Länsimainen omaisuus on ihmistä arvokkaampaa

Kun USA:ta kohtasi hurrikaani ja toinen, kaikki mahdolliset tiedotusvälineet seurasivat herkeämättä, mitä tapahtuu. Suurin huoli oli siinä, että omaisuustuhoista USA:n maaperällä tulee mittavia.

Siinä odotellessa pyörremyrsky pisti matalaksi Karibianmeren saaria. USA:ssa on nyt raportoitu 10 kuolleesta, Karibialla 38 kuolleesta. USA:ssa tuli omaisuusvahinkoja, mutta Karibialla katosi kokonaisia kyliä ja ihmiset ovat ilman asuntoa.

Etelä-Aasian rankkasateissa on kuollut elokuun puolivälin jälkeen 1200 – 1300 ihmistä ja noin 16 miljoonaa lasta on välittömän avun tarpeessa. Rankkasateet ovat jokavuotisia ja joku kyynikko voisi sanoa, että ainahan niitä kuolleita siellä tulee.

Niin. Ainahan ihmisiä kuolee, mutta omaisuustuhot ovat iso uutinen.

Ne nostavat vakuutusmaksuja ja saattavat vaikuttaa talouskasvuun.

Kommentit (1)
  1. Ihmiset ovat valmiita uhraamaan henkiä rakennuksia rakennettaessa. Suurissa rakennusprojekteissa kun tiedetään etukäteen, että hengenlähtöjä tulee. Kokemusperäinen näyttö tukee käsitystä siitä, että suuri rakennus on arvokkaampi kuin muutaman ihmisen elämä. Miksi tämän tosiasian kanssa on niin vaikea elää?

    Kun myrsky tuhoaa rakennuksia, on aivan luonnollista, että tätä pidetään huolestuttavana. Jos rakennukset rakennetaan uudelleen taas kuolee ihmisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *