Aistien ihanat aamut

Kaupallinen yhteistyö: KiiltoClean

Rakastan aamuja. Herään aikaisin, usein oikeastaan jo aamuyöllä ennen viittä, varsinkin kesäisin. Olen ollut sellainen aivan lapsesta saakka, enkä edes murrosikäisenä nukkunut muiden tapaan puoleen päivään saakka. Saatoin valvoa koko kesäyön ja mennä samoilla silmillä torille kesätöihin. Helsingin Kauppatorilla on aivan oma tunnelmansa ennen kello kuutta aamulla. Lokit huutavat ja kauppiaat kasaavat kojujaan. Ilmassa tuoksuu meri ja kuuma kahvi. Liikenne ei vielä peitä alleen ääniä eikä tuoksuja.

Kesäaamut ovat parhaita. Jos mieheni ei ole kotona, avaan makuuhuoneen ikkunan selkosen selälleen ja annan tuoksuvan kesäilman täyttää huoneen. Joskus heti aikaisin tietää, että on tulossa kuuma päivä. Ne ovat upeita aamuja, koska ne antavat päivälle lupauksen.

DSC_0254

Siinä sängyllä maatessaan kuulee ihmeellisiä luonnon ääniä. Hyvin aikaisin aamulla linnut pitävät kovaäänistä konserttia. Se kuulostaa melkein samalta kuin tropiikissa. Sekin kuuluu, kun linnut pörhentelevät kuivissa lehdissä pensaiden alla. Kaikkein kiinnostavin ääni keväällä on se, kun hiirenkorvat puhkeavat puihin. On uskomatonta, että sen voi edes kuulla, mutta ääni on oikeasti aivan selvä ja kuuluva. On vain pysähdyttävä kuuntelemaan tarkkaan, että sen erottaa.

(Muista, että postauksen lopussa on kilpailu ♥️ lue siis loppuun saakka ja osallistu!)

Saarenmaan huvilallamme menen ulos aamulla heti kun herään. Tepsuttelen paljain jaloin nurmella yöpaidassani ja katson, kuinka aurinko nousee. Naapurin pappa tulee kalasta ja kurjet huutavat pelloilla. Aamukaste kastelee yöpaidan helman. Aamusuihku Saarenmaan saunassa ja kuppi kahvia pihalla, ennen kuin muut heräävät on omaa aikaani.

Saarenmaan kesäaamuissa on erityistä hohtoa.
Saarenmaan kesäaamuissa on erityistä hohtoa.

DSC_0263 (1)

Rakastan aamuhetkiä myös ulkomaan matkoilla. Lähden lenkille heti auringon noustessa ja aistin heräävän kaupungin. Vastapaistettu leipä tuoksuu ja kaupungin äänet ovat aivan erilaisia, kuin päivällä tai illalla. Ja valo, kuinka ihmellinen voi olla aamun valo!

Tätä kuvaa ei ole käsitelty mitenkään. Se kertoo tulevasta päivästä, joka on oleva kuuma.
Tätä kuvaa ei ole käsitelty mitenkään. Se kertoo tulevasta päivästä, joka on oleva kuuma.

Kun lapset lensivät aikuistuttuaan pesästä ja iso talo tyhjeni, ajattelin että haluaisin muuttaa kaupunkiin. Kävellä kaduilla, käydä kahviloissa, nähdä tuttuja ja olla osa sykettä.

Mutta en voikaan tehdä sitä. Tajusin sen, kun ajoin auton kotipihaan. Huomasin, että aina avatessani autonoven kotipihassa, huokasin syvään ja kuuntelin. Ei sykettä, ei kaupungin ääniä, vaan luonnon ääniä ja metsän tuoksua.

Kun tulen sisälle kotiin, avaan ovat ja ikkunat ja kuulen linnut ja kaikki ne pienet luonnon äänet. Voin aistia kaupunkia ja sen sykettä vain, jos tiedän että pian korvissani soi lintujen laulu ja hengitän raikasta ilmaa. Aistin olevani osa luontoa ja voin koska tahansa kerätä kimpun kukkia tai yrttejä omalta pihaltani.

Tuoksut ovat minulle tärkeitä, pidän raikkaista kevyistä tuoksuista joissa ei ole mitään teennäistä tai imelää.

DSC01614

IMG_9315

Kotimaiset Aisti-tuotteet kehitetään ja valmistetaan Suomessa. Tuotteet on kehitetty erityisesti suomalaisille naisille ja uutuustuotteissa on käytetty ainesosia, jotka ovat saaneet inspiraationsa Suomen luonnosta. En osaa päättää mikä on tuoksusuosikkini poimulehden pisara, lumpeen lumo vai kehäkukan kulta. Kaikki tuoksut ovat raikkaita ja jättävät iholle miellyttävän tunteen. En voisi ajatellakaan aamusuihkun tuoksuna mitään raskasta tai imelää.

DSC01611

Mikä sinun tärkein hetkesi päivässä? Kerro se blogin kommenttikentässä (ei siis Facebookin) ja olet mukana arvonnassa, jossa arvon kaksi tuotesettiä, jotka sisältävät kaikki Aisti-tuotteet. Kolme suihkugeeliä, kosteusemulsion, kaksi käsivoidetta ja jalkavoiteen, palkinnon arvo on noin 40 €. Kilpailuaikaa on 12.6. asti.

Aisti ympäristö, jossa elät ja nauti elämästäsi

♥️

Hanna

DSC01616

Kommentit (93)
 1. Minunkin tärkeimmät hetket ovat aamuisin, kun kaikki muut vielä nukkuvat ja on vain se oma aika omien ajatusten kanssa.

  1. Taina Lahdenranta
   2.6.2017, 19:49

   Tärkein hetki on nyt juri tässä, kun nautin olostani juuri entisöidyssä rakkaan edesmenneen anoppini kotitalon pirtin pöydän äärellä ja sydän täynnä riemua ensimmäisen asutun viikon jälkeen. Keittiön pikkuIkkunasta avautuu puutarha, toisesta ikkunasta rantasauna, jossa rakas mieheni ja paras ystäväni jo 41 vuoden ajalta lämmittelee saunaa. Ei tätä parempaa hetkeä voi olla

 2. Heli Ruotjoki-Lalu
  2.6.2017, 09:20

  Aamuhetki määrää päivän kulun. Kiireinen päivä tulossa, jos kello pirahtaa ennen kuin silmät aukeaa. Rauhallinen herääminen kuunnellen ympäröiviä ääniä… se on se hetki minulle. Kesäaamuina avoimesta ikkunasta tulvii tuoksuja ja heräävän päivän ääniä. Kahvihampaan kolotus saa nousemaan ja iso mukillinen mustaa magiaa mukana keinuun … Voiko ihanammin päivän enää alkaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *