Uhkakuvia

Vuosi lienee vaihtunut koko maassa ilman ainoatakaan häiriötekijää. Näin päättelen siitä, että poliisi on epäilemättä pidättänyt etukäteen kaikki ryyppyreissua suuunnitelleet miesporukat, joiden on kuultu mahdollisesti yllyttäneen tai aikoneen yllyttää johonkin rikokseen.

Saman linjauksen mukaan myös sosiaalisen median Rajat kiinni -ryhmässä väkivaltarikoksia suunnittelevat, rikoksiin yllyttäjät ja asekauppaa käyvät potentiaalisesti vaaralliset henkilöt on varmasti pidätetty. Näin on tietenkin tehty siksi, että Suomessa kaikki ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä ja kaikkia on kohdeltava samanlaisissa tilanteissa samalla tavalla. Yllyttäminen on yllyttämistä tapahtuipa se sitten vastaanottokeskuksessa tai sosiaalisessa mediassa.

Vakavasti puhuen poliisin toiminnassa näyttää olevan jotain vialla. Poliisi näyttää linjanneen ihan virallisesti, että jokainen turvapaikanhakija on terroristi ja raiskaaja, kun taas jokainen polttopullonheittäjä ja turvapaikanhakijoiden asuntoihin ilotulitteita nakkeleva on juopuneen päähänpistosta toimiva yksittäistapaus. Tämän linjauksen mukaan edetään jääräpäisesti olipa todellisuus mitä tahansa.

Tästä linjauksesta kertoo myös poliisin valitsema tiedotusstrategia. Ylivieskassa poliisille ilmoitettu kahden erittäin tumman miehen tekemä raiskaus uutisoitiin näyttävästi ja kun koko tarina paljastui sepitetyksi, niin oikaisu julkaistiin vähin äänin. Sattuuhan näitä erehdyksiä, mutta ne erehdykset jäävät tilastoihin poliisille ilmoitettuina raiskausrikoksina ja taas tuli täysin tarpeeton tahra rumentamaan ulkomaalaisten rikostilastoja ns. maahanmuuttokriittisten hekumoitavaksi.

KRP:llä oli varmaan ihan hyvä syy pidättää nuo kuusi ryyppyreissun suunnittelijaa, en minä vastaan pysty väittämään. Toivottavasti poliisin tiedotus tuo jatkossa selvyyttä asiaan. Uutinen heitti kuitenkin epäilyksen varjon poliisin toiminnan puolueettomuuden, priorisoinnin ja valitun strategian ylle.

Yksittäiset poliisit ja poliisipartiot toimivat tietenkin tilanteen mukaan, mutta heidän yläpuolellaan oleva organisaatio valitsee strategian. Sen strategian suunnittelee poliisiylijohto, jonka yläpuolella ovat sisäministeriö ja maan koko hallitus. Jossain siellä näyttää siis päätetyn, että turvapaikanhakijat ovat uhka ja kotimaiset terroristit yksinäisiä susia, jotka ties mistä saavat kännipäissään hassun idean opettaa maahantulijoita maan tavoille polttopullojen avulla.

En tiedä miten ja miksi tällainen kokonaiskuva on hahmoteltu. Kaukana ei ole epäilys, että näin yritetään pönkittää koko ajan kannatustaan menettävää hallitusta.  Eivät poliisi, poliisiylijohto tai maan hallitus saa valinnoillaan kuitenkaan mitään sympatioita näiltä todellisuskriittisiltä tulen kanssa tuhraajilta. Rajat kiinni -likkeessä suunnitellaan täyttä kapinaa hallitusta vastaan.

 

rk 5

rk 4

 

rk 6

 

Kohta siis ryskää ja päitä putoaa. Siinäpä olisi vaikka KRP:lle tutkimisen arvoisia uhkauksia ja rikokseen yllyttämistä.

* * *

Joulun aikaan kokeilin blogin kommenttien moderoinnissa vain koko nimellä ja nimeen jotenkin liittyvällä sähköpostiosoitteella tapahtuvan kommentoinnin sallimista. Niitäkin kommentteja hyväksyin vain oman harkintani mukaan eikä moderoinnista ole valitusoikeutta.

Se siisti kommentteja ja helpotti työtäni niin paljon, että tästä päivästä lähtien otan sen pysyvään käyttöön. En hyväksy ensimmäistäkään etunimellä tai nimimerkillä kirjoitettua kommenttia ja kaiken maailman Uolevi Paskasuot ja muut Kyrpä-Joosepit eivät koskaan näe kommenttiaan julkaistuna.

Minulle ei myöskään kannata lähettää solvauksia yksityisviestein Fb:n omaan profiiliini tai tämän blogin Fb-sivulle. Annan vastauksen kaikille sellaisen suunnittelijoille jo etukäteen:

upp

Tehdään yhdessä parempi uusi vuosi 2016.

 

Kommentit
 1. 1

  seppo mahkonen sanoo

  Hyvää alkavaa vuotta 2016. Mulla on sellainen tuntemus, ettei kaikki IKL terroristit ole juopporeppanoita. Niiden aivot käy punasella ihan selvinkinpäin. Tarvitaan vain pieni kiihoke, alkoholilla tai muilla kemikaaleilla. Mitä poliisiin tulee, ne on puolensa valinneet aina. Se on niin laumaansa sidottu ryhmä, ettei siellä ”outoja” sallita.

 2. 3

  Rauni Vottonen sanoo

  Luin jostain aika kipakan kritiikin poliiseista ja heidän asenteistaan. Silloin ensimmäistä kertaa tuli mieleen, että mitenkä asia oikeastaan on? Jaksaako poliisi pysytellä niin ulkopuolisena että todella pitää kiinni yhdenvertaisuudesta lain edessä.

  Jos tuo perusta horjuu, niin silloin koko oikeusvaltiomme ja yhteiskuntarauha on vakavasti uhattu. Toivon koko sydämestäni ettei näin käy.

  Hyvää ja toivorikasta uutta vuotta 2016.

 3. 4

  Risto Lautala sanoo

  Olipas kyyninen vuosi 2015. Noh, ainakin rima aleni ja parantaa voi helpommin. Noin puoluekannatus kyselyjen perusteella nuo rasistitpoliitikot ovat jäämässä rationaalisuuden jalkoihin. Eli parempaa alkanutta vaan vuotta kaikille.

 4. 5

  sanoo

  Eipä ollut totuua Saku-tekstiä tuo edellä ollut, mutta valitettavasti kuitenkin ihan totta!

  Siedettävää vuotta 2016!

 5. 6

  Reija Hirn sanoo

  Minusta ei voida tulkita uhkaukseksi tai yllytykseksi sitä, että joku ennustaa tai arvioi, mitä vielä tulee tapahtumaan. Olen itse ollut koko ajan samaa mieltä, ettei tämä voi päättyä hyvin, jos maahan on tullut yli 30000 taustaltaan tuntematonta miestä ja tänä vuonna saattaa tulla vielä enemmän. Niiden joukossa voi olla ihan mitä tahansa.
  Hyvää uutta vuotta joka tapauksessa!

  • 6.1

   Eija Håkans sanoo

   Ei ehkä rikos ole, mutta kyllä on ala-arvoista puhua rättipäistä ja mutakuonoista, joihin noissa kommenteissa viitataan. Uhkaa ja vihaa täynnä olevia tekstejä. Asun paikkakunnalla, jossa on ollut vuosikausia vastaanottokeskus ja turvapaikanhakijoita. Kohtaan heitä myös päivittäin työssäni ja ovat ystävällisiä ja kiitollisia ihmisiä.

  • 6.2

   Jaakko Kuusisto sanoo

   Reija: ihan kantasuomalaistenkin joukossa voi olla ihan mitä tahansa.

   • 6.2.1

    Reija Hirn sanoo

    Tuo veto ei toimi. Tietysti suomalaisten joukossa on myös mitä tahansa ja siksi emme tarvitse muualta tuotuja ongelmia.

    • 6.2.1.1

     Pekka Rantamäki sanoo

     Mutta miksi me tarvitsemme niitä kantasuomalaisten aiheuttamia ongelmia? Kyllähän niistäkin voisi päästä eroon.

   • 6.2.2

    liisa hirvonen sanoo

    Kelataanpas vähän taaksepäin.
    Perussuomalaisten poliittisella agendalla oli ykkösenä homot, jo paljon ennen nyt maahan muuttaneita, paitsi suomensomalit joita persujen kannattajakunta kyllä solvasi ja solvaa. Ja jatkaa yhä homofobista missiotaan. Vaalien alla vihattaviin ihmisiin kuuluivat myös työttömät, puolueen puheenjohtaja Soini halveerasi työttömiä nimityksellä: elämäntapaintiaanit. Ruotsinkieliset suomalaiset ovat olleet koko ajan vihalistalla. Nyt vihamielisen ja rasistyisen puheen keskiössä ovat olleet pakolaiset, jotka ovat tulleet sotien keskeltä, ja heidän lisäkseen persut vihaavat islamia ja vaativat jopa uskonnonvapauslain kumoamista.

    Minä kysyn: Kenen/keiden ongelmana on solvaava ja vastenmielinen vihapuhe? Jonka kannustamana jotkut heittelevät polttopulloja ihmisasuntoihin, sytyttävät taloja palamaan ja syyllistyvät väkivaltauhkailuun.

    • 6.2.2.1

     Eija Håkans sanoo

     Hieno kommentti !

     Vihalla, väkivallalla ja sillä uhkailulla ei ole koskaan rakennettu mitään pysyvää.

    • 6.2.2.2

     Reija Hirn sanoo

     Tuohon homovihaan en oikein usko. Ruotsinkielisetb eivät ole millään listalla, ainoastaan pakkoruotsi pitää saada pois kouluista ja tehdä suomi maan ainoaksi viralliseksi kieleksi. Islam uhkaa kyllä sillä tavalla tasa-arvoa ja naisen asemaa, että olisi luullut kaikkien feministijärjestöjen nousseen sitä vastaan jo aikaa sitten. Näköjään feministien linja on pehmennyt ja ihmisoikeuksista ollaan luopumassa.

     • 6.2.2.2.1

      AntiAntti sanoo

      ”Ruotsinkielisetb eivät ole millään listalla, ainoastaan pakkoruotsi pitää saada pois kouluista ja tehdä suomi maan ainoaksi viralliseksi kieleksi.”

      Höpö, höpö, ruotsin kieliset ovat olleet listalla jo kauan ja muutenkin persujen linjana tuntuu olevan suomenkielen alasajo ja englannin tekeminen maan ainoaksi viralliseksi kieleksi.

     • 6.2.2.2.2

      liisa hirvonen sanoo

      Meillä on myös muita vähemmistökieliä: mm saame ja romanikieli. Ja perustuslaki, joka takaa jokaiselle oikeuden omaan kieleensä ja kulttuuriinsa. Tämä oikeus koskee jokaista, myös ruotsinkielisiä suomalaisia.

      Ei ole järkevää perustetta tai syytä tehdä Suomesta virallisesti yksikielistä valtiota, pikemminen päinvastoin, virallisia kieliä voisi olla useampi kuin kaksi. Olemme monikielinen maa.

     • 6.2.2.2.3

      Eija Håkans sanoo

      Surullisena luen Reija Hirnin kommentteja ruotsinkielen asemasta. Appivanhempani ovat yli 90-vuotiaita ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta. He ovat aikanaan käyneet koulua pari kolme vuotta eikä silloin mitään suomenkielen opetusta järjestetty. Koko elämänsä ovat raskasta työtä tehneet ja tätä maata rakentaneet. Appiukko joutui lähtemään nuorena poikana sotaan tämän maan puolesta taistelemaan. Hän tässä kerran kertoi, että rintamalla ollessaan suomenkieliset söivät kaikki ruoat jättämättä heidän ruotsinkieliselle komppanialleen mitään syötävää…Hän vielä kommentoi, että oli niitä perussuomalaisia jo silloin…Ja näitä vanhoja täysin ruotsinkielisiä ihmisiä on paljon. Ruotsinkielellä pärjää koko Skandinaviassa, mites sillä suomenkielellä…

    • 6.2.2.3

     liisa hirvonen sanoo

     Onko sinulla, Raija Hirn, jokin järkiperuste sille, että kieltenopetusta tulisi Suomessa karsia ja virallisten kieltemme määrää vähentää? Tai sille, että uskonnonvapautta pitäisi rajoittaa?

     Suomalaisten on todella tärkeätä oppia oman äidinkielensä lisäksi, edes välttävästi, vähintään kahta vierasta kieltä. Niin on myös muissa eurooppalaisissa valtioissa, joissa monissa on useampi kuin vain yksi virallinen kieli.

     Uskonnonvapauslaki takaa jokaiselle oikeuden liittyä tai erota uskonnollisista yhteisöistä, ja oikeuden perustaa niitä. Jos sitä rajoitetaan yhden uskonnon osalta, niin sitä pitää rajoittaa jokaisen uskontokunnan tai uskonnollisten yhteisöjen osalta. Se on tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta lain edessä.

     • 6.2.2.3.1

      Reija Hirn sanoo

      Minun mielipiteeni on ollut koko ajan, että olisi kaksi pakollista vierasta kieltä kaikille, mutta ne kielet saisi valita itse.

      Saahan jokainen kotonaan harjoittaa mitä uskontoa haluaa, mutta lailla pitäisi estää tiettyjä ryhmiä toteuttamasta perversioitaan, kuten ympärileikkauksia, rituaaliteurastetun lihan vaatimista ja naisten peittämistä kankailla.

     • 6.2.2.3.2

      Reija Hirn sanoo

      Ei kukaan ole viemässä keneltäkään oikeutta käyttää omaa kieltään. Äidinkielihän opitaan jo kotona. Mutta se on hulluutta ja suunnatonta tuhlausta, että olisi monta virallista kieltä, Silloin joka kaavake, lippu ja lappu pitäisi painaa kaikilla näillä kielillä. Avainsana on siis virallinen.

     • 6.2.2.3.3

      Reija Hirn sanoo

      Miten tämän päivän kielipolitiikkaan kuuluu joku ennen sotia ollut tilanne? Sitäpaitsi, minulla ei henkilökohtaisesti ole mitään suomenruotsalaisia vastaan, päinvastoin. Olen viettänyt lapsuutenikin Vantaan Tammistossa, joka siihen aikaan oli melko ruotsinkielinen kylä. Leikkikavereiden nimiä olivat Erik, Vidar, Fjalar, Klaus, Helena jne.

     • 6.2.2.3.4

      liisa hirvonen sanoo

      ”Silloin joka kaavake, lippu ja lappu pitäisi painaa kaikilla näillä kielillä. Avainsana on siis virallinen.”

      Virallisia (ts. hallinto)kieliä voi olla useampia, ja niiden rinnalla voi olla myös muita kansallisia kieliä vain nk. virastokielinä. Näin toimitaan niissä maailman maissa, joissa halutaan pitää huolta oman maan kansallisista kielistä ja kulttuureista sekä kansalaisten perusoikeuksista.
      Jos tutustut Euroopan eri valtioihin, niin huomaat, että monissa maissa käytetään useita eri kieliä, myös hallintokielessä. Esimerkiksi Sveitsillä virallisia kieliä on kolme.

  • 6.3

   liisa hirvonen sanoo

   Tulevaisuuden ennustaminen on vaikeata, ellei täysin mahdotonta. Riippuu vähän asiasta. Sellaista kristallipalloa ei ole mistä näkisi tulevan. Tulevaisuusmielikuvat kumpuavat nykyhetken fantasioista; peloista ja toiveista. Tulevaisuus on harvoin, jos koskaan, täsmälleen sellaista miksi sen on kuvittellut. Yrittäkääpä kuvitella etukäteen vuosi 2016. Vasta vuoden lopussa tietää minkälainen vuosi 2016 oikeasti oli.

 6. 7

  Tor Lillqvist sanoo

  Eikös tuo rikosylikomisario Thomas Elfgren, jota MTV:n uutisessa haastatellaan näitten kuuden miehen pidätyksestä, ole järki-ihminen, joten kyllä minä ainakin tahtoisin uskoa että tässä joku hyvä syy pidätykseen oli, vaikka uutisointi nyt tietysti on mitä on.

 7. 8

  Margit Tikkanen-Haario sanoo

  Erikoinen asia tuo KRP:n suhtautuminen ryyppyreissua suunnitteleviin turvapaikanhakijoihin. Kiinnostaa kovasti kuulla miten asia jatkuu ja selitetään. Elämme aikoja, jolloin hulluimmatkin ideat näyttävät muuttuvan tosiksi ja se antaa ajattelun aihetta.

  Hyvää uutta vuotta, kiitos rohkeista puheenvuoroistasi!

  • 8.1

   Reija Hirn sanoo

   Uskooko joku ihan oikeasti, että poliisi lähtisi puuttumaan jonkun ryyppyreissun suunnitteluun?

    • 8.1.1.1

     jukka mäkinen sanoo

     Poliisi antaa tiedonantonsa ja lehdistö julkaisee sen joko pienellä tai suurella näkyvyydellä. Suotta siitä poliisia syyttää

 8. 9

  Jussi Ahokas sanoo

  Hyvää tätä vuotta Sakulle ja kaikille blogin lukijoille. Kaikista viime vuoden tapahtumista ja kirjoitteluista huolimatta jaksan uskoa, että hyväksi tämä lopulta kääntyy. Edelleen valtaosa suomalaisista on järjen ihmisiä. Nettitörkyilijät ovat lopulta aika pieni joskin äänekäs joukko. Kiitos Sakulle vielä sitkeästä työstä epäoikeudenmukaisuutta vastaan, jatka samaan malliin.

 9. 10

  Heikki Knuutila sanoo

  Mielestäni ovat mainiosti toimineet nuo Jokilaakson poliit tiedottamisessan. (Olen yliveiskalainen! 🙂 ) Jos rikosilmoitus tehdään niin siitä kerrotaan heti eteenpäin. Ok mun mielestä. Todenäköisesti on poliisit havainneet jo 10 min kuulustelun jälkeen, ett ei tässä mitään juttua ole.Ainoa keino saada nuo kaikki huhut ja provosoinnit kuriin on siinä, että voi kehoittaa tekemään rikosilmoituksen. Ainakin paikallisesti on hyvin uutisoitu myös tuo asian purku – siis ei mustia miehiä eikä rikosta. Joissakin herätti närää tuo faceen laittamani uudenvuoden toivotus, mutta suurin osa Ylivieskaa kyllä peukuttaa. Kait? Onhan se vähän mauton ja provokatiivinen mutta so what.
  Parempaa Uutta Vuotta 2016 kaikille tasapuolisesti!
  Tapahtui vuonna 2015 seuraavaa eräässä kuvitellussa maassa, joka äärirajoiltaan muistuttaa neitoa. Neidon kupeiden kohdalla itseänsä tuudittelee maailman rauhallisin yhteisö, jolle elämä on antanut paljon. Ei tosin kaikille tasapuolisesti.
  POLIISI : No niin neiti X – nämä dna testien tulokset ovat nyt sitten valmiit…
  NEITI X: Tosi mustia ne oli.. varmaan aivan sieltä Afrikan etelästä! Ja kaks niitä oli… kait.
  POLIISI: Tätä toista profiilia kun tutkaillaan niin se viittaa kyllä tänne pohjoiseen….
  NEITI X: Voi ne olla jotakin marokkolaisiakin emmää sitä sano kun oli niin pimeää…
  POLIISI: Siis geeniperimältään aivan skandinaavinen on tämä näyte…
  NEITI X: ?????
  POLIISI: Samaa perimää mitä on löydettävissa aivan täältä kotikonnuilta.
  NEITI X: Jaa… voi se olla tietty Petekin… Sillä kun on semmonen musta supporthuppari, jos se oli taas sen pukenut väärinpäin…
  POLIISI: Näyte viittaa geneettisesti sukulaisuuteen..
  NEITI X: No ei se sitten Pete voi olla, kun se on serkku!
  POLIISI: Ja tämä toinen suusta otettu dna on myös selvästi…
  NEITI X: No se on mun veli! Mä oon sanonut sille, että mää en oo sun tyttöystävä…. enää… Että mitä me sanotaan jos mää tuun raskaaksi….
  POLIISI: ?????
  NEITI X: Niin se veli sanoi, että sanot vaan että neekerit raiskasi sut!

 10. 11

  Petteri Murtomäki sanoo

  Kiitos sinulle Sakari menneestä vuodesta ja jaksamista uuteen vuoteen 2016!!
  Blogisi lukeminen on tullut minulle jo päivittäiseksi rutiiniksi. Hienoa, että kaikesta kokemastasi negatiivisuudesta huolimatta jaksat edelleen kirjoittaa yhteiskunnan epäkohdista, se on tärkeää työtä!!

 11. 12

  Janne Raitio sanoo

  Ehkä poliiseilla on tulijoista niin paljon huonoja kokemuksia, että suhtautuminen heihin on tuollainen. Ainakin ovat merkittävästi työllistäneet poliisia. Jopa niin paljon, että vastaanottokeskuksiin halutaan järjestyksenvalvojat, kun poliisi ei voi jatkuvasti olla läsnä.

  • 12.1

   Minna Ylitalo sanoo

   Oli kokoontuminen mikä hyvänsä, niin yleensä suositellaan 1 järjestyksenvalvoja 50 henkilö kohti. Jos yöpyisin hallissa parin sadan vieraan henkilön kanssa, niin toivoisin paikalle järjestyksenvalvojia. Eikös sisäministeriö olekin alkanut valmistella lakimuutosta, joka sallisi järjestyksenvalvojat vastaanottokeskuksiin? Hyvä näin. Poliisi on myös hälytetty vastaanottokeskuksiin häätämään suomalaisia pesäpallonpelaajia sun muita katupartioita pihapiiristä pois, joten järjestyksenvalvoja voisi hoitaa tämänkin asian.

 12. 13

  Minna Ylitalo sanoo

  Sen mitä olen ulkomaalaista somea ja uutisointia seurannut, niin Suomessa liikutaan taas vähän jälkijunassa tässäkin asiassa. Muuallakin poliitikot katsoivat äärikoikeiston ja mölinäporukan nousua ensin tuppisuina vierestä. He eivät olleet ihan varmoja siitä, miten äänestäjät olivat eri leireihin jakaantuneet. Lehdistö oli kahden vaiheilla siitä minkä linjan uutiset keräävät enemmän klikkauksia. Poliisi oli uuden asian edessä ja heillä oli omien asenteidensa kanssa selvittämistä.

  Vähitellen suositut julkisuuden henkilöt alkoivat yksi toisensa perään astua esiin ja heidän mukanaan sadat tuhannet kannustajat. Joku bändi saattoi kesken suurkonsertin vetää bändipaidat pois yltään ja alta paljastui Refugees Welcome T-paidat. Konsertin näki miljoonat tv-katsojat suorassa lähetyksessä. Yleinen mielipide alkoi vähitellen kipata siihen suuntaan, että suositut, sanavalmiit ja menestyneet julkisuuden henkilöt olivat ”suvakkien” puolella. He alkoivat julkisesti kompata tällaisia Sakun tapaisia blogisteja. Näyttelijät alkoivat tehdä sketsiohjelmia ja parodioita mölinäporukoista ja heitä ohjailevista poliitikoista. Jopa uutistenlukijat ottivat kantaa.

  Pikku hiljaa poliitikot lähtivät samaan imuun ääniä kalastelemaan ja lehdistö iski haukkana toisenlaisiin uutisiin. Joku sensaatiolehti saattoi kääntää takkinsa ihan täysin. Natsimielisestä poliisista tuli vähitellen etusivun uutinen ja tämä hyllytettiin virastaan. Lehdistö lähti onkimaan esiin ihmisiä feikkiprofiilien ja keksittyjen juttujen takaa ja nolasi nämä julkisesti lehdessä. Somen shitstormen takaa paljastettiin järjestäytynyt trollitehdas. Poliitikot julkaisivat saamiaan tappouhkauksia. Yksittäisiä henkilöitä alettiin taas haastaa oikeuteen kunnianloukkauksista ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Näistä uutisista tuli menestysuutisia ja levikki on taattu. Ranskalaiset ryhdistäytyivät äänestämään FN-puolueen nurin ja Saksan islamkammoisesta Pegidasta on vuoden sisällä tehty vitsi, jolle kukaan ei enää jaksa edes nauraa. Donald Trump- huumori kukoistaa. Tuloksena on pelon ilmapiirin taantuminen, sekä leppoisampi ja avoimempi faktoihin perustuva keskustelu.

  Suomessa ollaan vielä tuossa vaiheessa, missä poliitikot seisovat tumput suorina ja poliisi ei ota virallisesti kantaa. Lehdistö ei osaa päättää millä linjalla kerätä enemmän klikkauksia. Poliitikot kylläkin alkavat vähitellen julkaista saamiaan tappouhkauksia ja jotkut lehdet alkavat julkaista Sakun blogin tyylisiä kirjoituksia.

  Tämä blogiin omalla nimellä kirjoittaminen on yksi askel siihen suuntaan, että kansalainen asettuu rohkeasti sen asian taakse mihin uskoo. Meitä ei mikään estä seuraamasta tuota mainitsemaani nousevaa kansainvälistä trendiä. Meidänkin tulee palata siihen arkeen, missä suomalainen osaa suhtautua tapahtumiin asialinjalla eikä heittäytyä joka käänteessä hysteeriseksi.

  • 13.1

   Reija Hirn sanoo

   Uutistenlukijan tai sanomalehden toimittajan ei kuulu ottaa kantaa, se on ammattitaidottomuutta. Kyllä ihmiset osaavat ajatella itsekin.

 13. 14

  Kari Miettinen sanoo

  Hyvää Uutta Vuotta, Sakari, niin sinulle, kuin Miika Syväselle, toivottavasti häntä ei enää itketä!

 14. 15

  Markus Turpeinen sanoo

  Kiitos Saku. Teet tärkeää työtä, ja muista että takanasi seisoo suuri vaikkakin joskus liian hiljainen kannattajajoukko. Hyvää uuttavuotta 2016!

 15. 16

  Anssi Lähde sanoo

  Poliisin puolueettomuus on Suomessa myyttinen asia ja poliisiin luotetaan enemmän kuin viranomaisiin keskimäärin. Ja onhan poliisi hoitanut pr-asiansa yleensä melko hyvin.

  Näen kyllä särön siinä, että poliisikansanedustajat tulevat yleensä aina oikeistopuolueista, ja nykyisin enimmäkseen oikeistopopulistisesta puolueesta. Nopealla katsauksella nykyisen eduskunnan poliisikansanedustajien puoluejakauma on Kok 2 ja PS 3.

  Poliisithan ovat toki vaalikelpoisia toisin kuin sotilaat ja ylimmät tuomarit. Mutta silti pitäisin parempana, jos turvallisuudesta ja laillisuuden valvonnasta vastaavat viranomaiset jättäisivät politikoinnin vähemmälle. Toinen tärkeä asia olisi suurempi diversiteetti poliisikoulutuksen sisäänotossa. Poliisikuntaan tarvitaan ihmisiä mahdollisimman erilaisilla taustoilla. Kehitys on vain kovin hidasta.

  Minna Ylitalon kanssa olen samaa mieltä siitä, että koko maahanmuuttoasia on Suomessa alkutekijöissään ja sitä täällä tuskaillaan. Kansainvälistyminen on edennyt kovaa vauhtia viimeiset 20 vuotta ja toisilla on suuria vaikeuksia sopeutua siihen. Rasismin torjuntaan tarvitaan kaikki voimat ja kyllä niitäkin löytyy. Vastareaktiot tulevat aina, mutta viime vuonna oli kyllä liikaa hiljaista hyväksymistä. Esimerkiksi anonyymin möyhäämisen karsiminen netissä on hyvää kehitystä. Ja niitä rajoja voitaisiin osoittaa muullakin tavalla.

 16. 17

  Jeremias Tampio sanoo

  Haluan osaltani uskoa siihen, että suomalainen poliisi on nykyään neutraalimpi kuin takavuosikymmeninä, jolloin poliisiksi pääsyyn riitti kun oli huumorintajuton, yrmeä, isokokoinen ja hanakka käyttämään pamppua sekä Maalaisliiton ja Kokoomuksen miehiä. Vai emmekö ole vieläkään päässeet pois menneisyydestä??

  Näiden rasististen uusnatsien some-raivo alkaa mennä sellaisiin mittasuhteisiin, että viranomaisten on korkea aika tehdä jotain, muuten alkaa tulla ruumiita.

  Kysymys on ennen kaikkea ihmisyydestä ja humanismista, joilla on renesanssin ja Ranskan vallankumouksen jälkimainingeista asti ollut perustavanlaatuinen merkitys länsimaisen demokratian muotoutumiselle.

  Hyökkäykset sotaa pakenevien onnettomien ja kärsineiden ihmisten kimppuun ovat erityisen raadollisia ja halveksittavia. Omituista, että tällaiseen yllyttämistä tapahtuu jo kirkonkin työntekijöiden piirissä. Kristillinen etiikkaa ja myötätunto näyttää olevan mölyapinajoukolle – ja heitä tuntuu olevan mölinän määrästä päätellen yhä kasvavampi joukko – täydellisen ymmärtämätöntä.

 17. 18

  Miika Syvänen sanoo

  Minna Ylitalo: Onko tuo kirjoittamasi teksti joku oma haavekuvasi jollainen maailman haluisit olevan? Koska tuollainen se ei todellakaan tänä päivänä ole.

  Sakarille sen verran, että noissa kolmessa kuvankaappauksessasi ei ole yhdessäkään ”tutkimisen arvoisia uhkauksia ja rikokseen yllyttämistä”, siinä on vain muutama kirjoittajan mielipide tai arvaus. Mitä taas tulee tuohon julkaisemaasi kuvankaappaukseen vististäni sinulle, niin siinä kyllä on hyvinkin kunnianloukkauksesta kyse, koska täysin julkisesti haukut siinä ääliöksi minua.

  Eikä kannata yhtään aliarvioida noiden matujen kykyä isompiin rikoksiin, vaikka olisivat miten hymyileviä ja mielisteleviä. Onhan noita nähty kun normaalit työssäkäyvät hyvin maltilliset muslimit yhtäkkiä räjähtävätkin jossain päin maailmaa tai syöksyvät aseineen tappaen massoittain ihmisiä. Ja kuten ollaan nähty, monet näistä tulleista hymyilevät kotimaassaan otetuissa kuvissa rynkky kädessä ja jonkun vääräuskoisen pää kainalossa. Minusta on vain hyvä että poliisi puuttuu näihin jos vähänkään on vihiä että olisivat jotain kantaväestöä kohtaan suunnittelemassa.

  Enkä yhtään en ihmettele tätä nykypäivän vihaa näissä asioissa, viha joka ei suurimmaksi osaksi kohdistu matuja kohtaan vain sen takia että ovat ulkomaalaisia tai muuten vaan tummempia. Porukka on vihaisena sen takia, että jatkuvasti paasataan hallituksen puolelta miten jokaisen pitää olla näissä Suomea pelastavissa talkoissa mukana. Paitsi tietty itse päättäjät. Joka asiassa leikataan, ihmiset elävät köyhyydessä, jonottavat leipäjonossa jne. Sitten kun maahan pölähtää tuhansia matuja niin sitä rahaa löytyykin satoja miljoonia ja jopa miljardeja. Mutta ei muutamaa kymmentä miljoonaa esim. lastensairaalaan. Se vaan on tosiasia, että kun kun sitä pinnaa venytetään tarpeeksi niin jossain välissä se katkeaa. Ja tarpeeksi monta kertaa kun se riittävän monelta katkeaa niin alkaa jotain muutakin tapahtumaan kuin vain ”vihapuhetta”. Ja kun vielä kolme suurinta ryhmää tulee maista joissa he voisivat rauhassa asua, niin ei oikein käy järkeen tämä hyysäys.

  Se on vaan niin helppoa niputtaa nämä kaikki äärioikeistolaisiksi rasistinatseiksi ja kiillotella sitä omaa pyttyään. Jokainen kriittinen lause ei ole vihapuhetta eikä rasismia, se vaan tuntuu olevan niin vaikea nykypäivänä ymmärtää. Ollaan joko tai.

  Hauskoja ovat vielä tällaiset ihmiset, jotka ovat huolissaan ettei vain matujen avustuksia kiristetä, koska he voivat joutua leipäjonoon. Siis tä? Suomalaisista leipäjonossa ei olla huolissaan mutta heti kun on kyse matuista niin avaudutaan medioita myöden. Samaan syssyyn paasataan että monikulttuurisuus on rikkaus. Joku kun kertoisi mikä tämä rikkaus on? Onko se sitä, että mitä enemmän valtiolla velkaa ja mitä huonommin kantaväestöllä menee niin sitä rikkaampia ollaan? Vai mitä? En kyllä keksi itse mistä se rikkaus siinä kaivetaan. Vai se että tulijoiden keskimääräinen älykkyysosamäärä on parikymmentä pojoa alempi ja tulijoiden maat on kehitysmaa-asteella? Vai löytyykö se rikkaus esim. koraanista? Mistä?

  Mutta kaikesta huolimatta, toivottelen parempaa uutta vuotta 2016 itse kullekin. Ja Kari Miettinen voi olla ihan huoletta, ei itketä ei eikä ole itkettänytkään 😉

  • 18.1

   Saku Timonen sanoo

   Poliisilla on varmaan hauskaa tutkiessaan ilmoitustasi kunnianloukkauksesta, kun ainoa todiste on tuo kuva, jossa sinä lähestyt minua kunnianloukkauksella. Muukin osa kommentistasi noudattaa yhtä sumeaa logiikkaa.

   • 18.1.1

    Miika Syvänen sanoo

    Oma kommenttini oli tarkoitettu sinulle yksityisesti. Sen lisäksi että tuon viestin ja siihen antamasi vastaus on kunnianloukkaus minua kohtaan, on se myös kirjesalaisuuden rikkomista, koska en ole antanut sinulle lupaa julkaista sinulle yksityisesti lähettämääni viestiä.

    Voidaanhan tuo tietysti katsoa, kumpi on pahempi loukkaus, se että sanon jotain sinulle yksityisesti joka tuskin edes ylittää kunnianloukkauksen rimaa vai sinä minusta julkisesti ja samalla myös rikot kirjesalaisuuden.

    • 18.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Tutustu kirjesalaisuuteen. Vastaanottaja saa vapaasti julkaista vastaanottamansa kirjeen tai muun yksityisviestin. Kannattaa miettiä mitä tuntemattomille lähettää.

     • 18.1.1.1.1

      Miika Syvänen sanoo

      Joo ei nähtävästi kirjesalaisuus estä sen julkaisemista, mutta joku muu laki voi sen estää, riippuen sisällöstä. Olet kuitenkin viestin julkaistessa tuonut julkisuuteen kunnianloukkauksen minua kohtaan, joten olisin sinuna ennemminkin kyllä hieman tarkempana mitä kaikkea julkaiset. Monet omista julkaisuistasi kyllä rikkovat lakia enemmän kuin väität julkaisujen kirjoittajien jne. rikkovan.

      Ja kun sinulla ei näytä mitään muuta kommentoitavaa olevan kuin ”sumea logiikka” ilman mitään perusteluja ym., niin se kyllä kertoo arvomaailmastasi ja tarkoitusperistäsi näissä blogeissa 🙂 Huomaa myös tuosta ”Poliisilla on varmaan hauskaa tutkiessaan ilmoitustasi kunnianloukkauksesta” miten fiksu ihminen olet. Ei muuta kuin mukavaa loppuelämää 😉

     • 18.1.1.1.2

      Saku Timonen sanoo

      Minusta on aina hauskaa, kun minulle tullaan opettamaan lakia peruskoulupohjalta.

     • 18.1.1.1.3

      sanoo

      Onko tosiaankin vaikea ymmärtää, että  Minulle (tai Sakulle) lähetetty viesti, kirje, jopa puhelun sisältö on (minun) Sakun hallinnassa. Tietysti, ääritapauksessa viesti voi sisältää materiaalia, joka ei ole a) julkista tai b) ns painokelpoista, mutta kenenkään sitä ennalta ehkäisemättä (minä) Saku oman harkintani mukaan, keneltäkään kysymättä julkisaatan korrektisti jopa lähteen mainiten.

    • 18.1.1.2

     Heidi Reponen sanoo

     Tai mitä jos säästäisit poliisin resursseja ihan oikeiden rikosten tutkimiseen? Ymmärtäähän sen, että sinua nolottaa nyt kun tuli lähetettyä blogistille tuollainen aivopieru. Vielä nolompaa on silti yrittää jälkeen päin vedota avuttomasti ja turhaan lakipykäliin. Myönnä siis vain rehellisesti, että tuli viestiteltyä ”kännissä ja läpällä,” sillähän nämä toheloinnit nykyään selitetään ja anteeksi saadaan.

  • 18.2

   Minna Ylitalo sanoo

   Eräissä Euroopan maissa nouseva trendi on juuri tuollainen kuten sen kuvailinkin, halusit tai et. Toisenlaisen käsityksen voi toki saada, jos lukee liikaa propagandasivustoja, tiedän kyllä mitä niissä sanotaan, sillä luen toki niitäkin. Tässä sinulle illan ratoksi esimerkki yhdestä tekstissä mainitsemistani aiheesta. Musiikkilähetys alkaa mainoksen jälkeen ja Refugees Welcome -osuus kohdasta 3:30. Hyvää uutta vuotta kaikille.
   http://tvtotal.prosieben.de/videos/Revolverheld-Lass-uns-gehen–/23487/

   • 18.2.1

    Miika Syvänen sanoo

    Hyvä Sakari että se on hauskaa, tosin en tiedä kuka sinulle on tullut sitä opettamaan koska itse olen muutakin kuin pelkän peruskoulun käynyt. Ja ei, nyt en tarkoita elämänkoulua 😉

    Tällasia asioita parissa kun ei ole tarvinnut normaalien ihmisten kanssa painia niin ei ole tarvinnut perehtyä. Tosin on niissä sinullakin näköjään vielä opiskeltavaa.

    Minnalle myös sen verran, että itsekkin tulee julkaisuja luettua laidasta laitaan, mutta aika hyvin näyttää myös tätä hommaa vastustava joukko nousevan joka puolella eurooppaa ja jokainenhan voi naureskella kelle vaan mutta se ei tarkoita että se olisi muuten jotenkin naurettavaa toimintaa, se on vain naureskelijan oma mielipide. Eikä minkään paidan paljastaminen jossain konsertissa merkkaa mitään, vai meinasitko että joku saksalainen nevöhöörd-bändin paidan näyttäminen heti muuttaisi kaikkien vastustajien mielen? 😀

    • 18.2.1.1

     liisa hirvonen sanoo

     Marie le Penin muukalaisvihamieliset nationalistit hävisivät Ranskassa viime vuoden lopulla käydyt vaalit. Vihaa ja pelkoa, rasismia ja muukalaispelkoja viljelemällä ja lietsomalla ei pärjää valtapolitiikassa. Myöskään Suomessa.

     • 18.2.1.1.1

      Minna Ylitalo sanoo

      Ranskassa marinelepenit ja kaltaisensa saavat nykyisin armotonta poliittista parodiaa niskaansa. Ei heistä voi kuvitellakaan Ranskaan arvojohtajaa, vaikka jotkut heille välillä protestiääniä antavatkin.

      Suomalaisilla rajatkiinni-porukoilla on ranskalaisten mielipiteistä kovin yksipuolinen kuva. Umpisuomalaisen on esimerkiksi mahdoton käsittää sitä, millaista hengenheimolaisuutta ranskalainen kokee toisen ranskankielisen kanssa, etnisten rajojen ja tapakulttuurien ylitse.

    • 18.2.1.2

     Minna Ylitalo sanoo

     Saksalainen nevöhöörd-bändi. Tämä oli hyvä. Juuri ja nimenomaan näin sitä käy kun lähtee kommentoimaan asioita, joista ei itse asiassa mitään tiedä. Kiitos 🙂

     • 18.2.1.2.1

      Miika Syvänen sanoo

      No kerroppas nyt mikä on ”en tiedä mitään”? Tätä se on kun heitellään vastaavia kommentteja ilman mitään perusteluja. Edelleen saksalainen nevöhööd-bändi mulle ja aika monelle muullekkin, soittavat vielä paskaa musiikkiakin. Tuo video ei nyt kuitenkaan kerro mistään muusta mitään kuin että vetävät jonkun paskan biisin ja riisuvat paitansa ja siellä on joku erehtynyt katsomoonkin.

     • 18.2.1.2.2

      Saku Timonen sanoo

      Miika Syvänen: En tiedä mitä kuvittelit saavuttavasi lähettämällä minulle rehvakkaan yksityisviestin, mutta tulit nolatuksi ja pillität asiasta jatkuvasti. Kestä kuin mies tai jatka pillittämistä, mutta tee se jossain muualla. Vaikka Rajat kiinni-ryhmässä, jossa jo kävit itkemässä saamatta juurikaan sympatiaa.

     • 18.2.1.2.3

      Minna Ylitalo sanoo

      Parahin Miika Syvänen, ei ole minun asiani täyttää aukkoja yleissivistyksessäsi, varsinkaan tämän blogin puitteissa. Toivon mukaan opimme tästä sen, että on turha lähteä kommentoimaan ja jankuttamaan vieraan valtion sisäisiä asioita, jos ei niistä kerran oikeasti tuon enempää tiedä.

    • 18.2.1.3

     Eija Håkans sanoo

     Itse nimität Sakua Mamman tissiposkeksi ja olet haastamassa kunnianloukkauksesta häntä. Kato nyt miesparka itseäs peiliin ! Itse olet hänelle halveksivan viestin lähettänyt ja sitten et kestä kuin mies, kun hän vastaa sulle samalla mitalla ! Kokeile kirjoittaa itse blogia ja ottaa kaikkien mulkvisten (anteeksi tämä termi, mutta nyt olen vihainen !)yksityisviestejä vastaan päivästä ja kuukaudesta toiseen. HEI HALOO !

     • 18.2.1.3.2

      Miika Syvänen sanoo

      Monta kertaa päivässä tulee peiliin katsottua, enkä ole miesparka. Viestini oli osoitettu yksityisesti hänelle ja hän vastasi siihen haukkumalla minut julkisesti ääliöksi. Jos Sakari itse olisi kestänyt kritiikin kuin mies, hän olisi voinut vastata yksityisesti ja/tai vaikka viedä asian poliisille jos tuntuu että olen hänen kunniaansa loukannut. Nyt on ehkä jollain muulla peiliin katsomisen paikka.

      Samalla tavallahan hän toimii toistuvasti, liittää kuvankaappauksia kaikenlaisista kirjoituksista jotka eivät ole laittomuuksia nähneetkään ja valheellisesti väittää niissä olevan vihapuhetta / rasistisia lausahduksia / kansanryhmää vastaan kiihottamisia, samalla kertoo kirjoittajien olevan rasisteja / natseja. Sensuroi omia blogejaan jne. hänelle parhaaksi katsomallaan tavalla saaden kriittisten kirjoitusten muuttumaan hänelle edullisempaan suuntaan.

      Kirjoitukset voisivat olla jopa hyviä, jos niissä vain pysyttäisiin jotenkin järkevällä tasolla ja lopetettaisiin ihmisten ”joko tai” lokeroiminen ja väkisin ”rikosten” kaiveleminen. Maahanmuuttokriittisyyden syitä on monia ja harvat niistä ovat täysin natseja ja rasisteja. Useimmilla se juontaa juurensa tämän hetken valtionjohdon tekemään kantasuomalaisten taloudelliseen perseraiskaukseen samalla kun näille partalapsille annetaan KAIKKI ilmaiseksi ja vähän ylimääräistäkin, pelko siitä mitä porukkaa tänne tulee ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Jos kantasuomalaiset ei uskalla liikkua enää hämärän laskeuduttua ulkona, on jotain PAHASTI pielessä. Koskaan ennen ei ole tarvinnut ihmisten näin pelätä omassa kotimaassaan. Yleensä ne silmät aukeaa vasta kun omalle kohdalle sattuu jotain, mutta sitä en toivo kenellekkään.

     • 18.2.1.4.1

      Miika Syvänen sanoo

      ”Miika Syvänen: En tiedä mitä kuvittelit saavuttavasi lähettämällä minulle rehvakkaan yksityisviestin, mutta tulit nolatuksi ja pillität asiasta jatkuvasti. Kestä kuin mies tai jatka pillittämistä, mutta tee se jossain muualla. Vaikka Rajat kiinni-ryhmässä, jossa jo kävit itkemässä saamatta juurikaan sympatiaa.”

      En näe itseäni nolatuksi, kiitos vain huolenpidosta. Enkä pillitä, enkä itke missään enkä varsinkaan kerää sympatiaa.

 18. 19

  Tommy Björklund sanoo

  Hyvää uutta vuotta ja kiitos erinomaisesta blogista. Sitä on aina ilo lukea, jos kohta sana ”ilo” ei ehkä näiden aiheiden kyseessä ole osuvin sana. Mukavaa että jaksat joskus varmaan toivottomaltakin tuntuvassa bloggailussa tietämättömyyttä ja silkkaa typeryyttä vastaan. Uskon että valtaosa suomalaisista on kuitenkin ihan tolkullista väkeä, eikä tämä polttopulloilu leviä miksikään yleiseksi toimintatavaksi, jos kohta ei noita enää yksityäistapauksiksikaan voi kutsua. Parempaa kohti, toivottavasti.

 19. 20

  Anna-Kaisa Sormunen sanoo

  Hyvää uutta vuotta Saku! lupasin kertoa sulle oman tilanteeni jatkosta: eli kela on nyt luvannut maksaa mulle tules-vaivaiselle uudelleenkoulutuksen. Kelan kuntoutustutkimuksia tekevä Verve Kuopiossa päätyi tulokseen, että liiketalouden ammattitutkinto olisi mulle paras. Merkonomin papereilla SAATTAISIN päästä johonkin työpaikkaan vastaanottovirkailijaksi… (tosin Mikkelin sairaalan kuntoutuslääkäri oli sitä mieltä, että merkonomit päätyy kaupan kassalle ja piste. Meikäläisestä ei ole edes niihin hommiin…) Eli nyt katsotaan 2v koulunpenkkiä, ja sitten katsotaan työllistynkö mihinkään, vai olenko sitten taas ”kuntouttavissa” töissä… Mutta en unohda kanssatovereita yheksäneuronmiehiä/naisia ja pidä sinäkin älämölöä yllä! _Sitäpaitsi: minusta ”kuntouttavassa” työtoiminnassa EI pitäisi pitää työkyvyttömiäkään: mun edellinen ”kuntoutus” aiheutti mulle lopullisen tunnottomuuden sormenpäihin ja varpaisiin, ja 8kk kärsin hirveitä kipuja…

 20. 21

  Reija Hirn sanoo

  Minä olen Sakulle erityisen kiitollinen neuvoista, joita hän on antanut työttömille ja muille, joita Työkkäri kyykyttää. Niillä neuvoilla pelastuin jo kerran palkattomasta työstäkin! Maahanmuuttoasioista en olekaan sitten ihan samaa mieltä.

 21. 22

  Merja Nurmi sanoo

  Hyvää uutta vuotta kaikille! Minua kiinnostaisi tietää tuon poliisin tiedotusstrategian ohella, jokos noiden perättömän rikosilmoituksen tehneiden tyttösten nimiä, osoitteita ja kuvia kovastikin jaellaan kaikenlaisilla Hommafoorumeilla ja mv-”lehdissä”? (Tietenkin toivon, että ei jaella, sillä meillä on tuomioistuimet sanktioiden jakamista varten. Tuli vain mieleen, kun nuo niin hanakasti ovat ottamassa oikeutta omiin käsiinsä, jos tekijä on niin sanottu suvakki tai varsinkin eri etnistä alkuperää kuin me hämäläiset tai savolaiset.)

  • 22.1

   jukka mäkinen sanoo

   Poliisi julkaisee tiedotteensa ja lehdistö päättää tekeekö siitä ison vai pienen jutun

   Suotta täällä poliisia syytetään jos lehdissä jokin juttu isosti.

   • 22.1.1

    Suvi Leminen sanoo

    Juuri samaa olin tulossa kirjoittamaan: poliisi julkaisee oman tiedotteensa nettisivuillaan, jonka jälkee on yksin lehdistön päätettävissä, miten isosti tiedotteen pohjalta uutisoidaan.

 22. 23

  Ville Honkala sanoo

  En käytä sähköpostia muuhun kuin sivustoille rekisteröitymiseen. Siitä syystä en ole tullut avanneeksi omaan nimeeni viittaavaa. Kokeillaan meneekö läpi, nimi on kyllä oma ja osoite vanha tuttu pseudonyymi.

  Nythän kun hallituksella menee huonosti, saattaa tosiaan tulla vanhat keinot käyttöön. Löytyy aatteita joihin sisältyy vahva valtio, otetaan sellainen käyttöön. Suositaan tässä tapauksessa fasisteja kun niitä nyt sattuu olemaan mielin määrin käytettävissä tällä hetkellä. Tässähän ei ole mitään kummallista, ihan vain peruspsykologiaa ja sitä että valta ja valtavat edut turmelee. Jotkut ovat turmeltuneet jo ennen valtaakin mutta ei pidä olla kovinkaan varma etteikö valta turmelisi ketä tahansa.

  Ja nyt kun ollaan hallitus- ja ministeriötasolla, siellä on kyse suurista rahoista. Väitän nimittäin ettei kellään tässä tai missään maassa ole mitään asiaa hallitukseen tai tiettyihin virka-asemiin ilman liike-elämän hyväksyntää. Raha maailmaa pyörittää. Se tehtävään valittu ei välttämättä tiedä asiasta mitään. Hän voi vain aavistaa että taisin kelvata kun ei tuhottu ja mustamaalattu vaalien alla. Kieroimmille annetaan suorat lahjukset, puolikieroille maan tavan mukainen rahoitus, rehellisimmille ei mitään. On laitettu paljon rahaa haisemaan että on saatu talouseliitille mieluisat juoksupojat taas kerran. Tulisi niin pirun kalliiksi käydä uudet vaalit ja koko korruptiorumba heti uudestaan että asioita hoidellaan ihan suoraan, hallituksen ja ylimpien virkamiesten ohi. Vaikutetaan mielipiteisiin kaikilla tasoilla ja keinoilla, hyvin yksinkertaista.

  Onko mitään tehtävissä? Ei. Sama jatkuu aina ja iankaikkisesti. Tuskin on kuitenkaan pahitteeksi tiedostaa tätä.

 23. 24

  Riitta Häkkinen sanoo

  Presidentti Niinistön puhe sai minut pohtimaan sitä, miten heikkona ”maahanmuuttajakriittiset” tahot Suomen maana ja toimivana demokraattisena järjestelmänä näkevätkään. Sakun kuvakaappaamissa facebook-komenteisakin tuossa yllä näkyy tämä sama.
  Hehän kokevat ihan oikeasti, ettei Suomi mitään kestä…heti hajoaa yhteiskunnan rakenteet, kun muista kulttuureista tänne tulee vaikutteita ja ihmisiä.

  Ristiriitaista oloa lisää minulla vielä se, että nämä kiihkoilijat ovat itse murentamassa yhteiskuntaamme hylkäämällä (ainakin uhossaan) lain noudattamisen ja esim. yk:n ihmisoikeusjulistuksen tärkeät periaatteet. Miten tällainen anarkismi rakasta Suomea muka auttaa?

  Minun mielestäni tämä rasistien harjoittama ”isänmaan puolsta toimiminen” ei ole aitoa isänmaallisuutta. Isänmaahansa uskovalla on varaa kunnioittaa muitakin.

 24. 25

  Nina T. sanoo

  Miika Syvänen kirjoitti ”Jos kantasuomalaiset ei uskalla liikkua enää hämärän laskeuduttua ulkona, on jotain PAHASTI pielessä. Koskaan ennen ei ole tarvinnut ihmisten näin pelätä omassa kotimaassaan”
  Missä ei uskalla liikkua hämärän laskeuduttua? Asun kaupungissa jossa asuu paljon maahanmuuttajia ja uusia vastanottokeskuksia perustetaan sinne tänne ihmisten edes huomaamatta sitä. En ole huomannut että kantasuomalaiset jäävät iltaisin kotiin, ihan samanlailla tuolla kuljetaan kuin ennenkin.
  Onko poliisi joillain paikkakunnilla kieltänyt ja varoittanut liikkumasta iltaisin ulkona ja mistä voisin nähdä tällaisen tiedotteen?
  Ovatko ravintolat, urheiluhallit ja leffateatterit konkurssin partaalla asiakkaiden puutteen takia jossain päin Suomea?

  Enpä usko.

 25. 26

  Rauno Halme sanoo

  Saku näyttää taas sortuvan helmasyntiinsä. Netin vihapuheet voidaan tapauksesta riippuen tuomita yllytyksenä kansanryhmää kohtaan, mutta niiden liittäminen yksitäisiin murhapolttoihin vaatisi viranomaisilta enemmän ketteryyttä kuin nykyinen lainsäädäntö sallii.

  Siksi poliisin tuomitsemien yksittäisen ennakoinnin perusteella on kohtuutonta, varsinkin kun tapauksen taustoja ei tunneta. On myös vaikea kuvitella sisäministeri Orpon ajavan turvapaikan hakijoiden vastaista strategiaa tai Kokoomuksen pönkittävän hallituskumppania, joka heikkoudesta on vain hyötyä heille.

  Sakun mielikuvan heikkoudesta kertoo myös se, että hallituksen kannatuksen lasku pysähtyi viimeisessä mittauksessa. Uskon Sakunkin tiedostaneen tämä ja kun hän vielä omassa tekstissään tuo esiin, että opposition lisäksi hallitusta vastustaa voimakkaasti myös äärioikeisto.

  Miksi siis mies levittää vääriä mielikuvia? Toivottavasti tavoitteena ei ole yllytää tyhmempiä harrastamaan omankäden oikeutta huonoa hallituspolitiikkaa vastaa. Sillä mikäli nettiyllytys kriminalisoitaisiin, niin eikö Sakukin tekstejä voitaisi pitää tuomittavina?

  • 26.1

   Saku Timonen sanoo

   Sorrut helmasyntiisi eli vedät tekstistäni sen johtopäätöksen, että yllytän omankädenoikeuteen. Ei siellä mitään sellaista lue.

 26. 27

  Markku T Koivisto sanoo

  Miika Syväselle sen verran, että mistä lähtien ääliötä ei ole saanut sanoa ääliöksi?

 27. 28

  Miika Syvänen sanoo

  Minna Ylitalo: Jos ei ole valmis antamaan mitään perusteluja asialle on parempi olla sitten vaan hiljaa.

  Markku T Koivisto: Aina voi ketä tahansa kutsua ääliöksi, mutta kannattaa muistaa että se oma mielipide ei välttämättä ole yhteneväinen todellisuuden kanssa 😉

 28. 29

  Mikko Liimatainen sanoo

  Kuinka Ylivieskan poliisin tiedotuksen näyttävyys mielestäsi muuttui? Katsoin tiedotteet ja ne näyttivät suppeilta molemmat, eikä ollenkaan olleet näyttäviä. Jopa jälkimmäinen tiedote oli pidempi kuin ensimmäinen. Lehdistöhän sen näyttävyyden tekee.

 29. 31

  Mika Eronen sanoo

  ”Vuosi lienee vaihtunut koko maassa ilman ainoatakaan häiriötekijää. Näin päättelen siitä, että poliisi on epäilemättä pidättänyt etukäteen kaikki ryyppyreissua suuunnitelleet miesporukat, joiden on kuultu mahdollisesti yllyttäneen tai aikoneen yllyttää johonkin rikokseen.”

  Valitettavasti poliisi ei kyennyt estämään kaikkia Senaatintorin läheisyydessä tapahtuneita seksuaalirikoksia huolimatta siitä, että poliisi toimi ennakoivasti sekä Kirkkonummen vastaanottokeskuksessa tapahtuneissa kiinniotoissa, että ottamalla lisäksi kiinni paikan päällä noin sata ihmistä keskustan alueella. Seksuaalirikoksia uuden vuoden aatolta on tähän päivään mennessä kirjattu yhteensä 15, joista törkeimmät ovat raiskaus ja raiskauksen yritys. Kaikissa tekijä on ulkomaalainen tai ulkomalaistaustainen henkilö, ja tänään poliisi on uskaltanut virallisesti lausua että kyseessä on uusi ilmiö, ja tapahtunut on sekä rikosten lukumäärän että tekotavan vuoksi täysin poikkeava.

  Kukin voi itsekseen kuvitella mitä olisi tapahtunut, jos poliisi ei olisi toiminut ennakoivasti. Oletan että yllä mainittu kommenttisi, sekä kommentti jossa sanot että ”Vakavasti puhuen poliisin toiminnassa näyttää olevan jotain vialla”, on lausuttu huumori mielessä, onhan?

  • 31.1

   Saku Timonen sanoo

   1.1. poliisi tiedotti, että vuoden vaihtuminen sujui tavallista rauhallisemmin Helsingissä. Niitä rikoksia rupesi löytymään vasta sitten, kun saatiin tieto Kölnin tapahtumista.

   • 31.1.1

    Mika Eronen sanoo

    Tuon lisäksi poliisi otti kiinni Espoon vastaanottokeskuksessa henkilöitä, ketkä liittyivät aattoillan tapahtumien organisointiin. Molemmat meistä tietää, mutta vain toinen uskaltaa sen sanoa ääneen, että ilman poliisin esimerkillistä ennakoivaa toimintaa sama mitä tapahtui Kölnissä olisi tapahtunut Helsingissä. En ymmärrä ihmisiä jotka arvostelevat poliisin toimintaa uuden vuoden aaton ja sitä edeltävien päivien tapahtumista, jos sillä estettiin Kölnin kaltainen joukkoahdistelu ja saatiin rajattua vakavat seksuaalirikokset yhteen, joka sekin on liikaa.

    • 31.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Ei meistä kumpikaan tiedä enempää kuin poliisi on tiedottanut, mutta sinä luulet tietäväsi.

     • 31.1.1.1.1

      Taru Helkala sanoo

      Rikös tuo ole aika loogista että samaan aikaan sattuneista rikoksista ne tiedot alkaa tulla viranomaisille samoihin aikoihin. Saksassa niitä rikosilmoituksia on tehty edelleen lisää päivittäin ja varmasti sama jatkuu meilläkin. Tästä ei voi vetää mitään johtopäätöksiä että niitä ilmoituksia olisi tullut siitä syystä että Kölnissä tapahtui jotain. Eurooppalaiset ihmiset reagoivat luultavasti melko samankaltaisesti tuollaiseen rikokseen, joten on vain loogista että samalla tahdilla alkaa niitä ilmoituksiakin sitten tulla.

 30. 32

  Mika Eronen sanoo

  Kyllä, näin oletan että poliisin tehokkaalla ennakoivalla toiminnalla tuo estettiin.

  Nyt myös asioista vastaava sisäministeri Petteri Orpo tuomitsee Helsingin uudenvuoden epäillyt rikokset ja kiittelee poliisin toimintaa tapahtumien hoidossa.

  Orpo katsoo, että vaikka häirintää ja muita rikoksia tapahtui, onnistui poliisi rajoittamaan ongelmien laajuutta.

  En usko että saat kovinkaan suurta tukea ajatuksellesi, että poliisin toiminnassa näyttäisi olleen jotain vialla.