Rakas, oma mini-me!

Viikonloppuna juhlimme keskimmäisemme Main eli Maipe Matosen synttäreitä. Tai kyseessä oli synttärijuhlat osa I, koska sukulaisia ja kummeja on ympäri maailmaa ja vielä parit juhlat on tulossa. Vuosia pikkunaiselle on kertynyt jo neljä.

leikkimokki

Tämä leikkimökki rakennettiin 50-luvun alussa minun tädilleni ja nyt Mai on ottanut sen omakseen. Tässä päivänsankari mökin rappusilla. Huomio Frozen-mekko. Mikään muu ei ole tällä hetkellä mitään verrattuna Frozeniin.

damkakku

Kakkuvalinta oli kotkalaisen Galette -leipomon suklainen kakku, johon päädyimme, koska en halunnut uhrata helteistä päivää leipomiseen. Niin harvoin pääsee maalle, että siellä haluaa olla ulkona.

possot

Maipe on niin kotkalainen sydämeltään, että hän halusi tarjota Kotkan vieraille kotkalaisia possoja. Aamulla siis ajoimme ensitöiksemme Kotkan torille niitä ostamaan. Älysin ottaa possoista kuvan kun niistä oli syöty jo puolet.

tennis

Vieraille riitti kerrottavaa mm. tennisleiristä, jolla Mai oli koko edellisen viikon. Aamuisin veimme tytön HSV:n tennisväen hellään huomaan ja iltapäivällä haimme pois. Mai itse halusi mennä kokeilemaan tennistä ja kipinä syttyi. Nyt hän toivoo mahtuvansa syksyn tenssiryhmiin. Itse harrastin myös monipuolisesti liikuntaa lapsena, mutta en ollut yhtään kilpailuhenkinen. Minulle oli yksi ja sama voitinko vai olinko viides. Mai taas haluaa voittaa ja rakastaa porukassa urheilua. Minä en koskaan ole ollut sellainen. Olin enemmän luonteeltani yksi suolla juoksija.

sporttipirkko

Kaikki sanovat, että olemme kuin Main kanssa kuin kaksi marjaa. Meissä on toki paljon samaa, mutta kuten jo tuossa kuvailinkin niin meissä on myös eroja. Mai on ikäänkuin paranneltu ja kunnianhimoisempi versio minusta. Tosin samankaltaisuutta on niin paljon, että Mai on minulle monin tavoin haastavin meidän lapsista. Ben sairastui pienenä ja hänelle on sen jälkeen kaikki ollut vaikeaa. Hän on minun siipirikko lintuni, jolle en hermostu ja jota hoivaan varmaan vielä armeijassakin. Liv on kuopus ja täysin erilainen kuin minä. Meissä ei ole ulkonäössä eikä luonteessa mitään samaa- en tunnista itseäni hänessä. Maissa taas näen niin paljon itseäni, että välillä ihan sydämeen sattuu. Otamme myös yhteen niin, että Ben toteaa: ”Taas tuli myrsky ja mylväys!”

maipematonen

Minä niin toivon, että Mai ei toistaisi minun virheitäni ja olisi armollisempi itselleen kaikessa. Näen Maissa oman kärsimättömyyteni, oman nopeasti kiivastuvan luonteeni ja halun ottaa ohjat omiin käsiin. Näen hänessä myös valtavan halun auttaa ja uskon hyvään. Toivottavasti sitä ei tulla käyttämään väärin ja toivottavasti hän ei pety rakkauteen ja ihmisiin yhtä monta kertaa kuin äitinsä.

hassuilme

Mailla on suureksi onnekseen viisi maailman parasta kummitätiä, jotka antavat myös muunlaista naisen mallia kun kuin mitä hän minulta saa. Nämä ihanat ”juhlatädit” ovat jo nyt istuttaneet Maihin rakkauden kaikkeen kauniiseen ja halun juhlia. Maipe on suunnitellut kummitädeille kuukauden päähän ”isojen tyttöjen synttärit”, joissa lakataan kynsiä, katsotaan Frozenia, mennään Hesburgeriin eli Jesburgeriin ja jos oikein onnistaa heilutetaan hiuksia tuulikoneen tuulessa ja katsellaan ilotulitusta! Main äiti ei osaa vielä nelikymppisenäkään juhlia noin tyylillä:)

frozen

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *