Kun kansa tuli hulluksi

Eilen pidettiin metelä tapauksesta, jossa pakettiautolla liikkunut mies houkutteli kyytiinsä lapsia. Tämä oli kuin taivaan mannaa netin äärirasistiselle roskajulkaisu MV:lle.

mv 1

Heti oli itsestään selvää, että kyseessä oli maahanmuuttaja.

mv 2

Ja sanomattakin selvää oli, että poliisi ei oikeasti haluakaan saada kiinni tekijää juuri tämän mahdollisen etnisen taustan takia.

mv 3

Tänään sitten selvisi, että kyseessä oli ihan tavallinen koulukyyti. Ei ollutkaan lapsimorsianta itselleen jahtaava ääri-islamilainen ISIS-taistelija eikä edes kotikutoinen pedofiili.

Osa kansasta on peloteltu hulluuden partaalle ja ylikin. Kaikkialla vilisee raiskaavia ja naisia ahdistelevia turvapaikanhakijoita. Joka nurkan takana vaanii lapsia jahtaava muslimi. Vähintään joka toisen puun takana on klovneiksi naamioituneita ja keppihevosilla ratsastavia vasemmistoanarkisteja, joita johtaa Li Andersson. Pelko on ihan käsin kosketeltavissa ja itsepuolustuskurssit täyttyvät.

Se ei kuitenkaan ole vielä tarpeeksi kaikille. Hiljaiseloa viettänyt Olli Immonen on kömpinyt peiton alta ja esitti eilen kirjallisen kysymyksen, jossa peräänkuulutti turvapaikanhakijoiden  liikkumisvapauden rajoittamista yleisen turvallisuuden nimissä.

Immonen lienee tosiaankin viettänyt joululoman peitto korvissa, koska hän edelleen luulee taharrus gamaen olevan jokin peli. Se ei ole ajanvietepeli, vaan tarkoittaa suomeksi joukolla tapahtuvaa seksuaalista ahdistelua.

Immosen ja monen muunkin ns. maahanmuuttokriitikon toivoisin edes joskus lukevan Suomen perustuslain. Ehkä siitä pitäisi laatia heille ihan selkokielinen versio tikkukirjaimin ja tavuviivoin, koska se tuntuu olevan niin tavattoman vaikea ymmärtää. Immonen ehdottaa mielivaltaista vapauden riistämistä ja liikkumisoikeuden rajoittamista. Molemmat ovat selkeästi vastoin perustuslakia.

Perustuslain 7 §:n mukaan henkilökohtaiseen koskemattomuuteen ei saa puuttua eikä vapautta riistää mielivaltaisesti ilman laissa säädettyä perustetta. 9 §:n mukaan Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

Tämähän ei tietenkään vauhtia hidasta, koska hulluksi tullut kansanosa tulee ylistämään tätä ajatusta ja vaatimaan sen pikaista toteuttamista. Sitä ei tulla ajatelleeksi, että sitten liikkumisvapautta voidaankin rajoittaa keneltä tahansa millä tahansa perusteella ja kuka tahansa voidaan teljetä lukkojen taakse. Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Vähät siitä, että sähkön siirtohinta nousee 30 % kolme vuotta sitten kokoomusministereiden johdolla tehdyn typerän yrityskaupan takia. Vähät siitä, että nykyinen hallitus aikoo myydä lisää valtion omistuksia pörssiyhtiöissä, vaikka osakkeet tuottavat koko ajan ja vaikka nykyisellä lainan miinuskorolla kannattaisi mieluummin ostaa kuin myydä omistuksia. Hallitus toimii kuin hulluksi tullut isäntä, joka rehun säästämiseksi lahtaa lypsykarjansa laidunkauden kynnyksellä.

Ei tällaiset pikkujutut kiinnosta, sillä turvapaikanhakija vaanii oven takana. Ajatelkaa edes lapsia ja aidatkaa turvapaikanhakijat. Kaivakaa sitä ennen kultapaikat heidän hampaistaan ja sijoittakaa heidät tuottavaan työhön vastineeksi lukusoloistaan leirillä.

On, on perkelettä. […] Kyllä sitten pitää olla hommaa. Minä sanon, että jos jostakin tulis vielä semmonen ihminen, jonka päätä ei ole ihan kokonansa tällä koohotuksella sekotettu. (Lahtinen Tuntemattomassa sotilaassa)

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole sovittu nimimerkin käytöstä. Nimikään ei takaa kommentin julkaisemista.

Kommentit
 1. 1

  Vesa Sorvoja sanoo

  Ei ole ihme, että säikyt äänestävät immosia lakeja säätämään. Taitavat nimittäin olla pahanlaisesti peloteltuja.

 2. 2

  Mirjami Virtanen sanoo

  Lapset mielellään dramatisoivat asioita. Muistan sen vielä omista lapsistani. Häveten näin jälkikäteen myönnän, että joskus lähdin mukaan niihin. Tein isomman jutun jostain koulu/kotipiha-jutuista, joita lapset olivat liioitelleet. Nyt aikuisena ovat muistelleet ja naureskelleet. Tosin en rynnännyt koululle enkä naapureihin.

  Tietysti heilläkin oli ohjeet vieraista ihmisistä, ei kenenkään kotiin, ei saa huolia keneltäkään karkkeja eikä juotavaa, pitää tulla koulusta suoraan kotiin jne. Normaalit turvallisuussäännöt.

 3. 3

  Aki Virtanen sanoo

  Miten ”maailman parhaiten koulutetun kansan” parissa voi olla tällainen määrä täysin lähdekritiikistä välittämättömiä ihmisiä. Onneksi sentään tuoreen uutisen mukaan nuorisossa on toivoa sen suhteen, etteivät sentään usko MV-lehden löpinöitä kertalukemalta. Sen sijaan liian paljon on heitä, joille vastaavat roskajulkaisut ovat ”totuus”, koska hommafoorumilla lanseeratun salaliittoteorian mukaan koko valtamedia on valjastettu valehtelemaan ”kunnon suomalaisille” ihan kaikesta, Suomea johtaa kulissien takana mystinen demokraattisten lakimiesten ja vihervassareiden koalitio (kaikki mut puolueet paitsi persut ovat vihervassareita) ja maahanmuuttajat soluttautuvat Suomeen vallatakseen maan itselleen. Väitteitähän ei tietenkään tarvitse todistella millään tavalla. Riittää, että kulmakuppilan Einari tai hommafoorumin vakiopostaaja niin kertoo kuulleensa. Aivan järkyttävää, että kukaan aikuinen uskoo näihin satuihin. On myös järkyttävää, että kaikki Afrikasta ja Lähi-idästä tulevat maahanmuuttajat yleistetään alle yhden prosentin tekemien rikosten perusteella samaksi raiskaaja-pedofiili-islamistijengiksi.

  • 3.1

   Kennett Ylitalo sanoo

   Olen antanut itselleni kertoa että kuuleman mukaan ja naapurin Erkki kyllä tietää että suomeen on tulossa 200 miljoonaa pakolaista. Eiku Eurooppaan. Eiku sen verran niitä on maailmalla mut kuitenkin suomeen on tulossa ihan faktana 1,2 miljoonaa vaikkei nyt heti löydy sitä lähdettä mutta islamisaatio, sano naapurin Erkki.

   Tosielämässä käyty some keskustelu. Huudetaan ihan aikuisten tosissaan täysin järjettömiä, 5 sekunnin harkinnalla päättömäksi todettavia väitteitä. Ei käytetä yhtään maalaisjärkeä tai oteta selvää.

  • 3.2

   Mervi Oikonen sanoo

   Nykylapset pärjäävät medialukutaidoissa ja Pisa-testeissä, mutta vanhemmat ikäluokat on kyllä kasvatettu niin, että uskotaan mitä aamulla sanomalehdessä lukee ja mitä sen ainoan tv-uutislähetyksen puhuva pää illalla sanoo.

 4. 4

  Mirjami Virtanen sanoo

  Erityisesti viimeistä edellinen kappale kuvaa hyvin tiivistetysti kriittisten ajatusmaailman. Olen ehkä väärässä käsityksessä, Immosen vaimo on tullut lapsena turvapaikanhakijana maahan.
  Onkohan heillä ollut keskinäistä keskustelua tästä kokemuksesta ja olisiko tämä vaimon perhe pitänyt silloin aidata jonnekin piikkilanka-aidan taakse eristykseen.

  • 4.1

   Väinö Lilius sanoo

   Kyllä mies itse varmasti uskoo olevansa tapauksessa ehdottoman oikeamielinen ja vaimonsa kaiketi tässä häntä tukee. Kaikilla maahantulijoilla ei ole ihanteellinen käsitys omista juuristaan ja ”pakolaistaustainen vaimo” on ihminen muiden mukana.

   Vetävät he sitten eron miespuolisiin turvapaikanhakijoihin, tiettyihin etnisiteetteihin tai motivaatioihin taitaa Immosella olla jopa normaalia voimakkaampi oikeudenmukaisuuskortti takataskussa; eihän hän toki rasisti voi olla!

 5. 5

  Mark Andersson sanoo

  Pelko myy hyvin. Sen ovat jo ammoin huomanneet mainostajat ja iltapäivälehdet

  Nyt sen ovat huomanneet MV-tason somejulkaisut ja niiden vanavedessä useat poliitikot…

 6. 6

  Merja Nurmi sanoo

  Ikävää lapsille, että heidän vauhkot vanhempansa pelottelevat heidät niin, että pitää juosta karkuun tunnuksin varustettua koulutaksia!

  • 6.1

   Minna Ylitalo sanoo

   Niin on. Lähisuvussa koululaisia on myös jonkin verran valistettu ns. pakettiautoista, mutta ehdottomasti enemmän heitä on pitänyt valistaa varomaan suojatien ylitystä. Rattijuopot ja kaahaajat on paljon akuutimpi päivittäinen vaara koulutiellä kuin pedofiilit. Fanaattiset vanhemmat, jotka tahallaan aiheuttavat lapsilleen liioiteltuja pelkotiloja syyllistyvät henkiseen väkivaltaan.

 7. 7

  Minna Ylitalo sanoo

  ”Kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia, mutta toiset eläimet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.”

 8. 8

  iris ritola sanoo

  Eipä voi kuin ihmetellä, että mihin tämä ”hulluus” päättyy….Asun paikkakunnalla, jossa on vastaanottokoti, se sijaitsee muutaman kilometrin päässä keskustasta. Turvapaikanhakijat kulkevat pyörällä tai kävellen keskustan ruokakauppoihin, joissa he ovat käyttäytyneet aivan moitteettomasti, tosin he ovat hymyilevämpiä ja ystävällisemmän oloisia kuin kantaväestö. Mitään valituksia ei mistään muualtakaan ole kuulunut heistä. Heidän kontakteistaa kantasuomalaisten kanssa en tiedä muuta kuin, että paikalliset nuoret tytöt ovat mopoautoillaan käyneet kurvailemassa vastaanottokodin pihalla. Mutta kuinka ollakaan tänään yksi paikkakuntalainen kertoi, että paikallisen pubin/ravintolan/baarin omistaja oli päättänyt kieltää heiltä pääsyn ravintolaansa syystä, että heitä alkoi olla jo melkein yhtä paljon kuin muitakin eli kantasuomalaisia….mistään heidän aiheuttamistaan häiriöistä ei ollut puhuttu…

  • 8.1

   Pekka Rantamäki sanoo

   Suomi nousuun… yrittäjällä on todellinen bisnesvainu päällä, kun estää asiakkaiden tulon ravintolaan. Hohhoijjaa.

 9. 9

  sanoo

  Hulluksi on tullut toden totta tää maa. Jo silloin kun täällä meilläpäin surmattiin nuori tyttö, viime syksynä, alkoi välittömästi aivan kaheli myllytys siitä että mamuthan ne ovat asialla. Poliisia kritisoitiin kun se ei voinut tutkinnallisista syystä heti tiedottaa kuka on tekijä. Mutta aivan hirveä raakunta kävi somessa. Lopulta poliisi kai puoliksi pakon edessä antoi lausunnon että tekijä on Suomalainen.
  Kuinkas kävikään. Some hiljeni, kukaan ei muistanut enää tyttöä ja ne jotka olivat varmoja siitä että nyt saatiin mamu suorastaan hirteen, vaikuttivat jopa pettyneiltä. Sieltä tuli vielä jokunen kommentti että olisihan se ihan hyvin voinut olla mamu, kun siellä lähellä on pakolaiskeskus.
  Mutta. Ei ollut mamu. Ja tämän tytön kohtaloa ei ole juuri sen jälkeen somessa surtu. Tosin silloin kun tapaus oli vielä auki, luvattiin ettei tää unohdu koskaan.
  Samanlainen joukkohysteria puhkesi….miten nyt voivat nuoret liikkua illalla harrastuksiin, idylli oli särkynyt.
  Nyt siellä mennään kuten ennenkin. Tekijä oli nuori Suomalainen mies, joten ei syytä pelkoon….hurraa. Silloin jo ajattelin että tämä maa on todellakin tullut hulluksi.

 10. 10

  Kirsi-Maaria Forssell sanoo

  ”Hallitus toimii kuin hulluksi tullut isäntä, joka rehun säästämiseksi lahtaa lypsykarjansa laidunkauden kynnyksellä.” – kohta tekstissäsi on niin osuva, että herkesin ihan ääneen nauramaan. Kiitos Uuninpankkopoika jutuistasi, näitä lukiessa jaksan vielä uskoa Suomen huomiseen.

  • 10.1

   Väinö Lilius sanoo

   Kuinkas sinä näin? Itse painan linkkiä aina tietoisena että pohjoisesta iltapäivästä katoavat kohta viimeisetkin päivänsäteet…

 11. 11

  Tauno Virtanen sanoo

  Nyt arvon blogisti puhuu muunneltua totuutta. Mvlehti julkaisi saman tiedotteen kuin vaikkapa Iltalehti. Mvlehti ei täten ollut mitään mieltä. Se että kommenteissa joku oli jotakin mieltä ei ole mvlehden mielipide. Timosen väittämä”

  ”Tämä oli kuin taivaan mannaa netin äärirasistiselle roskajulkaisu MV:lle.

  Heti oli itsestään selvää, että kyseessä oli maahanmuuttaja.”

  Ei varsinaisesti ole ihan täsmällinen

  Kuriositeettinä voitaneen mainita Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätös:

  ”Internetin uutissivustot eivät ole vastuussa lukijoiden kirjoittamista loukkaavista kommenteista, linjasi Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) tiistaina.”

  Ps.
  Mielenkiinnolla odotan Timosen blogi kirjoitusta presidentti Niinistön tämän päiväisestä puheesta.

  • 11.1

   Saku Timonen sanoo

   Myös jutun toinen kuva eli Fb:ssä julkaistu päivitys on osa MV:n juttua eli myös MV väitti, että kyseessä on maahanmuuttaja.

   • 11.1.1

    Tauno Virtanen sanoo

    Ei vaan mvlehti on julkaissut Facebook päivityksen. Ei sanomalehtikään ole mitään mieltä jos se julkaisee ihmisten mielipiteitä vaikkapa otsikolla ”puolesta ja vastaan”. Tämä on hyvin yleinen tapa esimerkiksi iltapäivälehdillä, eikä kukaan oleta lehden olevan kumpaakaan mieltä.

    Unohtui muuten tuosta edellisestä….

    Timonen:
    ”Hallitus toimii kuin hulluksi tullut isäntä, joka rehun säästämiseksi lahtaa lypsykarjansa laidunkauden kynnyksellä.

    Ei tällaiset pikkujutut kiinnosta, sillä turvapaikanhakija vaanii oven takana.”

    Presidentti Niinistö:
    ”Kansainvaelluksen tuomaa haastetta ei voida kohdata siten, että ollaan sisäisesti rempallaan.

    Talous on elintärkeä, muttei elämän tärkeä asia. Siksi se on juuri nyt vaikeista ongelmistamme se helpompi.”

    • 11.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Missä kohtaa juttuni on Niinistön puheen vastainen?

 12. 12

  Rasmus Hoffström sanoo

  En tiedä kuinka tämä nyt suoraan liittyy artikkeliin, mutta minun on nyt pakko kuitenkin kommentoida hieman. On mielenkiintoista välillä lukea kommenttia jossa yritetään tuoda esille uusia ideoita, eikä vaan haukkua vanhoja menettelytapoja, se osoittaa sen että ainakin ollaan mietitty pulmaa ja yrittää keksiä ratkaisua yhä normalisoituvan populismin sijaan. Haluasin kuitenkin tuoda esille hieman pulmia tässä ehdotuksessa. Nämä asiat nyt vain tuli mieleen, ja minulla ei ole lähteitä ajatuksilleni ja nämä on puhtaasti omaa mielipiteitäni.

  Ensinnäkin haluasin kysyä millä logiikalla on järkevää että valtio lähtee tukemaan konkurssin partaalla olevaa yritystä jos tulevaisuuden tuotto on kovin epätodennäköistä? Jos työpaikat halutaan säilyttää verovaroin pelkällä työpaikkojen säilytyksen motiivilla, eikö olisi helpompaa ja kustannustehokkaampaa kuopata koko tehdas ja antaa verovarat suoraan entisille työntekijöille KELAn kautta? Tällä tavalla työntekijät voivat myös kuluttaa aikaansa mielummin uuden työpaikan etsimiseen joutotyöpaikan täyttämisen sijasta. Tietenkin kun kyseessä on laina niin ajatushan on että se maksettaisiin takaisin, mutta entä jos ei se toiminta kannattanutkaan?

  Kolmannessa ehdotuksessa ehdotetty veto-oikeus on erittäin vaarallinen koko yrityksen toiminnalle; tämä antaisi työntekijöille liian suuren vallan, ja yrityksen toiminta pelkästään työntekijöiden ehdoilla saa yrittäjän kyseenalasitamaan jos tässä maassa kannattaa yritystä pitää ollenkaan. Onkohan se yritys alkuinaan perustettu siksi vain että olisi jengillä jotain puuhaa, vai olisikohan ajatus ollut että se olisi kannattavaa toimintaa?

  Säästin kolmannen ehdotuksen viimeiseksi, sillä se on tässä yhteydessä järkevin, ja jos jokin ehdotuksista olisi uskottava tämä voisi olla sellainen; tässä ei tapahdu yön yli merkittäviä valtatasapainon mullistuksia jotka voivat pahimmassa tapauksessa saada isojakin negatiivisia seurauksia. Yhdyn mielipiteeseen että se on sekä yritysjohdon sekä työntekijöiden parhaaksi että työntekijöillä olisi jotain sanomista myös siitä miten yritystä johdetaan, mutta samalla minulla on vaikea kuvitella toimivaa organisaatiota jossa jokaisella yksilöllä olisi yhtä paljon sanavaltaa joka asiasta. Yrityksessä johtaja on johtaja ja työntekijä työntekijä syystä. Vaikeita päätöksiä on joskus tehtävä ja nopealla aikataululla. Jos tämä prosessi on liian jäykkä, niin seuraukset voidaan varmasti huomata organisaation joka osuudessa.

  Omasta mielestäni pitäisi löytää tapa jolla organisaation roolit pysyvät selvinä, ilman että toinen osapuoli kiristää toista lakoilla tai irtisanomisilla. Esimerkiksi jos joka työntekijällä on osakkeita yrityksessä, niin on ns. oma lehmä ojassa ja kaikki pyrkivät tuottelijaisuuteen ja yrityksen kannattavuuteen. Tietenkin siinä mallissa on omat haittapuolensa ja nämä kaikki asiat muuttuvat yrityksen kokoon nähden. Onko kyseessä pk-yritys, vai kansainvälinen multimiljoonayritys? Kannattaa myös pitää mielessä että jos kyseisiä lakeja säädetään, usein käy niin että kaikki yritykset joutuvat saman mallin mukaan toimimaan, koosta riippumatta.

  Sanoisin kuitenkin että yritysten johtoja ei kannata liikaa mustamaalata, jos ei kyseessä sitten ole korruptoitunutta hämäräpuuhaa. He jotka luovat työpaikkoja eivät voi olla työntekijöiden arkkivihollinen; näiden on elettävä symbioosissa.

 13. 13

  Tuomas Jormola sanoo

  Saku, kuten yleensä, kirjoitukseksi pihvi oli täyttä asiaa, kiitos siitä. Mutta tämä kirjoituksen kannalta epäoleellinen pisti silmään:
  Vähät siitä, että sähkön siirtohinta nousee 30 % kolme vuotta sitten kokoomusministereiden johdolla tehdyn typerän yrityskaupan takia.
  Toivottavasti malttaisit jättää moiset varsinaiseen asiaan liittymättömät demagogiset ryönät pois ja pysyä kaikin puolin asialinjalla. Voidaan aiheellisesti keskustella, oliko verkkoyhtiön myynti fiksua, ja ketkä päätökseen osallistuivat, mikä on sopiva voittoprosentti ja miten sitä määritellään (tiedäthän, että sitä rajoitetaan ja valvotaan viranomaisen toimesta, ei nykyinen omistaja voi hatusta vetää hintojaan) ja mikä on voittojen veroparatiisikotiuttamisen moraalinen taso. Mutta tuollaisten populististen, poliittisesti värittyneiden ja valikoivaan muistamiseen pohjautuvien valheiden kirjoittaminen ei oikein auta ketään. Varsinkaan jos muuten, aiheellisesti, asemoi itsensä ns. sivistyneen asialinjan edustajaksi. Kannattaa tutustua vaikka tähän blogaukseen, jos tosiasiat Carunan hinnannoston taustoista ei ole hallussa: http://tuomasvanhanen.fi/blogi/30-prosentin-korotus/
  Ja kyllä, hinnankorotukseen vaikuttaa myös kyseenalaisia viranomaispäätöksiä, joita on käsitelty ansiokkaasti esim. täällä: http://rogerwessman.com/2016/02/03/energiaviraston-outo-arvio-kohtuutuotosta/. Mutta kokoomusministerien syyksi soppaa on ihan turha vierittää. Ja lopuksi pakollinen disclaimer, ei, en todellakaan ole kokoomuslainen. Kiitos jos luit tämän loppuun.

 14. 14

  Jari Kähkönen sanoo

  Maan kaupunkiseuduilla AMMATIKSEEN toimittajana olevat ja etenkin pääkaupunkiseutulaiset tietävät jo vuosien takaa, että näissä lasta houkuteltiin autoon -jutuissa ei yleensä ole mitään perää. Ja että on jopa tietyt sesonkiajat, jolloin niitä kaikkein todennäköisimmin kuulee. Niinikään on ymmärretty, että poliisi on nykyään äänessä koko ajan ja vastaa sanomisistaan yhtä vähän, korkeintaan sieltä tulee etsintä ohi/ilmoitus perätön tieto, jos aina sitäkään. Kansalaisten omista varoitteluista ja etsintäkuulutuksista en edes viitsi mitään sanoa, mitä sitä useimmiten pelkistä juoruista koostuvasta kuulopuheesta millään olemaan, ymmärtää vain olla jatkamatta juttua.

  Ja mitä sitten, jos julkaisija ei olisikaan OIKEUDELLISESSA EDESVASTUUSSA kommentointikenttiensä siivottomuuksista? En ole tuomiota lukenut, mutta sillä ei ole mitään merkitystä, koska julkaisija on edelleenkin vastuussa siitä mitä itse julkaisee. Eli pitää harjoittaa juttujensa suhteen kaikenlaisia mahdollisia NIIDEN LAATUA EDISTÄVIÄ asioita, esimerkiksi faktantarkistusta ja ihmisarvon kunnioitusta. Jos toimittaja tai julkaisija ei ole ammattilainen, kyseinen puute saattaa näkyä esimerkiksi siinä, että ei ole mitenkään perillä hälytystä seuranneesta etsinnästä ja tiedusteluista vaan kopioi suoraan toisten Facebook-päivityksiä eikä edes yritä hillitä käyttäytymistä sosiaalisen median kanavissaan.

  Ammattitaidottomien leikkitoimittajien ja vaarallisten ulossylkijä-julkaisijoiden perässä on aina kaunaisten sekä ennakkoluuloisten ihmisvihaajien yleisö, jota voi oikeutetusti luonnehtia hulluksi. Poliisi ei määrää tiedotusvälineitä Suomessa, joten se voi tiedottaa tai olla tiedottamassa, mutta toimituksessa päätetään silti itse, että mitä julkaistaan ja mitä ei. Syytäkin on, koska jokainen partion seulonta-alkometriin ”promilleja puhaltava” bussikuski ei silti olekaan oikeasti rattijuoppo ja jokainen ylijohdon jokavuotisen kapakkaratsian huumausaineen käyttörikos ei todellisuudessa ole isokaan vyyhti. Ammattilaiselle, tehtäväänsä sopivalle tai täysijärkiselle tätä ei tarvitsisi edes erikseen sanoakaan.

 15. 15

  Timo Reko sanoo

  Pitää vielä erikseen muistuttaa maailman parhaimmasta vapaan liikkumisen tavasta. Kesä on tulossa. Jokamiehenoikeus ei ole lakiin kirjattu, mutta se koskee kaikkia, jotka haluavat liikkua metsissä, marjastaa ja sienestää. Toivotan puolestani kaikki ihmiset, lapset, nuoret, isät, äidit, mummot, ukit, thaimaalaiset marjanpoimijat, mamut ja persut, opposition edustajat, hallituksen politiikan kannattajat ynnä muut; lähdetään metsään erityisesti kesällä ja syksyllä. Meille kaikille riittää tilaa ja metsän satoa, marjoja ja sieniä. 95 prosenttia niistä jää keräämättä. Tämä on vapautta, jota ikiaikainen jokamiehenoikeus meille kaikille suo. Sinne metsiin ja soille ei tarvita turvapartioita, mutta kaikenlaisissa porukoissa metsän satoa voi korjata talteen.

 16. 16

  Saku Timonen sanoo

  Kommentointi loppuu taas kerran epäasiallisuuksien tulvan takia. En ymmärrä miksi kaikki idiootit katsovat asiakseen tulla ilmoittautumaan tänne.

 17. 17

  Kallematti Waris sanoo

  Juu eihän äärioikeistoa pelätä tarvitse, istuivat hallituksessa tai eivät…Sano toi Saksalaisille, jotka vastusti natseja -eiku ethän sä voikaan kun ne tappo ne.