Nainen vaietkoon seurakunnassa. Tai ainakin Tampereen Nuorkauppakamarissa

Tampereen Nuorkauppakamari kertoo verkkosivuillaan tarkoituksensa olevan tukea yhteiskunnan positiivista kehitystä niin taloudellisesti, henkisesti kuin sosiaalisestikin.

Jotta näin tapahtuisi, kamari tarjoaa jäsenistölleen mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen mm. johtamiskoulutuksen muodossa.

”Kamarin jäsenet tunnetaankin positiivisina ja aktiivisina toimijoina yhteiskunnassa”, kertoo Tampereen Nuorkauppakamari sivuillaan.

Tampereen Nuorkauppakamari ei ole mikä tahansa nuorkauppakamari. Se on perustettu vuonna 1956 ollen näin yksi maamme vanhimmista sarallaan.

Erityisen merkittävää on se, että Tampereen nuorkauppakamari on jäsenmäärältään Suomen suurin.

Tuorein tieto jäsenmäärästä verkosivuilla on vuodelta 2014. Silloin jäseniä oli 117 sekä ansioituneita senaattoreita 74.

”Jäsenet ja senaattorit edustavat useita eri toimialoja ja he muodostavat erinomaisen kontaktiverkoston”, kehaistaan sivuilla.

Epäilemättä verkosto kelpo onkin. Kun Tampereen Nuorkauppakamari valitsi itselleen uuden hallituksen, on siinäkin tamperelainen liike-elämä laaja-alaisesti edustettuna. Istuva puheenjohtaja on paikallista liike-elämää palvelevan asianajotoimiston Dunder & Dunderin asianajaja Jaakko Dunder, tuleva puheenjohtaja ja nykyinen varapuheenjohtaja on puolestaan Lauri Oksanen. Muina varapuheenjohtajina häärivät Markus Niemi, Kimmo Kivinen ja Tuomo Huhtanen. Tiedottajana toimii Tatu Sahrman, varainhoitajana Risto Mäkinen ja sihteerin postia hoitaa Matti Manner. Myös edellisen vuoden puheenjohtaja Janne Romppanen istuu yhä hallituksessa.

Herrojen kuvaa voi ihastella (vielä tätä kirjoitettaessa) Tampereen Nuorkauppakamarin sivuilla olevasta Facebook-feedistä.

Samana päivänä, 6.10.2016, kun uusi hallitus nimitetiin, valittiin myös uusia jäseniä. Tulokkaistakin löytyy kuva FB-feedistä vähän alempaa.

Kuvatekstissä sanotaan:

Just a moment ago these men didn’t know that all of them would become members of JCI Tampere. Congrats gents for the membership!

Eli hyvin vapaasti suomennettuna jotakuinkin näin:

Hetki sitten nämä miehet eivät vielä tienneet, että heistä kaikista tulisi Tampereen Nuorkauppakamarin jäseniä. Onnittelut jäsenyydestä, äijät!

Paino sanalla: äijät.

Yksi Suomen vanhimmista ja suurin nuorkauppakamari, Tampereen Nuorkauppakamari, ei ota jäsenikseen naisia.

Tässä ote tyylipuhtaan herrakerhon säännöistä:

 

14607923_10154528478193397_1072564102_n

Asian tultua tänään laajasti esille some-keskusteluissa, Aamulehti kertoo turhaan yrittäneensä tavoittaa Tampereen nuorkauppakamarin istuvaa puheenjohtajaa Jaakko Dunderia vastaamaan kysymyksiin kamarin asennoitumisesta naisia kohtaan.

Eikä uudeksi puheenjohtajaksi valittu varapuheenjohtaja Lauri Oksanen puolestaan halunnnut vastata Aamulehden kysymyksiin vedoten siihen, että hänen toimikautensa alkaa vasta ensi vuoden alusta.

Sen sijaan kaikkien Suomen Nuorkauppakamarien kansallinen puheenjohtaja Mervi Vuorinen vastasi pahoitellen miespuolisten kollegoidensa vaitonaisuutta.

Mervi Vuorinen kertoi, että Suomen 71 nuorkauppakamarista Tampereen on ainoa, joka ei ota jäsenikseen naisia.

Tasapuolisuuden nimissä kerrottakoon, että Helsingissä toimii Havis Amanda -niminen nuorkauppakamari, joka hyväksyy jäsenikseen pelkkiä naisia. Havis Amandan toimintaan voit tutustua tästä.

Ero näillä kahdella Nuorkauppakamarilla on kuitenkin siinä, että Havis Amanda on perustettu naisjärjestöksi. Ei alueelliseksi yhteiskunnan positiivista kehitystä niin taloudellisesti, henkisesti kuin sosiaalisestikin ajavaksi yhdistykseksi, kuten Tampereen Nuorkauppakamari.

Paitsi positiivista kehitystä, Nuorkauppakamari kertoo myös pyrkivänsä vaikuttamaan yhteiskuntaan kehittämällä jäsentensä johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Tällaisesta toiminnasta Tampereen nuorkauppakamari haluaa siis yksiselitteisesti sulkea naisilta ovet.

Mutta on naisillekin paikkansa Tampereen nuorkauppakamarin toiminnassa.

Tampereen Nuorkauppakamaria lähellä oleva taho kertoo, että herrakerholla on ollut tapana palkita poikkeuksellisen näkyvästi miehensä rinnalla edustanut seuralainen juhlallisin menoin kamarin vuosikokouksessa.

Kerrassaan hienoa!

Näin siis Tampereella herrain vuonna 2016.

Keskustelu jatkukoon täällä.

 

Rajatta verkostoituvaa alkavaa viikkoa toivottaen,

Anzio

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *