Kelvotonta sakkia

Eilisen päivän uutisten mukaan Suomesta on löytynyt valtava määrä täysin kelvottomia ihmisiä. Nämä moraalikadosta kärsivät elävät toisten kustannuksella. He pimittävät itseään  koskevia tietoja voidakseen köllötellä kotonaan kaikessa rauhassa 500 päivää putkeen, jonka jälkeen he ovat kelpaamattomia mihinkään työhön ja ovat mielenterveysongelmien takia pysyvästi työkyvyttömiä.

Avatkaa nuo linkit ja ihmetelkää itse. Harvoin saa yhden ainoan päivän aikana lukea näin paljon työttömien syyllistämistä. Työnantajat, elinkeinoelämä ja poliittinen oikeisto ampuvat oikein täyslaidallisen osoittaakseen miten kelvottomia työttömät ovat ja ketkä ovat syyllisiä nykyiseen lamaan. Laiskat työttömät elätyttävät itseään ilman pienintäkään aikomusta mennä töihin.

Omaa kelvottomuuttaan nämä työttömien syyllistäjät koettavat peitellä. Työttömiä lienee tällä hetkellä laskutavasta riippuen 350 000 – 500 000 ja avoimia työpaikkoja näkyy tällä hetkellä olevan koko maassa 11 582.

Nämä työttömiä sormella osoittavat eivät koskaan kerro millä matematiikalla he aikovat survoa kaikki työttömät noin vähiin työpaikkoihin. Eivät tietenkään kerro, koska se ei ole mitenkään mahdollista. Sen takia he syyllistävät. Elinkeinoelämä ei kykene luomaan työpaikkoja eivätkä poliitikot kykene tarjoamaan siihen edellytyksiä. Oma osaamattomuus on piilotettava kovan metelin alle. Nuo laiskurit ovat syyllisiä kaikkeen.

Enenpää en jaksa tästä aiheesta motkottaa. Näinhän se on aina ollut ja lienee aina oleva. Tämä Lapinlahden Lintujen vanha sketsi on varmasti kaikille tuttu, mutta juuri nyt ajankohtaisempi kuin koskaan ennen.

Kommentit
 1. 1

  T. K. Lehtinen sanoo

  Älä nyt, Saku-kulta, ole synkkänä, kun pikku-Ben on keksinyt keinon, millä työttömyys loppuu. Mihin yhteisöveron ja työnantajamaksujen alennus ei auttanut. Ilmoitan vaan te-toimistoon vielä rinnanympärysmittani ja mikä on mieluisin asentoni seksiä harrastaessa, ja katso: olen työllistetty tuotapikaa!
  En katsonut tätä välikysymystä, mutta nyt olisi valtiovarainministeri voinut ihan oikeasti vetää sen 90% peliin… eli niin monella on tiedot oikein.
  Jos vakavoidun, pelottaa ja ottaa pattiin pahasti. Meillä on aikaa, halua ja resursseja pelleillä jonnin joutavilla asioilla. Ymmärtääkö poliitikoista kukaan koko työttömyyden hoitamista?

 2. 2

  Raiko Karvonen sanoo

  Tietysti hyväosaisilla oikeistolaisilla ei ole ymmärrystä eikä käsitystä siitä, mitä pitkäaikaistyöttömän elämä on. Se on kaikkea muuta kuin helppoa. Usein rahaa ei ole juuri yhtään mihinkään. Talous on tiukilla ja ihmiset vit…lee, että miksi et mene mihinkään töihin?

  Kunpa se aina olisi niin helppoa, että joka töihin niin vain mennään. Jos työntekijälle ei ole tarvetta yritykselle, niin ei se niitä työntekikjöitä palkkaa yhtään enemmän kuin on tarve työllistää. Näitä asioita eivät oikeiston kellokkaat tajua oikein millään. Kun itsellä on hyvin asiat, niin on helppo syyllistää ihmisiä ryhminä eläteiksi, laiskoiksi ja pummeiksi.

 3. 3

  Markus Wilenius sanoo

  Saku, ei tossa ole paljon kommentoimista, paitsi että olet oikeassa. Jos yritysjohtajuus ja innovaatiokyky on näin heikkoa kuten olemme nähneet niin helvetin
  vaikeata niitä duuneja on kehittää. Politikot eivät pysty luomaan työpaikkoja, eikä se edes ole heidän duuni. Heidän duuni on luoda mahdollisuudet, kannattavalle yritystoiminnalle, mutta ennenkaikkea pitää kasassa yhteiskunta joka on terveelä pohjalla. Terveeseen yhteiskuntaan ei kuuluu rasismi, syylistämienen, eikä mikään muu eriarvoistaminen. Nämä olivat aikoinaan itsestäänselvyyksiä. Mutta eivät ilmeisesti enään.

 4. 4

  Paula Niemelä sanoo

  Näissä uutisoinneissahan on tarkoitus antaa OIKEUTUS orjanomaisiin kuntouttaviin ”aktivointeihin”. Ihan ärsyttää tällainen vihapuheen määrä, joka kohdistuu puolustuskyvyttömiin. Toki joukossa on myös sairaita joille ei anneta mahdollisuutta työkyvyttömyyseläkkeeseen työkyvyttömyyden vuoksi. No tuo pakolaisten lumityökeikka on samaa agendaa. Ihmisten puhdasta hyväksikäyttöä! Rasismia puhtaimmillaan, ja se rasismihan kohdistuu myös vähäosaisiin. Jospa jatkaisimme vertailevan kustannuskaavion levittämistä, ja takoisimme alistajille tällaisen ns. ilmaistyön ja työllistämisen välisen hinnan eroa. Juuan kunta voisi kertoa laskelmistaan laajemminkin.Rahaa näyttää olevan, muttei sitä haluta kohdistaa ns. säästölinjalla. Halutaan vain alistaa ihmiset elämään ikuiset ajat tuolla 480euron kuukausittaisella maksimimäärällä. Työleirit seuraavaksi ja pakkohoitoa TEn kautta?????Työllisten mielenterveydellisiä tilastoja ei julkisteta, olisi hienoa nähdä nekin. Mitä Zyskovits tekee ihmisten potilastiedoilla? Kysymyshän oli kirjallinen eduskunnassa.

 5. 5

  Minna Ylitalo sanoo

  Jokainen poliitikko oli vielä vuosi sitten vahvasti sitoutunut luomaan Suomeen työpaikkoja. En tosin ymmärtänyt miten he sen aikoisivat tehdä. ”Poliitikot eivät luo työpaikkoja vaan tekevät siihen soveltuvat olosuhteet” Stubb sanoi Kokoomuksen puheen­joh­ta­ja­päi­villä Porissa vajaa vuosi sitten. Aivan, aivan. Nyt kiinnostaisi tietää mikä se korjausliike on, mikä kannustaa yrittäjiä palkkaamaan vakituista henkilökuntaa sen sijaan, että raataa itse kolmen hengen työt tai vaihtoehtoisesti pyörittää harmaata taloutta.

 6. 6

  pirjo singh sanoo

  Mutta siitä ei sitten puhutakkaan mitään kenen päätöksillä tämä tilanne on luotu? Uskotko että työttömien itsensä että ovat itse sanoneet itsensä irti, että itse ovat vetäneet 0-korotuksen palkkalinjaa viimeset 20 vuotta jolloin kenelläkään ei enään ole varaa ostaa mitään ja että vain jättiyrityksiä on suosittu ja niille jaettu kaikki verorahat ja muutoinkin täysin järkeenkäymättömiä päätöksiä tehty toinen toisensa perään. Hei milloinkahan aletaan vaatia vahingonkorvauksia suomen ajamisesta hunningolle kyllä joku vatuu pitäisi sentään kantaa ei riitä että sanotaan minä kannan vastuun ja se jää sitten siihen tai että peräti otetaan lopputili ja piiloudutaan kiven alle ja jätetään kansa vastaamaan todellisista SEURAUKSISTA. joku tolkku tähän järjettömyyteen pitää alkaa löytyä.

 7. 7

  Hänninen Joonas sanoo

  Itsekin nyt Juuassa 2 vuotta asuneena ja uuden koulutuksen hankkineena huomaan vihdoin miten vaikea on työllistyä kun ei ole edes vapaita työpaikkoja, mutta silti ihmettelen mikä työttömällä on sitä vastaan että mahdollisille työnantajalle annettaisiin tietoja hänestä? Jos töihin haluaa niin eikö siihen pitäisi pyrkiä kaikilla mahdollisilla laillisilla keinoilla? Ps. tämä oli nyt ensimmäinen kommentti ja ensimmäinen asia mistä olen hieman erimieltä. Loistava blogi hyvien peustelujen kanssa ja ilo lukea.

  • 7.1

   Väinö Lilius sanoo

   Se ongelma uusien rekisterien kanssa taitaa johtua pelosta että työnantajat saattaisivat tietojen avulla tehdä työmarkkinoista epätasa-arvoisemmat mutta en väitä ymmärtäväni asiaa kunnolla.

 8. 8

  Kirsti Era sanoo

  Voisi niitä työpaikkojakin kyllä ihan luoda valtion ja kuntienkin investoinneilla, jopa velkarahalla näin miinuskorkojen aikaan. Koulut happanee käsiin, päiväkodit homeessa, jopa yksinumeroisissa teissä vaarallisia reikiä – ja tämän talven jälkeen niitä vasta onkin – mutta ei oo rahhaa ei oo rahhaa. Ei kai kun rikkaat kiertää verotusta, sitäkin vähää mikä pääomatuloista peritään. Nuo hommat loisi työpaikkoja ja kerrannaisvaikutuksena taas työpaikkoja mm. kaupan ja palvelujen alalla.

 9. 9

  Hanna Koivula sanoo

  Aina, jos on tutkittu oman valinnan ja vaikutusmahdollisuuksien suhdetta passiivisuuteen, saadaan yllättäen tulos, että ihmiset valitsevat ihan järkevästi ja tekevät mieluummin töitä, kuin pötköttelevät laiskana… Esim. uutisissa oli myös tutkimuksesta, jossa työttömät työllistyivät paremmin, kun saivat itse valita työllistymistä edistävän koulutuksen (työvoimaviranomaisten tarjoamien sijaan)… todella yllättävää… Eikö olisi parempi lisätä nykyisten systeemien sisällä joustoa ja valinnanmahdollisuuksia, kansalaispalkka olisi yksi ratkaisu ja toinen kokeilun arvoinen ratkaisu olisi se, että ansiosidonnaisella ollessa voisi ottaa vastaan huonompipalkkaista työtä ja saada vaikka palkkojen erotus joksikin aikaa korvattua… Ruotsissa tämä on ollut valtion viroissa käytössä asiantuntijatehtävissä…

 10. 10

  sanoo

  Ei näy metsää puilta…
  Tuottavuuden kasvu ei voi jatkua iankaikkisesti. Onko kasvun raja jo saavutettukin?
  Aikoja sitten tulevaisuuden ennustajat, jos tulevaisuutta yleensä voi ennustaa, kertoivat, että tulevaisuudessa ”järjestelmä” tuottaa tarvikkeita ja palveluita niin hyvin, että kaikkien ei tarvitse eivätkä voi tuotantoon osallistua. Tuottavuuden jako onkin sitten toinen juttu eli se minne maallinen mammona kumuloituu . Esimerkiksi suunniteltu kansalaispalkka olisi jakamisen osaratkaisu.
  Työtätekemätön, lapsi, opiskelija, eläkeläinen tai vaikka vain ”työtön”, ei suoraan ole tuotantolinjalla, joskin osallistuu järjestelmän ylläpitoon ”kuluttamalla” – olisiko siis kuluttaminenkin laskettava ”työksi”. Olisiko työn määritelmää täsmennettävä? Mitä työ on?

  Kaikenkaikkiaan työttömien syyllistäminen on, ainakin pääsääntöisesti, aiheetonta ja asiatonta. Marginaalista jokunen järjestelmän hyväksikäyttäjä aina löytyy, mutta he/ne ovat osansa tietoisesti valinneet.
  Tuottavaa ja järkevää ”työtä”, mitä se sitten onkaan, ei ymmärtääkseni tosiaankaan riitä kaikille ainakaan nykyjärjestelmän ehdoilla ja menetelmillä .

  • 10.1

   Marja-Leena Kuronen sanoo

   ” Marginaalista jokunen järjestelmän hyväksikäyttäjä aina löytyy,
   mutta he/ne ovat osansa tietoisesti valinneet. ”
   Näin on asia, mutta kumpikohan ’järjestelmän hyväksikäyttäjä’ maksaa enemmän yhteiskunnalle; työtön ’lusmuilija’ vai verosuunnitteleva yrittäjä, joka pahimmassa tapauksessa vielä ohjaa tulonsa veroparatiiseihin?
   Tässä olisi mielenkiintoinen tutkimuksen aihe jollekin tilastotieteilijälle!
   Jos poliittista tahtoa löytyisi, investoitaisiin nimenomaan infran ja kuntien ja valtion omistamien rakennusten korjaamiseen nyt. Työn saaminen ei ole pelkästään sitä, että tulot lisääntyy, vaan myös oman arvontunteen kasvua.
   Samalla kotimainen kysyntä kasvaa.

 11. 11

  Markku Perttula sanoo

  Minusta Zyskovitiz on erkaantunut arkielämästä ajat sitten.

 12. 12

  Hans Kallberg sanoo

  tosiasiassa työttöminä on paljon oikeasti työkyvyttömiä. hyvin usealla on lausuntoja pysyvästä työkyvyttömyydestä, mutta kelan tai eläkevakuuttajan lääkärin(vakuutuslääkäri) mielestä hakija ei ole työkyvytön ja tällä lausunnolla (peruustetta) hakemus hylätään. vakuutusyhtiöt käyttävät kielteisen hakemuksen perusteluna ”teillä on jokin muu kiputila tai sairaus” lyhin perustelu on ei, ei myönetä. vakuutuslääkärin ei tarvitse vannoa mitään kunnian ja oman tunnon kauta ja yksi vakuutuslääkäri voi kävellä kymmenien erikoislääkärien lausuntojen yli em. perusteluina. ongelma on eduskunnan tiedossa, mutta poliittista halua muutokseen ei ole löytynyt. tässä keskustelualoite 4/2013 jonka pani alulle nyk. ministeri lindström, ja kerrotaan koko ongelma.https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/sivut/trip.aspx?triptype=ValtiopaivaAsiakirjat&docid=ka+4/2013
  lisäksi tässä omasta tarinastani osa, tämä on maan tapa toimia ja näin toimii todellisuudessa vakuutuslääketiede vs. todellinen lääketiede http://ala-sairastu-vakavasti.blogspot.fi/2014/11/tapaus-hans-kallberg-osa-3.html

 13. 13

  sanoo

  Facebook-uutisvirrassani näkyi linkki Verkkouutisten piissiin, jota joku h*tin liippari ja juppi oli kommentoinut seuraavasti:

  ”Suomessa työttömyys pitäisi jakaa kolmeen kategoriaan:
  -työkyvyttömät
  -työhaluttomat
  -työtä saavuttamattomat”

  Joku kaveri oli vielä mennyt tykkäämään moisesta kommentista. En pystynyt protestoimaan oikealla äänellä oikeassa paikassa, koska kommentoijan asetukset enkä todellakana aio hänen kaverikseen ruveta, joten teen sen nyt täällä.

  Te-Palveluilla on todellakin jo nykyäänkin kolme palvelulinjaa, jotka on järjestetty jokaisen laatikoiksi virkailijoiden työpisteissä. On niillä tietysti virallisetkin nimet, mutta oikeasti ne ovat seuraavat: pelkuruus, ilkeys ja…se kolmas laatikko minkä virastotalon kalustevastaava on ummistanut ruuvinvääntimellä kuulemma säästösyistä. No, olisikohan siitäkin yksi 40 vuotta, kun tuolla viranomaisella oli muukin työllistävä vaikutus kuin itsensä työllistävä sellainen, aiempi työnvälittäjä on nyttemmin lähinnä kontrolli&byrokratian pyörittäjä. Esiin nostettu solvausaalto ei ole mitään uutta, ihmiskäsitys tärvellään aina vallankäyttötarvetta vastaavaksi, sillä sellainen kiusaamislooginen tämä maailma vain on. Valitettavasti.

 14. 14

  sanoo

  Olen jo pitempään lukenut Uuninpankkopojan sinällään ajatuksia herättäviä kirjoituksia. Hieman niissä kuitenkin näkyy kirjoittajan poliittinen näkemys; ja totta kai saakin näkyä omassa blogissaan! Mutta joskus tulee mieleen, että tietty objektiivisuus ja faktatietojen todenmukaisuus mediassa, jota blogikirjoittelukin on, voisi olla paikallaan.
  Uuninpankkopojan tiedot avoimista työpaikoista perustuivat ilmeisesti työvoimaviranomaisille ilmoitetuista vapaista työpaikoista. Työnantajat eivät kaikkia ilmoita työvoimatoimistoille. Tilastokeskuksen viimeisen julkaisun perusteella vapaita työpaikkoja oli runsaat 21 000!
  Lainaus tilastokeskuksen sivuilta:
  ”Avoimia työpaikkoja oli Tilastokeskuksen avoimet työpaikat -tutkimuksen mukaan vuoden 2015 kolmannella neljänneksellä 21 200, joka on suunnilleen sama määrä kuin vuotta aiemmin (20 500). ”

  • 14.2

   Helena A sanoo

   Oli työpaikkojen määrä 10000, 20000 tai 100000, niitä on silti huomattavasti vähemmän kuin (työhön haluavia) työttömiä.
   En tiedä onko itseltä mennyt ohi, mutta onkohan kukaan toimittaja ahdistanut jonkun poliitikon nurkkaan ja vaatinut vastausta tähän yhtälöön?
   Asiasta toki välillä keskustellaan, mutta joka kerta poliitikot kiertää asian. Mitäköhän ne sanoisi suorasta kysymyksestä johon pakko vastata ennen kuin jatketaan muuta keskustelua… Yleistä diipadaapaa?

 15. 15

  Virva Itäranta sanoo

  Tämähän on vain se Rahat köyhiltä rikkaille – kysymyksen lopullisen ratkaisun neljäs vaihe.

  Ensimmäinen oli oikeiston valtaannosto keinolla millä hyvänsä, vaikka valheilla. Hupaisin näistä oli Kokoomuksen nimeäminen työväenpuolueeksi.

  Toinen vaihe oli työllistämiseen ja investointeihin mahdollistavien rahojen saattaminen onnellisesti Paratiisisaarille ja muihin järjestelmän piilopaikkoihin. Yhtenä operaation tavoitteena on työttömyyden kasvu.

  Kolmanteen vaiheeseen kuuluvat oikeistohallituksen kurjistavat leikkaukset, joilla köyhä painetaan kyykkyyn.

  Neljäs vaihe on tämä työttömän syyllistäminen. Työttömästä tehdään kansallinen häpeäpilkku naapurien ja kylänmiesten silmissä, ihmishylkiö, jonka syytä leikkaukset ovat.

  Viides vaihe on juuri tulossa. Työehtosopimusten purulla viedään edut pois ja tuodaan palkka-ale.

  Kuudes vaihe on luultavasti pakkotyö missä tahansa työssä, millä tahansa palkalla ja työajalla. Vajaakuntoisiksi puristetut voivat tehdä ilmaistöitä, kunnes kuukahtavat kehnolla terveydenhuollolla – mikä olisi toivottavaa. Sillä jatketaan maailman tappiin.

  • 15.1

   sanoo

   Kuudes vaihde dystopiastasi saadaan hienosti, kunhan vaan perustulo saadaan aikaiseksi. Perustulolla on jo laaja poliittinen kannatus.

   • 15.1.1

    liisa hirvonen sanoo

    Voisitko perustella jotenkin tai paremmin?

    • 15.1.1.1

     sanoo

     Eikös tämä kuntouttava työtoimintakin pitänyt olla hyvää ja kaunista tarkoittava asia, joka on nyt muuttunut itse perkeleeksi.

     Sen verran on tuota kokemusta ja näkemystä, niin työn ostamisesta kuin myymisestä, että kunhan saadaan ilmainen raha, niin kyllä sitä ilmaista rahaa vastaan tulee velvotteita.

     Sitten vielä tämä minun suosikki lauseeni, Neuvostoliitossa ei ollut työttömyyttä ja siellä oli perustulo jossa veli oli tasa-arvoinen.

     Tämä menee nyt ohi bloginpitäjän agendan, ja tämä ei ole keskustelu palsta. Jos haluat väitellä tästä enemmän, niin vieraile minun sivulla, jos tarpeen, koska väittämäni on yhtä vankkaa peruskalliota, kuin Ben Z:n arviot työttömistä ja työllisyydestä. 🙂

    • 15.1.1.2

     liisa hirvonen sanoo

     Neuvostoliittovertaus on aika hölmö.
     Perustulossa on omat vaaran paikkansa, kriittiset kohtansa, mutta se eroaa merkittävällä tavalla nykyisestä. Onnistuminen riippuu ihan siitä minkälaisen ajattelun pohjalle se rakennetaan.

     Silpputyötä tekevien, osapäivä- ja puolipäivätyötä tekevien, lyhyitä työpätkiä tekevien, määräaikastöitä tekevien ja yrittäjien tilanne muuttuisi sen myötä radikaalisti aivan toisenlaiseksi. Perustuloa saisivat kaikki. Työmarkkinatukea voi hakea vain työttömät, koko ajan on raportoitava vähintään kahdelle eri taholle työttömyyspäivistä, ja se voidaan katkaista milloin mistäkin syystä. Erinomaisen huonosti toimiva systeemi.

     Perustulon kannatus on monissa Euroopan valtioissa kasvusuuntainen. Siitä saattaa jopa tulla jonain päivänä yleiseurooppalainen malli.

     • 15.1.1.2.1

      sanoo

      -Perustulon kannatus on monissa Euroopan valtioissa kasvusuuntainen. Siitä saattaa jopa tulla jonain päivänä yleiseurooppalainen malli.

      Sittenhän toteutuu unelma Euroopan federaatiosta, Neuvostojen liitosta.

      Mutta oikeasti Liisa, mitäs luulet köyhille käyvän, kun perustuloa ehdottelee eräs Nalle W ja äärioikeistolainen JS Hankamäki.

      Idea on hieno, niin oli kommunismkin. Kumpaankaan ihmiskokeeseen en haluasi joutua.

     • 15.1.1.2.2

      liisa hirvonen sanoo

      Kuten sanoin, se minkälaiselle ajattelulle perustulomalli perustuu on oleellista. Onhan näitä, erilaisia malleja tästä asiasta, esitelty. Nallen ja Hankamäen ehdotukset eivät kiinnosta, koska ovat puhdasta yksityisajattelua. Vihreillä ja Vasemmistoliitolla on perusteellisemmin mietityt mallit. Köyhien elinoloihin perustulolla, niissä maissa joissa sitä on kokeiltu, on ollut enimmäkseen myönteinen vaikutus.

      Ja kuten myös sanoin: perustuloon liittyy tiettyjä puolia, joihin on meillä syytä suhtautua varauksella tai kriittisesti. Sosiaaliturvajärjestelmää on uudistettava, joten luulen, että perustulomallia tullaan ainakin kokeilemaan.

 16. 16

  Pekka Rintamäki sanoo

  Hallitus ei pysty luomaan ainuttakaan työpaikkaa, paitsi kasvattamalla ministerien avustajien määrää.
  Tsyskovitsin mielestä työ on sitä, että työttömät lapioivat lunta toistensa nilkoille. Oikeesta työstä hän ei tiedä mitään kun ei ole sitä koskaan tehnyt.

  Hallitus voi luoda edellytyksiä työpaikkojen syntymiselle. Jos tahtoo.
  ”Byrokratian purkutalkoot” olis ihan hyvä juttu, mut se ei tarkoita parkkikiekon ulkonäkösäädösten muuttamista.
  Joka viittii niin googlaa esiin taideteoksen maatalousyrittäjän lomakkeista ripustettuna pyykkinarulle. On muuten aikas pitkä pyykkinaru.

  Kun viimeksi olin töissä, niin työaikaani vahdittiin kellokortilla. Mikäpä siinä, mutta olen silti sitä mieltä, että jos teen työni tai jätän sen tekemättä niin sen pitää näkyä jossain ilman kellokorttiakin? No, duunissa ollessa se tietty helpotti puhelinvaihteen hommia kun näkivät olenko paikalla vai duunimatkalla.

  Kun mut komennettiin ”kuntouttavaan työtoimintaan” niin jaksoin sitä pelleilyä vissiin kolme päivää. Sielläkin oli käytössä kellokortti. Ja päivän tärkein työ oli täyttää lomake, että olen tänään ollut ”kuntouttavassa työtoiminnassa”. Jotenkin ny vaan ei mahdu järkeeni, että jos työaikaa seurataan kellokortilla niin miksi helvetissä minun pitää kirjoittaa sama asia lomakkeelle samalla kun vahdin maalin kuivumista?

  Hyvin pienilläkin asioilla on merkitystä. Jos työtön saa tienata 300 kuussa sen vaikuttamatta tukiin, niin 3600 vuodessa on rahassa ihan sama, mut työttömän kannalta ihan eri asia. Ensimmäisessä tapauksessa tuet menevät uudelleenlaskentaan heti ja maksupäivä muuttuu arvoitukseksi. Jälkimmäisessä tapauksessa voi tehdä viikon työkeikan ihmettelemättä.

  Yrittäjälläkään suurin kynnys palkata joku ei ole se palkka vaan byrokratia joka siitä palkkaamisesta seuraa.

  Tää maa on täynnä pykäliä sääntöjen itsensä vuoksi. Niitä vois purkaa muitakin kuin kampaamoiden erikoisluvan saada olla auki itsenäisyyspäivänä.

 17. 17

  Heikki Sormunen sanoo

  Osa ihmisistä on sitä merkillistä mieltä, että olemassa Oy Suomi AB, ja sitä pitäisi johtaa, kuin yritystä. Nyt maassa on hallitus, joka tosiaankin yrittää toimia tuolla mielettömällä tavalla.

  Ei ole mikään ihme, etteivät suomalaiset yritykset pärjää, kun niitä hoidetaan tavalla, josta SSS-hallitus ottaa oman voimintamallinsa. Eikä Suomi pärjää, kun sitä johdetaan, kuin huonosti pärjäävää firmaa.

  Yrityksissä johdon törttöilyt kaadetaan henkilöstön niskaan ja selitellään sellaisilla sateenvarjokäsitteillä, kuten ”kilpailukyky”, ”kustannustehokkuus” ja ”tehokkuus”. Oikeasti nuo käsitteet ovat pelkkää stiiknafuuliaa. Mitä yritysten johto aikoo tehdä sitten, kun kaikki toiminnot on ulkoistettu, tai myyty ja koko henkilöstö irtisanottu? Sitten ei voi enää ”tehostaa”.

  Käsite ”YT-neuvottelut” on irvokas. Lyhenne tulee sanasta yhteistoiminta. Muka yhteistoiminnassa irtisanotaan satoja ihmisiä. Eilisissä uutisissa sellaisesta ”yhteistoiminnasta” ilmoitti kaksi firmaa. Laiskoiksi, työtä vieroksuviksi lorvijoiksi on joutumassa jälleen muutama sata tulevaa uutta loisijaa.

  Jopa tohtoreitten joukossa on kasvava työttömien joukko. He ovat ilmeisesti päntänneet tutkintonsa motiivinaan laiskuus ja työn vieroksunta.

  • 17.1

   Hans Granqvist sanoo

   Olen Heikin kanssa samaa mieltä. Itse olen tehnyt samaa työtäni jo 21 vuotta.
   Vuosien saatossa on firman omistajat vaihtuneet muutamaan otteeseen.
   Työni olen tehnyt niin hyvin, kuin osaan ja antanut firman eteen kaikkeni, mutta, sitten kun,
   tapahtuukin jotain aivan muuta.
   Lainatakseni Heikki Sormusen kirjotusta:

   ”Yrityksissä johdon törttöilyt kaadetaan henkilöstön niskaan ja selitellään sellaisilla sateenvarjokäsitteillä, kuten ”kilpailukyky”, ”kustannustehokkuus” ja ”tehokkuus”. Oikeasti nuo käsitteet ovat pelkkää stiiknafuuliaa. Mitä yritysten johto aikoo tehdä sitten, kun kaikki toiminnot on ulkoistettu, tai myyty ja koko henkilöstö irtisanottu? Sitten ei voi enää ”tehostaa”.

   Käsite ”YT-neuvottelut” on irvokas. Lyhenne tulee sanasta yhteistoiminta. Muka yhteistoiminnassa irtisanotaan satoja ihmisiä. Eilisissä uutisissa sellaisesta ”yhteistoiminnasta” ilmoitti kaksi firmaa. Laiskoiksi, työtä vieroksuviksi lorvijoiksi on joutumassa jälleen muutama sata tulevaa uutta loisijaa.

   Painotan Heikin sanomaa: ”Yrityksissä johdon törttöilyt kaadetaan henkilöstön niskaan ja selitellään sellaisilla sateenvarjokäsitteillä, kuten ”kilpailukyky”, ”kustannustehokkuus” ja ”tehokkuus”.

   Heikki on aivan oikeassa.
   Henkilöstö on vuosien mittaan tehnyt parhaansa, mutta,,, se ei vaan enää riitä.
   Täytyy saada osakkeen omistajille tuohta!
   Mukavaahan se, mut, nekin tuotot teille, hyvät naiset ja herrat, on tehty nimenomaan ,,,
   duunarin selkänahasta.

   Aikoinaan oli erään suuren firman ”mottona” ainakin osa,,,
   Avoimuus, rehlisyys jne.
   Vastuullisuus on arvoja, sitoutumista ja ennen kaikkea tekoja ym, ym.

   Duuarit ne on näitä teidän arvoja noudattanu useat vuodet!
   Raataneet oman, sekä teidän etujenne mukaisesti.
   Nyt, kun firma ”tuottaa tappiota” verrataan tulosta ed. vuoteen jolloin firmalla meni paremmin ja tänä vuonna tulikin ”tappiota” X euroa, vaikkka tulos on kuitenkin plussaa, niin ihmettelen tätä YT- käytäntöä kokonaisuudessaan!?

   (Perusteet: esim: TALOUDELLISET ja tuotannolliset syyt)
   Nämä kaksi asiakokonaisuutta pitäisi erottaa kokonaan toisistaan!
   Ymmärrän tuotannolliset syyt! Mutta, taloudelliset? Jos, firma tekee kuitenkin + tulosta!?

 18. 18

  Hans Kallberg sanoo

  olisin kommentoinut asiaa esimerkin ja linkin avulla mutta sitä ei julkaistu.
  moni työttön joutuu pakolla olemaan te toimiston listoilla vaikka sinne ei kuuluisi, mutta muuten toimeentuloa ei ole edes peruspäivärahan vertaa. monella työttömällä on lausuntoja työkyvyttömyydestä mutta kelan tai eläkevakutusyhtiön vakutuslääkäri kumoaa lausunnot ilman perusteita. yksi vakuutuslääkäri voi kävellä kymmenien erikoislääkärien lausuntojen yli ja saada oman mieliteensä yhdeksi ja ainoaksi totuudeksi. vakuutuslääkärin käyttämä peruste ”ei, ei myönnetä” tai ”jokin muu kiputila tai sairaus” riitä muiden lausuntojen kumoamiseen. vakutuslääkärin kun ei tarvitse vannoa mitään kunnian ja oman tunnon kautta. asia on eduskunnan tiedossa mutta poliittista halua muutokseen ei juuri ole. eduskunnan keskustelualoite 4/2013 jari lindström asia kerrotaan kokonaisudessa kuten esiin tulevat ongelmat. tämä maan tapa toimia, ja osasta omaa tarinaani ÄSV blogissa (google haku Hans Kallberg osa 3) jossa kerrotaan maan tapa ja kuinka toimii vakuutuslääketiede vs. todellinen lääketiede.
  eduskunnan siunaamana vastuuvakuuttajat jättävät vastuitaan yhteiskunnan maksettaviksi, tämä tulon siirto maksa veron maksajile joka vuosi pari miljardia euroa. edes vasemisto puolueiden mielestä ei ole ongelmaa siinä että yhteiskunnan rahaa jaetaan surutta yksityisille vakuutussijoittajille ja vakuutusyhtiöiden asemaa parannetaan samalla kun vammautuneiden asema heikkenee entisestään.

 19. 19

  Teemu Laitinen sanoo

  Yksi keino lisätä työllisyyttä on korottaa veroja ja palkata ihmisiä töihin sinne, missä niitä tarvitaan: eli vanhustenhuolto, opetus, sosiaaliala ja terveydenuolto. Ja nimenomaan valtion tai kunnan palvelukseen. Edelliset hallituksethan ovat laskeneet verotusta ja työpaikkoja on syntynyt puhelinmyyntiin, joissa yritetään myydä lehtiä sokeille mummoille ja vastaavaa.

  • 19.1

   sanoo

   Edelleen sitä mieltä, että jollei jatkuvaa talouskasvua ole, niin kaikkien ei (nykysysteemillä) tarvitse tehdä ”työtä” . Työllistäminen vanhustenhuolto-, sosiaali-, terveydenhoito-, ja erilaiset aputyöt eivät lisää ”tuotantoa” mutta tarjoaa työtä (kansalaispalkkarahoilla?) niille, jotka työtä haluavat. Tuottavuuden kannalta kaikkien ei tarvitse töitä tehdä… Ympäristö- ja mielenterveyssyistä töitäkin saisi olla.
   Kestäähän (kansan)talous nykytilankin… vaikka kapitalisti toisin (yrittää) todistaa.

   Pääseehän noista lehdentarjoajista, kun sanoo näkönsä heikenneen (aikaa myöten meikäläisen ulkonäkö tosiaan on huonontunut). Antaa tulla vaan, tykkään lehdistä, nehän lakkaa tulemasta kun en maksele – auttaa sekin…

 20. 20

  Joni Jurmu sanoo

  Mitä hallitus aikoo tehdä maassa villinä rehottavalle työttömien käyttämiselle palkattomana orjatyövoimana? Ei varmasti mitään, muuta kuin edellene pahentaa tilannetta. On uskomatonta että sivistysvaltiossa joutuu vielä vuonna 2015 tätä samaa asiaa jauhamaan.

  • 20.1

   Teemu Karvonen sanoo

   Zykovitsihän haluaisi laittaa kaikki työttömät kuntouttavaan työtoimintaan. Sanoi ihan ääneen viime vuonna eräällä eduskunnan kyselytunnilla. Oi että näitä ”työttömien auttajia”.

   Tottakai ääntä on pidettävä, että huomio kääntyy pois omista tekemisistä. Mites se menikään se Kokoomuksen vaalirahoitushommeli, vähin äänin lakaistiin asia maton alle piiloon.

 21. 21

  Joni Jurmu sanoo

  Korjaan, vuonna 2016. Mutta sama meno jatkuu, ”yllättäen”.

 22. 22

  seppo honkakoski sanoo

  Moraali on kyllä kadonnut ja samalla on kadonnut empatia ja huonompiosaisten auttaminen, se ei suinkaan ole kadonnut työttömiltä tai muilta vähävaraisilt, vaan poliitikoilta ja heidän vaalilaskunsa maksavalta eliitiltä. Kehutaan ettei suomessa ole korruptiota, mitä muutakaan se miljoonien eurojen vaalirahoitus näille ostetuille poliitikoille,jotka ajavat vain rahoittajiensa etua. Sen lauluja laulat kenen leopää syöt.

 23. 23

  Saku Timonen sanoo

  Muistutan, että kommentointi on sallittua vain omalla etu- ja sukunimellä. Harmittaa, kun jouduin poistamaan muutamia hyviä kommentteja nimettömyyden takia, mutta samat säännöt kaikille.

 24. 24

  Valde Hirsi sanoo

  Saku Timosen kirjoitukset ovat pääosin ihan asiaa, mutta tässä työttömyysaiheessa näkökulma on hiukkasen yksipuolinen.

  Olisi ihan paikallaan ehkä tunnustaa, että työttömien joukossa on myös työkykyisiä henkilöitä, joilla ei ole mitään halua työllistyä. Ei edes vaikka se työpaikka olisi normaalisti palkattu ja sata varma. Joillekin on myös kovin uusi asia, että työhön voidaan vaatia koulutusta ja se ei ole työmarkkinoiden eikä työnantajien vika.

  Valitettavasti monet muut työtä etsivät, itseään kouluttavat, ammattitaitoiset ja toimeliaat ihmiset, jotka nyt vain sattuvat kärsimään työpaikan puutteesta, leimataan laiskureiksi tämän marginaaliporukan takia.

  On myös heitä, joilla puoliso elättää tai on muita bisneksiä joilla tulee toimeen. En keksi yhtään puolustavaa sanaa, miksi yhteiskunnan tulisi maksaa työttömyysetuutta tällaiselle henkilölle, joka tulisi muutenkin aivan hyvin toimeen. Myös heitä on. Ei paljon, mutta kuitenkin on.

  • 24.1

   liisa hirvonen sanoo

   Valde Hirsi,
   Jos joku haluaa rampata omasta halustaan työttömän kivistä kujaa pitkin, niin mitä se ketään toista häiritsee? Jokainen voi kokeilla, jos kateus alkaa oikein kovasti piinata. Silloin ainakin luulot karisisivat monilta, jotka uskovat sossusatuihin. Joillekin voisi toden kokeminen tehdä ihan hyvää.

   • 24.1.1

    Valde Hirsi sanoo

    Kyllä se minua veronmaksajana häiritsee. Jos haluaa olla oloneuvoksena, niin sitten jokainen maksaa oman olemisensa itse.

    Korostan puhuvani nyt täysin työkykyisistä ihmisistä, jotka ovat tehneet tietoisen päätöksen, että eivät hakeudu työmarkkinoille, koska taloudellinen tilanne on sellainen, että ei tarvitse välttämättä tehdä työtä.

    Sossutarinat erikseen, ovat suurimmalta osin aivan puppua.

    • 24.1.1.1

     liisa hirvonen sanoo

     ”Kyllä se minua veronmaksajana häiritsee. Jos haluaa olla oloneuvoksena, niin sitten jokainen maksaa oman olemisensa itse. ”

     Sellaista yhteiskuntaa en toivo, jossa ”jokainen maksaa oman olemisensa itse”. Koska se tarkoittaisi sitä, että sosiaaliturva romutettaisiin kaikilta. Tätä on hyvä jokaisen miettiä, omalta kohdaltaan: sosiaaliturva takaa jokaiselle (niin rikkaille kuin köyhillekin) erilaisissa elämänvaiheissa yhteiskunnan tukia ja etuuksia.

     Työttömät kantavat suurta taakkaa tästä yhteiskunnasta, myös veronmaksajina. Ehkä voisit ajatella asiaa hitusen myös siltä kantilta? Työttömyys kuuluu taloussysteemiin jota meillä toteutetaan, se on kiinteä osa sitä, eikä siitä ei päästä eroon leikkaamalla työttömiltä sosiaaliturva.

    • 24.1.1.2

     A. E. Salminen sanoo

     Monet työttömät ovat myös nykyisessä tilanteessa voineet lopettaa hakeutumisen työmarkkinoille sen takia, että ovat huomanneet sen täysin hyödyttömäksi, kun eivät pääse töihin. Työllisyystilanteen parantuessa he voivat aktivoitua uudelleen.

     Jotkut ihmiset tietävät itse, ettei heidän fyysinen tai psyykkinen kuntonsa kestäisi liian kuormittavassa työssä, vaikka heillä ei siitä virallista todistusta olisikaan. Heidän hakeutumisensa töihin tulisi todennäköisesti veronmaksajalle kalliimmaksi, kun seurauksena olisi työkyvyttömyyden lisäksi sairaalamaksuja ja vastaavia.

     Kyseessä on siis muutkin syyt kuin vaan taloudelliset. Niitäkin varmaan on, mutta kannattaa miettiä, onko mahdollisesti parempi maksaa näille ”lusmuilijoillekin” korvauksia vai käyttää paljon niitä verorahoja löytämään ne harvat ”kunnollisten” joukosta, varsinkin kun ei ole edes kehitetty mitään toimivia menetelmiä lukemaan ihmisten aivoista heidän todellisia aikomuksiaan ja motiivejaan.

     Miksi joillekin ihmisille on mieluisampi se vaihtoehto, että ne työttömät, jotka eivät halua töihin, pakotetaan niihin ja työtä haluavat saavat olla työttöminä, verrattuna siihen, että ensin yritetään saada työttömistä työhaluisimmat töihin? Miksi mahdollisimman monen pitää olla mahdollisimman onneton? Se ei vastaa omaa käsitystäni oikeudenmukaisuudesta.

     Hyödyllinen yhteiskunnalle voi sitä paitsi olla muutenkin kuin olemalla palkkatyössä (tai yrittäjänä). Turhan ja/tai tuottamattoman työn teettäminen vain sen takia, että ”näyttäisi hyvältä” tulee myös paljon kalliimmaksi kuin perusetuuksien maksaminen mitään tekemättömille.

  • 24.2

   Minna Ylitalo sanoo

   Viime kesänä herätti kohua myös tapaukset tyyliin ”Ei kannata mennä töihin. Ensin on irtisanomispaketti, sen jälkeen alkaa ansiosidonnainen ja pian alkaa purjehduskausikin”.

 25. 25

  sanoo

  Hieman ihmettelen, ovatko (lähes) koko ikänsä poliitiikkoina verorahoin itsensä elättäneet ihmiset oikeat henkilöt arvostelemaan sitä, etteivät todella monet työllisty.

  Varmasti on mukana vapaamatkustajia, mutta tässä pitäisi perustella asiat paremmin eikä soimata yleisesti työttömiä. Suomen talous on nin kuralla, että moni ammattitaitoinen ja koulutettu ihminenkin on nyt työttömänä. Epämääräinen vihjailu kotona makaamisesta ei paranna ilmapiiriä.

  Näistä poliitikoista moni on ollut luomassa Suomen järjestelmää, jonka ongelmista he nyt työttömiksi joutuneita syyttävät. Esimerkkinä voi mainita vaikka sen, että suomalaiset asuvat pääasiassa omistusasunnoissa suurilla asuntolainoilla, mikä tekee työn perässä muuttamisesta hyvin vaikeaa.

 26. 26

  Jore Puusa sanoo

  Justiinsa. Täsmälleen.
  Pikku nyanssi.
  Kuka äänesti hallituksen valtaan.
  Me.

  • 26.1

   Jore Puusa sanoo

   Oho…unohtui.
   Kuka äänestää seuraavan hallituksen valtaan?
   Muistaakseni me.

   • 26.1.1

    Hans Kallberg sanoo

    en ainakaan minä. tai siis äänestin mutta en tämän moisen politiikan puiolesta ja varmaan aika harva olisi äänestänyt nykyistä kokoonpano jos totuus olisi ollut tiedossa. meinaan, että ennen vaaleja ja oppositiossa oli puheet, teot ja toiminta jotain ihan muuta kuin nyt harjoitetaan. valheella ovat edustajat nyt nousseet valtaa ja sama valheellinen hallitus johtaa maata. keskustan teesit ennen vaaleja voi lukea isän pikajuna blogista. harmi kun linkkien lisääminen on kielletty

 27. 27

  Rauno Kallinen sanoo

  Hyvä Saku.
  Tätä kritiikkiä tiedonvälitykseen kaivataan. Suuret mediat kun nuolevat Sekoomusta/EK:ta.
  Toki luonnollista. Ei purra kättä joka ruokkii……
  Jos se työttömän asema on niin hienoa eikun irtisanoudutte kaikki arvostelijat. Ilmoittaudutte TE-toimistoon. Siitä se lähtee hulpea elämä…………
  Varoituksen sana: Katuminen onkin lievästi sanoen mahdot… hankalampaa.
  Suosittelen kokeilua meidän elätettäv… eikun kansanedustajille. Vaikka ansiosidoinnaisen keskituloilla aluksi.

 28. 28

  Antti Helin sanoo

  Koko länsimainen palveluyhteiskuntahan on päinvastoin koko ajan menossa kohti tilannetta, että teknologia vie työpaikat. Tämä on julkisella sektorilla hallituksenkin julkilausuttu tavoite: teknologian avulla vähentää työtä tekevien määrää. Sellaista Suomea, jossa kaikki työkykyiset ovat työssä ja saavat siitä tarpeeksi rahaa elääkseen, ei luultavasti enää koskaan nähdä. Koko järjestelmä pitää miettiä pohjiaan myöten uusiksi siitä näkökulmasta, että ihmistä ei voi enää edellyttää tekemään työtä, jonka korvaukseksi markkinatalous määrittelee tietyn määrän rahaa, jotta hän olisi yhteiskunnan silmissä hyveellinen.

  Olemme menossa kohti sitä tilannetta, josta filosofit aikanaan haaveilivat: raatamista ei enää tarvita, koska teknologia tekee työn ihmisen puolesta. Mutta utopian sijaan lopputuloksena onkin dystopia, koska työstä on tullut itseisarvo.

 29. 29

  Feisal Thomas sanoo

  Asiani on mielestäni siksi merkittävä että syyllistyn tässä nyt kommentoimaan täysin blogiotsikon vierestä. Pahoittelut siitä heti alkuunsa.

  Olin hieman pettynyt ettei Timonenkaan juristin koulutuksen saaneena halunnut tänään käsitellä blogissaan sanallakaan eilistä kuoliaaksi vaiettua uutispommia – James Hirvisaaren vapautumista esitutkinnalta kirjoituksestaan joka se oli kuin koulukirjaesimerkki lain kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tunnusmerkeistä.

  http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/poliisi-james-hirvisaari-ei-kehottanut-ketaan-rikokseen/2212230?pwbi=61aead2fe81c0279772a0a5e64174bda

  Kalskeen perustelu tutkinnan keskeyttämiselle, ainakin lehtitietojen mukaan oli Hirvisaaren pidättäytyminen rikokseen kehottamisesta, jota sellaista tutkinta- ja syytekynnyksen ylittymiseen, saati tuomioonkaan ei kylläkään vaadita. Epämiellyttävää huomata ettei asia tunnu kiinnostavan tässä maassa ketään, vaikkakin apulaisvaltakunnansyyttäjä antoi juuri mandaattinsa täysimittaiselle vihan lietsonnalle vähemmistöjä vastaan.

  • 29.1

   Saku Timonen sanoo

   Olet kyllä oikeassa, asiaan olisi pitänyt kiinnittää enemmän huomiota. Oletan kuitenkin, että Hirvisaari jatkaa nyt entistä rajummin ja päätyy uudelleen esitutkintaan. Palataan sitten asiaan.

   • 29.1.1

    Feisal Thomas sanoo

    Kommentoinpa nyt vielä kerran off-topina ettei ole mitään syytä olettaa enää Hirvisaarenkaan joutuvan minkäänlaiseen tutkintaan Kalskeen linjattua vain kehottamisen rikokseen täyttävän tätä nykyä lain tunnusmerkit. Lain tarkoittamaa kiihottamista kansaanryhmää vastaan ei Hirvisaari ole misssään vaiheessa lopettanut ja lain hengen mukaiset tuomioon vaadittavat tunnusmerkit täyttyvät jo usean kirjoituksensa osalta tämän uusimman esitutkinnan esiselvittelyn aloittamisen jälkeenkin.

    Itse näkisin ettei laki kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ole enää käytännössä voimassa, eikä tilanne ko. lain uuden, lakia kunnioittamattoman tulkinnan osalta muutu, ainakaan ennen kuin apulaisvaltakunnansyyttäjästä itsestään aloitetaan esitutkinta.

 30. 30

  Tero Salonen sanoo

  Työttömien leimaaminen ja syyllistäminen hankaloittaa työkykyisten työttömien työelämään paluuta. Heidät on mm leimattu sairaaksi, jota moni työnantaja ei katso hyvällä. Mielestäni leimaajilla eli työntekijöillä on tässä asiassa peiliin katsomisen paikka. Te itse poraatte vero eurojen perään, mutta silti omalla toiminnallanne vaikeutatte työttömien työllistymistä. Työttömien leimaamisella ja syyllistämisellä he eivät työllisty, mikä luulisi olevan kaikkien tavoite.

  Sori saku kun en huomannut aiemmin laittaa asiaa nimelläni.

 31. 31

  Tero Salonen sanoo

  Törmäsin tänään kommenttiin että työttömyys johtaa työkyvyttömyyteen. En ole asiasta samaa mieltä. Monet työttömistä urheilevat ja heillä on terveelliset elämän tavat. Hyviä harrastuksia ja sosiaalinen elämä muutenkin kunnossa. Ihmisten elintavat eivät ole yhteydessä statukseen työssä tai työtön. Tuonkin asian vaan pitäisi järki sanoa. Hyviin elämäntapoihin tulee ihmisiä kannustaa, mutta sillä ei ole mitään yhteyttä työelämän statukseen. Toisella ihmisellä on huonot elintavat myös työtätekevien joukossa. Yleensä herroilla se vasta isomaha onkin☺

 32. 32

  Marko sanoo

  Yksi kummallinen ja järjetön toimintatapa on ilmeisesti saanut työpaikkailmoittelun häviämään MOL.fi:stä nimittäin työtarjoukset. Työttömille osoitetaan työpaikkoja, joita on haettava tai muussa tapausessa päivärahan maksatus katkaistaan heti. Tästä johtuen alueilla, joilla on vähän uusia avoimia työpaikkoja, laitetaan kaikki paikkakunnan työttömät hakemaan sitä. Vain yksi voi saada paikan ja työnantajan salapoliisityöksi jää kuka on hakenut paikkaa omasta halustaan ja on aidosti motivoitunut ja kiinnostunut siitä ja kuka hakee siksi, että hakeminen oli pakollista. Olen kirjoittanut aiheesta blogiini: http://mrantaiso.puheenvuoro.uusisuomi.fi/209360-tyotarjoukset-mista-todella-on-kyse

 33. 33

  Markku sanoo

  Kyllä kuntouttava työtoiminta voi olla hauskaakin. Mikä olisi Benille mieluisampaa kuin katsella pellolla kirmaavia työttömiä maataloustöissä. Varoitus sarkasmia.

 34. 34

  Tero Tilus sanoo

  Elämme aikaa työn jälkeen. Emme vain ole sitä vielä hyväksyneet. Vaatimus lunastaa olemassaolonsa tarkoitus tuottamalla vastikkeellisesti palveluita tai hyödykkeitä on aikansa elänyt ja muuttunut haitalliseksi.

  Millainen on toimiva yhteiskunta työn jälkeen? En tiedä. Olen aika vakuuttunut, että monikin on miettinyt. Kuuntelisin heitä mieluusti. Toivottavasti päättäjämme kuuntelevat jo. (ei tosin siltä tunnu)

 35. 35

  työkokeilija sanoo

  Varsin mukava lukea kerrankin kirjoitus johon yhdyn 100%. Piristävää vaihtelua tälle maahanmuuttoasialle (jossa olen eri mieltä kanssasi). Kallis asuminen on ainakin itseni lannistanut jäämään suosiolla masentuneeksi pitkäaikaistyöttömäksi jonka arkea muutaman kuukauden työkokeilujaksot piristävät välillä.

  Ei mulla ole kuin yksi pyyntö: Antakaan mulle lähes ilmainen asuminen niin menen tekemään mitä tahansa hanttihommaa millä palkalla tahansa. Nyt vaan ei oikein innosta mennä tekemään 1500e/kk palkalla töitä jos vuokra on jo kohta 900e/kk. Jos olis vuokra 200e/kk niin jäis käteen rahaa jota voisi sitten käyttää palveluihin, niinkuin ravintoloihin jne.

  Kaiken lisäks toi Saton syksyllä julkistama idea 20 neliön yksiöistä 500e vuokralla on todella väärä suunta. Orjuutetaan ihmiset ja alistetaan ne asumaan epäinhimillisesti. Nyt on 2010 luku eikä mikään 1900-luvun alun pula-aika!

  Kiitos, ei mulla muuta.

 36. 36

  Saku Mäkelä sanoo

  Aika harvoissa käsissä on työpaikkojen luominen – me loput kilpailemme työpaikoista. Tottakai yksittäinen ihminen voi nostaa mahdollisuuttaan työllistyä, mutta työpaikkojen määrää se ei lisää. Joku saa ja moni muu jää ilman.

 37. 37

  AMK sanoo

  Jahka kerkeet otat kai kantaa Orvon mielenpiteeseen maahanmuuttajat töihin pienemmällä palkalla.Koska ihan oikeesti suomalaisetkin sitä jo tekevät nimekkäällä kuntouttava työtoiminta.Eivät ole olleet soini eikä STTK tähän malliin moksistaanmikä on kun heräsivät???
  En kirjoita omalla nimelläni vois olla seuraukset minulle tuhahollisia.Ihan oikea ihminen olen…???

  • 37.2

   AMK sanoo

   Orpo ei taida olla joko on tyhmä tai halua olla tietävinään kuinka työttömiä ”työllistetään”nyky suomessa olisin kirjoittabut kuntouttava työtoiminta missä työttömiä työllistetäään mutta palkka vain puuttuu rahat jotka saa ovat 20 prosenttiaveroa elikkä työmarkkinatuki.Kuinka ministeri voi olla niin ulkona asioista ja silti päättää kansalaisten asioista.No sehän tietenkin on ylen tavallista hehän katsovat vain omiin pöksyihinsä ja mitä navan ympärillä pyörii.