Saa vaikka tappaa

Väitetään, että maahanmuuttokysymykset jakavat kansamme kahtia. Se on vale. Ääripäiden välissä on valtava enemmistö, tolkun ihmiset.

Nykyisin löytyy paljon järkevinä ja maltillisina itseään pitäviä tolkun ihmisiä ja ihan hyvä niin. Nämä tolkun ihmiset sortuvat kuitenkin aina ja poikkeuksetta perusteettomaan ääripääajatteluun ja katsovat itse kulkevansa kultaista keskitietä. He olettavat täysin virheellisesti, että maahanmuutto- ja pakolaiskeskustelussa on olemassa enemmmän kuin yksi ääripää. Ei ole, on vain juuri meitä tolkun ihmisä ja sitten on se ääripää.

Minun on jo vuosia väitetty edustavan ääripäätä. Suuhuni on laitettu sellaisia sanoja, joita en ole koskaan enkä missään sanonut. Minun on väitetty kannattavan rajatonta maahanmuuttoa, hyväksyvän raiskaukset ja haluavan islamisaatiota. Näitä sanoja laittavat suuhuni sellaiset, jotka eivät ole koskaan lukeneet tekstejäni. He ovat muodostaneet muilta kuulemansa ja omien ennakkoluulojensa pohjalta olkinuken, jota hakkaavat innolla. Yksikään heistä ei ole edes pyydettäessä kyennyt löytämään teksteistäni mitään perusteita väitteilleen, vaikka kaikki 1 624 kirjoittamaani juttua ovat tämän saman linkin alla.

Haastan kaikki etsimään jutuistani sellaisen, jossa kannatan rajoittamatonta maahanmuuuttoa, kehun islamia, hyväksyn raiskaukset ja muut rikokset tai vaadin maahanmuuttajille parempaa kohtelua kuin muille. Ette löydä. Minä olen sitä mieltä, että Suomessa laki on kaikille sama ihonväristä, uskonnosta tai etnisestä alkuperästä riippumatta. Ketään ei saa tuomita tutkimatta eikä kansanryhmiä saa leimata yksilöiden tekojen perusteella. Kaikilla on tässä maassa oikeus ihmisarvoiseen elämään samoilla perusteilla. Minä vaadin maahanmuuttoviranomaisille ja avustustyöntekijöille työrauhaa ilman että heitä uhkaillaan väkivallalla.

Minä siis kuulun siihen suureen enemmistöön, tolkun ihmisiin. Silti te leimaatte minut ääripääksi.

Minä näytän teille sen todellisen ja ainoan ääripään. Rajat kiinni-ryhmässä iloittiin siitä, että Tukholmassa naamioituneet äärioikeistolaiset hyökkäsivät maahanmuuttajien kimppuun. Nyt on oikea meininki, kohta tehdään sama meilläkin, eläköön isänmaa.

rk 1

rk 2

rk a

Siis hetkinen, tässä kohtaa pitää ihan pysähtyä katsomaan tarkemmin.

saa tappaa

Olemme varmaan samaa mieltä siitä, että tämä on toinen ääripää. Etsikääpäs nyt sitten se toinen ääripää, jossa joku suvakiksi sanottu sanoo samaa. Etsikääpä kommentti, jossa joku SPR:n avustustyöntekijä antaa luvan tappaa rasisteja.

Sen kun löydätte, niin siinä on teille sitten se toinen ääripää. Siihen asti antakaa olla vouhottamatta kahdesta ääripäästä.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä. Nimimerkeillä tai pelkällä etunimellä yrittäjät poistan ilman selityksiä, jos kanssani ei ole sovittu poikkeuksesta. Olen totaalisen kyllästynyt tyyppeihin, jotka tulevat sanomaan, että heillä ei ole mitään sanottavaa.

Kommentit
 1. 1

  Mervi Oikonen sanoo

  Olen sanonut muuallakin ja nyt toistan itseäni, mutta olisiko nykyiseen ”turvattomuuden tunteeseen” osasyynä se, että maassamme on ehkä jätetty oman onnensa nojaan ne noin 300 000 aikuista jotka ovat käytännössä lukutaidottomia? Sama prosenttiosuus on kai ennenkin ollut, mutta uumoilen että työelämän kasvavat vaatimukset ja viranomaisten palveluiden siirtyminen nettiin ja itsepalveluiksi asettavat suurelle joukolle ihmisiä yhä suurempia haasteita. Tällöin on kuitenkin ymmärrettävää että kun turvapaikanhakijoihin liittyvät kysymykset ovat meille kaikille hyvin mutkikkaita, niiden hahmottaminen on moninkertaisesti vaikeampaa isolle joukolle ihmisiä.

  Liittämässäsi kuvankaappauksessa on selkeästi mukana lukihäiriöisten tekstiä. Osa räyhähengistä lienee hyvin tosissaan, osa on vain yllyttämässä muita verenvuodatuksesta haaveillen. Ehkä tiedotuksen parantaminen auttaisi, ehkä yritykset valuisivat tyhjiin… On vaikea sanoa, onko kaikkia turvapaikanhakijoihin liittyvää viranomaistiedotusta esimerkiksi julkaistu selkokielellä, vai onko viestit tahallaan ymmärretty väärin.

  Muuten vain olen myös huomaavinani noista kuvankaappauksessa olevista ääripään kommentoijista, että suurimmalla osalla vaikuttaisi olevan peitenimi Facebookissa.

  • 1.1

   KP Martiskainen sanoo

   Olen miettinyt aivan samaa.

   Hyvin monet puheenvuorot joissa käsitellään maahanmuuttoa monipuolisesti, asiallisesti ja perustellen, ovat pitkiä ja kielellisesti aika monimutkaisia. Käytetään sivistyssanoja ja pitkiä lauseita.

   Tunnen henkilökohtaisesti useita aikuisia ihmisiä, joilla on keskivaikea lukihäiriö. Tunnen myös joitakin aikuisia ADHD-ihmisiä. He eivät joko pysty keskittymään pitkien tekstien lukemiseen, tai eivät hahmota tekstin sisältöä. Kaikki ihmiset eivät opi lukemalla.

   Siksi iltalehtien ja MV:lehden ja somen viestintä on heille helpompaa. Se on lyhyttä. Valitettavasti edellä mainittujen viestimien ”uutisointi” on myös usein sisällöltään yksipuolista.

  • 1.2

   Auli Suorsa sanoo

   Tämä on hyvä huomio. Yhä enemmän digisoituva, monimutkaistuva, koveneva yhteiskunta varmasti itse omalta osaltaan jossain määrin syrjäyttää osaa kansasta. Tällaiset on reaktiot. Mutta jokaisella on myös oma vastuunsa itsestään ja tekemisistään.

  • 1.3

   mika laiti sanoo

   aamulehti jokin aikaa sitten

   ”Jyrkimmissä vuosiluokissa miesten lukumäärä on reilut kuusi prosenttia naisia suurempi. Paljon nauretulle ”ne vievät meidän naiset” -pelolle on siis olemassa ainakin tilastollinen pohjaperustelu. Iso miesmäärä jää väkisinkin ”ilman naista” ja hakee syyllistä surkeuteensa paremman puutteessa vaikkapa ulkomaalaisista.”

  • 1.4

   Markku Likitalo sanoo

   Vaimoni johtaa pientä mamuryhmää ja hänen tapaamansa mamut osaavat paremmin englantia kuin suomalaiset, mutta kai lukea eivät osaa. Onhan se eri asia, mutta onko tässä perää.

 2. 2

  Ville Teittinen sanoo

  Se toinen ääripää on olkikukko. Paitsi mielenosoituksissa. Siellä väkivaltaa vastustaa äänekäs vastajoukko, joka on se ääripää, ne toiset. Olkikukon rakenteluun se sopii mainosti. Anarkistit kiakkovierasjuhlissa ja viime vuoden itaenäisyystapahtumassa saadaan helpostikin mielikuvissa ääripääksi. Itse kun olin kesällä suvaitasevaisuustapahtumassa Kansalaistorilla, jotkut huutelivat ikävästi vieraalle. Minä kyllä ajattelin, etten kuulu tuohon porukkaan – ne ovat se ääripää.

  • 2.1

   Petri Haapa sanoo

   Muualla maailmassa on sillä tavalla, että jos esiintyjä ei miellytä, niin yleisö voi sanallisesti protestoida ja buuata, Suomessa se katsotaan ikäväksi kutsutun esiintyjän häirinnäksi.

 3. 3

  seppo mahkonen sanoo

  Surullista. Välillä tuntuu että valtaosa näistä on päässyt koulusta oppivelvollisuuden päättymisen vuoksi. Miksi ajatella, kun joku toinen tekee sen puolestasi? Muistin virkistämiseksi, täällä on asunut muslimeita yli satavuotta. Onko ollut häiriöitä?

 4. 4

  Anu Hagman sanoo

  Kiitos taas erittäin tolkullisesta kirjoituksesta! Ja kiitos siitä, että jaksat vääntää näitä asioita. Aioin kirjottaa, että perusasioita – mutta eivät ne kaikille taida niitä ollakaan?

 5. 5

  Markku Kemppainen sanoo

  Minä henkilökohtaisesti alan olla kurkkuani myöten tätä -tanan jankutusta. Aikuisten oikeasti. Muutama kymmenen nahkatukkaista 12-vuotiaan tasolle jäänyttä pöljää vie tätä kansakuntaa kuin pässiä narussa. Minusta heille pitäis vetää housut alas ja antaa perskannikoille tuppivyöllä niin että tuntuu.Se, että näillä pöljillä on tietokoneet, nettiyhteydet ja osaavat kirjoittaa ei tarkoita sitä, että heitä pitäisi ottaa mitenkään tosissaan. Jos tekevät rikoksia niin penalttia vaan ja antaa häkin heilahtaa. Sitä varten meillä on laki. Luulisin. Siitä huolimatta meidän tavisten pitää hoitaa pakolaisten asioita ja yrittää elää täällä ihmisiksi, käydä töissä ja niin edelleen. Ja samalla maksaa veroja, että turvataan näiden nahkatukkienkin elintaso. Ottaa päähän. Sen kai saa sanoa.

 6. 6

  Outi Kivinen sanoo

  Ei ole olemassa mitään ääripäitä kansan suurta enemmistöä, joiden vastapainona on maalaisjärjellä ajattelevia mattimeikäläisiä, tolkun ihmisiä. Tai ehkä niin, että nämä mattimeikäläiset eivät ole mitään mieltä mistään, sillä se on niin vaivalloista. Oikeassa keskustelussa perustellaan mielipiteet, kuunnellaan ja kuullaan keskustelukumppania ja tältä pohjalta voidaan olla eri mieltä tai samaa mieltä. Tämä vaatii jo aikalailla vaivannäköä.
  Inhimillinen ihminen ei hyväksy sortoa, mollaamista, väkivaltaa, alistamista. Oikealla tavalla inhimillinen ihminen on myös kriittinen ja etsii tietoa ollessaan tunnekuohunkin vallassa.

  • 6.1

   Markku Kemppainen sanoo

   Miten niin ei suuri enemmistö ole mistään mitään mieltä? Tuo on aika ikävästi sanottu. Suuri enemmistö haluaa elää rauhassa, tehdä töitä ja olla vastuullisia kansalaisia. Ja jos lähimmäisillä on vaikeuksia niin heitä autetaan parhaamme mukaan. Sellainen ei ole ongelma. Eikä siitä tehdä suurta numeroa eikä varsinkaan lähdetä kaduille riehumaan ja tappelemaan jotain natseja vastaan.

 7. 7

  marko mäkiranta sanoo

  Jaa, en osaa sanoa mihin päähän kuulun kun en suvaitse tappamista mihinkään suuntaan, valitettavasti juttusi siis mitkä olen lukenut,olen saanut kuvan että kirjoitat ainoastaan siitä mitä väärää suomalaiset keksii,mutta sen olen huomannut että et ole missää hyväksyny tappamista tai raiskauksia mistään suunnasta. Olisko silti hyvä välissä sinunkin kirjoittaa siitä mitä väärää pakolaiset tekee? Koska niinkin tapahtuu. Minun ideani tämän asian ratkaisuun suomessa on sellainen että tällä suvaitsevaisten määrällä sitä ei tapahdu,sääli vaan että’ suurin osa niistä on kohtuu hyvin toimeen tulevia, ja nämä sairaat kaikkien ulkomaalaisten tappajat ja rajat kii hössöttäjät ei ole niin hyvin tienaavia. Eli ei rahaa senttiäkään kolmeen vuoteen näihin 18-40 vuotiaisiin miehiin ja se raha lyhentämättömänä suomen köyhille, tasa jako. Mulla ei häiritte mikään muu kuin rahan meno asiaan joka ei muutu ennen kuin kunnon sodalla tai sillä että kaikki muuttanu pois sieltä ja jälkimmäinen ei ole ratkasu se vain siirtäis sodat euroopan rajoille ja pian mutta siihen tämä malli johtaa.

  • 7.1

   sanoo

   Minä olen ymmärtänyt asian niin että laki on kaikille sama. Ja se että tietyt sopimukset velvoittavat Suomeakin ottamaan tänne turvapaikanhakijoita, ei ole mitään ”suvakkien” aikaansaannosta vaan kansainvälistä lainsäädäntöä.
   Joskus ja aika useinkin tilanteet tuolla maailmalla vaan vaikuttavat meihinkin ja se on asia joka ei ole yksittäisen tallaajan päätettävissä. Rajavalvonnan ja tarkastusten jälkeen tänne jää määrä x henkilöitä, jotkut pysyvästi ja monet haaveillen kotiinsa pääsystä.
   Mitä tulee tuohon rahansiirtoon köyhille siinä tapauksessa että yhtään pakolaista ei tänne tulisi, en usko.
   Kun siihen näet olisi ollut mahdollisuus vaikuttaa valtiovallan päätöksillä ja valinnoilla jo ajat sitten. 90-luvun laman jälkeen, köyhät ovat vain köyhtyneet, pakolaisista riippumatta.
   Mielestäni Uuninpankkopojan kirjoitus oli osuva ja hyvä. Kiitos siitä. En tiedä olenko tolkullinen vai tolkuton, ihan tavallinen tallaaja kuitenkin ja en ole ollut ihan vaiti näistä asioista silloin kun näen selkeää rasismia, väkivaltaa ym, tuli se sitten maahanmuutajien tai kantaväestön puolelta. Kaikenlainen väkivalta kuvottaa, kuvottaa myös uhkailu ja näiden keskustelujen sävy. Kaikki tuntuu olevan luvallista somessa, saat uhata tappaa , hakata ym. Ketään ei laiteta syytteeseen. Jos keskustellaan niinkuin ihmiset, siihen ei kuulu nuo edellä mainitsemani elementit.

  • 7.2

   Antti Helin sanoo

   Juurihan perjantaina oli tässä nimenomaisessa blogissa juttu turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista. Onko ongelmana se, että siinä huomautettiin miten pienestä ihmismäärästä lopulta on noussut näin suuri haloo?

 8. 8

  Kiki Merilahti sanoo

  Minua myös ärsyttää tuo ”tolkun ihminen”. Tulee sellainen olo, että ”tolkun ihmiset” eivät asemoidu toiseen ääripäähän eli vastusta tai arvostele edes sanallisesti sitä toista ääripäätä, joka riemuitsee ihmisten pahoinpitelyistä ja kuolemista, leuhkii että ”saunan takana ja sorakuopan reunalla on suvakeillekin tilaa” ja kannustaa niitä humalaisia nahkapäitä, jotka käyvät heittelemässä polttopulloja ja uhkailemassa alaikäisiä, jotka eivät näytä suomalaisilta. ”Tolkun ihmiset” siis kääntävät katseensa pois ja ovat hiljaa. Hieno homma. Ei kannata muistuttaa sellaisista asioista kuin laki, ihmisarvo, ihmisoikeudet, viranomaisten oikeus toimia rauhassa jne. Eihän se itseä koske. Antaa noiden ääripäiden hilllua. Paitsi että jos antaa sen väkivaltaisen ääripään hillua eikä edes arvostele heitä, niin väkivalta ei lopu tiettyyn ryhmään joka ”ei ole meitä”. Se ei ole väkivallan tai väkivaltaisten ihmisten luonne. Mutta ”tolkun ihmiset” eivät halua tätä ajatella. On mukavampaa niin.

  • 8.1

   Minna Ylitalo sanoo

   Tämä sama kaava opitaan jo koulussa koulukiusaamisen yhteydessä:

   1.”Kiusaajat” valitsevat uhrinsa ja järjestäytyvät kiusaamaan tätä porukalla.
   2. ”Myötäilijät” ovat koulukiusaajien kavereita. He voivat satunnaisesti auttaa kiusaamisessa, tai yllyttää vaikkapa naureskelemalla ja kuvaamalla tilanteen.
   3. ”Hyväksyjät” eivät halua sekaantua asiaan, mutta hyväksyvät kiusaamisen.
   4. ”Hiljainen enemmistö” on passiivisten ryhmä, joka ei puutu kiusaamiseen. He saattavat inhota tilannetta, mutta he joko pelkäävät puuttua asiaan tai heitä ei kiinnosta sekaantua ongelmatilanteisiin, mitkä eivät koske heitä itseään.
   5. ”Auttajat” lähtevät aktiivisesti toiminaan kiusatun puolesta. Heitä on kuitenkin harvoja.

   ”Aikuisten” tilanteessa listasta puttuu kaikkein ylin ryhmä, eli kiusaajien yllyttäjät. Nämä toimivat suljettujen fooruminen uumenissa, he ovat kansainvälisesti järjestäytyneitä mm. politiikassa. He lietsovat anonyymisti somen kautta vihaa, joka saa kiusaajien lauman kadulle tekemään agendan likaiset työt. Hyväksyjät ja Suuri hiljainen enemmistö – Tolkun ihmiset pysyttelevät mukavuustasollaan, kääntävät katseensa pois ja ovat hiljaa.

 9. 9

  Niko Juutinen sanoo

  Itseänikin rasittaa kahdesta ääripäästä puhuminen, ja se toinen on tosiaan olkiukko, johon poliitikotkin tahattomasti tai tahallisesti uskovat.

  Uskoa tulevaisuuteen valaa se, että vaikka tuossa Rajat kiinni -viharyhmässä on 8000 jäsentä, niin mielenosoituksiin eivät saa tulemaan paikalle kuin parisataa. Eli sitoutuminen konkreettisesti ryhmän sanomaan on vähäistä, vaikka ryhmä on ollut kuukausikaupalla jo pystyssä. Lisäksi Helsingissä eilen saivat paheksuvia katseita osakseen. Ja veikkaan muutenkin että ryhmässä on satoja feikkiprofiileja, onhan niitä siellä ylläpitoa myöten.

  Sen sijaan yksityisen ihmisen parin päivän varoitusajalla järjestämä rasisminvastainen mielenosoitus sai paikan päälle kolmisensataa ihmistä. Ja ison kiinnostuksen Facebookissa.

  Se yksi ääripää on pieni, mutta todella kovaääninen, ja käyttäytyy laumamaisesti saaden mielikuvan että kyseessä olisi joku kansan ääni.

 10. 10

  Samuli Kyllästinen sanoo

  Jälleen, Saku, suuri kiitos tästä kirjoituksesta.

  Sitä toivoo yhä useamman löytävän tekstisi, lukevan ne läpi ajatuksella. Puhuttelevaa kirjoitusta.

  Henkilökohtaisesti tilanne koko maassa alkaa ahdistaa. Kun oma tuttavapiiri osoittautuu leimaavaksi, suorastaan rasistiseksi, jakaa nyt esimerkiksi MV-lehden ”uutisia”, uskoo kaiken minkä lukee, eikä siedä rasististen ajatusten kritisointia ilman, että syyttävät dialogin tuhoamisesta ja sananvapauden rajoittamisesta… Kun itse on pakko ottaa yliampuva 0-toleranssi rasismiin, ajatella asioita moniulotteisesti… Ja kun toinen osapuoli ei aina ymmärrä tai halua ymmärtää…

  Tällä haluan sanoa sen, että tässä ahdsitavassa, toisinaan ihmisarvottomassa ja inhimillisyyden jo kauan aikaa sitten kadottaneessa keskusteluilmapiirissä, kaltaisesti tolkun ääni on monen ahdistavan keskustelutuokion jälkeen mieltä virvoittava muistutus siitä, että inhimillisyys ei ole kuollut, vaikka sitä omassa lähipiirissä ei juurikaan enää ole.

 11. 11

  Minna Sharma-Arponen sanoo

  Luin sen kolumnin, ja ajattelin kuuluvani siihen joukkoon. Olen lukenut sinun tekstejäsi paljon, ja lähes poikkeuksetta ollut samaa mieltä. Lukisin sinut siis niihin ”tolkun ihmisiin”. Minusta se ainoa ero on se että se suuri enemmistö ihmisistä, ”tolkun ihmisistä” ei sano mitään. Se ei ole hyvä, mutta niin se vain on. Siksi on sitäkin tärkeämpää, että joku sanoo, jaksaa reagoida ja uskaltaa. Kuten sinä. Mutta väitän että on olemassa toinenkin ääripää, jossa kritiikki on voimakkaanpaa, vaatimukset laittomia ja kärjistyneitä, kuten toisessakin ääripäässä. Toki voin olla myös väärässä. Mahdottoman usein ainakin itselläni siihen ”tolkun ihmisyyteen” kuuluu myös se, että noita kuvakaappauksia ja kommenttiketjuja ei vaan voi lukea, ne on niin vastenmielisiä (en lukenut nytkään). Joten toki on niinkin että itse asiassa ei tiedä mistä puhuu, vaan olettaa vain. Toisin kuin edellinen kommentoija, en ajattele että se on vaivalloista, vaan aiheuttaa niin paljon pahaa oloa ja ahdistusta, että itsään suojellakseen ne mielummin jättää lukematta. Ehkä se on sitä, että työntää pään pensaaseen. Hyvä että joku ei tee sitä, kun suuri enemmistö näin tekee. Mutta tärkeää on muistaa, että hekin ovat siis olemassa.

 12. 12

  KP Martiskainen sanoo

  Jos halutaan että jollakin asialla on kaksi päätä, tarvitaan suora viiva. Vain siinä on tasan kaksi ulottuvuutta.

  Tämä maahanmuuttogate on sen verran monitahoisempi kokonaisuus, että kahden ääripään asettelu ei toimi.

 13. 13

  sanoo

  Suvaitsevaisten ”ääripää” ei ole sellainen joka kannattaisi suoraan kenenkään murhaamista. Sellainen on esimerkiksi Tiina Rosenberg, joka HS:n haastattelussa kertoi olevansa sitä mieltä, että Suomi voisi aivan hyvin ottaa vastaan miljoona maahanmuuttajaa koska maassahan on ”tilaa”. Mielipiteen vapaus on tietysti hänelläkin. On kuitenkin helppo olla avoimesti tuota mieltä jos ei ole poliitikko vaan eräänlainen mielipideautomaatti vailla minkäänlaita vastuuta. Samaahan persut antavat Immosen ja kumppaneiden harrastaa omassa puolueessaan, mutta rajansa toki on Soinillakin joka sitten saattaa ärähtää. Siltä osin tilanne on toki erilainen vastapuolella, ettei vihreistä tai vasemmistosta saada kuulla tällaisia Rosenbergin ehdotusta muistuttavia avauksia. Ainakaan julkisesti ns. suvaitsevaiset poliitikot eivät ehdota rajojen päästämistä auki samalla tavoin kuin Rosenberg. Ehkä moni heistä tajuaa, että Suomi sellaisena kuin se nyt on kaikkine vikoineen ja ongelmineen on kuitenkin ehkä parempi kuin tilanne, jossa poliisi ja oikeuslaitos ovat kykenemättömiä pitämään edes auttavaa yhteiskuntarauhaa yllä. Vaikka isänmaallisuus ja nationalismi on paikoin tahrittu kaikenlaiseen typerään rasistiseen öyhöttämiesen, kun vähän pintaa raaputtaa voi isänmaallisuuden löytää (ainakin toivon mukaan) useimmilta änkyrävasemmistolaisiltakin. Eipä heistäkään useimmat halua painaa ”reset-nappulaa” ja aloittaa suomalaisen kulttuurin jonkinlaista uudelleenkäynnistystä.

  Tietysti myös Rosenberg saattaa olla vain silkkaa ”retoriikkaa” tuuttaava änkyrä, mutta oletan hänen oikeasti tarkoittavan mitä sanovan. Mikä tarkoittaa ikävä kyllä käytännössä sitä, että hän todellakin taitaa vihata suomalaista kulttuuria sellaisena kuin se nyt on. Jos hänen ehdotuksensa toteutettaisiin, ehkä hän haluaisi seurata sen etenemistä Ruotsista käsin.

 14. 14

  Esa Annala sanoo

  Joo’o.

  Kuulun siihen toiseen ääripäähän, joka työskentelee vokissa. Olen niin radikaali, että noudatan lakia ja luotan viranomaisiin, joiden tehtävä on selvittää kuka on oikeutettu mihinkin. Tutkimuksia ja päätöksiä odotellessa olan niin äärisuvakki, että en pidä yhtäkään ihmistä tavallista ihmistä kummempana ja kohteen heitä, kuten ihmisiä kohdellaan. Sillä, sen lisäksi että meillä on lait ja kansainväliset sopimukset, meillä on myös moraalinen velvollisuus pitää yllä tasa-arvoista yhteiskuntaa.

  Huolimatta siitä (tai ehkä siksi), että olen ateisti, en voi uskontojen perusteella ihmisiä arvottaa eri tasoille. Olen myös tehnyt vapaaehtoistyötä Vapaakirkolle, joka on profiloitunut avustamaan mm. ex-vankeja, huumeriippuvaisia ja ihan tavallisia köyhiä.

  Toivon, että olen tehnyt enemmän asioita yhteiskunnan parantamiseksi kuin joku odinistiluuseri tai rajakkiihörhö torilla huutelemalla.

  Jännästi muuten meidän vokin (ja muidenkin) muslimiasukkaat ovat innokkaasti osallistuneet esim. helluntaiseurakunnan, luterilaisen kirkon ja myöskin vapaakirkon toimintaan sekä niiden uskonnollisiin menoihin. Itse ateistina vastustan moista kristillisaatiota (jota käsittääkseni ristejä kanniskelevat natsit haluavat edistää – vaikkakin väkivallan uhalla), mutta SPR:n työntekijänä en voi ottaa kantaa ihmisten vapaan tahdon mukaiseen osallistumiseen kristillsiin menoihin vastaanottokeskuksen ulkopuolella.

  Maahanmuuttoviraston ja poliisin tutkimusten pohjalta tehtyjä päätöksiä odotellessa teen työtäni häpeämättömän julkisesti edistääkseeni kotoutumista, integroitumista ja tasa-arvoista osallisuutta yhteiskuntaan niin hyvin kuin osaan. Toimin siis röyhkeästi raivoamatta ja uhkailematta tuota fasistista, mutta ruotsalaista keskushalluntovetoista pienen yli-ihmisiksi itseään kuvittelevan joukkion väkivallalla ja raiskausfantasioilla mässäilevää Suomeen valkoisena syntymään sattunutta ääripäätä tukijoineen sekä heidänkin fyysistä koskemattomuuttaan kunnioittaen. (En jaksa tabletilla editoida pitkiä lauseita, sori siitä.)

  Näilläkin perusteilla tappotuomio vaikuttaa silti hieman liioitellulta. O_o

  • 14.1

   Minna Ylitalo sanoo

   Vaikka oletkin ateisti, niin kommentoisi tähän, että kiitokset sunnuntain parhaasta saarnasta ja aamen.

 15. 15

  Pertti Laine sanoo

  Sitä minä olen kovasti ihmetellyt, että nämä kiivaasti maahanmuuttajia rikollisiksi ja raiskaajiksi yleistävät, omissa kommenteissaan ovat vetämässä turpaan ja tappamassa kaikki ”suvakit”. Lisäksi moni näistä väkivaltaa ihannoivista ilmoittaa vielä erikseen lukeutuvansa ”normaaleihin”, joka siis heidän maailmassaan on ”suvakin” vastakohta.

  Minulla on erilainen käsitys, miten asioita ja ihmissuhteita hoidetaan nk. normaalisti. Kuten myös toistaiseksi poliisilla ja oikeuslaitoksella.

  Kaikki moiset uhkailut tulisi ottaa vakavasti. Varmasti joukossa on suuri määrä pelkkiä suunpieksijöitä, mutta sitten on näitä, jotka ottavat provosoinnista onkeensa ja ryhtyvät tekoihin, kuten tämä Ruotsin tapauskin osoittaa sekä meillä tapahtuneet, onneksi epäonnistuneet, polttopulloiskut.

  Toivottavasti Helsingin poliisin ja KRP:n lupaama vihapuheiden tiukempi suitsiminen johtaa ihan konkreettisiin toimenpiteisiin.

 16. 16

  Kari Miettinen sanoo

  Nämä tolkuttomat ihmiset tekevät minut surulliseksi enkä ole varma voiko heitä enää mitenkään auttaa …

 17. 17

  Jocke Rantanen sanoo

  En ole mukana missään järjestössä, en osallistu mihinkään ”mielenosoituksiin, olen tavallinen ikäni työtä tehnyt ja veroni maksanut kansalainen. Jo eläkkeellä.
  Ihmisiä jotka ovat tuttujani, tai ihmiset joiden kanssa satunnaiseti keskustelen yhdistää yksi asia. Nämä ihmiset ovat samanlaisia, tavallisia ihmisiä kuin itsekin katson olevani. Joukossa on koulutettuja ja vähemmän koulutettuja. Joukossa ei kuitenkaan ole sitä porukkaa joka istuu illat pubeissa ja vetää kaljaa. Siis nämä ihmiset ovat kai niitä ”Tolkun ihmisiä”?
  Se näitä ihmisiä yhdistävä asia on, Uuninpankko, valitettavasti se, että yksikään näistä tavallisista ihmisistä ei ole kannattanut nykyistä maahanmuuttoa tai pakolaisten tänne ottamista. Siis jokainen on sitä mieltä että nykyinen pakolaispolitiikka on väärin. Yksikään näistä ihmisistä ei halua tänne ensimmäistäkään muslimia. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että kenelläkään ei ole mitään tataareja vastaan. Siis kyse ei voi olla yksiselitteisesti mikään ”islamofobia”. Nähdäkseni kyseessä on huoli omasta ja jälkikasvun elämästä ja hyvinvoinnista. Ei mulla muuta.

  • 17.1

   Minna Ylitalo sanoo

   ”Yksikään näistä ihmisistä ei halua tänne ensimmäistäkään muslimia”. Ja sekö ei ole islamofobiaa?

   Itselläni on osaksi sama tilanne tuttavapiirissä ja lähisuvussa, mutta kyllä tämä porukka on selkeästi islamofobinen. Se tulee ilmi, kun alan kysellä tarkemmin ennakkoluulon aiheista ja saan vastaukseksi pitkän listan mitä ihmeellisempiä kliseitä, millä ei ole todellisuuden kanssa mitään tekemistä.

   Onpa jokunen ollut yllättynyt siitä, että turvapaikahakijoilla on tavallisia ydinperheitä, eikä niitä neljää vaimoa mukana kuten ovat kuvitelleet kaikilla muslimimiehillä olevan. Eräs pelkää, että kaikki kirkot muutetaan moskeijoiksi ja esimerkiksi Kirkkonummi joutuu nimenvaihtoon, sillä sanaa kirkko ei hänen uskomuksensa mukaan pian enää saa olla missään edes näkyvissä. He kauhistelevat Sharia-laikia, mutta tarkempaa esimerkkiä kysellessäni he eivät osaa mainita yhtään. Tai he mainitsevat esimerkin, mikä ei pidä paikkaansa, kuten esimerkiksi ettei muslimivaimo saisi hakea avioeroa miehestään. Heillä on myös sellainen käsitys, että jokainen maailman muslimi olisi uskontoaan harjoittava henkilö ja heillä olisi vain yksi vanhoollinen koulukunta, mitä kaikki pilkulleen noudattavat. He eivät ymmärrä, että muslimi voi myös olla uskonnoton, feministi, ateisti, pintaliitäjä tai aktivisti. Jotkut säikähtivät jälkeen päin, että Kreikan rantalomilla muslimipakolaiset ovat sesongista toiseen tarjoilleet heitä palveluammateissa kahviloissa ja hotelleissa. Nyt siellä ei yhtäkkiä enää uskalla lomailla.

   Esimerkkejä on monia, ja tämä suomalaisten yleissivistyksen puute on hälyyttävää. Tällainen perustavaa laatua oleva tietämättömyys ilman muuta johtaa islamofobiaan, ennakkoluuloihin ja pelkotiloihin.

   Tataareista puheen ollen, suurin osa ”tolkun ihmisistä” ei ole eläessään huomannut, että Suomessa on tataareja.

   • 17.1.1

    Jocke Rantanen sanoo

    Onhan se hyvä että myös sinun ystävä- tuttavapiirissäsi on ainakin suuri osa sellaisia jotka eivät hyväksy nykyistä maahanmuuttoa eivätkä muslimeja tänne meille.

    On tietenkin hyvin ikävää että et naisena tunnusta ja näe sitä mitä islam todellisuudessa on. Et näe naisen asemaa islamisssa. Et ilmeisesti ole lukenut koraania ollenkaan?
    Et ilmeisesti myönnä edes sitä kuinka Iranin presidentti kieltäytyi illallisesta kun illallisella tarjoiltaisiin viiniä ruokajuomaksi. Hänelle olisi tietenkin tarjoiltu muuta kuten tapana on sellaisille jotka eivät käytä alkoholia. Ja tämäkin vain siksi että islam kieltää alkoholin.
    Tiedän siirtolaisuudesta aivan omakohtaisesti aivan riittävästi ja tiedän sen että kaikialla maailmassa ovat siirtolaiset menestyneet kuten kantaväestökin kun he ovat sopeutuneet maan tapoihin. Tämä ei koske muslimeja joitain poikkeuksia, tataarit, lukuunottamatta.
    Mitä kirkkonummeentulee niin muslimit vaativat kaikkialla että uskonnollisia tunusmerkkejä ei saa käyttää. Paitsi he. Heidän täytyy saada pujeutua kuten haluavat ja he vaativat että täällä meillä täytyy naisten pukeutua mustin kaapuihin.
    En tiedä ikääsi, mutta jos tämä meno jatkuu etkä ole vielä kovin vanha, joudut saman vaatimuksen kohteeksi. Jos pakkoruotsi meni päähän niin käy katsomassa blogia Mona Walter. Hän kääntynyt entinen muslimi. Se saattaa avartaa.

 18. 18

  Pauli Räsänen sanoo

  Tavalaan myös Sakari edustaa ääripäätä, jos kerran niinkin suuri joukko netisssä näytää niin toteavan. Eräässä aikaisemmassa kommentissa oli ohukaisen ja paksukaisen meemi, siis itsehillintä ja itsesensuuri, niitä juuri nyt tarvitaan. On aivan liian helppoa käyttäytyä täällä kuin pienilapsi, kirjoitaa mitä tunnemyrskyissä aivokemia käskee. Väkivalta on tietenkin kaiken vallan perusta, siis kuten Mao sanoi valta asuu kiväärin piipussa, se on hyvä muistaa. Toistaiseksi meillä on valtiollisella virkavallalla väkivalta monopoli, mutta kuinka kauan. Kultuurimme on viimeisinä vuosikymmeninä raaistunut, elokuvat ja etenkin peliteollisuus on tuottanut totaalisten taistelijoiden sukupolven, varsinkin työväenluokkaisista nuorista. Olen pitemmän aikaa odotellut,kuka ja mistä löytyy se superorganisoija joka hyödyntää nyt piilossa olevan potentiaalin, ovathan sosiologit pitemmän aikaa ennustaneet maailman siirtyvän seuraavaksi sisällisotien aikakauteen, puheiden koveneminen osoitaa juuri sitä, joten edeleenkin toivoisin myös suvaitsevaisilta suvaitsevuutta ja sovittelutaitoa, mutta myös väkivaltaresurssin omaksuminen olisi myös oman turvallisuuden vakuuttamista, keskuudessamme näet elää myös petoja, jotka vain odottavat pääsevänsä toteuttamaan itseään.

 19. 19

  Jore Puusa sanoo

  Suomen Kuvalehden tutkimus, jossa oli poikkeuksellisen iso otanta ja siksi pieni virheprosentti päätyi siihen ( kysyttäessä mm muunrotuisten älykkyysosamäärää) että Suomessa voidaan katsoa olevan noin 700 000 rasistisesti suuntautuvaa ihmistä.
  Jos suhteutan tuon omiin kokemuksiini lehtikuvaajana, olen jakaumasta –eli noin joka seitsemäs suomalainen olisi rasisti– aikalailla samaa mieltä.
  ( muistakaa että Suomessa on noin 350 000 alkoholistia, joista jokainen vaikuttaa noin 5 ihmisen elämään heikentävästi laatua) Pienessä kansassa pieni jengi saa paljon pahaa aikaan.

  Kun kuvasin Tony Halmeen vaalikiertuetta Itä Helsingissä, pubeissa oli rasistinen raivo sellaista että sen nähtyään alkoi todella pelätä. Minua esimerkiksi otettiin kiinni kurkusta ja kysyttiin: ”pitääkö nekrut tappaa – vai ootko homo”.
  Jälleen kerran. Se mitä on, sille ei voi enää mitään. Mutta nyt äkkiä on parannettava infoa YLE:ssä. Primetimeen pitää ahtaa dokumenttejä rasismin seurauksista ja aloittaa pika pikaa medianlukuopetusta ja sensellaista. Viileää ohjelmaa jossa vihaajien annetaan myös puhua itsensä pussiin. Toimittajien pitää olla ammattilaisia tosin, heitäkin ylessä on.

  Selvittelin, mistä vihasivustojen aktiivikirjoittajat tulevat, tässä tapauksessa MV:n. Tämä on englanniksi, joten käännän pari kohtaa — mutta idea on että saadakseen sivun alkuun ostetaan feikkikirjoittajia, jopa aika kovaan hintaan. Ei tarvi olle edes kovin suurta lukeneisuutta kun näkee että kirjoittajat ovat samoja, ollet jo vuoden verran. Itse arvioin tutkittuani tekstejä erään suomenkielen opettajan kanssa, että aktiiveja on alle 100 todennäköisesti 50 – 80 välillä. Heitä myötäilee kielellisesti paljon heikompitasoinen joukko, jotka ovat todellisia ihmisiä, mutta eivät pysty aloittamaan esim threadia itse.
  Netin syövereistä, sieltä kuvottavimmalta puolelta löytyy esim seuraava, vahvistamaton tieto.
  MV:n omistaja on tehnyt tarjouspyynnön K1 Solutionsin Elanceen, siinä hän haluaa ostaa pakistanilaiselta yrittäjältä suomalaisia e-mail osoitteita noin 50 kpl kpl. Noilla rakennetuille FB ym feikkitileille on ostettu 1000 kaveria.
  Ostotarjouksessa FB tileistä määritetään että: ”Niiden pitää olla hyvännäköisestä tytöstä toimitusjohtajaan ja kaikkea siltä väliltä.”
  (Halutessa SCRC:n saa minulta)

  Mitä sitten ovat henkilöt, jotka Sakun ja laajemmin meidän kaikkien ”suvakkien” kimppuun hyökkäävät feikkitileiltäkin. Mitä todennäköisemmin MV:n kirjoittajat ovat suurimmaksi osaksi jonkun venäläisen trollitehtaan työntekijöitä, siis suomalaisia, jotka tekevät vain työtään rahasta. Opportunisteja on ollut aina.
  Suomi on kuitenkin erinomainen kohde vihanlevitykselle, jotkut toimivat siinä vain rahan takia -kuten Janitskin MV:stä. Jotkut taas saadakseen aikanaan poliittista vaikutusvataa kuten Halla-Aho joka onnistui tai Kaukinen joka ei onnistunut.
  Menin itse tähän aikanaan tunteella mukaan MV:n hyökättyä ystäväni perheen kimppuun, nyt huomaan että kyseessä on bisnes ja muutaman ihmisen narsistisen persoonallisuushäiriön uloke.
  Järki käteen, jäitä hattuun ja valistamaan ihmisiä. Ei pidä menne trollin kanssa väittelemaan, kommunikoikaa niiden kanssa, joilla on kykyä ajatella kriittisesti, heitäkin on.

  Usein toistamani tarina on Valvontakomission ajalta noin 1946. Lyhennettynä — komission venäläinen johtaja ihmettelee suomalaiselle yhteysupseerille että: ”Mikä teitä suomalaisia vaivaa, ensimmäisen vuoden aikana ollaan tukehduttu suomalaisten toisistaan tekemiin kanteluihin ja ilmiantoihin niin, että itse asiamme on jäänyt hoitamatta.” sic.

  Siis jäitä hattuun tai pakastekana 😉 ——vain viileä pysyy harkitsevana.

 20. 20

  Jore Puusa sanoo

  Äh – unohtui. Sakun erinomaista blogia lukeville rasisteille vielä. Jatkakaa ihmeessä ajattelumallianne, kukaanhan ei voi sitä muuttaa, vaikka monet meistä koettavatkin. Mutta olkaa edes hiukan kriittisiä ulkomailta tulevan kiihotuksen suhteen. Monet Teistä kykenevät näkemään, ettei kaikki verkossa liikkuva ole totta ja että ihmisiä on kautta maailmanhistorian käytetty hyväksi. Myös rasisteja. Jäätä pipoon Teillekin.

 21. 21

  Pauli Uusikylä sanoo

  Kovin yksimielisiltä vaikuttaa kaikki kommentoijat. Olen monesta asiasta samaa mieltä kanssanne, mutta toisin hieman muunkinlaista näkökulmaa. Kukaan ei tunnu ymmärtävän, mistä vastustus maahanmuuttoa kohtaa kumpuaa. Ehkäpä jostain seuraavista seikoista: 1) Suomi on sitoutunut kansainvälisiin sopimuksiin, joiden mukaan olemme velvollisia auttamaan hädänalaisia. Nyt näitä lakeja käytetään häikäilemättä väärin hyväksi. Suurin osa turvapaikan hakijoista eivät ole aidosti välittömässä hengenvaarassa, vaan anovat turvapaikkaa väärin perustein. Arviolta 2/3 hakijoista saa kielteisen päätöksen. 2) Suurin osa turvapaikan hakijoista on nuoria miehiä Irakista ja Afganistanista. Missä on Syyriasta tulevat perheet? Suurin osa pakolaisleireillä. Omaan oikeustajuuni ei mahdu se, että kun Suomella on rajallinen kantokyky ottaa hallitusti vastaan pakolaisia, vain pieni vähemmistö on niitä kaikkein hädänalaisimpia. 3) Raiskaustilastoissa maahanmuuttajat ovat valitettavasti yliedustettuina. Tätä ei saa muuksi, vaikka minkälaisia tilastollisia silmänkääntötemppuja yrittäisi väännellä. Eikä ongelma vähene sillä, että vedotaan suomalaistenkin raiskaavan. Tämän asian poisselittäminen herättää ärtymystä maltillisessakin. 4) Nykyinen yhteiskunnallinen taloudellinen kehitys herättää pelkoa. Varsinkin niissä, joilla muutenkin jo menee huonosti. Yhteiskunnassa karsitaan kovalla kädellä monenlaisia etuuksia. Samalla lisäbudjetoidaan valtavia summia maahanmuuttotulvan vuoksi. 5) Maahanmuuttoon kriittisiä näkökulmia esille tuovat niputetaan järkiään jonkinlaisiksi epä-älyllisiksi örveltäjiksi. Kyllä. Meillä ON ongelmia mahanmuuton hallitsemisessa. Toivottavasti myös valtamedia punaviherorientoitunut toimittajakunta ymmärtää tuoda asiat rehellisesti esiin ja olla kriittinen useampaankin suuntaan. Asioiden siloittelu ja ongelmien hyssyttely antaa loistavasti tilaa MV-lehden kaltaisille törkysivustoille.

  • 21.1

   Jore Puusa sanoo

   Pauli Uusikylä kirjoittaa että asioiden hyssyttely antaa tilaa MV kaltaisille törkysivustoille ja samalla hän kuitenkin itse kirjoittaa kaikki MV fraasit esiin. Hämmentävää, jostain ne on pitänyt opetella.

   ”valtamedia punaviherorientoitunut toimittajakunta”
   MV toistaa tätä yhä uudestaan. Tunnen ison määrän toimittajia ja lehtikuvaajia 35 vuoden ajalta. Yleensä toimittajat ovat konservatiivejä ja oikeistolaisia paitsi ne, jotka kirjoittavat esim Vihreään Lankaan tai Tiedonantajaan. Noiden levikki on mitätön. Olen itse ollut 35 vuotta mediassa enkä ole nähnyt isojen lehtien puolella yhtään ainoaa suvakkihuoravihescassarikukkahattutäti toimittajaa vaan enemmän tai vähemmän ammattilaisia enemmän tai vähemmän kyynistyneitä. Ääritoimittajia on äärilehdissä — kuten Tiekkarissa tai Nykypäivässä tai MV:ssä 🙂
   Voidakseen toimia toimittajana ns.valtamediaassa ei voi olla punavihreä– koska seuraavissa YT:ssä saa potkut. Ja tämä ei sitten ollut luuloa.

   seuraava Janitskinin väite
   Suurin osa turvapaikan hakijoista eivät ole aidosti välittömässä hengenvaarassa, vaan anovat turvapaikkaa väärin perustein.
   Pauki Uusikylällä ei ole mitään, ei minkäämalsiat keinoa tietää sitä varmasti.
   Minulla on hiukan paremmat keinot. Olen kuvannut ao alueella sotaa paljon ja monta vuotta.
   Lähi-Idässä voit seisoa fikseriehdokkaan kanssa kadunkulmassa juttelemassa. Miehellä voi olla Armanin puku päällä ja Porche vieressä ja seuraavassa hetkessä joku posauttaa huvikseen häneltä puoli päästä pois. Näin on minun vieressäni käynyt. Vähiten vaarassa ovat ne joita uusikylä tänne eniten toivoisi eli rutiköyhät, kuka heidän tappamisestaan mitään hyötyisi.
   Yhdelläkään suomalaisella ei ole eikä voi olla käsitystä siitä kaaoksesta, josta ihmiset tulevat pois, ellei ole paikanpäällä.

   Seuraava MitäVittua väite.
   Suurin osa turvapaikan hakijoista on nuoria miehiä Irakista ja Afganistanista. Missä on Syyriasta tulevat perheet?

   Ollessani siellä näin miten perheet lähettivät ne pois sekasorrosta, jotka kykenivät selvitytymään. Katsoin miten suku istui Libanonissa Beirutissa huoneessa ja itkien valitsivat 20v pojan matkaan, jotta edes JOKUselviäisi suvusta hengissä. Rahat kerättiin naisilta, joilla on usein päällään suvun omaisuuss kultana.
   Kehotan taas miettimään seuraavaa, entä jos Sosnovyi Bor pamahtaa ja Paulin pitää lähteä siltä seisomaltaan pakoon Norjaan, rajalla vartija sanoo ettei tänne ole tulemista, koska teillä on hienot vaatteet ja soititte juuri iPhonella jonnekin. Suosittelen edes jonkinlaista älyllisyyttä väitteisiin.

   Raiskaustilastoissa maahanmuuttajat ovat valitettavasti yliedustettuina
   Niin ovathan he per capita sitä. Mutta hei Pauli olet käsittänyt koko asian väärin. Jos et tietäisi minkä kokoinen norsu on, et ensinäkemältä tajuaisi sitä – ellei sen vierellä olisi mittakaavana vaikka sinun autosi.
   Jotta voimme suhteuttaa jotain -täytyy verrata. Vertaaminen ei tarkoita onhgelman kieltämistä vaan suhteuttamista siihen missä me kaikki elämme. Nyt esitän kysymyksen
   Pauli – Suomessa on noin 32 000 pakolaista. Onko jokainen heistä raiskannut jonkun? Onko Suomessa siis 32000 pakolaisen tekemään raiskausta viime vuonna?
   Tunnetko yhtään raiskaajaa? Onko ystäväsi tytär raiskattu ( en tarkoita TeemuSelänne ”ystävää” vaan ihan oikeaa) Suhteuta ensin noihin.
   Raiskauksilla kohkaamisessa ei rasistimiehillä ole kyse suomalaisista naisista tippaakaan, heillä on kyseessä omaisuuteen koskeminen. Suomalaista miestä ei kosketa suomalaisen miehen tekemä raiskaus vaan vasta kun raiskaajan käsi on tummempi. Pauli..2500 – 3500 suomalaista matkustaa joka vuosi Thaimaahan raiskaamaan lapsia. En näe sinun välittävän siitä mitään. Elämässä on suhteutettava asiat. Raiskata ei saa..yhtä vähän kuin väittää laillasi höpöhöpöä. Elämää voi elää vain, jos osaa nähdä ilmiöiden taakse, syihin ja seurauksiin ja niiden korjaamiseen ymmärryksen — ei fasismin ja rasismin kautta.

   Auttoiko tämä mitään. Ei yhtään mitään.
   Uskovaisille on turha selittää mitään, mutta koettaa pitää loppuun saakka.

   • 21.1.1

    Pauli Uusikylä sanoo

    Voihan näkökulmaani noinkin suhtautua. Leimata kaikki hieman toisenlaista näkökulmaa tuovat epä-älylliseksi. Erityisen hauska oli loppukaneetti ”uskovaisille on turha selittää mitään.” Olen samaa mieltä. Molemminpuolin.

    Kun tässä keskusteluissa on ihmetelty niitä ääripäitä, minäpä nyt koitan rautalangasta vääntää. Epä-älyllisyydenkin uhalla.
    Toinen ääräpää on juuri (myös minun inhoama) rasistinen mölylauma.
    Toinen ääripää on se lauma, joka ei tunnusta maahanmuuttoon liittyviä ongelmia laisinkaan. Molemmat elävät omassa kuplassaan. Tämäkään keskustelu ei kovin tainnut ymmärtämystä lisätä.

    Muutoin. Olen sitä mieltä, että Suomeen mahtuu paljon uusia tulokkaita. Homma pitää vain tehdä hallitusti.

    Mielipiteeni olen muodostanut ihan ilman MV-sivustoa.

    Leimaamisiin…

    • 21.1.1.1

     Jore Puusa sanoo

     Pauli Uusikylä, minä vastasin tekstiisi tapauskohtaisesti. Vastaapa sinä minulle myös ja erityisesti kerro montako kertaa olet ollut sotatoimialueella, josta jonkinlaista tietoa voi saadakin. Kerro myös miten monta journalistia tunnet. jne. Kirjoitat suoraa kopiota MV lehden teksteistä.

 22. 22

  Juha Eskelinen sanoo

  Niin.Kyllä minun mielestäni on toinenkin ääripää. Jos nämä pahoinpitelevät naamiomiehet edustavat toista ääripäätä (lait eivät heitä heidän mielestään koske), niin toista ääripäätä eivät edusta ns. ”suvakit” tai maahanmuuttomyönteiset tai uuninpankkopoika. He ovat ”tolkun ihmisiä”, kuten myös ne maahanmuuttokriittiset, jotka kuitenkin mielipiteissään ja toimissaan pysyvät lain rajoissa. Mieltä saa osoittaa (puolesta ja vastaan) ja politiikkaa pitää saada kritoisoida. Sitä toista ääripäätä edustavat rikoksia tekevät turvapaikanhakijat (heidänkään mielestä Suomen lait eivät heitä koske). Onneksi molemmat ääripäät ovat pieniä, mutta kumpienkaan rikoksia ei pidä suvaita.

 23. 23

  Marko Manninen sanoo

  Tässähän blogisti tekee nyt sen oletuksen, että molemmat ääripäät käyttäytyisivät samoin. Tappouhkauksia ei ole tähän todisteeksi heittää, mutta aiheen vierestä uutinen muutaman kuukauden takaa tasa-arvoisen avioliittolain ollessa tapetilla.
  http://www.hs.fi/kaupunki/a1439519206178
  Itse kuitenkin laskisin toiseksi ”ääripääksi” ihmiset, jotka leimaavat omaa (vapaata) ajatusmalliaan maahanmuuttopolitiikassa kritisoivat samantien rasisteiksi, kuten vaikka Teemu Selänteen/Aleksi Valavuoren tapauksessa kävi. Siitä minäkin olen samaa mieltä, että Timosen esiin nostama ääripää on se vaarallisempi.
  Jos halutaan siis yksinkertaistaa asioita, ja noudattaa ”ääripää”-ajattelua, niin toisessa ääripäässä olisivat juuri nämä natsit, jotka toivovat kuolemaa jne. mamuille ja ”suvakeille”. Toisessa ääripäässä olisivat ne, jotka leimaavat kaikki eri mieltä olevat natseiksi ja rasisteiksi. Väliin jää kolmas ryhmä, ”tolkun ihmiset”, jotka osaavat keskustella asioista faktoin. Näillä ihmisillä on sitten mielipiteitä laidasta laitaan, mutta ovat yleensa myös se hiljaisin ryhmä.
  Tämä toki on vain minun mielipiteeni. Ja vaikka Timosen kanssa eri mieltä olenkin, en näkisi häntä ääripään edustajana. Mielestäni kuuluu kolmanteen ryhmään (mihin lasken itsenikin), vaikka eri mieltä asioista olemmekin.

 24. 24

  Mikko Korhonen sanoo

  Tämä ei tietääkseni ole SRP:n työntekijän kirjoittama, (Ihmeellinen vaatimus muuten) mutta hyvin väkivaltaista ääriajattelua joka tapauksessa.

  https://vapauspelissa.noblogs.org/invitation/

  ”Ritsat valmiina, munat korissa, tähtäin asetettu – on aika suuttua! Vapautemme on uhattuna 6.12.2015, kun natsisiat aikovat marssia Helsingissä. Me olemme kirjava joukko vihaisia lintuja, joiden vapautta pakkotyö, rotuerottelu, sukupuolisyrjintä, köyhyys ja lisääntyvä kontrolli uhkaavat. Me emme katso vierestä, kun natsisiat aikovat marssia kaduillamme! Nyt on Vapaus pelissä!

  Pelin tarkoituksena on lingota ritsalla sikojen rakennelmat, murtaa rivit ja tuhota siat!”

 25. 25

  Jari Kähkönen sanoo

  Taitaa olla pahemman kerran naiivisti sanottu olettaa, että pääosa suomalaisista on sitä tolkun ihmistä. Ei kaikkien ihmisten yhtäläinen ihmisarvo ja kunkin ennakkoluuloton sekä vain asiallisin perustein tapahtuva arvostelu ole mitenkään pysyvän yleismaailmallisesti selviö. Huomattava osa näyttää jollain absurdilla tavalla kuvittelevan, että maamme tilanteen kuumenemisessa on muka jotakin hauskaa. Että siksi heidän on jopa suotavaa lietsoa tyhmempiään. Missä menee kanssasyyllisyyden raja, kun tulikin itse itsensä tyhmennettynä mentyä mukaan siihen tyhmyyspolitiikan karkean puolen tekemiseen?

  Todellisuus on huomattavasti nyansoidumpi ja epämukavampi, väitän minä. Se ei kelpaa kenellekään, juuri siksi todellisuus pyritäänkin kieltämään. Ja mikäs sen mukavampi kieltämisen muoto kuin teeskennellä pääosan väestöstä olevan tolkun ihmisiä, jotka eivät ole mukana vihaamassa sekä tekemässä väkivaltaa. Mutta ei niiden kyllä pitäisi puhua ennakkoluuloisen rumasti ja ihmisvihaa edistäenkään, etenkin sellaisten kuullen jotka eivät vielä osaa ajatella itse, eikä etenkään esittää sympatisoivansa niitä ääriajattelijoita, vaikka tosiasiassa heille nauraisivatkin(no, ainakin oman väittämänsä mukaan).

  Tämä on ihan yleisinhimillinen juttu. Otetaan vaikka se klassinen ”omat köyhämme ja työttömämme”, joka on turhanpäiväinen keskustelu keskustelusta, minkä ainoa funktio on harhauttaa, lamauttaa ja viedä energia pois yhdenvertaisuustyöltä. Oikeasti kun ei ole eriarvoisia ihmisiä, on vain erilaisia hätätilanteita, jotka ovat vakavuutensa perusteella kiireellisyysjärjestyksessä. Tolkun ihmisten massa ei välttämättä ole samaa mieltä tai haluaa pysyä passiivisen tietämättömänä kaikesta. Ehkä jopa puhumaan nousseen henkilökohtaisuudet ratkaisevat? Valitettavasti se voi mennä näinkin.

  Siksi suhtaudun epäilevästi tälläiseen mainostettuun tolkun ihmisyyteen, koska näen siinä jälleen kerran vain yhden konstin millä maamme valtaenemmistö välttää näkemästä ja keskustelemasta kiusallisista asioista. Näin on siksi, että sanotun tolkkuuden sisältö on yksipuolisesti määritelty valtaenemmistön näkökulmasta ja ehdoin, jolloin lopputulos on yhdenvertaisuusnäkökulmasta epäonnistuminen. ”Näin minä tekisin”, sanoo hän jonka ei ikinä tarvitse sormeaan koukistaa, koska hänellä on jo kyllin valtaa ja rahaa. Häneltä ei siksi koskaan edes pyydetä puoltakaan sitä inhottavuutta, jota hyväntahtoisesti neuvomansa joutuvat elämään todeksi lähes joka ainoa päivä elämässään.

  Tavanomainen viisaus ei siksi välttämättä ole maailmanloppuun asti kestävä yleispätevä ratkaisumalli, ihan yhtä hyvin se voi olla selkäydinajattelua tai ongelmien kieltämistäkin. Ja kerrankos sitä sorrutaan kaksiprismaisuusajatteluunkin, jossa teeskennellään oltavan puolueeton kahden eri puolilta kiikaria asioita katselevan osapuolen välissä. Sitä tosin kuulemma esiintyy lähinnä de facto kaksipuoluemaissa, mutta kai se sopii tähänkin, kun harjoituksen tarkoitus on osoittaa käsitteen käytön sivuvaikutuksena aiheuttama ajattelemasta kieltäytyminen. Eihän tappamiseen asti yltävää pahuutta saa osapuoleksi tunnustaa, totaalista ihmisvihaa se on ja kauhistus kaikille oikeasti tolkun ihmisille.

 26. 26

  Saku Timonen sanoo

  Jotkut kommentoijat yrittävät sinnikkäästi väittää minun puolustavan raiskaajia ja äärivasemmistolaista väkivaltaa. Laittakaapa kommenttiinne linkki sellaisiin teksteihini, jos meinaatte saada kommenttinne näkyviin. Ilman perusteluja räkyttäviä täällä on nähty jo ihan liikaa.

  • 26.1

   Marko Manninen sanoo

   En nyt väitä, että puolustat raiskaajia tai äärivasemmistolaista väkivaltaa. Annan käytännön esimerkin, jonka johdosta sinun voitaisiin sanoa niin tekevän.
   Aiemmassa kirjoituksessasi ”demokratian vastustajat” sain itse tällaisen vastauksen omaan kommenttiini: ”Minun mustavalkoisessa maailmassani se ihminen, joka mielenosoituksessa on samalla puolella kuin heilhilteriä huuteleva kainalontuulettelija, on rasisti. Se, ettei rasistisiin huutoihin ja eleisiin puututa, on niiden hiljaista hyväksyntää”
   Tämä siis tuli henkilön kynästä, joka ilmeisesti pitää itseään suvaitsevana ja selkeästi vastustaa rasismia.
   Milloin olet tuominnut blogeissasi äärivasemmistolaisen väkivallan? Myönnän, etten kaikkia blogejasi ole lukenut, mutta yleensä tunnut tuomitsevan nimenomaan ”oikeiston” suorittamat teot. (esim. kannanottosi Kaukisen esiintymiseen Ylellä, mitenkään ottamatta kantaa edellisen päivän pelle-episodiin) Voitaisiin siis samalla logiikalla todeta ”hiljainen hyväksyntäsi”. Yleistämistä puolin ja toisin. Hyväksyttävää? Ei.
   Tämä taas vain minun näkemykseni/arveluni.

   • 26.1.1

    Saku Timonen sanoo

    Minä en ole vastuussa kommentteihisi saamistasi vastakommenteista, elleivät ne ole minun kirjoittamiani. Tuo kertomasi ei ole. Pellet eivät ole syyllistyneet väkivaltaan eivätkä siihen yllyttämiseen. Kaukinen ei muuta teekään kuin yllyttää väkivaltaan.

  • 26.2

   Pekka Laine sanoo

   Nähtävästi sensurointiin joutui äskeinenkin kommenttini, jossa kirjoitin vääristelevästä 0,08 prosentin raiskaustilastosta, jota pidät absoluuttisena totuutena, eikä sinulla ole mitään intressiä tarkastella lukua kriittisemmin. Esimerkiksi Valavuori kirjoitti asiasta hyvin – siis mitä se luku on käytännössä.

   Ja mitä tulee äärivasemmiston väkivaltaan, niin kyllä, taidat sen hiljaisesti hyväksyä kuten yllä oleva kommentoijakin kirjoittaa. Olet kirjoittanut mm. näin: ”Heihin poliisi testasi uuttaa projetiililaukaisintaan, jolla USA:ssa on vastaavassa tilanteessa tapettu sivullinen silmään osuneella ammuksella. Silmään se osui tälläkin kertaa.” Kommentistasi ja koko tekstistä huokuu poliisivastaisuus sekä myötämielisyys väkivaltaista äärivasemmistoa kohtaan.

   • 26.2.1

    Saku Timonen sanoo

    Täällä on moderoitavaa viisi kertaa enemmän kuin mitä teille näkyy. Nytkin on jo aiemmin kommentoineiden eli suoraan läpi menevien kommenttien tarkastamisen lisäksi viitisenkymmentä tarkistamista odottavaa kommenttia hallintapaneelissa. Älkää siis ihmetelkö moderointia. Älkää olettako minun koko ajan odottavan vesi kielellä teidän kommenttejanne, joita minä suoraan sanoen en kaipaa ollenkaan. Tämä on blogi, ei mikään keskustelupalsta.

    0.08 prosenttia on poliisn kertoma absoluuttinen totuus raiskauksista epäillyistä maahanmuuttajista, se asia ei muuksi muutu vaikka kymmenet ihmiset siitä jankuttavat. Itsenäisyyspäivänä poliisi ampui tarpeettomasti silmään vastamielenosoittajaa asella, jolla USA:ssa poliisi on vastaavassa tilanteessa vahingossa tappanut ihmisen. Sen toteaminen ei ole poliisivastaisuutta eikä myötämielisyyttä ketään kohtaan.

 27. 27

  Tauno Virtanen sanoo

  Timonen ei vissiin ole käynyt Facebookin Rasmus sivulla… Siä on suvakki puolen kaikki hörhöt ja kommentit vastaa mvlehden kommentteja. Pirjo Pönni tietysti ihan oma lukunsa…

  Toinen suvakkiporukka on pellet, jotka ovat aina ihmisten ilmoille päästyään päätyneet putkaan toisin kuin vastutamansa katupartiot.
  Keppihevostelijatkin köpötteli sujuvasti suoran putkaan. Syksyllä samat vasemmistolaiset häiriköi laillisia mielenilmauksia ihan omalla naamallaan.

  • 27.1

   Jore Puusa sanoo

   Tauno Virtanen. Yksikään Loldiers ei ole joutunut putkaan, eikä yksikään keppihevostelija. Kumpaakin pyydettiin poistumaan –toisia Tampereella, toisia Helsingissä ja kun kaksi keppihevostelijaa ei poistunut, saivat sakot. Poliisi Suomessa on aina suojellut rasisteja ja fasisteja, niin nytkin.
   MV:ssä oli kuva, jossa Loldiers..edustaja oli poliisiauton avoimen oven edessä ja MV:n kuvateksti kertoi näiden joutuneen putkaan: ” tai siltä ainakin näyttää avoimen poliisiauton oven johdosta”…. Tällä tasolla ollaan.

  • 27.2

   liisa hirvonen sanoo

   Klovnit ja keppihevosilla ratsastajat on poistettu paikalta häirinnän vuoksi. Kyllä menee pienestä natsiressukoilla herne nenukkaan. Klovneista ja keppihevosista. Kas kun ei punapukuisista joulutontuista. Poliisi suojelee, vaan keitä ja miltä?

   Vuonna 2002 uskonnollinen lahko, joita polvirukoilijoiksi kutsuttiin, häiriköi useaan otteeseen Hgin maistraatin ovien edessä. He viskoivat suolaa ja huusivat herjauksia vastavihittyjen parien ja muiden maistraatin ovesta ulos tulevien päälle. Poliisi ei sakottanut häirinnästä eikä poistanut kokonaan paikalta, vaikka siitä oli kyse. Vihityt parit seurueineen joutuivat poistumaan maistraatista taka-oven kautta.

  • 27.3

   Saku Timonen sanoo

   En lue Rasmusta. Pellet ja keppihevostelijat eivät joutuneet putkaan, vaan saivat sakkoja jätettyään tottelematta poliisin antamia määräyksiä. Heidän sanomansa tehoaisi paremmin, jos he pysyisivät kauempana mielenosoittajista. Huumori on paras keino näyttää miten naurettavia nämä totiset ja isänmaallisina itseään pitävät äärioikeistolaiset ovat.

 28. 28

  Kerkko Jormanainen sanoo

  ”jossa kannatan rajoittamatonta maahanmuuuttoa, kehun islamia, hyväksyn raiskaukset ja muut rikokset tai vaadin maahanmuuttajille parempaa kohtelua kuin muille. Ette löydä. ”

  Emme löydä, koska kirjoituksesi keskittyy haukkumaan ja tuomitsemaan ihmisiä, jotka löytävät maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista yhteiskuntaa rapauttavia ja peruuttamattomasti muuttavia ongelmia.

  Käsi sydämelle. Milloin alat vastakkainasettelun edistämisen sijaan rakentamaan siltaa kuilun yli?

  • 28.1

   Saku Timonen sanoo

   En rakenna siltoja sellaisten kanssa, jotka ilmoittavat haluavansa teloittaa minut. Rasistin kanssa ei voi rakentaa siltaa. Hän odottaa, että olet päässyt puoliväliin ja räjäyttää sillan ja sinut sen mukana.

 29. 29

  Tauno Virtanen sanoo

  Timonen on lakimies. Osaa puhua siten ettei jää mistään kiinni. Timosen kohdalla (kuten monen muunkin taitavan kirjoittajan) kohdalla ratkaisee se mitä ei kirjoiteta. Tällöin voi aina mennä sen taakse etten ole noin sanonut.

  Suoraan kysymykseen ei sitten saakkaan suoraa vastausta. Varmaa politikko ainesta!

  • 29.1

   Jore Puusa sanoo

   Onneksi rasistit sanovat suoraan: ”kaikki matut uuniin ja suvakkihuoralle mokkakikkeli numero kakkoseen” Ei jää kirjoittajan inhimillisyys ja yleissivistyksen taso arvuuteltavaksi, vaan tulee heti kauniina ja kirkkaana esiin 🙂

   • 29.1.1

    matti lahtinen sanoo

    Sanooko joku jossain noin vai keksitkö sen juuri äsken omasta päästäsi?

    • 29.1.1.1

     Merja Nurmi sanoo

     Kyllä sanoo. Rajat kiinni -ryhmä Facebookissa ja Suomi24 -palstoilla tuo on ihan arkipäivää. Jotkut näistä lähettävät omalla kuvallaan ja nimellään tuollaisia toivotuksia ihmisille. Olenkin aina kehottanut julkistamaan ne niin, että jokainen voi omin silmin nähdä, ketkä tuollaisia lähettävät. Joku muukin kuin se seurakunnan työntekijä, joka uhosi sylkevänsä maahanmuuttajille tarjoiltavaan puuroon, saattaa saada vaikkapa lopputilin töistään.

    • 29.1.1.2

     Jocke Rantanen sanoo

     Jos joku / jotkut sanovat, niin ei pidä yleistää. Suuri enemmistö kansasta on nykyistä maahanmuuttoa vastaan mutta suuri enemmistö ei koskaan käyttäisi tuollaista kieltä.
     Tuota tekstiä tulee moelmmilta suunnilta minkä ehtii.
     Suurin osa on kännipäissään tuotettua. Siihen pitää suhtautua että ”mahtuuhan maailmaan mölyä”. Eivät ne oikeasti tarkoita sitä. Kunhan metelöivät ja purkavat pahaa oloaan kun eivät muulla tavoin pysty ta osaa.

 30. 30

  Jore Puusa sanoo

  Mielenkiintoisin on rasistien dialektinen malli, näin:

  1. Rasisti kirjoitaa: ” kaikki matut uuniin”
  2. Suvakki kirjoittaa: ” en hyväksy julmaa tappamiskehoitustasi”
  3. Rasisti vastaa: ” Suvakki haluaa siis tulla raiskatuksi ja antaa luvan matuille raiskata kaikki suomen naiset”

  Tätä malli näkee MV:ssä yhä useammin. Malli on koulukiusaustasoa, eli ” isäs on homo” Miksi. ”Koska se on homon näkönen”.
  Vastapuolen argumentaatio menee yhä infantiilimmäksi ( ilmiesesti kirjoittajat alkavat väsyä saman toistamiseen) ja siksi on hyvä, että Jukka Mäkisen kaltaisten ihmisten päivykset ovat näkyvillä, koska ne toimivat niin makeasti rasistien asemaa ja agendaa vastaan typeryydellään.

 31. 31

  sanoo

  Sovittaisiinko niin, että pelkästään semmoinen suomalainen yli-ihminen, joka omilla eettisillä kulutusvalinnoillaan huolehtii osaltaan siitä, että ihmisten eri puolilla maailmaa ei hänen takiaan tarvitse lähteä kotoaan mihinkään, saa olla maahanmuuttokriittinen? Eli ihminen, joka ei aja autolla (eikä edes bussilla) tai lämmitä öljyllä tai koskaan tarvitse muovista (eli öljystä) tehtyjä tuotteita; tai huolehtii ettei hankkimansa tuotteiden/ruuan tekemiseen tai kuljetuksiin ole myöskään käytetty öljyä, on lähtökohtaisesti jo oikealla tiellä: lähi-idän ja Arabian niemimaan levottomuuksissa taustalla on öljy. Aina. Monin tavoin.

  Ei kannata myöskään juoda kahvia, teetä tai kaakaota, paitsi jos käyttää reilun kaupan tuotteita. Itsestään selvää on tietysti, ettei suklaatakaan saa ostaa. Eikä monikansallisten elintarvikeketjujen tuotteita. Appelsiinimehuista vain hyvin hintavat täyttävät eettisyysmääräykset. Ja millaisiakohan vaatteita voi ostaa ja käyttää, jotta varmisuu, ettei niihinkään kytkeydy riistoa? Entä riisi, maissi, hedelmät, kala…?

  Lisäksi ylihenkilö osallistuu naisten asemaa kohentaviin toimenpiteisiin kolmansissa maissa – väittävät lujasti, että se auttaa maita edistymään rauhan, sivistyksen ja hyvinvoinnin tiellä. Puhumattakaan osallistumisesta erilaisiin hyväntekeväisyyskampanjoihin ja -keräyksiin, joilla tuetaan elämän ehtoja maapallon köyhimmissä maissa.

  Kaikenlainen elektroniikka on kiellettyä, sillä niissä on ogelmallisia konfliktimineraaleja. Mistä muistuukin mieleeni timantit, kulta ja hopea, jotka nyt tietenkin ovat kieltolistan kärjessä.

  Tuotteiden arvonmuodostus on globaali prosessi. Ja siinä on voittajia ja häviäjiä.

  Suomi kuuluu edellä mainittuihin. Suomi on maailman eniten globalisaatiosta hyötynyt valtio.

  Toistan: Suomi on maailman eniten globalisaatiosta hyötynyt valtio.

  Kun tänne tulee turvapaikanhakijoita tai muita maahantulijoita, he tulevat itse asiassa hakemaan vain osansa siitä hyvästä, mikä heille kuuluukin.

  Ai että pystynkö tähän itse? Naurettava ajatus! Tämänkin kirjoittamisessa on käytössä tietokone. Muun muassa. Totta kai yritän edes tiedostaa, olla perillä, yritän olla olematta kovin tyhmä. Jätän timantit kimaltelemaan kultaliikkeen näyteikkunaan, jätän quinoan ostamatta, valitsen reilun kaupan tuotteen aina kun se suinkin on kohtuullista. Mutta ymmärrän myös, ettemme voi nyppiä pelkkiä rusinoita pullista. Se olisi tyhmää, ikään kuin omaa pahaa tekoa ei tarvitsisi huomioida.

  Hei sinä suomalainen yli-ihminen! Sinä, joka kasvatat lampaasi, josta saat villat vaatteisiisi (etkä syötä lampaille mitään kaupasta ostettua), viljelet pellavasi, kasvatat lehmäsi, viljasi, pidät onnellisia kanoja tarpeisiisi, ajat hevosella ja teet ruokasi hankintaan tarvittavat työt lihasvoimalla. Et käytä ostolannoitteita, et tarvitse kännykkää, televisiota etkä tietokonetta.

  Sinä et ole kenellekään mitään velkaa. Sinulla on täysi oikeus osallistua Rajat kiinni –kampanjaan.

  Lisätietoa:
  https://www.sitra.fi/julkaisut/Muut/Megatrendit_2016.pdf
  http://www.europarl.europa.eu/news/fi/news-room/20150513IPR55318/Konfliktimineraalit-Parlamentti-esitt%C3%A4%C3%A4-pakollista-sertifiointia-maahantuojille
  http://www.hs.fi/ulkomaat/a1454048739308
  http://www.hs.fi/ulkomaat/a1448952379171
  http://www.hs.fi/raha/a1454040295554#

 32. 32

  Anna Pulakka sanoo

  Siis miten ihmeessä voi ratkaista se, mitä ei kirjoita? Esim. tuosta sinun kommentistasi voisin vaikka päätellä, että kannatat suuria veronkorotuksia. Et vain sano sitä.

  Yksi ongelma näissä keskusteluissa on juuri se, että keskustelukumppanin suuhun laitetaan sanoja, joita hän ei ole sanonut. Tuossa yllä sentään esitettiin suora kysymys, mutta yleensä tämä tehdään ihan ilman että keskustelukumppanin mielipidettä edes kysytään. Kai se logiikka menee jotenkin ”koska tuo tuomitsee rasistiset teot niin hän ei näe maahanmuutossa mitään ongelmia”.

  • 33.1

   Saku Timonen sanoo

   0,08 % on poliisin suorassa tiedotustilaisuudessa antama tieto raiskauksista epäillyistä turvapaikanhakijoista. Poliisi ei puhunut mitään kaikista ulomaalaisista, vaan pelkästään turvapaikanhakijoista. Tämä fakta ei muuksi muutu jankuttamalla.Muut luvut ovat kokonaan eri asia.

 33. 34

  Saku Timonen sanoo

  Jukka Mäkinen (jukka.makinen@hotmail.com) suoltaa taas törkyä siihen malliin, että suljen kommentoinnin kaikilta. Muutenkin voisitte vähitellen uskoa, että tämä ei ole mikään keskustelupalsta. Tämä on minun blogini. Jos ei rupea menemään perille, niin kommentointi loppuu koko blogista.