0,08 prosenttia

Kaikkiaan kolmeatoista turvapaikanhakijaa epäillään raiskauksesta, kahtatoista törkeästä raiskauksesta ja kahta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Turvapaikanhakijoita on epäiltyinä yhteensä parissakymmenessä raiskaustapauksessa. Poliisin tiedotustilaisuudessa todettiin, että määrä on pieni verrattuna siihen, että kaikkien epäiltyjen raiskausten määrä on hieman yli tuhat.

Saa nähdä meneekö tämä asia poliisin kertomana perille. Suomessa tapahtui viime vuonna yli tuhat raiskausta. Tekijäksi epäillään turvapaikanhakijaa 25 tapauksessa. Maahan tuli viime vuonna yli 32 000 turvapaikanhakijaa eli heistä 0,08 prosentin epäillään syyllistyneen raiskaukseen.

Luitte oikein. Luku ei ole 8 prosenttia eikä 0,8 prosenttia, vaan 0,08 prosenttia. Toisin sanoen yli 99,9 prosentin ei epäillä syyllistyneen raiskaukseen.

Lisäksi 22 turvapaikanhakijan epäillään syyllistyneen seksuaaliseen ahdisteluun. Näiden rikosten määrä on vuonna 2015 lisääntynyt runsaasti, mutta ennen kuin laitatte kasvun turvapaikanhakijoiden syyksi, niin huomatkaa yksi asia. Seksuaalinen ahdistelu on ollut rikoslaissa vasta syksystä 2014 alkaen. Olisi ihme, jos teot eivät olisi lisääntyneet vuodesta 2014, jolloin teko ennätti olla rangaistava vain nelisen kuukautta.

Poliisin mukaan vastaanottokeskuksiin tehtiin 17 iskua, joista polttopulloiskuja oli neljä. Vastaanottokeskuksiin hyökättiin siis melkein yhtä monta kertaa kuin turvapaikanhakijan epäillään syyllistyneen raiskaukseen. Näistä iskuista puhutaan paljon vähemmän.

Silti kadut alkavat olla niin täynnä erilaisia katupartioita, että kansalaisen on kohta vaikea sekaan mahtua omia asioitaan toimittamaan. On Odinin sotureita, Suomen Vastarintaliikettä ja Rajat kiinni-urhoja. Uusimpana tulokkaana on parin naisen organisoima Street Patrol. Tämä jengi vakuuttaa olevansa liikkeellä ei-rasistisin tunnuksin, mutta vilkaisu Fb-ryhmän ylläpitäjiin kertoo heidän olevan suunnilleen Odinin morsiamia tai Rajat kiinni-liikkeen haaraosasto. Ryhmää ylläpitävät miehet ovat samoja kuin Rajat kiinni-liikkeen Fb-sivun ylläpitäjät.

Turvasumutteet myydään loppuun ja hysteriaa lietsotaan monella tavalla. Lietsojina ovat monet perussuomalaiset poliitikot, jotka eivät keksi mitä olisi sellainen perussuomalainen talouspolitiikka, jolla voisi perustella kansalle puolueen toimintaa hallituksessa. Lietsojina ovat politiikan alalla askeleita tapailevat joutomiehet, joilla ei tähän mennessä ole ollut mitään agendaa politiikassa etenemiseen. Lietsojina ovat elämän syrjäpoluilla ja lain rajalla tasapainoilleet puolisyrjäytyneet, jotka ovat löytäneet elämälleen tarkoituksen ja keppihevosen isänmaallisuudesta ja naisten puolustamisesta. Ja lietsojina ovat olleet ne tavalliset ihmiset. jotka ovat uskoneet näiden hurmahenkien puheita.

Nyt joku tulee taas sanomaan, että puolustan raiskaajia. En puolusta. Jokainen raiskaus on liikaa ja minä voin allekirjoittaa Teemu Selänteen kirjoituksen sillä täsmennyksellä, että Selänne toivoo karkottamiseen sellaista käytäntöä, joka jo on Suomen laissa ja jota noudatetaan.

Kuten Selänne sanoo: Suomen tulee olla turvallinen maa, jossa kaikilla on mahdollisuus liikkua vapaasti ulkona ilman pelkoa. Katupartiot ottakoot lumilapiot ja kolat mukaan ja puhdistakoot reittinsä varrella asuvien vanhusten pihamaat lumesta se sijaan, että pasteeraavat päämäärättömästi ympäriinsä yrmeinä mulkoillen. Se olisi kiitoksen arvoista toimintaa.

***

Kommentointi sallittu vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole sovittu nimimerkin käytöstä. Nimikään ei takaa kommentin julkaisemista.

Kommentit
 1. 1

  Mira N sanoo

  Hei,
  ihan näin tietämättömänä kyselen, että miten siis toimitaan jos turvapaikanhakija syyllistyy rikokseen. Miten karkotusprosessi tapahtuu? Viittaan kohtaan: ”Selänne toivoo karkottamiseen sellaista käytäntöä, joka jo on Suomen laissa ja jota noudatetaan.” Saisinko tähän jonkun lähteen? En ole itse osannut löytää faktatietoa asiasta.

  • 1.1

   Saku Timonen sanoo

   Karkotuksen perusteet löytyvät Ulkomaalaislaista.

 2. 2

  Angie sanoo

  Ihan mahtava blogiteksti taas Uuninpankkopoika! Asettaa asioita oikeisiin mittasuhteisiin. Ihmisten pitäisi huomata asioiden mittasuhde, jos vaan öyhöttämiseltään ehtisivät. By the way mut on raiskannut kantasuomalainen mies ja kantasuomalaiset miehet ovat myös toivoneet, että turvapaikanhakijat joukkoraiskaisivat minut.

 3. 3

  Pauli Vennervirta sanoo

  Näyttelijä Susan Sarandon kommentoi videolla maansa ilmapiiriä ja erityisesti kaikkien tietämää presidenttiehdokasta. Mielestäni tämä sama ilmiö näkyy myös suomessa:

  ”He has made hatred and racism normal. He has normalized it. He has taken the undercurrent of discontent that’s looking to blame somebody and he’s legitimized those feelings and I think it’s a very dangerous thing”.

  Jokainen voi miettiä ketkä täällä nostavat hysteriaa ja pelkoa ja keitä tällainen lietsominen palvelee. Rasismin ja vihan normalisointi on ollut käynnissä jo pitkään. Sillä on ratsastettu eduskuntaan ja valtuustoihin ympäri maata.

 4. 4

  Petteri Murtomäki sanoo

  Kiitos taas hienosta kirjoituksesta!!
  Tekstin kaksi ensimmäistä kappaletta kiteyttävät mielestäni täydellisesti tilanteen.
  Jos jonkun mielestä naistenhakkaajista kootut katupartiot lisäävät turvallisuudentunnetta niin on hyvin vääristynyt maailmankuva.

 5. 5

  Tero Moilanen sanoo

  Hei,

  Äkkiseltään 0.08% kuulostaa todella pieneltä määrältä ja 25 verrattuna tuhanteen on nopeasti mietittynä vähän eikö niin? Mutta jos näitä prosentteja halutaan pyöritellä niin tuo 975 kantasuomalaisten kontolle jäävää raiskausta on prosentuaalisesti n. 0.00048% kantasuomalaisista miehistä.

  Eli vaikka todella harva turvapaikanhakija syyllistyy raiskaukseen, niin suhteutettuna kantasuomalaisiin he syyllistyvät siihen joka tapauksessa moninkertaisesti useammin.

  Ja jos jokainen raiskaus on liikaa, niin kyllä tälle ”ilmiölle” pitäisi jotain tehdä eikä hyssytellä/vähätellä/todeta että kyllä ne Suomalaisetkin…

  • 5.1

   sanoo

   ”Mutta jos näitä prosentteja halutaan pyöritellä niin tuo 975 kantasuomalaisten kontolle jäävää raiskausta on prosentuaalisesti n. 0.00048% kantasuomalaisista miehistä.”

   Kannattaa myös muistaa, että tutkimusten mukaan valtaosa raiskauksista tehdään kotona tutun ihmisen toimesta ja jää ilmoittamatta poliisille. Synkimmät arviot Suomessa tehtävistä raiskauksista liikkuvat kymmenissä tuhansissa vuosittain. Niitä et noihin 0,00048 prosenttiin ole laskenut.

   • 5.1.1

    Joonas Ranta sanoo

    Tomille haluaisin esittää kysymyksen: Miksi oletat ettei myös maahanmuuttajien kotioloissa ei tapahtuisi raiskauksia joita ei ilmoiteta?

    Voisi olettaa että kielitaidoton, mahdollisesti alisteisessa ja eristetyssä asemassa oleva maahanmuuttajanainen ilmoittaisi kotona tapahtuvasta raiskauksesta vielä kantaväestöä harvemmin.

    Monika Naiset-liiton puheenjohtaja Reet Nurmi arvioi jopa 90% maahanmuuttajanaisista kokevan perheväkivaltaa.

   • 5.1.2

    jukka mäkinen sanoo

    Luuletko että kaikki ulkomaalaisten tekemät raiskaukset tulee julki

    Kun ollaan perustelemassa asioita tilastojen valossa, niin pysytään vain niissä

  • 5.2

   Niko Juutinen sanoo

   Kaikkia suomalaisten tekemiä ahdisteluja tai raiskauksia ei tosin ilmoiteta poliisille. Joittenkin synkimpien arvioittenhan mukaan Suomessa tapahtuisi jopa 15 000 raiskausta vuodessa. Veikkaan muutenkin että ulkomaailaisten tekemät raiskaukset ilmoitettaan helpommin poliisille kuin vaikkapa jonkun tutun tekemät.

   Ja mitä rikostilastoihin tulee, niin ulkomaalaisten tekemiksi rikoksiksi määritellään myös maassa tilapäisesti olevat ihmiset, esimerkiksi turistit.

   Kukaan ei myöskään ole mitään vähättelemässä, eli en oikein itse ymmärrä tuota tulkintaasi että jos sanotaan että suurin osa raiskauksista on suomalaisten tekemiä niin se olisi ilmiön vähättelemistä. Toisaalta kun puhut ilmiöstä, niin tarkoitatko nyt raiskauskulttuuria Suomessa, oli se kenen tahansa tekemää, ylipäätään vai mitä oikein tarkoitat?

   • 5.2.1

    Ville Paajanen sanoo

    Meinaatko että ulkomaalaiset naiset ilmoittaa kotona tapahtuneet raiskaukset herkemmin kuin suomalaiset naiset? Että ne onjo mukana tilastoissa? Karu totuus nyt vain on että joissakin kulttuureissa naisen paikka on todellakin olla vain miehen halujen tyydyttäjä, eikä se tosiasia muutu mihinkään vaikka kuinka koittaisi kaunistella lukuja.

    http://yle.fi/uutiset/raiskaaminen_ponkittaa_miehisyytta_etela-afrikassa/5857475

    http://yle.fi/uutiset/etela-afrikassa_rajut_raiskausluvut/5269812

   • 5.2.2

    Matti Kuha sanoo

    ”Kaikkia suomalaisten tekemiä ahdisteluja tai raiskauksia ei tosin ilmoiteta poliisille. Joittenkin synkimpien arvioittenhan mukaan Suomessa tapahtuisi jopa 15 000 raiskausta vuodessa. Veikkaan muutenkin että ulkomaailaisten tekemät raiskaukset ilmoitettaan helpommin poliisille kuin vaikkapa jonkun tutun tekemät.”

    Onko muka totta, että ulkomaalaisten raiskaukset sitten ilmoitetaan? Eivätkö he raiskaa tuttujaan? Onko Suomessa muka lähinnä vain suomalaisten tekemiä raiskauksia tutuilleen ja ulkomaalaisten tekemiä raiskauksia tuntemattomille?

    Vertailukelpoisuus.

   • 5.2.3

    Tauno Virtanen sanoo

    ”Kaikkia suomalaisten tekemiä ahdisteluja tai raiskauksia ei tosin ilmoiteta poliisille. Joittenkin synkimpien arvioittenhan mukaan Suomessa tapahtuisi jopa 15 000 raiskausta vuodessa. Veikkaan muutenkin että ulkomaailaisten tekemät raiskaukset ilmoitettaan helpommin poliisille kuin vaikkapa jonkun tutun tekemät.”
    —-
    Ja ulkomaalaisille ei ole tuttuja/perhettä? Väitätkö ihan tosissasi, että maahanmuuttajaperheen vaimo ilmoittaa parisuhderaiskauksen jotenkin todennäköisemmin kuin suomalaisen miehen suomalainen vaimo?

    Jotenkin en moista usko! Itse olisin taipuvainen siihen, ettei maahanmuuttajaperheen vaimo käytännössä koskaan ilmoita perheen sisäisistä raiskauksista….

  • 5.3

   Jari Lummejoki sanoo

   Olet Tero aivan oikeassa.Raiskauksille ilmiönä pitäisi totta vie tehdä jotain.

   • 5.3.1

    Angie sanoo

    Kyllä pitäisi tehdä. Kiinnostiko ketään naisiin kohdistunut seksuaalinen väkivalta ennen kuin sitä saattoi alkaa käyttää ”maahanmuuttokriittisten” keppihevosena? Samat rajat kiinni -natsit väittävät olevansa huolissaan naisrauhasta ja samaan aikaan samat tyypit toivovat ja fantasioivat naisten raiskaamisesta, jopa presidentin puolison. Sairasta sakkia!

    • 5.3.1.1

     jukka mäkinen sanoo

     Kyllä muutkin kuin rajat kiinni ihmiset on huolissaan raiskauksista ja muista rikollisesta toiminnasta
     Ja ollut ennen vuotta 2015

  • 5.4

   Petri Vesterinen sanoo

   Sinulla on Tero tuossa satakertainen virhe, tarkoitat ilmeisesti verrata 0,048% tuohon 0,080%

  • 5.5

   Jocke Rantanen sanoo

   Taisi tulla pilkkuvirhe.
   975 on 5 000 000:sta 0,0195%

   Että sataisiin oikeat prosentit, olisi varmaan syytä ”poistaa ne kaksi vaihtoehto jotka eivät varmasti” raiskaa. Eli naiset, lapset ja yli-ikäiset molemmista ryhmistä.

   Tämä siksi että tulijoissa on ”raiskausikäiset ja -kykyiset” yliedustettuina.

 6. 6

  Minski sanoo

  Tosi hyvä kirjoitus.Tuli joku freudilainen lipsahdus yhden lauseen kanssa ja luin sen muodossa ”että kansalaisen on kohta vaikea sekaan mahtua omia fantasioitaan toimittamaan” Niistähän tuossa katupartiotoiminnassa on kyse 🙂

 7. 7

  sanoo

  Mediaa on aina helppo osoitella, mutta ilmeisesti raiskaus ei ole normaalisti edes uutinen, koska muuten niitä olisi lehdessä lähes kolme joka päivä. Tarvitaan jotain erityistä.

 8. 8

  Sari sanoo

  Kiitos taas hyvästä kirjoituksesta. Minäkin olen ”suvakkihuora” ja ”SPR kukkahattutäti”, joka pitäisi kuulemma joukkoraiskata jonkun toimesta. Ikinä en ole kohdannut turvapaikkahakijoiden puolelta minkäänlaista uhkaa, kadulla tai vastaanottokeskuksessa. Eikä edes ulkonäkö ”suojaa” =D.
  Suurin pelko on tuo kantasuomalaisten aiheuttama oksettava retoriikka ja uhkailu.

 9. 9

  Niko Juutinen sanoo

  Street Patrol on tosiaankin Rajat kiinni-ryhmäläisen perustama. Tämä henkilö mainosti katupartiota siellä, ja kyseli siellä halukkaita partiointiin.

  Rajat kiinni -ryhmässä mm ihmeteltiin miksi katupartion nimi pitää olla englanniksi eikä suomeksi. No, tämä onkin hyvä kysymys ns. isänmaallisille partoille ylipäätäänkin. Onko suomi niin huono kieli ettei sitä sovi käyttää…

 10. 10

  Jouni Nieminen sanoo

  Huomioitavaa koko tilastossa on, että tulovirta alkoi vasta syyskuussa. Tilasto on koko vuodelta, ja turvapaikanhakijat on tilastoitu epäiltyinä vasta marraskuun 10. päivän jälkeen. Myös aina ei näin tehdä. Myöskään alle 21-vuotiaat ja henkilöt joita ei tavoiteta, ei tule tähän tilastoon.

 11. 11

  Heikki Sormunen sanoo

  Eipä näyttänyt poliisin tiedottaminen menneen perille. Ainakin molemmat iltapäivälehdet repivät otsikot niistä 47:sta tapauksesta, joissa tekijäksi epäillään turvapaikanhakijaa. Ne muut n. 1000 tapausta eivät mahtuneet edes sivulauseeseen.

  IL kunnostautui lisäksi uutisoimalla Hennalan vastaanottokeskuksessa tapahtuneesta ”joukkotappelusta”. Kun luki jutun, niin kaksi ihmistä oli tapellut, ja ilmeisesti muuta porukkaa oli mennyt väliin. Polkupyörääkin oli heitelty ja nyrkillä lyöty, mutta raflaava otsikko siitäkin saatiin. Montakohan vastaavaa tapausta sattuu joka perjantai taksi-, tai nakkikioskijonoissa?

  Tuon kaltainen ”uutisointi” yllyttää jo ennestäänkin sekopäisiä ”partiolaisia”. Kun hullu-uhoja yllyttää tarpeeksi, niin lopulta joku isäm maalinen ottaa mallia Breivikistä. Silloin mediallakin olisi peiliin katsomisen paikka, mutta luultavasti ne repivät siitäkin viikkokaupalla lööppejä.

 12. 12

  Jessica Nylund sanoo

  On käsittämätöntä, että Suomi on holtittomasti ajautunut tilaan jossa mm. BBC nostaa omissa raporteissaan esille rasististen katupartioiden toiminnan ja jossa mm. ulkomaiset toimittajat pöyristyneinä kyselevät ulkosuomalaisilta, että ”onko tällainen todella mahdollista nykyaikaisessa sivistysvaltiossa”. Olen itse, Isossa-Britanniassa jo pitkään asuneena joutunut kertomaan, että totta – kyselijät ovat aivan oikeassa huomioissaan: Suomi ei ole nykyaikainen sivistysvaltio.

  Kun peräkammarinpojat ja naisiin kohdistuneista väkivallanteoista tuomitut isänmaanystävät ABC:lle kokoontuessaan päättävät keskenään, että ”meidän kylään ei ainakaan mitään värivammaisia tule naisia raiskaamaan” he osoittavat itse olevansa samanlaista ääriainesta kuin ne pahimmat ääriliikkeiden edustajat joita he kuollakseen pelkäävät.

  EU, eri maiden johtajat, pääministerit ympäri maailman jne, jne. ovat rankalla kädellä ja julkisesti AINA tuominneet kaikki ääriliikkeet ja suureen ääneen sanoutuneet irti näiden ääriliikkeiden kärjistetyistä toimista. Mitä tekee Suomi? Poliisijohto viestii huonon viestintätapansa vuoksi että katupartiot ovat hyvä asia, ja pääministeri selittää, ettei siinä ole mitään pahaa jos katupartiot saattavat kiekkojunnuja harjoituksiin? MITÄ??? Ovatko Suomen asioista päättävät ihmiset todella näin irrallaan todellisuudesta?

  Mikä tai kuka yhteiskunnallinen taho, joku jota oikeasti kuunneiltaisiin valtiojohdon tasolla, ottaa vastuun (eikä pelkää pienen muttä äänekkään ryhmän älämölöä) tsiitä, että yhteiskunnallisella tasolla oikeasti otettaisiin kantaa ja vaadittaisiin keskustelua tällaisesta, koko valtakuntaa koskevasta vihapuheesta.

  Kenellä poliittisista päättäjistä on munaa sen verran, että nostaa käden ylös ja sanoo, että ”minä en tällaista hyväksy ja tälle tulee nyt loppu!”. Luulisi, että isänmaanystävä nimenomaan kuuntelisi pääministerin tai presidentin sanoja.

  Toisaalta luulisi myös, että isänmaanystävä olisi huojentunut siitä kun poliisijohdosta kerrotaan, että ”ei mitään hätää turvapaikanhakijoiden suhteen – edelleen suurimman osan kaikista rikoksista tekevät ihan perus suomalaiset” (pun intented) mutta taidamme jo etukäteen tietää, että kun ei mene kasetille, niin ei mene kasetille. Jonkun siis täytyy astua esiin ja ottaa valtiollisella tasolla asia haltuun, koska se ei ole kolumnistien, feministien tai kuntatason osa-aika poliitikkojen tehtävä, eikä heidän tarvitse heidän niskaansa kaatunutta törkyä kuunnella.

  Ja jokaiselle katupartiomiehelle ja sivistymättömälle juntille tiedoksi: On säälittävää, että vuonna 2015 mies edes ajattelee toivovansa kenen tahansa raiskausta. Saatika, että ihan oikeasti avaa sanaisen arkkunsa ja kirjoittaa tai sanoo moista ääneen.

 13. 13

  Tanja Takalo sanoo

  ” Odinin morsiammia ”, olipa ratkiriemukkaan hauska oivallus :)))

 14. 14

  Veli Karimies sanoo

  Pikku huomio. Aina kun esitämme tilastolukuja, tulisi nämä luvut asettaa vertailuun jonkun muun luvun kanssa. Muuten luku ei itsessään kerro yhtään mitään. 0,08 ei siis itsessään kerro onko se paljon vai vähän, mutta kun asetamme sen vertailuun kantasuomalaisten miesten tekemien raiskausten kanssa, mikä on about 0,0005%, huomaamme että tässä kontekstissa 0,08% on loppujen lopuksi aika suuri luku.

  Näin yksinkertaisena esimerkkinä; jos menen metsään mittaamaan yhden puun pituuden ja saan tulokseksi 14 metriä, en voi vetää johtopäätöksiä onko tämä puu pitkä vai lyhyt, koska en ole verrannut puun pituutta muihin puihin.

  • 14.1

   Heikki Sormunen sanoo

   Leimataanko tuon ” about 0,0005%” perusteella kaikki suomalaiset miehet raiskaajiksi? Väitetäänkö jossakin, että raiskaaminen kuuluu kristittyyn kulttuuriin? Levitetäänkö netissä juttuja, joissa väitetään Raamatussa yllytettävän raiskauksiin? Missä luuraavat katupartiot, jotka suojelevat naisia suomalaisten tekemiltä raiskauksilta? Niitä on määrällisesti tuhat vuodessa, ja nekin ovat vain poliisin tietoon tulleet.

   Sen 0,008%:n perusteella lyödään jokaiseen maahanmuuttajaan vauvasta vaariin raiskarin leima. Miksi?

   • 14.1.1

    jukka mäkinen sanoo

    Ei jokaista maahanmuuttajaa leimata raiskaajaksi

   • 14.1.2

    Angie sanoo

    Se on ihan silkkaa rasismia. ”Maahanmuuttokriittinen” ihminen ei vaan pysty myöntämään sitä, vaan kitsee rasistin leimasta.

  • 14.2

   Juho Korhonen sanoo

   Pointtina tässä ennemminkin pitäisi huomioida, että mediassa, turuilla ja toreilla ollaan oltu kiinnostuneempia irakilaisesta piikikkäästä akaasiapuusta kuin kotimaisesta katajasta. Tämä johtuu näköalattomuudesta ja edelleen voimissaan olevasta paternaalisesta tytöttelykultuurista, jossa naisten seksuaalista itsemäärämisoikeutta ei, edelleenkään, oteta vakavasti. Puun mittaamisen yhteyttä suomalaisen miehen huonoon itsetuntoon ei tarvitse edes avata.

  • 14.3

   Aki Saari sanoo

   Veliltä hyvä pointti. Tämä blogikirjoitushan on tarkoituksella tehty juuri noin, että voidaan kertoa 0,08 % olevan pieni määrä. Ja onhan se sitä. Mutta kun sitä verrataan tuohon kantasuomalaisten tapausten prosenttiin, niin tämä 0,08 % on 160 -kertainen. Tilastollisesti kärjistäen tuo voidaan esittää jopa niin että turvapaikanhakija raiskaa 160 kertaa todennäköisemmin kuin kantasuomalainen.

   Siinä olen uuninpankkopojan kanssa samaa mieltä, että jokainen raiskaus on liikaa, teki sen sitten turvapaikanhakija tai kantasuomalainen. Seksuaalirikoksista annetaan nykyään liian kevyitä rangaistuksia, mutta se on taas toinen juttu. Toivoisin, että suomalainenkin raiskaaja voitaisiin karkoittaa maasta, mutta se ei valitettavasti ole mahdollista. Raiskaaja kärsii tuomionsa ja usein toistaa rikoksensa. Turvapaikanhakijoiden kohdalla pitäisi olla mahdollista peruuttaa turvapaikkahakemus ja karkoittaa henkilö maasta, jos hän on syyllistynyt vakavaan rikokseen kuten esim. raiskaukseen. Jos henkilö ei Suomeen päästyään kunnioita maamme tapoja ja lakeja, ei hän ansaitse paikkaa yhteiskunnassa.

  • 14.4

   Janne Nyyssönen sanoo

   Jos joku asia koskee prosentin sadasosia jostain ryhmästä, voidaan ainakin sanoa, että se on todella, todella harvinainen ilmiö. Sitä tosiaan ei voida sanoa, onko se sama ilmiö harvinaisempi vai yleisempi toisessa ryhmässä.

 15. 15

  Tarja Vento sanoo

  Tilastollisessa mielessä, turvapaikanhakijoista monet ovat varmaan lapsia / naisia eivätkä yhtä kyvykkäitä väkivallantekoon?

 16. 16

  Saku Timonen sanoo

  Koska joka toinen kommentoija on kiellosta huolimatta nimimerkki ja heistä suunnilleen kaikki joko opettavat minulle prosenttilaskua päin helvettiä tai odottavat kiihkeästi ensi kesän tilastoja, niin suljen kommentoinnin. Tämä ei ole mikään netin anonyymi keskustelupalsta.

 17. 17

  Teija Sten sanoo

  Kiitos hyvästä kirjoituksesta ja tilastotietojen avulla perustellusta mielipiteestä. Löysin blogisi ”vahingossa” Facebookin kautta. Aloitan sen seuraamisen.