Ilmiö vai yksittäistapaus?

Eilen Yle uutisoi, että Hennalan vastaanottokeskuksessa asuvat turvapaikanhakijat ovat joutuneet useiden pahoinpitelyiden kohteeksi Lahdessa.  Vastaanottokeskuksen tietoon on tullut viidestä kymmeneen pahoinpitelyä. Asukkaiden kertoman mukaan heidän kimppuunsa on käyty nyrkein, potkimalla ja jopa pesäpallomailoin aseistautuneina. Poliisi lupasi katsoa onko kyseessä yksittäistapaus vai ilmiö ja jos tapauksia tulee lisää, niin sitten niihin puututaan tomerasti.

Tänään poliisi kertoi, että turvapaikanhakijoita häiriköivä joukko ei näytä olevan järjestäytynyt. Tähän mennessä on tehty vain yksi rikosilmoitus ja poliisi aikoo selvittää onko tapauksia enemmänkin.

Kyseessä on yksittäistapauksista muodostuva ilmiö. Tapaukset ovat yksittäisiä sikäli, että on turha etsiä mitään järjestäytynyttä, yhtenäisesti pukeutunutta ja suunnitelman mukaan toimivaa jengiä. Järjestäytynyttä toiminta on siinä mielessä, että kaikki yksittäiset tekijät ovat saaneet virikkeitä sosiaalisessa mediassa vellovasta mölinästä. Sen luoman harhakuvan innoittamina yksittäiset henkilöt innostuvat toimimaan.

Keskitetysti sitä mölinää löytyy Rajat kiinni-liikkeen Facebook-sivulta. Siellä Lahden tapahtumia tervehdittiin suurella ilolla ja erityisesti vahingonilolla. Siitäs saivat, mitäs tulivat tänne, nyt näytetään niille. Itse lietsomaansa valheeseen tarrautuvat todellisuuskriittiset näkevät lietsomansa vainon olevan oikeutettua taistelua.

Ilkeys ja suoranainen pahuus ovat kouriintuntuvia. Jos paikalle satuttaisiin, niin mitään ei nähtäisi eikä poliisille ainakaan kerrottaisi.

lajnkuuliaiset

Koko talvi on valehdeltu itselle ja muille kaikkien turvapaikanhakijoiden olevan varkaita, murhamiehiä ja raiskaajia, joten nyt saadaan viimeinkin omankädenoikeutta. Tekijät luvataan palkita saunaillalla juomineen.

rk empatia

Ja tietenkään mitään ei ole edes tapahtunut, vaan turvapaikanhakijat ovat sepittäneet koko jutun. Ja vaikka olisikin totta, niin ihan oikein niille.

rk lainkuulaisiet

Koko talvi on maalattu uhkakuvia kesällä tulossa olevasta raiskausaallosta ja kun sitä ei tullutkaan, niin sillä ei ole enää mitään merkitystä. Nyt ollaan valmiita menemään äärimmäisyyksiin, koska tämä porukka on tarrautunut itse luomaansa todellisuuteen. Tämä joukko on päätynyt ajatus- ja käyttäytymismalliinsa viime syksynä alkaneella ja jatkuvasti kiihtyneellä itsepetoksella. Ajatukset ovat radikalisoituneet nopeasti ja ääriajattelusta on tullut pysyvä malli.

Miksi minä tongin taas tätä tunkiota? Siksi, että tekin näkisitte mitä tässä maassa tapahtuu. Osa kansalaisistamme on muuttunut vaistojensa vietävissä olevaksi, soihduin ja talikoin aseistautuneeksi laumaksi. On vain ajan kysymys milloin se lauma tai joku sen yllyttämä tappaa. Siinä vaiheessa sitten johtajia ei enää näykään missään, vaan tekijät kantavat yksin seuraamukset. Hölmöimmän eväät syödään aina ensin.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

 

Kommentit (24)
  1. Merja Nurmi
    26.5.2016, 13:55

    Rk-sivuja on ehkä jopa vähän siivottu. Puuroonsylkijänaisen ilmoitettiin olevan vähän aikaa matkoilla ja siksi kommentoimatta, mutta omalla sivullaan hänen mielikuvituksensa laukkaa kuten ennenkin, tosin ei ihan yötä päivää. SoO ryhmien omilla ja support-sivuilla tekstit ylittävät ajoittain jopa Rk-tason “kansanomaisessa rosoisuudessaan”. Herätys, väckning, hyvät ihmiset, katsokaa mitä tässä maassa oikein tapahtuu!

    1. Minna Ylitalo
      26.5.2016, 14:44

      Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen fb-sivu kuuluu sisältönsä puolesta tähän samaan sarjaan. Solvauksia ja huorittelua. Puuroonsylkijä sentään menetti työpaikkansa, mutta Hakkaraista ei olla edes “harjattu”.

  2. Joni Pelkonen
    26.5.2016, 14:03

    Kiitos taas tästäkin, Timo Soini.

Kommentointi suljettu.