Hämärärekisterin paluu

Kun muu Eurooppa pohtii miten veronkiertäjät saataisiin kuriin, niin Suomen hallitus haluaa tehdä heidän elämästään helpompaa. Eduskunnan talousvaliokunta hyväksyi hallintarekisterilain täsmälleen samanlaisena kuin se on jo kaksi kertaa hylätty. Kaikki porsaanreiät jäivät lakiin, ja tuttuja ovat myös perustelut, joiden mukaan EU muka vaatii Suomea hyväksymään lain.

Ei vaadi, sillä EU:ssakaan ei mikään ole muuttunut. Suomella on edelleen komission antama erityislupa säilyttää oma lainsäädäntö. Muistanette myös Stubbin matematiikan, kun hän väitti, että 90 % asiantuntijoista on hallintarekisterin kannalla. Tosiasiassa sitä kannatti vain 10 %.

Muistatte varmaan myös Timon Soinin marraskuussa 2015 – siis tämän hallituskauden aikana – kirjoittaneen, että hallintarekisterin kaltaiset huonot uudistukset kannattaa jättää tekemättä.  Vain muutama päivä myöhemmin hän kirjoitti, että hallintarekisteriä ei viedä eteenpäin. : “Päätös on oikea ja vastaa Perussuomalaisten linjaa.  Tämä on ollut johdonmukainen kantamme jo viime eduskuntakaudella.”

Nyt sitten kuitenkin takki kääntyi ja hallintarekisteri etenee eduskunnan käsiteltäväksi. Kiire on kova, koska sosiaali- ja terveydenhuoltoa ollaan yksityistämässä ja sijoittajien on saatava rahat piiloon verottajalta. Samaan aikaan kun hallitus on rakentamassa leveää veronkiertokaistaa rikkaille, niin verottaja näpertelee urheiluseurojen talkootyön kanssa. Luin äsken uutisen, jonka mukaan verottaja aikoo tarttua tiukalla kädellä siihen, että urheiluseurojen talkoisiin osallistuneiden vanhempien lapset saattavat saada alennusta treenimaksuihin.

Mitenkäs se menikään? Ai niin:

 

Nyt jäädään odottelemaan uusimman kaupan vastapalvelusta. Vai myytiinkö periaate pelkällä kielikokeilulla ja kulttuuriministerin salkulla?

 

 

Kommentit (28)
  1. Niinhän se, että eivät myy. Vaihtokaupoista ei Timppura mitään maininnutkaan. Ja olivatpa omasta naamakirjasivustaan jättäneet tuon hämärärekisterin pois. Muistivat mainita sen kielikokeilun jonka olivat luvanneet vai olikos se niin, että kun eivät saaneet kokonaan ruotsin kielen opiskelua pois niin tyytyivät kokeiluun (taisi siinä olla se kaupan kohde). Takki kääntynyt niin monta kertaa, että lienee jo koko kolttu hukassa…

  2. Erkki Posti
    27.4.2017, 19:00

    Ei tarvitse myydä persettä, kun voi maksaa kansan rahoilla. Sitä kyllä riittää kaikille veronkiertäjill. Ja säätiöhän saa aina omansa, vaikka opiskelijat kuolisivat nälkään.

Kommentointi suljettu.