Meistä kaikista tulee nössöjä

Antti Holma kirjoitti viikonloppuna hyvin siitä, kuinka suomalaisella TV alalla on parasta olla keskinkertainen ja jos jotakin repäisevää tekeekin, kannattaa tehdä sekin maltilla.

Samansuuntaista valitusta kuulee myös mainosalan sisältä. Ei uskalleta tehdä mitään, mikä voisi suututtaa. Monet mainokset, joilla menneinä vuosikymmeninä myytiin paljon palveluja, aiheuttaisivat nykymaailmassa melkoisen lannan lentämisen tuulettimeen. Minäkin käytin edellisessä lauseessa sanaa lanta sanan paska sijaan.

Yhteiskuntamme elää uussuvaitsemattomuuden aikaa.  Mitään sellaista ei saa tehdä, joka loukkaa.  Samalla meillä on tullut paljon tabuja keskustelunaiheita. Varmoja tapoja vaarantaa oma turvallisuutensa on arvostella uskontojen naiskäsityksiä, kansallismielisten kansallisuuskäsityksiä ja feministien kielitieteilyä.

Jos yhteiskunta arvostaa hajuttomuutta ja mauttomuutta, niin sitä saa mitä tilaa. Hyvä huumori ei kumartele ja aina joku saattaa siitä hermostua. Hyvä mainonta ei ole hyvää kaikille. Hyvä TV ohjelma ei ole kaikkien mielestä hyvä TV ohjelma. Eikä hyvä näkemys ole mieluisaa kuultavaa tai luettavaa vastustajalle.

Tarinan kerronnassa on aina hoettu yhtä totuutta. Jos yrität miellyttää kaikkia, et miellytä enää ketään. Koska näemme nössöjen TV ja mainosihmisten sijaan rohkeita? Niitä jotka uskaltavat ottaa näpeilleen. Ilman itsensä riskeeraamista ei synny vaikuttavia lopputuloksia.

Herätkää nössöt! Jos mokaatte, sen näkee maksimissaan 5,5 miljoonaa ihmistä. So what! Se on vain pisara meressä.

Kommentit (1)
  1. Tiedän ettet kuitenkaan lue
    22.3.2017, 07:40

    Valkoinen keski-ikäinen mies selittämässä, kuinka mistään ei saa enää nykyaikana vitsailla. Tämä konsepti alkaa olla jo vähän nähty. Tuomitsinko sinut juuri ominaisuuksiesi perusteella, käytinkö syntymäominaisuuksiasi korostaakseni, että sinulla ei ole uskotta uutta puhua aiheesta? Tervetuloa meidän muiden maailmaan.

    Huumorin keskeinen sääntö komedian parissa työskentelevillä on ”punch up, not down”. Hyviä esimerkkejä viihteestä jossa sääntöä käytetään onnistuneesti on esimerkiksi Noin Viikon Uutiset.

    Jos valkoisen heteromiehen oikeus heittää läppää asetetaan vastakkain vähemmistöjen oikeuksien kanssa elää rauhassa, luonnollisesti vähemmistöjen oikeuksien hyvään tavalliseen elämään tulisi olla etusijalla. Vähemmistöt eivät nimittäin ole sinun sirkusviihdettäsi. Onko tämä sitten uussuvaitsemattomuutta? Mielestäni lähinnä sen huomioimista, että toisen perusoikeudet saattavat rajoittaa toisen ryhmän etuoikeuksia.

    ”Eikä hyvä näkemys ole mieluisaa kuultavaa tai luettavaa vastustajalle.” Päinvastoin. Hyvin perustellut mielipiteet tekevät keskustelusta mielekästä, toisen osapuolen kannasta riippumatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *