Hei, tervetuloa, säännöt

Hei ja tervetuloa blogiin! Kiva kun olet täällä.

Olen Maria Pettersson, 32-vuotias brysseliläishelsinkiläinen. Työskentelen Euroopan parlamentissa, jossa avustan Miapetra Kumpula-Natria. Olen myös yrittäjä, kolumnisti, bloggaaja, kouluttaja ja vielä hiukan toimittajakin – sitä työtä ehdin tehdä melkein 10 vuotta ennen tätä kahden vuoden pestiä Brysselissä.

Olen työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa, tehnyt radio-ohjelmaa Yle Puheelle, päätoimittanut City-lehteä ja Ylioppilaslehteä, käsikirjoittanut Uutisraporttia, kolumnoinut mm. Nyt-liitteeseen ja Hesariin, ollut vakiovieraana Ylen Aamu-tv:n Jälkiviisaissa sekä Pressiklubissa ja niin edelleen. Twitterissä olen @mariapetterss0n.

Kuten arvasitkin, bloggaan täällä Imagessa ihan omissa nimissäni. Vaikka olisi varmasti hauskaa, jos minun kantani olisi Euroopan parlamentin, S&D-ryhmän, Kumpula-Natrin jne virallinen kanta, niin ei se kyllä ole.

Tässä muutama sääntö ja ohje liittyen Ave Maria -blogiin.

1. Jutellaan!
Keskustelua käydään ensisijaisesti kommenttiosiossa.
Jotta keskusteluympäristö olisi asiallinen, kommentit ennakkomoderoidaan. Älä postaa halventavia kommentteja tai kommentteja, jotka eivät liity kirjoituksen aiheeseen – niitä en valitettavasti julkaise. En julkaise myöskään kommentteja, jotka sisältävät yksiselitteisesti väärää tietoa tai valheita. Voit olla eri mieltä minun tai muiden keskustelijoiden kanssa, mutta noudata normaaleja käytöstapoja. Joskus kommentin julkaisussa voi kestää, sillä kukaan ei moderoi niitä päätyökseen. Pahoittelut tästä!
Kommenteissa voit myös huomauttaa, jos esimerkiksi jokin linkki ei toimi. Kiitos siitä jo etukäteen!

Lisäys (21.3.2016): Arvostan kovasti, jos kirjoitat oikealla nimelläsi. Jos katsot tarpeelliseksi käyttää nimimerkkiä, voit tehdä sen. Älä kuitenkaan käytä nimimerkkinäsi muiden ihmisten oikeita, tunnistettavia nimiä. Älä esimerkiksi valitse nimimerkiksesi Sture Fjäder jollet oikeasti ole Sture Fjäder. Älä myöskään syötä sähköpostikenttään kenenkään muun osoitetta.

Lisäys (24.9.2016): Mikäli viittaat johonkin artikkeliin tai tutkimukseen, liitä mukaan linkki! Näin jokainen voi itse käydä tarkastelemassa tutkimusta (ja varmistumassa, että sellainen on todella olemassa).

Lisäys (24.9.2016): On turhaa postata samaa asiaa useilla eri nimimerkeillä. Jos kommentti on asiallinen, kerta riittää. Jos taas olen jättänyt kommenttisi julkaisematta, en julkaise sitä siinäkään tapauksessa, että postaat sen monta kertaa eri nimimerkeillä. Käytä samassa keskustelussa vain yhtä nimimerkkiä – näin lukijan on helpompi pysyä kärryillä siitä, kuka sanoo mitäkin.

2. Tulenarkaa asiaa tai vinkkejä? Mailaa!
Jos haluat jättää juttuvinkin tai et syystä tai toisesta voi tai halua kertoa asiaasi kommenteissa, oikea osoite on image.avemaria@gmail.com. (Muista kuitenkin, että sähköpostin tietoturva ei suinkaan ole rikkumaton.)

3. Blogiin liittymätöntä asiaa?
Jos sinulla on työhöni tai Euroopan parlamenttiin liittyvää asiaa, pyydän käyttämään työsähköpostiani. Twitter on usein nopein tapa tavoittaa.

Siinä ne olivat. Lisäilen ja muokkailen sääntöjä aina kun tarve vaatii. Vielä kerran tervetuloa!

Kommentit (7)
 1. Matti Korhonen
  6.4.2016, 19:07

  Hei,
  virkavallasta näkemys:
  http://mattikorhonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208143-luotatko-virkavaltaan
  Ystävällisin terveisin
  Matti

 2. En luota, luottamus meni 20.-21.8 erään konsertin jälkeen. Olisi pitänyt housuuni kusta, mutta kusin nurkkaan mistä valu oikeasti hirveä kusivana jo valmiiksi. No oma vika tietysti! Mutta housuun kuseminen ei kiinnostanut.

  Eikös paikalle tule kyttäauto ja virkaintoinen pikkupoliisineiti. Vaikka kuinka selitin että onko tämä pers’aukiselle aukiselle jätkälle näin paharikos, joka ei ole edes humalassa. Tekee vapaaehtoistyötä ja hoitaa hyvin kahta lastaan. Niin onko tämä niin suuri rikos 40E sakko tekee ison lovin kk-tuloihin. Niin eihän virkaintoinen poliisineiti halua hokea kuin haluatko putkaan, haluatko putkaan. Osoittaa valtaansa! Varsinkin kun kysyin oletko lukenut filosofiaa tai ihmistuntemusta? Niin hyvä ettei linnatuomiota ala ehdottaa!

  Oma vika kusta tietysti kadulle, mutta paikkaan mihin 30 muutakin sen oli tehnyt? Kai se on kuset housussa ensi kerralla kotiin kävellä. Eikä tämä ole se pointtini vaan poliisien suhteellisen taju ja tämä turha pätemisen tarve? Mistä se tulee? Päteminen ja omalla vallalla uhkailu?

  Poliisin luottamus meni kyllä täysin. Jos poliisiasemalle joudun asioimaan esim.passi asioissa. Ilmoitan kyllä lakimiehelle ensin mihin olen menossa. Ettei minulle tapahdu siellä jotain laitonta.

  Terveisin ex-poliisiin luottaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *