Apua vaihdevuosioireisiin – helpotusta aallokkoon!

Kaupallinen yhteistyö: A.Vogel

Vaihdevuodet eivät ole elämän loppu eikä mummouden alku

Vaihdevuodet puhuttavat

Tuntuu että vaihdevuosista pitäisi kirjoittaa kerran viikossa ja niin varmaan oikeasti pitäisikin. Sen jälkeen, kun kirjoitin aiheesta ensimmäisen kerran ja itse vapauduin koko asiasta varsin koomisten piirteiden saattelemien tapahtumien myötä, minulta on kysytty vaihdevuosista kaikkia mahdollisia reittejä pitkin.

Olen saanut aiheesta privaatisti satoja viestejä ja kysymyksiä. Se jo kertoo kaksi asiaa. Aihe on edelleen tabu ja että tiedon tarve on suuri.

On surullista, että vaihdevuodet on tabu. Täysin normaali ja erittäin toivottava naisen elämänvaihe on muka jotenkin häpeällinen. Onhan oikeasti ihanaa, että pääsee vihdoin eroon kuukautisista, jotka pukkaavat päälle aina väärään aikaan ja aiheuttavat omat ongelmansa kuten PMS oireet, päänsäryn, migreenit, runsaat vuodot ja selkäkivut joista kaikista kärsin itse.

Raivostuttavaa on myös se, kuinka vaihdevuosia käytetään lyömäaseena naisia vastaan kuten kuukautisiakin. Toki huumorin ymmärrän, kun usein on niin, että kovista vaihdevuosioireista kärsivä nainen on äkäinen, lyhytpinnainen ja sitä myötä hankala. Siksi oireita täytyykin yrittää parhaansa mukaan hoitaa. Eihän kukaan halua olla vapaaehtoisesti ikävä ihminen, se on selvää.

Vaihdevuodet viimeistään vapauttavat seksin ja hyvällä tavalla myös koko naiseuden.

Ihanaa olla aikuinen ja onnellinen

Entä jos estrogeenikorvaushoito ei sovi?

Saamistani viesteistä kuitenkin ymmärsin, että on varsin paljon naisia, jotka jostain syystä eivät voi tai halua käyttää estrogeenikorvaushoitoa.

Kuinka selvitä silloin yöhikoilusta, joka huonontaa väistämättä niin tärkeää asiaa kuin unta ja lepoa? Entä alas painuva mieliala ja kuumat aallot päivisin? Eihän naisen elämä saa viidenkympin hujakoilla muuttua ilottomaksi eteenpäin rämpimiseksi. Onneksi on muitakin mahdollisuuksia kuin estrogeenilääkitys.

Muutama ystäväni käyttää vaihdevuosiin liittyvää hikoilua helpottamaan Vogelin Menoforce Strong salviatabletteja, jotka tuovat heille selvää helpotusta vaihdevuosioireisiin. Sain kuulla salviatableteista, kuten yleensäkin hyvistä naisen elämää helpottavista jutuista, ystävältäni.

Vaihdevuosista puhutaan kuiskaten

Kun kaverini soitti minulle, puhelun antia oli tiedon lisäksi remakka nauruterapia. Ystäväni alkoi puhelimessa hitaasti lähestyä vaihdevuosia koskevaa asiaansa kiertämällä ja kaartamalla. Hän myös puhui asiasta kuiskaamalla. Kun kysyin että missä sä olet, kun et puhu ääneen? Ilmeni että hän oli yksin kotona, mutta kertoi kuiskivansa varmuuden vuoksi, koska asia on niin arkaluontoinen. No – nauruksihan se meni!

Hän kertoi hikoilustaan ja hermojen kireydestä, jotka lopulta molemmat olivat helpottuneet, kun hän oli löytänyt avukseen Menoforce-Strong salviatabletit. En ollut kuullut niistä aiemmin, mutta pian ilmeni, että niitä käyttää myös kolme muuta ystävääni menestyksellä.

Menoforce-Strong on vahva salviavalmiste, johon on käytetty tuoretta luomulaatuista salviaa, mutta siitä on poistettu haitallinen tujoni, joten se soveltuu käytettäväksi myös pitkäaikaisesti. * Menoforce Strongin tehokkuus ja turvallisuus on testattu kliinisesti.

 

Perimmäistä syytä kuumiin aaltoihin ei tunneta. Tiedetään vain, että laskeva estrogeenitaso vaikuttaa kehon lämmönsäätelyjärjestelmään sekoittaen sen toimintaa. Salvia toimii hyvin juuri tähän, eli se ei ole estrogeeninen vaan se vaikuttaa elimistön lämmönsäätelyjärjestelmään, tasoittaen liikahikoilua. Salvia on yksi parhaita yrttejä vaihdevuosien kuumiin aaltoihin.

 

Vaihdevuosioireet ovat poissa ja aallot lyövät rantaan lauhkeasti - hyvä!

Elämäntavoilla on merkitystä

Vaihtoehtoja on siis olemassa, onneksi. Ja tietenkin elämäntavoilla on suuri merkitys. Perus tärkeät jutut kuten ravinto, uni ja liikunta ovat tässäkin asiassa hirveän tärkeitä. Liikunta auttaa pysymään hyvällä mielellä. On vaan valittava liikuntamuoto, josta oikeasti nauttii, että se on ilo. Ja ravinnon keventäminen ja nimenomaan säännöllinen ruokarytmi ovat ainakin minulla avain siihen, etten liho. Vaihdevuodet itsessään ei mitenkään pakota ihmistä keräämään itseensä ei toivottuja kiloja.

Juuri nyt olen luisunut pois normaalista hyvästä ruokarytmistäni ja se näkyy lantiollani. Viimeyönä päätin, että on taas kurinpalautuksen aika. Kun siihen rytmiin satsaa hetken, saa palkkioksi tosi hyvän olon.

Elämä on lopulta hirveän lyhyt, sen huomaa, kun vanhenee ja ystäviä ja sukulaisia siirtyy tuonilmaisiin. Se hetki minkä vietämme täällä, on hirvittävän arvokas ja ainutlaatuinen. On tärkeää nauttia tästä elämästä kaikkina elämän erilaisina jaksoina.

Rakkaudella

💚

Hanna

* First time proof of sage´s tolerability

and efficacy in menopausal women with hot flushes. S. Bommer, P. Klein, A. Suter. Adv. Ther. 2011 Jun;

28(6):490-500. doi: 10.1007/s12325-011-0027-z. Epub 2011)

elämä on ihanaa! Vaihdevuosioireet ovat poissa!

 

 

 

Kommentit (22)
 1. Itse kuulun siihen porukkaan, jolle aluksi riitti tuo Menoforce (ja eräs kasvisestrogeenilisä). Sillä mentiin reilu vuosi, mutta sitten hikoilu muuttui niin rajuksi (hirvittävä puuska 15 minuutin välein läpi vuorokauden), että oikeasti pelkäsin tulevani unenpuutteesta hulluksi. Lopulta ei auttanut kun marssia gynelle hakemaan hormonihoito. Siinäkään ei auttanut minimiannos, vaan sitä jouduttiin hivuttamaan lähes maksimiannostukseen ennen kuin auttoi.

  Olin vakaasti päättänyt, etten käytä hormoneita, mutta toisin kävi. Kätilönä törmäsin urani aikana tuhansiin synnyttäjiin, jotka olivat päättäneet synnyttää mahdollisimman luomusti, mutta valtaosa joutui pyörtämään päätöksensä ja tämä oli osalle todella kova paikka. Sama syyllistäminen jatkuu liittyen vauvan syöttämiseen eli imettääkö, miten kauan vaiko eikö imetä ollenkaan. Ja saman näen nyt tässä vaihdevuosienkin kanssa pärjäämisessä. Hormonihoidoista on tehty paha asia ja on jotenkin heikkoa turvautua hormoneihin. Pahimmat lyöjät ovat, kuten olettaa saattaa, nimenomaan ne kanssasisaret. Aivan kuin naiseus olisi laji, jonka voi suorittaa vain yhdellä tavalla. Itselläni on, kiitos oman äitini, niin rautainen itsetunto, ettei sitä kenenkään sapekkaat kommentit ole koskaan heilauttaneet suuntaan jos toiseenkaan, mutta osalle oman vertaisryhmän halveksunta on liian kova paikka, että he kuiskivat omasta tavastaan olla nainen aina hautaan asti, jotta kanssasisaret eivät pääsisi puukottamaan selkään. Todella surullista ja niin käsittämättömän turhaa.

  1. Hieno kommentti Viola! Kiitos!
   En myöskään käsitä ollenkaan, että MIKSI olisi pärjättävä ilman hormoneja. Oma hormonihoitoni on taivaanlahja ja olen äärimmäisen onnellinen sen tuomasta helpotuksesta elämäääni. Ja ilosta joka meinasi tyystin kadota, kun ahdistus vaivasi. Annostukset ovat yhtä yksilöllisiä, kuin me naisetkin. Sen olen tässä huomannut.
   On kiinnostavaa että yhdistit tämän imettämiseen ja synnyttämiseen. En ollut tullut ajatelleeksikaan tätä yhteyttä, joka on ilmeinen.
   Voi hyvin!
   Hanna

  2. Voi luoja….kuulostaa aika tympeältä itsensä kohottamiselta kommenttisi.
   Mulle ainakin on herttaisen yhdentekevää mitä joku muu tekee vaihdevuosilleen! Etköhän kuvittele itsesi turhan tärkeäksi jos luulet että ratkaisuistasi joku olisi kiinnostunut, saati arvostelisi.
   Itse kärsin vaikka mitä mieluummin kuin käyttäisin henkeni uhalla hormoneja, sukurasitteet veritulppiin ym.niin voimakkaat etten ikikuuna lähtisi niitä käyttämään, rintatasyöpäriskin kohoamisen kanssakaan en halua elää niiden takia. Muttei voisi vähempää kiinnostaa josko joku toinen niin tekee, omatpa ovat valintansa.

 2. moi!
  Mie olen saanut oireisiin apua hermoratahieronnasta. Käyn muutaman kerran vuodessa. Hermoratahierontahan auttaa moneen muuhunkin vaivaan. Siispä vahva suositus!!
  Oireeni olivat tosiaan voimakkaat…. että tiedän kyllä mistä puhun 😀
  Sitten kun ei enää hermohieronta tehoa, siirryn järeämpiin toimenpiteisiin 🙂

  Kiitos Hanna tästä blogista, tää on ihan mahtava tuutti!!

  1. Ai! Mahtavaa!
   ja vain kaksi kertaa vuodessa! Heti Googeltin ja ja haluan mennä. Osaatko suositella hyvää tekijää pääkaupunkiseudulta?

   Ja kiitos kiittämästä – tarvitsin sitä just, kun meni hermot Iltalehden kommentteja lukiessa. 😀
   Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *