Kaikki muumit laaksossa – tai ainakin melkein!

Voin kertoa, että elettiin jännittäviä aikoja koko loppuviikko lasten sairastelujen takia. Olimme nimittäin säästäneet ja suunnitelleet Muumimaailmaan menoa pitkään ja juuri tänä viikonloppuna piti lähteä. Ensin siis sairastui Mai, sitte Liv ja viimeisenä Ben, jonka kanssa kävin vielä torstaina aamulla tarkistamassa lääkärissä tilannetta. Halusin tietää, että kyseessä on hänen tapauksessaan vain flunssa ja kurkkukipu eikä esim. antibiootteja tarvita. Ei onneksi tarvittu. Pitkien päiväunien ja vielä yöunien jälkeen myös Ben oli matkustuskunnossa perjantaina iltapäivällä.

nipsu

Olin varannut meille hotellihuoneen Turusta ja suureksi iloksemme myös lasten kummitäti Mia ilmoittautui mukaan matkalle. Lapset rakastavat Miatiitä, kuten he häntä kutsuvat, ja yksi ylimääräinen aikuinen matkassa ei ole koskaan tuollaisessa ”puuhamaassa” huono asia. Perjantaina illalla kävimme Turussa syömässä (Jes Burgerissa eli Hesburgerissa) ja tapasimme mieheni tädin. Menimme ajoissa nukkumaan, jotta lauantaina virtaa riittäisi aamusta iltaan.

muumipapanhali

Kävimme vuosi sitten Muumimaailmassa ensimmäisen kerran, mutta yllättävän hyvin kaikki lapset muistivat asioita tuolta reissulta. Ben paineli isänsä kanssa pitkin seikkailupolkuja ja vietti pitkiä aikoja Muumi Papan laivassa. Mai taas oli todella kiinnostunut kaikista hahmoista kun nämä saapuivat lapsia moikkaamaan.

munkkimaistuu

Liv ei uskaltanut mennä tervehtimään Muumi-hahmoja vaan vietti enemmän aikaa Mia-tädin kanssa katsellen ja herkutellen esim. Mamman munkeilla. Kaikki kolmea lasta olivat kiinnostuneita samaan aikaan eri asioista. joten yhteiskuvaan heitä oli mahdoton saada. Ja oli siis todella hyvä, että kummitäti oli reissussa mukana.

haisuli

Minusta Muumimaailma on aivan loistava konsepti. Vielä kun sen viereen saisi teemaa mukailevan hotellin kuten esim. Disney Worldissä tai Disneylandissä. Me yövyimme Scandic Juliassa Turussa. Sillekin hotellille on pakko antaa kehuja, koska siellä lapset oli otettu upeasti huomioon leikkinurkkauksineen ja Sigge-hahmoineen kaikkineen. Muumi-hotelli Muumimaailman vieressä puolestaan mahdollistaisi päiväunet kesken päivän ja paluun sitten takaisin Muumimaailmaan. Lisäksi olisi varmaan huikea elämys nukkua huoneessa, joka olisi suoraan kuin Muumien talosta.

maijamuumipappa

Kotimaassa matkailu ei kyllä ole mitään kovin edullista kun laskee kaiken yhteen. Sisäänpääsyrannekkeet, hotelli, parkki, ruoka, bensat jne…..Tämä oli nyt meidän perheen tämän kesän kesälomamatka ja tähän oli säästetty etukäteen. Ymmärrän hyvin jos jokaisella perheellä ei ole mahdollisuutta viedä lapsiaan kesäisin teema- ja huvipuistoihin. Kaikki maksaa ja jos perheessä eletään muutenkin toimeentulon rajoilla niin ei tällaisin ylellisyyksiin ole varaa. Sikäli sääli, sillä toivoisi jokaisen lapsen pääsevän kokemaan sellaista iloa mitä Muumien tapaaminen ainakin meidän lapsille toi. Toivottavasti suuri idolini, hyväntekijä, Brother Christmas pystyisi esimerkiksi järjestämään joillekin vähävaraisten perheiden lapsille päivän Muumimailmassa.

jaatelo

Iltapäivällä alkoi voimat olla loppu jo jokaiselta. Jäätelö maistui ennen kotimatkaa, jonka aikana kaikille pienemmille matkalaisille tuli uni silmään. Meille tapahtui myös ilmapalloilmiriita, joka kumpusi siitä, että eräs pikkupoika ihastui Benin hotellista saamaan ilmapalloon. Ben ei leikkinyt pallolla, joten kysyin josko Ben antaisi pallon pojalle. Ensin Ben sanoi joo, mutta sitten häntä alkoikin harmittaa ja kiukuttaa ja itketää se ilmapallon pois antaminen. Minä kypsänä ihmisenä suutuin Benille, koska minusta hänen itkunsa oli itsekästä ja lapsellista. Lapsihan hän onkin, herran jestas sentään! Hänelle ilmapallo oli iso asia! Ben itki, minä murjotin ja jupisin miehelle, että miten minun lapseni voi olla noin itsekäs. No, tämän pienen pojan perhe oli huomannut Benin surun ja he toivat pallon Benille takaisin. Kiitos heille! Ja anteeksi! Pyysin myös Beniltä anteeksi sitä, että suutuin ja pidin häntä isompana kun hän onkaan. On aina virkistävää huomata kuinka helposti sitä itse vajoaa samalle tasolle esimerkiksi 5-vuotiaan kanssa. Ennen lasten syntymää luin varmaan kaikki maailman kasvatusoppaat, mutta kummasti niistä ei ole ikinä mitään apua kun tulee ns. ”tilanne päälle”. Olen aina sananonut, että ennen lapsia minulla oli hyviä kasvatusohjeita ja nyt ei enää mitään. Tytärtäni lainatakseni olen kyllä äitinä välillä todellinen tyhmä kakkapökäle.

mainiloa

Tänään onkin sitten muisteltu hauskaa matkaa ja kerätty voimia uutta viikkoa varten. Ja eipä aikaakaan niin arkikin alkaa kolkutella nurkan takana. Minulla alkaa uusi, mielenkiintoinen työprojekti, tai itseasiassa useampikin, pian ja tytöillä jatkuu harrastukset ja Benillä terapiat. Tuleva viikko ollaan vielä lomaisissa tunnelmissa ja ensi viikonloppuna juhlitaan Maipe Matosta, joka täyttää 4v.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *