Meripäivä Adventure!

Olen kotoisin Kotkasta kuten olen jo useampaan kertaan maininnut. Olen henkeen ja vereen kotkalainen ja olen kokenut todella ahdistavana sen kuinka huonosti Kotkalla on viime vuosina mennyt. Tyttömyysprosentti on korkea ja kaupungista muuttoliike käy poispäin. Itse muuttaisin ilolla takaisin Kotkaan, mutta en todellakaan tiedä miten mieheni kanssa työsllistyisimme siellä. Myöskin palvelut ovat paljon huonommat kuin Helsingissä. Toisaalta Kotka voisi asumisen suhteen tarjota sellaisia asioita mikä ei meille ole mahdollista Helsingissä. Kotkassa voisimme asua omakotitalossa merenrannalla. Täällä emme.

water-212708_960_720

Kotkassa tietysti vahva elementti on vesi eli meri. Meren läheisyys tuntuu joka paikassa. Kotkalaisena sitä oppii kunnioittamaan merta ja nauttimaan siitä sopivassa suhteessa.

9425445017_4064f2735d_n

Ja Kotkasta saa possoja! Mitään parempaa ei ole eikä tule! Possot eivät ole munkkipossUja vaan possOja. Niiden sisällä on omenahilloa ja ne suorastaan sulavat suussa. Kun tulet Kotkaan niin käy ostamassa niitä torilta tai vaikka Eka-Marketista.

Kotkan Meripäivät on tuttu tapahtuma monelle. Tämän vuoden Meripäivät lähestyy ja siksi haluan nostaa sieltä esiin yhden hienon tapahtuman. Meripäivä Adventure 2016 on hauska, sporttinen ja merellinen liikunta- ja urheilutapahtuma Meripäivien yhteydessä. Seikkailuhenkisessä kisassa otetaan ilo ja hiki irti hauskoilla ja haastavilla rasteilla!  Meripäivä Adventure on kaikkien aikojen ensimmäinen vastaavanlainen kilpailu kaakonkulman alueella.

2.png

Kisa käydään Suomen kesän kuumimpaan aikaan heinäkuun 29. päivä, aivan keskellä Kotkan kaupunkia. Paikkana on visuaalisesti upea, palkittu Katariinan Meripuisto. Kisakeskuksena toimii Puistolan urheilukenttä. Meripäivä Adventuren painopisteenä ja erikoisuutena ovat erilaiset rastit vedessä.

map

Tapahtuman järjestämisen toinen tärkeä tavoite on nuorten työllistäminen ja osallistaminen. Nuorille tarkoitettuja tapahtumia on paljon, mutta tämä projekti perustuu nimenomaan nuorten omaan tekemiseen. Nuoret ovat itse luomassa tapahtumaa. Nuorille tarjotaan mahdollisuus olla mukana alusta asti ja samalla heillä on mahdollisuus projektiluonteiseen työhön tutustumiseen. Tavoitteena on nuorten itseluottamuksen vahvistaminen, uusien kykyjen esille nostaminen ja omien vahvuuksien löytäminen sekä tutustuttaminen erilaisiin sidosryhmiin. Samalla nuoret verkostoituvat muiden nuorten kanssa.

95a29adbcc149417ff109fe4a6c18a9a4e950dc7

Kilpailuun järjestämiseen osallistuvat nuoret löytyvät kisan nettisivulta ja heidät on esitelty facebookissa, esimerkiksi lukiolainen Santeri Simonen, jonka vastuulla on tekninen tuottaminen ja nuorten rekrytointi. Nettisivut ja logon on suunnitellut 21-vuotias Tuomas Lindroos. Sosiaalista mediaa on hyödyntämässä 17-vuotias Reetta Nakari. Kuvia ottaa Paavo Terva ja yhtä rastia ovat vetämässä Ekamin hoiva-alan opiskelijat.
Kilpailun näkyy vahvasti sosiaalisessa mediassa FacebookInstagramTwitter, Snapchat ja Periscope. Tässäkin nuoret ovat avainasemassa. He ovat todellisia sosiaalisen median asiantuntijoita.
Meripäivä Adventure Cover Photo
Nuoret ovat haastaneet paikallisia yrityksiä, yhteisöjä ja kaveriporukoita osallistumaan! Ikävä kyllä huonoin tuloksin. Sain kuulla, että kotkalaisia yrityksiä ei nuorten tukeminen suuremmin kiinnosta eikä sitä kautta  heidän kykyjensä hyödyntäminen. Sääli. Kauheaa sanoa, mutta tämä ei jotenkaan yllätä minua. Me kotkalaiset emme aina ole niin reippaasti yhteen hiileen puhaltavia kuin Junnu Vainion laulut antavat ymmärtää.

Mutta toivotaan, että ainakin osallistujia tapahtumaan piisaa. Mikäli aihe kiinnostaa sinua ja olet Meripäivien aikaan Kotkassa niin tutustu tapahtumaan osoitteessa www.meripaivaadventure.fi ja Facebook: Meripäivä Adventure.

Tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy.

Projektin taustalla on voittoa tavoittelematon yhdistys Life is Adventure ry jonka tärkein tavoite on auttaa ja rohkaista nuoria tuomaan omaa osaamista esille, verkostoitumaan ja yrittämään
Kommentit
  1. 1

    Hanna-Leena sanoo

    Ikävää, että nuorilla on ollut ikäviä kokemuksia kotkalaisista yrityksistä. Itse teen työtä työttömien nuorten parissa ja meillä on valtavasti hyviä kokemuksia kotkalaisista yrityksistä, jotka ottavat nuoria erilaisille työ- ja harjoittelujaksoille ja auttavat näin eteenpäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *