Surullisia tositarinoita Suomesta!

Kuten kerroin niin vaikeavammaisen Eeron tarinan julkaiseminen on saanut monet eri ihmiset ottamaan minuun yhteyttä. Toivotaan, että kertoisin heidänkin tarinansa tai antaisin heille ”suunvuoron” ja mahdollisuuden kertoa omista vaikeuksistaan. Tässä ”Tiinan” tarina. En ole stilisoinut tätä mitenkään vaan tämä on juuri sellaisena kuin ”Tiina” sen kertoi.

”No pikavippejähän saa pienillä tuloilla jokapaikasta.

Otat pikavipin,saat sillä vähän ruokaa ja muutaman laskun maksettua.

No tulee pikavipin maksun aika,karseet korot ja kulut lainan päälle.

No otan seuraavan ja maksan entisen…seuraava kunnes niitä on kuluineen ja korkoineen otettu monesta paikasta ja rumba alkaa. Ensin firmojen kanssa,sitten perintäyhtiöiden kanssa ja niitten kanssa ei monta kertaa voi neuvotella…kunnes ne on käräjillä.

Luottotiedot menee.

Hain apua ei onnistunu sossusta,eikä diakoniasta. Anna mennä ulosottoon oli neuvot.

No tukityöllistetystä 1200brutosta pois verot+300 ekee ulariin kuukausittain.

Eikä vieläkään apua mistään.

Nyt on ularissa 30000€ eikä apua vieläkään mistään.

Ja alko itselläni sairastamisrumba ja mies työttömänä.Kela pallottelee koko ajan pitää toimittaa b-lausuntoja erikoislääkäriltä,erikoislääkäri kirjottaa 6kk ja kelan lääkäri käsittelee asiaa 2kk,ei rahaa mistään sillä aikaa. Päätös tulee on hyväksytty 3kk ja sitten pitää toimittaa uusi lausunto. Toimitan uuden ja pitää olla erikoislääkäri mitä löytyy ainoastaan yksityispuolelta.

Nyt viimeisin lääkäri kirjoitti lausunnon työkyvytön ja vakuutusyhtiö ja kela käsittelee 1-2kk. En saa taaskaan rahaa mistään. Ja nyt olen todella jumissa näiden stressiasioiden ja kipeän selän takia etten meinaa liikkeelle päästä.Pitäisi mennä hierontaan,mutta siihenkään ei ole rahaa. Ja molempien hampaat on todella huonossa jamassa.

Laskut kertyy…vakuutukset katkesi, pitäisi maksaa 600 vakuutusyhtiölle että saan vakuutukset voimaan, kohta katkeaa vesi sekä sähkö. Pelottaa, ettei mitään satu kun ei ole voimassa. Ja ei pysty autoani katsastamaan kun liikennevakuutukset eivät ole voimassa.

Otin miehen nimissä pikalainaa ja nyt ne on käräjillä.

Pitäisi keksiä keskiviikkoon mennessä 7765€ ettei mieheltä mene luottotiedot ja lainat ulosottoon. Ja vajaan parin viikon sisään toinen samanlainen summa.

Sitten meinaan lähtee velkainen talo ja välttämättömät autot alta 🙁 🙁

Olen pyytänyt jouluisin apua facen jouluapua ryhmistä. Siellä ei ymmärretä pariskuntaa kera kahden koiran velkoineen. Miksi on pitänyt ottaa lainoja,miksi koiria.

Silloin kun on työelämässä ollut on ottanut koirat lapsiksi,kun ei omia ole.

Mutta ei sitä ymmärretä. Ei ole apua herunut.

Eikä heru nytkään.

En jaksa enään,pelkään odottaen keskiviikkoa koska korttitalo sortuu….”

Tällaisen edessä on kovin voimaton. Suomessa niin moni tuntuu tällä hetkellä olevan avun tarpeessa. Itse olen ainakin tämän edellä mainitun tilanteen edessä neuvoton. Tuleeko teillä kenelläkään mieleen mitään tahoa, joka voisi lähteä selvittämään tämän pariskunnan elämän solmuja?

hope-quotes-35645644-600-338

 

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *