Sisu pesee kasvojaan

Ensin ajattelin, että enpä sano mitään tästä Olli Immosen johtaman äärikansallimielisen Suomen Sisun piiripäällikkö Kari Laurilan blogitekstistä. Pidän bloggaajien keskinäistä nokittelua yleensä turhana, koska se ei hyödytä ketään eikä oikeastaan kiinnostakaan ketään. Jokainen kirjoittaa omaan blogiinsa ihan mitä haluaa. Siksi tyydynkin vain toteamaan, että Laurila on tehnyt melkoisen henkisen immelmannin ja päätynyt toteamaan, että polttopullojen heittelijät toimivat ihan vain vastustaakseen minua.

Tuon logiikan mukaan rasismin vastustaminen aiheuttaa rasismia ja rikollisuuden vastustaminen rikollisuutta. Uhalla tehdään, ihan kiusalla.

Blogitekstin saama vastaanotto on kiinnostavampaa kuin joutava väittely. Laurila on Suomen Sisun piiripäälliköiden joukossa maltillinen ja yleensä ottaen arvostettu mies varsinkin verrattuna vaikkapa James Hirvisaareen, Jani Salomaahan tai Jumalaa vastaanottokeskukseksi aiotun rakennuksen tuhopoltosta kiittäneeseen Juha Mäenpäähän. Siksi hänen tekstinsä näyttäytyy eräänlaisena Suomen Sisun kasvojen pesuna.

Jäsenet ja muut piiripäälliköt likaavat niitä kasvoja kuitenkin nopeammin kuin Laurila ehtii pestä. Mm. näin sotaisesti Laurilan blogiteksti otettiin vastaan Suomen Sisun Fb-sivulla:

ss1

ss2

 

Facebookin eräällä pahimmista törkysivuista Laurilan blogi julkaistiin yhden blogiin tulleen kommentin kuvalla lisättynä:

nelkku

Ei tämä mitään, näin tuo törkysivu toimii aina. Paikalle kiiruhtaa kuitenkin kukapas muu kuin Suomen Sisun Varsinais-Suomen piirin piiripäällikkö Jani Salomaa. Hän käy tutulla tyylillään sekä Laurilan blogia kommentoineen Pauli Vennervirran että minun kimppuuni puhtaasti henkilötasolla.

js

Salomaa jaksaa yhä edelleen olla kiinnostunut sekä 80-vuotiaasta äidistäni että minusta. Äitini asiat ja minun henkilökohtaiset asiani eivät kuulu Salomaalle tipan tippaa. Aikuisen miehen luulisi ymmärtävän, että 80-vuotiaat mummot jätetään rauhaan olivatpa nämä kenen äitejä tahansa.

Pahempaa on kuitenkin tuo Pauli Vennervirran työpaikan tietojen levitteleminen ja ihan suora yllyttäminen yhteydenottoihin työpaikalle ja kannustaminen henkilökohtaiseen häirintään. Lautamiehen luulisi osaavan katsoa lakikirjaa rikokseen yllyttämisestä kertovan pykälän kohdalta.

Kyllä kilven kiillottamisessa yhdelle piiripäällikölle työtä riittää, kun toinen lapioi urakalla uutta sontaa entisen tilalle.

Huomatkaa, että nyt en kerro mitään Laurilan tekstin saamasta vastaanotosta  erään entisen anarkokommunistin kaappaaman Rajat kiinni -kansanlikkeen  Fb-sivulla, jonka yksi ylläpitäjä myös Salomaa on. Käykää itse katsomassa, jos kiinnostaa. Minulle riitää tuon poliittiseti päämäräättömän mölymystön kokoontumissivun tonkiminen.

 

 

 

Kommentit
 1. 1

  Kirsti Era sanoo

  hih, erityisen hilpeä oli tuo Sadankomitean neuvostomyönteisyyttä koskeva kommentti: sehän perustettiin nimenomaan tuolloin ylen neuvostomyönteisen Rauhanpuolustajien vastapainoksi, vaihtoehdoksi. Siitä pikku kuvaa, miten asiantuntevaa on sisulaisten muukin kommentointi.

  Yllyttäminen ilmiantoihin Vennervirtaa vastaan on todella törkeää.
  Onneksi niissä joskus käy kehnosti: erästä Lähi-itä-asiantuntijaa vastaan tehtiin ilmianto Helsingin yliopistolle. Sillä seurauksella, että yliopiston kansleri puhutteli asiantuntijaa kannustavasti ja pyysi alustajaksi rotary-kerhonsa istuntoon. 🙂

 2. 2

  Tino rossi sanoo

  Näiden vihaisten miesten kieli alkaa olla niin omien termien, viitauksien ja ylitseläikkyvän vihan täyttämää että ainakin minulla on ihan aidosti vaikeuksia tajuta mitä tuossakin sanotaan. Kuin jonkun uskonlahkon kielellisesti vähemmän lahjakkaan jäsenen palopuhe.

 3. 3

  Pauli Räsänen sanoo

  Kyllä te pojat varmaan tällä vauhdilla saatte sisällisodan aikaiseksi,historian opinnot ovat taineet jäädä puolin ja toisin tekemättä. Vähän vastaavan laisesta huutelusta ja yllytyksestä , niin nuijasota kuin punakapinakin lähtivät liikeelle. Nuijasodassa yllyttäjänä oli tukholman vallantavoittelia. Punakapina taisi muutenvain karata järkevämpien tahojen käsistä, koska aina ja kaikkialla on keskuudessamme tyyppejä jotka vain odottavat otollisia olosuhteita, päästä toteuttamaan itseään tuhotöissä.Vastaavanlainen aikakausi koetiin satavuotta sitten ,kun sotatalouden suhdanne oli nostanut meidät ennenkokemattoman suhdannehuipun , koska maamme talouselämä oli säilynyt ehjänä koko maailmansodan ajan. Se äkkiromahdus sitten ,kun venäjä irrottautui sodasta vallankumousten seurauksena, johti maamme ennenkokemattomaan lamaan, yksinkertainen työläisväestö ei kyennyt tuolloin ymmärtämään tapahtunutta ja oli äkkiväärien toimesta yllytettävissä kapinaan, pietarin tapahtumia matkien. Nykyisessä taloudellis polittisessa tilanteessa on paljon samaa taloutemme supistuu varsinkin venäjän kauppa on romahtanut rahaa ja työtä tuovat venäläis turistit ovat lähes kadoneet. Samaan aikaan maahamme saapuu runsaasti toivottavasti työhaluista nuortenmiesten joukkoa, jotka sitten omalla olemassa olollaan uhkaavat näiden sisulaisten nuortenmiesten asemaa työmarkkinoilla ja muualla yhteiskunnassa, oletteko panneet merkille, kuinka tarjontapuolen taloustieteen kannattajat ovat oleet hyvilään maahanmuutosta ja oletteko panneet merkille sen taustan joka tälläkertaa yllytää maahanmuutto kriitikoita aktivismiin omissa netijulkaisuisaan.,.Ehdottaisinkin Timoselle vaikkapa eräänlaisten pyöreänpöydän keskusteluja,sellaisten nyt vastakkaisilta vaikuttavien tahojen kanssa, että saisitte edes vähän toisisstanne ja toistenne motiiveista paremman kuvan, muuten emme tiedä mitä viellä on edessä.

 4. 4

  Minna Ylitalo sanoo

  Kummasti sisulaisia kiinnostaa puolustaa näitä tuhopolttajia, joilla ei ole Suomen Sisun eikä minkään muun kansallismielisen järjestön, ryhmän, sun muun Rajat kiinni -porukan kanssa kerrassaan yhtään mitään tekemistä. Ei niin somessa kuin turuilla tai toreillakaan. Koskaan kuullut puhuttavankaan.

  Tuhopolttajat ovat yksinäisiä alkoholisoituneita susia, jotka lukevat vain Imagea ja Sakun blogia. Välillä yksinäiset sudet saavat inspiraation käydä tuikkaamassa tuleen rakennuksen, jossa on muutenkin katto porattu reikiä täyteen ja portaat kahteen kertaan varastettu. Ei siis mikään sen suurempi menetys. Tuhopolttajat ovat ihan tuntemattomia yksittäistapauksia peräkammareissaan. Edes omassa kyläyhteisössä ei osata yhtään arvailla kuka tekijä mahtaisi olla, auton perusteella nyt ei varsinkaan.

  Tai siis joo ei. Itse asiassa tuhopolttajia ärsyttääkin suvaitsevaisuus ja tuhopoltto on protesti Imagen blogia vastaan. Blogi toimii suorastaan yllyttäjänä. Tai siis nyt muistankin, sehän oli Jumalan kostoisku. Vai oliko se sittenkin false flag. Oli miten oli, jotenkin se ilotulitepata nyt kuitenkin vain lipsahti kädestä ja putosi vahingossa naapurin ikkunasta sisään.

  Jatkuu ensi numerossa?

  • 4.1

   liisa hirvonen sanoo

   Niinpä juuri. Nämä käyvät sotaa mielikuvitusvihollisia kohtaan: outoja maahantunkeutujia kohtaan tai jokapuolella vaanivia vihamielisiä suvakkijoukkoja vastaan. Ovat vissiin pelanneet sotapelejä pleikkarilla vähän liikaa tai katselleet turhan monta isis-videota juutuubista yömyöhään, eikä ole uni tullut.
   Tämä samankaltainen vihollisparanoia oli myös perussuomalaisilla, kun pitivät viime vuonna puoluekokousta Turussa. Kertoivat puoluekokousedustajille, että kokouspaikan vieressä olevassa rakennuksessa vihervasemmistoanarkistit suunnittelevat mahdollisesta aseellista hyökkäystä.

   Mahtaa se olla raskasta elää, vihollisten keskellä.

   • 4.1.1

    Markku T Koivisto sanoo

    Eivät nämä ”soturit” osaa pleikkaria käyttää. Aivan liian monta nappia. Nuo sankarit eivät erota päätä pe**eestään.

    • 4.1.1.1

     Markku T Koivisto sanoo

     Tällä Herra Salomaalla tuntuu olevan omituinen päähänpinttymä siitä, että Sakari asuu 80-vuotiaan äitinsä luona. No, minä asun 90-vuotiaan äitini luona. Pidän hänestä ja meidän taloudestamme huolta. Ja olen äärimmäisen ylpeä siitä. Ei tarvitse äitini maata paskaisissa vaipoissa jossain henkilöstöpulaa potevassa hoitokodissa.

 5. 5

  Jussi Pelkonen sanoo

  Niin käsittämättömiä ja absurdeja väitteitä kuvakaappauksissakin esitetään, että pakko on keskustella asianosaisten kanssa vielä ensi viikollakin!