Minne menet, PS?

Me allekirjoittaneet vetoamme niihin yrityksiin, jotka ovat hankkineet mainostilaa MV-lehden ja Uber Uutisten sivuilta ja siten rahoittavat näiden toimintaa: lopettakaa vihapuhetta ja toistuvia valheita levittävien verkkojulkaisuiden tukeminen ja kantakaa yhteiskunnallinen vastuunne.

– Valheilla rahastamisen on loputtava.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet Vasemmisto-opiskelijat, Keskustan Opiskelijaliitto, Keskustanuoret, Kokoomuksen Nuorten Liitto, Kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunta, Liberala studerande LSK, Sosialidemokraattiset Nuoret, Vasemmistonuoret sekä Vihreiden nuorten opiskelijoiden liitto.

Tästä netin rasistisia roskajulkaisuja vastustavien joukosta puuttuu yksi merkittävä nuorisojärjestö eli Perussuomalaiset Nuoret.

Järjestön puheenjohtaja Sebastian Tynkkysellä lienee ollut niin kiire kannattaa Soldiers of Odin -järjestön katupartiointia, että vetoomus jäi häneltä huomaamatta.

tynkk

Kuten olen kertonut, niin Soldiers of Odin on käytännössä valkoisen rodun ylivaltaa ajava natsijärjestö, jonka johtohenkilöillä on rankka rikostausta. Myös Tynkkynen on epäilemättä tietoinen tästä, mutta hänelle tarkoitus pyhittää keinot. Koko hänen henkilöhistoriansa on pelkkää julkisuudesta elämistä ja puolueesta erotettuna hän näkee tässä taas kerran tilaisuuden päästä näkyviin.

Nuoret ovat nuoria, mutta ei sisäministerin ja poliisin tuomitseman katupartioinnin kannattaminen ole vain puolueen nuorisojärjestön yksinoikeus. Oulussa puolueen Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Jari-Pekka Teurajärvi on peräti perustamassa partiota.

En tiedä minkä nimen ja milaisten tunnusten alla Teurajärvi aikoo partioida, mutta ainakin Iisalmessa partioidaan reilusti Odinin sotureina. Yksi päällystöön lukeutuvista on vieremäläinen perussuomalaisten kunnanvaltuutettu Jarmo Kyyrö, jota pyydettiin kyseiseen tehtävään.

– Mietin asiaa ihan jonkin aikaa. Kun puoluekaan ei suhtautunut katupartiointiin nihkeästi, niin lähdin mukaan.

Nyt näyttää siltä, että Perussuomalaistet ovat tienristeyksessä. Joko puolue on vakavasti otettava ja yhteiskuntarauhaa turvaava hallituspuolue tai sitten se on MV:n kaltaisia roskajulkaisuja suosiva ja puolisotilaallista omankädenoikeutta kannattavien militanttien puolue. Molempia se ei voi olla.

Tai ehkä sittenkin voi. Harjattiinhan Olli Immoseenkin natsien kanssa veljeilystä tarttuneet roskat maton alle, joten sama voidaan varmasti tehdä kaikille muillekin. Puheenjohtaja Timo Soini ei ole pitkiin aikoihin ottanut juuri mitään kantaa puoleensa tapahtumiin. Silloin harvoin kun ottaa, hän tekee sen niin ympäripyöreästi, että hänen kanssaan voivat kuvitella olevansa samaa mieltä niin natsit kuin järki-ihmisetkin.

***
Kommentointi on edelleen sallittu vain omalla etu- ja sukunimellä eikä kommentin julkaiseminen ole sittenkään varmaa. Moderoinnista on ihan turha tulla valittamaan. Tämä ei ole mikään anonyymi keskustelupalsta, jossa kuka tahansa saa suoltaa mitä tahansa nimettömyyden suojissa.

Kommentit
 1. 1

  Unto Mikkonen sanoo

  Jo kauan sitten olisi ollut perusteltua kysyä: mistä tulet PS! Vastaus taitaa olla sama mennen tullen.

 2. 2

  Olli Kohonen sanoo

  Käsittämätöntä on eri asiaa koskevissakannanotoissa, että monesti sekoitetaan puurot ja vellit erittäin vahvasti, kun esimerkiksi kaupunginosayhdistysten toiminta automurtojen ehkäisemiseksi ja saapas-toiminta niputetaan yhteen näiden Soldiers of Odinien kanssa. On vähän eri juttu olla katselemassa ja ehkäisemässä, ettei omat tai naapurin lapset tee kännissä pöljyyksiä kuin olla rasistisella ja väkivaltaisella motiivilla liikkeellä. Hyvä, että jaksat pitää Saku asiaa esillä.

  • 2.1

   Karri Ojanen sanoo

   Samaa mieltä. Näen siinä, että huoleen selkeän rasistisella agendalla liikkuvista Odinin sotureista on sekoitettu keskusteluissa myös asialliset kaupunginosayhdistysten ja muiden vastaavien toimet, tahallisuutta. Tuon verhon taakse Perussuomalaisten riveistäkin on yritetty piiloutua, mutta se verho on kyllä täysin läpinäkyvä.

   Kiitos, Saku, tästä.

 3. 3

  iris ritola sanoo

  Alkoipa päivä mukavasti, kun huomasin blogisi. Kiitos taas kerran asiallisesta ja valaisevast kirjoituksestasi…siihen ei ole mitään lisättävää eikä myöskään pois otettavaa. Toivottavasti se tavoittaa mahdollisimman laajan lukijakunnan….myös niiden piiristä, jotka eivät oikein tiedä, miten suhtautua noihin katupartioihin.

 4. 4

  Nicklas Karlsson sanoo

  Jokainen voi olla partio, ei siihen tarvita jengitunnuksia, slogania tai organisaatiota. Menet reippaasti ulos verkkareissa kävelemään kaverien kanssa, kunto kohenee ja jos näet jotain vääryyttä puutut siihen sanallisesti tai soitat poliisit paikalle. Sillä on jo nimi: iltalenkki.

  Ongelma on että nämä jotka ovat kaikista halukkaimmat ”partioimaan” ovat ne jotka soveltuvat siihen kaikista huonoiten.

  • 4.1

   Heikki Sormunen sanoo

   Periaatteessa noin kyllä. Tuosta on tosin vain lyhyt matka Stasi-tyyliin: Tarkkaile naapureitasi ja raportoi heistä.
   Suomessa on – ainakin toistaiseksi – ihan hyvin toimiva julkinen valta. Poliisi partioi ja tekee rikostutkinnan, syyttäjä syyttää, tai jättää syyttämättä. Oikeus tuomitsee, tai vapauttaa.

   Mihin ihmeeseen näitä erilaisia partioita, tai tarkkailijoita (kerrostalokyttääjiä?) muka tarvitaan? Totta kai pitää ilmoittaa poliisille, jos näkee rikollista toimintaa, mutta pitäisikö iltalenkillä nyt todellakin ryhtyä ”tarkkailemaan” ympäristöään?

   Avunantopykäliinkin on vedottu, kun on perusteltu katupartioitten perustamista. Ne pykälät tarkoittavat, että onnettomuuden uhria pitää auttaa, siinäkin ensimmäinen teko on soitto hälytyskeskukseen. Jäihin pudonnutta pitää yrittää auttaa, jos mahdollista, sama koskee veden varaan joutunutta.

   Mutta kenenkään pieksäminen ei ole avunantoa. Sitä ei ole myöskään ns. valkoisen Suomen ”puolustaminen”. Partiot muodostavat uhkan myös kantasuomalaisille, sillä vihan ja uhkausten kohteena ovat myös ”suvakit”.

   • 4.1.1

    Nicklas Karlsson sanoo

    Juu, olen ihan varma että näille SOO-pojille kelpaa ihan hyvin suvakki, hurri tai liian hienosti pukeutunut mies jos ilta on hidas.

    En nyt tarkoita että kävellään ympäri kaupunkia ja huomautetaan jos joku kävelee päin punaista valoa, tarkoitan lähinnä että ihan normaalin liikkumisen puitteessa tapahtuva puuttuminen tilanteisiin missä toinen selvästi on avun tarpeessa kattaa jo aika paljon.

    • 4.1.1.1

     Riitta Häkkinen sanoo

     Taidat puhua välittämisestä.
     Olenkin kanssasi samaa mieltä. Luonteessa on tartkkailla ympäristöä ja auttaa, jos joku apua tarvitsee. Yksityiselämästäni voin kertoa, että rakastuin nykyiseen puolisooni sillä hetkellä, kun hän kävelyllä ollessamme pysähtyi ja meni maassa makaavan pulsarin luo kysymään, onko tällä kaikki hyvin.
     Välittävä tarkkailu on ihmisten puolella.
     SoO-tyyppinen partiointi tuntuu etsivän niitä, joita vastaan se voi olla…
     sinä on iso ja merkityksellinen ero.

   • 4.1.2

    Väinö Lilius sanoo

    Asiaan lisäisin ihmisille mietittävää: Uskaltaisitteko mennä kadulla univormoitujen Soldiers of Ebin -edustajien kanssa keskustelemaan? Tai muuten vaan ympäristöä partioivia skinejä moikata?

    Entä uskaltaisitteko tehdä saman muunkaltaisilla (usein merkkiliivejä tai muuta univormunkaltaista pitäville) yöpartioijille, niille joita hyysäreiksi ja kyttääjiksi haukutaan? Entä uskallatteko tervehtiä poliisia tai kysyä näiltä apua?

    Kysymykseen voi jokainen vastata itsekseen mutta itse lyön rajan siihen että jos tällaisen ”Pohjoismaiden turvallisuutta” edistävän liikkeen jäseniä ei uskalla katsoa silmiin (itse en todellakaan, tuuheat ruskeat hiukset) niin ei heillä tule kaduilla mitään turvallisuutta edustavaa vaikutusta olemaan. Kun pelkkä ajatus ”turvallisuuden edistajien” kohtaamisesta saa miettimään linkkarin tai suihkeen kantoa on koko homma ryssitty alusta lähtien ja jokainen vastaan väittävä kuuluu sellaiseen ryhmään jonka etuoikeuksia nämä partiolaiset ajavat.

    Mitähän tapahtuu jos Odinturvajoukot kohtaavat muutaman kaljan jälkeen keskustelua yrittävän naispapin, maahanmuuttajataustaisen kunnanvaltuutetun tai vaikka vaan heidän toimintaansa vastustavan kansalaisen joka päätyy huonoon tilanteeseen(moro!) ?

 5. 5

  Joni Pelkonen sanoo

  Tuo kaupunginvaltuutettu Jarmo Kyyrö kiinnitti minunkin huomioni pohjoiskarjalalaisen paikallislehden keskustelupalstalla, kun hän lähetti siunauksia katupartioille. Mahtoiko hän lähettää Odinin siunauksia vai minkä jumalan?

  Vieremä on alle neljäntuhannen asukkaan pikkukunta Pohjois-Savon maakunnan pohjoisosassa. Se on menettänyt vuoden 1980 jälkeen neljänneksen asukkaistaan. Jäljelläolevista asukkaista neljännes on eläkeiässä.

  Luulisi että kuihtuvan pikkukunnan kaupunginvaltuutetulla olisi tärkeämpääkin miettimistä kuin kiihkoilla maahanmuutosta joka ei varmasti suuremmin koske hänen kotikuntaansa – moni paikallisistakin toivoo että siihenkin kuntaan edes joku muuttaisi – ja siunata uusnatsien katupartioita. Vai eikö Vieremällä ole järkevämpää tekemistä kuin maleksia osuuskaupankulmala vahtimassa näkyisikö siellä ”vääränvärisiä” ihmisiä?

  • 5.1

   Pekka Rantamäki sanoo

   Kunnantaloushan elpyy ja uusia asukkaita sekä paluumuuttajia saapuu bussilasteittain, kun vaan laitetaan kunnan webbisivuille mainos: ”Tule sinäkin iloiseen, yksirotuiseen Pohjois-Savon Vieremään! Kunta on tunnettu rauhallisista kaduistaan ja hihamerkeillä varustetuista nuoristaan. Saattaapa aito pohjoissavolainen lakanaan silmänreiät leikannut roturealistikin vilahtaa katukuvassa!” Menestys on taattu…

 6. 6

  Jamila Mohamud sanoo

  Hyvä PS jatkakaa samaa rataa!
  Hallituspuolueena taisi tuoda Perussuomalaisten oikean näkemyksen esille eikä puolueella ole selkeä kanta, joten jokainen perussuomalainen toimii oman käden kautta vauvasta vaariin.

 7. 7

  J-P Rantanen sanoo

  Asiallinen kirjoitus jälleen Sakarilta. Olenkohan nähnyt omiani, vai oliko Tynkkysen Facebook -sivuilla alunperin katupartioita kritisoiva kirjoitus? Oli miten oli, niin Tynkkynen etenee julkisuus etukenossa ja järki on aikaa sitten jäänyt matkalle.

 8. 8

  Tomi Peltonen sanoo

  Tynkkynen on omassa twitterissään jakanut kommenttikaappauksen keskustelustaan Aku Aarvan kanssa, jossa toteaa ”inhoa[vansa] sitä lehteä. Haluatko, että väännän rautalangasta vielä enemmän, vai oliko tuo ymmärrettävää suomea?” Tähän vedoten todennäköisesti Tynkkynen tulee jatkossa vetoamaan siihen, että on ilmaissut tyytymättömyytensä MV-lehteä kohtaan.

  Tynkkynen on suhteellisen suuren poliittisen nuorisojärjestön puheenjohtaja, joten hänet olisi varmasti otettu mukaan keskustelemaan nuorisojärjestöjen lausunnosta. Tynkkynen on nyt väittänyt olevansa MV-lehteä vastaan, joten haraako tässä siis muu PS-Nuorten hallitus vastaan vai? Kun PS-Nuorten poissaoloa mietitään kannattaa tätä verrata case ”vastustamme poliittista väkivaltaa sen kaikissa muodoissa”, josta PS-Nuoret myös jäivät pois. Silloin Tynkkynen perusteli ulosjääntiä sillä, että he kokivat kannanoton olevan tähdätty juuri heitä vastaan, onkohan tälläkin kertaa joku vastaava heikko, uhriutuva peruste?

 9. 9

  Minna Ylitalo sanoo

  Hallituspuolue perustaa Suomen poliisin kiellosta huolimatta kaduille ja sivuteille natsiarmeijaa? Meillä naisilla onkin sitten vallan turvallinen olo, kun pyöräteillä ja alikulkutunneleissa vetelehtii nahkatukkaisia rähinäporukoita tupakalla.

  • 9.1

   KP Martiskainen sanoo

   Me saamme Minna kohta käyttää rintamerkkejä kuten kaikkien tuntemassa aikaisemmassa kansanvihassa… jos sinulla on suvakkimerkki, olet raiskausten ja ahdistelujen sallittu kohde.

 10. 10

  Virva Itäranta sanoo

  Taitaa partioinnin hyväksyminen olla vain yksi Suomen käytäntöihin soluttautuvista vahdintailmiöistä. TE-keskuksellekin voi epäillyistä väärinkäytöksistä nykyään ilmiantaa nimettömänä vaikka naapurin, jos siltä tuntuu. Ihan vaan omien mutu-arvioiden mukaan.

 11. 11

  Pauli Räsänen sanoo

  Ensinnäkin mv lehtti on alunperin huumori julkaisu, sillä saataa omistajansa taustan vuoksi olla yhteyksiä venäläisiin informatiosodan operatoreihin. Meillä suomalaisillahan on tunnetusti heikohko tuo satiirin taju, tangopelargonia niminen irvailu meni kansaan täydestä. Eikös parempi vaihtoehto, kuin boikotoinnin suunittelu, olisi pyrkiä kumoamaan ilmeisimmät vääriymmärrykset, eli olla siellä samallaareenalla väittelemässä, siis valistamassa. Asia erikseen on kuinka yhteensopiva on perussuomalaisten polittinen linja muihin hallituspuolueisiin, eikös meilläkin olisi mahdollista tehdä samanlainen siirto, kuin itävallassa, missä Haider siirretiin aikoinaan sivuraiteille, sielläkin puolue hajosi jouduttuaan syrjään vallankahvasta. Meidänkin olisi aivan muistakin syistä saada kokea hallituksen hajoaminen , nyt ratkaistaan kuuluuko maamme itäeuroppalaiseen viitekehykseen,vai läntiseeneuroppalaiseen arvoyhteisöön.

  • 11.1

   Väinö Lilius sanoo

   Sanonta sanoo ettei sikojen kanssa kannata alkaa painimaan kun joudutte kumpikin mutaan mutta sika tykkää siitä. Niillä ”väärinymmärrysten” kumoajilla on sitä paitsi paha tapa joutua useaksi päiväksi MV-lehden etusivulle kuuluisan hyväntahtoisten lukijoidensa maalitauluksi.

   Samalla areenalla väittely ei toimi niiden ihmisten kanssa jotka MV-lehteä lukevat sillä he eivät halua uskoa mihinkään muuhun eikä heitä pakottaakaan voi. Sillä ei ole mitään väliä mitä kukaan muu heille sanoo, siat pääsevät painimaan ja kunnon ihmisillä tulee sotku ja paha mieli. Boikotissa kyseessä on pyrkimys estää sivustojen (usein automaattinen ja tahdoton) sponsorointi ja täten näillä rahastus

 12. 12

  Yrjö perkko sanoo

  Muistanko oikein? Vaalien jälkeen Soini taisi saada kirjatuksi, että jos perussuomalaiset hajoaa kahteen tai useampaan osaan, edustajien lukumäärästä riippuva puoluetuki tulee edelleen kantapuolueelle. Näinollen ei puoluetukia vastustaneella soinilla olisi hätäpäivää ennen seuraavia vaaleja.

 13. 13

  Lauri Miikkulainen sanoo

  Olennainen kysymys on, ketkä ovat jääneet perussuomalaisten riveihin puolueen kannatuksen kutistuessa?
  Arvioita on, mutta kovin hyviin analyyseihin en ole törmännyt (tai ylipäätään analyysiin sitä, kuinka jyrkästi PS:n kannattajat ovat puolueen hylänneet – eli saattavatko he vaaleissa palata puolueen tueksi).

  PS:n kaksien rattaitten taktiikkaa on moitittu vuosia, ja sen on pitkään oletettu tulevan tiensä päähän. Jollain ilveellä puolue on kuitenkin onnistunut jatkamaan peliä, jossa se on samanaikaisesti sekä vakava puolue, että rasistien suojasatama.
  Olen ajatellut tilannetta eräänlaisena tasapainona, jota on ollut suhteellisen helppo ylläpitää puolueen koko ajan kasvaessa.

  Viime aikoina perussuomalaisista on tapahtunut kannatusvuotoa erityisesti demareihin. Samalla rasistilaita on ollut tyytymätön, ja siirtynyt monessa kohtaa nukkuviksi/ sitoutumattomiksi tai pienpuolueiden kannattajiksi.
  Tämän luulisi pistävän puolueen sisäisen tasapainon uusiksi.
  Kaksilla rattailla kulkeminen ei ollut ongelma kannatuksen kasvaessa, mutta nyt eri poppoiden äänillä valtaan nousseet persupäättäjät eivät äänestäjien kaikotessa voi luottaa asemansa jatkuvuuteen. Soinia mukaillen, mikäpä siinä huolettaisi, kun persut menestyy – mutta nyt menestykselle on tullut stoppi.
  Puolueen valtaapitävien ja pyrkyrien on siis pakko kunkin puskea puoluetta kokonaisuutena siihen suuntaan, josta oma kannatus on tullut, tai siirtyä kamppailemaan jäljelle jääneiden PS-äänestäjien potista.

  Eli: kenen paikka on perussuomalaisissa turvatuin ja kenen äänestäjät liukenevat? Ketkä uskaltavat luottaa vaikkapa siihen, että gallupeista huolimatta äänestäjät palaavat vaalien kohdalla, kun mieluisampaakaan ehdokasta ei ole löytynyt? Kuka on puolueen sisällä paitsiossa tukijoiden liuettua?
  Vastaukset näihin kysymyksiin ovat ratkaisevia, jos puoluepäättäjät lopulta joutuvat valitsemaan, millainen puolue perussuomalaiset on.

  • 13.1

   Väinö Lilius sanoo

   Turvatuin paikka taitaa olla niillä jotka tajuavat pitää suunsa mahdollisimman kiinni kunnes vaalikausi alkaa, eg. Timo Soini.

 14. 14

  Martti Alanen sanoo

  Niinkuin olen ennenkin todennut että siinäpä sitä suomalaisen kulttuurin puolustamista kun Soldiers of tulee Amerikan kielestä ja Odin on viikingien jumala! Kuvastaneeko nimen valinta kyseisen joukkion tieto-ja yleissivistystasoa?Minua tämä nimi suuresti huvittaa.

  • 14.1

   Riitta Häkkinen sanoo

   Olisiko heput lukeneet kirjan ”Himmlerin suuri suunnitelma, arjalaisen herrakansan etsintä”? Jokainen puolivaloillakin kulkija ymmärtää kirjasta, millaisessa joukkopsykoosissa Himmler kumppaneineen on elänyt etsiessään ”pohjoista herrakansaa ja sen perimää” mm. Tiibetistä, Suomesta, Norjasta. Siinä menivät kaiken maailman kanteleet ja viikingit iloisesti sekaisin, kun maailmanjärjestystä väännettiin oman aatteen palvelukseen.

 15. 15

  matti lahtinen sanoo

  ”En tiedä minkä nimen ja milaisten tunnusten alla Teurajärvi aikoo partioida”

  Siinähän se lukee blogistin itse linkittämässä jutussa.

  ”Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Jari-Pekka Teurajärvi toteaa tiedotteessaan, että katupartioinnin tarkoituksena on havainnoida tapahtumia ja toimia ennalta ehkäisevänä rauhoittajana.

  Teurajärvi toivoo mukaan tavallisia perheenisiä ja -äitejä, sillä hänen mielestään olisi hyvä tutustua kaupungin nuorisokulttuuriin, ennen kuin omat lapset ovat siinä iässä, että lähtevät viettämään iltaa kaupungille.”

  • 15.1

   Saku Timonen sanoo

   Nimestä ja tunnuksista ei puhuta jutussa mitään.

   • 15.1.1

    Väinö Lilius sanoo

    Eikös piirin puheenjohtajan kanssa kannattaisi silti toivoa parasta, erityisesti kun rikosten ehkäisystä tai ah niin turvattomien naisten suojeluakaan ei mainittu? Pahimmillaan taitaa yrittää puhdistaa katupartioinnin imagoa, parhaimmillaan yrittää tehdä hyvää ja harjoittaa perusliikuntaa.

 16. 16

  Teemu Laitinen sanoo

  Onko kukaan muu ihmetellyt sitä, että hallitus on jälleen kerran aivan hiljaa. Hiljaisuus on myöntymisen merkki, sanoo vanha sananlasku.
  Ainut asia mitä Sipilästä saa irti on: pakkolait, kilpailukyky, valtionvelka ja 5+5+5. Nähtävästi yhteiskunassa saa tapahtua mitä vaan, kunhan ay-liikeen valtaa saadaan vähennettyä ja kilpailukykyä kohennettua. Ei sillä niin väliä, jos kaduilla marssii vähän natseja.

  • 16.1

   matti lahtinen sanoo

   Eihän hallituksesta voida asiaa kommentoida koska joka tapauksessa natsi ja fasisti. Ja ylisuuren julkisen sektorin kavennus talkoillakin näyttää päätyvän yleislakkoon joka on se lopullinen kuolinisku maallemme.

 17. 17

  matti lahtinen sanoo

  ”Nyt näyttää siltä, että Perussuomalaistet ovat tienristeyksessä. Joko puolue on vakavasti otettava ja yhteiskuntarauhaa turvaava hallituspuolue tai sitten se on MV:n kaltaisia roskajulkaisuja suosiva ja puolisotilaallista omankädenoikeutta kannattavien militanttien puolue. Molempia se ei voi olla.”

  Blogin kirjoittaja tekee koko puoluetta yleistäviä johtopäätöksiä yksittäisten jäsenten kannanottojen pohjalta.

  1000 irakilaista turvapaikanhakijaa kourimassa suunnitelmallisesti suomalaislapsia on kuitenkin yksittäistapaus josta ei voi syyttää kaikkia irakilaisia turvapaikanhakijoita.

  • 17.1

   Teemu Laitinen sanoo

   Aina persuista puhuessa vedotaan yksittäisiin mielipiteisiin ja sanotaan, että ne eivät edusta virallista kantaa. Täyttä puppua. Eipä tätä katupartio kohuakaan ole hirveästi persujen osalta tyrmätty, vaan työttömyydenoikeusministerinkin mielestä se on suositeltavaa toimintaa.
   Politikolla, varsinkaan hallituksessa olevalla, ei voi olla mielipiteitä jotka ovat, jos nyt ei suoraan lakia vastaan, niin ainakin lain henkeä vastaan.
   Persuthan tekevät myös niin, että ensin sanotaan jotain sellaista mitä äänestäjät haluavat kuulla, eli vahvistetaan puolueen kuvaa esim. turvapaikanhakijoita vastaan ja sen jälkeen selitellään ettei se tarkoittanut sitä mitä sanoin, vaan ihan jotain muuta. Esim. case Immonen.

   Miten sen voi tulkia väärin, ettei persujen nuoriso-osasto allekirjoittanut vetoomusta?

  • 17.2

   Jore Puusa sanoo

   lainaus
   1000 irakilaista turvapaikanhakijaa kourimassa suunnitelmallisesti suomalaislapsia on kuitenkin yksittäistapaus josta ei voi syyttää kaikkia irakilaisia turvapaikanhakijoita.
   lainaus
   —————————-
   Sodassa saatiin kokonaisia rintamalohkoja romahtamaan huudolla..”ryssä on jo takana”.
   Mitäs jos vastaat Matti Lahtinen seuraavaan.
   Mistä lähteestä olet kuullut varmana tietona että 1000 irakilaista turvapaikanhakijaa kourii suunnitemallisesti jne?
   Varmasti joku kouri, siitä ei ole epäilystäkään.
   Mutta että tasan tuhat ja kaikki he suunnitelmallisesti:
   Edes poliisijohto ei tiedä asiaa yhtähyvin kuin sinä Matti Lahtinen.
   Jaa ihmeessä lähteesi.

  • 17.3

   Väinö Lilius sanoo

   Pistäppä eteeni (tai kameran eteen) yksikin lapsi jota tämä yllättävän ujo tuhatpäinen lauma suunnitelmallisesti kouri. Sinun ”laumastasi” ei ole kuvia, sen uhreilla ei ole nimiä tai lausuntoja eikä siitä muistaakseni oltu pidätyksiäkään tehty kuin etukäteen ja nekin toisessa kaupungissa.

   Tämä lauma kyllä oli melko suunnitelmallinen kun se puolustusministerin mukaan samana yönä ehti sisällissotaakin edistää samalla uskotellen Keskusrikospoliisille ettei sitä ollut olemassa!

   • 17.3.1

    Väinö Lilius sanoo

    Lisäänpä vielä että kun Oulun poliisiasemalla mieltä osoitti noin 20 turvapaikanhakijaa tunnin tai pari niin heistä oli kuvia joka ilmansuunnasta, julkisella paikalla kokoontunut vallankaappausraiskausarmeija vältti erittäin tiiviissä tilassaan jokaisen valvonta- ja kännykkäkameran.

    Turvapaikanhakijoiden mukana on varmasti jonkinlainen kasa shariapoliisia ja erillisistä kaupunginosista unelmoijia mutta ei kai kukaan voi ottaa tosissaan väitettä että Suomessa olisi heitä yhtäkkiä organisoituneena yhtä monta kuin etnisistä ongelmista ties kuinka pitkään kärsineessä Kölnissä?!

 18. 18

  matti lahtinen sanoo

  Saku Timonen oli sitten estänyt kommentoinnin edelliseen blogiinsa 10.1.2016, jolla hän esti minun vastaukseni hänen kanssaan käymääni debattiin. Nyt on todella säälittävää.

  • 18.1

   sanoo

   Mikä nyt sitten on säälittävää? Kitinäsi vai julkaisematon vastine. Jos tosiaan olet sitä mieltä ettei sanaasi kuulla niin julkaise se vaikka Virallisessa lehdessä tai sano jotakin ”kynnyksen ylittävää”. Saku päätti tämänkin julkaisemisesta ja siihen minun(kin) oli tyytyminen. Hän on Bloginsa pomo ja itsevaltaisesti, aivan oikein, päättää kenen sanoma blogiin kuuluu pääsee.
   Aiheesta: Jos vielä vaivautuisin vaikuttamaan todennäköisesti olisin esillä keinolla millä hyvänsä. Näkyisin Naamakirjassa ja Twitterissä, lupailisin ympäripyöreitä ja haukkuisin kulloinkin poikkeavia mielipiteitä (ja ihmisiä)…
   Muutaman kuukauden kuluttua kukaan ei kuitenkaan muista kuin nimen ja sanahelinästä poimitun itselleen mieluisen asian. Siispä pitää olla montaa mieltä ja yrittää kulkea silleen sivuttain, että ei kumartaessaan peräpäätä toisille näytä. Ei mielestäni ole, tavoitteet huomioiden, niinkään tyhmää kääntyillä tuulen mukana.
   REM: Enonikin oli Matti Lahtinen, siis lähes anonyymi. Oma nimeni on uniikki.

  • 18.2

   Saku Timonen sanoo

   Minua kyllä ihmetyttää tyyypit, jotka jaksavat kitistä päivästä toiseen kommenttien moderoinnista. Heillä on mielestään niin tärkeää sanottavaa, että sille pitää antaa rajattomasti palstatilaa. He kaikki voivat avata oman blogin ja sanoa siellä ihan mitä haluavat. Lupaan olla häiritsemättä omilla kommenteillani.

 19. 19

  sanoo

  Minne menet, PS? Se on aika ladattu kysymys, jos mikä. Kun katsoo Perusnaisten taannoista Timo Soini -julkilausumaa ja nyt tätä Tynkkystä, niin eihän tuo kovinkaan hääviltä näytä. Välivitsinä voisi todeta, että miksi perussuomalaiset eivät voi perustaa bändiä? No, kun kaikki haluavat soittaa pelkkää tuubaa. Pahinta kuitenkin tässä kaikessa on edesvastuuton ellei suorastaan tuhoisa politiikka, joka lähtee täysin omasta navasta, jos ei peräti lähemmin erittelemättömältä navanaluiselta vartaloalueelta. Osa politiikkaa on myös puolueen johdon ilmeinen kyvyttömyys pitää jöötä porukassaan edes näissä fyysisissä katupartiointiin osallistumisissa tai niitä johtamaan alkamisissa.

  Tämä oli perinteisesti räikeästi Perussuomalaisista oikealle ohi menevä juttu, jota harrastettiin sinivalkoiset liivit päällä. Jotain mitä ei yksinkertaisesti voinut tuoda politiikan puolelle. Mutta nyt kun asiaa katselee taaksepäin erityisesti Sakarin blogin aineiston muodostamalla alustalla, niin eihän tämä nyt varsinaisesti ole mikään uusi asia eikä ainakaan yllätys. Koska tulee raja vastaan eikä ulkoministerinä toimiva puoluejohtaja voi enää katsella hiljaa vierestä tälläistä kaikkea? Eikö Timo Soini tosiaankaan välitä muusta kuin tunnustavan katolisen imagonsa särölle laittavasta lähimmäisenrakkauden opin vastaisesta r-sanasta? Sanasta, jonka hän sanoo olevan väärää tietoa. Niinpäniin.

 20. 20

  Jeremias Tampio sanoo

  Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei ota kantaa puolueensa ympärillä vellovaan hölmäläisten pässinpäiden paistatteluun, koska hän on saanut politiikalta sen mitä hän lähti hakemaan. Hän on saavuttannut asemansa vetoamalla suuriin ihmismassoihin politiikkaan pesiytyneen mädännäisyyden vastavoimana ja muutoksen airueena – mitä hän ei tietenkään ollut.

  Soini patsastelee omahyväisenä ja pöyhkeänä kaukana niiden kaduntallaajien yläpuolella, jotka turvasivat häneen. Hän on valtansa kukkuloilla. Kritiikin ja takinkäännöt hän heittää romukoppaan toteamalla ne ” Mambo Jamboksi ”.

  ” Me olemme työväenpuolue ilman sosialismia” retoriikallaan Soini vetosi siihen suureen tyytymättömien joukkoon, joka Suomeen syntyi 1990-luvun laman, Eurosopeutuksen, Vanhasen hallituksen vaalirahakohun ja sosialidemokraattien ja vasemmiston aatteellisen rappion seurauksena. Tehdylle politiikalle oli äkkiä olemassa vaihtoehto.

  Soini – kuten hänenlaisensa – tietää, että yhden sävelen opportunistiseen sotatorveen voi puhaltaa vain kerran. En ihmettelisi vaikka Soini löisi hanskat tiskiin vähän ennen vuoden 2019 eduskuntavaaleja ja siirtyisi johonkin hänelle pedattuun palkkiovirkaan; kenties vaikka EU:hun.

 21. 21

  Väinö Lilius sanoo

  Julkiset henkilöt ovat täysin kritisoinnin arvoisia ja tätä saavat aivan kaikki tehdä. Kyllä, JOPA mielipiteistä!

  Tosin ymmärrän kyllä jos kykenet luokittelemaan ihmiset vain puoluepoliittisten liittoumiensa mukaan, mielipidettä kun on niin monenlaista eikä niistä keskustelu lapsellisessa räpellyksessään ole yhtä hienostunutta tai arvostettua kuin ennakkoluuloihin ja iskulauseisiin perustuva paskanviskely.

  • 21.1

   Väinö Lilius sanoo

   Jaa kato se poistettiin jo, oli kyllä melkoinen tapaus…

 22. 22

  Pekka Rintamäki sanoo

  Noiden ”katupartioiden” vertaaminen toisiinsa on hölmöläisen hommaa.

  Jos tahdon varastaa perämoottorin, niin varastan sen jostain missä en tule nähdyksi, kuulluksi tai kuvatuksi. En ole hakemassa riitaa vaan perämoottoria. Niinpä varastan sen paikasta jossa ei ole valvontaa tai valvontakameroita. Se valvonnan läsnäolo ehkäisee monta rikosta ilman että valvojan tarvitsee tehdä yhtään mitään. Venekerhon valvoja ei myöskään pyöri kaupungilla etsien potentiaalisia perämoottorivarkaita vaan istuu kopissa lukien akuankkaa toivoen, että ei tapahtuisi mitään.

  Saapas- toiminta taas on sitä, että siinä viedään itsestään huolehtimaan kyvyttömät selviämään. Toiminnan motiivi ei ole ”tarkkailla” vaan auttaa.

  ”Korttelipartioinninkin” ymmärrän jos korttelin nuorisolla on perjantai- iltaisin tapana kertyä tyhmyyksiä tekeväksi laumaksi. Siinä pari aikuista voi estää isotkin vahingot ja toinen heistä tunnetaan Villen isäksi.

  Mut toiminta mis aktiivisesti etsitään ”asiaan puututtavia asioita” ei ole asiaankuuluvaa.

  Minkä tahansa puolueen tulee aktiivisesti sanoutua irti kaikenlaisesta perseilystä jos ei tahdo perseilypuolueen leimaa.

  • 23.1

   liisa hirvonen sanoo

   Sebastian Tynkkynen on ilmaissut, että rasismi on huono ja vaarallinen aate. Nyt sitten sanoista tekoihin!

   Hänen tulisi PS-Nuorten puheenjohtajana harjata rasismi ja rasistiset ilmaukset pois PS-Nuorten maahanmuuttopoliittisesta ohjelmasta. Siinä ehdotetaan mm. säännöllisiä etnisiä väestölaskentoja ja halutaan rajoittaa perusoikeuksia omaan äidinkieleen ja kulttuuriin. Rasististen näkemysten lisäksi ohjelmassa on historiankirjoituksen vääristämistä. Esimerkiksi tämä väite: ”Historiaamme on leimannut melkein vuosituhannen suomalaisen kulttuurin dominanssi siitä huolimatta, että olimme vuosisatoja ensiksi Ruotsin ja sen jälkeen Venäjän vallan alla.”

  • 23.2

   sanoo

   Pidän Tynkkysen kirjoitusta vähän opportunistisena ja epäuskottavana avauksena. Kirjoittajan oma poliittisen tulevaisuuden puute on ilmeinen, järjestö jota hän johtaa otti juuri myönteisen kannan SOO:hon, hän ei uskottavasti siltaa maahanmuuttokriittisyyden tulkintaa hyväksyttävissä olevan poliittisen mielipiteenvaihdannan osaksi(sanoo ettei muuta teekään, mutta missä näkyvät tulokset) ja toiseksi viimeiseen kappaleeseen uitettu lähimmäisenrakkauden opin/kultaisen säännön muistutus on outo. Outous on maininnan myöhäisyydessä ja lyhyydessä, koska pääosa tekstiä on yhä tosirasistit kiusaa -skeneläppää, joka rakentuu heikolle oletukselle maahanmuuttokriittisyyden hyväksyttävyydestä poliittisena ajatteluna, ja että kirjoittaja jakaisi ajatuksen kaikkien yhtäläisestä ihmisarvosta vaikkei toisikaan sitä suoraan esiin. Outous on myös luokkaa virvelin uistimen koukku, josta vähintään yksi väkänen on suunnattu tosirasistille, joka säännöllisesti vouhkaa ”valkoisia kohtaan suunnatusta rasismista”.

 23. 24

  Hannu Järvinen sanoo

  Tynkkysellä, Soinilla, Janitskinilla ja monella muulla on mielessä helpon rahan tekeminen. Perussuomalaiset saa suurena eduskuntapuolueena paljon puoluetukea, ja siitä potista Tynkkynen haluaa osansa eli hyväpalkkaisen ja helppohoitoisen puolueviran. Soini haluaa kerätä eläkekassansa täyteen sekä varmistaa jonkin tuottoisan palkkioviran ministerikautensa jälkeen. Janitskin haluaa elää Aurinkorannikolla mahdollisimman helpolla ja mukavasti MV-saittinsa tuottamilla mainostuloilla. Ideologia on näille kavereille täysin toissijainen juttu. Rahanteon kannalta oleellista on vain löytää jokin uhka tai pelko, joka kiinnostaa ja kiihottaa mahdollisimman suuria ihmisjoukkoja, jota voi helposti lietsoa ja jonka varjolla voi kerätä paljon ääniä ja mainosnäyttöjä.

 24. 25

  timo harju sanoo

  Soinikin poikkesi julkisuudessa toteamassa, että puolue, joka on näin iso, ei voi olla rasistinen.
  Puoleen romahtanut kannatus näkyy vielä peruutuspeilistä ja tieto siitä, ettei tämä toistu, vähemmän typeriä vitsejä sisältävästä esiintymisestä.

  Mikä näissä persuissa tuntuu niin vaikealta? Osaamattomuus? Jatkuvat toinen toistaan tollommat ulostulot? Suomessa joudutaan tekemään kenties syvästikin yhteiskuntaa muuttavia päätöksiä, eikä haluaisi että niitä tekemässä ovat aivan osaamattomat ihmiset.

  Otetaanpä tämä Jussi Niinistö. Tohtorismies, koulutuksellisesti persujen ehdotonta eliittiä. Viime kesänä hän ilmoitti useaan otteeseen, että pelkää aidosti Ahvenanmaan miehitystä. Viime viikolla hän rinnasti Helsingin tapauksia Tahirin aukion joukkoraiskauksiin. Hysterian lietsontaa? Ei perkele ministeri tällaisia puhu ääneen vaikka niin ajattelisikin. Hän pyrkii omalla hallinnonalallaan toimimaan niin, etteivät uhkakuvat toteutuisi.