Ei mitään ongelmaa?

Parin viime päivän aikana poliisi ja sisäministeri ovan munanneet itsensä lahjakkaasti tiedottamalla uudenvuodenaaton tapahtumista mitä sattuu. Kertauksen voitte lukea täältä ja täältä. Tänään näyttää olevan muiden vuoro.

Perussuomalainen oikeus- ja työministeri Jari Lindström ei pidä väkivaltarikoksista tuomittujen henkilöiden johtamia katupartioita ongelmana. Hän sai vahvaa tukea saman puolueen kansanedustaja Laura Huhtasaarelta, jonka mukaan rikostausta ei ole katupartioinnissa mikään ongelma, koska jotkut kansanedustajatkin on tuomittu rikoksista.

Oikein hienoa kuulla miten Perussuomalaiset hahmottavat katujen turvallisuuden. He ovat valmiit sallimaan yleisen järjestyksen ylläpidon porukalle, joka on julkisesti ilmoittanut käyvänsä ihan kotimaisten suvakkien kimppuun. Perussuomalaiset ainakin lienevät turvassa, kunhan vain muistavat näyttää partiolle jäsenkirja tai vaikkapa puolueen pinssin rintapielestään.

.soodin

Rikollinen tausta ja selkeästi kerrotut aikeet eivät siis ole mikään este katupartioinnille. Sitä ei varmaan ole sitten myöskään selkeä natsi-ideologia, joka on koko partioinnin takana.

996707_965631390175097_5814263035616557828_n

Jos ette tiedä mitä 14 words tarkoittaa, niin katsokaa urbaanisanakirjasta.

Oikeusministeri ei näe mitään ongelmaa. Herää kysymys onko oikeusministeri tyhmä, sokea vai peräti jotain vielä pahempaa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö puolestaan hahmottelee kokonaisen muslimivallankumouksen tai sisällissodan, joka melkein pääsi alkamaan uudenvuodenyönä.

Tahriri ja Köln olisivat voineet tapahtua myös Suomessa. Helsingin poliisi sai ennen uutta vuotta vihiä, että pääkaupunkiseudulla olevilla turvapaikanhakijoilla oli ehkä samansuuntaisia suunnitelmia. Helsingin rautatieaseman asematunneliin oli sosiaalisessa mediassa suunnitellun mukaisesti kokoontunut jopa 1 000 irakilaista miestä. Kiitos poliisin päättäväisen toiminnan, uhkaavasta tilanteesta selvittiin ”vain” muutamalla ahdistelutapauksella. Niistäkin jokainen on toki liikaa.

Olen Niinistön kanssa samaa mieltä siitä, että jokainen tapaus on liikaa, mutta muuten ministerin mielikuvitus taisi lähteä laukalle. Helsingin poliisi ei ole kertonut miten se laski paikalla olleen tuhat irakilaista miestä eikä ole muistanut sanoa, että yksikään noista kolmesta tapauksesta ei sattunut asematunnelissa. Lisäksi KRP on ilmoittanut, että mitään tällaista suunnitelmaa ei ollut olemassakaan.

En enää ymmärrä mitä tässä maassa tapahtuu. Ovatko poliitikkomme ihan oikeasti mielikuvituksensa vietävissä olevia tolloja? Ollaanko täällä suunnittelemassa vallankaappausta, jonka liikkeellepanijana toimii hallituspuolue, iskuvoimana virkavalta ja katunyrkkinä natsipartiot? Vai onko sittenkin kyseessä vain I.S.K.T.R.?

isktr

Kuva: Kummeli

 

Ja tässä välissä muistutan kommentoinnin säännöistä. Vain omalla etu- ja sukunimellä kirjoitetut kommentit hyväksytään – eikä välttämättä niitäkään. Olen kyllästynyt siivoamaan törkyä.

Kommentit
 1. 1

  Harri Waltari sanoo

  Perussuomalaisten lausunnot ovat sikälikin kummallisia, kun poliisimieheksi koulutettavalta, järjestyksenvalvojalta ja vartijalta edellytetään lain mukaan, että he ovat rehellisiä, luotettavia ja henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan sopivia. Järjestyksenvalvojista annettua lakia tältä osin koskeva hallituksen esitys (HE 265/2004) konkretisoi asiaa mm. näin ”Rehellisyyden ja luotettavuuden arvioinnissa olisi käytännössä kiinnitettävä huomiota erityisesti sellaisiin todettuihin ja epäiltyihin rikoksiin tai väärinkäytöksiin, jotka osoittavat hakijan olevan sopimaton toimimaan järjestyksenvalvojana. … Järjestyksenvalvojalla on oikeus käyttää tehtävissään myös voimakeinoja, jonka johdosta esimerkiksi pahoinpitelyyn tai muuhun väkivaltarikokseen syyllistymistä olisi pidettävä normaalia moitittavampana.” Lainsäädäntö siis lähtee siitä, että järjestystä ylläpitäville henkilöille tulee asettaa kohtuullisen nuhteettomuuden vaatimus. En sitten tiedä, haluavatko mainitut kansanedustajat tältä osin muuttaa lakia. Omasta mielestäni tällainen muutos ei olisi turvallisuutta lisäävä.

  • 1.1

   Reija Haapanen sanoo

   Samaa olen ihmetellyt. Poliisin tyttärenä ja monia järkkärillisiä yleisötilaisuuksia järjestäneenä nämä kommentit siitä, että ei sillä taustalla niin väliä kun isänmaan ja ”meidän naistemme” asialla ovat, tuntuvat tosi erikoisilta.

   Rasistien valkoinen Suomi -partioita yritetään valkopestä (hihi) sekoittamalla ne tavallisen kansan koulutie- tai iltapäivystykseen. Ja metsästysseuroihin, venekerhoihin jms. Tottakai veneklubi vartioi veneitään. Minäkin vartioin pihaani ja yritykset omiaan. Mutta jos veneklubi ottaisi tunnuksekseen atraimet, kirjoittelisi netissä taistelusta sitä sun tätä heistä erottuvaa ihmisryhmää vastaan ja ulottaisi partiointinsa sataman ulkopuolelle, niin yhtä lailla alkaisi kummeksuminen. Metsästysseurojen vetämistä mukaan rasistien katupartioinnin oikeellisuutta selittävänä tekijänä en ole myöskään vielä ymmärtänyt, vaikka asunkin keskellä metsästysseurakulttuuria.

  • 1.2

   jukka mäkinen sanoo

   Katupartioissa kyse eri asiasta kuin poliisin tai järjestyksen valvojan työssä.

   Katupartiot seuraavat asuinalueensa tapahtumia ja mikäli rikollista epäilyä niin kutsutaan poliisit selvittämään ja turvaamaan kansalaisten koskemattomuus. Jos mukana ennen rikokseen tuomittu ja hän tuomionsa kärsinyt niin eihän sille estettä

   Katupartiot eivät tietenkään saa tehdä mitään laitonta tms.

   Kautta aikain ollut venesatamissa, taloyhtiöissä, kaupunginosissa yms katupartioita valvomassa ja tarkkailemassa. Eikö se ole ollut ongelma sakuille

   Kuten poliisikin sanoi laittomuuksiin ei saa ryhtyä mutta se kaikille itsestään selvää

   Taas nähdään pelkoja siellä missä niitä ei ole

   • 1.2.1

    Minna Ylitalo sanoo

    Kyllä saa pelätä jos on kerran uhkailtu. Tuossahan se laiton uhkaus on sivukaappauksessa dokumentoitu kirjallisesti. Eikä tuo ole ainut näkemäni.

    Lisäksi on katupartioita ja katupartioita. Sauvakävelyllä olevat tädit ja muut tuulipukuporukat voivat yhtä hyvin soittaa poliisille jos näkevät epäilyttäviä hiippailijoita. Ei heidän tarvitse järjestäytyä ja perustaa rasistisia solvauksia suoltavaa facebook-ryhmää.

    Sen sijaan Soldiers of Odin Finland facebook ryhmä linkittää samaa MV-lehden potaskaa ja suoltaa samaa rasistista kamaa kuten Rajat kiinni -ryhmä. He ovat itse linjansa valinneet, ihan turha tulla itkemään, että muilla ihmisillä on näistä ”huolestuneista kansalaisista” nyt sitten tämä käsitys.

   • 1.2.2

    Petri Sakkinen sanoo

    Minä ainakin pelkään näitä uusnatseja. Olen ns. kantasuomalainen heteromies, mutta en syö lihaa ja olen ns. suvakki ja lisäksi invalidi, joten en pääse pakoon enkä pysty puolustautumaan aateveljiesi mahdollista vastentahtoista hakkaamisyritystä vastaan.

   • 1.2.3

    timo harju sanoo

    Vai niin. Et siis näe mitään merkillistä siinä, että parhaimmillaan moneen eri kertaan väkivaltarikoksista tuomitut jauhopäät vetävät ylleen yhtenäisen uniformun ja rupeavat partioimaan öisiä katuja? Mene nyt vaikka kansallisen vastarinnan sivuille. Siellä kaupataan muun hyvän lisäksi Horst Wesselin elämäkertaa (Göbbelsin luomus natsien marttyyriksi) ja Etelä-Afrikan apartheidia puolustavaa kirjallisuutta historialliseksi aatepohjaksi niille tosiuskovaisille, jotka kokonaisen kirjan kykenevät kannesta kanteen lukemaan. Näiltä vihaa ja historian väärennöksiä pursuavilta sivuilta näiden partiolaisten johtojengi on kotoisin. Tästä tosiasiasta et pääse millään kiemurtelulla. Ja tämäkö on mielestäsi jonkinlaista valveutunutta kansalaistoimintaa? Itse en näe suuriakaan eroja natsien SA-porukoihin. Tollouskin näkyy olevan samansuuntaista ja kyllä se väkivaltakin sieltä vielä esiin purskahtaa. Selvitäänkö siitä muuten kuin poliisia vahvistamalla on jo toinen juttu, eikä sekään ole aivan ongelmatonta kuten Joren kommentissa todettiin.

    • 1.2.3.1

     jukka mäkinen sanoo

     Lue kirjoitukseni ja mieti puolustinko kuvaamiasi ryhmiä!!

     • 1.2.3.1.1

      timo harju sanoo

      Ymmärsitkö itse mitä kirjoitit? Nämä katupartiot pitkin maata ovat jollain tavalla tekemisissä uusnatsien kanssa. Miltei jokaista johtaa jonkinlaisista rötöksistä tuomittu kaveri. Muunlaista tietoa ei ole. Niin että kyllä sinä puolustit.

   • 1.2.4

    Riitta Häkkinen sanoo

    Jos minua uhkaillaan, niin katson oikeudekseni pelätä. Tunnustaudun suvakiksi ja oman käsitykseni mukan ”takaisin maksunaika on uhkaus”.

   • 1.2.5

    Vesa Sorvoja sanoo

    Katupartionnista saa todellisen kuvan katsomalla Pink Floydin The Wallista tehdyn elokuvan. Jos pitkäjänteisyyttä ei löydy yhden elokuvan vertaa, Youtubesta hakea Run Like Hell -osan tuosta elokuvasta. Siinä loppupuolella näkee, mitä kouluttamaton katupartiolainen pahimmillaan tekee.

 2. 3

  seppo mahkonen sanoo

  Persun päälliköt on ajettu nurkkaan. Pelko puolueen jakautumisesta on viittä vailla. Omilla kovilla puheilla Soini haali näitä kykloppeja riveihinsä, kuvitellen hallitsevansa tilanteen. Nyt on pullon henki liikkeellä ja Soinin sakki on jäänyt sivustakatsojaksi ja yrittää pelastaa nahkansa. Mitä poliisiin tulee, kenttäpoliisit ymmärtää uhkakuvan. Johtoporras on ulkona kun lintulauta.

 3. 4

  Jore Puusa sanoo

  Poliisi on koko Suomen historian ajan suojellut äärioikeistoa ja käynyt monin eri tavoin liberaalien kimppuun. Miten heidän agendansa olisi mihinkään muuttunut. Poliisikouluun ei valita ”sopimattomia” ihmisiä. Olen kymmeniä kertoja katsonut omissa töissäni vierestä miten poliisi suhtautuu erilaisiin ihmisiin ja oman poikkeavan evakkoulkomuotoni takia aina ollut ensimmäinen journalistijoukosta jonka polisi on ottanut kurmootettavakseen. Kolehmaisen fasisteja ymmärtävän YLE haastiksen jälkeen kaikki kunnioitukseni poliisia kohtaan loppui. Päällikkö on väkensä kuva-
  Tulee tapahtumaan jotain kammottavaa lähitulevaisuudessa. Ihmisiä tullaan tappamaan ja vasta silloin tajutaan että ollaan menty niin pitkälle, ettei paluuta enää ole.
  Menkää jokainen kirjastoon ja lainatkaa ”Tie Tampereelle” kirja ja lukekaa suomalaisesta vihasta potensiin 10.
  Kun katupartio tappaa ensimmäisen kerran syntyy vastapuolen esim anarkistiryhmien vastapartioita, aseistaudutaan ja se on menoa. Ei tässä ole pakolaisilla pienintäkään merkitystä vaan nyt ihmisistä purkautuu vuosikymmenien viha.
  Suomi tarvitse nopeasti totuuskomission Etelä-Afrikan tapaan.
  Meidät jotka kirjoitamme auki tilannetta tullaan ottamaan fasistien ja rasistien ensimmäisiksi maalitauluiksi:
  Onko poliisi on silloin apuna…..? Eiköhän se odota rauhassa Monosen hoitavan asian. Pääasia että saadaan erimieliset ja erinäköiset pois kuviosta.
  HERÄTKÄÄ nyt hyvät ihmiset.

  • 4.1

   liisa hirvonen sanoo

   Itsenäisyyspäivänä poliisi otti talteen yli sata ihmistä, jotka eivät olleet syyllistyneet mihinkään rikokseen. Ei yksikään soihtuja kantanut nationalisti, loukkaantunut millään lailla, elleivät saaneet palovammoja omista soihduistaan. Poliisin toimista on käsittääkseni tehty myös valituksia.

   Suomalaiset natsit rakentavat muinaisgermaanisista saduista ja myyteistä itselleen soturiroolihahmoja. Breivikillä oli roolihahmonaan temppeliritari, ja myös germaaniset muinaistarustot sekä ihan puhdas natsiaate mielessään, kun hän teki sen minkä teki.

   Ihan okei on leikkiä leikkejä, aikusenakin, mutta terve nelivuotias lapsikin jo ymmärtää leikin ja toden eron. Näillä odininsotureilla on mennyt fiktio ja tositodellisuus sekaisin. Jonkun pitäisi sanoa: Sinä et ole oikeasti mikään soturi, sinä Jorma tai Niko tai Olli (nimet keksittyjä).

   Väkivaltarikoksiin aiemmin syyllistyneellä on erittäin korkea riski toimia ja reagoida väkivaltaisesti. Heidän pitäisi pysytellä kaukana tilanteista, joissa heistä on enemmän haittaa kuin todellista apua.

 4. 5

  Minna Ylitalo sanoo

  ”Köln olisi voinut tapahtua myös Suomessa”. Olisi ja olisi. Minusta on täysin keinotekoista vetää Kölnin tapahtuma Suomeen liittyväksi. Lähes kaikki mitä maailmalla tapahtuu voisi tapahtua Suomessa, tai sitten ei.

  Taustatietona tähän, että Kölnissä on jo kauan ollut ongelmia järjestäytyneitten taskuvarasjengien kanssa. Tämä ahdistelulla aiheutettu kaaos on ennestään tuttu taktiikka ja uhrit ovat yleensä humalaisia juhlijoita. Tällä kertaa tilanne meni täysin överiksi ja varkaita oli kokoontunut samaan paikkaan enemmän, mutta se ei ole kölniläisille muuten sinänsä mitään uutta. Saksassa on jo pitkään valitettu, että Kölnin poliisi on tehoton ja nythän se taas nähtiin. Kaikista kaupungin rikoksista selviää vuoden mittaan muutenkin vain alle puolet. Toivon mukaan tästä kohusta on sen verran hyötyä, että asialle nyt viimeinkin tehdään jotakin.

  Seuraava perinteinen pahoinpitely-, ahdistelu- ja näpistelyaalto tapahtuu muutaman viikon kuluttua Kölnin kuuluisissa karnevaaleissa. Sitä ei kylläkään yleensä kauhistella Suomen lehdistössä, en sitten tiedä miksi, voisihan sekin tapahtua Suomessa.

  Somessa on hehkuteltu, että joku odinin solttujen katupartio olisi voinut Kölnissäkin estää kaaoksen. Vastaus on, että ei olisi mitenkään voinut. Tilanne olisi vain pahentunut, jos poliisille ennestään tuttu nahkatukka-osasto olisi mennyt mukaan tappelemaan. Kaikki huligaaniporukat pidetään aisoissa mellakkapoliisin voimin, samaan tapaan kuin poliisi pitää futishuligaanit aisoissa stadioneilla. Saksan poliisi on tähän erinäisten räyhäporukoitten kaaoksenhallintaan tottunut, mutta Kölnissä nyt on tuo alussa mainitsemani ongelma poliisin tehttomuuden kanssa.

 5. 6

  jukka mäkinen sanoo

  Varmaan saksankin tapahtumat oli poliisin liioittelua tai jopa valetta… Niinkö?

  Se että suomessa poliisi toimi oikein ja ennakoivasti pitäisi olla hyvä eikä pitäisi johtaa vähättelyyn tai jopa negatiiviseen arvosteluun

  Laskentatapa ja sen ilmoittamatta jättäminen on sivu seikka. Ja jos irakilaisia oli ”vain” 900 tms niin ei väliä
  Poliisi hajoitti joukot ja nämä ahdistelut tapahtui muualla on sivuseikka. Kaikkien tekemä ahdistelu on tuomittavaa.

  • 6.1

   sanoo

   Nyt en ihan ymmärrä….

   Kölnissä torilla oli tuhantisen turvapaikanhakijaa paljon muita. Ainakin mediassa silmiini osuneet tunnistetut ja tunnistamattomat tekijät on kuvailtu Saksassa jo asuviksi Pohjois-Afrikkalaisiksi kriminaaleiksi, jotka ahdistelivat naisia päätarkoituksenaan ryöstely. Tätä on tapahtunut jo ennen turvapaikanhakija-aaltoa. Heitä lienee ollut paikalla kymmeniä. Itselle tulee tuosta mieleen Saksan onnettomasti edennyt kotoutusohjelma, joka on johtanut slummiutumiseen ja jengiytymiseen.

   Helsingin Rautatientorilla oli tuhantisen turvapaikan hakijaa. Raportoidut ahdistelut tapahtuivat muualla kuin Rautatientorilla. Kirkkonummella säilöön otettiin ihmisiä ymmärtääkseni sunnien ja shiiojen keskinäisten kahakoinnin, ei Kölnin tapahtumien kaltaisen ryöstelyn estämiseksi.

   Mitä yhteistä näillä tapahtumilla on?

   a) Molemmissa kaupungeissa oli suunnilleen sama määrä turvapaikanhakijoita aseman edustalla.

   b) Molemmissa kaupungeissa tapahtui ahdisteluja.

   c) Molemmissa kaupungeissa asiasta syytettiin muitta mutkitta torille kokoontuneita tuhatta turvapaikanhakijaa, vaikka

   d) molemmissa kaupungissa se ei todisteiden valossa ole looginen johtopäätös.

   • 6.1.1

    Minna Ylitalo sanoo

    Kun katsoo Kölnin sijaintia Euroopan kartalla, niin se on tärkeä risteys- ja läpikulkuasema Muualta päin Eurooppaa ja Saksaa Hollantiin ja Belgiaan. Asemalla on levottomuuksia, rikollisuutta ja huumeita. Kaikki Kölnin asemalla hääräilevät rikolliset eivät siis välttämättä edes asu kaupungissa eikä edes Saksassa.

    Nämä järjestäytyneet taskuvarkaat eivät tämän hetkisten tietojen mukaan olleet porukka turvapaikanhakijoita, vaikka kenties heitäkin oli mukana, se jää varmistettavaksi. Tällä hetkellä puhutaan 180 päätekijästä. Tähän asti kuulustellut ovat tosin taas vapaana.

    Kölnissä ei ole varsinaisesti slummeja, missä näitä jengejä sikiäisi. Asuminen ja väestön jakautuminen on Saksassa yleensäkin suunniteltu eri lailla kuin monessa muussa Euroopan maassa. Jengejä toki löytyy joka lähtöön, samoin järjestäytynyttä rikollisuutta, sekä kotimaista että vähän joka taholta ulkomailta saapunutta. Mitä tulee kotouttamiseen, niin se sujuu Saksassa yleensä muita valtioita paremmin, siksi Saksa ottaakin paljon turvapaikahakijoita.

    Sen sijaan Kölnin poliisi joutuu nyt tekemään sisäministeriölle selvityksen siitä, miten pystyivät mokaamaan uuden vuoden juhlinnan turvallisuuden näin perusteellisesti. Samalla poliisi pyytelee nolosti kansalaisia lähettämään kännykkäkuvia ja videoita. Yleensä tämän laajuisessa tapahtumassa on poliisin oma videovalvonta käsillä. Tätä asiaa on vaikea edes kommentoida, sillä tilanne muuttuu jatkuvasti. Varsinaista sähläämistä koko farssi.

   • 6.1.2

    jukka mäkinen sanoo

    Eli suomen poliisi reagoi turhaan ja saksassa poliisin olisi pitänyt reagoida?

    • 6.1.2.1

     Minna Ylitalo sanoo

     Poliisin on suotavaa olla ammattitaitoisesti tilanteen tasalla.

 6. 7

  sanoo

  * KATUPARTIOISSA VÄKIVALTATAUSTA… Useissa kaupungeissa katupartioinnin aloittaneissa ryhmissä on jäseniä, joilla on rikostausta. Helsingin Sanomat on selvittänyt kolmen eri paikkakunnan katupartioiden johtajien saamat tuomiot. Kaikilla kolmella paikkakunnalla katupartioiden johdossa on ihmisiä, joilla on rikostuomioita, useilla myös väkivaltarikoksista. * Lainaus:
  ”… natsien ruskeapaidat toteuttivat saksalaisten joukkovainon, joka tunnetaan rikottujen ikkunoiden määrän vuoksi nimellä Kristallnacht, kristalliyö… Natsipuolueessa oli kehittynyt ”väkivaltaista energiaa”… puolisotilaalliset joukot polttivat synagogia, hyökkäilivät juutalaisten kimppuun, murhasivat heitä ja särkivät heidän liikkeidensä ikkunoita…”

  Tätä kehitystäkö ”rotupuhtauden”, siis suomalaisuuden säilyttämisen nimissä haluamme Suomen tulevaisuudeksi?

 7. 8

  Jari-Jukka Annala sanoo

  Ei sada perussuomalaisten laariin. Perussuomalaisten äänestäjistä suurin osa ei hyväksy tuota toimintaa, eikä seuraavissa vaaleissa äänestä persuja. Jotenkin en sitä vaan pysty ymmärtämään, että luulevatko ne siellä tosiaan, että kansa haluaa tätä. Politiikka on todellakin rikki, jos ei oikeasti tunnisteta kansan tarpeita. Luodaan ongelmia ongelmien perään ja nekin asiat, jotka ovat kunnossa saadaan näyttämään siltä, että kohta eivät ole. Muut hallituspuolueet katselevat sivusta perussuomalaisten sekoilua ja kiittelevät siitä, että kaikki huomio menee siihen. Taustalla vääntävät lakeja, jotka suosivat kansan parempiosaisia ja luovat kansakunnalle yläluokkaa, johon loppupeleissä persut eivät kuulu.

  • 8.1

   Reetta Ojala sanoo

   Itselläkin ollut jo jonkin aikaa huoli, että nyt vedetään huomaamatta vaikka mitä päätöksiä läpi, kun kaikki huomio on näissä maahanmuuttojutuissa. Onneksi ainakin hallintarekisterijupakka sai näkyvyyttä ja kaatui. Muuten tuntuu, ettei tässä enää pysy kärryillä, mitä tapahtuu ja missä… Tuli tuosta kommentistasi mieleen tämä Ville Rannan kuva. http://www.valomerkki.fi/puheenvuorot/ville-ranta-narri

 8. 9

  Pauli Räsänen sanoo

  Kansalais aktivismi, on ollut viimeisten vuuosikymmenten ikuinen huolenaihe, nyt kun viimein sellaista ilmenee ei sekään ole soveliasta, jos on totta, että nuo kansalaisaktivistit jotka nyt johtavat toimintaa eri paikkakunnilla ovat nuorisorikollisuuteen hairahtunutta porukaa, eikös silloin toisaalta ole hyvä , jos he osoittavat edes jonkinlaista yhteisöllistä toimintaa. Yhteiskunnassa luulisi myös näile väitetyille ylilyönneille löytyvän kansalaistoiminta muotoinen vastavoima, kuten joensuun Kyllikit.

 9. 10

  sanoo

  Kun otat kuvakaappausta kohteesta, jossa on lähinnä tekstiä yksivärisellä pohjalla, ota mieluummin .png. Jpg-pakkaus on tarkoitettu valokuville. Teksti menee siinä suttuiseksi.

 10. 11

  Saku Timonen sanoo

  Painakaa nyt mieleenne, että tänne ei kommentoida nimimerkillä, etunimellä tai nimikirjaimilla. Teillä kaikilla on etu-. ja sukunimi. Jos ette halua niitä kertoa, niin sitten ette kommentoi.

 11. 12

  Karo Kankus sanoo

  Hallintovaliokunnan perussuomalainen puheenjohtaja Pirkko Mattila totesi sentään uutisissa ettei katupartioita tarvita. Viranomaiset kyllä riittävät turvaamaan katuja.

  SOO:n kaltaisten partioitsijoiden taustalla vaikuttavista natsi-aatteista hän ei maininnut mitään, mutta ei kai sitä voi liikoja odottaa.

 12. 13

  Jaana Suokas sanoo

  Ketjun Aikaisemmassa kommentissa todetaan, että ”Kuten poliisikin sanoi laittomuuksiin ei saa ryhtyä mutta se kaikille itsestään selvää. Taas nähdään pelkoja siellä missä niitä ei ole.”
  Vertailuna voisi kysyä, onko sellaista vanhempaa, joka ei näkisi pelkoja, jos lapsen päiväkotiin sijoitettaisiin tuomionsa kärsinyt pedofiili, vaikkapa sijaistamaan vakituisen henkilökunnan poissaoloja? Aivan samasta pelosta on kysymys, kun pelkää kävellä kadulla, jossa partio ryhmä väkivaltatuomiosta tuomionsa kärsineitä. En minä ainakaan sille kadulle uskalla mennä. Ymmärtäisin, että laittomaan tekoon ryhtymisen kynnys on jo kerran tuomitulla alentunut.

 13. 14

  Mikael Teljä sanoo

  Onneksi Saku olet ajan hermolla ja kirjoitat nämä auki. Itseäni ainakin ahdistaa helvetisti ja nyt näen miten asiat meni saksassa 30-luvulla. Jälkikäteenhän on syytetty oikeistopuolueita natsien valtaanousun avittamisessa enkä ole oikein hahmottanut miten se käytännössä on mennyt. Mutta nyt näen.

 14. 15

  Hannele Salonen sanoo

  Minun kotikaupungissani toimii katupartio. Lehdessä oli kuvia näistä, meidän kaupunkilaisten turvaksi uhrautuneista miehistä. Seisoivat mm rivissä kohta perustettavan VOK:n edessä, tai kävelivät kadulla. Selkä kameraan. He kuulemma eivät näytä kasvojaan, koska eivät halua ihmisten vihoja päälleen, tai löytää autoaan aamulla renkaat puhkottuna. Miksi siis tunnen nykyään oloni turvattomammaksi, vaikka meitä valkoisia naisia suojelee tuo joukko? Jokin ristiriita asiassa on. Kunhan vain keksin, mikä.

  • 15.1

   Tuomo Lampinen sanoo

   Yhteishyödyllistä ja yhteiskuntaa tukevaa toimintaa tekevän ei pitäisi joutua piilottamaan kasvojaan.

  • 15.2

   Minna Ylitalo sanoo

   Samoin osa Kemin katupartiosta seisoi lehtikuvassa selin, omien sanojensa mukaan siksi ”ettei työnantajat tunnistaisi”.

 15. 16

  Merja Nurmi sanoo

  Tuolle partioleikille ei ainakaan ennakkoon mahda mitään. Suomessa ei voi kieltää ihmisiä kävelemästä kaduilla kavereidensa kanssa, ei edes tuomionsa kärsineitä väkivalta- tai muita rikollisia. Minäkin pelkään heidän aiheuttavan ikävyyksiä, mutta niihin voidaan puuttua vasta sitten kun ne tapahtuvat.

  • 16.1

   Pekka Rantamäki sanoo

   Mutta moraalisesti voidaan puuttua jo etukäteen ja kertoa mitä ongelmia tällaiset partiot tulevat VARMASTI aiheuttamaan. Viranomaiset ja tietyt poliitikothan ovat tässä esiintyneet oudon varovasti hyssytellen.

   • 16.1.1

    Merja Nurmi sanoo

    Kyllä, voidaan kertoa, mitä mieltä tuosta toiminnasta ollaan. Mutta ylilyönnit ovat asia erikseen; tuolla jossain jo joku ehdotti noiden poikien säilöönottoa varmuuden vuoksi, ja mihinkään sen tapaiseen tuskin oikeusvaltiossa voidaan ryhtyä niin kauan kuin he todella vain kävelevät ja tarkkailevat ympäristöä.

    Minäkin pahasti pelkään, että rettelöitä syntyy ja rikoksia tullaan tekemään, mutta pilottitakki, kalju ja käveleminen kavereiden kanssa ei riittäne valtuuttamaan ketään muuhun kuin tilanteen seuraamiseen?

 16. 17

  Jussi Hakala sanoo

  Soldiers of Odinin nimi on kyllä hieno alleviivaus koko porukan typeryydelle. Mitä se kertoo suomalaisen rodun puhtauden vartioista, kun näiden nimi on aglismi Suomelle vieraasta pakanajumalasta? Olisivat voineet kutsua itseään vaikkapa Ukon perkeleiksi.

 17. 18

  Jukka Hirvonen sanoo

  Eläkkeellä oleva entinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero tuomitsi kaikenlaiset Soldiers of Adolf tyyliset katupartiot heti kylmin huulin, tämä uusi poliisiylijohtaja taitaa olla melkoinen toope. Ukko sönköttää niin epäselviä lausuntoja, ettei niistä ota pirukaan selvää ilman virkkuukoukkua.
  Yleensä ja erikseen nämä 88 ja 14 miehet voisivat pysyä kaikki kotonaan ja jatkaa vankkoja suhteitaan omiin vasempiin käsiinsä.
  Kansanedustuslaitoksen on kaivettava rahaa sen verran lisää, että saadaan riittävästi koulutettuja poliiseja vastaamaan kansalaisten turvallisuudesta aina Inarista Helsinkiin.

  Tässä yritetään joidenkin tahojen toimesta ikäänkuin Jussi Halla-ahomaisesti sekoittaa termejä ja käsitteitä keskenään, en minä ainakaan näitä linnassa istuneita kaljupäitä mihinkään venekerholaisiin rinnasta tai johonkin yrittäjiin, jotka vahtivat esim. Pihtiputaalla teollisuusalueella yrityksiään, koska siellä vieraili yhdellä jos toisella tontilla esim. baltiasta tulleita rosvoporukoita.

  Eduskunnassa istuu tällä hetkellä niin paljon ihan täysiä tolloja kansanedustajina ja varsinkin tuo työ- ja oikeusministeri Jari Lindström on melkoinen ruudinkeksijä. Jo pelkästään se, että nuo ministeriöt on yhdistetty ja annettu laborantin hoitoon kertovat karua kieltään tilanteesta.

  Jos kaduilla alkaa pyöriä riesaksi asti joukkioita, väristä välittämättä, aina tulee lisää ongelmia.

 18. 19

  Heikki Sormunen sanoo

  Taitaa joutua palaamaan aina 1930 -luvulle, jotta pääsee lukemaan vastaavaa, kuin oikeusministeri Lindström tänään lausui. Tämä vuosi pääsi tuskin alkuaan pitemmälle, kun oikeusministeri hyväksyi natsiporukoitten organioimien, väkivaltarikolllsista koottujen katupartioitten toiminnan. Eikö historia opeta mitään, vai eikö opittu uppoa pahimpiin luupäihin?

 19. 20

  sanoo

  Onneksi on kunnon pakkaset.
  Väestönosalla, jolla ei ole järkevää tekemistä, vahva pätemisen tarve, epämääräiset ideologiat ja jopa yksinkertaiset, johdateltavat seuraajat on useamminkin nykyhistorian aikana ”järjestellyt” tai siis yrittänyt muuttaa maailmaa mieleisekseen. Onnistumisen edellytyksiä nytkään ei ”loppupelissä” juuri ole, mutta ruumiitahan aina on osattu tehdä milloin minkäkin aatteen nimissä.
  Jos taas aatteensa jotenkin onnistuvat realisoimaan, niin toimivaa yhteiskuntaa ei edes ole
  Voihan tietysti olla kyse jonkinlaisesta uudesta ”politiikasta”, jota tavallinen ihminen ja siis katupartiomies ei edes ymmärrä – menee vaan joukon mukana . Ymmärtääkö edes koulukiusaaja politiikantekijä?

 20. 21

  Panu Peltonen sanoo

  Tää nyt menee aavistuksen aiheen sivusta, kun ei liity poliitikkojen edesottamuksiin, mutta…

  S.o.O. (vai miten se lyhennetään) ei toistaiseksi ole syyllistynyt kuin vääriin mielipiteisiin, koska he tuomitsevat kaikki tpaikanhakijat muutamien (kymmenien) yksilöiden tekosien perusteella ja ovat jotain ”White Power”-porukkaa. Poliisikin katsoo tarpeelliseksi seurata näitä partioita ihan ”iholla” ja kuluttaa resurssejaan heihin.

  Monet ”sohvien miehet” tuntuvat olevan kuitenkin valmiita tuomitsemaan nämä katupartiot jo ennen kuin ne ovat syyllistyneet yhtään mihinkään. Ajatusrikos tuntuu olevan riittävä syy?
  Asiahan on niin, että jo pelkkä läsnäolo kadulla riittää hillitsemään Muhammedin tahdon tai oman kulttuurin kiiman noudattamista, kun tietää että voi tulla pataan. Poliisi sen sijaan ei ole siellä läsnä, vaan puhelinsoiton päässä, mitä se sitten missäkin paikkakunnalla ajassa mitattuna tarkoittaa.

  Olisitte ny perkkale tyytyväisiä, jos siitäkin sakista on kerrankin jotain hyötyä yhteiskunnalle ja sille paljon kuulutetulle (ja rapistuvalle) yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle.

  • 21.1

   timo harju sanoo

   Peräämääsi yleistä järjestystä ei taatusti paranneta millään katuja kiertelevillä vapaajoukoilla. Sellainen ei ole onnistunut missään päin maailmaa eikä tule onnistumaan täälläkään.
   Ja niin, en ole sohvien mies. Olen kirvesmies.

  • 21.2

   Riitta Häkkinen sanoo

   En näe kulttuuriamme ja yhteiskuntaamme niin heikkona kuin sinä.
   Minusta meillä on vahva maa, joka pärjää perinteisillä arvoilla eikä tuhoudu maahanmuuttajiin. Luotan vielä enemmistömme arvomaailman olevan kohdallaan.

   Natsiarvoja emme tarvitse mihinkään hyvään. Tämä natsien harjoittama ”huolehtiminen” on uhkailua, uhoamista, ihmisten haukkumista ja ylipäätään syvään tietämättömyyteen, vihaan ja aggressioon pohjautuvaa. Minusta se ei ole mitään huolehtimista eikä suojaamista. Minusta se on pelottavaa ja toisaalta niin häiriintynyttä, että sekin huolestuttaa ( mitä näiden päässä ja sydemessä liikkuu?).

  • 21.3

   Jukka Vuorinen sanoo

   SoO miehet tuomitsevat muslimit yksilöiden tekojen perusteella. SoO miehet voi siis tuomita yksilöiden tekojen perusteella. Ja minä en ole pätkääkään tyytyväinen jos uusnatsit (sitähän SoO julkisestikin on) pääsevät toteuttamaan fantasioitaan kaduilla. Se ei lisää mitään muuta kuin turvattomuutta.

   Jos on sitä mieltä että SoO miehiä ei saa ajatuksissaan tuomita fasistien tekemien tekojen perusteella, ei myöskään muslimeja saa tuomita terroristien perusteella. SoO kun on kertonut melko selvästi olevansa fasistista ideologiaa kannattava järjestö. Henkilökohtaisesti en usko että kaikki SoO miehet ovat fasisteja, kuten en usko että kaikki muslimitkaan ovat terroristeja. Olen melko varma että SoO miehistä suurempi osa on fasisteja kuin muslimeista terroristeja.

   Ja näin nimeni päätyi SoO / Janitskin mustalle listalle.

 21. 22

  Jeremias Tampio sanoo

  Kansallismielisten natsikatupartioiden esiinmarssi on hyvin huolestuttava asia. Vähintään yhtä merkillistä on eräiden viranomaisten ja jopa ministerien hiljainen hyväksyntä tällaiselle toiminnalle. Näinkö alas suomalaisten viranomaisten objektiivisuus on vajonnut. Näinkö mitätön on ministerien kyky nähdä syy seuraus suhteita. Historiasta ei ole selvästi opittu mitään!

  Silloin kun roskasakki päästetään huseeraamaan kaduille ja hakemalla hakemaan vastakkainasettelua poliittisten vastustajiensa kanssa ollaan tuhon tiellä. Maahanmuuttajat ovat tässä vain välikappale, sytytin, joka käy oman vihan purkautumiskanavaksi. Taustalla on suuremmat suunnitelmat kansallisosialistisen vallankaappauksen aikaansaamiseksi.

  Naurettava ” Soldiers of Odin ”; joka juontaa nimensä muinaisgermaanien kuoleman, sodan ja viisauden jumalasta Odinista – jota myös pohjan miehet viikingit palvoivat – on myyttisyydessään yhtä kaukana natsismista kuin katolinen kirkko liberalismista ja sosialismista.

  Timo Soinin avaama Pandoran lipas alkaa tuottaa sellaisia hirviöitä ja epäsikiöitä, että sitä ei olisi voinut vielä vähän aikaa sitten todeksi uskoa. Soini ei ole millään tavoin ottanut etäisyyttä Perussuomalaisissa vellovaan rasismiin ja ksenofobiaan. Hän ei halua tehdä niin, ettei ärsyttäisi puolueessa vaikuttavia Halla-Aholaisia; sillä miehet tarvitsevat toisiaan.

  Sopii kysyä: onko Soini sittenkin (kieltämisestään huolimatta) itsekin rasisti. Lontoolaisen huligaanijalkapallojoukkueen Millwallin vankkumaton kannattaminen, jota todellinen jumalaa pelkäävä katolilainen ei kuuna päivänä suostuisi tekemään, asettaa kyllä Soinin aika outoon valoon. Ristiriitaisia ovat myös Soinin lausunnot pakolaisista ja työttömistä, kun niitä vertaa paavin puheisiin auttaa hädänalaisia kaikin keinoin uskontoon tai ihonväriin katsomatta. Tekopyhät fariseukset puhuvat aina puppua.

 22. 23

  Tanja Takalo sanoo

  Tämä meno alkaa saada huolestuttavia mittasuhteita. Meillä on hallitus joka ei piittaa tuon taivaallista perustuslaista. Eikä ihmisoikeuksista,eikä paljon muustakaan. Lapista lakkautetaan poliisien virkoja,ja tilalle tarjotaan rikollisten johtamia katupartioita,jotka hallitus ja poliisin johto siunaa. Elämme turhankin jännittäviä aikoja. Jos valtiovalta ei kykene ylläpitämään yhteiskuntarauhaa, se on epäonnistunut yhdessä tärkeimmistä tehtävistään. Yhteiskuntarauha ylläpidetään vain pyrkimyksellä oikeudenmukaisuuteen. Oikeamielisyys on katoavaa luonnonvaraa, johon vain harvat enää pyrkivät. Eikä poliittisen johdon rehellisyys ole muodissa- ikävää on seurata miten demokraattinen,hieno maamme murenee päivä päivältä. loppua kohden kiihdyttäen.

  • 24.1

   Iivo Suvanto sanoo

   Täällä Joensuussa en ole havainnut tarvetta katupartioiden toiminnalle. Etniseen alkuperän tai mielipiteiden perusteella valikoiva turvallisuuden vartiointi on aika outo ilmiö. Niin myös se, että turvallisuudesta virkansa puolesta huolehtivat joutuvat vahtimaan näitä ”turvamiehiä”, etteivät aiheuttaisi väärää.

 23. 25

  Veli Matinmikko sanoo

  Kiitos kirjoituksesta Saku Timonen, hienoa että löydät ytimen (tuosta netti pas..sta). Maailma näyttää hetken selkeämmältä. Olen lukenut näitä vihapuhe kirjoituksia ja useimmiten on ollut vaikeaa ymmärtää tekstiä, katkonaista ajatuksenjuoksua ilman välimerkkejä, pysähtyneisyyttä. Mieluummin lukisin paperia, josta vesi olisi huuhtonut sivun osittain tyhjäksi. Olisi tilaa ajatella. Muodostaa se oma mielipide. Copy linkki pelko feikkifoto musta silmä paste video Isis perkele isän maata pitää pulistaa – sama laulu soi.

  Kymmenen vuoden päästä voidaan ihmetellä. Ennen kirjoitettiin ihan mitä mieleen tuli omalla nimellä ja kuvan kanssa (tai ainakin jotkut tekivät niin).

 24. 26

  Anu Taskinen sanoo

  Olen valkoinen nainen, siis näiden katupartioiden suojeluksessa. Paitsi että. Koska olen heidän kanssaan eri mieltä siitä, onko jokainen maahanmuuttaja potentiaalinen terroristi tai pedofiili, minua kohtaa heidän mukaansa pian ”takaisinmaksu”. Eli samat miehet, jotka julistavat suojelevansa Suomen naisia miehiltä, jotka kohtelevat naisia julmasti, uhkailevat julkisesti, miten he pian kohtelevat naisia julmasti väärän mielipiteen takia? Eikö kukaan saksalaisjumalan suomalaisisänmaallinen soturi todellakaan näe ristiriitaa tässä?
  Ja miten on mahdollista, että oikeusministeri tai poliisiylipäällikkö ei näe edes uhkan poikasta?

 25. 27

  jarkko juvani sanoo

  Eipä näkynyt viranomaisia Forssassa uudenvuodenyönä kun 30 tp-hakijaa riehui astaloilla kasvot naamioituina….. Ja ihan tavalliset suomalaiset kohteena. Jännästi näitä joukkokokoontumisia on saman päivän aikana ollut ympäri Eurooppaa…. Toivottavasti kyse ei ollut kenraaliharjoituksista jotakin pahempaa varten…

  • 27.1

   Saku Timonen sanoo

   Minkähän takia poliisi ei tästä riehumisesta tiedottanut ja miksi vain MV on uutisoinut tästä? Olisiko niin, että kyseessä on keksitty tapahtuma?

   • 27.1.1

    jarkko juvani sanoo

    Tai sitten perusforssalainen joka asiasta kertoi varmaan puhui palturia…..en kyllä itse tiennytkään että aiheesta olisi uutisoitu. Mutta epäilen ettei kyseisellä henkilöllä ainakaan ole ollut syytä värittää tarinaansa..
    Ja poliisiahan ei tilanteessa näkynyt…

    • 27.1.1.1

     Jore Puusa sanoo

     Olen viettänyt aikaani MV:n sivuja lukien – koska haen MV:hen varastettua materiaalia. Sitä Janitskinille on kertynyt noin 200 000 euron määrä jos hän ikinä oikeuteen joutuu kaikesta, epäilen. Olen myös tarkistanut omien mahdollisuuksieni mukaan MV juttuja. Koska minulle on lehtikuvaajan tausta- tuttuja on siellä sun täällä. Tuntemani forssalainen toimittaja ei ollut kuullutkaan että forssassa oli riehuttu astaloiden kanssa. Tekee siis koko ajan työtä siellä ja on oikeistolainen.
     Kun olen näitä tarkistuksia tehnyt niin ne MV:n jutut jotka sinne on varastettu muusta mediasta yleensä pitävät paikkansa, ellei Janitski ole niitä vääntänyt tuntemattomiksi. Mutta MV:n jutut, jotka ovat muka kaappauksia muka FB tileiltä, jotka on mukatarkistettu eikä ole J:n mielestä syytä epäillä ovat aina yhtä tapausta lukuunottamatta olleet silkkoja valheita ja itse keksittyjä.
     Janitski myöntää yleensä yhden kymmenestä valheestaan….
     Olen saavuttanut MV:ssä totaalimulkkustatuksen 🙂 , Janistki on kieltänyt YV:llä kaikkia kommentoijia vastaamasta niihin kommentteihini joissa paljastan varkauden tai valheen. Jopa tappuhkaukset ovat loppuneet. janitski kirjoitti kuukausi sitten: ”Olet minulle merkityksetön, tyhjä surkea ihminen”. Kunniamerkki siis. Pyrkikää samaan. Jos sata ihmistä osoittaa maltillisesti mitävitun ja rajatkiinni juttujen valheet ja provokaation ja toiset sata kuivattaa rasistien mainostulolähteet päästään jo jonnekin. Kohdelkaa heitä kuitenkin kunnioittavasti vaikka minulta repeää välillä miktävittuun epäasiallista tekstiä, en voi hillitä raivoani janitskin lähes tuhottua minulle tärkeän henkilön.
     Nyt tekemään hyvä asiota pahoille ihmisille.

     • 27.1.1.1.1

      Jore Puusa sanoo

      Vastaan vielä itselleni. Rasistien väitteet perustuvat aina tarinaan, joiden kieliasu on hyvin sama. Kun nopeanluvun tekniikan yhteydessä opiskelin ( lue istuin luennoilla, joille kaikki suomen kansalaiset voivat muuten osallistua, suosittelen) yhden kurssin suomen kieleen liittynyttä linqvistiikkaa niin sen pohjalta kirjoitusasua voi tutkia. rakenteet, ilmaisut ja samat virheet paljastavat nopeasti saman kirjoittajan. esim MV:ssä olen kirjannut viiden profiilin takaa saman kirjoittajan ja olen eräästä toistuvasta virheestään johtuen aivan 😉 varma.
      tarinat ovat aina samanlaisia.
      Otetaan vaikkatuo forssa ja kerrotaan se mv kielellä hypoteettisesti

      ”Hei.
      Olin just ulkona kun piti juhlii uuttavuotta. mut ei siitä tullukaan mitää. Ne vitun hiekkaneekerit oliki tullu häiritseen vokista kaikkii kun olin päässy kotia kuulin sitte että ainaki neljä tyttöö oli raiskattu siinä poliisauton viersä. Polisi ei tehnyt mitää kattopois vaa. Sitte ne oli kuulemma ja kertoi kaveri joka on hautuumalla töissä ettei koskaa valehtele t oli ottanee kepit takin alta ja alakanu hakata kantiskii ja muit. polisi oli vaan huutanu mikrofoonil että lopattaka hakkaminen sit ne oli ajannut burgeriin. Kyl ei voi mennä ulos ja sanoin lapsille mulla kuus teinikäst tyttöö ettei ulos mennä ennenku kaikki matut on sotkettu suoho et muija sano et mite hän nyt kauppaanki menee et suomi tarttis puhdistaa näist sompuist”..ei mulla muuta

      Noita riittää ja jokainen uskoo ne. Koska haluaa uskoa.

 26. 28

  Tommi Pohja sanoo

  Kiitos sinulle, Saku, kun jaksat vääntää. Järjen ääni on aina voimauttavaa. Kiitos.

 27. 29

  Ylva Karhu sanoo

  Minulla oli turvallinen ympäristö lapsena, ja olisin halunnut, että sitten kun lapsia saan, hekin saisivat kasvaa turvallisessa Suomessa. Mutta mikäli nämä erilaiset vigilantistipartiot, joiden joukossa on mukana useita moneen kertaan väkivalta- ja muista rikoksista tuomittuja, alkavat levitä ja lisääntyä ympäri Suomen, niin minulla ei oikein ole vaihtoehtoja. Joko minun täytyy etsiä jokin turvallinen maa (tuleville) lapsilleni kasvaa, vaikka haaveilin saavani kasvattaa lapseni omassa kauniissa, rakkaassa isänmaassani Suomessa. Tai sitten joudun jättämään lapset hankkimatta, mikä tuntuu sekin pahalta ajatukselta. Mutta vigilantistikatupartioiden turvattomaksi tekemässä maassa ei ole lasten hyvä kasvaa — pelon, uhan ja vihan keskellä. Mikään näistä ratkaisuista ei tunnu hyvältä. Haluaisin saada lapsia, ja antaa heille turvallisen Suomen — en vierasta maata enkä vigilantistien vihan täyttämää Suomea.