Syyrian tilanne ei jätä rauhaan…Mitä minä voin tehdä?

Helsingin Kallion kirkko aloitti keskiviikkona soittamaan kellojaan Aleppon uhreille. Suomen evankelisluterilaisen kirkon mukaan sen kirkoista ainakin runsaat 230 ottaa osaa Kallion kirkon aloittamaan hienoon eleeseen. Kirkkojen on tarkoitus soittaa kirkonkelloja joka päivä aina 24. lokakuuta saakka, jolloin vietetään YK:n päivää. Kelloja soitetaan viideltä iltapäivisin. Tuntuu hyvältä kuulla soitto, mutta toisaalta myös se sattuu sydämeen, koska kenelle kellot soivat? Niille tuhansille ja taas tuhansille, jotka ovat menehtyneet Syyrian vuosia jatkuneessa mielipuolisessa sodassa. Ja aina eniten sattuu lasten kärsimys.

Olen välillä ihan tolaltani Syyrian tilanteen takia. Tuntuu, että yksi kansa tuhoutuu silmiemme edessä. Lapset kärsivät ja kuolevat, ja minusta tuntuu, että rauhanneuvottelut eivät näytä johtavan mihinkään. Minulla on kummilapsia Aleppossa ja joka kuukausi maksaessani tukimaksua toivon hänen yhä olevan elossa. Olo on voimaton. Mitä voisin tehdä? Mitä me voisimme tehdä? Eikö tämä tilanne vaivaa lainkaan maailman johtajia? Miten Assad ja Putin nukkuvat yönsä? Toivottavasti todella huonosti.

14448854_10154565019549127_2200830214410916519_n

Olen lahjoittanut apua myös UNICEF.in ja monen muun järjestön kautta. UNICEF:in Syyria-tiedottajan lause: ”Lapsille ei ole tehy näin pahaa väkivaltaa toisen maailmansodan jälkeen.” soi korvissani. Olen turhautunut, surullinen, vihainen ja ahdistunut siitä kaikesta mitä uutisvirta tuo silmieni eteen päivittäin.  Löysin Facesta seuraavan tilaisuuden. Aion elämäni ensimmäisen kerran lähteä marssimaan jonkun asian puolesta. Tule sinäkin mukaan!

peace

Save Syria – rauhanmarssi ja tukikonsertti Helsingissä 24.10.

”Ainoa keino syyrialaisten kärsimyksen lopettamiseksi on sodan pysäyttäminen. Siksi me marssimme rauhan puolesta Helsingissä YK:n päivänä 24. lokakuuta. Rauhanmarssi lähtee kello 17 Rautatientorilta ja etenee Senaatintorille. Siellä muodostamme torin kokoisen elävän rauhanmerkin, jota varten toivomme osallistujia ottamaan mukaansa kynttilöitä.

Marssin jälkeen järjestetään tukikonsertti syyrialaisten puolesta. Konsertti alkaa kello 19 Circuksessa (Salomonkatu 1–3). Esiintyjälista julkaistaan myöhemmin. Konsertilla kerätään varoja Syyriassa luotettaville ulkoministeriön kumppanuusohjelmassa mukana oleville avustusjärjestöille.

Syyrian julma sisällissota on kestänyt jo yli viisi vuotta. Sen aikana on kuollut yli 430 000 ihmistä. Yli puolet Syyrian väestöstä on joutunut pakenemaan kodeistaan Syyrian sisällä tai sen rajojen ulkopuolelle. Tule mukaan marssimaan ja vaatimaan loppua sodalle. Me vaadimme seuraavaa:

Syyrian sota on lopetettava

Siviilien summittainen ja tahallinen tappaminen pitää lopettaa. Sodankäynnilläkin on säännöt. Sotaan on löydettävä rauhanomainen ratkaisu. Osapuolet, myös ulkovallat, on saatava neuvottelemaan ja sotatoimet on lopetettava välittömästi.

Kansainvälinen yhteisö ei voi seurata enää hiljaa Syyrian hätää

Suomen hallituksen on tehtävä kaikkensa, jotta Syyrian sotaan löydettäisiin rauhanomainen ratkaisu. Suomen on toimittava aktiivisesti sekä YK:ssa että EU:ssa, jotta sodan osapuolet saadaan takaisin neuvottelupöytään. Syyrialaisten omia pyrkimyksiä rauhan rakentamiseksi on tuettava.

Suomen on kannettava vastuunsa Syyrian kriisistä

Suomen tulee ottaa vastaan nykyistä enemmän kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia kiintiöpakolaisia Syyriasta. Sen sijaan, että pakolaiskiintiötä on pienennetty, sitä pitää kasvattaa. Hädässä oleville pakolaisille on luotava turvallisia reittejä Suomeen ja Eurooppaan. Suomella on mahdollisuus ja kyky auttaa maailman hädänalaisia.

Toivomme, että viestimme leviää ja myös muissa maissa kansalaiset vaativat hallituksiaan tekemään kaikkensa Syyrian sodan lopettamiseksi. Me emme suostu enää todistamaan hiljaa Syyrian sodan kauheuksia. Auta meitä pysäyttämään sota Syyriassa.

Tule mukaan, levitä sanaa:
#SaveSyria #NegotiationsNow #StopTheKilling

14695459_1236318736431667_2132735647363291421_n

Marssin ja tukikonsertin järjestää laaja joukko yksittäisiä kansalaisia, rauhan- ja ihmisoikeustyötä tekeviä ammattilaisia, aktivisteja ja kokeneita tapahtumajärjestäjiä. Tapahtuman on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Lisätietoa tapahtuman taustoista tältä videolta: http://bit.ly/2e53vDp. Kaikki ovat tervetulleita mukaan alati kasvavaan joukkoon!”

ps. Voit auttaa Syyrian lapsia UNICEFin hätäapurahaston kautta: lähetä tekstiviesti UNICEF numeroon 16499 (viestin hinta 10 euroa).#UNICEF

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *