisiin erillaisuuden sietokykyä. Se on heikko. ”Vitun rullahuulet” tokaisi polisii vieressäni pari vuotta sitten. Mutta kun oli EU vastainen mielenosoitus aikanaan ennen liittymistä niin poliisi antoi maanviljelijöiden kaataa olkipaaleja eduskuntatalon eteen ja polttaa niitä ja hillua katkaistujen lampaanpäiden kanssa mannerheimintiellä.
  Kun olen ollut syksyn aikana yhteydessä polisiihallintoon olen todennut että tässä asiassa ei ole toivoa.
  Rasismi on syvässä poliisissa sisällä ja ennenkaikkea olen vuosia nähnyt miten JOUHA:n polisiit nauttivat hakatessaan mielenosoittajia. Ei toivoa tältäkään yhteiskunnan alueelta.
  On turha meuhata blogeissa kommentoiden miten kamalaa kaikki on. Alkakaa tehdä jotain. Rikosilmoituksia, selvittäkää feikkiprofiileita, ilmoittakaa omaisille ja työpaikoille miten jonkun isä tai arvostettu työkaveri uhkaa ”suvakkihuoraa” tappamisella ja raiskaamisella jne. Pääasia että teette jotain, ettekä toivo yhden tai kahden tekevän jotain ja mene heidän sateenvarjonsa alle itkemään. Se että tilanne on näin paha on pääosin meidän oma vikamme. Pitää taistella eikä vinkua toisia taistelemaan puolestaan.

 17. 20

  sanoo

  Parempaa uutta vuotta Sakulle. Edesmennyt ei (muuten) kehuja ansaitse.
  Saas nähdä, koska joku tekaisee vihapuheaiheesta yliopistollisen arvosanan. Materiaalia riittää ihan vaikka hoitotarpeen selvittämiseen asti. Aihe sopinee käyttäytymistieteelliseen julkaisuun(kin).
  On mielenkiintoista katsella kirjoittajien rajoittuneen sanankäytön taakse piiloutuvia profiileja. Jos ja kun tekaistu nimi eli nimimerkki ei yksilöi, niin kaverilista, aikaisemmat kirjoitukset, kuvahaku ja kuvien yhdistäminen, kasvotunnistusohjelmat, sanankayttö/sanastoanalyysi, pikku nimi ja jopa teksti googlaukset jne aikalailla monen puskistahuutajan paljastavat. Näin on vaikka toisin kai uskovat…
  Siinä rajoilla riittääkö sananvapaus/henkilötietolainsäädäntö ihan julkisestikin tutkailun tulosta julkaisemaan.

  • 20.1

   Jore Puusa sanoo

   Kyllä riittää. Jos kommentti tappamishalusta on kirjoitettu julkiseen somealustaan, sen voi kuvakaappauksena lähettää vaikkapa töihin tai omaisille. Jos se ei olisi julkinen – en olisi enää varma.
   Mutta jos 450 000 mitävittua lukijaa katsoo kommentin, jossa nimeltä mainiten ”suvakkihuora” uhataan raiskata sanojensa vuoksi, en näe intimiteettisuojan suhteen asian julkistamisessa ongelmaa. Siis jos tekstin näkee 450 000 niin haitanneeko jos sen näkee vaikkapa 450 010.

 18. 22

  Tipi sanoo

  Olisiko ihmiskunnalla sittenkin toivoa aiemmin olin tukevasti sitä mieltä että ihmisten ei olisi pitänyt laskeutua puusta…hieno kirjoitus. Me like.

 19. 23

  Jouni Järvelä sanoo

  Hienoa Saku, teet mittaamattoman arvokasta työtä, kun jaksat ja OSAAT eritellä ja perustella oivaltavaa näkemystäsi yhteiskunnastamme. Toivottavasti saat oikeudenmukaisuudesta sen minkä negatiivisissa tuntemuksissa ehkä kulutat. Moni kokee linjasi omakseen ja esimerkiksi. Kiitos ja hienoa uutta vuotta!

 20. 24

  insinööri sanoo

  Pakolaispolitiikasta saa olla eri mieltä, mutta jos joku kuvittelee sen oikeuttavan mitä tahansa, ollaan varsin syvissä vesissä. Siis taidetaan olla jo. Netissä fantasioidaan jo täysin avoimesti omalla nimellä ja kuvalla, minkälaiseen kuoppaan turvapaikanhakijat ja erityisesti suvakit pitäisi laittaa.

 21. 25

  JoriN63 sanoo

  Asiallinen kirjoitus. Ei, se joillakin ”alkaa olla mitta täynnä pakolaisista” ei oikeuta uhkailuun tai polttopulloiskuihin. Jos näin olisi, niin kuka tahansa voisi tehdä mitä tahansa rikoksia koska ”mitta on täynnä”. Nämä tapaukset pitää ottaa tosissaan ja tehdä joka kerta poliisille ilmoitus kun esim. uhkailua esiintyy vaikka sitten vain somessa. Joka kerta, ei jäädä odottelemaan ao. kirjoittelijan oikaisuja tai anteeksipyyntöjä. Muuten uhkailut eivät lopu. Niiden, jotka haluavat vähätellä polttopullo iskuja kannattaa muistaa, että Andres Brevikin tekokin oli ”yksittäistapaus”, vaikka ruumiita tulikin kymmenittäin. Brevikin sai ”polttoaineen” mielipiteilleen ja teolleen Internetistä. Hän mm. nimesi Jussi Halla-Ahon yhdeksi innoittajakseen.

 22. 26

  sanoo

  Kiiman ja kateuden peruslaki näissä jutuissa jyllää. Ajat ovat ankeat, joten pakolaiskriisi tuli lähestulkoon ”tilauksesta”, jotta epäoikeudenmukaisen maailman muuttaminen tai edes sen puitteissa annetun karun kohtelun vastustaminen unohtuisivat, koska syntipukkiin kohdistuvat korviketoiminnot vievät ajan&huomion. Talouskriisi on silti yhä vailla loppuunpuimista, ja monissa oman julistuksensa mukaan demokratioissa pyörii kansallisia erikoisuuksiaan noudattava puolueiden valtakartelli, jolle sillekin tarttis tehrä jottai.

  Mennäkö siis suoraan päin näitä maahanmuuttokriittisiä rasisteja vai ei, se riippunee vastauksesta kysymykseen, onko siitä hyötyä vai ei. Silloin on, jos päinmenemisellä pyritään delegitimoimaan, pääsanomana: ei meidän nimissämme, me olemme kansa ette te. Silloin ei, jos homman nimi on joku taistelustressistä laukeavan pakoiluilmiön(kyselyt, pitkin puskia räiskiminen ja sitten läks) lähisukulainen. Tällöin konfrontaatio on täysin väärä tapa, parhaimmillaankin hyödytön ja pahimmillaan vaarallinen häpäisemisestä mahdollisesti löytyvän kielteisen hot buttonin painamisen kautta. Epäilläänkö siis liikaa ja sorrutaanko tilanteen vähättelyyn, sekä tullaanko sitä kautta toimintakyvyttömiksi? Niinpä. Ei ole helppoja nämä aikuisten ongelmat.

  Sakari alusti bloggauksessaan, että asiassa on turvauduttava oikeudelliseen ratkaisuun, mutta sen heikkous on valvonnan puute, saatujen sanktioiden myöhäisyys ja niiden vääristelevä resenseeraaminen. Onko syntyvä lapualaisajan vino oikeudellinen menettely, jonka tunnetumman pään esimerkiksi on Arndt Pekurisen kimppuun hyökkääminen, kun hän Ilmajoelta pääsi? Ja etenkin se selvän farssijärjestyksen prosessi, joka seurasi. Epäileväisesti sopii siis suhtautua myös tähän sakkiin kunnes se osoittaa sitoutumista ihmis- ja perusoikeuksiin muunakin kuin eräänä monista oppivuosinaan vuorollaan tentittävänä niteenä. Tenti ja unohda, se lienee seinäkirjoituksena joka ainoan lipaston fakin seinässä. Jos siis kysymyksessä ei ole valttikortti, joka tuo ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa, kun Akatemia jää taa elämän alkaessa. Hah, vastahan ne 1970-luvulla senkin keksivät, että olisi ihan kiva mikäli rikos mistä tuomitaan olisi laissa määritelty.

  Sitten kadun pinnassa alakynteen jäävä poliisi varmuuden vuoksi lyö rasismin vastustajaa pampulla. Näinhän se meni viimeksikin lapualaisaikaan, 1990-luvulla poliisihistoriassa oli hetken avoimuuden aika, kun tästäkin puhuttiin ääneen. Luotettavuus, ammattitaitoisuus ja yhdenvertainen kohtelu ovat silkkaa indoktrinaatiota hallinnon oman koulutusjärjestelmän kävijöiden päihin. Mihinkäs se fiktionaalista ”järkevien enemmistöä” edustava eli luokkatietoinen ja sortava kenttäsika oletusarvoistaan pääsisi. Elämä on epäoikeudenmukaista sekä täynnä paskiaisia, joilla ei ole ilkeyttä ja pelkuruutta kummempia ominaisuuksia, vaikka kokardit kiiltelevät sekä todistuksia on niin jotta huoneen voisi tapetoida. Mutta ilman paskiaisiapa ei valta pitkään pitäjänsä käsissä säilyisi.

 23. 27

  Tavallinen tallaaja sanoo

  Hyvää uutta vuotta Sakulle! Ansaitset suuren kiitoksen kaikista näistä lukuisista blogeista, joissa olet näihinkin asioihin puuttunut. Ensi vuoteen!

 24. 28

  Antti sanoo

  ”Rikoslaista löytyy siis lainkohtia näille kotikutoisille terroristeille, jotka suuressa uhossaan ja muutamien poliitikkojen tukemina kuvittelevat voivansa elää kuin mikäkin herrakansa, johon laki ei pysty. Nyt tarvitaan vain yksi rohkea syyttäjä, joka ottaa nämä lainkohdat käyttöön.”

  Toivoisin että blogisti nimeäisi nämä polttopulloja heitelleet terroristit ja heitä tukevat poliitikot, ettei asia jää pelkästään arvailujen ja vihjailujen varaan. Muutenhan tämä blogi ei poikkea paljon parjatusta Mv-sivustosta lainkaan.

  • 28.1

   Saku Timonen sanoo

   Ei ole minun tehtäväni etsiä ja nimetä polttopullonheittäjiä, sen tekee poliisi. Ja yllyttäjät löytyvät halposti netistä, suurin osa omilla nimillään.

   • 28.1.1

    Antti sanoo

    Ei tietenkään ole sinun tehtäväsi. Yllyttäjiäkään et nimeä? Onko tämä nyt kuuluisa ”Tässä väite, etsi itse netistä todisteet”-case?

    • 28.1.1.1

     AntiAntti sanoo

     Antti yllä ilmeisesti käyttää perinteistä ”yksi tyhmä kysyy enemmän kuin tuhat viisasta ehtii vastata” -menetelmää johtaakseen huomion toisaalle, pois omista puuhistaan siis (joko polttopullot ja ilotulitteet on hankittu?)…

     • 28.1.1.1.1

      Neutralismi sanoo

      Sano nyt vaan ketä ne poliitikot ovat jotka tukevat näitä terroristeja. Ja mitä se mainitsemasi ”tukeminen” konkreettisesti on?

      Tietenkin ymmärrän, jos tarkoituksenasi on hakea selkääntaputtelijoita omalta äärilaidaltasi ja nämä heitot ovat vain tarkoitushakuista sanahelinää.

      Yleisellä tasolla tuntuu siltä, että käsitteet ”terrorismi” ja ”rasismi” ovat viimeaikoina kokeneet inflaation. Sitä en kiistä, että nämä polttopullojutut ja muut tapaukset eivät olisi huolestuttavia, mutta kun täällä jotkut puhuvat jo järjestäytyneestä terrorismista ja rasismista niin huhhuijaa helvetti. Totta täällä ollaan sitä mieltä että se muuan klukluxklan aivopieruidiootti oli ainakin kahden kuukauden suunnitelman vaatinut järjestelmällinen isku? Koettakaas nyt haukata vähän happea ja miettiä asiaa realistisesti.

      Kunpa tässä meidän yhteiskunnassa puhuttaisiin koulukiusaamisesta yhtä paljon kuin rasismista.

     • 28.1.1.1.2

      Minna Ylitalo sanoo

      Neutralismille sen verran terrorismista, että terroristin tarkoitus on aiheuttaa pelkoa jonkin väestön keskuudessa ja tässä tapauksessa väestö on turvapaikanhakijat ja vapaaehtoistyöntekijät.

      Terroristi yrittää uhkailla yhteiskunnan tai kansainvälisen järjestön toimimaan hänen haluamallaan tavalla ja valitsee siihen oikeudettoman tien. Esimerkiksi poliitikkoihin kohdistuvat laittomat väkivalta- ja tappouhkaukset.

      Terroristi yrittää aiheuttaa vahinkoa mm. kansainväliselle järjestölle, kuten nykyisessä tilanteessa koston kohteena on Punainen risti.

      Minusta näitä ressukoita voi siis ihan hyvin sanoa terroristeiksi. Tai voi heitä minun puolestani myös kutsua aivopieruidiooteiksi, kuten nimimerkki Neutralismi asian ilmaisee, se ei muuta heidän tekojaan ja päämääriään nykyisestä miksikään. Ulkomailla on esimerkkejä siitä, miten tällaiset kansallissankarit ovat laajasti järjestäytyneet terrorisoimaan määrättyjä tahoja. Miksi he Suomessa olisivat pelkkiä yksittäisiä aivopieruidiootteja? Vaikka heitäkin tietysti on, varsinkin Kouvolassa, jos asiantuntijoiden arviot pitävät paikkansa.

     • 28.1.1.1.3

      liisa hirvonen sanoo

      Hyvää Uutta Vuotta!

      http://yle.fi/uutiset/valtakunnansyyttaja_rinnastaa_polttopulloiskut_terrorismiin__uhkana_myos_rasistien_ja_suvakkien_yhteenottojen_karjistyminen/8515503

      Ajattelen toisin kuin ylen otsikkotoimitus, koska ryhmää ”suvakit” ei olemassakaan. Se on luotu valhetodellisuus, eräänlaista tarinatyypitystä ja palvelee vain viharikoksia tekeviä tai niitä suunnittelevia tai viharikoksia suojelevia.

      Rasistiset vihateot ovat totta ja se on kauheata.

 25. 29

  Virva Itäranta sanoo

  Ensinnä toivon kovia pakkasia, tuulia ja myräköitä Suomen maahan. Luonto nimittäin hillitsee ilkivallantekijöitä. Räyhähenki laantuu kun aikaa kuluu ajotien ja rikosajoneuvon raivaamiseen lumikinosten alta.

  Toiseksi toivon Sakulle terävää kynää kaikenlaisten epäkohtien puhkaisemiseksi jatkossakin.

  Kolmanneksi toivotan kaikille mielenrauhaa ja onnellista uutta vuotta!

 26. 30

  Mikke sanoo

  Poliisin tehtävä on pitää yllä järjestystä, ja oikeuslaitoksen tuomita. Ei mulla muuta. Hyvää Uutta Vuotta 2016!

 27. 31

  Mikaelvuo sanoo

  Hyvä, syyttäjien on aktivoiduttava! Minulla olisi pyyntö: voisitkohan julkaista käytännönläheisen ja neuvovan kolumnin, miten syyttäjiä voisi hoputtaa liikkeelle. Tuleeko asianomaisen tehdä itse ilmoitus vai vaatia poliisia tutkimaan. Ja jos mitään ei tapahdu, niin voiko paikallista poliisia tai syyttäjää vastaan vaatia ylemmältä tahon käsin toimintaa.

  • 31.1

   Saku Timonen sanoo

   Jos poliisi ei tutki ja syyttäjä syytä, niin kantelu valtakunnansyyttäjälle.

   • 31.1.1

    sanoo

    Tai oikeammin kunhan johonkin lähettää – kun tarkkaan ei tiedä onko oikeusasiamies, lääninoikeus, valtakunnan syyttäjä jne oikea viranomainen. Hallintolaki 6.6.2003/434 velvoittaa viranomaisen toimittamaan mahdollisesti väärin ohjautuneen asiakirjan/ilmiannon/vaateen edelleen oikeampaan paikkaan.
    Vaateensa vastalahjaksi kannattaa aina pyytää (asian seuraamista tai todellisuudessa katoamista varten) diarionumero.
    Oma hupinsa on sitten sen avulla lähteä seuraamaan minne viesti byrokratian rattaissa on joutunut/makaa/pysähtynyt.

    Viranomais(ten)hallinnassa tuo laki on ihan mukava toiminnan motivaattori.
    ____
    Joku muuten jossakin kirjoituksessa perusteli huonoa (ts ala-arvoista) kielenkäyttöä käännöskoneiden eksyttämisellä.
    Mahtaa tuo ylläolevakin olla ”huonoa” kieltä, koskapa suomi-englanti-suomi käännös tuotti:
    Tai oikeammin, kunhan yhtenä lähetä – kun tarkalleen tiennyt, oliko oikeusasiamies, lääninoikeus, kansallisten syyttäjäviranomaisten jne oikealle viranomaiselle.Hallintolaki 6.6.2003 / 434, edellyttävät, että viranomainen ei ehkä suunnattu asiakirja / irtisanominen / väite edelleen hieman oikeassa paikassa.
    Saatavansa vastineeksi, kannattaa aina kysyä (monitori tai menetyksestä todellisuuden) Diario numero.
    Oma hupinsa sitten jättää se seurata minne viesti lastenrattaat byrokratia on joutunut / alas / seis.
    Hallituksen (ja) hallinnointi kyseisen lain on ihan kiva motivoija toimintaa.

 28. 32

  Servor sanoo

  Jäitä hattuun kaikki. Lopettakaa vastakkainasettelu. Kouvola on sellainen paikka että siellä tapellaan ihan ilman maahanmuuttajia. Tiedän useampia tapauksia missä raketteja on ammuttu sisätiloissa yksityisasunnoissa. Renkaita on poltettu jo 90-luvulla jopa postijoposta. Ihan ilman ensimmäistäkään maahanmuuttajaa. Parin kympin velkojen takia voi päästä hengestään jos on väärille tyypeille velkaa, tupakan pyytäjiä on hakattu kaduilla kuoliaaksi.Turpaan tuli monet kerrat iitsellenikin lman mitään syytä. Nyt yhden raketin ampumista verrataan terroristeihin. Realiteetit on vähän hakusessa. Kaikesta huolimatta parempaa uuttavuotta kaikille. Samassa liemessä ollaan, kenenkään ei kannata kerjätä lisää verta nenästään.

  • 32.1

   Neutralismi sanoo

   Kerkesin postata juurikin samanhenkisen kommentin, ennenkuin ehdin tähän kirjoitukseen. Täysin samaa mieltä, ollaan jo menty hieman liian pitkälle vietyihin johtopäätöksiin.
   Jännä nähdä, moniko leimaa meidät rasismin ja terrorismin tukijoiksi näiden kommenttien myötä.

   • 32.1.1

    Jore Puusa sanoo

    Blogiin piti kirjoittaa nimellään. Sitä ei näy. Rasistit sitä harvemmin käyttävät, häpeä teoistaan on olemassa. Tappamisella uhailu on jokapäiväistä, samoin raiskaamisella. Solvaaminen on julmaa ja siitä saavat ihmiset syviä haavoja. Hyvät ihmiset eivät toimi näin, terroristit kyllä’. Meillä on yhteiskunnan sisällä mädättäjien roskajoukko joka tuhoaa hyvien ihmisten ponnistelut paremman maailman saavuttamiseksi.

  • 32.2

   Minna Ylitalo sanoo

   Kuulostaa vallan sisäsiittoiselta paikkakunnalta. Nyt tiedät Kouvolassa näiden mainitsemiesi neronleimausten lisäksi myös tämän tapauksen, jossa patamallisia ilotulitteita on heitetty ensimmäisen kerroksen asunnon parvekkeelle ja ikkunasta sisään.

 29. 33

  Tanja Takalo sanoo

  Radion uutiset tänään tiedotti väkivallan lisääntyneen kehitysvammaisa kohtaan huolestuttavasti. Osa suomalaisista on aina tuntenut lukkarin rakkautta rotupuhtaus ajattelua kohtaan. Pian saamme lukea Sakarin mainitsemat uutiset. Kaikesta huolimatta suvaitsevaa ja väkivallatonta vuotta 2016!

 30. 34

  edelleen kaksoiskansalainen sanoo

  Hyvä bloginpitäjä,
  Toivon, että voit löytää lepoa ja hyviä hetkiä kaiken tuon käsittämättömän rasismioksennuksen keskellä, johon otat kantaa lähes päivittäin. Kiitos taistelusta tasa-arvon puolesta, mutta muista myös pitää huoli itsestäsi. Jos jatkuvasti taistelee sairasta maailmankuvaa vastaan, niin saattaa tulla taisteluväsymys. Toivotan hyvää uutta vuotta sinulle, ja ihmiskunnalle!

 31. 35

  Riitta Häkkinen sanoo

  Heti kun kuulin Kirkkonummella pidätettyjen kuuden irakilaismiehen pidätyssyyn, mietin tätä samaa, mitä Saku kirjoitat. ”Julkinen kehottaminen rikokseen” oli syynä. Miksi tätä ei jo aleta soveltaa enemmän ja näihin oletettavasti suomalaissyntyisiin sankareihin. Kun ei puututa, hiljaisestiko hyväksytään.

 32. 36

  Teemu Laitinen sanoo

  Hyvää uutta vuotta kaikille ja kiitokset Sakulle, että jaksat päivästä toiseen ottaa esille yhteiskuntamme ongelmia.
  Mutta en ymmärrä miksi ei pahimpia tappouhkausten tekijöitä ja pippeli pystyssä raiskauksia toivottelevia mölymystön edustajia, saada oikeden eteen, tai edes poliisi kiinnostuisi heidän tekemisistään. Pitääkö oikeasti odottaa siihen asti, kunnes joku yllytyshullu raukka tuikkaa vastaanottokeskuksen tuleen ja pilaa loppuelämänsä.
  Miksi mediassa ei puhuta asioista oikealla nimellä: polttopullojen heittely on terrorismia.