Populismin takana pimeys

– Miksi Suomessa vihervasemmistolainen mädättäjä(tyhjän)toimittaja saa syyllistyä vihapuheeseen, kiihottamiseen kansanryhmää vastaa ja poliittiseen rasismiin? Miksi tällaisista aiheista vaietaan? Olisiko korkea aika aloittaa lehdistön puhdistukset?

– Puolue tarvitsee uudistumista ja uuden johtajan, johtajan joka ei kumarra muuhun kuin oman kentän ja äänestäjien suuntaan.

– Potkupallo sitä, potkupallo tätä. Pallon potkinta pitäisi kieltää lailla. Eurooppaa ravisuttelee vakava pakolaisongelma ja potkupallosta vaan puhutaan.

Tällaisia kirjoittaa sosiaalisessa mediassa mies, joka on ilmoittautunut puolueensa puheenjohtajaehdokkaaksi. Hän on Riku Nevanpää, Satakunnan perussuomalaisten hallituksen jäsen ja äärikansallismielisen Suomen Sisun varapuheenjohtaja. Suomen Sisun puheenjohtajana toimii kansanedustaja Olli Immonen (PS).

Saattaa olla, että kesähelle on pehmittänut miehen pään. Jos hän on tosissaan, niin hän on saattanut innostua liikaa Turkissa meneillään olevista puhdistuksista ja haluaa sellaiset myös Suomeen. Joka tapauksessa hän on erinomainen esimerkki ihmisestä, joka haluaa kieltää kaiken itseään ärsyttävän ja tehdä kieltämisestä koko poliittisen toimintansa sisällön.

Nämä ajatukset kumpuavat jostain käsittämättömästä sielullisesta pimeydestä. Vaaditaan puhdistuksia virkamiehistöön ja toimittajakuntaan, halutaan kieltää jalkapallo ja Pokemon Go-peli, halutaan itse olla se suuri Johtaja, joka toteuttaa kaikki nämä puhdistukset. Sanalla sanoen halutaan kaikki mahdollinen ja mahdoton valta itselle ja samoin ajattelvalle kannattajakunnalle. Kaikki muut pitävät sitten turpansa kiinni.

Häntä ei häiritse ollenkaan se tosiasia, että Suomessa on sananvapaus ja myös perussuomalaisia saa arvostella. Minkään puolueen jäsenet eivät ole rikoslain tarkoittama kansanryhmä, jota vastaan kiihottaminen on kriminalisoitu. Hän haluaa itselleen täydellisen vapauden mellastaa ja samalla estää kaikkia muita arvostelemasta itseään. Hän menee niin pitkälle, että haluaa määräillä jopa sosiaalista mediaa.

13895034_1559823364325932_7884121380116701592_n

riku nevanpää fb

Tällaisia ihmisiä eivät tosiasiat yleensäkään häiritse. Minulle he näyttäytyvät naurettavina öykkäreinä, joilla ei pitäisi koskaan olla mitään asiaa mihinkään päättävään asemaan. Kuitenkin Nevanpää on päässyt omassa puolueessaan ja Suomen Sisussa yllättävän pitkälle. Turkissa öykkäri on päässyt presidentiksi asti.

Pitkälle on päässyt myös perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen ja nyt hän on edennyt poliisin tutkittavaksi epäiltynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tämä on yllätys varmasti vain Tynkkyselle itselleen, mutta hänellekin vain teeskennelty yllätys. Hän on koko kesän kokeillut missä lain raja kulkee ja nyt asia saattaa hänelle viimeinkin selvitä. Ilman valtavaa itkua ja parkua se ei kuitenkaan tapahdu, vaan pääsemme todistamaan ennennäkemätöntä uhriutumista. Ajojahtia, mielipidevainoa, sananvapaus on riistetty, perussuomalaista sorretaan, muuta saavat sanoa, mutta minä en. Olen varma, että Tynkkynen ei suostu julkisesti ymmärtämään rikoslain asettamia rajoja, kuten ei ole tehnyt tähänkään asti.

Nevanpää vaatii jalkapalloa kiellettäväksi ja Tynkkynen on kunnostautunut useammankin kerran vaanimalla kameran kanssa perinteisesti pukeutuneita musliminaisia.Tässä meillä on kaksi sellaista miestä, jotka näyttävät populismin kaksinaamaisuuden sille, joka osaa katsoa. Itselle vaaditaan rajatonta sananvapautta ja jopa oikeutta tehdä omasta mielestään tarpeellisia puhdistuksia, mutta itse ei kunnioiteta toisten sananvapautta, ei solmittuja sopimuksia eikä edes ajatuksen, harrastusten ja pukeutumisen vapautta. Populisimin takaa näkyy synkkääkin synkempi pimeys.

Millainen luulisitte Suomen olevan, jos tällaiset pimeydessä vaeltavat kapeakatseiset populistit pääsisivät valtaan?

Ihan oikein, sehän olisi talebanivaltio, Isisin kalifaatti tai vähintään Erdoğanin Turkki.

Vai onko taas kyseessä viaton ja hassunhauska hupsuttelu? Varmaan on, jos Timo Soinilta kysytään ja hän sattuu olemaan vastaamispäällä.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunmiellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (41)
  1. Vesa Sorvoja
    8.8.2016, 14:27

    Elämä on osa jalkapalloa.

    Vai oliko se sittenkin, että elämä on vain osa jalkapalloa.

  2. Heli Heikkinen
    8.8.2016, 14:30

    Ja sitten pitäisi pystyä käymään järjellistä keskustelua näiden kanssa.

Kommentointi suljettu.