Pampampampam Pamela….

Sumarin Hanna laittoi täällä Avun blogeissa liikkeelle kirjoittelun tv-ohjelmista ja niiden vaikutuksesta elämään. Sinkkuelämää kosketti monia eri tavoin. Myös minä olin yksi sarjan faneista, vaikka olenkin nykyisin alkanut kyseenalaistaa sarjan antaamaa naiskuvaa. Lapsuuteni ja nuoruuteni tv-suosikit taas ovat niin kovaa kamaa, että ne edelleen ovat mielestäni vertaansa vailla.

sarja Tyttökullat

Tyttökullat oli minulle yhdessä vaiheessa se kaikista rakkain tv-sarja. Neljän Floridassa asunen

kypsään ikään ehtineen naisen seikkailut ja heidän huumorinsa upposi minuun täysin. Nauhoitin sarjan jokaisen jakson ja fanitin Blanchen, Rosen, Dorothyn ja Sophian tapaa kohdata elämän vastoinkäymiset. Voi kun tämä sarja nähtäisiin vielä joskus Netflixissä tai uusintana telkkarissa.

 

Dallas Vas ylh. Victoria Principal (Pamela), Patrick Duffy (Bobby), Jim Davis (Jock), Linda Gray (Sue Ellen) ja Larry Hagman (J.R.) Vas. alh. Charlene Tilton (Lucy) ja Barbara Bel Geddes (Miss Ellie) DallasYlläoleva kuva on ikoninen. Katsoin Dallasia yhdessä äitini kanssa ja tuntui, että koko Suomi eli ja hengitti tämän ranchin elämää. Muistan hyvin vielä kuinka kaikki pohtivat, että kuka ampui JR:n?! Toivoin aina oleva yhtä kaunis kuin Pamela. En ollut ainoa. Pamela oli aikansa kauneuihanne, jonka perään lauleskeli jopa Jaakko Teppo. Ainoa asia mitä jo lapsena ihmettelin oli se miten Miss Ellie ei saanut poikaansa JR:ää kuriin ja nuhteeseen. Jos minun poikani asuisi minun kotonani ja kittaisi alkoholia aamuin illoin ja pettäisi puolisoaan ja kiusaisi pikkuveljään Bobbya ja tämän lankoa Cliff Barnesia niin heittäisin moisen rontin niskaperse-otteella kauas ranchin ajoväylästä.

Jane Wyman ja Lorenzo Lamas TV-sarjassa Viinitila Falcon Crest

Falcon Crestiä katsoin pitkälti sen takia, että olin todella rakastunut kuvassa olevan Lorenzo Lamasin esittämään Lanceen. Haaveilin siitä, että minulla ja Lorenzolla olisi samanlainen viinitarha kuin Falcon Crest ja me ratsastaisimme yhdessä auringonlaskuun. Näin ei käynyt eikä enää käykään, mutta Lorenzo on ilman minua ehtinyt viisi kertaa naimisiin.

Dynastia

Tähän kuvaan on hyvä päättää muisteluni tv-sarjojen maailmassa. Dynastian Dex Dexter ja Alexis Carrington-Colby olivat aikansa kauniita ja rohkeita. Ja vaikka katselenkin nykyisin Kauniita ja Rohkeita niin kyllä nämä 80-luvun sarjat olivat ihan jotain muuta. Tämänkin sarjan toivoisin näkeväni vielä joskus uusintana. Jos ei muu auta niin hankin sarjan kaikki kaudet dvd:llä ja alan katsoa jaksoja toisensa perään. Vieläköhän se kolahtaa yhtä kovaa kuin silloin aikoinaan?

Kommentit
  1. 1

    Meiju sanoo

    Voi Sanna! Ai että ihailen sinua aina Nostalgia-kanavalla, kuinka osaat valita juuri ne levyt + artistit, joista minä tykkään. Käsittämätöntä telepatiaa! Juttusikin ovat niin sopivan viihdyttäviä, olet suosikkini! Tuo 80-luvun tv-sarjajuttu tuo myös mieleeni samoja asioita ja haluaisin ehdottomasti ne uudestaan kuten sinäkin. Olemmeko sielunsiskoksia…? Tämä ei tarkoita, ettet ole ajan hermolla, sillä olet ihan tätä päivää. Olen nimittäin yli 60 v. isoäiti…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *