Syyhyttä saunaan

– Sellaista nimeä ei saa käyttää minkä voi rinnastaa meihin, koska olemme rekistöröitynyt yhdistys. Esim. Loldiers of Odin on liian lähellä ja asianajajan mukaan voimme vetää käräjille. Laittakaa aina viestiä et vaihtavat nimen semmoiseksi mitä ei voi rinnastaa meihin tai käräjillä tavataan. (Mika Matias Ranta, Soldiers of Odinin perustaja Facebookissa)

– Hyvää ystävänpäivää teillekin ja kuten jo yksityisviestiä laitoin, niin Soldiers of Odin on ry ja teidän nimenne viittaa meihin. Ystävällisesti pyydämme poistamaan tai vaihtamaan nimenne. Voimme lähteä karäjäoikeuteen asti asiassa. Kiitos. (Lari Kuosmanen Loldiers of Odinin Facebook-sivulla)

Näin varoittelevat Soldiers of Odinin jäsenet heille nauravia klovneja. Sanojensa vakuudeksi Ranta laittaa linkin Patentti- ja rekisterihallituksen sivulle, jossa kerrotaan toiminimen suojan oikeusvaikutuksista.

Odinin soturit näyttävät sekoittavan keskenään yhdistyslain mukaisen yhdistyksen rekisteröimisen, tavaramerkkilain mukaisen tavaramerkin rekisteröimisen ja toiminimilain mukaisen elinkeinonharjoittajan toiminimen rekisteröimisen.

Tavaramerkkilain 1 §:n mukaan rekisteröinnillä saadaan yksinoikeus tavaramerkkiin erityiseksi tunnusmerkiksi myytäviksi tarjottavien tai muutoin elinkeinotoiminnassa liikkeeseen laskettavien tavaroiden erottamiseksi toisten tavaroista. Toiminimilain 3 §:n mukaan yksinoikeus rekisteröityyn toiminimeen sisältää sen, että toinen elinkeinonharjoittaja ei saa tässä maassa käyttää sellaiseen toiminimeen sekoitettavissa olevaa toiminimeä.

Nyt on kyse kuitenkin yhdistyksen rekisteröimisen oikeusvaikutuksista ja se on ihan eri asia. Soldiers of Odin näkyy olevan rekisteröity yhdistys, mutta yhdistyksen rekisteröinti ei anna samanlaista suojaa nimelle kuin elinkeinonharjoittajan rekisteröimä toiminimi tai tuotteelle rekisteröity tavaramerkki.

Yhdistyslaki ei kiellä perustamasta nimeltään lähellä olevaa epävirallista yhdistystä, saati vapaamuotoisesti toimivaa klovnijoukkoa. Jos Loldiers of Odinin pellet päättäisivät perustaa rekisteröimättömän yhdistyksen, niin he voisivat sen tehdä. Ongelmia saattaisi tulla vasta siinä vaiheessa, jos he päättäisivät rekisteröidä yhdistyksensä. Silloin rekisteriviranomainen tutkisi onko nimi harhaanjohtava ja onko samalla nimellä jo rekisteröity yhdistys. Se on viranomaistoimintaa, ei käräjäoikeudessa käsiteltävä asia.

Nimi ei olisi harhaanjohtava, vaan täsmälleen toiminnan tarkoitusta kuvaava. Klovnien tarkoitushan  on kulmat kurtussa partioiville nauraminen. Nimi ei myöskään ole käytössä, koska sanat ”soldiers” ja ”loldiers” tarkoittavat ihan eri asioita.

Klovnit siis todennäköisesti saisivat yhdistyksensä rekisteröityä, mutta tokkopa he ovat sitä tekemässä. Tuskin he ovat kiinnostuneita perustamaan edes rekisteröimätöntä yhdistysta. Siksi yhdistyslaista ei löydy sellaista pykälää, jonka perusteella heitä voitaisiin kieltää käyttämästä nimeä Loldiers of Odin.

Klovnien saaminen oikeuteen ei myöskään ole helppoa. Koska Loldiers of Odin ei ole oikeushenkilö, niin se ei voi olla oikeudessa vastaajana. Jokainen klovni pitäisi haastaa erikseen. Jos tämä onnistuisi, niin oikeudelta kestäsi pari minuuttia todeta, että yhdistyslaista ei löydy sovellettavaa lainkohtaa. Koska kyseessä olisi riita-asia, niin hävinnyt osapuoli joutuisi korvaamaan kaikki vastapuolen kulut.

Tällä kertaa tämä juttu ei ole edes keljuilua. Tämä on vain erittäin kuvaava esimerkki siitä, miten helposti lakikirjaa selaava maallikko erehtyy soveltamaan väärää lakia. Oikeaakin lakia hän tulkitsee helposti väärin omien halujensa mukaisesti.

Nauraminen voi olla epäkohteliasta, mutta ei se vastoin lakia ole.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole sovittu nimimerkin käytöstä. Nimikään ei takaa kommentin näkyvyyttä.

Kommentit
 1. 1

  Tiina Sandberg sanoo

  On se liikuttavaa, miten suomalainen sanaMvapaustaistelia luottaa siihen, että perustamalla yhdistyksen hän voi rajoittaa muiden sananvapautta.

 2. 2

  Joni Pelkonen sanoo

  Yhdistyslaissa on myös pykälä joilla voidaan torjua sellaisen yhdistyksen rekisteröintihakemus joka on yhteiskunnassamme vallitsevien oikeus- ja moraalikäsitysten vastainen. Esimerkiksi kannabisyhdistyksen rekisteröinti estettiin tällä perusteella varsin pitkään. Odinin poikien joukossahan on tuomittuja rikollisia jotka tuskin ovat lopettaneet tekosiaan. Joten sitä odotellessa milloin häkki jälleen heilahtaa. Selitelläänkö sitten, että tekoja tehtiin yksityishenkilönä eikä osana yhdistyksen toimintaa?

  Avoin rasismi ja ihmisviha on varmasti vallitsevien oikeus- ja moraalikäsitysten vastaista.

  • 2.1

   Timo Voipio sanoo

   Jos ollaan tarkkoja, niin yhdistyslain mukaan ”Yhdistyksen saa perustaa aatteellisen tarkoituksen yhteistä toteuttamista varten. Tarkoitus ei saa olla lain tai hyvien tapojen vastainen.” Jos yhdistys ei ole tämän pykälän mukainen, niin sen rekisteröinti voidaan evätä.

   Kyseessä ei siis ole yhdistyksen (tai sen toiminnan) oikeus- ja moraalikäsityksen vastaisuus vaan yhdityksen tarkoituksen (josta säännöissä määrätään) lain ja hyvien tapojen vastaisuus. Nämä ovat eri asioita. Kannattaa käydä lukemassa juurikin tuohon viittaamaasi tapaukseen liittyvät KHO:n päätös ja tiedote: http://www.kho.fi/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet/2014/01/hyvientapojenvastaisuuseioleperusteestaasuomenkannabisyhdistyksenrekisterointia.html

   Lainaan tähän mielestäni olennaisimman:

   KHO katsoo, että kannabisyhdistyksen sääntöihin kirjattu tavoite on yleisen oikeuskäsityksen vastainen. Päihdepolitiikkaan liittyvä tarkoitus ei kuitenkaan ”ole keskeisten demokraattisten tai oikeusvaltiollisten periaatteiden vastainen eikä liioin siinä määrin yleisten etujen vastainen, että rekisteröinti voitaisiin niillä perusteilla evätä”.

   Yhdistymisvapauteen liittyy KHO:n mukaan kiinteästi mielipiteiden ilmaisun vapaus, joka ei rajoitu yhteiskunnassa yleisesti hyväksyttyjen näkemysten esittämiseen ja sellaisten hyväksi vaikuttamiseen. Kannabisyhdistyksen toiminnan tarkoitus ei muodosta ihmisoikeustuomioistuimen oikeuskäytännössä tarkoitettua riittävän painavaa perustetta rekisteröinnin epäämiseen.

   Soldiers of Odin ry on rekisteröity yhdistys, Yhdistysnetin mukaan perusilmoitus on rekisteröity (eli yhdistys hyväksytty rekisteriin) 11.2.2016. Tämä tarkoittaa, että ainakaan PRH:n näkemyksen mukaan yhdistyksen säännöissä ilmoitettu tarkoitus ei ole lain ja hyvien tapojen vastainen.

   Yhdistymisvapaus on yksi perustuslaissa mainituista perusoikeuksista, ja se on hyvin vahva. Yhdistyksen saa perustaa sellaistakin tarkoitusta varten, jonka mahdollisesti isokin osa kansasta kokee vastenmieliseksi. Aivan sama juttu kuin sananvapaudessa: sen merkitys punnitaan vasta silloin, kun yrittää sanoa jotain joidenkin/monen mielestä epämiellyttävää.

   Eri juttu on, että syyllistyykö yhdistys tai sen jäsenet toiminnassa laittomuuksiin. Tämä on kuitenkin oma tarkastelunsa, eikä ole julkisen vallan asia lähteä spekuloimaan tällä etukäteen.

   Minun puolestani Soldiersit voisivat siirtyä itärajan toiselle puolelle tai siirtyä (oma-aloitteisesti, ei ”avustetusti”) partioimaan Pohjanlahden pohjaa, mutta mielestäni olisi lähtökohtaisesti kyseenalaista, jos yhdistyksen rekisteröinti-ilmoitusta ei olisi hyväksytty.

   Tämä siis näin tietämättä, mitä ko. yhdistyksen sääntöihin on yhdistyksen tarkoitukseksi kirjattu. Ihan niin paljoa mielenkiintoa ei ole, että jaksaisin ruveta tilaamaan sääntöjä ja maksamaan siitä, mutta ry:n säännöt, siinä muodossa kun ne ovat yhdistysrekisterissä, ovat julkisia asiakirjoja ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin. Jos jotakuta nappaa käydä vierailulla Arkadiankadulla tutustumassa asiaan ja raportoida tännekin, niin siitä vaan.

 3. 3

  Mikko Vuoristo sanoo

  Voi toisia, poloisia!

  Mikään ei näytä onnistuvan, kaikki menee mönkään. Pikku reppanat 🙁

 4. 6

  Tiina Kaarela sanoo

  Olen kolmasti puheenjohtajana lausunut, kun Pelastakaa lapset -yhdistys (ry) on kannellut Pelastakaa edes äidit -yhdistyksen (ry) nimestä. Viranomainen ei kehottanut muuttamaan yhdistyksen nimeä. Tässäkin on kysymys siitä, että toinen yhdistys kommentoi toisen nimeä. Se ei ole kiellettyä, juristiryhmä joutuu kuitenkin miettimään, onko yhdistykset mahdollista sekoittaa toisiinsa. Semmoista vaaraa tuskin tässäkään tapauksessa on 😉

  Käytän tilaisuutta hyväkseni ja kiitän blogistasi!

 5. 7

  Riitta Häkkinen sanoo

  Uhkakuvia taidetaan SoO-ryhmässä nähdä siellä ja täällä. Siihen koko ryhmän perustaminenkin pohjautunee.
  Mielenkiinto kyllä heräsi, että onko heitä tosiaan joku asianajaja ”neuvonut” ja mitähän tyyppi palveluksistaan laskuttaa.

 6. 8

  Erkki Weurlander sanoo

  Taidanpa liittyä Aasojen tai vaihtoehtoisesti Vaanien joukkoon Oldie but goldie- ryhmään nimellä Oldiers of Odin. Pääsenkö [1868 lakkautettuun] kämnerioikeuteen, kun rosikseen ei juttua huolita?
  (sanaselitykset saa vaikkapa Wikipediasta)

  • 8.1

   pekka pehkonen sanoo

   Erkki hyvä,

   Vetoan hiljattain – 64 vuotta sitten – alkaneeseen ystävyyteemme: pidä jalkasi turvallisesti nykyisessä systeemissä, vaikkei se aina kaikkea turvaa takaakaan. Anna nykyseikkailijoiden ainakin tehdä ensimmäiset virheet…

   Pekka

   • 8.1.1

    sanoo

    No mutta Pekka ja muut ystävät. Kyllähän tuo Aasojen ja Vaanien ”vertailu” itseänikin huvitti (kannattaa vilkaista) niinkuin SoO-porukan lakimiesavusteinen yhdistyslain tulkintakin.
    Siksi vanhana (sehän jo tuli esille) olenulkojäsenenä Olders (yksikkö Older) of Odin joukossa.
    Ehdottoman varmasti annan nykypolvien(kin) tehdä omat virheensä – kun ja jos eivät puhetta ymmärrä ja tajunnan taso on vähintäänkin vajavainen.

    Kähkösen Jari tuossa myöhemmin sanoja ”viannellessään” kirjoittama ironia voi olla SoO ryhmälle liian vaikeatajuinen – ollen silti ja siten ihan nautittava.

 7. 9

  Matti Ojutkangas sanoo

  Näitä käräjillehaastajiahan löytyy harva se päivä. Tee sitä ja sitä tai käräjillä tavataan. Naurettavaa! Olen aina sanonut, että haastakaa älkääkä höpöttäkö. Sitä paitsi kuka nyt käräjiä pelkää?

  • 9.1

   Pentti Sorsa sanoo

   Soldiersit ovat saaneet ehkä ikäviä kokemuksia käräjäsaleista ja siksi arvelevat että muutkin pelkäävät. Eihän kukaan muu niin paljon varkaita pelkää kun toinen varas, luullessaan kaikkia itsensä kaltaiseksi.

 8. 10

  Juha Kajander sanoo

  Ilmeisesti se Kemin porukka on vain innoissaan myönteisestä rekisteröintipäätöksestä ja voimansa tunnossa vähän uhoaa.

 9. 11

  Pirkko Aura sanoo

  Jos tàstà hommasta joku haluaa todella hyòtyà kannattaisi hankkia tekijànoikeudet tarinaan. Mitàhàn esim. Kauriskoski saisi tuosta irti?

 10. 12

  Pete Pulkkonen sanoo

  En tiedä onko tästä keskusteltu aiemmin, mutta mielestäni Soldiers of Odin -nimi on sekin ongelmallinen. Voisinko väittää sen loukkaavaan uskonnonvapauttani tms? Vai onko mahdollista perustaa vaikkapa Soldiers of Jesus -niminen järjestö tekemään mitä vain typeryyksiä?

 11. 13

  sanoo

  Tällä perusteella minä Esa enimmäinen suuri rekisteröin sanan Jumala minun omaksi, pitäsikö varmuuten välttämiseksi rekisteröidä Saatanakin?

 12. 14

  Jari Kähkönen sanoo

  Vai ovat Odinin Haisulit(Odourers Of Odin) vallan kieltämässä klovneilta pelleilyn. Onneksi emme elä oikeusvaltiota, jossa adveseriaalinen periaate ja siitä seuraava maksimaalinen epätasa-arvo, tempoilu sekä politisoituminen hallitsisivat näin melkoiseksi majesteeteiksi nousevien tuomareiden toimintaa. Mitä nyt jonkun missin poikaystävän nimen julkaisu on kerran onnistuttu estämään, yksien silloisen tanssijattaren ja silloisen ministerin välisten tekstareiden julkaisu koettu estää sekä hieman suolattu/hiekotettu lakkoja. On vielä matkaa, että Sen Tuomiopiirin sharlataaninoikeuden täytäntöönpanokieltohakemuksia päivystävä tunari antaisi klovneille pelleilykiellon. Mutta enpä minä muuten kirjoittaisi, kun muistuttaakseni kuinka oikeus on ollut räikeästi tarkoituksenmukaisuuskysymys esimerkiksi lapualaisvuosina.

  Odinin Höpsöliinit(Oh Dears Of Odin) palvelisivatkin siten parhaiten itseään, kun olisivat piittaamatta yrityksistä provosoida lyömään tai vetää heidät alas omalle tasolleen. Ainakaan ei kannata enää tämän vuoden Suomessa koettaa heilutella ”auktoriteettia”, koska nyt joku saattaa jopa osata vaatia päätöksen paperilla tai ottaa suoraan yhteyttä siihen kenen nimissä puhutaan. Herranpelko pienellä hoolla kirjoitettuna ei ole enää tämän ikäpolven asia ja isollakin kovasti marginaalisten väestönosien. Sakarin esiin ottama puuha on siis joko jonkun oppineen pilailu kuten Antti Puunhaaran tarinassa ikään(sori siitä koirasta, mutta sadut voivat olla hyvinkin julmia) tai ihan silkkaa natsistista ryhmäajattelua ilman Raivoisaa Rolandia, mutta kuitenkin ”Ennen muakin pelotti, vaan nyt on päällä pilotti” -otsikolla. Mutta kuitenkin silti synkästi heteronormatiivisen mielessä.

  Että siis sellaiselta saattaa maailma näyttää, kun klassinen suomalainen old skool puutynnyri oksanreiällä on vaihdettu neonvärisen docmartells -buutsin näköiseen saapasnahkatorniin. Koetetaan ihan nolata toiset vihjaamalla heidän toiminnassaan olevan oikeudellinen epäselvyys, joka tulisi ymmärtää sosiaaliseen syrjintään ja karttamiseen johtavaan roisto-stigmatisointiin. Näinhän ne ”tolkun ihmiset” epäilemättä ajattelivat siellä etnisesti valkoisessa antikommunistisessa kristillisessä monokulttuurisessa pienyhteisössä vähintäänkin 50 vuotta sitten, jos moista oikeasti oli olemassa edes silloin, mutta haikaillahan saa tästä huolimatta. Mitähän mahtanevat avoimesti pellet Loldiers of Odinit sanoa vastakuitiksi? Ehkä jotkut odottavat sitä jo suorastaan suupielet vienossa hymyn virneessä.

 13. 15

  Mika Hallenberg sanoo

  Turhaan tuosta olisi oikeuteen asti mennä,mutta mietin miksi noiden ns.pellejen piti
  ottaa tuo juuri tuo nimi,olisihan maailmasta löytynyt jotain muutakin nimeä ,joka ei olisi kohdistunut kyseiseen Soldiers of Odiniin ja jolla olisi voinut edistää hyviä asioita
  tasa-arvosta rasismin vastaiseen toimintaan,ehkäpä siinä nimessä haluttiin provosoida?
  Niin tai näin tällä hetkellä tietääkseni Odinit eivät ole tehneet viellä mitään rikokseen viittaavaa toimintaa,mutta pellet ovat ,syynä siihen on häiriökäyttäytyminen,,
  jos saan linkittää niin tässä on -Kiitos-

  http://yle.fi/uutiset/loldiers_of_odin_ja_maahanmuuton_vastustajat_kohtasivat_tampereella__poliisi_otti_kiinni_klovneja/8619875

  • 15.1

   Jore Puusa sanoo

   Poliisi suojelee aina fasisteja ja rasisteja. Näin on aina ollut. Hyvä että pellet pelleilevät ja provosoivat — oikein hyvä tässä synkässä ja luotaantyöntävän vihamielisessä maassa joka antaa rasistipartioiden marssia mutta puuttuu heille nauravien ihmisten toimintaan.
   En ikinä unohda kun seisoin JOUHA:n kypäräpäiden vieressä eräässä miekkarissa Stadissa kuvaamassa ja nuori poliisi sanoi toisille: ” kohta hakataan hipeistä paskat pihalle”…
   Jos tässä maassa tapahtuu romahdus, voitte olla varmoja että nämä Odinit ovat poliisin parhaita kavereita. Näinhän Virossakin nyt, satoja suojeluskuntalaisia liittynyt heihin.
   Aina kun nuoret miehet marssivat kaduilla yhtenäisissä asuissa samaan tahtiin, jonkun erillaisen ihmisen oikeudet murskataan.

  • 15.2

   Jari Kähkönen sanoo

   Jaha. SoO on lain ulkopuolinen puolisotilaallinen muodostelma, jonka tarkoitus on yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen, mutta harjoittaa myös valtiolliseen politiikkaan vaikuttamista räikeästi yhteenliittymänsä tunnukselliset takit päällä, sekä perustaa toimintansa sukupuolittuneeseen, ihmiarvovajaaseen sekä maailmankuvallisesti vinoon ja rajautuneeseen katsantokantaan. Ja tästä sinä kirjoitat kuin mistä tahansa yleishyödyllisessä tarkoituksessa toimivasta yhdistyksestä, jonka toimihenkilöitä ei saisi häiritä protestoimalla performanssi järjestäen sellaisen ryhmän nimissä, joka samankaltaisuuden ivamukaelman kautta myös omalta osaltaan tätä ihan vaan viatonta ”yhdistystä” arvostelee. Älä nyt iso mies viitsi, munat ja kaikki, mutta puhuu tuollaista vitsiä TOSISSAAN.

   • 15.2.1

    Esko Mäkinen sanoo

    Ei pelkästään ne myötäelämiskykyä ilmituovat ajatukset, mutta myös kielemme mutkia monimuotoisesti maisteleva sekä niin ollen kaunokirjallisia hipaisuja tuottava kommentointi, jota jotkut taholtani nimeämättömät tahot täällä harrastavat, on hienoa. Kiitos.

    Mutta muutoin kyllä surettaa se, että meidät on tänne sullottu tappelemaan keskenämme viimeisistä murusista, jotka siltä pitopöydältä varisevat, jossa vastuunkiertäjäkapitalistit lyövät tuoppiansa pöytään rahan mahdille skoolaten.

 14. 16

  Jore Puusa sanoo

  lainaus
  Uhkakuvia taidetaan SoO-ryhmässä nähdä siellä ja täällä. Siihen koko ryhmän perustaminenkin pohjautunee.
  lainaus
  ————————-
  En usko, että he välittävät uhasta mitään. Tietävät että poliisi suojelee heitä esim anarkisteilta tai pelleiltä. Näinhän on jo käynyt mm Tampereella.
  En myöskään usko, että he näkevät mitään laajempaa yhteiskunnallista uhkaa missään.
  He ovat olemassa kuten koulukiusaajat ovat. He tuottavat ja saavat aikaan pelkoa ja nauttivat siitä.
  Se on ainoa vallan muoto, jota nämä onnettomat voivat koskaan tavoitella. Väkivallan uhalla tuotettua pelkoa..
  Jokainen järkevä tajuaa, etteivät he satu kohdalle, kun joku raiskataan. Eivät he ole pakolaisilta suojaamassa, vaan uhkaamassa sitä osaa kantaväestöstä, joka on hankalaa ja erimielistä.
  Nämä ihmiset ovat ”suvakkeja” varten.
  Heidän taustansa on kuin sosiaalialan oppikirjasta. Alhainen koulutus ja todennäköisesti näköalaton yhteiskunnallinen status – jonka takia he, kuten edeltäjänsä vaikkapa -30 luvun Saksassa tarvitsevat syntipukin. Ja sellaisia löytyy tänään. Aiemmin juutalaiset nyt pakolaisia ymmärtävät suvakit. Pääasia että vihata saa.
  Peruskoulumme katsokoon peiliin nyt. Naisvaltainen opettajakaarti ei ole tajunnut poikien kohtelua ja tässä on seuraus, syrjäytyneet nuoret miehet raivoa täynnä, kun naapurin Liisan kukkapiirrustus otettiin aina taululle ja kehuttiin mutta pojan sotakuvaa ei koskaan..
  ( äärimmäistys mutta siinä mielessä todennettua, että olen työssäni ja isänä istunut tuntikausia luokissa ja katsonut miten pojista tehdään silppua.)

  • 16.1

   Mika Manninen sanoo

   En koe olevani erityisen syrjäytynyt. Kouluttamaton en ainakaan ole.
   Minua ajaa, jopa vihaankin, se halveksunta, jota sinunlaisesi paremmat ihmiset ajatuksieni ja arvojeni niskaan syydätte päivästä toiseen. Uskallan mihin tahansa väittelyargumenttien ja tietoperustan puolueettomaan arviointiin ketä tahansa teistä paremmista ihmisistä vastaan. Mutta ei argumenteillani ole väliä, koska kyse on uskonnosta, jossa korkeimmalta kovimpaan ääneen huutava on oikeassa.
   No sen vielä kestän, hyväksyn ja ymmärrän, ettette ole kanssani samaa mieltä, ettekä usko argumenttejani, mutta siinä vaiheessa, kun alatte halveksumaan minua suvaitsevaisuususkontonne oikeuttamina, vaikkette osaa esittää loogisia vasta-argumentteja, niin vihan siemenet on kylvetty. Vihan, joka ennen pitkää johtaa murhiin. Molempiin suuntiin. En tarkoita, että itse ikinä murhaisin, mutta laajoista ihmismassoista tilanteen kärjistyttyä aina löytyy väkivaltaisia.

   Suurin itseäni syrjäyttävä tekijä olette te suvaitsevaiset. Teidän takianne emme voi enää olla ystäviä. Teidän takianne voin tulla syrjityksi työnhaussa väärämielisenä.

   • 16.1.1

    Minna Ylitalo sanoo

    Siinähän se tuli kuin apteekin hyllyltä. Oikein klassinen malliesimerkki keskustelukyvyttömyydestä. Aloitat kehumalla itsesi ja sen jälkeen haukut vastapuolen. Mainostat ”oikeitten” mielipiteittesi ehdotonta tietoperustaa ja nimittelet vastapuolen ”väärät” mielipiteet tuulesta temmatuiksi uskomuksiksi. Emme kuitenkaan edelleenkään tiedä, mitkä ovat ne häikäisevät väittelyargumenttisi tämän blogin aiheesta. Ettet vain sattumalta puhunut asian vierestä? Lopuksi uhriudut ja sen päälle tulee vielä väkivallalla uhkailu. Ja kaiken lisäksi nyt jo suvakitkin vievät työpaikkasi.

    • 16.1.1.1

     Mika Manninen sanoo

     Näitkö ollenkaan mihin vastasin? Siinä viestissä väitettiin väärämielisiä syrjäytyneiksi reppanoiksi, jotka ovat siksi vihan sokaisemia. Siksi oli paikallaan ”kehua itseäni”, jotta ainakin oma mielipiteeni syrjäytymisestäni ja reppanuudestani tulisi esiin.
     Väittelyargumenttini blogin aiheesta ovat tietenkin laaja kokonaisuus, jota ei yhdessä viestissä voi käsitellä, eikä tässä blogissa tietenkään muutenkaan, sillä unelmaa uhkaavat viestit pääsääntöisesti poistetaan.
     Minähän nimenomaan sanoin, etten itse usko ikinä alkavani väkivaltaiseksi. Mikä meni ohi?
     Jos sinua kiinnostaisi keskustelu, eikä vain vihanlietsonta, niin lukisit mitä toinen osapuoli kirjoittaa, etkä keksisi esimerkiksi uhkauksia hatustasi tai haukkuisi ihmistä siitä, ettei samaistu syrjäytyneisiin reppanoihin vain koska on väärää mieltä asioista.

    • 16.1.1.2

     Mika Manninen sanoo

     Lisätään nyt vielä, että keskustelu- ja ajattelukykyiset ”suvakit” ovat tietenkin asia erikseen, eivätkä he niin paljon levitäkään vihaa väärämielisiä kohtaan. He ovat kuitenkin pieni vähemmistö äänekkäistä suvaitsevaisista, paljon yleisempää on tuo esimerkiksi Puusan linja eli jo ennalta tuomita vastapuoli reppanoiksi tai natseiksi, joiden kanssa ei siksi edes tarvitse keskustella. Suurelta osin juuri tuon suvaitsevaisten ominaispiirteen takia olen nykyään avoimesti heitä vastaan. Aikoinaan roikuin kahden välillä, viettäen jopa pitkiä aikoja omanlaisena rasisminvastaisena aktiivinakin, mutta sitten jouduin keskusteluihin aitojen suvakkien kanssa ja tajusin heidän olevan suurempi uhka itselleni ja monikulttuuriselle perheelleni kuin melko harmittomien öyhöttäjärasistien.

   • 16.1.2

    Mika Hallenberg sanoo

    Kun tänne kirjoittaa että EI kannata taikka hyväksy Suomen pakolaispolitiikkaa,
    niin johan se omasta mielestään OIKEISTO huutaa RASISTI,,siinä se suvaisevaisuus näkyy.Ei ole kuin yksi oikea mielipide ja se on suvakin mielipide.
    Tänne oli jo hyvin kirjoitettu että sanan -rasismi-käyttöä,viljellään Suomessa joka tilanteessa niin ,että se menettää jo merkityksensä.Niinistön puhe pakolaisista ja maahanmuutosta sai monelle itkun silmään?,miksi sehän on reaali politiikkaa siitä miten Suomen pitää toimia,eihän Niinistö kieltänyt apua sitä tarvitsevalle vaan järkeisti sitä miten ,kuinkapaljon ja millätavalla se tehdään.Presidentin kanssa olen samaa miltä miten nämä asiat pitäisi hoitaa,elikkä taas joidenkin mielestä olen fasisti rasisti — Haloo ,, Manninen on kyllä oikeassa kirjoituksessaan Ääri suvakeista,antakaa ihmisille tilaa olla mitä mieltä haluavat.Itse en Odineista välitä ,mutta kaikella on olemassa syy ja seuraus järjestys.

 15. 17

  Jussi Alakontiola sanoo

  YLE: ”Loldiers of Odin -pelleryhmä on vastannut Soldiers of Odinille sosiaalisessa mediassa, että heidän mielestään yhdistyksen sekoittaminen pelleihin on mahdotonta.”

  Toisin sanoen, Loldiersit eivät pidä Odinin Sotureita pelleinä kuten moni muu. Kyllähän se niin onkin, että todellisia pellejä ovat he, jotka ottavat Odinin Soturit vakavasti ja pitävät heitä uhkana.

 16. 18

  Juha YLönen sanoo

  Kantamaalaisten järjenjuoksu ei yksinkertaisesti riitä näitä asioita käsittelemään objektiivisesti, energia näkyy hupenevan lähinnä lillukanvarsi-viidakossa seikkaillessa. Pakolaisten puolustajat sekä vastustajat ovat pihalla kuin Timo Soini Syyrian tilanteesta. Tässä vähän ajateltavaa ja uutta näkökulmaa aivan kaikille säädyille tasapuolisesti: http://vastavalkea.fi/2016/02/15/karsitko-sinakin-rasistileimafobiasta/

  • 18.1

   stunned sanoo

   Kuka katsoo puolustavansa pakolaisia tehköön niin omissa nimissään. Minä katson puolustavani itseäni, ihmisoikeuksia, laillisuutta ja hyvinvointivaltiota. Pakolaiskriisiä käytetään vain koelaboratoriona kansalaisten erottelemiseen hyödyllisiin ja hyödyttömiin. Mikä voidaan tehdä yhdelle ryhmälle (turvapaikanhakijat, maahanmuuttajat, pakolaiset), voidaan tehdä muillekin (työttömät, nälkäpalkkalaiset).

   Rasismi on jo kauan sitten menettänyt merkityksensä. Se on valtavirtaa siinä kuin natsismikin. Mitä lopulta jää, on kylmä totuus siitä, että meille rakennetaan koko ajan järjestelmää, jossa raha on ihmisarvon mitta. Miksiköhän viha aina kohdistuu heikkoihin, ei milloinkaan sinne sylttytehtaalle — globalismi, kapitalismin kriisi, veronkierto, yksityistäminen?

   ”Pelastaaksemme hyvinvointivaltion meidän oli pakko tuhota se.”

   https://en.wikipedia.org/wiki/B%E1%BA%BFn_Tre#Vietnam_War

 17. 19

  Marko Manninen sanoo

  ”Oikeaakin lakia hän tulkitsee helposti väärin omien halujensa mukaisesti.”

  Mitäpä oikeudenkäynnit sitten ovat, elleivät kahden juristin kilpailua lakitulkinnoista – noin kärjistäen. Joku on syytettynä murhasta, puolustus on sitä mieltä ettei kyseessä ollut murha vaan tappo/törkeä kuolemantuottamus. Syytettynä petoksesta, puolustuksen mielestä kyseessä ei ole petos jos tunnusmerkistö ei täyty jne. Jos juristit olisivat aina oikeassa (enkä nyt siis tarkoita, että tässä tapauksessa olisi väärä tulkinta) ei oikeudessa käytäisi kuin syytön/syyllinen keskustelua. Ja nimenomaan siis onko salissa oikea tekijä vai ei.

  • 19.1

   Saku Timonen sanoo

   Olet katsellut liikaa amerikkalaisia lakisarjoja.

   • 19.1.1

    Marko Manninen sanoo

    Eivät kuulu suosikkeihini. Olen tosin työni puolesta ollut todistajana useammassakin oikeudenkäynnissä. Yllättävän usein juristitkin tulkitsevat samaa pykälää eri tavoin. Puhumattakaan siitä, että käräjäoikeus ja hovioikeus päätyvät erilaisiin ratkaisuihin samassa tapauksessa. Pitäisi olla mahdotonta, jos juristit aina tulkitsevat lakia oikein? Tai sitten on useita oikeita tulkintoja, eikä vain yhtä ainoaa oikeaa?

    • 19.1.1.1

     stunned sanoo

     Laintulkintakysymys on ongelmista pienin. Tavallinen ihminen sortuu oikeudenkäynnin kulujen alle. Moni jättää oikeutta käymättä, koska pelkää joutuvansa vararikkoon.

    • 19.1.1.2

     stunned sanoo

     Laintulkintakysymys on ongelmista pienin. Tavallinen ihminen sortuu oikeudenkäynnin kustannuksiin. Moni jättää oikeutta käymättä, koska pelkää joutuvansa vararikkoon.

 18. 20

  Jaanap sanoo

  Hyvä Saku kun selvensi asiaa. Minä sitten näin kadulla tämmöisen Soldiers of Odin joukon partioimassa. Minä otin siitä oikein kuvakin. Tunne, joka minut valtasi oli lähinnä itkua eikä naurua. Reppanat, huput päässä, olkapäät kyyryssä 14 katurauhanturvaaja vaelsi ryhmänä katua tuijottaa. Ryhmänä siksi etteivät itse saa turpaansa. Tuli ihan lapsuus mieleen, kylätappeluissa oli sama fiilinki, saman kylän pojat lähti opettamaan naapurikylän poikia.sieltä tultiin usein, joko rinta rottingilla, usein olkapäät kyyryssä, opin saaneena. Kukaan ei siinä hommassa jäänyt sankariksi. Nämä reppanat ovat säälittäviä ja sen takia he ovat uhka turvallisuudelle. Heikko itsetunto, heikko käsitys yhteiskunnasta yhdistettynä fantasiaan jumallisuudesta -täyttää kaikki vaaran merkit.

 19. 21

  Esa Kauppila sanoo

  Ei tässä suvakkiudessa ( herra auta miten kauhea sana mutta käytän jotta osaatte laittaa asian oikeaan kontekstiin ) ole kysymys pelkästään maastamme suojaa, turvaa ja parempaa elämää etsivien kanssaihmistemme puolustamisesta joka toki sekin on jokaisen edes jonkinmoisen sydämen omaavan ihmisen velvollisuus. Asia on nimittäin näin ja nyt lainaan kansallisrunoilijamme J. Leskisen kerran lausumaa viisautta ( sillä kerralla puheena oli tosin kuolemanrangaistus mutta kun sitäkin ovat Eräät Tietyt Piirit maahamme haikailleet ja kun ajatuskin vähän soveltamalla passaa ) Kansallisrunoilija totesi kysyttäessä miksi vastustaa kuolemanrangaistusta näin: Tänä päivänä tuomittaisiin kuolemaan murhaaja, seuraavalla viikolla napin otsaansa saisi pissimisestä kaupunginpuistossa. Tämän takia me s-vakit pidämme ääntä ja vastustamme tätä mieletöntä kylmää, julmaa ja itsekästä nationalismi-epidemiaa joka tuntuu tarttuneen koko Eurooppaan. Me haluamme toimia nyt emmekä havahtua vasta piikkilanka-aidan takana terveellistä ulkoilmaelämää viettämässä.