Erityisen typerää toimintaa: Pääsy kielletty idiooteilta!

Minulta usein kysytään, että millaista on kun on erityislapsi. Yksiselitteistä vastausta ei tuohon kysymykseen ole. Erityislapsia on monenlaisia. Joku syntyy erityisenä ja toisesta tulee sellainen sairauden myötä kuten meillä on käynyt. Meillä Benin erityisyys ei näy päällepäin, mutta kun hän avaa suunsa eikä puhu kuin ikäisensä niin silloin asian huomaa. Myös hänen juoksunsa on erilaista kuin muilla ja motoriikassa on erilaista häikkää. Huomaan alkavani selittää hyvin nopeasti vieraille ihmisille sitä miksi Ben ei puhu kunnolla. Olen herkkä ihmisten katseille ja haluan ikäänkuin helpottaa poikani tilannetta selittämällä mistä on kysymys. Me ihmiset kun emme ole kovinkaan hyviä sietämään erilaisuutta ja sen kohdattuamme emme osaa aina olla tarpeeksi hienotunteisia. Kerron seuraavassa mitä erään toisen Leijonaemon (erityislapsen äidin) pojalle tapahtui sisäleikkipuistossa.

Ignorance-might-be-bliss-for-the-ignorant-but-for-the-rest-of-us-its-a-right-fucking-pain-in-the-arse.

Tämä pikkuinen poika 4v. oli tätinsä kanssa Hoplopissa. Poika kulkee pidemmät matkat pyörätuolilla. Hoplopin kiipeilyjutuissa poika pääsee yleensä kiipeämään/konttaamaan. Joku samaisessa sisäleikkipuistossa ollut nainen oli tuijottanut poikaa ja kovaan ääneen tämän kuullen todennut, että on se hyvä kun omat lapset on terveitä! Hän ei  kehtaisi tollasen kanssa mihinkään lähteä eikä noita pitäisi hoploppeihin tai muihin päästää edes. Pojan täti oli niin tyrmistynyt, ettei osannut sanoa mitään. Kotona sitten tämä pieni, suloinen poika ihmetteli pahoilla mielin, miksi joku sanoi niin, kun hän aivan kauniisti käyttäytyi. Eihän tuo pieni lapsi voi vammalleen mitään!!!!!

willful ignorance quote

Minusta tämän tarinan surullisin osuus on pojan mielen pahoittumisen lisäksi se, että tuolla ajattelemattomalla naisella on lapsia. Hän siis tartuttaa omaa asennevammaansa eteenpäin pieniin, viattomiin ihmisiin, jotka saattavat viedä sitä omalta osaltaan aikanaan eteenpäin. Ne on siis ihan toiset henkilöt joita ei pitäisi kaikenmaailman hoploppeihin päästää, rouva hyvä!

not-perfect-quotes-3

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *