Kyllä Vice Presidentin lupaan kelpaa luottaa ja Sandwich Artistin laatima patonki popsia

Chamonix 17.2.2018

Entinen kansanedustaja ja ministeri ja ties mitä Suvi Lindén perusteli esiintymistään Ugandan traagisella asemyyntimatkalla YK:n laajakaistakomission ITU:n erityislähettiläänä suullisella sopimuksella.

Hän kirjoitti saaneeensa viime syksynä ITU:n pääsihteeriltä Houlin Zhaolta luvan käyttää laajakaistakomission erityislähettiläs-titteliä (special envoy), kertoo IS.

ITU:n tiedottaja Jennifer Ferguson-Mitchell sanoo Special Envoy -nimikkeen olevan Lindenin kohdalla tätä nykyä puutaheinää. Tiedottajan mukaan vastaavat nimitykset tehdään aina muodollisesti eikä kavereiden kesken small talk -pohjalta.

”Lindén voi nähdä itsensä lähettilään roolissa, mutta hänen nimikkeensä on edustaja (advocate).” 

Houlin Zhaon puolestaan Jennifer Ferguson-Mitchell toteaa olevan yksi komission varapuheenjohtajista.

Siis ei puheenjohtaja.

Lindenin seurassa matkalla ollut ja surmansa saanut suomalaisen liikemies oli saanut HS:n mukaan luvan markkinoida yhtiön tuotteita Ugandassa ja Mosambikissa valtion aseyhtiö Patrian merkittävältä johtajalta.

Tai näin ainakin hienolta kalskahtavasta tittelistä olisi saattanut päätellä. Suomalaisen liikemiehen valtuutuskirjeen on allekirjoittanut ja allekirjoituksensa leimalla vahvistanut Markku Koivisto, jonka titteli on Vice President, Key Accounts, Patria Land System Oy.

Land-toiminnan liiketoimintajohtaja Mika Kari kutsui kuitenkin luvan myöntänyttä henkilöä ”myyntimieheksi, myyntitiimin rivijäseneksi, jolla ei ole alaisia, eikä hän ole edes Land-liiketoiminnan johtoryhmässä”.

IL:lle hän kertoi selityksenä vakuuttavalle tittelille, että ”emme halua dilutoida myyntimiestemme arvovaltaa”.

Eli vice presidentin johtava asema kiistetään, mutta kuitenkin tittelin haltijan halutaan omaavan arvovaltaa, joka taas mahdollistaa edellä mainitun kaltaisten asiakirjojen allekirjoittamisen.

Vielä tätä kirjoitettaessa 17.2. Patrian verkkosivuilla itse president-titteliä käyttävän Karin mukaan vice presidenttejä on Land-toiminnassa ”tusinasta kahteenkymmeneen”. Patrian mallissa vice president raportoi myynnin ja markkinoinnin johtajalle, senior vice presidentille. Hän puolestaan sitten itse presidentille, Karille.

Karin mukaan Koivisto ei myöskään vastaa suurasiakkaista, vaikka hän tittelinsä mukaisesti onkin suurasiakkaista (key accounts) vastaava vice president. Kari sanoo haluavansa, että kaikki asiakkaat tuntisivat olevansa suurasiakkaita.

Vaikkeivat sellaisia olisikaan.

”Emme me halua kellekään asiakkaalle sanoa, että olet small and not so important account.”

Eilen 16.2. Kari muuten jätti toimensa Patriassa ja näin hänestä tuli reservin presidentti.

 

Ikävä kyllä täällä Chamonixissa ei ole Subway-pikaruokaravintoloita.

Nyt tyydyttäisin nälkäni patongilla, jonka olisi loihtinut ei enempää eikä vähempää kuin Sandwich Artist.

Sellaisiksi Subway patongintäyttäjiään ihan virallisesti nimittää.

 

Hienoa hiihtolomaa hiihtäville ja muille muuten vaan luistavaa alkavaa viikkoa.

 

Anzio, eli:                                                                                                                                                                                 Creative Director & Partner. Columnist. Author. Blogger at Image. Radio Blogger at BusinessFM. Ex Vice Chairperson at Council for Mass Media. Etc.

Jatketaan juttua täällä.

Kommentit (2)
  1. Ja Uganda https://m.youtube.com/watch?v=B5-LCRKLL9g (M. A Numminen Pogo ja Togo)

  2. Olavi Koskela
    18.2.2018, 12:32

    Erikoinen muotoilu tuo ”oli saanut luvan markkinoida yhtiön tuotteita.” Ihanko omalla kustannuksella ja hyvää hyvyyttään? Ennen aikaan firmojen kaupparatsut olivat kyllä kuukausi- tai provisiopalkkaisia. Olisi mielenkiintoista tietää minkälainen diili Patrialla ja tällä liikemiehellä itse asiassa oli, ja oliko sillä jokin osuus tapahtumien kulkuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *