Tyttö ja musikantti

Tyttö ja musikantti, teksti Petra Partanen, kuvat Matilda Tuure

On hiljaista pidellyt. Mutta en minä silkkaa apaattisuuttani näin. Pikemminkin tähän hiljaisuuteen on mahtunut paljon pieniä, hiljaisia iloja.

Satoi ensilumi ja tyttö huusi taivaista pyörteileville hiutaleille koko pieni vartalo tutisten keittiön ikkunasta että höööööööö!

Mies vei kolmipyörän viimeinkin makuuhuoneesta vintille (mutta ei ennen kuin tyttö, tuolloin 7kk, oli vain vähän avustettuna ajanut sillä)

Syntyi rakas kummilapsi (– ja pidin kiusaannuttavan ristiäispuheen, tietenkin)

Tyttäreni sanoi ätä-ätä ja kun en ensimmäisellä kerralla uskonut, kovempaa, ätä-ätä!

Ja sitten, eräänä pimeänä iltana avasin kädet täristen kustantajani lähettämän postipaketin, ja siinä se oli, lämpimäinen, ihka ensimmäinen lastenkirjani, Tyttö ja musikantti.

Sitä hetkeä kuvaillaan kirjallisuudessa ja kirjailijablogeissa joskus, mutta ei se sellainen hetki ollut, latautunut, hermostuttava tai räjähtävän onnellinen – pikemminkin tyhjä, niin kuin myrskyn silmässä.

Tässäkö… Minäkö… Jopas.

Halusin kirjoittaa monenikäisille lapsille suunnatun tarinan, joka käsittelisi isoja kysymyksiä pienten ihmeiden ja suuren toivon kautta. Kun sitten pääsin tekemään yhteistyötä alan huippuammattilaisten kanssa, syntyi upeasti kuvitettu kirja, jossa elämä välillä heittelee mutta huuliharppu soi ja possujunatkin nousevat lentoon.

Tulkaa hei kuulemaan lisää kirjasta ja hankkimaan se joulupaketteihin julkistamistilaisuudessa Kallion kirjastossa Kallio kipinöi -viikolla tiistaina 19.11.19 klo 18! Ainakin minä olen siellä, jos ei muita.

Tapiolan Ainoan Akateemiseen Kirjakauppaankin minua voi tulla moikkaamaan, lauantaina 23.11 klo 12–15.

Minua tapaamattakin kirjan voi hankkia, osoitteesta https://www.sunkirja.com/tytto-ja-musikantti

Muuta en taidakaan nyt ehtiä kirjoittamaan, sillä tyttäreni huutaa leikkimatolta ätä-ätä-ätäääää, mikä voi tarkoittaa mitä tahansa kakan, lintujen ja leikkiinkutsun väliltä, ja lienee parasta selvittää, mistä niistä tällä kertaa on kysymys.

Mutta pankaahan kirja korvan taakse – harva voi väittää näyttävänsä näin hyvältä sekä lahjakääreissä että ilman! <3

Petra

kulttuuri kirjallisuus julkistus kulttuuri
Kommentit (1)
  1. Onneksi olkoon 🙂 Sitä hetkeä odotellessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *