Hyviä uutisia: Some toimii!!!!

Muistatte Eeron? Hän avasi blogissani sanaisen arkkuna Validia-talojen toiminnasta ja palvelusta, mitä talossa asuvat vaikeavammaiset saavat. Tämän jälkeen alkoi tapahtua. Validian johto kävi tapaamassa Eeroa ja Eeron idoita kuunneltiin.

”Se vierailu, joka oli 1.9, jossa oli mukana Validian toimitusjohtaja sekä aluevastaava. He olivat tuolloin luonani useamman tunnin ajan. Keskustelimme vakavasti puutteista ja jossakin vaiheessa heräsi idea, että miksei voisi yrittää paluuta tuonne 80-luvun puoliväliin ilmapiirin merkeissä. Minulla oli tuolloin taustatukenani hyvä pitkäaikainen ystäväni. Kun olimme palaveeranneet tuon muutaman tunnin ajan, pääsimme siihen, että yritämme luoda ainakin tähän taloon 80-luvun ilmapiirin uudelleen. Tiesimme jo tuolloin, että kyseessä on aivan hirveä urakka kahdelle henkilölle, mutta otimme haasteen vastaan.

 

6.10 illansuussa sain tiedon, että voimme aloittaa proggiksen teon virallisesti. Näiden päivämäärien välillä kokoonnuimme ystäväni/kollegani kanssa jo useamman kerran tekemään proggiksen pohjatyötä. Kun sitten lupa tuli, sen jälkeen aloimme tehdä hartiavoimin töitä. Proggikseen kuuluu muun muassa asukkaiden haastattelut ovelta ovelle systeemillä, joka tehdään tunnistamattomana toisin sanoen haastateltavan sanomisia ei voi yhdistää siihen, kuka on sanonut mitäkin. Vain me kaksi tiedämme ne, mutta hyvät lukijat, älkää kuvitelkokaan, että muistamme ne pitkän ajan jälkeen, kuka on sanonut mitäkin.

14907825_10209113200201496_796716472_o

Mikä on proggiksen lopullinen tavoite? Proggis kulkee nimellä FIILIS. FIILIKSEN lopullinen tarkoitus on se, että kun vielä tällä hetkellä on olemassa kaksi pääleiriä ja pääleirien ympärillä on vielä omat pienet leirinsä, FIILIKSEN tarkoitus on saada nämä kaikki kääntymään samaan suuntaan ja puhaltamaan samaan hiileen. Toisin sanoen Validia-talon henkilökunnan ja asukkaiden välistä kuilua pienennetään tai jopa poistetaan tuo kuilu ajan saatossa. Synnytyskipujakin on luonnollisesti, mutta niistä täytyy vaan selvitä, että pääsisimme tästä kireästä ilmapiiristä eroon kokonaan ja että lähitulevaisuudessa jo olisi jokaisella mahdollisuus kertoa, tuntematta itseään nolatuksi, oman mielipiteensä julki. Oli kyseessä sitten henkilökunnan edustaja tai asukas. Haastava homma, myönnän, mutta olemme kollegan kanssa sitoutuneet tähän erittäin tiukasti.

 

Tulen kertomaan tästä FIILIS-projektista myöhemmissä blogikirjoituksissani hieman enemmän, kunhan tämä projekti etenee kakkosvaiheen loppuosaan asti. Vaiheita on yhteensä neljä, jonka jälkeen toivomme kollegani kanssa, että hyvä fiilis jatkuisi myös projektin jälkeen. Projektin loppuaikataulu on tavoitteellisesti laitettu maaliskuun 2017 aikana loppuvaksi. Selvennyksen vuoksi Validia on ostanut meiltä tämän proggiksen, jota tulemme myös monistamaan muihin Validia-taloihin. Aivan lopullinen tavoite on se, että jokaisessa Validia-talossa Suomessa olisi samankaltainen ilmapiiri.

14924018_10209113200641507_1536685422_o

Tässä päällä pyörii vielä allekirjoittaneen oma projekti, jonka myös Validia on ostanut minulta. En ole vielä keksinyt sille mitään hyvää nimeä ja koko nimeä en aio vielä laittaa tähänkään blogiin. Sen verran omasta proggiksestani aion mainita, että tavoite on se, samoin kuin FIILIKSESSÄ, että myös tämä minun proggikseni on monistettavissa muihin Validia-taloihin. Tämän enempää minulla ei ole vielä lupa kertoa.”

Ihan mieletöntä, että projekti etenee. Ja kuten jo kirjoitin aiemmin minä ja Kaulasin Sampo lupasimme mennä kokeilemaan elämää toisen ihmisen avun varassa vuorokauden ajaksi. Eero järjestää meille siihen sopivan päivän.

Pitää muuten päivittä pian kuulumiset Hyvän mielen -lounaalta, jossa olin apukäsinä tämän viikon keskiviikkona. On pitänyt tehdä se aiemmin, mutta keskiviikkoilta meni Benin kanssa päivystyksessä, koska hänelle nousi 39:n asteen kuume. Torstaina sairastui myös Liv ja meille muutti hondurasilainen vapaaehtoistyöntekijä, 19-vuotias Andres, jolta meni entinen kotimajoitus alta. Tähän kun lisättiin Mumin Kaffen työntekijöiden rekrypäuvät ja projektin rahoituskierroksen käynnistyminen niin en ole aina tiennyt onko päivä vai yö:(  Mutta laiska töitään luettelee. Tämä on elämää:)

change

main-23a629b08dae4fab109c3fb97c870546

Kommentit
  1. 1

    Joku vaan jostakin sanoo

    Hyvä fiilis? Ei ihan. Pieni epäilys elää. Kaikki kunnia Eerolle ja hänen proggikselleen. Mutta, että Validia ostanut myös toisen proggiksen arvosteluja julkaisseelta bloginpitäjältä, niin hälytyskelloni alkavat soimaan. Onko tarkoitus ollut maksaa positiivisesta julkisuudesta? Meillä täällä oli joulujuhlat (puurotilaisuus) ja siitä on nyt sitten pitkä ylitsevuotavan positiivinen selostus otsikolla ”Hyvä FIILIS! Kaikki kuin yhtä perhettä” jossakin Validian suljetulla nettisivustolla ja sanojen takana on henkilö joka teki kymmenen vuotta työtä esimiesasemassa ja nyt hänen työnsä hedelmät kiinnostavat sekä paikallisia toimittajia, että valvovia viranomaisia.
    Ketä tässä pissitään silmään ja kenen toimesta, kysyn vaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *