Mustat pelihousut

Jossain vanhassa Pahkasika-lehdessä oli luultavasti toimituksen itsensä kirjoittama lukijankirje. Siinä joku kertoi kömpelöllä suomen kielellä perustaneensa kerhon nimeltä Kouvolan Mustat Pelihousut. Kerhon sääntöjen ensimmäisen pykälän mukaan kerholaisten piti käyttää mustia pelihousuja ja toinen pykälä vaati jäseniltä koirankakan syömistä. Muuta kerhon toiminnasta ei sitten kerrottukaan.

Pahkasian juttu tuli heti mieleeni nähtyäni Facebookissa tämän:

1918520_963508243720745_8266564124957713417_n

Ihan samalla tohinalla ja kielioppivirheillä Joensuuhun perustettu Soldiers of Odin etsii katupartiointiin halukkaita täysi-ikäsiä miehiä. Jokainen saa merkin takkiin ja päällystö erottuu joukosta merkillä rinnassa. Sääntöjen tärkein kohta näyttäisi olevan, että ketään ei hakata huvikseen, jos siltä tuntuu. Lauserakenteen kömpelyys pistää päättelemään, että ihan asiakseen ilman huvia voidaan joku hakata.

Huvittavasta mielleyhtymästä huolimatta asia on vakava. Soldiers of Odin on perustettu Kemissä ja sen johtaja on natsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen jäsen ja jäsenten värvääjä. Joensuun ryhmä tulee toimimaan suoraan Kemin alaisena eli käytännössä sillä on tiiviit yhteydet natsijärjestöön.

Joensuu tuli 1990-luvulla surullisen kuuluisaksi rasistien väkivaltaisesta toiminnasta. Silloisista jäsenistä monet ovat päätyneet ennenaikaiseen hautaan tai vankilaan ja osasta on tullut ihan kunniallisia kansalaisia. Ikävällä tavalla näyttää isäin henki elävän pojissa. Joensuun poliisissa lienee kuitenkin vielä vanhoja konkareita, jotka ovat olleet tekemisissä natsinulikoiden kanssa ennenkin.

Aika näyttää mitä nämä katupartiot rupeavat touhuamaan. Jos homma pysyy kävelynä raittiissa ilmassa, niin poliisilla ei ole mitään syytä puuttua siihen. Jos nämä vierasmaalaisen jumalan nimeen vannovat soturit rupeavat harjoittamaan laissa kiellettyä omankädenoikeutta, niin he päätyvät oikeuteen. Siihen suuntaan näyttää vihjaavan tuo maininta siitä, että ketään ei hakata huvikseen.

Se on semmoinen juttu, että ketään ei hakata huvikseen eikä asiastakaan. Omankädenoikeus on laissa kiellettyä eikä mikään porukka rupea jakamaan tuomioita kaduilla. Omankädenoikeus sekoitetaan turhan usein jokamiehen kiinniotto-oikeuteen, vaikka laki erottaa nämä kaksi asiaa selkeästi. Jokainen saa ottaa kiinni todennäköisesti rikokseen syyllistyneen henkilön välittömästi, mutta väkivaltaa ei koskaan saa käyttää yhtään enempää kuin on välttämätöntä pakenemisen estämiseksi. Veikkaanpa, että ainakaan nämä soturit eivät osaa erottaa näitä kahta asiaa toisistaan.

Se johtuu siitä, että tällainen toiminta vetää puoleensa jo valmiiksi syrjäytyneitä, moniongelmaisia ja laillisuuden rajamailla muutenkin jo valmiiksi eläviä nuoria miehiä. Juuri he löytävät elämäntavalleen sopivaa aktiviteettia katupartioinnista ja pyhittävät sen pukemalla konfliktien etsimisen isänmaallisuuden kaapuun.  Ajassamme on jotain pahasti vialla, kun isänmaallisuuden suurimpia hehkuttajia ovat väkivaltaan halukkaat natsit ja puolirikolliset, jotka toimivat vieraan jumalan nimissä.

Ehkä näidenkin pitäisi osoittaa miehuuttaan vain syömällä sitä koirankakkaa.

* * *

Sitten taas lopuksi muistutus, että vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit hyväksytään. Jos hyväksytään, minä pidän kommentoinnin siistinä, jotta asialliset ihmiset uskaltavat sanoa sanottavansa.

 

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tässä sitä sitten odotellaan, kunnes ”vääränlainen” piruparka on väärässä paikassa väärään aikaan. Rekrytointiviestin rivien välistä on luettavissa, että tämä katupartio varautuu sotaan halutessaan rauhaa. Sanonta, jossa ei ole koskaan ollut mitään järkeä.

  Toivotaan, että poikien into laantuu pakkaskeleillä.

 2. 2

  Reija Hirn sanoo

  Ja poliisejahan on riittävästi partioimaan kaduilla ja turvaamaan ihmisten rauha? Se turvaaminen tässä on se pointti, eikä Suomessa taida olla natseja.

  • 2.1

   Jukka Jaatinen sanoo

   Poliiseja riittää pamputtamaan natsien vastustajia yllin kyllin, joten mitä ilmeisemmin niitä riittäisi turvaamaan ihmisten rauhaakin, jos niin haluttaisiin. Se, että osaa soittaa 112 on yleensä riittänyt turvaksi. Astaloin varustettujen hakkaamispartioiden lisääntyminen se sitä turvattomuutta vasta lisäisikin.

   Ja on, Suomessa on kansallissosialismin nimeen vannovia natseja, sekä rasisteja, jotka voidaan niputtaa natsien kanssa samaan nippuun. Nippusitein, toivon mukaan.

  • 2.2

   Saku Timonen sanoo

   Katsopa Suomen Vastarintaliikkeen Patriootti-sivua, niin näet onko Suomessa natseja vai ei. Julistavat natsiaatetta suorastaan ylpeänä.

  • 2.3

   Jape Sinisalo sanoo

   Älä nyt jaksa. ”Emme me ole natseja, mehän olemme ISKTR”

  • 2.4

   liisa hirvonen sanoo

   Kansallissosialismi (saks. Nationalsozialismus) eli natsismi (saks. Nazismus) oli Adolf Hitlerin johtaman Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen (NSDAP) ideologia.
   SVR on kansallissosialistinen järjestö, omien sanojensa mukaan. Eli: natsijärjestö.

  • 2.5

   Minna Ylitalo sanoo

   Esimerkiksi Porissa poliisi ei hyväksy näitä Soldiers of Odin porukoita ja joutuu nyt sitten kaiken lisäksi partioimaan erinäisiä katupartiota. Sen jälkeen katupartiolaiset itkevät, että poliiseja ei ole riittävästi turvaamaan tavallisten kansalaisten rauhaa. Kukas sitä viranomaisten kallisarvoista aikaa tässä oikein syö?

   Toinen kysymys kuuluu: mikäs tämä tällainen C-18 järjestö on, tämä johon esimerkiksi näitä Porin katupartiolaisia kuuluu? Ettei vain olisi uusnatsijärjestö? Nämä katupartiolaiset herättivät jo ylen uutisoimassa vastaanottokeskuksen tiedotustilaisuudessa huomiota, seisoivat takarivissä kaulahuivit kasvojen peittona uhkauksia huutelemassa. Ei liene yllätys, että vastaanottokeskuksen ikkunoita rikottiin ja pihaan ammuttiin ilotulite turvapaikanhakijoiden saapuessa. Ettei vain olisi samat soturit olleet liikenteessä? Ilkivallan ja terrorisoinnin jälkeen vastaanottokeskuksen vartiointia jouduttiin tehostamaan. Tässä kohdassa palataan ensimmäiseen kysymykseen eli: kukas sitä poliisin kallisarvoista aikaa tässä oikein vie?

   http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1195010093889/artikkeli/lansi-porin+katuja+partioi+kourallinen+innokkaita+mustatakkisia+miehia+muutama.html

   • 2.5.1

    Reko Ravela sanoo

    C-18 on sama kuin ”Combat 18”. Englannista alkunsa saanut väkivaltainen uusnatsijärjestö. Asiallisesti ottaen terroristijärjestö, perustaja istuu Englannissa elinkautista sisäisiin kiistoihin liittyneestä murhasta ja järjestöllä on tilillään muitakin murhia. Nimen ”18” on aakkoskoodia, aakkosten ensimmäinen ja kahdeksas kirjain, eli AH niin kuin Adolf Hitler. Että sen sortin ”rauhanturvaajia”.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Combat_18

    • 2.5.1.1

     Väinö Lilius sanoo

     Ja ”88” on muuten sitten siinä modernissa roturealistikielessä ”Heil Hitler”. Toinen temppu mitä tekevät on sanan ”Valkoinen/White” kirjoittaminen isolla alkukirjaimella julkisilla foorumeilla. Se on huippusalainen koodi jolla tunnistetaan oikeaa mieltä olevat jos pitää vaikka vaivihkaa äänestää näkyvämmäksi tai osoittaa kannatusta.

 3. 3

  Mervi Nyberg sanoo

  Voikohan näille näin naisena ilmoittaa, että en halua, kaipaa tai huoli tämänkaltaista suojelua? Minun turvaamiseni nimissä ei saa hakata yhtään ketään! Jos joku minun kimppuuni hyökkää niin se on minun asiani tehdä rikosilmoitus ja poliisin tehtävä hoitaa asia siitä eteenpäin.

  • 3.1

   Riitta Häkkinen sanoo

   Samoin. En halua olla tekosyy pahoinpitelylle. Sitähän tässä haetaan: mahdollisuutta mukasankaruuden varjolla hakata ihmisiä.

 4. 4

  Katri Manderbacka sanoo

  Toisin sanoen, jos he näkevät suomalaisen raiskaavan ulkomaalaista, siihen ei puututa. Ihmiset katsovat dokumentteja orjuuden ajan Amerikasta ja kauhistelevat. Näillä ihmisillä näkyy kuitenkin olevan sama arvomaailma… Ihan nykypäivän Suomessa

 5. 5

  J-P Rantanen sanoo

  Oliko sen niin, että sitten kun ei ole tunnukset päällä, niin käytöstavoillakaan ei ole niin väliä? Mitähän sitten tapahtuu, jos pulassa oleva suomalainen ei olekaan vitivalkoinen? Minkälaisia riskejä liittyy jos iltaisin heittää kävelylenkkiä? Jonkin verran jättää tuo manifesti kysymyksiä auki, eikä olokaan tullut kovin turvalliseksi.

 6. 6

  Jukka Helin sanoo

  Kohta näillä on myös univormut ja arvomerkit. Eivät omat kuteet likaannu polttopullosulkeisissa.

 7. 7

  Ismo Haapala sanoo

  Turvallisuutta 30-luvun keinoin tuntuu nyt olevan puskasta huutelijoiden glangi. Kun ei saatu varastettua Suomen leijonaa, Suomen Lippua, lätkän maajoukkuetta tai koripallon maajoukkuetta, varastetaan Odin Norjasta. Ihannoidaan väkivaltaa, testoteronia ja omankädenoikeutta. Tämäkö on se mikä on Suomen kansalle parasta on tarjolla turvallisuuteen. Ja paskan marjat, ei mitään tekemistä turvallisuuden kanssa.

 8. 8

  seppo mahkonen sanoo

  Pate Mustajärvi luopui leijonakaulakorustaan. Sen symbooliarvo on muuttunut.

  • 8.1

   Riitta Häkkinen sanoo

   Tähän on pakko kirjoittaa kevennys. Omistan mielestäni kivan suomi-verkkaritakin. Kirjailin siihen lisätekstin ja nyt takissa lukee ”Suomi… ja kaikki muutkin maat”.

   Mieli vastustaa sitä, että kauniit symbolimme (suomileijona, sinivalkoisuus, Suomen lippu) menetettäisiin uusnatseille. En anna.

 9. 9

  karri tanninen sanoo

  ”Se johtuu siitä, että tällainen toiminta vetää puoleensa jo valmiiksi syrjäytyneitä, moniongelmaisia ja laillisuuden rajamailla muutenkin jo valmiiksi eläviä nuoria miehiä.”

  Tämä on asian kaunistelua, koska suurin osa öyhöttäjistä on jonninjoutavaa paskasakkia.

  • 9.1

   Väinö Lilius sanoo

   Siinä kysymys on siitä että käsitelläänkö ongelmaa vai sen vahinkoa. Ongelma on että on syrjäytyneitä, moniongelmaisia ja laillisuuden rajamailla eläviä nuoria miehiä ja sen vahinko on että niistä syntyy jonninjoutavaa paskasakkia.

   Tuosta porukasta pari vuotta nuorempia tasapainoilee jatkuvasti noiden ongelmien kanssa ja onneksi ihan rohkaiseva määrä päätyy kaljuista ja piikeistä huolimatta pienipalkkaisiin ojankaivuu-urakoihin ja niiden välissä hoitamaan vastasyntyneitä tyttäriä .

 10. 10

  Mikko Sihvonen sanoo

  Erityisen erikoista tässä isänmaalliseksi itseään nimittävässä järjestössä on se että edes sen nimi – saatika tuo jumala jonka sotilaiksi julistautuvat – ei ole suomalainen. Ei erityisen uskottavaa tältä ”kerholta” valita englanninkielinen nimi suomalaista kulttuuria turvaamaan. Miksei yhtä hyvin venäjänkielinen nimi, kummatkin maat kun taistelivat Suomea vastaan 2. maailmansodassa?

 11. 11

  Merja Nurmi sanoo

  Mervi Nyberg, myös minä ilmoitan, että tuollaisen roskaväen ei tarvitse ”suojella” minua ja perhettäni.

  Ilmiö lienee pohjimmiltaan sama kuin 1800-luvulla niin sanottujen häjyjen kanssa: hehän olivat yleensä talojen nuorempia poikia, jotka eivät olleet perimässä viljelykelpoista tilaa tai muuta, josta saisi kelvollisen elinkeinon, ja sitten riehuivat ja rettelöivät ”ollakseen jotakin”. Minun on vaikea uskoa, että sieltä kovin monta lääketieteen opiskelijaa löytyy joukosta. Eivätköhän he ole lähinnä niitä, jotka menivät sitten vartijakurssille oppimaan Citymarketin kärrypojiksi, kun eivät oikein muuallekaan kelvanneet?

  • 11.1

   Minna Ylitalo sanoo

   Silloin kun ensimmäinen Soldiers of Odin perustettiin Kemiin, niin jäsenien taustoja selvitettiin paikallisten voimin perin pohjin. Puikoissa on amispudokkaita, pitkäaikaistyöttömiä ja jotkut olivat lehtikuvassa selin, ettei ”työnantaja tunnista”. Yhdellä pääpäsmärillä oli esimerkiksi lapsensa elatusmaksut rästissä ja tuli mieleeni, että pitäisi tuokin ensin edes omasta perheestään huolta, ennen kuin lähtee toisten asioihin sekaantumaan.

   Tässä uutislinkissä näkyvät ne Kemin Soldiers of Odin pääjärjestön henkilöt, jotka ovat olevinaan suomalaisten turvallisuudesta vastuussa ja laajentavat toimintaansa koko man kattavaksi. Facebook-profiilikuvissa ei ole ainakaan leijonakoruja säästelty. Kukin voi tahollaan miettiä, olisiko poliisi sittenkin oikea osoite huolehtimaan kansalaisten turvallisuudesta.

   http://www.lapinkansa.fi/lappi/soturit-partioivat-kemissa-poliisi-ei-kaipaa-apua/

 12. 12

  Merja Nurmi sanoo

  Ja tähän vielä lisäys: en halveksi vartijoita, jotka tekevät tärkeää työtä silloin kun he osaavat työnsä ja tekevät sen niin kuin kuuluu. Ramboilijoita ja isottelijoita sen sijaan halveksin.

 13. 13

  Kirsti Era sanoo

  Jos haluaisi olla oikein sarkastinen, kommentoisi tuon Juha-Matin haastattelua Karjalan Heilissä (19.12.), jossa hän ennen kaikkea kaipasi nuorille työtä. Tuolla toiminnalla hän pian järjestää sellaista työtä, jota tehdään valtion majoituksessa ja leivissä. Toivoa vain täytyy, ettei kenellekään tapahdu mitään pahaa.
  Naisena ja nuorempienkin naisten puolesta kommentti Odinin palvojille: emme kaipaa suojeluanne. Pelkäämme teitä, emme ulkomaalaisia. Jos tuommoisen porukan kanssa joutuisin samalle korttelinpätkälle, yrittäisin äkkiä hommata taksin, mikäli varat sallisi.

 14. 14

  Jukka Paananen sanoo

  Nämä epäsuomalaiset vastarintaliikkeen tyypit pitävät aika läheisiä välejä tuonne itänaapuriin. Samaa näkyy tapahtuvan koko euroopassa. Esim. Kreikan kultainen aamunkoitto, ja vielä vähän karumpiin tapahtumiin Ukrainassa johtanut Kiovan ”natsiblokki” tai oikeastaan blokit.

  Täällä Suomessa vastarintaliike ei keskity pelkästään ulkomaalaisiin. Hyvin moni suomalainenkin on saanut osansa.

  Ymmärtäähän sen, onhan se Venäjälle hyvin edukasta lietsoa epäjärjestystä euroopan sisällä. Onko kylmä sota lämmennyt uudestaan?

  • 14.1

   Minna Ylitalo sanoo

   Näin on. Äärioikeistolla on ympäri Eurooppaa merkilliset Venäjä-sympatiat. Putin-hypetys meni jopa vähän överiksi hiljattain, kun Venäjä alkoi pommittaa Syyriassa.

   Kun seuraan tapahtumia Euroopassa, niin toiminta Suomessa noudattaa tasan tarkkaan samaa kaavaa kuin muuallakin. Nämä katupartiot ja ”yksittäistapaukset” polttopulloineen Kemissä, Lahdessa, Joensuussa, somessa ja toreilla toimivat ja puhuvat täysin yhteisen ohjekirjan mukaan. Sanasta sanaan. ”Huolestunut kansalainen” on niitä uusimpia käännöksiä.

   Voi toki olla, että he kuvittelevat toimivansa paikallisesti ja vain Suomen rajojen sisällä ymmärtämättä, että heidät manipuloidaan tekemään likaiset työt. Näiden järjen jättiläisten ollessa kyseessä sekin on mahdollista.

  • 14.2

   liisa hirvonen sanoo

   Suomalainen äärioikeisto, uusfasistit/natsit, ovat ryhmittyneet erilaisiin ja erinimisiin porukoihin. Joukossa on hillitympääkin väkeä ja räyhähenkiä, heikommassa asemassa olevia, mutta myös hyvinkoulutettua ja paremmin toimeentulevia ihmisiä. Yhteistä heille kaikille on voimakkaat nationalistiset mielipiteet (Suomi kuuluu suomalaisille, puhdas suomalaisuus, yhdenmukaiset perhearvot) ja jokin myyttinen ja kaikista vieraista kulttuurivaikutteista puhdas kansallistunne. Tätä puhtaan sinivalkoista onnelaa uhkaa nyt kauhea ja pelottava Hirviö (maahanmuuttajat, erilaiset uskonnot ja myös seksuaalivähemmistöt, tasa-arvo, ruotsinkieli, feministit, vasemmistokommarivihreät, suvakkihuorat).

   Mallia ovat käyneet ottamassa Euroopasta, mutta myös Ruotsista.

   • 14.2.1

    Väinö Lilius sanoo

    Suomen Kansallinen Vastarintaliike on sinänsä aivan loistava ei pelkästään siksi että se ei ole suomalainen (se on Ruotsin vastaavan alaosasto) tai Kansallinen (se keskittyy muutamaan väestökeskukseen) vaan myös siksi että sen ”Vastarinnan” kohde on Suomen tasavalta jonka lakkauttamista ja liittämistä Ruotsiin se isänmaallisesti tavoittelee!

   • 14.2.2

    liisa hirvonen sanoo

    Ruotsissa rotuopit olivat jo ennen 2.maailmansotaa virallisen tutkimuksen kohteena. Heillä oli valtion rotubiologinen instituutti, joka tutki germaanista rotua. Hitlerinajan natsiaatteet saivatkin aikoinaan siellä enemmän kannattajia kuin Suomessa koskaan. Suomalaiset olivat ruotsalaisille rotubiologeille ”epäpuhtaita” emmekä kuuluneet ns. germaaniseen rotuun. Elävässä Arkistossa lisää tästä aiheesta (löytyy hakusanalla: rotuoppia ruotsalaisittain). Nyt esiin noussut äärioikeisto on tietenkin hieman eriasia, mutta aatemaailmassa on samankaltaisuuksia. Esimerkiksi Afrikan mantereella syntyneet ja kasvaneet halutaan nähdä alempirotuisina eurooppalaisiin verrattuna. Siis hieman uusi versio rotuopeista, jotka on hylätty tieteissä jo vuosikymmeniä sitten.

    • 14.2.2.1

     Jarkko mäkinen sanoo

     Rotuoppien hylkäääminen ei ole sama asia kuin rotu-käsitteen hylkääminen.

     Eivätkä tieteelliset tutkimustulokset ole rasistisia jos ne on oikein tehty; minua ei haittaa tippaakaan se että japanilaisilla yleensä aina olleet korkeimmat äo:t

 15. 15

  Markku Karjalainen sanoo

  Mistä tunnistetaan suomalainen pahoinpitelytilanteessa?

 16. 16

  Minna Korhonen sanoo

  Tulee mieleeni eräs Lähi-idässä toimiva järjestö, joka mm. internetissä värvää etenkin joutilaita nuoria miehiä riveihinsä, suojellakseen oikeaksi näkemäänsä aatetta ja oikeanlaiseksi katsomiaan ihmisiä.

  ps. minäkään en halua Odinin poikien suojelua.

 17. 17

  Outi Kivinen sanoo

  Vaarallista meininkiä. Toimin eräässä korkeakoulussa opettajana (en Joensuussa) ja taas on tulossa iso joukko vaihto-opiskelijoita. Mietin tosissani onko Suomi enää opiskelijavaihdon näkökulmasta turvallinen maa? Oma poikani oli aikoinaan Afrikassa vaihdossa ja kokemus oli hänelle kaikin puolin hyvä ja ikimuistettava. Suomi on sivistymätön ja väkivaltainen maa, jos emme pysty pysäyttämään tätä ilmiötä. Huono-osaisuuden tai syrjäytymisen piikkiin ilmiötä ei voi laskea vaikka sillä kortilla niin usein halutaankin pelata. Se olisi suuri loukkaus kaikkia niitä ihmisiä kohtaan, joilla ei mene hyvin sosiaalisesti, psyykkisesti tai taloudellisesti.

  • 17.1

   Merja Nurmi sanoo

   Jos tarkoitit tuota minun vertaustani häjyihin, niin en tarkoittanutkaan, että se olisi mikään puolustus. Tarkoitin sitä, että näin se vain taisi olla (tästä on tutkimustietoakin), että häjyilemään eivät ryhtyneet ne, jotka jo muutenkin olivat jotakin, vaan heidän pikkuveljensä yms. Sehän ei millään muotoa anna kenellekään oikeutta rettelöintiin. Eikä itsensä toiselle sijalle jääjäksi kokeminen aiheuta mitenkään kohtalonomaisesti syrjäytymistä saati rikollisuutta. Siihen tarvitaan aina yksilön oma päätös ja yksilön oma tahto.

   Mieleen tulee myös eräässä koulussa kuuntelemani äidinkielentunti, jossa analysoitiin laulua ”Murheellisten laulujen maa”. Analysoijille (osa lukiolaisia, osa korkeakouluopiskelijoita) ei tullut kenellekään mieleen, että kyse on ironiasta; ironiasta sitä kohtaan, kuinka helposti syytetään ulkoisia olosuhteita yksilön valinnoista. Minun täytyy varmaan opetella kirjoittamaan selkeämmin, jos käsitit niin, että tarkoitin jollain tasolla puolustella noita katuganstereita.

   En tiedä, eikä taida tässä vaiheessa tietää kukaan muukaan, minkälaisia taustoja näillä katupartiohömpöttäjillä on, tulipahan vain mieleen tuollainenkin tutkimustieto.

 18. 18

  Eeva Hallivuori sanoo

  Voi pojat. Minä luotan edelleen suomalaiseen poliisiin, en myöskään minä kaipaa mitään vieraan jumalan nimeen vannovia kodinturvajoukkoja suojakseni.

 19. 19

  Kati Brusin sanoo

  Ihan vain pikanttina yksityiskohtana; Odin on Suomessakin tunnettu vanha jumala, ja vakaana ateistina tykkään, että vanhaa suomalaisuutta (suomenusko, aasat) kunnioitetaan, koska kristinuskokin on tänne työnnetty aikanaan väkipakolla. Mutta se sivujuonteista; muuta hyväähän tuollaiseen partioliikkeeseen ei liitykään.

  Totta on, että joka kansakuntaan ja heimoon kuuluu niitä mätiä omenoita, aivan varmasti pakolaisissakin niitä on, mutta niin on myös meissä kantasuomalaissa. Partioisivat edes yleistä häiriökäyttäytymistä vastaan. Etenkin, kun eihän sitä ulkoapäin pysty edes sanomaan kuka on suomalainen. Kysytäänkö nensin henkkarit ja kela-kortti, ennen kuin mennään väliin?

  Minusta ihan vähin, mitä voisivat tehdä, olisi opiskella edes erilaiset määreet ja sanonnat, että tietäisivät mistä puhuvat. Nimittäin saan itse vieläkin henkisen, kun puhuvat mamuista ja turpaan vedosta; onhan esimerkiksi Halla-Ahokin mamuna Brysselissä viemässä paikalliset naiset ja elintason, turpaan vaan moista ryökälettä!

 20. 20

  Turo Mustakallio sanoo

  Ihan äkkiseltään mietin.

  Ei Odinilla ollut mitään sotureita, kahakat hoiti Sodanjumala Tyr joukkoineen.

  Eikö se, että ihannoidaan Odinia ole MATUA? ( maahantunkeutumista ja sen kannattamista?)

 21. 21

  Teemu Laitinen sanoo

  Itse olen henkilökohtaisesti partioinut kotikaupunkini katuja jo parikymmentä vuotta, etteivät alienit, ufot tai muut avaruusoliot riehu tai käyttäydy uhkaavasti kansalaisia kohtaan ja toimintani on ollut erittäin tehokasta, sillä yhtään henkeä ole siepattu.
  Näiden wannebe viikinkien toiminta on yhtä uskottavaa, sillä he ”partioivat” sellaista uhkaa vastaan mitä ei ole, tai se on melko pieni. Silloin on vaarana se, että he todistelevat onnistumistaan sillä, että mitään ei ole tapahtunut heidän ”partioinnin” aikana, mutta kun mitään ei todennäköisesti olisi tapahtunut muutenkaan.

 22. 22

  Anneli Kanto sanoo

  Kuka täysipäinen ja täysi-ikäinen edes liittyisi porukkaan, jonka nimi on Soldiers of Odin Joensuu? Tällainen Verikoirat – Blodhundarna -tyyppinen keskenkasvuisseikkailu huvittaisi ellei hirvittäisi (Keskisarjan televisiosarja Suomen pimeästä historiasta, terrorismiosa, taisi olla numero 2)

 23. 23

  Tanja Takalo sanoo

  Minun,ruskeasilmäisen ja ruskeahiuksisen brunetten on parempi pysyä pois niin Kemistä kuin Joensuustakin. 150,5 cm keski-ikäisenä naisena olisin oikea unelmasaalis näille odinin pojille; Helppo hakata joukolla ja tarpeeksi mamun näköinen jotta joukkohakkaamiselle olisi isänmaalliset perusteet.Katsokaas kansalaiset,olen muutaman kerran törmännyt samankaltaisiin nuoriin miehiin,ja aina on kyseessä olleet blondit. Näiden mielestä vain vaaleahiuksinen ja sinisilmäinen on ns.kantasuomalaiset,muut lakupellejä ja mutiaisia.

  • 24.1

   Minna Ylitalo sanoo

   Joillakin paikkakunnilla toimii ihan tavallisia katupartioita, jotka tekevät poliisin kanssa kunnon kansalaisina ihan hyvää yhteistyötä. Niillä ei ole näitten uusnatsiporukoitten kanssa mitään tekemistä.

   Ylen haastattelema Pekka Kokkonen Hämeen poliisista ei kuitenkaan ollut kuullutkaan tuosta mainitusta Vääksyn katupartiosta, josta uutisessa oli kysymys. Hän vastasi kysymykseen yleisesti ottaen ja lisäsi, että ”Korostan, että yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvonta kuuluu Suomessa poliisille. ”

   http://yle.fi/uutiset/joukko_asikkalalaisia_perusti_katupartion_vakivalta_ei_liity_toimintatapoihimme/8569787

   • 24.1.1

    Saku Timonen sanoo

    Jutusta saa selkeästi sen käsityksen, että ko. poliisimies hyväksyy täysin partion toiminnan.

    • 24.1.1.1

     Minna Ylitalo sanoo

     En tiedä mikä Kokkonen Hämeen poliisista on miehiään, ehkä hän fanittaa epämääräisiä katupartioita?

     Mutta sain Ylen artikkelista sen käsityksen, ettei hän ollut kuullut tuosta mainitusta katupartiosta ennen toimittajan soittoa ja sanoi, että ”lailliset turvallisuutta edistävät toimet ovat tervetulleita”.

     Katupartion facebook-sivulla kuitataan, ettei jäsenien nimiä julkaista. Tuo kyseinen partio ei siis välttämättä ole ”laillinen ja turvallisutta edistävä”, jos sen perustamisesta ei ilmoiteta poliisille eivätkä paikkakuntalaiset saa kysyttäessä tietää ketä ryhmässä hääräilee.

 24. 25

  Janne Raitio sanoo

  Ratkaisuna näen sen, että poliisien määrää lisätään tuntuvasti. Silloin poliisilla on resursseja partioida enemmän ja tuollaisia katupartioita ei synny. Katsotaan mitä tuo partiointi tuo tullessaan. Tulee mieleen se Helsingissä toissa vuonna riehunut katujengi. En usko tuon partioinnin kuitenkaan aiheuttavan samanlaista silmitöntä väkivaltaa.

 25. 26

  Leevi Kutvonen sanoo

  Hienoa huomata, että nimen omaan naiset vastustavat noita amiksen pudokkaita jotka kokevat olevansa kovinkin Suomen Asia lla!

  Tosiasiahan on se, että ko. typeryksien järki ei riitä muuhun, kuin amiksesta (sen yhden, joka osasi luntata) läpi päässeen kaverin ja virittämän auton tupakansytyttimen operoitiin.

  Puunuijahan on heille sopiva ase, vaikka kaikki eivät edes osaa sitäkään pitää oikein päin, ellei siinä kapeassa päässä lue, että ”käsi tähän”. No nyt vaikeeksi, eihän ne osaa lukea. Tai viisaimmat osaavat ehkä, ja lukevat nuijan isommasta päästä, että ”lyö tällä päällä päähän!”. Ja lyövät, koska tottelevat käskyjä, kuin sylikoirat ja heräävät ojasta itsetuotetun otsapatin aiheuttaman päänsäryn kera. Luulevat vielä käyneensä kännipäissään uhoamassa VOK:issa. Kaikki neljä ovat vielä keskenään samaa mieltä.

  • 26.1

   Riitta Häkkinen sanoo

   Muuten olen kanssasi samaa mieltä, mutta muistuttaisin meitä kaikkia: ei luokitella ihmisiä julmasti. Minulla on kotona yksi äärimmäisen fiksu ja rauhaa rakastava ”amiksen pudokas” enkä soisi, että kaikki vaikeuksien kanssa kamppailevat nuoret niputetaan.
   Myönnän, että itsekin tulee tyypiteltyä, kun hakee nopeaa ilmaisua asioille.

  • 26.2

   liisa hirvonen sanoo

   Tärkeä juttu. Työttömiä solvataan julkipuheessa kaiken aikaa, ja sillä puheella on vakavat seurauksensa.Paitsi siihen miten työttömiä kohdellaan kansalaisina, niin myös lainsäädäntöön, jossa sanktiomenettely on hyvin yleistä.

 26. 28

  Saku Timonen sanoo

  Jos ”Antti” ei uskalla kommentoida oikealla nimellään, niin ”Antti” ei kommentoi ollenkaan. Asiasta ei neuvotella.

 27. 29

  Jenni Haapala sanoo

  Naisten turvallisuus on näille kavereille vain tekosyy pukeutua omaan kuviteltuun sankarinviittaansa ja päästä kaduille moukuttamaan maahanmuuttajia. Joensuun kerhon taustalla häärivällä pirulla (joka ei siis ole tämä Juha-Matti) on ainakin Facebookin kansikuvat täynnä naisia ja naiseutta halveeraavia, muka raflaavia kuvia puhuttelevine bitch-teksteineen. Se siitä naisten turvallisuudesta ja naisten oikeuksista… Ensin kauhistuin moisesta klaanista, mutta sitten kun selvisi minkä porukan idea tämä oikein taitaa olla, niin lähinnä enää naurattaa.

  • 29.1

   Heidi Reponen sanoo

   Jotenkin ei yllätä tuo, mitä kerroit porukan johtajan facebook-sivuista. Tällaiset porukathan perinteisesti luokittelevat naiset samaan kategoriaan kuin muunkin omaisuuden. ”Näpit irti meijän naisista, me hakataan ja raiskataan ne ihan itte!”
   Hyvä, jos pystyt nauramaan noille. Itselläni nousee savu korvista. Kyllä en tarvitse näitä sotureita edes avaamaan sitä ovea itselleni. Menisivät vellihousut vaikka ulkoiluttamaan vanhuksia vanhainkoteihin. Saattaisivat jopa oppia jotain elämästä.

   • 29.1.1

    Jenni Haapala sanoo

    Yksi näistä johtohahmoista sattuu olemaan tuttu yläasteajoilta, joten hävisi kyllä täysin koko ryhmän uskottavuus sen myötä 😉 Jos kyseinen kaiffari ei ole ihan viimeisen muutaman vuoden aikana kunnostautunut elämässään, niin moinen yhtäkkinen huolestuminen suomalaisnaisten, -lasten ja -vanhusten turvallisuudesta on kyllä niin sitkeää pajunköyttä, ettei varmasti niele sitä itsekään. Mikähän hinku näillä omavalintaisilla yhteiskunnan eläteillä on oikein ryhtyä aina tämäntyyppisiksi suojelijoiksi? Tarve olla tärkeä? Tarve olla jotakin?

    Huvittaa, miten erilaisen kuvan tästä SOO-porukasta saa, riippuen siitä, mistä lukee. Karjalan Heilissä oli hyvin nöyränoloinen haastattelu, jossa varsin siloposkiset jannut tuntuivat vakuuttelevan vilpittömästi, kuinka haluavat vain tuoda hyvää auttamalla ja luomalla turvallisuuden tunnetta sinne, mihin poliisien resurssit ja silmät eivät yllä ja toimimalla poliisien aisaparina ”nyrkit taskuissa”. Sitten kun netistä lukee SOO:n periaatteista ja varsinkin jos erehtyy oikein tämän Joensuun partion päällystön henkilökohtaisille fb-sivuille, niin onkin ihan eri meininki. On AK-47:t, nyrkkiraudat, suomileijonat ja muut tanassa valmiina ottamaan vastaan turvapaikanhakijoita. Jep jep, kylläpä herättää tunteita turvallisuudesta. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, että puhuu toista ja tekee toista. Jos vannoo kautta kiven ja kannon olevansa turvallisuudeen, yhteiskunta- ja ulkonaliikumisrauhan asialla, niin ei voi samaan aikaan jakaa kuvia, joissa toivottaa turvapaikanhakijat tervetulleiksi asein ja nyrkein. Mutta näiden tyyppien mielestä asiassa ei liene mitään ristiriitaa?

 28. 30

  Saku Timonen sanoo

  Ja jos ”Ilkka” ei uskalla kommentoida omalla nimellään, niin ”Ilkka” ei kommentoi ollenkaan. Miten tämä voi olla niin vaikeaa?

 29. 31

  Jussi Salminen sanoo

  Nuoret miehet taistelevat (muistamme Olli Immosen lyyriset sanavalinnat) valkoisen Suomen puolesta. Tämä tarkoittanee, että jos partio havaitsee valkoihoisen miehen raiskaavan tummaihoista naista, se ei partiota kiinnosta.

 30. 32

  Petri Salmelainen sanoo

  Mitäpä jos annettaan näille mahdollisuus?? Veikkaan että jos olen yrittämässä tehdä rikosta ja tiedän että tuollainen joukkio on 1km säteellä, niin jätän sen tekemättä!!!

  Jos ei mitään isompaa ongelmia tuota, niin aivan rauhassa saavat kulkea kaduilla!
  + Taitaapi olla vain siitä kyse että haluatte etsiä Natseja Ja rasimia niin paljon kun pystytte? Jopa sieltä missä sitä ei ole? 🙂

  • 32.1

   Pekka Rantamäki sanoo

   Ei anneta O.L.A.P.ille (Odinin Läskit Amispellet) mahdollisuutta. Jotkut järjettömät antoivat jo perus-perssuille kaksissa edellisissä eduskuntavaaleissa mahdollisuuden, ja mitään hyvää siitä ei ole seurannut. Kannattaa yleensäkin asioihin suhtautua niin, että järjettömyyksille ei anneta mahdollisuutta.

 31. 33

  sanoo

  Nii-i. Sinänsä kummallista, että Joensuussa partioidaan vaikka siellä ei ole ainutkaan maakunnan vastaanottokeskuksista. Lieneekö epäsuhdan syynä jäsenistön jakauma vai sen olemattomuus? Yhtä kummallista on porukan ”yhteispohjoismainen” nimi, joka selittynee vastarintaliikekontaktilla ja sieltä kotoisin olevalla partiointinsa ideallakin.

  Kyllähän näitä on ennenkin nähty, mutta vain ilmeisen opportunistisina ja yhden osoitteen tapauskohtaisina ilmiönä. Tuleeko poliisi todellakin olemaan niin valpas ja reagoimaan juuri niin terävästi, kun halutaan juuri päättymässä olevan vuorokauden aikaisella uutisoinnilla antaa ymmärtää? Yhtenäinen näkyvä tunnus, johto, värväystoiminta ja ilmeisen lakiin perustumaton itse otettu turvaamistehtävä. Niinpä, mitähän tästä tosiaan mahtaisi kuvaksi syntyä ja tuleeko sellaista sallia vaikkeivat vielä ole tehneetkään yksittäisiä selvästi tunnistettavia rikollisia tekoja?

  Minä en ainakaan maahan mitään syöksyosastoa kaipaa enkä toisaalta uudella nimellä paremman onnistumisen toivossa lanseerattua vastarintaliikkeen ”katuturvallisuustoimintaakaan”, joka taisi loppua hiljaisuuden vallitessa männäsyksynä ennen sään kylmenemistä. Pahaa pelkään, että moni Suomessa ei ymmärrä näitä turvallisuusisäntiä ja katurauhajuttuja, jotka pelaavat sellaisen ns. lähiölogiikan varassa mitä täällä näkee vain harvoissa paikoissa. Eivät ne ala sillä, että poliittisia vastutajia ahdistellaan tunnistetakit päällä. Ehei, ensivaiheessa joku hölmö saatta suorastaan hurrata, kun isännät kröhöm vaativat kunnioitusta häiriköimään taipuvaisilta henkilöiltä. Sitten katselevat läpi sormien jotain ja jotain toista taas eivät. Seuraavaksi järjestöön ei enää voi luottaa, koska sen toimintamuodot ovat ilmeisen rikolliset ja jäseninä ihan väärää porukkaa

  Mahtaisi sitä suomalaista natsia ja rotuvihaajaa harmittaa, kun ilmenee että tälläistä katuturvaa tuottavat emämaa Ruotsissa voittopuolisesti n:nen polven maahanmuuttajat, ketkä ovat istuneet linnassa moneen kertaan etteivät enää muuhun hommaan pääsekään, kun näihin kröhöm kolmannen sektorin juttuihin. Sellaista se nimittäin saattaa teettää, kun menee mukaan kaikensortin svekomaanisiin tai mennyttä Ruotsin suurvaltaa itkevien hämäräveikkojen touhuihin. Vaikka homma ei ruotsalaisen kouluttajan, kenttäpäällikön ja pääkonttorin lähettämien piirustusten mukaan kuljekaan, ei silti ole epäilystäkään että kuka tuossa tekonurmettaen syntyneessä epäaidossa kansanliikkeessä oikeasti käskee.

  Lopuksi komiikkaa. Luulin päättyneeseen vuorokauteen asti, että tuon jengin tunnus oli SOD eikä SOO, näin siksi että käyttivät huonoa brodeerausverstasta, joka veteli neuleen suoraan kankaaseen ilman pohjustusta. Heh, se on rättivääpelin huonoutta tai alihankintaverkoston epäonnistumista. SOD:han on brittienglantilaisessa katuslangissa vanhan kansan mukaan sodomiitti ja nuoren kansan mukaan paskiainen. Jokatapauksessa, SOO Joensuun lanseeraus ei ollut ainakaan markkinointiviestinnällisessä mielessä mikään menestys. 😀

 32. 34

  Kari Antila sanoo

  Onko Suomen poliisi niin luotettava ja puolueeton kuin on väestökyselyissä aiemmin todettu? Entä onko Suomen poliisi niin luotettava ja puolueeton kuin kuin poliisi haluaa antaa ymmärtää? Ehkä poliisin päätehtävä vielä nykyisinkin on pitää rikkaat rikkaina ja köyhät köyhinä. Ehkä poliisi ei välitä, jos joku maahanmuuttaja joutuu natsipartion uhriksi? Tai joku muu köyhä?

  • 34.1

   jukka mäkinen sanoo

   – Talkootyötyyppinen vapaaehtoistyö on kannatettavaa. On erittäin hyvä, että kansalaiset ovat kiinnostuneita alueensa turvallisuuskysymyksistä ja haluavat edistää ympäristönsä turvallisuutta ja viihtyisyyttä, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo.

   – Katupartiointi ei anna kuitenkaan minkäänlaisia ylimääräisiä oikeuksia tai toimivaltaa puuttua toisten ihmisten tekemisiin.

   Kolehmaisen mukaan poliisi seuraa tilannetta ja puuttuu mahdolliseen lainvastaiseen toimintaan.

   – Tärkein tehtävä, jos sitä harrastetaan, on toimia havaintojen tekijänä ja osaltaan tietyn alueen ennalta estävänä rauhoittajana, Kolehmainen sanoo.

   Kyllä poliisi on luotettava ja se ajan tasalla. Itsenäisyyspäivänäkin hoiti mellakoitsijat loistavasti

 33. 35

  Virtanen sanoo

  Rajat kiinni fbssä naistensuojelija haukkuu suomalaisen naisen ulkonäön ja pukeutumisen. Suomalaisuus on heille.myös vaikea asia. Mustan Barbaari on heidän mielestään mamu, kolla ei ole oikeutta sanoa itseään suomalaiseksi. Fija Immonen on heidän silmissään suomalainen. Barbaarilla on suomalainen isä mutta jälkimmäinen turvapaikanhakijana tullut.

  • 35.1

   Vivirose sanoo

   Koska Fija on valkoinen, Musta Barbaari ei ole – siinä on ero ja heidän mielestään iso ero!
   Odinin Soturit haluavat valkoisen Suomen ja heidän mielestään ”mamu” ja ”turvapaikanhakija” ovat sama asia, ja heitä ovat ainoastaan ne muun väriset. Mamu ei ole Pohjoismaista tai Länsi-Euroopasta Suomeen tullut valkoinen, suomea taitamaton ihminen.

 34. 36

  Nimimerkki Tiina sanoo

  Hei, kommenttiani ei tarvitse julkaista, mutta ajatus tuli mieleeni kun lukaisin tuoreena muutaman soo-palvelusta innostuneen nuoren miehen kirjoituksen. Voisiko olla niinkin että nämä kuvatusti syrjäytyneet, aiemmin rikoksia tehneet, kouluttamattomat jne miehet etsivät väylää, jolla olla yhteiskunnalle hyödyksi ja mahdollisuutta tehdä ”hyvää” mutta eivät tietämättömyyttään löydä siihen mitään muita reittejä? En tarkoita näitä paatuneempia tapauksia, vaan seuraajia. Joistain kirjoituksista tai kommenteista aiheen tiimoilta jonkinlainen parannuksen tekeminen huokui ja tarve olla sankari ja puolustaa heikompia. Entäpä jos yhteiskuntamme järjestäisi vastavetovoiman tähän tarpeeseen (myös muu kuin armeijan rekrytointi..) ja järjestäisi organisoidun, matalan kynnyksen vapaaehtoispalvelumuodon, joka hyödyntäisi tätä jo hieman syrjäytyvien nuorten miesten halua ”tehdä oikein” tai ”tehdä hyvää” tai ”puolustaa heikompia”. Tässä voittaisivat molemmat. Nyt kun tarpeeseen vastaa ainoastaan tällainen yksisilmäinen kovaa huutava Odin & kump. ja vastaavien joukko, niin siihen on helppo lähteä mukaan- heidän jotka eivät paremmastakaan tiedä. Tyhjän päältä lähtee helposti mihin vain suuntaan. Ehdota/ ideoi sinä vaikuttavana ihmisenä (kunnille, valtiolle, järjestölle?) tähän sopivaa parempaa kanavaa näille nuorille miehille osoittaa vahvuutensa, ei mitään virkkauskerhoa vaan oikealla asenteella tuotuna vapaaehtoispalveluna. Vaikka tietämystä ja kokemusta ei ole, niin suurin osa varmasti oppii ajattelemaan itsenäisemmin, jos heille tarjotaan mahdollisuus päästä tuosta tyhjiöstä ylös ja ulos.
  Oikein hyvää vuotta!

 35. 37

  Ylva Karhu sanoo

  Juuri tällaiset roskasakit pilaavat minun uskontoni, Ásatrún maineen. Mikä tekee niin minut kuin monen muunkin aasainuskoisen surulliseksi. Uusnatsit ja muut rasistiset roskajoukot, jotka yrittävät kaapata aasainuskon ja vääristellä sen omiin tarkoitusperiinsä ovat niitä, jotka päätyvät uutisiin ja kansan tietoisuuteen. Ja juuri nämä rasistiroskasakit pilaavat meidän ja meidän uskontomme maineen.

  Haluaisinkin vastapainoksi tarjota kaksi linkkiä, joissa aasainuskoiset ilmaisevat huolensa siitä, miten nämä roskasakit ovat pilaamassa aasainuskon maineen.

  1) Ensimmäinen linkkini on yhden norjalaisen kirjailijan englanninkieliseen blogikirjoitukseen:

  ”I know, there are idiots and haters everywhere, but Norse mythology is close to my heart. So saying that Valhalla is somehow reserved for people with a specific skin color is for me equally insulting as it would be for a Christian if someone got into the local church and urinated up the figure of Jesus on the cross.”

  No place for racists in Valhalla

  2) Toinen linkkini on USAssa perustetun, mutta koko nettikansalle avoimen Ásatrú-järjestön webbisivuille:

  ”If you believe that based solely on the physical features, or melanin content of one’s skin, that individual cannot practice Asatru, or any other form of heathenry, then you are the problem with modern-day Asatru. You are what we strive to remove.”

  Racism, Labeling, and the Landscape of American Heathenry

 36. 38

  Lauri Tudeer sanoo

  Eipä tuolle liene mitään tehtävissä. Joukko aikuisia miehiä kävelee kaupungilla yöaikaan yhdessä. Jos eivät syyllisty rikoksiin, niin mikäpä siinä. Ei pelkän pärstäkertoimen mukaan voi ulkonaliikkumiskieltoja lähteä jakelemaan.

  Hassua puhua valkoisen Suomen puolesta toimimisesta kun nimi on englanninkielinen ja jumaluuskin lainattu viikingeiltä. Eikö Kalevalasta olisi löytynyt mitään? Tosin niiden hahmojen naiskuviot eivät tainneet olla oikein esikuvallisia. Ehkä sitten vaikka Jukolan Veljet?

 37. 39

  Antti Hynninen sanoo

  Oliko sitä selvitelty, mistä nämä organisaatiot saavat toiminnalleen rahoituksen? Vai painattaako joku noita merkkejä ja muita omaksi ilokseen omalla rahalla (nyt ei sentään puhuttane mesenaatin budjetilla liikkuvista avainhenkilöistä)? Yleisesti ottaen hämmennys tuntuu toimivan. Tässäkin kommenttiketjussa voi todeta sekaannuksia ihan asiallisen ”naapurustovalvonnan” ja ”Odinin katupartioiden” välillä. Tällainen hämmennys ja turvallisuuden pienimuotoinen järkyttäminen kun voi olla ihan organisoitukin agenda, ja nyt en viittaa joensuulaisten pikkurikollisten toimeenpanokykyyn vaan valtiollisiin toimijoihin. Suomessa on ollut vastaanottokeskuksia vuosikymmenet. Miten monta polttopulloa niitä vastaan on heitetty vuosien
  mittaan?

 38. 40

  Vivirose sanoo

  ”Se johtuu siitä, että tällainen toiminta vetää puoleensa jo valmiiksi syrjäytyneitä, moniongelmaisia ja laillisuuden rajamailla muutenkin jo valmiiksi eläviä nuoria miehiä. Juuri he löytävät elämäntavalleen sopivaa aktiviteettia katupartioinnista ja pyhittävät sen pukemalla konfliktien etsimisen isänmaallisuuden kaapuun.”

  Käsittääkseni ISIS rekrytoi joukkoihinsa juurikin samanlaisia ominaisuuksia – ja pian meillä on Suomessa oma terrorijärjestö, joka koostuu kokonaan valkoisista, jotka terrorisoivat kaikkia muita, jotka eivät sovi ideologiaan tai edes kannata järjestön ideologiaa – Ironista mutta totta!

 39. 41

  0ravainen sanoo

  Onhan tämä aika absurdia. Seuraavaksi sitten maahanmuuttajat perustavat omat partionsa itseään näiltä sotureilta suojelemaan, ja siitähän sitä riemu ratkeaa!
  Ainoa hyvä asia tietysti, että ilmoittavat tästä toiminnasta ja pitävät sen julkisena. Pahempi olisi, jos ”partioisivat” ihan kenenkään tietämättä ja perään katsomatta.