A-studion luontoilta

– Haluan kiittää lehdistöä ja lepakkoa. Niiden yhdistelmää. Mä mietin miten tämä asia saadaan jokaisen suomalaisen tietouteen – me pohdimme sitä pitkään.

– Lepakosta tehtiin tällainen uusi Rapalan viehe, kolmikoukkuinen, jonka heitin sinne toimittajamereen. Ja hups! Tarttui.

Näin selitti eilisillan A-studiossa perussuomalaisten viestintäasioista vastaava työmies Matti Putkonen taannoisia puheitaan tuulimyllyjen lähellä räjähtelevistä lepakoista. Samalla hän tuli paljasteneeksi kaksi asiaa puolueensa kunnallisvaalikampanjasta.

Ensimmäinen on, että vaaleihin lähdetään vankasti tyhjänpuhumisen pohjalta ja toinen on, että se tehoaa yhä edelleen. Putkonen osaa manipuloida osan kansaa niin taitavasti, että tekisi melkein mieli puhua hypnoosisista. Kaikkihan me tiedämme, että osa ihmisistä uskoo suunnilleen  ihan mihin tahansa, kun se vakuuttavasti kerrotaan. Uskoihan iso osa äänestäjistä viime eduskuntavaalien aikaan MV:n julkaisemaa valeuutista turvapaikanhakijoiden tekemästä raiskauksesta ja se sai leijonapaitajengin ryntäämään vaaliuurnille. Tällä tempulla on muuten MV ihan itse kehuskellut, jos ette minun puheitani usko.

Nyt sitten lähdetään kunnallisvaaleihin höpöttämällä tuulivoimaloiden todistamatta olevista ja luultavasti todistamatta jäävistäkin terveyshaitoista. Se on siitä kiitollinen aihe, että tieteellisistä faktoista ei tarvitse piitata, vaan riittää, että nämä asiat koetaan näin.

Silloin ei tarvitse piitata vaikkapa sote-uudistuksen vaikutuksista kuntatalouteen eikä niinkään perustavaa laatua olevasta asiasta kuin sote-uudistuksen jälkeen jäävän kunnan toimintojen kehittämisestä. Vaahdotaan vain tuulimyllyistä, niin kyllä osa äänestäjistä innostuu. Paikallistasolla sitten voi valita jonkin muun aiheen, jos tuulivoima ei ole omalla paikkakunnalla ajankohtainen.

Annan A-studiolle sellaisen vinkin, että älkää viitsikö päästää Putkosta enää höpöttämään ajankohtaisohjelmaan näitä juttujaan, jotka hän itsekin myöntää suunitelluksi vedätykseksi ja näkyvyyden hankkimiseksi. Jos aiotte tehdä A-studiosta huumoripitoisen luonto-ohjelman, niin kutsukaan paikalle huumorin ammattilaisia.

Kommentit
 1. 1

  Sirpa sanoo

  Eräältä keskustelupalstalta poimittu:
  – Lopeta idiootti persu! Huusi esiteini veljelleen.
  Kun tätä termiä oli kuulunut muutaman kerran perheessä,
  jossa politiikasta ei puhuta, kysyi äiti lapselta: Mitä tuo persu
  tarkoittaa? Lapsi: no niinku tyhmä!

 2. 2

  Erkki sanoo

  Putkonenhan sanoi myös, että asia pitää ”tutkia niin, että kaikki voivat tuloksen hyväksyä ”.
  Ei syvällistä, mutta syvältä Putkosen putkosesta.

 3. 3

  Jukka sanoo

  Lähinnä kai Putkosen ”räjähtävät lepakot” on kehitelty persujen arkkivihollista, ”punaviher-mädätystä” vastaan. Se kiihdyttää sopivasti kansan syviä rivejä ja samalla kumartaa kivasti ydinvoima- ja öljybisneksen suuntaan.

 4. 4

  Pete sanoo

  Kiitos, Saku, että yhä vain jaksat vääntää rautalangasta..
  pete

 5. 5

  Johanna Korhonen sanoo

  Kohtaus kuin melkein suoraan Docventuresin suhmurointi-dokkarista. Kun ei ymmärretä tiedettä tai halutaan suhmuroida, kyseenalaistetaan kaikki.

  Jos suomi on maailman koulutetuin maa, miten on mahdollista että näin moni päättää peruskoulunsa vailla minkäänasteissa yleissivistystä?

  Surullista.

 6. 6

  Minna Ylitalo sanoo

  Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin tuulivoimaloitakin aletaan nyt pelätä eniten siellä, missä niitä ei ole eikä tule.

 7. 7

  Salla Leinonen sanoo

  Oh the irony 🙂 A-studiossahan oli ensimmäisenä vieraana ulkoministeriön ajankohtaisviestinnän päällikkö Vesa Häkkinen aiheena Venäjän informaatiovaikuttaminen. ”…tällaisetkin teot voi olla osa informaatiovaikuttamista…varsinkin jos puhutaan aggressiiivisesta vaikuttamisesta, perimmäisenä tarkoituksena on luoda hämmennystä, epäselvyyttä, savuverhoa…Informaatiovaikuttamisessahan keskeistähän on tarina, totuudella ei ole mitään merkitystä. Se voi niinku menettää totaalisesti merkityksensä” Heh, sopii niin kuin nenä naamaan puhuttaessa Persujen viestinnästä. Kiinnitetään huomio täkyihin, jotta ei keskusteltaisi oikeista asioista. Mukaan saadaan hyödyllisiä hölmöjä eli kokemusasiantuntijoita, niinkuin eilisessäkin keskustelussa mukana ollut maatalousyrittäjä Leena Kurikka, joka on ihan aidosti huolissaan tuulivoiman terveysvaikutuksista, mutta joka ei tajua, että tästä asiasta ei Persut ja Matti Putkonen ole oikeasti kiinnostuneita, vaan hän on vain pelinappula isommassa pelissä.

  • 7.1

   Minna Ylitalo sanoo

   Peruspersuja ei todellakaan yleensä kiinnosta mitkään ns. viherpiiperöitten eläinhomeopatiat ja tuulivoimalan nocebot. Mutta jostakin se pelkopropagandakin on repäistävä.

  • 7.2

   T.Sarjanen sanoo

   Tuli sama asia mieleen, kun luin tuosta informaatiovaikuttamisesra. Jenkkien Trumphan käyttää samaa. Ei ole mitään väliä onko asia totta, vaan annetaan palaa vaan. Aina joku uskoo.

 8. 8

  seppo mahkonen sanoo

  Demareiden herrahissiin eksyi retiisit: Iloniemi, Ahtisaari, Vartiainen ja Raiskaaja Putkonen. Kun ura oli auennut demarien edesauttamalla, voikin kuoren poistaa ja paljastuu puhtaan valkea sisus.

 9. 9

  Neutraali sanoo

  Mielestäni siinä mielessä oli hyvä että työmies Putkonen sai esittää näkemyksiään Ylen ohjelmassa että nyt eivät Perussuomalaiset ainakaan jatkaa sitä uhriutumistaan väittämällä valtamedian esittävän vain vihervassareiden näkemyksiä. Nyt sitten jokainen vetäköön Putkosen teeseistä omat johtopäätöksensä.

 10. 10

  Jaakko Lautaoja sanoo

  Odota julkisuuteen sitä äitä, joka kertoo, ettei uskalla enää päästää lapsiaan yksin kouluun, kun on niitä tuulivoimaloita. Sellainen ilmestyy aina, kun jotain julkisesti pelätään. Viimeksi joku äiti pelkäsi maahanmuuttajien laittavan hänen lapsensa pataan, kun niitä on ”ympäriämpäri”…

  • 10.1

   Minna Ylitalo sanoo

   Keväällä entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (kok.) kauhisteli somessa, että Siikaisissa tuulivoimaloiden läheisyydessä olisi kuollut mystillisesti lauma kanoja, silmien verisuonet olivat ihan räjähdelleet. Kunnaneläinlääkäri ja kanalan omistaja huomauttivat, että kanat oli kylläkin tappanut minkki. Korhola totesi jälkeen päin, ettei keksinyt kanojen kuolemalle muutakaan loogista selitystä kuin tuulivoimala.

  • 10.2

   Jesse Heinonen sanoo

   Sittenhän joku voisi perustaa vielä katupartion, vaikkapa BatSoldiers, jonka tarkoitus on suojella naisiamme ja lapsiamme tuulivoimaloiden väkivallalta.

   Sori, oli pakko. Tuli vaan niin tuosta sanamuodosta mieleen.

 11. 11

  erkki sanoo

  Ihan todentotta. Ifrataajuinen SUURIenergiainen värähtely voinee pään sekoittaa siinä kuin nuijalla lyöminenkin. Ehkä jopa ihan oikeasti. Avainsanat SUURI ja ENERGIA.
  Joku joskus, hataran muistini mukaan johti omanlaisensa teorian tilastoista. XX-merkkisillä autoilla kesäaikana sattuu enempi selvittämättömästä syystä selvittämättömiä onnettomuuksia. Syyksi hän kehitteli sopivasti avatun ikkunan, jolloin autosta syntyi infrataajuinen ”urkupilli”. Selitys voi, fysiikan lakien mukaan olla tavallista kaupunkilegendaa parempi.
  Toisaalta jos ne vispilät tuottaisivat SUURIenergiaista värähtelyä, joka vaikuttaisi päänuppiin kilometrien päähän, ei sähköä syntyisi kuin sivutuotteena
  Todellinen ongelma ovat ne päässä viuhahtelevat ja räjähtelevät lepakot tai viiksisiipat.
  Ja tuulimyllythän tuulta tekevätkin – ainakin säätieteilijöiden mukaan tuulisuus on lisääntynyt (ja havaintojeni mukaan tuulimyllyt).
  Meinaan, jotta senverran pitää lähdekritiikiä olla ettei ihan kaikkea präntättyä todeksi ota ainakaan kun sanoman julkituo pyrkyripoliitikko vaalien alla. Ja ainahan vaalit on tulossa

 12. 12

  homepelkoiset myös sanoo

  Tuulivoimanpelkääjät ovat samaa kastia kuin homepelkoiset. Tuulivoimasivuilla monet kirjoittivatkin, että oireiden syynä ovat homeet eikä tuulivoimalat. Tuulivoimasta kärsivien päänsärky ym. oireet kun olivat homepelkoisten mielestä tismalleen samoja oireita kuin homeista tulee.

  Ihmiset pyrkivät aina löytämään jonkin ulkoisen syyn omalle pahalle ololleen, olivat ne sitten homeet tai tuulivoimalat. Väsymyksestä ja päänsärystä kärsii ajoittain melkein jokainen ihminen. Sairauden pelko tunnetusti aiheuttaa oireita somaattisesti oireilevilla ihmisillä.

 13. 13

  Maarit Oinonen sanoo

  Ennen turvapaikanhakijoita se oli sudet, joita pelättiin ja lietsottiin pelkoa petoeläimiä kohtaan oikein urakalla!

  • 13.1

   Jouko Norvapalo sanoo

   Meillä päin on susia ja turvapaikanhakijoita hyvin on pärjätty, kun on annettu jokaiselle oma tilansa.

 14. 14

  MrrKAT, Finland, EU sanoo

  Kun Putkonen on huolissaan tuulivoimaloista, niin Vesa-Matti Saarakkala tunnustaa hallituksen alkoholilainsäädännön muutoksen riskit ihmiselle: ”Alustava arvio onkin, että alkoholin kokonaiskulutus kasvaa uudistuksen seurauksena ainakin 5 %, ja alkoholista johtuvat kuolematapaukset lisääntyvät vuodessa 150-250:llä, mikä saattaa tehdä uudistuksesta eduskunnassa omantunnon kysymyksen.”

  http://tp83.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224343-alkoholilain-uudistus-makusteltavaksi-marraskuussa

  Tuulivoima ei sentään tapa 150-250 suomalaista per vuosi. Kunnissa kuluu miljardeja alkoholihaittoihin. Keskittyisivät siihen.

  • 14.1

   Esa Mäkinen sanoo

   Ehei, viinaan ei kosketa. ”Työmies on kopsunsa ansainnut”, sanoi Soini.

 15. 15

  Petri Pirskanen sanoo

  Ei pahalla mutta kannattaa miettiämitä kirjoitat.. Saksassa tämä on jo tutkittu että lepakot kuolevat (Keuhkot räjähtävät) tuulivoimalan siipien tuottamasta alipaineesta (Jos nyt muistin oikein tuon syyn).. Ja jos kymmenet/sadat? ihmiset ympäri suomea huomaa että terveys ei ole kohdillaan sen jälkeen kun tuo mylly rakennettiin, niin ei siinä hirveästi voi muuta väittää.. Kun tutkia asia?

  Ymmärrän kyllä sinun jotkut kirjoitukset mutta please älä kirjoita tälläistä P”””Skaa vaan sen takia kun PS on ottanut siihen kantaa totuudenmukaisesti

  Et kait kirjoita vastaväitettä jos joku PS:nen sanoo että 1+1=2?