Huhun perässä

Poliisia taidetaan nyt juoksuttaa huhun perässä. Poliisi vahvistaa tänään miehitystään Helsingissä. Syynä on se, että uudenvuodenyön tapahtumien pelätään toistuvan pääkaupungissa.

– Poliisin tekemän ennakkotiedustelun perusteella vahvistamme poliisin läsnäoloa Helsingin keskustan alueella alkaneen viikonlopun aikana, rikosylitarkastaja Juha Laaksonen vahvistaa Ilta-Sanomille. 

Jo ennen Ilta-Sanomia asiasta uutisoi Yle, mutta jutun pani liikkeelle perussuomalaisten puoluelehti Suomen Uutiset.  Lehden jostain saamien tai itse keksimien tietojen mukaan vastaanottokeskuksissa kiertää viestejä, jossa kehotetaan saapumaan Helsingin keskustaan lauantaina klo 20.00. Kokoontumispaikaksi esitetään joko Kolmen Sepän aukiota tai Rautatientorin aluetta.

Tosiasiassa kyse oli merkillisestä pro-raiskaustapahtumasta, jonka poliisi jo torstaina itse ilmoitti peruuntuneen.

Erkki Perälä luonnehti tapahtumaa ja siitä seurannutta uutisankkaa Facebookissa näin:

Todellisuudessa kyseessä oli kansainvälisesti tunnetun pick up artistin Daryush Valizadehin koolle kutsuma omituinen globaali tapahtuma. Valizadeh edustaa omien sanojensa mukaan neomaskuliinisuutta, joka on tuttu ilmiö nuorten länsimaisten ruikuttajamiesten keskuudessa erilaisilla nettifoorumeilla.

Neomaskuliinisuuden tai menimismin nimellä kulkevassa liikkeessä yhdistyvät naisvihamielisyys ja seksuaalinen markkina-arvoteoria. Suomessa tätä aatesuuntaa edustavat muun muassa Henry Laasanen ja Timo Hännikäinen.

Kutsu tapahtumaan on levinnyt pääasiassa netissä, eikä mitenkään erityisesti vastaanottokeskuksissa. Uskaltaisin neomaskulinistien demografian huomioonottaen jopa väittää, ettei juuri ollenkaan vastaanottokeskuksissa. Tämä oli täysin Suomen Uutisten oma päätelmä, uutisankka, jonka Yle julkaisi valitettavasti sellaisenaan.

Laitetaan vielä Jussi Saarelman kuva tästä vedätyksestä.

12644848_10156435081180277_5750283656326621934_n

Puutettaan ruikuttavien valkoisten miesten tapahtuma muuttui perussuomalaisten lehdessä turvapaikanhakijoiden suunnittelemaksi joukkoahdisteluksi eli taharrus gamaeksi ja poliisi nosti heti valmiuttaan. Huomenna sitten uutisoidaan varmaankin, että lehden aloitteellisen tiedonhankinnan takia poliisi lisäsi omaa tiedusteluaan lukemalla Suomen Uutisia ja onnistui torjumaan joukkoahdostelun ja mellakoinnin. Kansakunnassa kaikki hyvin, suomalaiset naiset pelastettiin viime tipassa karvaranteiden ja partalasten kähminnältä. Sitä ei kerrota, että paikalle ei alkujaankaan ollut tulossa ketään.

Kyllä minäkin lapsena olen leikkinyt rikkinäistä puhelinta. En kuitenkaan olisi uskonut, että poliisi lähtee mukaan MV:n tasolle vajonneen puoluelehden poliittisista syistä aloittamaan leikkiin.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole sovittu nimimerkin käytöstä. Nimikään ei takaa kommentin näkyvyyttä.

 

 

Kommentit
 1. 1

  Joni Pelkonen sanoo

  Ihmettelinkin jo heti tästäkin luettuani että mistä lähtien perussuomalaisten puoluelehti on ryhtynyt harjoittamaan tutkivaa journalismia? Eihän sen riveissä ole käsittääkseni edes töissä ainuttakaan tutkivaa journalistia.

  Kölnin uudenvuoden tapahtumatkin uutisoitiin medioissa poliisin tiedotteessa olleen väärinkäsityksen vuoksi ensin ”Taharrus gameksi”, ”ahdistelupeliksi”. Lopulta kävi ilmi että tiedotteen kirjoittanut poliisimies oli puuttuvan kielitaitonsa vuoksi luullut arabiankielistä ahdistelua tarkoittavaa termiä englanninkieliseksi peliä tarkoittavaksi sanaksi.

  Poliisin tiedottamisiin ei ole juurikaan luottamista, sillä ihmiset sitäkin tekevät ja poliisilla ei ole kiinnostusta tasapuoliseen tiedottamiseen. Halki, poikki ja pinoon-menetelmä yhteiskunnan rauhantilan ylläpitämiseksi riittää varmaan poliisille, mutta se tuottaa ikävän paljon sivullisia uhreja.

  Väitteiden todenmukaisuuden selvittäminen ja tapahtumien taustoittaminen olisi edelleen sivistyneen journalismin tehtävä. Pelkän tarkoitushakuisen tai pahimmillaan väärinkäsitykseen tai vääriin tietoihin perustuvan poliisitiedotteen painaminen sellaisenaan lehteen ei ole journalismia.

 2. 2

  Kallematti Waris sanoo

  Jo nyt on mennyt merkilliseksi tämän kansakunnan tila…Otetaan mikä tahansa uutinen, vaihdetaan tekijöiksi/ epäillyiksi turvapaikanhakijat, ja päivitellään et kyllä ne ählämit sitten on kamalia.

  Suomen poliisi tiedottaa valtavasta suunnitellusta rikosaallosta jälkikäteen ja kehuu itseään siitä kuinka se saatiin ennaltaehkäistyä.

  Seuraavaksi saadaan varmaan lukea Suomessa täysin uudesta huolestuttavasta ilmiöstä, missä Kontulalainen pitkäaikaistyötön Jussi vetää kännit ja hakkaa vaimonsa…ja halleluujaa, Pena ja Arska sano, että sekin oli lähemmässä tarkastelussa turvapaikanhakija…

 3. 3

  sanoo

  Washington Postin artikkelissa avataan tätä lisää: How a radical misogynist fooled millions of people and hundreds of journalists. Toisin sanoen ”Roosh V” onnistui uskottavasti väittämään voivansa ”verkostonsa” avulla mobilisoimaan raiskauskerhotapaamisia ympäri maailman. Ja saatuaan aikaan yleisen kohun ja närkästyksen ”perui” koko jutun ennen kuin kukaan näkisi, ettei mitään misogyyniarmeijaa olekaan olemassa.

  Helsingin poliisin hirvittävä tarve uskoa järjestäytyneeseen ulkomaalaiseen raiskaajajengiin on hämmästyttävä.

 4. 4

  elina fodeh sanoo

  Olen Suomalainen, vanhahko ihminen .Asun ruotsissa. Mistä nämä kaikki,( kenen kasvattamat) hölmöt typerykset, politiikot ja kadulla tappajat ”suomalaiset” ovat imeneet tämän idiotismin ? ”kaikki on islaminuskoisten ja muidenkin maahanmuuttajien vika”.
  Raamatussakin sanotaan (siteeraan, vaikka en suoraan) :ota malka silmästäsi…

 5. 5

  Heikki Sormunen sanoo

  Persujen lehden päätoimittajana on Matias Turkkila, joka tunnetaan myös Halla-ahon vaalipäällikkönä ja hommafoorumin perustajana. Nuo kaksi seikkaa liittyvät yhteen, sillä hommafoorumin oli määrä häivyttää Halla-ahon Suomen Sisu -taustaa vaalien alla ja tietenkin edistää vaalimenestystä.
  Puuha oli mennä ns. keturalleen, kun hommalaiset nimesivät Halla-ahon Mestariksi. Turkkila yritti pistää aluksi nimityksen leikiksi ja lopulta kielsi sen julkisen käytön, koska se loi yhteyden natsimaailmaan.

  Ei siis mikään ihme, että persujen puoluelehti julkaisee tuon kaltasia ”uutisia”. Paremminkin olisi ihme, jos se ei niin

 6. 6

  Tiina Peltonen sanoo

  Suomalaiset nyt taitavat olla jonkin asteisessa joukkopsykoosissa:turvapaikanhakijat siellä, turvapaikanhakijat täällä, turvapaikanhakijat jokapuolla…

  Poliisin aivottomuus ei sinällään yllätä. ”Toinen osaa lukea, toinen kirjoittaa”-jutut eivät ole täysin tuulesta temmattuja. Samaan kastiin voi heittää muutkin ”valvojat”viranomaiset.

  Esimerkkinä käykööt vanki, joka pahoinpiteli poliisin. Ei sitten alkuunkaan yllätä, että myös kyseinen vanki on nyt sairaalassa…

 7. 7

  Jari Lummejoki sanoo

  Jotenkin voin ymmärtää sen, että iltapäiväläpyskät käyttävät ”tieto”lähteenään journalistisesti vielä heikompitasoista Suomen Uutiset-lehteä…Mutta, että YLE:kin?? Hiukan parempaa lähdekritiikkiä odottaisin..toisaalta, aivan turhaan, kun muistelen esim. Rajat kiinni-porukan haastattelua Aamu-tv:ssä.
  Mutta jospa Suomen uutisista on presidentin äskettäisen puheen jälkeen tullut salonkikellpoinen, ihan oikea sanomalehti?

  • 7.1

   Johannes K sanoo

   Tämä ei ole mitenkään yllättävää, YLElläkin on kova kiire olemaan ensimmäisten joukossa uutista kertomassa.

   Viime syksyllähän YLE uutisoi näyttävästi kuinka Rajat Kiinni -tapahtumassa vastamielenosoittajat hyökkäsivät vaikeasti vammaisen sivullisen päälle väkivallan kiihkossaan.

   Ikävä kyllä YLEn kannalta, kyseinen henkilö ei ollut sivuillinen vaan Rajat Kiinni -porukan jäsen joka on myös Suomen Sisun johtohahmoja ja kuuluu Finnish Defence Leagueen, eli väkivaltaisen englantilaisen äärioikeistolaisryhmän suomalaiseen sisarjärjestöön. Eikä hän myöskään ollut vaikeasti vammainen vaan on saanut aiemmin aivotärähdyksen ja aivotärähdyshän luokitellaan lieväksi aivovammaksi.

   Mies ei myöskään ollut viaton sivullinen vaan yritti repiä vastamielenosoittajilta naamioita pois ja kävi kiinni, silloin he työnsivät hänet pois ja kaikki kaatuivat samaan kasaan. Kuvia vastamielenosoittajista ilman naamioita sitten julkaistiin uusnatsisen Suomen Vastarintaliikkeen nettisivuilla ja kyseltiin heidän henkilöllisyyksiään ja yhteystietojaan, ilmeisesti kosto mieleesä.

   Mutta onhan ”anarkistit hakkasviat vaikeasti vammaisen sivullisen” hieno ja raflaava otsikko millä saadaan lukijoita.

 8. 8

  Rauno Halme sanoo

  Saku yhdistää neomaskuliisuuden ja menimismin ja katsoo niissä yhdistyvän naisvihamielisyyden ja markkina-arvoteorian. Kuitenkin menimismi eli miesten tasa-arvoliike on jo pitkään tehnyt rakentavaa työtä mm. miesten oikeudesta lapsiinsa avioeroissa.
  Käytännössä Saku syyllistyy samaan asioiden vääristelyyn, mistä hän perussuomalaisten lehteä arvostelee. Löytyyköhän Sakussa miestä oikaisemaan asia?

  • 8.1

   Saku Timonen sanoo

   Kursivoitu osa jutustani on Erkki Perälän tekstiä. Minä en ole tippaakaan kiinnostustunut puutettaan julkisesti ruikuttavista alfauroksista.

   • 8.1.1

    Rauno Halme sanoo

    Ai, että puutettaan julkisesti ruikuttavia alfa-uroksia??? Kannattaisi hieman päivittää omia ennakkoluulojaan, kun kärkkästi arvostelee toisten. Tässä vähän asiatietoa Suomen vanhinmasta miesyhdistyksestä.

    Miessakit ry on miesten henkistä, psyykkistä ja sosiaalista kasvua ja kokonaisvaltaista hyvinvointia tukeva ja parantava kansalais- ja asiantuntijajärjestö. Yhdistys täydentää toiminnallaan miehille, heidän lapsilleen ja perheilleen tarjolla olevia palveluja sekä edistää perheiden sisäistä vuorovaikutusta ja väkivallatonta perhe-elämää. Miessakit kokoaa miehiä ryhmiksi ja verkostoksi, järjestää eri muotoisia kriisi- ja tukipalveluja kaikenikäisille miehille, kouluttaa ja luennoi, osallistuu aktiivisesti julkiseen keskusteluun, harjoittaa tutkimus- ja julkaisutoimintaa sekä toimii samoja tavoitteita ajavien miesryhmien valtakunnallisena yhdyssiteenä ja ylläpitää oman alansa kansainvälisiä yhteyksiä.

  • 8.2

   Kennett Ylitalo sanoo

   Samaa mieltä Sakun kanssa, ei paljoa kiinnosta ruikuttavien wannabe alphaurosten valitukset. Menimismi, lol mikä väännös taas keksitty miehille jotka pelkäävät tasa-arvoa. Toki on ongelmaa, avioero ja lapset tuomitaan yleensä saman kaavan mukaan mutta että pitää keksiä ”vasta-liike” feminismille.. Kertoo pelosta. Feminismi muuten ei tarkoita naisten valtaa vaan se merkitys on vaihtunut vuosien saatossa tarkoittamaan tasa-arvoa. Jos ei tuota tiedä ja nimittää oman ”aatteensa” menimismiksi..

   Se kaava minkä takia lapset äitille menevät pohjautuu yhtä vanhan-aikaiseen ajatteluun jossa naiset ovat pesänrakentajia ja miehet ylläpitävät; miehet ovat itse syypäitä siihen tilanteeseen, historia on karu syyttäjä..

   • 8.2.1

    Tatu sanoo

    Feministit ovat AINA ajanut tasa-arvoa, mutta naisten oikeudet ovat aina olleet huonommalla tolalla kuin miesten, sen takia (vissiin naisasialiikkestä perujaan) feminismiksi nimetty, ja naisten oikeudet ovat keskiössä, koska siellä on edelleen eniten työsarkaa. Feministit ajavat modernissa ilmentymässään myös miesten oikeuksia, esim tuo huoltajuuskiista on eräs. Parantamalla naisten oikeuksia luodaan samalla miehille oikeuksia: esim. kun naiset tienaavat/etenevät urallaan yhtälailla kun miehet, voivat miehetkin luopua elättäjän roolista ja jäädä lapsia hoitamaan.

    Meninismi ei aja mitään muuta kuin naisvihaa.

 9. 9

  Petteri Helander sanoo

  Mitä poliisin toimintaan ja tiedottamiseen tulee, huomaan tämänkin aiheen kautta kauhukseni istuvani aidalla juuri siinä rajalla jonka yhdellä puolella on se Poliisi jonka olen lapsesta asti tuntenut, joka kiihkottomasti kantaa sen raskaan vastuun johon on pyhin lupauksin sitoutunut, ja toisella Poliisi joka tekee itsestään poliittisen toimijan kriisissä. Jos joskus joudun toteamaan todellisuuden vastaavan jälkimmäistä, epäilen että edessä tulee olemaan mustia vuosia.

  (Linkki valaan: https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/poliisin_eettinen_vala)

  On varsin ikävää että olen jo joutunut vastikään toteamaan Tasavallan Presidentin sortuneen heikkouden hetkenään asettumaan kriisissä kärjistäjäksi tavalla joka itsessään heikentää kansakunnan kykyä rakentavasti käsitellä itse ongelmaa. Hysteerinen ”Eurooppa ei pitkään enää kestä hallitsematonta kansainvaellusta”- tai ”asylum”-purkautuminen koskettaa vain valmiiksi samaa toistelevia hysteerikkoja, tilanteessa jossa nimenomaan tarvitaan yksistään määrätietoista, ahkeraa työtä sekä selkeää, kannustavaa johtajuutta. Mihin jäi sanat ”me selviämme kaikki tästä kyllä”, ja ”tämä ei ole maailmanloppu”?

  Ja entä arvomme? Ensin Niinistö suoranaisesti kannustaa luovuttamaan ja antamaan periksi niiden mukaisesta toiminnasta, ja sitten valittaa niiden olevan uhattuja? Anti olla, minä luovutan tältä erää. Ei tätä jaksa edes enempää kommentoida.

 10. 10

  Jari Kähkönen sanoo

  Ei näitä huhujuttuja tehdä ellei ole kurjia lähteitä, joiden tiedot ovat epämääräisiä, ja sitten kun kaikki muutkin mediat tekevät. Sitä minä ihmettelen, että kuinka rikospoliisi on tässä mukana tai kuinka ihmeessä joku puoluelehti on voinut olla asiasta ensimmäisenä raportoiva taho. Sellainen ei ole ihan normaalia tälle meidän aikamme sinänsä hyvin tavalliselle mediailmiölle. Patetia on ilmeinen ja koominen, jos tosiaan joudut soittamaan VOK:n päivystykseen pakolaisohjaaja-(yö)valvoja-vartijalle asiasta kysyäksesi, sitten olet todellakin ihan pihalla/jälkijunassa. Itseasiassa voisi jopa sattua vahinko, liuta tylsistyneitä iltaohjelmattomia/vailla omaa elämää olevia nousuhumalaisia toljottamassa aukion laidalla, että tapahtuu täällä jotain vai ei. Kylmetyksen otettua vallan ja lähtiessä muuttumaan veetutukseksi ei kummoistakaan provoa tarvittane, jotta syntyy ikäväksi luokiteltava lopputulos.

 11. 11

  Kallematti Waris sanoo

  Siinätapauksesa täytyy toivoa, etteivät seuraavaksi rupea lukemaan MV:n kommenttiosiota…

 12. 12

  Tari Palmroth sanoo

  Kun tämä ”vouhotus” lässähtää kuin ilmapallo, on mielenkiintoista seurata miten niin moni sanoo, ”en minä ainakaan…” Vaikka todistettavasti on toiminut ja edistänyt ihmisten luokittelemista ja syyllistynyt suoranaisiin rikoksiin herjaamisen ja muun sellaisen muodossa. Oliskohan tässä maahantuuleiden syyttelyssä kysymyksessä omien tekojen peittely ja yritys kääntää ”katse” itsestä muualle. Kysyn vain…

 13. 13

  Jukka Roivainen sanoo

  Nyt täytyy kyllä jo vakkarilukijana ihan ihmetellä, tällä kertaa notkahtanutta logiikkaa. Poliisin kertoman mukaan se sai omista kanavistaan tiedustelutietoja, joiden mukaan jotain saattaisi tapahtua, ja sitä pidetään epävarmempana lähteenä, ku Erkki Perälän arvausta Facebookissa?

  Poliisihan nimenomaisesti vielä sanoi, että on kahta tietoa, toisen mukaan kyseessä on pelkkä perätön huhu ja toisen ei, mutta on parempi katsoa kuin katua. Tämän lisäksi Stadissa oli tänään vielä rajat kiinni! -vajakkien mielenosoitus plus odinistitkin tietojen mukaan värväämässä kaupungilla väkeä, eli mä olen kaikkien turvallisuuden puolesta tyytyväinen, että poliisi on tänään näkyvästi paikalla.

  • 13.1

   Saku Timonen sanoo

   Juttu on kirjoitettu ennen kuin poliisi kertoi kahdenlaisesta tiedosta. Sinänsä olen samaa mieltä poliisin näkyvyyden tarpeellisuudesta, kun Helsingissä tuntuu olevan tänä iltana kaheleiden kokoontumisajot.

   • 13.1.1

    Jukka Roivainen sanoo

    YLEn uutinen, jonka luin eilen illalla (ja joka löytyy edelleen YLE:n nettisivuilta) kertoi ihan selvästi kahdesta toisistaan poikkeavasta tiedustelutiedosta. Siksi ihmettelinkin, että mistä Erkki Perälä on tänään saanut varmuuden, ettei näin olisi. Minkäänlaisia lähteitä kun ei väitteille ole mainittu, niin käsittelin sitä mielipiteenä.

    Mutta olen edelleenkin sitä mieltä, että parempi katsoa kuin katua. Idiootteja kun löytyy ihan varmasti molemmilta puolilta.

    • 13.1.1.1

     Minna Ylitalo sanoo

     Kerta kaikkiaan sekavaa uutisointia. Tästä ylen uutisesta (päivitetty pe 5.2.2016 klo 22:06) saa ”selvästi” sen käsityksen, että pelimies Roosh V:n pro-raiskaus-tapahtumakutsu olisi jotenkin lähtöisin vastaanottokeskuksista.

     ”Yle haastatteli Helsingin poliisin rikosylitarkastajaa Juha Laaksosta perjantaina illalla kello kuuden jälkeen eli sen jälkeen, kun poliisi oli jo kertonut pro-raiskaus-tapahtuman peruuntumisesta. Laaksonen sanoi Ylen haastattelussa, että poliisi on käynyt vastaanottokeskuksissa ja ”sitä kautta hankkimassa tietoa” ja päätynyt ”siihen, että huomenna mobilisoidaan sen verran joukkoja Helsingin keskustaan, että pystytään ennalta estämään tämänkaltaiset tapahtumat mitä uutenavuotena tapahtui”.

 14. 14

  Minna Ylitalo sanoo

  Tämä tapahtuma oli kutsuttu koolle 43 eri maassa, mutta ei nyt kuitenkaan ihan tosissaan. Olen kuullut tästä pelimiehestä juttuja ennenkin, enkä vieläkään osaa päättää onko hän tosissaan, vai pitääkö hän yleisöä pilkkanaan. Kutsu taisi olla uuden iskuoppaan mainostemppu ja hyvin hän saikin nimensä esiin lehtien etusivuille.

  Joka tapauksessa lehdistön ja poliisin tiedotuksessa on parantamisen varaa. Uutisointi oli ylidramatisoitua vihjailua ilman asiatietoa. Ulkomailla kutsua ei edes yhdistetty vastaanottokeskuksiin kuten Suomessa tehtiin, sillä Roosh V on muualla päin maailmaa ennestään tuttu julkisuuden henkilö.

  • 14.1

   timo harju sanoo

   Samaa mieltä. Ketju oli ällistyttän nopea. Netin roskajulkaisut lanseerasivat huhun ja innostunut PS-lehti antoi tietenkin sille vauhtia. Muutaman tunnin sisällä YLE ja muu ns. asiallisempi media uutisoi siinä hengessä, että turvapaikanhakijat kerääntyvät Helsingissä häiriköimään ja raiskaamaan. Ennen iltauutisia perätön asia oli todellisena uhkana tiedossa koko maassa Utsjokea myöten.

   Näin luokaton tiedottaminen on soihdun heiluttelemista ruutitynnyrin yllä. Ei tähän maahan toden totta tarvitse enää vauhkoutta kylvää. Pakolaiskysymys on aivan tarpeeksi vaikea ilman hehkutuksiakin.

   Pelottavinta oli se nopeus, millä perätön huhu rakentui julkisuudessa todeksi ja uhkaksi. Näin helposti se todellisuus mieleen rakennetaan. Mitään oikaisua asiassa ei tietenkään missään mediassa ilmesty. Se, että mitään ei tapahtunutkaan, ei ole myyvää.

 15. 15

  Saku Timonen sanoo

  Älkää vastato Jukka Mäkisen ja Tauno Virtasen kommentteihin. Poistan ne kuitenkin ja teidänkin kommenttinne katoavat samalla.

  • 15.1

   timo kälviäinen sanoo

   Eikö ole mitään mahdollisuutta yrittää suodattaa jo valmiiksi pois esimerkiksi tuon sitkeän häirikön jukka mäkisen kommentteja?

   • 15.1.1

    Saku Timonen sanoo

    Valitettavasti blogin ylläpito on estämisen osalta a-lehdillä.

 16. 16

  Mirjami Virtanen sanoo

  En käsitä, jos Suomen Uutiset saa luotettavaa tietoa vastaanottokeskuksista, eikö heidän pitäisi ilmoittaa poliisille tai kehoittaa lähdettään ilmoittamaan poliisille mahdolliset häiriösuunnitelmat.
  Minusta tässä on jotain outoa, Suomen uutiset uutisoi, Yle tekee eilen lyhyen uutisen, että Suomen uutisten mukaan on tuollaista huomenna. Sitten poliisi kuulee asiasta ja rupeaa tekemään omia tutkimuksiaan.

  tämän kuvan olen jutuista saanut, niissä on jotain väärinpäin olevaa?

  • 16.1

   Saku Timonen sanoo

   Suomen Uutiset ei ole sitoutunut journalismin ohjeisiin, joten se on täysin epäluotettava media.

 17. 17

  Mikko Uttula sanoo

  Kiinnostuin asiasta kun ohimennen mulkaisin duunissa infotaulua ja näin ylen otsikon. Samaten höpöstelin N.N. kanssa joka on minua noin 20-30 vuotta vanhempi, ollut rauhanturvaajana ja kait palkkasotilaana ympäri maailmaa niin hänen versionsa ”Taharrus gameksi” on järjestelmällinen valloitetun maan naisten häpäisy. Hyvä hyvä että oli vain ankka. Alkaa vaan käpy palaa kun mihinkään ”uutisointiin” ei voi enää luottaa.

  Saku : Olen lukenut pidemmän aikaa blogejasi. Kiitos näistä. Muuten olisin varmaankin vaahto suussa huutamassa suvakkihuoraa ja rajoja kiinni.

  • 17.1

   Mikko Uttula sanoo

   Ah. Väärinkäsitysten välttämiseksi N.N. näkemys oli täysin kiihkoton (samoin oma vastaanottoni), asiallinen ja liitettynä erittäin pitkään analyyttiseen näkemykseen sotahistoriasta mennen hyvinkin pitkälle koko ilmiön juuriin jopa kgb-tyyliseen läsnäoloon Assadin ja Irakin turvallisuuspalveluiden koulutuksessa. Koko ilmiö tuli mainituksi sivulauseessa ohimennen.

  • 17.2

   Minna Ylitalo sanoo

   Itse asiassa Taharrush jamai lähti jo aikoja sitten käyntiin feminismin vastaisena miesasialiikkeenä Egyptin Kairossa. Egypti on ollut jo 70-luvulta lähtien feministinen arabimaa, jossa naisia on valtion taholta systemaattisesti kannustettu opiskelemaan ja työelämään. Miesasialiikkeen edustajat yrittivät joukkoahdistelun kautta saada Kairon modernit uranaiset ja feministit peloteltua takaisin sisätiloihin ja kotiäideiksi.

   1930-luvun Natsisaksassa ajettiin samaa kotirouvakulttuuria, jonka rippeitä on yhteiskunnassa edelleen nähtävissä. Natsiaatteen kannattajat ihannoivat edelleen tänäkin päivänä naisten palauttamista lieden ääreen ja käyttävät siihen perheidylli-propagandaan myös ulkomaalaisten taholta tulevaa raiskausuhkaa häikäilemättömästi hyväkseen. Viesti on se, että naiset pysyvät tästä lähtien arkana sisällä ja miehet partioivat rohkeina ulkona.

   Nykyinen käsite ”taharrush gamea” on pelkkä alkuperäisen termin kirjoitusvirhe ja se on ensisijaisesti järjestäytyneitten taskuvarkaitten suosima keino saada uhri kiinnittämään huomio toisaallle kuin käsilaukkuunsa ja puhelimeensa. Tekijät ovat yleensä humalaisia tai sekakäyttäjiä päästäkseen oikeanlaiseen rähinätunnelmaan. Tämäkään ei ole maailmankansalaisille mitään uutta.

   Saksan Kölnin rautatieasemalla uuden vuoden yönä porukka syyrialaisia miehiä ymmärsi huutelun perusteella varsin nopeasti mistä oli kyse. He pelastivat uhreja ahdistelijoiten käsistä ja loivat ihmismuurin uhrien ja räyhäporukan välille. Tästä ei ilmeisesti ole paljon uutisoitu, paitsi USA:ssa, sillä osa pelastetuista naisuhreista oli Yhdysvaltojen kansalaisia.

   Media lietsoo parhaillaan mielikuvaa siitä, miten tämä joukkoahdistelu olisi arabimiesten yhteinen mentaliteetti ja osa tapakulttuuria tai peräti uskontoa, vaikka valtaosa heistä kammoksuu ja vieroksuu sitä rikollisena toimintana.

   • 17.2.2

    Kati Härkönen sanoo

    Kirjoittamalla googleen syrian ja Köln löytyi heti useampi uutisointi 27-vuotiaasta naisesta, joka pelastautui tällä tavalla. Olisi ollut hyvä täälläkin Suomessa mainita tällaisesta tapahtumasta edes sivulauseessa, mutta mitä sitä hyvää porua pilaamaan. Hyvä kommentti kaiken kaikkiaan. Itse olen lukenut taannoin iranilaisen miesasiamiehen nillitystä jostain blogista. MRA:n alajaostot on aika huvittavia ja antifeminismissään aika samaa tasoa kuin maahanmuuttovastaisten älymystö. Retoriikassa ja uhriposition käänteistämisessä on jotain samaa kuin näiden jutuissa jotka olettavat ”suvaitsevaisuuden” olevan sama kuin ”hei minua saa haukkua ja lyödä ja hymyilen vaan nätisti ja halaan kaikkia” tai käsittävän myös rasismiin myönteisesti suhtautumisen.

 18. 18

  Erika Eriksson sanoo

  Eiköhän tällä maailmanajalla olisi jo aika luopua kokonaan sellaisista erottelevista termeistä kuin feminismi tai tämä veikeä väännös menimismi. Jos tasa-arvoa toivotaan, ni minkä tähden säälitellään kumpaakin sukupuolta vuorotellen sen sijaan, että keskityttäisiin peräämään ihan vaan yleisiä ja yhtäläisiä ihmisoikeuksia itse kullekin säädylle ja laadulle? Sopiva termikin olisi jo olemassa – humanismi, mutta valitettavasti sen merkitys on jo varattu vähän aiheen vierestä. Ei mulla muuta. Pieni sivuhuomautus, aiheen vierestä tämäkin.

 19. 19

  Mika Manninen sanoo

  Aika paksuksi on mennyt, kun valtakunnan virallinen oikeuden miekka ja järjen valo, koskaan virheistä kiinnijäämätön sankarikin uskoo poliisin tanssivan persulehden pillin mukaan.
  Vastaava tapaushan oli uudenvuodenaattona, jolloin rasmuslaiset irvailivat, että poliisi oli aivan aiheetta pidättänyt juhlimaan lähteviä turvapaikanhakijoita. Kunnes sitten saimme kuulla töherrysleikistä. Mutta miksi te rasmuslaiset ette tuostakaan oppineet, ettei Suomen poliisi nyt aivan ilman perusteita lähde toimenpiteisiin? Mikä tällaisen epäluottamuksen kylvämisen tarkoitus on? Löytyykö taustalta Putin, kuten niin monen muun salaliittoteorian?

  • 19.1

   Heidi Reponen sanoo

   Ei varmasti poliisi lähdekään ilman perusteita tuollaisiin toiminpiteisiin. Mutta mahdollista on, että ne perusteet on vääriä, jopa tahallisia valheita. Kyllä poliisin toimintaa saa kritisoida.

   • 19.1.1

    Mika Manninen sanoo

    Hyvinkin mahdollista, että poliisi erehtyy. Jopa mahdollista, että poliisi toimii valheiden pohjalta.

    Mutta se EI käsittääkseni ole mahdollista:
    -että poliisi toimii persutoimittajan alkuunpaneman huhun pohjalta. Eli poliisilla oli tässä tapauksessa jotain tarkempaa tietoa, vähintään sitten vokista lähtenyt huhu.
    -että poliisi sotkee amerikkalaisperäisen raiskausliikkeen turvapaikanhakijoihin. Eli nämä nyt ovat vain sattuneet samalle päivälle, mistä rasmuslaiset ovat innostuneet päättelemään, ettei poliisilla ole ollutkaan mitään tietoa turvapaikanhakijoista.

    Jos jompikumpi edellämainituista on oikeasti tapahtunut, on se tietenkin osoitus poliisin ammattitaidottomasta häseltämisestä. Mutta kunnes toisin osoitetaan, minusta on turvallista olettaa, ettei poliisimme ole noin lapsellisiin virheisiin sortunut, vaikka se rasmuslaisia suuresti ilahduttaisikin.

    Toimittelijat tässä maassa sen sijaan ovat täysin ammattitaidottomia tunareita, mutta heidän aiheuttamistaan sekaannuksista on turha poliisia syyttää.

  • 19.2

   Saku Timonen sanoo

   1.1. poliisi ilmoitti yön olleen tavallista vuodenvaihdetta rauhallisempi. Kun tieto Kölnin tapahtumista tuli, niin vasta sitten poliisi ilmoitti meillä tapahtuneen samantapaista ja oikein pyysi ilmoituksia rikoksista joita edes Senaatintorin järejestyksenvalvojet eivät olleet huomanneet. Poliisi teki jopa itse rikosilmoituksia päästäkseen tutkimaan valvontanauhoja. Tämä on uutista löytyvää faktaa, mutta en minä sitä salaliitoksi sano.

   Tämä melkein tapahtuneista asioista uutisoiminen ja korjausten jättäminen huomioimatta on aikamme ilmiö http://www.journalisti.fi/artikkelit/2016/2/tapahtui-nin-pivin/

 20. 20

  Heidi Reponen sanoo

  Ei käy kyllä poliisia kateeksi. Pitäisi jostain kristallipallosta nähdä, onko joku liikkeelle laskettu huhu perätön vai oikeasti varteenotettava vihje rikollisesta toiminnasta. Tämä Helsingin tapaus näyttää toki nyt ulkopuolelta ja jälkikäteen katsottuna täydeltä farssilta. Mutta jos saatu tiedustelutieto olisikin pitänyt paikkansa, eikä tilanteeseen olisi varauduttu, niin kyllä olisi taas ulvottu poliisin hitautta ja välinpitämättömyyttä.

 21. 21

  Pekka Pehkonen sanoo

  Useassa eri yhteyksissä poliisille tehtyyn rikosepäilyilmoitukseen poliisi on vastannut yksioikoisesti, että ensin pitää olla rikos – vasta sitten tutkinta. Turvapaikan hakijoiden innoittamana poliisi on herkistynyt muuttamaan linjaansa ennakoivampaan suuntaan. Ihmettelen syvästi. Laki on kaikille sama – vain toimenpiteet vaihtelevat!

 22. 22

  Merja Nurmi sanoo

  Poliisi sai harhaanjohtavaa tietoa, jossa kaiken lisäksi oli vaihdettu tempauksen suunnittelijoiksi valkoihoisten misogyynien sijaan turvapaikanhakijat. Kunpa tämä osa tapahtumista uutisoitaisiin kunnolla. Juttuvinkki lehdistölle!

  • 22.1

   Minna Ylitalo sanoo

   Nykyisin yleisö joutuu tekemään vaivalloisen taustatyön ja yrittää epätoivoisesti korjata, syventää tai täsmentää uutisia kommentoimalla. Aina kommentointi ei kuitenkaan ole mahdollista tai kommenttia ei jostain syystä julkaista. Uutinen jä siten elämään omaa elämäänsä.

   • 22.1.1

    timo harju sanoo

    Juuri näin. Työlääksi menee maailman seuraaminen. Meille syntyy vinhaa vauhtia tapahtumatonta todellisuutta.

 23. 23

  Turo Mustakallio sanoo

  Tietääkö kukaan onko tässä huhussa mitään perää: – MV-lehden sivuilta koneesi saa haittaohjelman, jonka tarkoitus on olla osa bottiarmeijaa valtiovaltaa ja vastaanottokeskuksia vastaan, kun tulee aika.

  • 23.1

   Johannes K sanoo

   Tuota väitettä ei tue mikään, kyseessä on ilmeisesti rikkinäinen puhelin ja ihmiset jotka eivät ymmärrä tietokoneiden päälle. MV-lehden perustajahan kerää tietokantaa mikä käyttää Facebookia hyväkseen ja mistä näkee millä sivuilla kommentoi ja mistä tykkää, se on poliisin tutkinnassa. Joku on sen sitten onnistunut vääntämään tuohon mainitsemasi muotoon.

 24. 24

  sanoo

  Neomaskuliinisuuden tai menimismin nimellä kulkevassa liikkeessä yhdistyvät naisvihamielisyys ja seksuaalinen markkina-arvoteoria. Suomessa tätä aatesuuntaa edustavat muun muassa Henry Laasanen ja Timo Hännikäinen.

  Henry Laasanen viittasi tähän blogimerkinnässä Manosfäärin ideologiat sekaisin seuraavasti:

  Minä en edusta uusmaskuliinisuutta. Mutta Hännikäinen edustaa. Roosh V on sekä PUA (pelimiesguru) että uusmaskuliinisuuden kannattaja. Hännikäinen ei kannata PUA teoriaa, eikä Hännikäisen uusmaskuliinisuus ole aivan sama asia kuin RooshV:llä.

  Meninismi on feminismille irvaileva huumoriliike, jota minä en myöskään edusta. Kutsun itseäni maskulistiksi tai miesasiamieheksi.

 25. 25

  Mirjami Virtanen sanoo

  Tämä perussuomalaisten politiikkojen joukko, joka tekee yhteistyötä Hännikäisen kanssa, ilmeisesti myös tästä asiasta ajattelevat samoin. Tosin heidän kirjoituksissaan onkin monesti naista väheksyviä sävyjä, jopa naisvihamielisyyttä. Scriptoista aikoinaan havaitsin, että esim, heidän mestarinsa suhtautuu vihamielisesti naisiin tutkijoina ja vastapuolueiden politiikassa.