Asiaton lehdistökatsaus
Asiaton lehdistökatsaus

Asiattoman vuosi 2016: Top 5

On jälleen aika listata Asiattoman vuoden parhaat. Vuosi 2016 oli muutosten aikaa. Blogi siirtyi keväällä Imagen alustalle. Samalla ilme muuttui ammattimaisemmaksi (kiitos Lasse!), jutut ehkä eivät.

Asiattoman toimituksessa kehitetty ranking-algoritmi tuotti tällä kertaa tällaisen top 5 -listauksen:

  1. Raha-aktivismi osa II: Sähköä seinästä, kookospähkinöitä pankista. Vuonna 2015 Asiaton keskusteli Heikki Patomäen kanssa taloudesta ja taloustieteestä. Tänä vuonna keskustelukumppanina olivat ns. raha-aktivistit.  Myös raha-aktivismi -sarjan ensimmäinen, vuoden 2015 puolella julkaistu osa oli erittäin suosittu. Vaikka jälki-keynesiläisiä ei saakaan sekoittaa raha-aktivisteihin, säilyi keskusteluyhteys heihin tänäkin vuonna (ks. tämä ja tämä).
  2. Miten kaavavaihtoehtoja pitäisi vertailla? Tapaus Hernesaari. Mielestämme kaupunkisuunnittelussa tulisi paremmin arvioida eri kaavavaihtoehtojen hyvinvointivaikutukset. Tässä kirjoituksessa esitimme suuntaviivoja arvion tekemiseen. Laajempi ja vakavampi avauksemme asunto- ja maankäyttöpolitiikan parantamiseksi löytyy täältä. Osmo Soininvaara kommentoi avaustamme peräti kahdeksan blogikirjoituksen verran (12, 3,  4, 5, 67 ja 8).
  3. Eriarvoisuus ja köyhyys. Eriarvoisuus ja köyhyys ovat eri asioita ja niistä on puhuttava täsmällisesti. Yllättävän moni kirjoituksemme käsitteli jollain tavalla eriarvoisuutta tai oikeudenmukaisuutta. Muita aihetta liippaavia kirjoituksia olivat tämä, tämä, tämä ja ehkä myös tämä.
  4. Mitä olet aina halunnut tietää kyselytutkimuksista, mutta et ole uskaltanut kysyä. Kyselytutkimukset ovat suosittuja paitsi yhteiskuntatieteissä myös sanomalehtien sivuilla. Niiden ongelma on kuitenkin se, että niistä ei välttämättä opita kovinkaan paljoa.
  5. Brexit, Trump ja ennustemarkkinat. Mitä ennustemarkkinat ovat ja miten ne eroavat gallupeista? Nopanheitosta voi tulla kutonen ilman, että se on kenellekään valtava yllätys.

Hyvää uutta vuotta koko Asiattoman toimitukselta!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *