Demokratian vastustajat

Viime maanantaina umpirasistinen Rajat kiinni -liike kokoontui Turun kaupungintalon ulkopuolelle häiritsemään kaupunginvaltuuston kokousta jo viidennen kerran peräkkäin. Sumutorvien huudattamisen lisäksi huudettiin tällä kertaa silminnäkijöiden mukaan myös iskulausetta Rajat kiinni – uunit auki!

Voisi olettaa, että valtuuston käsiteltävänä oli jokin maahanmuuttoon tai turvapaikanhakijoihin liittyvä asia, johon mielenosoittajat halusivat ottaa kantaa. Siinä tapauksessa mielenosoituksessa olisi jotain järkeä ja siihen osallistujilla sanottavaa.

Näin ei kuitenkaan ollut. Vai löytääkö joku tästä valtuuston esityslistasta jotain Rajat kiinni -liikettä kiinnostavaa?

turku

Koska listalla ei ollut mitään maahanmuuttoon liittyvää, niin mielenosoituksen tarkoitus oli pelkkä päätöksenteon häirintä tai peräti pyrkimys estää se. Sanalla sanoen mielenosoittajat vastustivat demokratiaa.

Se ei ole mikään ihme, kun ottaa huomioon liikkeen Ylen aamu-tv:ssäkin esiintyneet johtohenkilöt. Susanna Kaukinen on entinen vasemmistoanarkisti, joka kansallissosialistiksi muututtuaan on mm. haaveillut giljotiinien pystyttämisestä torille ja toimimisestaan suvakkien tuomarina ja pyövelinä.

Mukaan höyrähtäneistä moni varmaan luulee olevansa vain vaatimassa rajoja kiinni. Tosiasiassa he ovat vaatimassa demokratian lakkauttamista ja korvaamista väkivaltaisella totalitarismilla.

Toinen vaihtoehto on, että Rajat kiinni -liikeen mielenosoittajat ovat vain tyhmiä. Sen puolesta puhuisi yleinen tietämättömyys valtuuston päätettävistä asioista ja ilmeisesti koko kunnallispolitiikasta. Onhan meillä eduskuntaa myöten sellaisia henkilöitä, joiden mielestä politiikka on pelkkää maahanmuuton vastustamista. Vai onko joku kuullut joskus vaikkapa Laura Huhtasaaren tai Jari Ronkaisen puhuvan milloinkaan mistään muusta?

Tyhmyyden puolesta puhuisi myös tapa, jolla Rajat kiinni -porukka häiriköi päättäjiä yksityisesti. Ryhmän Facebook-sivulla jäsenet rehvastelevat päättäjille lähettämillään teksitiviesteillä kehuja kerjäten.

mk

vr

Kyllä näilläkin on oikeus kokoontua osoittamaan mieltään, mutta ei heillä mitään sanottavaa ole. Siksi heidät pitäisi siirtää jonnekin syrjemmälle mölyämään. Kaupunginvaltuustossa tehdään vastuullisia päätöksiä, joista mielenosoittajilla ei näytä olevan mitään käsitystä.

***

Tätä blogia kommentodaan vain omalla etu- ja sukunimellä. Jos joku Rajat kiinni -liikkeen kannattaja saa loistoidean lähetellä minulle tekstiviestejä, niin sillä ei kannata kehuskella ainakaan Facebookissa. Siitä seuraa Jope Ruonansuun sanoin haikea huominen, koska minulla on nollatoleranssi uhkailuun ja häiriköintiin.

 

Kommentit
 1. 1

  Tor Lillqvist sanoo

  Kyllä kansa tietää mitä punavihreäkooomus-eliitti piilottaa neutraalien termien ”leirintäalue” ja ”väistötila” taakse. (Ironiaa enimmäkseen, mutta vakavasti ottaen joku noista esityslistan geneerisistä ”asemakaavanmuutosehdotus” kohdista *voisi* hyvin koskea jotain tp-vastaanottokeskusta.)

  • 1.1

   Saku Timonen sanoo

   Esityslista kokonaisuudessaan on luettavissa Turun kaupungin verkkosivuilla.

 2. 2

  Julius Rajala sanoo

  Sinänsä hienoa että nämä kansalaiset ovat niin aktivoituneet kunnalispolitiikassa.

 3. 3

  Marko Manninen sanoo

  Yllättävän usein tulee blogiasi luettua, vaikka olenkin maahanmuuttoasioissa eri mieltä. Sinulta löytyy hyvät perustelut kannoillesi. Nyt kuitenkin haluaisin pari täsmennystä, mikäli blogistille suinkin sopii niihin vastata.
  1. ”umpirasistinen rajat kiinni-liike”. Millä tavalla umpirasistinen? Onko jotain faktaa antaa? Vai onko maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuminen rasismia? Ovatko kaikki paikalla olleet siis rasisteja? (itse en paikalla ollut)
  2. ”Koska listalla ei ollut mitään maahanmuuttoon liittyvää, niin mielenosoituksen tarkoitus oli pelkkä päätöksenteon häirintä tai peräti pyrkimys estää se. Sanalla sanoen mielenosoittajat vastustivat demokratiaa” Aika rohkea yleistys. Paikalla oli myös vastamielenosoittajia. Jos minä nyt väitän, että ryhmä oli paikalla ainoastaan estämässä rajat kiinni-mielenosoitusta, eli siis vastustavat sananvapautta/oikeutta osoittaa mieltään. Itse en moiseen yleistykseen uskaltaisi lähteä, etenkään ilman päteviä perusteluja.
  3. Sumutorven töräyttelyyn liittyen laitan tähän linkin:

  Ärsyttävä ääni, jonka lähdettä en videon perusteella osaa paikantaa. Sekä mies punaisen lipun takana, että videon lopussa Suomen lipun vieressä puhaltelevat johonkin pilliin/torveen. Ensin mainittu on selvästi vastamielenosoittaja (huomaa rasisti on reppana-kyltti heidän joukoissaan.) Onko rajat kiinni-liikkeen pilliin puhaltelu tuomittavampaa, kuin vastamielenosoittajien pilliin puhaltelu?

  Uhkailusta sentään olemme samaa mieltä, se on tuomittavaa, mielipiteestä riippumatta.

  • 3.1

   Saku Timonen sanoo

   1. Rajat kiinni -liikkeen umorasisttisuus selviää noipella vilkaisulla liikkeen avoimelle Fb-sivulle.

   2. Koska käsiteltävänä ei ollut mitään maahanmuuttoon liittyvää, niin molemmat mielenosoitukset olivat väärässä paikassa. Molemmat voisivat kokoontua osoittamaan mieltään muuanne ja olla häiritsemättä valtuuston työskentelyä.

   • 3.1.1

    Marko Manninen sanoo

    Kiitokset vastauksestasi.
    ”Sivistin” itseäni tuolla pikaisella vilauksella rajat kiinni-ryhmään. Väite rajat kiinni-ryhmän rasistisuudesta on helppo allekirjoittaa. Tosin, olivatko kaikki mielenosoittajat ryhmän jäseniä? Niin tosin et suoranaisesti väittänytkään.
    Totesit myös, että molemmat mielenosoitukset olivat väärässä paikassa. Hyvä niin, olkoonkin että alkuun tuomitsit vain toisen. ”ei se, mitä kerrotaan, vaan myös se, mitä jätetään kertomatta”

    • 3.1.1.1

     Johannes Kemppinen sanoo

     Kysyit ”Tosin, olivatko kaikki mielenosoittajat ryhmän jäseniä?”. Ei tietenkään ole, ja se on yksi suurimmista syistä miksi ryhmä ei rasistsena näyttäydy heille jotka eivät jo ennestään tiedä ryhmän johtohahmoja tai tutustu tarkemmin heidän kirjoituksiinsa.

     Tosin iso osa mielenosoituksissa liikkuvista kuuluu tuohon rasistiseen ydinryhmään joka liikkuu kaupungista toiseen tilausbusseilla. Esim. Tornion ”Rajat Kiinni” -mielenosoituksiin lähdettiin parinkin bussin voimin etelä-Suomesta (Rajat Kiinni -järjestäjän ja perussuomalaisten Pirkanmaan piirisihteeri Kiemungin mukaan kyydit maksoi Suomen Sisu), mielenosoituksia Torniossa järjestettiin 4. Joka kerta mukana oli samat bussilastilliset etelästä + Kemin Soldiers of Odin + paikallisia. Paikallisten osallistujien määrät vähenivät kerta kerralta kun ryhmän sanoma tuli selväksi ja viimeisellä kerralla paikalla olikin enää Rajat Kiinni -aktiivit + Soldiers of Odin. Sen jälkeen mielenosoituksia ei enää Torniossa järjestetty.

     • 3.1.1.1.1

      Marko Manninen sanoo

      Eikös tästä sitten muodostu tietynlainen ongelma?
      1. Kaikki mielenosoittajat eivät ole liikeen jäseniä. Eli: ”rajat kiinni-aatteella” on kannattajia myös liikeen ulkopuolella? (viitaten siis siihen, ettei tänne ihan kuka vain kävele rajan yli ilman papereita, ei ko. ryhmän aatteisiin)
      2. Tietty ydinryhmä toimii ääliömäisesti typeriä iskulauseita huudellen. Tämä leimaa myös nämä ”ei-ydinryhmäläiset” (viittaus Virva Itärannan kommenttiin)
      3. Nämä maltillisemmat maahanmuuttokriitikot pelkäävät leimautumista avoimesti rasistisiin ryhmiin.
      4. Ainoastaan rasistit pitävät asiasta melua ja maltillisemmat kriittiset tahot vaikenevat eivätkä uskalla tuoda mielipidettään kuuluville leimautumisen pelossa?

      Kuten sanoit, paikallisten osallistuminen väheni, kun ryhmän sanoma tuli selväksi. Heidän kantansa tuskin muuttui itse maahanmuuttoon? Toki sekin mahdollista on, joskin sitä epäilen.

      Tuhannen taalan kysymys onkin, mikä on se taho, joka yleistää kaikki maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvat rasisteiksi, ja jonka leimaamista nämä ihmiset pelkäävät?

     • 3.1.1.1.2

      Angie sanoo

      Jos ”maahanmuuttokriittinen” ihminen pelkää leimautuvansa rasistiksi ja natsiksi, niin paras tapa välttyä tällaiselta leimalta, on olla menemättä tällaisiin natsihenkisiin rajat kiinni-mielenosoituksiin. Aika vaikeaa on olla pitämättä natsia natsina, jos tehdään natsiterveydyksiä ja huudetaan Heil Hitler-huutoja ja uunit auki-iskulauseita, tai kirjoitellaan rotuhygieniasta. Milloin rasistia saa sanoa rasistiksi ja natsia natsiksi?

     • 3.1.1.1.3

      Pekka Rantamäki sanoo

      Marko Manninen, haluat siis sanoa, että Rajat Kiinni -ryhmän support-henkilöt ovat vähän helvetin tyhmää porukkaa? (koska eivät varsinaisesti edes tiedä, minkälaista roskasakkia supporttaavat). Iloksesi voin kertoa, että johtopäätöksesi on oikea: tyhmiä ovat.

    • 3.1.1.2

     Marko Manninen sanoo

     Rasistia saa nimittää rasistiksi, jos ihminen sitä todistetusti on.
     Jos minä haluaisin järjestää maahanmuuttokriittisen mielenosoituksen, luonnollisesti asiasta tiedotan, eikö? Ihan jo siksi, etten seiso yksin sateessa kyltti kourassani. Sanotaan, että saan paikalle 100 henkeä. Näistä 100 hengestä 10 on natseja ja alkavat huutaa omia iskulauseitaan. Olemmeko siis kaikki 100 henkeä natseja ja rasisteja? (edelleen viitaten Itärannan kommenttiin)
     Miksi ihminen, joka osallistuu mielenosoitukseen rajojen sulkemisen puolesta, on automaattisesti rasisti, jos vain osa porukasta näihin Heil Hitler-huutoihin syyllistyy? Miksi yleistäminen natsiksi pienen ydinryhmän tyhmyyden takia on jotenkin sallitumpaa, kuin maahanmuuttajien leimaaminen raiskaajiksi muutaman mätämunan vuoksi? Mielestäni kumpikaan ei ole hyväksyttävää. Jos minä huutelisin natsitervehdyksiä, minua saisi sanoa natsiksi. Jos minun vieruskumppanini huutaisi niin, miksi se tekisi minusta natsin?

     • 3.1.1.2.1

      Angie sanoo

      Olen huomannut, että aika usein ”maahanmuuttokriittisillä” ihmisillä on taipumus joutua vahingossa natsin viereen mielenosoituksissa. Ihmettelen tällaista vahinkoa. Itselleni ei ole koskaan käynyt niin, vaikka olen paljon mielenosoituksissa käynytkin, joka vuosi Helsinki Pridessäkin.

     • 3.1.1.2.2

      Heidi Reponen sanoo

      Minun mustavalkoisessa maailmassani se ihminen, joka mielenosoituksessa on samalla puolella kuin heilhilteriä huuteleva kainalontuulettelija, on rasisti. Se, ettei rasistisiin huutoihin ja eleisiin puututa, on niiden hiljaista hyväksyntää. Eihän Saksassakaan 30-luvulla kaikki kuuluneet natsipuolueeseen, mutta suuri osa kansaa oli samaa mieltä heidän kanssaan ja salli puolueen valtaannousun. Itseäni ei niinkään hirvitä se avoimesti rasistinen 10%, enemmän kammottaa se hiljaa pysyttelevä 90%.

     • 3.1.1.2.3

      Marko Manninen sanoo

      Angie: Riippunee siitä, minkä puolesta mieltä osoittaa?
      Heidi: Maailma ei ikävä kyllä ole mustavalkoinen. Jos et ole meidän puolellamme, olet meitä vastaan?

      Itse en ole noihin mielenosoituksiin osallistunut, mutta vastustan nykyisenlaista holtitonta maahanmuuttoa. Olenko siis natsi ja rasisti? Vai muutunko sellaiseksi vasta, jos osallistun mielenosoitukseen ja vieressäni on natsi? Miten nopeasti minun pitää siirtyä pois henkilön tehdessä natsitervehdystä, jotten ehdi saada leimaa itseeni?

      Halusin vain pyrkiä osoittamaan sen, miten helposti osa väestöä syyllistyy samaan, mistä he syyttävät vastapuolta: yleistämisiin ja ennakkoluuloihin. Kuten sanoin, en sitä hyväksy kummaltakaan osapuolelta.

      Tässä vaiheessa puhallan pelin omalta osaltani poikki. Kiitän kaikkia mielipiteistänne. Tarkoitus ei ole käydä kehää kiertävää keskustelua, joka menee saman asian jankuttamiseksi puolin ja toisin. Enkä usko kummankaan osapuolen muuttavan mielipidettään keskustelun vuoksi. Toivon kuitenkin, ettei leimata toisia aiheetta.

 4. 4

  Hannele Rauhanen sanoo

  Jos ne vaikka tohon Mustikka- sanaan reagoi? Kun näille ääliöille antaa julkisuutta, ne luulee olevansa suosiossa. Luulohan nyt ei vieläkään ole tiedon väärti. Näiden häiriköiden kannattaa tutustua kunnan päätösvaltaan ja mekanismeihin, vaikka se sisällön ymmärtäminen on hankalaa ja saattaa vaatia sen, että joku ta-vaa ne vai-ke-at sa-nat sieltä.

 5. 5

  Angie sanoo

  Rajat kiinni – uunit auki! Eivätkö ihmiset ymmärrä, kuinka vaarallisia nämä Rajat kiinni-natsit ovat? He ovat vaarallisia ihan meille kaikille normaalia demokratiaa ja järjestäytynyttä yhteiskuntaa haluaville.

  • 5.1

   Minna Ylitalo sanoo

   Saksassa tuosta huutelusta saa jopa kahden vuoden vankeusrangaistuksen.

 6. 6

  Lauri Miikkulainen sanoo

  Jutun alusta saa kuvan, että koko Rajat kiinni -mielenosoitus olisi huutanut tuota ”Uunit auki” -iskulausetta. Näin ei ollut. Yksi porukan jäsen tuota huuteli, ei koko sakki. Ei se pppoon umpirasistisuutta poista, mutta olisi tuo koko mielenosoituksen iskulauseena ollut eri mittaluokan juttu.

  Fasistien möly on häiritsevää, mutta en silti lähtisi siirtämään heitä kaupungintalon luota. Siirron syynä olisi potentiaalinen häiriö kokoukselle. Tätä perustetta olisi turhan helppo käyttää muihinkin mielenosootuksiin. Kaupungintalolla on ollut asiallisiakin miekkareita, ja kun yhtä rajoitetaan, koskee rajoitus kaikkia.

  Senpä takia valtuustossa ei toistaiseksi olla mielenosoituksen siirtämisestä innostuttukaan. Ei, vaikka vuvuzelan pörinä ulkona jatkuu. Eräiden valtuutettujen mukaan melutasot ovat myös jo laskussa. Rajat kiinni – poppoo ei saa enää niin paljoa väkeä mukaansa ja alkaa muutenkin väsyä.

 7. 7

  Virva Itäranta sanoo

  Yhdestä lauseesta voi lähteä kasvamaan maailmanlaajuinen liike. Eikä siihen tarvita kuin yksi ihminen se keksimään. Mutta huutajan mukana heilujat leimautuvat väkisinkin samanmielisiksi, tahtoivat tai eivät.

  Ensin ajatellaan, sitten kirjoitellaan, sitten huudellaan ja lopuksi toimitaan. ”Rajat kiinni – uunit auki!” ei ole pullanpaistokutsu, vaan kehoitus paljon vakavampaan toimintaan. Edelleen ihmettelen, miksi siitä ei seuraa mitään. Huutohan on selvä tappouhkaus maahanmuuttajia vastaan.

  • 7.1

   Minna Ylitalo sanoo

   ”Kerro minulle millaisia ystäväsi ovat, niin minä kerron sinulle millainen sinä olet”.

 8. 8

  tauno lehtonen sanoo

  Kovasti on tuohon Kaukiseen alettu istuttaa leimaa ”vasemmistoanarkisti”. Se, että tiettävästi Kaukinen on joskus ollut Vasemmistoliiton jäsen ei kuitenkaan tee hänestä vasemmistolaista, sen enempää kuin Wahlroosin tai Ollilan taistolaismenneisyys tekee heistä kommunisteja.

  Jo Lenin totesi aikoinaan, että aidolla, vasemmistolaisella työväenpuolueelle ei ole mitään yhteistä anarkistien kanssa.

  (P.S. Leninin veli oli mukana anarkistien liikkeessä.)

 9. 9

  Tiina Laine sanoo

  On mielenkiintoista puolustautua sillä, että kaikki eivät huutaneet ”iskulausetta” vain yksi tai kaksi henkilöä. Totuus on kuitenkin se, että toimimatta jättäminen on aktiivista toimintaa. Eli sillä, että tuon yhden annettiin huudella ”Rajat kiinni – uunit auki!”, koko loppu ryhmä aktiivisesti hyväksyi lauseen osaksi sanomaansa. Mikäli näin ei olisi, olisi kyseistä henkilö käsketty lopettamaan. Ja ennekuin joku nitkuttaja tulee tähän pätemään, niin täsmennetään vielä kyseen olevan nyt siitä, että paikalla tilanteessa olleet, samaan mielenosoitukseen kuuluneet eli samaan ryhmään indentifikoituneet henkilöt antoivat aktiivisesti henkilön huudella lausettaan.

 10. 10

  Olli Suominen sanoo

  ”Se, että tiettävästi Kaukinen on joskus ollut Vasemmistoliiton jäsen ei kuitenkaan tee hänestä vasemmistolaista…Jo Lenin totesi aikoinaan, että aidolla, vasemmistolaisella työväenpuolueelle ei ole mitään yhteistä anarkistien kanssa.”

  Eli Lenin on joku ukko ylijumala, jolla on oikeus päättää mitä on ”oikea” vasemmistolaisuus?

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Yksik%C3%A4%C3%A4n_todellinen_skotti

 11. 11

  Saku Timonen sanoo

  Jukka Mäkisen kommentointikielto koskee myös tätä juttua sekä kaikkia entisiä ja tulevia juttuja. Haaskaat aikaasi kirjoittelemalla tänne, koska kaikki kommenttisi poistetaan.

 12. 12

  Niko Juutinen sanoo

  Hyviä pointteja kommenteissa.

  Rajat kiinni -ryhmän rasistisuutta ja ihmisvihaa ei liene kenenkään vaikea todentaa. Kyllähän ryhmän adminitkin linkittävät ja postailevat rasistisia kommentteja ja juttuja.

  Tosiaan kuten muutama muukin on kommentoinut, niin jos mielenosoituksessa jotkut kovaan ääneen huutavat että ”Rajat kiinni – uunit auki” ja siihen ei kukaan muu mielenosoituksessa puutu, niin kyllähän siitä silloin tulee koko mielenosoituksen slogan.

  Ei ole kuulijan vastuulla päätellä että onko kyse ”üksittäistapauksista” vai ovatko nuo huudot itse asiassa mielenosoituksen järjestäjien tekemiä ja ohjeistamia mielenosoituksiin osallistuville.

  Eli turha mielenosoituksen sivustaseuraajia syytellä siitä, että he pitävät mielenosoittajia rasisteina. Jos tällaista leimaa ei liike halua niin mielenosoituksen järjestäjän vastuulla on määritellä mitä mielenosoituksissa saa ja ei saa huudellla.

  • 12.1

   Tauno Virtanen sanoo

   Eli kaikki vasemmistolaiset ovat väkivaltaisia idiootteja, jotka rikkovat omaisuutta. Tämä koska

   turha mielenosoituksen sivustaseuraajia syytellä siitä, että he pitävät mielenosoittajia väkivaltaisina idiootteina. Jos tällaista leimaa ei liike halua niin mielenosoituksen järjestäjän vastuulla on määritellä mitä mielenosoituksissa saa ja ei saa tehdä.

   • 12.1.1

    Niko Juutinen sanoo

    Miten niin ”vasemmistolaiset”? Taidat viitata vasemmistoanarkisteihin, eli tässä tapauksessa tarkemmin esim Kuokkavieraisiin?

    Ja kyllä, jos Kuokkavieraat rikkovat paikkoja, niin jos sivustaseuraajat pitävät heitä väkivaltaisina idiootteina, niin kyseessä on aivan sama asia mitä näissä Rajat kiinni – porukassa. Mutta tästä ei seuraa että kaikki vasemmistoanarkistia tai vasemmistolaisia voisi pitää väkivaltaisina idiootteina. Lähinnä että Kuokkavieraat – mielenosoituksen järjestäjät ovat epäonnistuneet täysin porukkansa ohjaamisessa (tai sitten että heidän tarkoituksensa oli alunperinkin hajottaa paikkoja)

    Sama tämän Rajat kiinni -porukan kanssa. Jos siellä mielenosoituksessa huudellaan ”uunit auki” niin ei se sitä tarkoita että kaikki maahanmuuttokriitikot tai maahanmuuttovastaiset olisivat natsisympatiseeraajina. Vaan että mielenosoituksen järjestäjät, ja Rajat kiinni -porukka on epäonnistunut täysin porukkansa ohjaamisessa (tai sitten ”uunit auki” -huudoille saatiin siunaus myös Rajat kiinni -vetäjiltä.)

    Capish?

 13. 13

  Markku Tahvanainen sanoo

  Uskon, että osuu varsin oikeaan todetessasi että Rajat kiinni-porukka ovat ensisijaisesti tyhmiä. Some-maailma myös mahdollistaa tyhmyydestä tehokkaan levityksen. Kieltämättä ei ole oikein nimittää jotakin tyhmäksi, mutta sellaisia tekstejä kuin tämä porukka kirjoittaa ei viisas ihminen kirjoita.

  • 13.1

   Niko Juutinen sanoo

   En tiedä onko kyse välttämättä tyhmyydestä, luulen että taustalla on muita ongelmia, kuten huono-osaisuutta, ja sitä kautta syntyneitä henkisiä ongelmia. Tai kateuden tunteita siitä, että ”matut” saa kaiken, mutta henkilö itse ei omasta mielestään mitään (olkoonkin että on veronmaksajien rahoilla saanut terveydenhuollon, ilmaisen koulutuksen jne)

   Osittain taitaa olla kyse myös jonkinlaisesta joukko”harhasta”, eli halutaan uskoa siihen omaan oikeassa olemiseen, ja kun defenssit on niin korkealla niin mikään fakta ei saa tuota uskoa murrettua.

   Kyse on vähän kuin uskonnollisesta kokemuksesta. Ei Jeesus-uskoakaan millään faktoilla saa pois ennen kuin henkilö itse kokee valaistumisen, niin sanotusti.

 14. 14

  Jari Kähkönen sanoo

  Nii-i. Tyhmän vastapuolen kanssa on tietysti se hankaluus, että kuinka peitota hänet joutumatta alentumaan itse samalle tasolle? Eräs menetelmä mitä ne käyttävät on provosointi ja häiriköinti, jonka ainoa oikea sisältö on painostaminen jännityksen nostamisella. Sen haittapuoli on tekijän kannalta sortuminen laskuvirheeseen, jonka vuoksi laillisuuden ja lainalaisuuden periaatteet eivät sorrukaan, eli tulee reippaasti takkiin jokaisessa instanssissa kadulta korkeimpaan asti. Tekemisen kohde taas voi haksahtaa kuvittelemaan kaikkea vitsiksi tai että se lopahtaa itsestään hetken päästä. Keskeisintä on siten uhkarohkeustekijän välttäminen, joka vaatii huomattavasti enemmän tietoa kuin mitä nyt on pöydässä.

  Jotakin omituista on tekeillä, jos nyt vedetään jo viidettä kierrosta samaa kipaletta peräkkäin. Niin omituista, että vastaavaa ei ole nähty sitten harppi-Saksan lopun maanantaimielenosoitusten tai Turustakaan puhuttaessa noin sataan vuoteen. Ei hyvä. Viha ja ennakkoluuloisuus ovat aivan liian kovassa kurssissa Suomessa nykyään. Kuka sen sanoo, ettei lopultakin löydy kyllin vieraantuneita tai tarkoituksella itsensä vieraannuttaneita, jotka joko huomiota&väkivaltaa korvikehuumeena nauttiakseen tai sitten räikeän toteuttamiskelvottomia poliittisia päämääriä ajakseen ryhtyvät Sakarin demokratian vihollisuudeksi käsitteellistämään toimintaan? Se siinä vaan sitten, että kun tämä on sitten jo ihan tykkänään toisen luokan sisäisen turvallisuuden ongelma kuin kadun sulkeminen, torvensoitto tai mielenosoituksen pitopaikka. Ja lukemani perusteella pääteltynä tätä ei joko täysin älytä tai haluta myöntää.

 15. 15

  Kari Antila sanoo

  Miten ihmeessä kaikki tämä yllä näkyvä höpötys liittyy Sakun alkuperäiseen kirjoitukseen? Mie en jaksa yrittää aina vain ymmärtää.

  • 15.1

   Tiina Peltonen sanoo

   Niinpä.

   Itse olen kallistunut Sakun kanssa epäilemään Rajat kiinni-ryhmän olevan pelkästään tyhmiä.
   Eivät totisesti ole taineet muuta koulua käydä, kuin sitä mainostamaansa ”Elämäm koulua” ja sieltäkin jäänyt päästötodistus saamatta.

   Me muut, jotka olemme käyneet ihan normi kouluja, sekä saaneet päästötodistuksen aikanamme, tiedämme ettei kunnallispolitiikassa päätetä maahanmuuttoasioista. Pelkkää ajan hukkaa ja oman alhaisen tietonsa ja järjenjuoksun esittämistä, mennä häiriköimään kaupunginvaltuuston kokousta.

   Tai ehkä kyseessä onkin, jokin alhaisen kehitystason omaavan epätoivoinen huomion kerjäämistemppu: ”Katso minua! Olen tyhmä!”….Jätetään nyt sanomatta minne nämä henkilöt oikeasti kuuluisivat.

   • 15.1.1

    Niko Juutinen sanoo

    Osittain on varmaan tuota ”elämäm kovaa koulua” taustalla, ja sivistyksen puutetta yleensäkin, mutta veikkaisin että tuolla porukalla on myös ihan henkisiä ongelmia taustalla, ei välttämättä tyhmyyttäkään.

    Tuntuu että tuo porukka elää niin vahvassa pelossa ja negatiivisessa maailmakuvassa, että terveen järjen käyttö tuntuu mahdottomalta. Jos taustalla on myös huono-osaisuutta, niin helposti siitä omasta tilanteesta sitten syytetään jotain muuta tahoa. Ja tässä tapauksessa syntipukiksi on tehty turvapaikanhakijat.

 16. 16

  Merja Nurmi sanoo

  Maahanmuuttohysteeristen Rajat kiinni -ryhmää on näköjään siivottu. Yrittävät uutta profiilinnostoa saadakseen korrektin näköisellä käytöksellä lisää tukijoita agendalleen?

  • 16.1

   Niko Juutinen sanoo

   En ole itse huomannut tuota..

   Vastahan siellä yksi nuori tyttö sai huorittelua ja suvakiksi syyttelyä osakseen, kun meni ja pyysi ryhmäläisiä kirjoittelemaan asiallisemmin. Ryhmän natsit hiljensi tuon nuoren naisen hyvin tehokkaasti pelottelun kautta, kuinkas muuten. Ja se kertookin kaiken kuinka paljon ”naisten asialla” tuo ryhmä loppuviimeksi onkaan.

   • 16.1.1

    Merja Nurmi sanoo

    Niitä sivuja on kuulemma useampia. En viitsi usein pilata päivääni niitä lueskelemalla, mutta tuollaisen mielikuvan sain eilen, kun vilkaisin samalla kun seurasin YLE:n palautekeskustelua Rajat kiinni -ihmisten haastattelusta.

    • 16.1.1.1

     Niko Juutinen sanoo

     Ilmeisesti ovat perustaneet ”Rajat kiinni 2” -nimisen suljetun ryhmän, jossa saa olla avoimemmin rasisti. Veikkaan että tämä on ehkä osaltaan sitten rauhoittanut keskustelua.

     Kyllähän noitten seuraaminen vaatii melkoista luonteenlujuutta. Varsinkin kun juhlivat siellä esim lasten kuolemalla tai ihmisten jäätymisellä pakkaseen. Ihmettelen ettei Facebook ole jo ryhmää sulkenut kokonaan. Toisaalta nythän ilmeisesti Facebookin aikoo suitsia vihapuhetta tarkemmin, ja vastahan KRP:kin ilmoitti että sosiaalisessa mediassa rikoksen tunnusmerkit täyttävään puheeseen tultaisiin puuttumaan enemmän.

     Taitaa vaan tosin olla jo liian myöhäistä tuo..

 17. 17

  Oscari sanoo

  Saku hei, kun juuri luen Tarmo Kunnaksen kirjaa Fasismin lumous, niin ei voi välttyä toteamukselta, että Susanna K edustaa tyypillisesti vasemmistoanarkistia, joka huomaan fasismin lumouksen. Eikä siihen tarvita edes mitään intellektualismiakaan.

  Valitettavasti hän on omaksunut juuri äärioikeiston eli natsismin ja fasismin keinot, joilla vastustetaan demokratiaa ja yritetään kaataa sen toiminta.