Analoginen Aivokylpy
Analoginen Aivokylpy

Pääministeriehdokkaan naisystävä

Vihreiden puheenjohtajan ja erilaisissa spekulaatioissa pääministeriehdokkaanakin pidetyn Touko Aallon naisystävän toiminta on tullut kuin taivaan lahjana iltapäivälehdille. Maailmassa kun uutiset ovat muuten aika vähissä. Joku Pohjois-Korean ja USA:n välinen ydinsodalla uhkailu ei nyt oikein jaksa innostaa.

Jos tiivistää uutisen yhteen lauseeseen, niin kyseessä on siis tilanne, jossa nuori nainen, etunimeltään Iris on melko nuoren puoluejohtajan kanssa suhteessa, joka alkoi tämän miehen avioliiton aikana. Naisesta on iltapäivälehdissä luotu kuva tissejä esittelevänä ja voimakkaita mielipiteitä jakavana feministinä.

Otetaanko tässä kohti hiukkasen happea?

Kuuntelin hänen podcastinsa, jota iltapäivälehti mainosti rohkeana. Siinä hän haastattelee entistä opiskeluaikaista hoitoaan. Jotakin ihan asialliselta kuulostavaa nuorta miestä, joka oli hämmentynyt kysymyksistä. Jutustelussa ei ollut mitään erityisen mehukasta, enkä jaksanut kuunnella sitä loppuun.

Minusta koko podcastin idea tuntui siltä, että haluttiin olla rohkeita, mutta ei siinä nyt niin erityisen rohkeita kyllä oltu, ellei se sitten tapahtunut lopussa, johon asti en jaksanut odottaa. Yritystä olla rohkea todisti sekin, että podcastin kuvituskuvassa ollaan rehvakkaasti kaljapullo kädessä. Iltapäivälehden mukaan hän myös mainostaa olevansa dekadentti fatale eli paheellinen miestennielijä.

Iltapäivälehti muisti myös ottaa esiin tämän nuoren naisen lausunnon siitä, että jos joku pettää, niin syy on kokonaan pettäjän. Eli hänen mukaansa Touko Aallon syrjähyppy on siis puhtaasti ja ainoastaan Toukon syytä. Mies vain on tyhmenpi osapuoli, kun menee miestennielijän ansaan.

Minulla ei ollut tilaisuutta tarkistaa väitteen paikkansapitävyyttä, joten on pakko luottaa lehden kirjoituksiin.

Iristä väitetään myös feministiksi. Siitä on kuulemma merkkinä esimerkiksi se, että hän on instgramissa jakanut kuvan, jossa hänen ylävartalonsa näkyy alastomana, vain kädet nännejä suojaamassa. Sillä hän protestoi amerikkalaisen, kaikkialla maailmassa toimivan Instagramin moraalisääntöjä, jossa nännien näyttäminen on ehdottomasti nou nou! Instagram on valinnut politiikkansa kaikkien muiden, paitsi Suomen, Ruotsin ja Tanskan mukaan. Meillä nännin näyttäminen ei ole rikos, eikä epäsiveellisyyttä. Enemmänkin se alkaa olla jo maan tapa.

No mistä tässä sitten pitää hermostua?

Ei varsinaisesti yhtään mistään. Mutta kun katsomme mitä politiikan ja kauniiden, seksillä pelaavien naisten yhdistelmällä on ollut seurauksia, nousee kuitenkin yksi oleellinen kysymys.

Voiko pääministeriehdokkaan naisystävä tehdä mitä tahtoo?

Voi, mutta siinä asemassa pitää myös miettiä, tuleeko teoista joitakin seurauksia. Jos sattuisi käymään niin, että Touko Aallosta tulisi pääministeri, niin mitä tapahtuisi? Voisiko hänen naisystävänsä tominta häiritä pääministerin toimintaa? Voisiko tapahtua jotakin, millä voisi vaikkapa kiristää pääministeriä?

On ihan samantekevää, jos esittelee tissejään tai puhuu seksuaalisuudestaan niin kauan, kunnes on asemassa, jossa odotetaan enemmän.

Kommentit (2)

  1. Aino

    Hmm, itse en ole sinutteluväleissä kenenkään tässä kirjoituksessa esiintyvän henkilön kanssa, ja pidän asetelmaa muutenkin ongelmallisena. Onko tarkoituskin esitellä loogisena ajatuksena kuvaa, jonka iltapäivälehdet tilanteesta piirtävät? Onko loppukaneetti synninpäästö käsitellylle henkilölle (jonka ansioihin kirjoittaja on tutustunut lööppitasolla), ystävän neuvo vai mikä? Ajattelin heti erästäkin Liehuvaa liekinvartta, tämäkin on monisyinen asia, josta emme/en ehkä vain vielä tiedä riittävästi.

  2. amaootta

    Ihmisen teot kertovat siitä, millainen ihminen on. Onko syytä uskoa, että Aalto on ihminen, johon voi luottaa. Onko Halla-Aho ihminen, johon voi luottaa? Halutaanko, olla tekemisissä ihmisten kanssa, joihin voi luottaa vai joihin ei voi luottaa. Mielestäni tämä kaikki on melko selväpiirteistä. Odotan, että joku ryhtyy monimutkaistamaan asioita.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *