Analoginen Aivokylpy
Analoginen Aivokylpy

Some ei ole pelkkää puppua

Torstaina sain kuulla, että eräs iso suomalaisyritys oli halunnut tutkia tarkemmin kymmenen sosiaalisen median vaikuttajan tapaa toimia. He tilasivat työn ulkopuoliselta tutkimusyhtiöltä. Sain tiedon siitä, että minä olin yksi tutkimuskohteista suunnilleen samalla hetkellä kuin tutkimustulokset esitettiin tälle yritykselle.

Tieto tuli minulle Twitter -kontaktini kautta.

Tänään Vihreät valitsee uuden puheenjohtajan väistyvän Ville Niinistön tilalle. Niinistö on monen muun määritelmän lisäksi Twitter -poliitikko, joka on nostanut Vihreät ennätyssuosioon. Hän ottaa kantaa asioihin ja osallistuu keskusteluihin. Hän rakentaa politiikkaa sosiaalisen median keskustelujen avulla. Itsekin olen useamman kerran ollut hänen kanssaan samassa keskustelussa. Tämä siitä huolimatta, että emme ole koskaan keskustelleet kaksistaan livenä.

Helsingin suosituin korkea päättäjä saattaa olla vaikeata nimetä. Annan kuitenkin kaikki pisteeni Pekka Saurille, joka jäi juuri pois apulaiskaupunginjohtajan tehtävästä. Hänen ansiostaan jäykkänä pidetty rakennusvirasto muuttui nopeasti reagoivaksi ja kuntalaisia kuuntelevaksi. Helsingin Vihreiden iso virhe oli nimetä pormestariehdokkaaksi Anni Sinnemäki, johon ei juurikaan törmää Twitterissä. Jan Vapaavuori sen sijaan siellä näkyy. Tosin ei hänkään kovin ahkerasti. Saurin toimintatavan vahvuudesta kertoo jotakin se, että jopa eräs entinen kokoomuslainen kansanedustaja sanoi, että olisi äänestänyt Sauria, jos hän olisi ollut ehdolla.

Sosiaalinen media on täynnä täyttä roskaa, mutta sen roskan seassa on myös paljon hyödyllistä toimintaa. Ne ihmiset, jotka keskittyvät somessa vain meuhkaamiseen ja roskan keräämiseen tai jakamiseen, hukkaavat ison mahdollisuuden.

Itse olin neljä vuotta sitten täysin Mr nobody somessa. Viimeisen puolen vuoden aikana minulta on sen sijaan kysytty ainakin kolme kertaa sitä, haluanko perustaa jonkin yhteisön. Jos haluan, niin siihen olisi tulossa ihmisiä. Ilman somea tämä tuskin olisi mahdollista. Somen kautta olen myös tutustunut lukuisaan määrään uusia ihmisiä, joihin en ehkä muuten olisi törmännyt. Somen kautta on jopa syntynyt muutama ystävyyssuhde.

On täysin jokaisen ihmisen oma asia, mikä on sosiaalisen median asema omassa elämässä. Se on kuitenkin varmaa, että ne jotka osaavat käyttää sosiaalista mediaa omalle persoonalleen sopivalla tavalla, löytävät sen kautta miljoona muutakin asiaa kuin klikkiotsikot ja tahallisista väärinymmärryksistä johtuvat riidat.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *