Lenita 80 Musliminaisenhuivi 1439.

(Disclaimer: Lenita Airisto on tehnyt huikean uran ja ansainnut paikkansa historiassa ja nykyisyydessä. Lenitalla on sokeana pisteenään musliminaisten huivi,asia jonka hän on nostanut esiin, sellanen vastustettava juttu, ohittaen huivia käyttävät naiset ja asettumalla viralliseksi ohipuhujaksi. Tää on siis tämmöinen: Lenita, oot upea, mut meidän kaikkien tähden mee miettiin – type thing)

Näyttökuva 2017-03-13 kello 22.04.52

Mä olin viikonloppuna mun lempikaupungissani Tampereella. Istuin sunnuntaina salissa, joka oli täynnä kaikenlaisia ihmisiä. Salin edessä korokkeella istuivat Seela Sella, Lenita Airisto ja Hilja Grönfors. Olin itse tokalla rivillä, ekalla rivillä istui ruskea teini suoraan mun edessä. Toisella puolella salia istuivat kaksi nuorta naista, hekin ruskeita. Oman havaintoni perusteella olin tilan ainoa ihminen, jolla oli (muslimi?)huivi päässä. Lenita Airisto loi minuun katseen istuutuessani. Hän hymyili ja haki katsekontaktia – minä olin mesmeroitunut edessäni olevasta Hilja Grönforsista, joka taas istui siinä tyyneenä ja majesteettisena (aiemmin samana aamuna tein havainnon Grönforsista nauttimassa aamupalaa samassa salissa. En onneksi mennyt sekoilemaan fanipäisyydessäni, mistä palkitsin itseni sillä, että menin aika eteen istumaan).

Siinä istuessani minun katseeni oli siis suuren osan aikaa kiinni Grönforsissa, elävä Legenda edessäni tarinoimassa elämästään upealla äänellään. (mun pään sisällä riemunkiljahduksia OMG!!!)

Fast forward: keskustelutilaisuus päättyi, paneelin vetäjä kiitti panelistit. Kohti seuraavaa jee! Eipäs.. Lenita Airisto pyysi vielä mikrofonia, koska hänellä on yksi asia (hän on Lenita, joten hän sai tietysti mikrofonin ja yleisön huomion vielä itselleen). Airisto puhutteli yleisössä olevia maahanmuuttajanaisia, peräänkuulutti tilaa heille mediassa ja antoi elämänviisauksia (toki hän piti katseensa lähes koko puheen ajan minussa ja edessä olevassa nuoressa koska tottakai alistetut ja eristetyt maahanmuuttajanaiset näyttävät meiltä).

Keräsin itseni kasaan ja reippaana ihmisenä lähestyin Airisto, esittäydyin ja kiitin paneeliin osallistumisesta. En ehtinyt sanoa montaa sanaa, kun hän kertoi uudelleen huolistaan. Tuntui ettei oma vastaukseni hänelle omasta tilanteestani oikein riittänyt. Hän tiesi paremmin. Meidän pitää tavata 10v päästä uudelleen Lenita ehdotti, koska silloin minä tiedän myös paremmin. Tulevaisuuteni on harvoin kuullostanut yhtä valoisalta.

Mitäpä pienistä, asioista saa olla eri mieltä, mut hei, mitä jos otetaan selfie missä näkyy kaks vapaata feministiä – toinen huivin kanssa ja toinen ilman – kysyin, ja hän suostui. Ja niin syntyi tämä kuvituskuva. Mä jatkoin eteenpäin.

Järkytykseni oli siis valtaisa (Vähän niinku Joona, kun valas tämän nielaisi: ”Hei ei tän näin pitänyt mennä kuitenkaan?”) luettuani tämän päivän lehdestä ettei Airisto kunnioita naisia, jotka pitävät huivia. Harmillista.

Tässä minä sitten katselen tätä kuvaa ja hyvinhän kaksi naista mahtuu samaan tilaan ja kuvaan, huivilla ja ilman.

AbdulkarimAiristo

 

Niin joo.. otsikon luvut: Islamin synnystä arabian niemimaalla on 1439v –  Lenitan syntymästä tänä vuonna 80v.

 

P.s. Se on huivi, ei huntu.

P.p.s Eivät kaikki huivia käyttävät naiset ole maahanmuuttajia.

 

(EDIT: Joob korjattu Joonaksi, kiitos skarpin lukijan joka tuntee pyhät tekstit)

Kommentit (0)