Kiitos ja anteeksi.

Kaksi poimintaa, jotka osuivat suoraan sydämeen tältä alkaneelta viikolta:

Golden Globe -gaalassa Ryan Gosling otti ja voitti parhaan miespääosan palkinnon. Hänen kiitospuheensa sai monet liikkuttumaan, koska mies kiitti puheessa hyvin kauniisti menestyksestään puolisoaan Eva Mendesiä, joka hoiti elokuvan filmausten aikana kotona pariskunnan esikoista ja odotti samalla perheen toista lasta. Vaimon veli taisteli myös silloin syöpää vastaan, mutta ikävä kyllä menehtyi. Ryan sanoi,  että ilman vaimon panosta ei hänen unelmiensa roooli olisi ollut mahdollinen.

https://www.youtube.com/watch?v=zwAQovy1r6I

Liian usein arjen keskellä unohtuu kiittää niitä, jotka tekevät unelmiemme tavoittelemisesta mahdollista tai jotka siis suoraan sanottuna mahdollistavat ihan vaan jokapäiväisestä elämästä selviäimisen. Itse en ainakaan aina muista tarpeeksi kiittää miestäni, joka jakaa kanssani kaikki arjen askareet enemmän kuin tasapuolisesti. Minä olen joustanut, hän on joustanut, hän on tehnyt kevätjuhlaliikkeitä ja minä olen tehnyt kevätjuhlaliikkeitä….ja niin on kaikesta selvitty. Hän on minun oma evamendesini:) Välillä näen unia, joissa olen sinkku eikä meistä tullut paria. Ne eivät ole kivoja unia.

gave-heart-love-quotes-for-him

Toinen asia, joka osui ja upposi oli t0imittaja Katri Utulan kirjoitus Ilta-Sanomissa, jonka hän kirjoitti stylisti Teri Niitin kuoleman jälkeen. Katri tiivisti varmasti monen tunteet upealla kirjoituksellaan.

http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-2000005039308.html?utm_medium=social&amp%3Butm_content=www.iltasanomat.fi&utm_source=facebook&utm_campaign=facebook-share

Niitti joutui vuosi sitten silmittömän nettivihan  ja ajojahdin uhriksi julkaistuaan instassa Finnairin lennolta kuvan imettävästä äidistä kitkerän sävyisen kommentin kera. Edes anteeksipyyntö ja kuvan poistaminen ei riittänyt netin kiihkeille ”oikeuden puolustajille”. Netissä kun herne menee nenään niin se menee syvälle. Asioita ei voida ottaa asioina vaan kaikesta tulee henkilökohtaista. En ollut tiennyt ennen Niitin postausta, että Suomessa on niin monia aktiivi-imettäjiä ja imetyksen kannattajia:( On pelottava ajatus, että virheitä ei saa tehdä eikä anteeksipyyntö riitä. Mittasuhteita asioille ei enää ole ja pienikin rike voi viedä erityisesti julkisuuden ihmisen hirveään limboon. Sanotaan, että ei haukku haavaa tee, mutta kyllä se tekee. Haastattelin Teriä muutamia kertoja ja pidin hänestä kovasti. Surettaa, että minusta ei ollut vuosi sitten sanomaan näitä ajatuksiani kritiikin kohtuuttomuudesta ääneen eikä nousemaan puolustamaan miestä esimerkiksi blogissani netin vihapuhetta vastaan. Katria lainaten: Toivottavasti Teri sai nyt rauhan.

six-ethics-of-life-before-you-pray-believe-before-you-speak-listen-before-you-spend-earn-before-you-write-think-before-you-quit-try-before-you-die-live

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *