Kahden lajin klovneja

Eilen Tampereella nähtiin kaksi eri ryhmää klovneja, joista vain toinen ottaa itsensä vakavasti. Tämä vakavasti itsensä ottava porukka on julistautunut kansan syvien rivien ääneksi, joka isänmaallisesti puolustaa suomalaisia naisia raiskaajamamuilta ja vaatii rajoja kiinni. Heille nauraa nimellä Loldiers of Odin toimiva pellejoukko. Poliisi asemoi itsensä ihan viran puolesta keskelle pitämään nämä kaksi ryhmää erillään toisistaan.

Ei se ihan putkeen mennyt, kuten jutusta näkyy. Loldiers of Odinin pellet eivät muistaneet, että poliisin ketjun läpi ei rynnätä ja poliisin antamia määräyksiä on toteltava. Joka tapauksesa he saivat tilanteen näyttämään poliisin kannalta naurettavalta ja niin lienee ollut tarkoituskin. Poliisi turvaa äärioikeiston ihmisvihaa tihkuvan mielenosoituksen ottamalla tikkareita jakavat klovnit kiinni

.loO

Pysäytyskuva Loldiers of Odinin videosta

Entäpä sitten se toinen pelleporukka? Heitä luonnehti heidät paikan päällä nähnyt historioitsija Jussi Jalonen Facebookissa mm. näin:

Paikalla tietysti olivat tavanomaiset epäillyt. Lehdon Seppo lampsi paikalle varhaisessa vaiheessa ja hailasi ystävällisesti vasemmalla kädellään. Elovaaran Klasu näytti niin ikään pyörivän kuvioissa. Kaikkia liikkeen sankareita en tunnistanut, mutta habitus ei ollut järin konservatiivisesta päästä. Muuan jannu talsi paikalle kirjaimellisesti perse paljaana, eli pakkanen on selvästi lauhtumaan päin. Parit palapelihousut ja yhden katupartiotakin havaitsin, tai mikä helvetin logo lie sen pusakan selässä sitten ollutkaan. Soihtukulkueen ”soihdut” näyttivät nekin aika onnettomilta, aluksi katsoin että pyörivätkö siellä jotkut pitkävartisten takkasytkärien kanssa.

Rajat kiinni -soihtukulkueen järjestäjinä olivat nettimaailmasta tutut äärioikeistolaiset hörhöt, natsit ja pitkän linjan häiriköt. Joistain heistä voisin kertoa paljonkin, mutta en nyt jaksa. Jos kiinnostaa, niin kirjoittakaa blogin hakukenttään vaikkapa Leon Degrelle, Klaus Elovaara tai Jani Salomaa.

Naurettaviahan nämäkin klovnit ovat, mutta heitä on pidetty liian kauan pelkästään naurettavina. He itse ottavat itsensä kuolemanvakavasti ja niin ovat ruvenneet ottamaan yhä useammat kuralle säikytellyt kansalaisetkin. Meillä suomalaisilla näyttää olevat tarve pelätä jatkuvasti jotain. Aina täällä on susia ja ryssää pelätty, mutta nyt on jo vuosikausia lietsottu maahanmuuttajien pelkoa. Viime syksynä alkanut turvapaikanhakijoiden määrän lisääntyminen on saanut pelon nousemaan hysteerikseksi.

Tähän irrationaaliseen pelkoon haetaan lohtua ja turvaa katupartioista, Rajat kiinni -ryhmistä ja niihin myötämielisesti suhtautuvista poliitikoista. He ovat nähneet kansalaisten pelossa elämänsä tilaisuuden, suoranaisen elinehdon itselleen. Moni perussuomalaisten kansanedustaja ei olisi eduskunnassa ilman hysteerikseksi säikyteltyä kansanosaa eikä heitä kiinnosta vieläkään mikään muu kuin maahanmuuttajavastaisuus. Vai onko joku kuullut esimerkiksi Ylen ajakohtaisohjelmien suosikikseen nostaman Laura Huhtasaaren puhuvan koskaan mistään muusta kuin maahanmuuton haitoista? Osaavatko nämä kansan valitut edes puhua mistään muusta?

Tämän hysteria seurauksena on päädytty jakomielitautiseen ”ääripäistä” puhumiseen, jossa toinen ääripää vaatii perustuslain ja kansainvälisten sopimusten takaamaa ihmisoikeuksien kunnioittamista ja toinen pakkosterilointia, pakolaisten karkottamista ja suvakkihuorien raiskaamista ja tappamista.

Ja siinä välissä seisoo poliisi.

12552776_10205679705778144_5321957671633827732_n

***

Kommentoini on sallittu vain omalla etu- ja sukunimellä ja silloinkin on oltava asiallinen. Kaikki epäasiallisuudet tullaan poistamaan selityksittä.

Kommentit
 1. 1

  Mikko Laaksonen sanoo

  Itse lisäisin tähän blogipostaukseen seuraavaa: Tampereen soihtukulkueen järjesti Rajat kiinni – ryhmä. Sen fb-ryhmässä tehdään jatkuvasti vakavahkoja rikoksia, kuten kehotetaan julkisesti rikokseen murhista alkaen sekä kiihotetaan kansanryhmää vastaan. Tietääkseni poliisi ei ole selvittänyt, mitkä ovat ryhmän yhteydet vastaanottokeskusten tuhopolttoihin. Mikäli poliisi tekisi töitään, se olisi voinut tarkistaa, onko soihtumarssilla esim. fb-ryhmän ylläpitäjiä ja pidättää heidät näiden rikosten tutkintaa varten. Tai poistaa kulkueesta, onhan selvää että julkisesti rikokseen kehottavat saattavat vaarantaa yleistä järjestystä kehottamalla mielenosoituksessa julkisesti rikokseen

 2. 2

  seppo mahkonen sanoo

  Koko pakolaiskeskustelu on niin sivuraiteella kun vain voi. Katselin viimeeksi tänään tilastokeskuksen väestötilastoja. Suhtautuminen pakolaisiin olisi syytä muuttaa ja nopeasti. Suomen ongelma on että väki vanhenee vauhdilla. Miesten keskiikä 40.7 ja naisten 43.5. Naimattomia melkein 50%. Huoltosuhde käy raskaammaksi vuosi vuodelta. Jos turvapaikan saaneita ei kotouteta nopeasti, mitkään yhteiskuntasopimukset ei kata kuluja. Jo nyt suomessa asuu työperäisiä maahanmuuttajia suuria määriä. Jos nämäkin säikytellään täältä pois, ei tänne tule muitakaan. Suomalaisia on euroopan asukkaista 0.5%. Ketään ei kiinnosta meidän ongelmat siinä vaiheessa kun paska on jo housuissa. Ilmapiirin kiristyessä se osa kansaa joka työllistyy muuallakin, häipyy.

  • 2.1

   Saku Mäkelä sanoo

   Huoltosuhde on kyllä heikentynyt kymmeniä vuosia, mutta tilanne ei parane pakolaisten vastaanotolla. Tilastot kertovat karuja lukemia. Esimerkiksi Suomessa vuosia asuneiden työikäisten irakilaisten työllisyysaste on alle 50%. Turvapaikanhakijoista ei ole huoltosuhteen pelastajaksi. Minun mielestäni ei kannata yhdistää pakolaisuutta ja huoltosuhteen parantamista, koska se ei toimi. Pakolaisten vastaanottoon on vain humanitaariset syyt.

   Kirjoitit kotoutuksen tärkeydestä. Suomessa on aika raskas kotoutumiskoneisto, joka ei tähän asti ole kovinkaan kummoisesti toiminut. Miten kotouttamista voitaisiin tästä parantaa, en tiedä. Muutoksia tarvitaan joka tapauksessa.

  • 2.2

   Antti Helin sanoo

   Ihan kuin ns. kantasuomalaistenkin työttömyyteen, maahanmuuttajien työttömyyteen on yksi ainoa selvä lääke: lisää työpaikkoja, joista saa palkkaa, jolla tulee toimeen. Jos työttömiä on tuhansittain, ja heissä on Tuomaksia ja Liisoja, niin Muhammedien ja Zarojen hakemukset päätyvät kyllä roskakoriin. Työpaikkoja taas ei ole, koska kotimaista kysyntää näivetetään tulonsiirtoja leikkaamalla, julkisen sektorin työntekijöitä irtisanomalla, lähettämällä yritysten veronalennukset paratiisisaarille ja pelottelemalla kansalaisia olemaan kuluttamatta.

   Huoltosuhde ei korjaannu yhtään mihinkään, vaikka meillä olisi yhtäkkiä maassamme 200 000 ylimääräistä 25-30-vuotiasta koulutettua suomea äidinkielenään puhuvaa ihmistä, jos heille ei anneta mahdollisuutta osallistua yhteiskuntaan.

   Meillä on edessämme vielä Latvian kaltainen diaspora – julkisen talouden matokuuri johti siihen että valtava määrä nuoria, koulutettuja, kielitaitoisia ihmisiä muutti maasta. Yliopistoissa onkin tämä jo alkanut.

 3. 3

  Kimmo Nykänen sanoo

  Ensinnäkin Uuninpankkopojalle itselleen: ”…Vai onko joku kuullut esimerkiksi Ylen ajakohtaisohjelmien suosikikseen nostaman Laura Huhtasaaren puhuvan koskaan mistään muusta kuin maahanmuuton haitoista? ..”
  Oletko joskus suvakkien kuullut puhuvan maahanmuuton haitoista. Uskoisin että kansainvälisessä ilmapiirissä kasvanut Laura osaa puhua myös maahanmuuton hyödyistäkin, mutta myös toimittajien kysymykset voivat olla ohjaavia.

  Seppo Mahkonenko uskoo että turvapaikanhakijat ovat ratkaisu huoltosuhteeseen? Eiköhän pitäisi panostaa oikeasti työperäiseen maahanmuuttoon, eli JOT-ajatteluun samalla tavalla kuin suhtaudutaan omaan työväkeen, jota mm. ikärasismin varjolla työnnetään poies työelämästä.

  Mikko Laaksonen: Jos olet sitä mieltä että jossain fb-ryhmässä on tehty rikoksia, niin tee ihmeessä rikosilmoitus asiasta, etkä täällä nillitä ja yritä saattaa toisia kanssaihmisiä arvelluttavaan valoon. Kai silläkin on joku rajansa että toisia väittää rikollisiksi ilman vakavaa näyttöä, ai niin mutta Uuninpankkopojankin mielestä se lienee sallittua…?

  • 3.1

   Antti Helin sanoo

   Hesarissa oli jokunen kuukausi sitten artikkeli yhdysvaltalaisesta kahden korkeakoulututkinnon miehestä, joka yritti vimmatusti saada Suomesta töitä, mutta jota yksikään yritys ei suostunut palkkaamaan. Työperäisessä maahanmuutossa tämän hetken trendi on saada tänne mahdollisimman paljon halpatyöntekijöitä kuten siivoojia, juuri niitä töitä joita – TES:in mukaisella palkalla – voisivat tehdä turvapaikanhakijat tai jo turvapaikan saaneet. Kielitaidoton työnantajastaan riippuvainen tekijä kun ei uskalla perätä saataviaan tai oikeuksiaan samalla tavalla kuin ihminen, jonka ei tarvitse lähteä takaisin jos työpaikka menee alta.

 4. 4

  Pertti Lampola sanoo

  Onko Laura Huhtasaarelta kysytty mistään muusta kuin maahanmuutosta? Ja jos on, onko se silti jatkanut maahanmuutosta puhumista?

  Ja missähän yhteydessä nää lodiersit ovat vaatineet ”perustuslain ja kansainvälisten sopimusten takaamaa ihmisoikeuksien kunnioittamista”? Niiden ainut tarkoitus on saada nuo odin-urpot suuttumaan, tilanne kuvattua kameralle ja julkistaa miten väkivaltaista sakkia ovat. Olen erittäin yllättynyt etteivät ole siinä vielä onnistuneet, en nimittäin pidä minään järjen jättiläisinä noita odinistejakaan.

  • 4.1

   Saku Timonen sanoo

   Onko Laura Huhtasaari oma-aloitteisesti puhunut koskaan mistään muusta kuin maahanmuutosta? Sitä evoluution kiistämistä ei nyt lasketa mukaan.

   En ole sanonutkaaan klovnien vaatineen perustuslain ja kansainvälisten sopimusten takaamaa ihmisoikeuksien kunnioittamista. Minä sitä olen vaatinut ja sen takia minut on uhattu monta kertaa tappaa.

 5. 5

  Mirjami Virtanen sanoo

  Tampere-talon edessä seisoi raiskattu isoäiti, tapaus 20.12.2015, Tampereella, Tullintorilla.

  Kukaan ei tunnu tietävän tapauksesta mitään muut kuin tämä Rajat kiinni – porukka. Onko siitä uutisoitu ollenkaan?

  • 5.1

   Mark Andersson sanoo

   Jos varsinkin joku mamu olisi raiskannut jonkun isoäidin, media olisi tasan varmasti uutisoinut siitä, ellei mummo itse olisi pitänyt tapausta salassa. Varsinkaan viime aikoina media ei todellakaan ole salaillut ensimmäistäkään mamu-rikosta – sen sijaan kantasuomalaisten rikoksista (varsinkaan raiskauksista) harvemmin uutisoidaan, koska ne eivät sitä mainonnalle altteinta yleisöä kiinnosta. Ja se mainonnalle altteimman yleisön kiinnostus määrittelee kaupallisen median rahoituksen, niin että siksi uutisointi on näin vinoutunutta.

   Perustuuko tuo mummo-tapaus muuten todellisuuteen vai pelkkiin Rajat Kiinni -porukan haaveisiin?

   • 5.1.1

    Mirjami Virtanen sanoo

    Rajat kiinni-fb-sivulla oli Tampereen naisrauhatapauksen yhteydessä selostus, että tilaisuus on järjestetty 20-12-2015 ostosmatkalla raiskatun isoäidin pyynnöstä.

    Se on ainoa maininta, mitä olen tapauksesta nähnyt, nyt kun mielenosoitus on mennyt, on tekstikin poistettu näköjään heidän tapahtumastaan.

    Hommaforumilta löytyi tuo teksti ”
    – Tapahtumaan antoi sysäyksen tamperelaisen rouvashenkilön ja isoäidin joutuminen 20.12. seksuaalirikoksen uhriksi Kalevan kaupunginosassa. Ulkomaalaistaustainen rikollinen on poliisin hallussa, ja asia etenee oikeuslaitoksessa omaan tahtiinsa, perustelee järjestäjä.

    Järjestäjän edustajan mukaan mielenosoitus on kutsuttu raiskauksen kokeneen tamperelaisnaisen pyynnöstä.

    Mutta hekään eivät näytä tietävän, mistä on kysymys, eivät ole kuulleet asiasta, vaikka yleensä heillä tutkat värisevät uutisten kohdalla.

    http://hommaforum.org/index.php/topic,110164.0.html

    Nyt, kun näitä keksittyjäkin on ollut paljon, tavallaan vaivaa, onko tamperelaisia tällä mustiin puetulla hahmolla ”vedetty höplästä.”

   • 5.2.1

    Mirjami Virtanen sanoo

    Mukava ja ennakkoluuloton mummo, terävän tuntuinen. Tulee mieleen oma sisareni, joka jo on 85, järki kuin partaveitsi. Varmaan tämäkin rouva tietää, mitä tekee, vaikka häntä näytetään epäilevän muistisairaaksi jne.

    • 5.2.1.1

     Mirjami Virtanen sanoo

     Tämän vielä kommentoin, rajat kiinni kommentoidaan tätä Linneaa.

     Taannoinen kirkonpolttaja-vahtimestari kirjoittaa ”Kyllä saa mummo kyytiä”

     Hyvin kaksimielisiä juttuja porukalla, ei kyllä mitään naiskunnioitusta ole näillä ”naisten puolustajilla.”

  • 5.3

   Juhani Reed sanoo

   Pirkanmaalainen lähihoitaja raiskasi 27 vanhusta. En ole nähnyt minkäänsortin vaatimuksia tiukentaa pääsyvaatimuksia vanhusten parissa työskenteville. Vai onko Rajat kiinni -ryhmällä jokin strategia vanhustenhoidon suhteen? Sen sijaan SPR:n työntekijöitä on uhattu ja heitelty kivillä.

 6. 6

  Saku Mäkelä sanoo

  Aika hyvä kuvaus tuo kaksi pelleryhmää. L.O.O ryhmä on todennäköisesti perustettu – ainakin osaksi – provosointiin. S.O.O:laiset ovat sen verran yksioikoista porukkaa, että provosointi onnistuu varmasti.

 7. 7

  Samu Suomela sanoo

  On hyvin hämmentävää seurata tätä uutisointia Loldiers of Odinin ja Soldiers of Odinin edesottamuksista. Kun viikko sitten näin ensimmäisen kerran loldiers of odinin hahmoja ajattelin, että hauska idea heittää asia huumoriksi ja vähän vastapainoa toiselle ääripäälle.

  Viikon päivät asiaa seuranneena olen huomannut, että he ovat heittäneet asian niin pahasti läskiksi, että se alkuperäinen ajatus tuntuu menevän ihan pieleen. Kadulla tuntuu olevan pelleiksi pukeutunut hyvin lapsellinen porukka provosoimassa toista ”pelleiksi” pukeutunutta oman asiansa hyvin vakavasti ottavaa porukkaa.

  He saisivat asiansa hyvin esille pienen matkan päästä, eikä tarvisi turhaan mennä toisten iholle härnäämään. Näyttää sivusta katsojalle lapsellisten ’aikuisten’ leikiltä, joka voi päättyä ikävästi sitten kun kamerat eivät enää kuvaakkaan.

  Ymmärtääkseni klovnien ideana on näyttää ajatusta katujen turvaamisesta turhaksi, sen sijaan he suorastaan kerjäävät verta nenästään, kun hyppivät toisten iholle ja tuntuvat hakevan oikein tilanteita tapahtuvaksi.

  Heidän viestinsä on hyvä, mutta tuntuu että se on kuitenkin enemmän vitsiä heille, kuin oikeata kannanottoa. Näin klipin perjantain ylen aamutv:stä, jossa oli vieraana muutama klovni. He vetivät homman aivan läskiksi, olivat kuin vajaa-älyisiä kysyttäessä jotain ja käyttäytyivät todella epäkohteliaasti juontajia kohtaan. Tekee mielestäni paljon hallaa heidän asialleen, mikä se sitten lieneekään..

  Jos se jonkun turvallisuuden tunnetta parantaa, että klovnit kuin klovnit pyörivät partioimassa, niin siinähän pyörivät, kunhan eivät satuta ketään ja tietävät missä raja menee

 8. 8

  sanoo

  Näin ex kansanedustaja Tossainen bloginsa kommenteissa:

  –Pellet ovat pellen pukuun naamioituneita väkivaltaisia vasemmistolaisia anarkisteja. Tampereella poliisi pidätti pari heistä väkivaltaisuudesta johtuen.

  Se totuus on kummallinen juttu. Se näyttää eri lasien läpi toiselta. En muista nähneeni että väkivaltaisuudesta olisi otettu huostaan, mutta kyllähän ex päätoimittaja tietää totuuden.

 9. 9

  Saku Timonen sanoo

  Tänne pyrkii taas valtava määrä lukutaidottomia kommentoimaan. Jos ette uskalla kertoa etu- ja sukunimeänne, niin te ette kommentoi. Jos yrittätte trollata tai solvata minua ihan omalla nimellänne, niin te ette kommentoi. Noin yleenä ottaen en edes kaipaa kommentteja. Tämä ei ole mikään keskustelupalsta.

 10. 10

  Saku Timonen sanoo

  Ja kaikkein vähiten kaipaan tänne jankuttajia, jotka pitävät mielipidettään niin arvokkaana, että postaavat sen yhä uudelleen poistamisen jälkeen. He voivat avata oma blogin ja kirjoittaa sinne ihan mitä haluavat. Lupaan, että en tule kommentoimaan sinne.

 11. 11

  sanoo

  Kahtiajakautuneessa maailmassa ilmenee helposti sellaista ”järkevyyttä” ja ”puolueettomuutta”, että sanoopa toinen miten älyttömiä asioita hyvänsä niin sitä selostava pitää pokkansa. Ilmeisestikin kuvitellen, että mitä useampia kertoja älyttömyys toistetaan niin sen todemmalta se kuulostaa, ja sitä todennäköisempää on että syntyy selityksiä mitkä normaalistavat elleivät suorastaan oikeuta sen yhäkin ihan täyden älyttömyyden. Siksi journalismi tai oikeusvaltio ovat usein historiallisesti osoittautuneet kädettömiksi yksinään estämään yhteiskuntia romuttavia voimia. Huh-huh, kun ajattelen Laura Huhtasaarta ”rasismin aiheuttamisineen” tai jankkaavaa Jani Salomaata ja sitä miten olen omassa elämänpiirissäni nähnyt tähän Tampereen mielenosoitukseen reagoitavan.

  Osoittaa siis melkoista humaania elämänasennetta kuvitella, että paha ja kestämätön osoittaa itse olevansa juuri sellainen ts. tuhoaa itse itsensä. No, niinhän se LOPULTA tekee, mutta sitä ei tiedä kukaan että kauanko tähän menee ja mitä ehtii tapahtua sitä odoteltaessa. Onko historiaton tai ideologioiden jälkeinen aika sittenkin pelkkä kuvitelma, joka oli ehkä voimassa Neuvostoliiton kaatumisen ja 911:ta välisen ajan? Jotain mikä kuitenkin tuuditti yhden jos toisenkin meistä kuvittelemaan kaikenlaista höpöhöpöä, joista pahin on luulo oman kuluttajuuden, keskiluokkaisuuden, turvassaolon tai siellä keskellä ”niiden” välillä seisten naureskelun mahdollisuus. Vaikka oikeasti ajattelee, äänestää, käyttäytyy ja näyttää esimerkkiä niille keihin on valtaa…olemalla oikeasti melkoinen sanonkomämikä(enpäs sano).

  Että mikäli sitten 50-100 vuoden päästä on enää televisioita minkä sunnuntai-iltapäivän ohjelmistoon tehdään pitkiä historiadokumenttejä, niin sitten kyllä itketään selitellen kaiken kansan olleen pahan vallassa eikä ymmärretty mitä oltiin tekemässä. Muka. Antauduttiin johdettavaksi ja kieltäydyttiin ajattelemasta sekä ottamasta vastuuta. Niin sittenkö on kaikki taas hyvin, kun sillä kierroksella jaetaan tuomiot ja tehdään se tavanomainen vuori dokumentaarista, tutkimuksellista sekä miksei fiktionaalistakin työtä? Kun siinä kuitenkin ehtii tapahtumaan kokolailla paljon sitä pahaakin sillä välillä. Huh-huh. Varsinaisia humanisteja, sano.

 12. 12

  Sakari Sohlman sanoo

  Minusta on tosi ikävää, että poliisikin on nyt joutunut puun ja kuoren väliin. Teki se mitä tahansa, aina löytyy perusteita kritiikille.

  ”Natsien” mielestä poliisi on ”suvakkien” asialla. ”Suvakkien” mielestä ”natsien” asialla. Joku ei tykkää kenestäkään näistä kolmesta.

  Minä vielä luotan poliisiin ja tykkään heistä. 🙂

 13. 13

  Saku Timonen sanoo

  Koska sana kommenteille esitetyistä vaatimuksista ei mene perille, niin kommentointi loppuu kokonaan.