Gangsta rap made me do it!

”[Intro]
– Prior to gangsta rap music, the world was a peaceful place. And then all of that changed : violence, rape, murder, harsen, bat, war. These are all things that came about as a result of gangsta rap music
– But wasn’t Compton dangerous before gangsta rap ?
– Wrong ! Compton was a nature preserve for bunny rabbits. When gangsta rap came along, they tored down the country clubs and put up housing projects !”  (Lähde: https://genius.com/Ice-cube-gangsta-rap-made-me-do-it-lyrics) 

 

Kysyin joskus Yahya hallaaholta kun tapasin tämän Setlementtiliiton haastattelussa, että miten hän selittää rasismin Suomessa. Yahyaa sanoi vapaasti muotoiltuna seuraavasti: ”Suomessa ei ollut rasismia, sitten tulivat somalit ja käyttäytyivät huonosti ja nyt suomalaiset ovat syystä rasisteja”. Rasismin lyhyt oppimäärä, ei ihme että Yahyaa punastelee selittäessään tällaisia, kyl muakin hävettäisi tohtorin papereilla puhua höpöjä.

Rasismi on valtajärjestelmä, joka asettaa ihmiset eri arvoiseen asemaan sen perusteella mihin kehoon he ovat syntyneet tai mikä on vakaumus. Rasismi myös määrittelee valkoisuutta neutraaliksi ja perushyväksi vailla negatiivisia merkityksiä, siihen ei liity samoja stereotypioita kuin muissa ryhmissä. Rasismista on osaltaan niin vaikea päästä eroon, koska samalla kun arabialainen maailma sivisti filosofian, matematiikan ja muiden tieteiden osalta pimeydessä vaeltavia eurooppalaisia, he välitti myös opin hierarkioista jonka pohjalla mustat ovat. Joo, mä just heitin teille kortin mitä voitte käyttää, eurooppalaiset ei keksineet rasismia eivät ainakaan yksin.

Kun on kyse resursseista, vähiten ansaitsevina nähdään ne kehot jotka ovat vahvimmin toiseutettuja, oli kyse turvapaikasta, työpaikasta tai ihmisyyden tunnustamisesta.

Tässä villi ajatus: On mahdollista vastustaa leikkauksia sosiaaliturvaan, koulutukseen ja terveydenhoitoon. On mahdollista haluta edellytykset hyvään elämään ja arkeen kaikille, sulkematta ketään ulkopuolelle. Rasismi ei vapauta, vastustamalla toisten oikeutta turvaan ei ole mahdollista taata turvaa edes itselle puhumattakaan yhteiskunnan vähäosaisista.

Tän vuodatuksen inspiroi Hannu, joten tässä Hannun kelat olkaa hyvät:

Näyttökuva 2017-03-17 kello 11.26.20

http://www.savonsanomat.fi/mielipide/lukijan-sanomat/Olen-”rasisti”-ja-kerron-miksi/736059?pwbi=16b3ddf4211ec2240967d9c7bb6de6ec

 

Maryan, Feministi olosuhteiden pakosta

*Jussi = Yahyaa arabiaksi.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *