Melkein tapahtunut todellisuus

Kun ihminen liukastuu ja kaatuu, niin hän vaistomaisesti vilkuilee ympärilleen nolona. Näkikö joku?

Vahvistamattoman silminnäkijähavainnon mukaan kolme poliisia olisi seurannut jopa 40–50 ulkomaalaisen joukkoa Kolmen sepän patsaalta sisälle City centerin rakennukseen. Silminnäkijäksi esittäytynyt ihminen kirjoitti asiasta Facebook-profiilissaan.

Näin kirjoitti Helsingin Sanomat eilisiltana melkein tapahtuneesta mellakoinnista, josta sosiaalisessa mediassa oli puhuttu monta päivää ja josta poliisi oli hankkinut tiedustelutietoja. Koska Helsingin Sanomien kokoisella lehdellä ei ollut varaa lähettää yhtä toimittajaa parin sadan metrin päähän, niin laitan oikeasti paikalla olleen henkilön eilen illalla noin klo 20 ottaman kuvan tapahtuneesta.

21

Kuva: Tarja Koivumäki

Kuten eilen kerroin, niin kyseessä oli perussuomalaisten puoluelehti Suomen Uutisten keksimä vedätys. Jo kertaalleen peruttu ja ilmeisesti alkujaankin performanssimielessä perustettu feminismiä vastustavien miesten kokoontuminen muuttui lehden toimituksessa turvapaikahakijoiden suunnittelemaksi naisten joukkohäirinnäksi.

Tällä valheella juoksutettiin useita medioita Yleä ja Helsingin Sanomia myöten ja poliisi tehosti valmiuttaan. Nyt kukaan ei oikein kehtaa myöntää menneensä halpaan, tulleensa petetyksi ja kerta kaikkiaan nolosti kusetetuksi. Siksi Helsingin Sanomatkin nostaa uutisessaan esille nimettömän ja tarkistamattoman Fb-päivityksen. Pakkohan siellä oli jotain tapahtua.

No, eipä tapahtunut. Ei ollut maahanmuuttajia eikä edes naisvihamielisiä nössömiehiä. Tiedotusvälineet ja poliisi liukastuivat valheelliseen uutiseen ja katselevat nyt nolona ympärilleen. Näkikö joku? Kyllä, tällä kertaa jokainen näki.

Poliisi voisi Suomen Uutisten lukemisen sijaan suunnata mielenkiintonsa vaikkapa Rajat kiinni-kansanliikkeen Facebook-ryhmään. Siellä on meneillään äänestys, jossa tiedustellaan ovatko polttopulloiskut hyväksyttävä tapa toimia. Yllättävän monen mielestä ovat. Tämä todellisuus on jo monta kertaa tapahtunut ja tapahtuu luultavasti vielä monta kertaa.

12670222_815082685286743_4826184096843533554_n

Elämme merkillistä aikaa. Turvapaikanhakijoihin liittyvät huhut saavat kaikki varpailleen, mutta yllyttäminen heihin kohdistuviin rikoksiin on vain pahaa oloa ja paineiden purkamista.

Nyt moni katsoo asiakseen linkittää minulle todisteeksi vasemmiston pahuudesta videon, jossa poliisi estää Suvi Auvista kuvaamasta Rajat kiinni -mielenosoitusta. Ei tarvitse, olen jo nähnyt sen. En ymmärrä, miksi kansalainen ei saa kuvata laillista mielenosoitusta ja julkisella paikalla virkaansa hoitavaa poliisia. Sitä ei mikään laki kiellä.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole sovittu nimimerkin käytöstä. Nimikään ei takaa kommentin näkymistä.

Päivitys klo 19.oo: Helsingin Sanomat on korjannut tuota linkitettyä artikkeliaan ja lisännyt siihen, että  silminnäkijäksi esittäytynyt ihminen kirjoitti asiasta Facebook-profiilissaan ja kuvaili poliisien seuraamaa joukkoa ”pääasiassa valkoisiksi suomalaisiksi”.

Kiitos HS:lle korjauksesta.

Kommentit
 1. 1

  Helena Myllymäki sanoo

  Tästä joukkokokoontumisesta varoitettiin niinkin kaukana kun kotikylässäni Sodankylässä. Laitoin sivulle faktatietoa ja myöhemmin illalla kuvia hiljaisista Helsingin kaduista. Sain päälleni sellaisen ryöpytyksen, alatyylisen leimaavan ja loukkaavan kirjoituksen, että tajusin kuinka väärässä oleminenkin voi ihmistä suututtaa 🙂

  • 1.1

   Tanja Takalo sanoo

   Osa sodislaisista on yhä metsäläisiä. Siinä sakissa on aina ulkopuolinen, ja jos uskaltautuu esittämään metsäläisille heidän todellisuudestaan eriävää faktaa saa varmasti kirvesvartta päivää puhetta.

 2. 2

  Anita Viherpuro sanoo

  On kylla meno mahdotonta, kuten kuvasta nakyy. Vahan vilkkaammassa kaupungissa kun asuu, ei voi lakata ihmettelemasta, etta Suomen paakaupungin keskusta on taysin autio lauantai-iltana klo 20!

 3. 3

  Jumi Naakka sanoo

  Ilmeisesti kyseinen misogynistinen miesasiajoukko oli oikeasti kokoontunut Kolmen sepän patsaalla, mutta koostunut pelkästään kantasuomalaisista. Tällaiseen kertomukseen kuvien kera (,joissa ei kylläkään näkynyt kyseistä joukkoa) törmäsin itse facebookissa. Saku Timonen, mikä oli sinun lähteesi tästä väitetystä ”ulkomaalaisjoukosta”???

  • 3.1

   Saku Timonen sanoo

   Helsingin Sanomat, joka lainasi nimetöntä ja tarkistamatonta Fb-päivitystä. HS:n artikkeli on linkitetty juttuuni.

 4. 4

  Putte Wilhelmsson sanoo

  Juu, Matti, aika rauhallista on Kolmen sepän patsaalla. Aika yksinäisen näköistä on Odinin sotureilla Kemissä ja Joensuussa.

  Mutta jos tästä nyt pitäisi valita, että ketä pitää silmällä noin niin kuin katurauhan ja perusturvallisuuden nimissä, niin kumpikohan se sinun mielestä olisi – ”iskuartisti” Daryish Valizadeh, joka kaiketi uhkaa lähin journalismin uskottavuutta, vai Odinin soturit, joilla aika vakuuttava väkivaltarikostausta ja aika vastaanottavainen suhde kaikkeen mikä vähänkin haiskahtaa kansallissosialismilta?

  Tässä Washington Post profiloi kaveria, joka sai öyhöttäjät, toimittajat ja poliisin varpailleen Suomessa asti: https://www.washingtonpost.com/news/the-intersect/wp/2016/02/04/how-roosh-won/

  Ja tässä Daily Mailin profiili katupartioista: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3426685/Nazi-daggers-SS-hats-hangman-s-noose-night-patrol-Soldiers-Odin-neo-Nazi-led-vigilantes-vowing-Europe-s-women-safe-migrant-sex-attacks.html#ixzz3zCo1W55C

 5. 5

  Laura Halminen sanoo

  Sakari Timosen lainaus artikkelistani Hs.fi:ssa sisältää virheen, jonka olemme sen havaittuamme asianmukaisesti oikaisseet. Erhe on yksin minun ja pahoittelen sitä. Toivoisin toki, että asia tulisi ilmi myös Sakun blogissa, jotta virhe ei pääsisi enää tästä kertautumaan.

  Yleisjohtaja Pennanen ei sunnutaina aamupäivästä vahvistanut saamiensa raporttitietojen perusteella minkään ryhmän kokoontumista ydinkeskustassa lauantaina illalla.

  • 5.1

   Saku Timonen sanoo

   Kiitos oikaisusta, lisäsin sen myös omaan juttuuni päivityksenä.

 6. 6

  Hilkka Vepsä sanoo

  ”Todellisuus” tapahtuu ihmisten korvien välissä niin kauan, kuin sokea pelko? ja tietämättömyys ja vallan tavoittelu disinformaatiolla (mm. Suomen Uutiset), seurauksista piittaamatta kukoistaa.
  Paljon voimavaroja kuluu.
  Myönnän ahdistuvani joskus, kun liuutan some-kommentteja silmieni editse. Miten on mahdollista, että ihmiset peukuttavat polttopulloiskuja tai kehottavat suunnittelemaan ”ovelampia” keinoja pakolaiskeskuksia vastaan?
  Suomen Uutiset ja sen myötä itse Timo Soini, kun ei julkisesti tuomitse, hyväksyy pelon ja viha lietsonnan.
  ”Todellisuus” muuttuu toiminnaksi myös siten, että poliisiresursseja mobilisoidaan paikkoihin, joissa joitain oletetaan tapahtuva, jotain, mitä kukaan ei ole suunnitellut.
  Kaiken keskellä pitää pitää mielessä, että valtava valtaosa ihmisistä on näitä tolkun ihmisiä. Siitäkin on jo haukkumasana muodostunut.

 7. 7

  Kennett Ylitalo sanoo

  Jos näin on, tulee puuttua poliisin tiedusteluun välittömästi. Tämä virhe kun nähtiin ulkoapäin jo kauaa aikaa sitten, jos sattuu reddittiä vaikka lukemaan näki tästä ”menimismi” ryhmän yrityksestä kokokontua ja myös että se oltiin peruttu. Monta päivää meni ennen kuin tämä ihme huhu liitettiin siihen uutiseen.

  Onko oikeasti järkevä valehdella ihan noin tietoisesti? Ja sitten sanoa että se on poliisin tiedustelun vika kun idiootit huutaa yössä ”susi susi”. Jos mä meen huutaa murhaa, poliisin pitää se tutkia. Nyt olis vaan aika alkaa ottaa kiinni sitä porukkaa joka tuolla nyt turhaan huutelee, se kuluttaa poliisin resursseja todellisuuden rikoksista. Perättömiä ei saisi huudella totena, siitä varmaan oot samaa mieltä.

 8. 8

  Mirjami Virtanen sanoo

  tämä kommentti on asiaton ja saa poistaa heti.

  Laitan tähän kuvan eilisestä Narinkkatorin mielenosoituksesta.

  https://www.facebook.com/1658739097703111/photos/a.1659752837601737.1073741828.1658739097703111/1707641549479532/?type=3&theater

  Tässä on kirkon vahtimestari, josta Saku Tuominenkin mainitsi joulun alla. Uhkasi sylkeä joulupuuroon, polttaa työpaikkansa. Mikä uhma alaikäisten lasten äidillä on vaarantaa työpaikkansa, vähän siistimminkin kommentein voisi olla maahanmuuttokriittinen kuin hän kommentoi rajat -kiinni sivulla.

 9. 9

  Petri Sakkinen sanoo

  Poliisin tiedustelu taitaa olla saman lainen oksymoron eli itseristiriita kuin hyvin tunnettu ”military intelligence.”

 10. 10

  Esa Järvinen sanoo

  Onko sulla joitain faktoja väitteesi tueksi, että tämä olisi ollut Suomen Uutisten keksimä vedätys ja valhe? Oletan, että ei. Miksi menet sellaista väittämään? Poliisi teki omia tiedustelujaan, ja ilmeisesti jotain löysi, koska päätti vahvistaa joukkojaan. Poliisilla oli tietoja pro-raiskaus-tapahtuman peruuntumisesta, eli tässä olisi ollut kyse jostain muusta.

  Poliisilla ei ole mitään syytä olla nolona. Poliisi otti asian vakavasti, niin kuin kuuluu.

  • 10.1

   Johannes K sanoo

   Poliisi kertoo saaneensa tietoon huhuja sen jälkeen kun iltapäivälehdet heiltä asiasta kysyi. Iltapäivälehdet taas siteerasivat Suomen Uutisia ja Suomen Uutisten huhu on nimeltämainitsemattomasta ”vaihtoehtomediasta” ja levitettiin kyseistä huhua myös samojen rasistien Facebook-ryhmissä. Siis ei vastaanottokeskuksissa, vaan rasistit puhuivat keskenään. Perussuomalaisten pää-äänenkannattaja teki näistä puheista jutun faktana, muut lehdet lainasivat heitä ja lopulta poliisi joutui puuttumaan huhuihin.

   Simppeliä.

   • 10.1.1

    Mika Manninen sanoo

    Tuskinpa vaan poliisin tarkoittamat huhut olivat persulehden aloittamia huhuja, vaan jostain varteenotettavammasta lähteestä tulleita tai sitten poliisi on vähintään saanut persulehden lähteistä tarkempaa tietoa kuin on julkisuudessa näkynyt. Tässä vaiheessa näillä tiedoin poliisille irvaileminen on vain hyökkäys laillisen esivallan uskottavuutta vastaan. Ilmeisesti jotkut ovat näreissään, kun poliisi on häirinnyt anarkisteja.

    Tolkun ihminen nyt odottaisi muutaman päivän ja kyselisi poliisilta tarkempia tietoja lähteistään ennen kuin lähtee nolaamaan itseään ja ajamaansa asiaa taas kerran.

 11. 11

  sanoo

  Aivan liikaa tulee uutisia joilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Faktat tulisi tarksitaa ennem kuin uutinen lähtee kiertoon, uutinen tekee vaikutuksen ihmisiin vaikka se olisi ankka. Korjaaminen ei auta enää, kun se ei saa samaa vaikuttavuutta. Disinformaation määrä on tällä hetkellä valtavaa, eikä ihmisten ole helppoa luottaa lukemaansa.

 12. 12

  T. K. Lehtinen sanoo

  Kirkon vahtimestari muuten taas kertoi tarinaa, jonka oli kuullut: juttukaverin veljenvaimo oli raiskattu ja haarukalla pahoinpidelty tökkimällä silmiin ja kaulaan, niin että on tajuton ja halvaantunut…. Tämähän täytyy olla tosi, koska tekijä oli tietysti maahanmuuttaja tms. Mistä tällaisia revitään? ihmettelin vain, miksei sokeus vaivannut, olisi ainoa mahdollinen konkreettinen vamma haarukalla tehtynä.

  • 12.1

   Tiina Peltonen sanoo

   Tämä on pitkänlinjan urbaanilegendan uusi muoto.

   Jo 1930 luvulla suomityttöjä varoitettiin kanssakäymisestä saksalaismiesten kanssa, milloin merimiesten, milloin sotilaiden. Legendan mukaan saksalaiset raiskaavat ja leikkaavat naisilta rinnat irti.

   Itse kuulin joskus 80-luvun lopulla erään hyvänpäivän tuttuni joutuneen Kotkassa käydessään saksalaismerimiesten kaappaamaksi rahtilaivaansa, raiskanneen ja leikanneen rinnat naisparalta irti. Nainen olisi joutunut oikein Helsingin Hesperiaan hoitoon henkitoreissaan ja olevan hyvin kriittisessä tilassa. Mahdollisesti jo kuollut.

   Tutun tuttuni kuitenkin löysi ihan itse takaisin kotiin, molemmat rinnatkin tallella, ollen hyvin ihmeissään saamistaan kyselyistä.

   Luulinkin jo tämän legendan kuolleen, kunnes viime syksynä onkin herännyt henkiin ja nyt saksalaiset ovat vaihtuneet ulkomaalaisiin. Anna mun kaikki kestää…

 13. 13

  Saku Timonen sanoo

  Jukka Mäkinen näköjään vaihtoi nimeä ja rupesi kommentoimaan Matti Lahtisena. Ei se auta yhtään, kommenttisi poistuvat siitä huolimatta. Yritäpä joskus ihan omalla nimelläsi, vai hävettääkö trollata omana itsenään?

 14. 14

  timo harju sanoo

  Poliisi kommentoi jo lauantaiaamuna omia tutkimuksiaan, että kyseessä saattaa olla huhu tai juoru. Nyt tiedämme, että kyseessä oli persujen totuuden torven mediamarkkinoille puhaltama kupla. Muuta näyttöä ei ole.

  Alla lyhyt listaus Odinin solttujen johtoporukan tuomioista. Tiedot kolmesta partiosta. Lähde (HS).
  Tuomioita oli annettu muun muassa näpistyksistä, varkauksista, petoksesta, kunnianloukkauksesta, pahoinpitelyistä, törkeästä pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Osalla oli useita tuomioita pahoinpitelyistä, osalla vain yksi. Tapauksista osa on vuosien takaisia, osa parin viime vuoden ajalta.

  Jämerää porukkaa, jonka hoiviin antaisi mielellään terveytensä ja tavaransa.

 15. 15

  Juuso Koivisto sanoo

  Mikä ihme blogin kirjoittajalla voi olla rikoksen ennaltaehkäisyä vastaan?

  • 15.1

   Saku Timonen sanoo

   Ei mitään, poliisin on reagoitava kaikkiin saamiinsa tietoihin. Poliisia turhaan juoksuttanut Suomen Uutiset tässä pitäisi asettaa vastuuseen perättömien tietojen levittämisestä.

 16. 16

  Minna Eerolainen sanoo

  ”Miksi napsuttelet koko ajan sormiasi?” ”Koska se pitää oravat loitolla.” ”Eihän täällä edes ole oravia?” ”Siinä näet, napsuttelu auttaa!” Suomi on tullut hulluksi tai vähintään vauhkoksi tämän vanhan oravavitsin tapaan.

 17. 17

  Veli-Matti Hurskainen sanoo

  Kun koko juttu oli Suomen Uutisten uutisankka niin median lisäksi tämä kyllä asettaa poliisin ”tiedustelun” aika noloon asemaan. Miten pelkästä vedätyksestä on voinut olla tiedustelutietoa, johon jopa reagoitiin tärväämällä vähiä resursseja – tyhjään?

 18. 18

  Erkki Weurlander sanoo

  Pitää paikkansa. Crome laittoi viestiini nimimerkin, sellaisen joka on ainakin kolme vuosikymmentä, ja niinpä sensuuri iski. Sananvapauttani loukattiin 😉 Tai siis nimimerkkini, jolla ei valitusoikeutta ole, sananvapautta
  Yritin lisätä lauseeseen
  En ymmärrä, miksi kansalainen ei saa kuvata laillista mielenosoitusta ja julkisella paikalla virkaansa hoitavaa poliisia. Sitä ei mikään laki kiellä. Saa, jopa poliisikoulutukseen tieto nykyään kuluu… Ainakin minulle näin luvattiin, kun poliisimiehen sanaa en uskonut ja esimieheltään kysäisin.

 19. 19

  Mikko Ronkainen sanoo

  Joka yö kuuntelen pakolaisia ja maahanmuuttajia pelkääviä ihmisiä. Pelon ylläpitäminen ilmeisesti palvelee jotain tarkoitusta. Toki myös 1970-luvulla suomalaiset siirtolaiset käsittääkseni herättivät melkoista kauhua Tukholman Sergels torgetille kokoontumalla.

  • 19.1

   timo harju sanoo

   Eivät herättäneet, eivätkä kokoontuneet laumoina Sergels Torgilla sen enempää kuin missään muuallakaan. Käsityksesi nähtävästi perustuu legendaan Slussenin ja Söderin suomalaisjuopoista, joka tosiaan oli etupäässä legendaa sekin.

   • 19.1.1

    Mikko Ronkainen sanoo

    Koska en heti löytänyt näkemääni kuva- tai videomateriaalia, sovitaan että koko käsite Finjävel on tuulesta temmattu. Suomalaiset eivät missään tapauksessa kerääntyneet ostareille, toreille ja asemille juopottelemaan viikonloppuisin. Tällaista tapahtui vain Suomessa. Suomalaiset narkitkaan eivät muuttaneet Ruotsiin paremman elämän toivossa. Pelkkää panettelua kaikki.

    • 19.1.1.1

     timo harju sanoo

     Minun ei tarvitse tukeutua vuosikymmenien takaiseen videomateriaaliin. Asuin Tukholmassa 1969 -1975 ja tunnen sekä kaupungin että sen aikaisen siirtolaisongelman oikein hyvin. Siinä tulivat ne tavalliset kieli- ja kulttuuriongelmat, hyvä osa porukasta alholisoitui pahan kerran, mutta ei siellä pitkin Sergels Torgia remeltänyt joka sunnuntainen suomalainen juoppoporukka. Raju juopottelu tapahtui etupäässä esikaupunkien vuokra-asunnoissa eikä legendaarisella Slussenillakaan – lähinnä Södermalmstorgilla – mitään pelottavia juoppopataljoonia pyörinyt. Äijät ryyppäsivät sisällä Söderin halvoissa vuokra-asunnoissa. Esikaupunkien ostareihin kertyi kyllä kaikenkielisiä juoppoja, koska sieltä löytyi yleensä Systembolaget.

     Finnjävel syntyi ja oli voimissaan 50- ja 60-luvuilla. 70-luvulla se jo lakkaili olemasta suomalaisen yleisnimitys 🙂

     Filmisi kertovat varmasti todellisista tilanteista, mutta niiden sanomaa ei kannata yleistää liiaksi.

   • 19.1.2

    jore puusa sanoo

    Ei ole legendaa suomalaisten sähläys, kuvasin ao alueita ruotsin poliisinkin kanssa USA medialle ja kotimaisiin lehtiin, ruotsalaiset poliisit olivat täysin kypsiä vuosikymmenten ajalta suomalaisiin.. 350 000 elintasopakolaissuomalaisesta useita tuhansia jäi sosiaaliturvan varaan dokaamaan, rötöstelemään ja käyttämään huumeita. He tappoivat ja hakkasivat ruotsalaisia ja toisiaan ja tehtailivat rikoksia. Erittäin monet, tuhannet eivät koskaan integroituneet ja edelleen siellä on suomalaisia vanhuksia, jotka eivät koskaan oppineet ruotsia vrt NY. ja kiinalaiset.
    Olen viettänyt kuukausia Ruotsissa tehden tätä työtäni minulla ion kyllä jokin käsitys aiheesta.
    Ne 350 000 eivät lähteneet maasta fyysisesti vainottuina vaan puhtaasti paremman elintason perässä, joten kannattaa katsoa oman maan taustaa ennekuin alkaa ulvoa muiden maiden kansalaisista.

    • 19.1.2.1

     Eija Håkans sanoo

     Samankaltaisia kokemuksia myös täällä. Meidän kylältä lähti porukkaa Ruotsiin itsekertomansa mukaan parempien sosiaaliavustusten perässä. Omakohtainen kokemus on myös se, etteivät suomalaiset ole siellä halunneet ruotsia opetella, liikkuvat omissa piireissään ja vaativat oikeuksia suomalaisille.
     Yksi riikinruotsalainen tuttu kertoi kouluaikaisista kokemuksistaan suomalaisten kanssa Ruotsissa. Nopeasti siellä opittiin, mitä termi ”haluuksä turpaan” tarkoittaa.

     • 19.1.2.1.1

      Mika Manninen sanoo

      Mutta miksi vain suomalaiset ovat maahanmuuttajina noin sikamaisia? Onko se rotupiirteemme? Niin tai näin, onneksi arabit ovat sivistyneempiä eivätkä aiheuta meille ongelmia.

     • 19.1.2.1.2

      Niina Halonen sanoo

      Niin, suomalaiset maahanmuuttajina ovat tuskin sen pahempia tai parempia kuin muutkaan, oli kohdemaan Ruotsi tai vaikkapa Amerikka. Suurin osa elää siivosti ja sopeutuu vähintäänkin kohtuudella uuteen ympäristöön ja kieleen. Sitten on pieni vähemmistö, joka kykenee vain sikailemaan. Ilman mitään ”tekeehän suomalaisetkin rikoksia” länkytystä, ihan kuriositeettinä suomalaiset/suomalaistaustaiset ovat Ruotsin vankiloissa suurin ulkomaalaisjoukko (ainakin vuonna 2010, toisaalta he ovat myös suurin etninen ryhmä Ruotsissa). Ameriikassa taas suomalaisia pidettiin 1900-luvun alussa mongoloideina ja ali-ihmisinä, ja sitä jopa pohdittiin, ollaanko me finskit edes valkoihoisia.

      Mitä tulee alkuperäiseen aiheeseen eli huhuun, johon poliisi vastasi miten vastasi, niin poliisi itsekin epäilee, että huhut on pantu liikkeelle tahallaan.
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020821087808_uu.shtml

 20. 20

  Minna Ylitalo sanoo

  Sen sijaan Natsi-Saksa rantautui eilen Euroopan maihin Pegidan lipun alla ja siitä ei puhuta lehdissä mitään. Ei edes vaikka Suomen hallituspuolueen kansanedustaja nähtiin äärijärjestön tilaisuudessa puhumassa. Esimerkiksi Seinäjoen kauppatorilla olisi ollut enemmän dramaattista uutisoitavaa kuin Helsingissä Kolmen sepän patsaalla.

  • 20.1

   Johannes K sanoo

   Eihän siitäkään uutisoitu että itsenäisyyspäivänä hallituspuolueen kansanedustaja piti puheen tapahtumassa missä laulettiin Paavo Arhinmäen ja Lipposen tappamisesta, näytettiin lavalla natsitervehdystä ja heilhitleriä, musiikista vastasi yhtye mikä kuuluu natsiverkostoon mikä haluaa ”tuhota rotupetturit” ja huudeltiinhan siellä myös erään naispuolisen kansanedustajan raiskaamisesta ja naurettiin päälle. Myöhemmin kyseinen tilaisuudessa puhunut kansanedustaja on kehunut sitä isänmaalliseksi tapahtumaksi.

   • 20.1.2

    liisa hirvonen sanoo

    Pakolaispaniikin lietsonta ja maahanmuuttajien dehumanisointi palvelee vain nykyistä hallitusta, sen politiikkaa. Rajatkiinni-liike ei kritisoi sitä vaan maalailee ainoastaan uhkakuvia mamuista. Osa entisistä ja myös nykyisistä kansanedustajistamme on menettänyt jo täysin suhteellisuudentajunsa. Mittakaava puuttuu täysin. Tilalle tulee otsikkosi mukaisesti: melkein tapahtunut todellisuus. Se mitä ei tapahtunut. Ja se mitä tapahtuu todella, siitä vaietaan tai se kiistetään tai sitä vähätellään.

    Muuten, Elli-Alina Hiilamo kirjoittaa image-blogissaan Habari kiinnostavia juttuja. Viimeisessä kirjoituksessaan hän kertoo Ugandasta, ja kuinka siellä pakolaiset otetaan vastaan. Hieno, hyvä kirjoitus. Kuten myös tämä sinun.

 21. 21

  Saija Makkonen sanoo

  Miksi pitää ottaa pakolaisia niinkin rasistiseen maahan kuin Suomi. Pakolaisia on kotoutettu, mutta mitä on tehty rasistien ymmärryksen lisäämiseksi? Tuntuu että tilanne käy koko ajan hullummaksi ja hallitus ihan kuutamolla.

  • 21.1

   JTL sanoo

   Rasismi on pelkoa ja pelonlietsontaa,jota äänekäs vähemmistö
   (jota usein luullaan suuremmaksikin väkijoukoksi),käyttää hyväkseen omiin poliittisiin päämääriinsä.
   Ihmisoikeuksien kaventaminen on päivänselkeä ideologinen päämäärä Maamme tämänhetkisellä rosvohallituksella,ja pakolaistulva tulee kuin tilattuna tähän kohtaan,
   kuten Sakari Timonen on usein osuvasti sanonutkin,
   kun oikeuksia aletaan kaventamaan yhdeltä silloin se on tehtävä myös muilta.
   Rajat Kiinni-ym.idiootit eivät ymmärrä raivossaan kuin oman p..sereikänsä hyvinvointia.
   Ne luuserit eivät tyydy siihenkään että jokainen maahanmuuttaja kaasutettaisiin,seuravana vuorossa ovat ”Kommunistit”,”Juutalaiset”,”Vihermädättäjät”,kaikki jotka ovat erimieltä niiden kanssa.
   Sen takia niiden tolskaamiselle on laitettava loppu heti alkuunsa.

 22. 22

  Tiina Peltonen sanoo

  Olen aina epäillyt poliisin puolueettomuutta ja ammatillisuutta. Jälleen epäilyni vahvistuvat. Sinällään ikävää poliisin juokseminen huhujen ja juorujen perässä, se ei pelkästään kerro epäammatillisuudesta, mutta myös luo pohjaa kyvyttömyydelle hoitaa tilanne, sitten kun ja jos on lopultakin aihetta. Jokainenhan tuntee sadun Pekasta ja sudesta.

  • 22.1

   Carolus Linden sanoo

   Se tapahtuma, josta poliisi ilmeisesti ja syystäkin oli huolestunut oli suunniteltu kansainväliseksi useassa maassa samanhaikaisesti tapahtuvaksi. Tapahtuma peruttiin tai peruutettiin sen järjestäjien taholta vain lyhyen aikaa ennen ilmoitettua tapahtuman ajankohtaa. Täten ei poliisin toiminta tässä tapauksessa perustunut ainoastaan huhuihin ja juoruihin.

   • 22.1.1

    Saku Timonen sanoo

    Niin oli, mutta tapahtuma muuttui huhuissa turvapaikanhakijoiden suunnittelemaksi naisten ahdisteluksi.

 23. 23

  sanoo

  Kyllä tuossa kuvassa on selvästi todisteita naisten ahdistelusta ja Odinin läsnäolosta. Nähtävissä ainakin yhdet tricoot ja neljä aktia. Ei poliisi turhaan ollut varautunut.

  Mitä Juice sanoikaan loistavassa kappaleessaan Pieksämäen asemalla?

  Mihin kaikkeen ihminen pystyykään
  Luo maailman ihan vain mielellään
  Oi, mahtavuus!
  Näin syntyi Pieksämäen asemalla blues
  Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
  Onko totuus onttoa kuvitelmaa?
  Liike vai staattisuus
  vai Pieksämäen asemalla blues.

 24. 24

  Jasper Timonen sanoo

  Sakke, mitä kristallipallosi kertoo ensi viikonlopun säästä? Ovatko meteorologit typeryksiä, jos heidän sääennusteensa ei pidä paikkaansa? Voiko perussuomalainen meteorologi milloinkaan ennustaa säätä oikein?

  Tarkoittaako se, että mitään ei tapahtunut sitä, että mitään ei olisi voinut tapahtua?

  Ja ennen kaikkea, oliko tyynysi hyvin viime yönä? 🙂

  • 24.1

   Saku Timonen sanoo

   Se, että jotain mahdollisesti olisi voinut tapahtua, on uutinen vain Suomen Uutisille ja MV:lle. Viimeisen lauseesi voisi epäluuloinen käsittää verhotuksi uhkaukseksi, joten ennapa olla viimeinen kerta kun tuollaisia vihjailuja kirjoittelet. Muuten voi tulla haikea huominen.

   • 24.1.1

    Jore Puusa sanoo

    Tuo on selvä MitäVittua tyyppinen uhkaus, samanlaisia olen saanut monta. Hymiön tarkoitus on muka keventää, jos kommentista ( geneerinen ) tehdään esim rikosjuttu — mutta pohjalla on yritys hiljentää. Nämä ihmiset ajavat totalitarismia, erimielisten vaientamista. Älä anna tuollaisten valua sisään blogiisi, koska ne vetävät mukaansa muitakin samanlaisia. Jos noille näyttää heikkoutta, ne käyvät susilauman lailla kimppuun.

    • 24.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Jääköön varoitukseksi muille yrittäjille.