Huono äiti, hyvä isä, naistenmies ja huora?!?!?!

USA:n presidentti Barack Obama on kirjoittanut laajan esseen feminismistä. Mies tunnustaa siinä itsekin olevansa feministi. Essee on julkaistu Glamour-lehden verkkosivuilla ja se tullaan julkaisemaan myös lehden ensi kuun numerossa. Täsä muutama mielestäni nostamisen arvoinen poiminta presidentti Obaman kirjoituksesta:

”Meidän täytyy taistella asennetta vastaan, jossa naisia rangaistaan heidän seksuaalisuudestaan, mutta miehet palkitaan siitä.”

”On tärkeää taistella sellaista asenneilmastoa vastaan, jossa kehutaan vaippoja vaihtavaa isää, mutta tuomitaan kokopäiväiset isät ja työssä käyvät naiset.”

”Meidän pitää muuttaa asenteita, jotka työelämässä arvostavat itsevarmuutta, kilpailuhenkeä ja kunnianhimoa – paitsi jos olet nainen.”

a49d1ceac0e14d89b2990c8c340c15d0_potus_meta2

Kiitos herra presidentti. On tärkeää, että valtaa pitävät miehet nousevat puhumaan naisen oikeuksista ja sitä kautta myös isien velvollisuuksista. En ole koskaan voinut ymmärtää miten on glorifitoitavaa jos mies vaihtaa vaippoja? Ja ketkä tästä eniten tekevät aaltoliikkeitä? No, me naiset. Me naiset, jotka haluamme tasa-arvoa, mutta jotka sen toteutuessa teemme siitä usein numeron: ”Ai vauva on kotona isän kanssa? Ihan mahtavaa! Uskalsit sitten jättää ne sinne kahdestaan? Miten ne oikein pärjää?” Kävin näitä keskusteluja usein. Mieheni sai paljon ihailevaa palvontaa, koska hän pärjäsi ihan itsekseen vauvan kanssa mm. sillon kun minä palasin töihin ja hän jäi vanhempainvapaalle. Miettikääpäs nyt sitä! Siellä se aikuinen mies pärjäää oman lapsensa kanssa! On se fanfaarien paikka!

4ce86cc3f6f861effdfc2703b8bc299d

Samoin tämä seksuaalisuus-asia on keskustelun arvoinen. Jos katsomme kyselytutkimuksia niin niissä miehillä on keskimääräisesti enemmän seksikumppaneita kun naisilla. Miespuoliselle rocktähdelle ei ole juttu eikä mikään mainostaa kaatamiensa naisten määrää, mutta jos esim. joku nainen harrastaa seksiä, vaikkapa jossain tositv-ohjelmassa niin siinä on sitten hänelle leima otsaan koko loppuelämäkseen. Harrasti seksiä! Herra isä! Seksiä!

Close-up of the feet of a couple on the bed

Eli kiitos Obama. Vaikka me täällä länsimaissa olemme jo pitkällä mitä tasa-arvoon tulee niin tällaiset keskustelunavaukset eivät ole koskaan pahasta.

about-bo-3.jpg__674x488_q85_crop_subsampling-2_upscale

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *